Gott nytt år!

2007 ja, jag gillar det år som har gått rätt så fort. Få se, vad har hänt.

  • Januari, min favorit farmor fyllde 90 år och vi slog på stort och anordnade en fest för henne! Många tanter och de allra flesta från den sidan av släkten var där och firade. Mamma höll tal, på rim som vanligt och jag fotograferade. 400372-2

    Det blev en riktig succé!

    Min morbror fyllde 50 år också, dagen innan farmor så blev två kalas i rad men det var bara mysigt!

    Det var också i januari vi hade änglar projektet och på oppositionen skulle min tidningsredaktion möta Niklas med flera. Vi blev oeniga om vissa faktapunkter och mitt under oppositionen sa Niklas "Vi kollar i källan hur det verkligen är" och tog upp en bibel ur väskan och började hänvisa direkt ur den. Vi blev rätt så ägda.

    Jag var med i Grease och vi spelade upp en bit på gymnasiets öppna hus.
    Och det var också då vi fick gå på Cosmonova 2 ggr på en vecka, i 2 olika ämnen, det var riktigt skoj!

  • Februari var det Alla hjärtans dag som jag och Johan firade enligt traditionen, middag på China Wang och bio på det på Sergel.

Vi hade Greasepremiär och det blev väldigt lyckat, då var det i princip fullsatt. Bilden är från Öppet hus, scen Summer love.

image3

  • Första gången jag fick betyget IG på ett prov, var i Mars. På filosofin (metafysik och kunskapsteori), men omprovet gick bättre liksom de andra uppgifterna och proven, så hamnade på ett VG iaf.
  • I april spenderade jag påsken i Barsele hos Johans farmor och farfar. Jag själv fyllde 19 år och var sjuk lagom till födelsedagen. Det är numera tradition att vara skadad/sjuk vid min egen födelsedag. Hoppas den trenden bryts nästa år! Av johan fick jag ett kort som jag när som helst kunde utnyttja, hans kulle då avbryta det han gjorde och ta med mig ut på middag och bio.

Det var även mösspåtagning och bal, härlig känsla när hela skolans blivande studenter sjöng högt och tydligt nationalsången, folk tittade ner på oss från sina balkonger och vi blev bjudna på fika och sjöng lite andra sånger. Det var en fin dag, solen sken och det var varmt.

image4

Sedan var det valborg och jag minns inte vad jag gjorde då men det hade inte med sprit att göra iaf!

  • I maj konfirmerades min kusin Anna, jag kände då att det var rätt att inte konfirmera mig. Det var också då som hennes mammas nya man, Jarre, sa till mig efteråt:

-Det var härligt att vara i en kyrka igen, det var så länge sedan
-Var det väl inte, du gifte dig ju förra sommaren!
-Ja, men jag menar frivilligt.

Bra där Jarre, bra där.

Studentskiva, trevligt. Hade dock ingen egen.

  • Det blev juni månad och vi samlades på drottningholm för tipspromenad och pizza, gratis, trevligt och gott.

Betygen sattes och alla sket i de resterande lektionerna. Vilket alla lärare redan förutspått utom vår älskade filosofi- och psykologilärare. Han krävde att alla skulle vara på hans lektioner, fast så blev det ju inte. Jag och några klasskamrater bestämde låtar till flaket i skolan och han kommer rusande "jag har lektion, ni ska vara på min lektion om en kvart!" men vi gick inte. Han kom och sa till oss, berättade om skolplikten i Sverige men vi sket i det. Han sa till vår mentor men hon tyckte han var löjlig. Han sa till biträdande rektor som kom till oss och sa "*** sa jag skulle säga att ni ska gå på hans lektion nu" "mhm" "ja nu har jag sagt det". Vi gick fortfarande inte. Och bitr. rektorn sa åt oss att skita i honom. Vi gick och sjukanmälde oss för solsting, för det kunde man ju göra enligt skolplikten. Tillslut var det bara jag och Empan kvar, så vi började prata med vår mentor och bitr. rektor och står och snackar alla 4. Då kommer *** förbi och blänger, för vår andra lektion med honom för dagen har börjat, men eftersom vi snacka med dem vi snackar med så vågar han inte säga något. Efter en stund kommer han dock släpande på Salle, och ska ha den lektions sista kvart med honom. Stackarn kunde inte smita.

Avslutningslunch och dagen efter var det studenten! Det var härligt med fotografering direkt på morgonen, champagnefrukost hos Eva, betygsutdelning med tidningsrubriker till framtida karriärer "Dr Phil är ute, Dr Åberg är inne", samling i ishallen med musik, tal, sång och stipendieutdelning (fick stipendie för mycket goda betyg, mycket bra sak med året!) och till slut utspring. Kändes som en enda stor repetion men kul var det!
Nästan hela släkten var hemma hos mig och firade. Men gud vad varmt det var! Fick nästan vätskebrist ju!

400372-28

Midsommarafton firade jag med två av mina brorsor och deras kompisar, och gud vad kul det var! Det var en toppenfest min brorsa hade och jag kommer gärna nästa år igen. Grilla på stranden till att börja med och slutade med att några tog sig dopp i vattnet i natten.

  • I juli fyllde Johan 21 år, vi var i Hammarstrand med mina föräldrar (min ena bror bor ju där också) och firade hans födelsedag. Sedan åkte vi till Barsele på semester med Johans familj. Johans morfar avled vid ålder av 64 år. Jag fick mitt antagningsbesked att jag inte kommit in på psykologutbildningen men till teckenspråk, vilket underbart besked nu i efterhand!
  • Emelie blev antagen till Calle Flygares teaterskola i augusti.

Johans morfars begravning var den 22 augusti och det var inte lätt att inte gråta då.
Jag började på teckenspråk och gick på min första onsdagspub! Riktigt kul med univeristetspubarna.

  • September inleddes med kräftskiva med familjen Persson. Det blev trevligt som alltid.
  • Jag och Johan firade att vi varit förlovade i 2 år den 17e med middag och bio
    Och sedan samlades min nya, härliga klass och spelade bowling!

  • I oktober åt jag och Johan på kina igen, jag firade mormors födelsedag, inget jämnt. jag gick på min första filmkväll på Goetheinstitutet och såg en jättebra tysk film, också det med min nya klass.
  • Men det viktigaste av allt, jag blev faster för första gången! Min äldsta bror Roger och hans sambo/fästmö Jannike fick en liten flicka på 3860 gram och 51 cm lång. Hon föddes kl 1.55 och får namnet Lovis Rogersdotter Jarpe.

  • November inleddes med att fira Halloween, detta hemma hos Baz, en skotte och min yngste storebror var där. Det var ett hejdundrande party, oj var det var seriöst och roligt! Verkligen glad att jag både fick komma och gick.


  • Jag och Johan firade 3 år tillsammans. Jag och mamma gick på Sound of Music musikalen och jag och Johan åkte och hälsade på min brorsdotter i Jämtland!

    Jag, Robert, Emelie och Wiebke såg matchen Sverige-Lettland hos Emelie, vilken fröjd!

    • 1 december hade jag min första tenta, som gick bra och på kvällen gick jag och firade Emelies födelsedag! Gick på min första jobbintervju och fick jobbet.

    Klassen, större delen av, samlades och åt middag på Djingis Kahn samt gick vidare på lite fest för att fira att tentaperioden var över. Vilken härlig klass, ni har förstått det nu va?
    Jag flyttade med Johan till en egen lägenhet i villan, addressändrat ochs ak skaffa egen hemtelefon. Så nu är jag utflyttad på riktigt och därmed också sambo på riktigt! Härligt, härligt och dyrt.

    Firade årets enda julafton, och det vet ni redan vad som hände då och började på mitt första vinterjobb.

    Jag lyckades hålla kontakten med Emelie efter gymnasiet också, bra det med.

    Och ikväll sluts cirkeln med nyårsmiddag hos Perssons och nyårsfest hos Fredrik. Nyårsoutfiten är färdigbestämd och jag ska börja fixa mig strax.

    Sammanfattning av 2007: Jag har gjort många nya saker för första gången i år. Det har varit en ny tid i mitt liv. Det var länge sedan jag var så här frisk en hel höst som i år, bara varit dålig 2 dagar sammanlagt. Hoppas det håller i sig. Jag har mått bättre psykiskt också, känt mig lugnare och inte så stressad. Mer harmonisk kan man säga. Jag är mycket nöjd med hur 2007 utvecklade sig och jag hoppas att trenden fortsätter att vara positiv. Nu när jag ser tillbaka på denna härliga tid, så känns det nästan sorgligt att gå vidare, men det är så man gör i livet - man går vidare. Det finns stunder under året jag inte kommer glömma, andra vill jag helst glömma och andra vill jag inte ska ha inträffat men heller inte glömma att de gjorde det. Jag har lite förhoppningar inför 2008, att morfar blir frisk, att farmor ska leva ännu längre (och mormor och morfar också såklart), att jag får träffa min brorsdotter några gånger under året, att jag får en bra 20 årsdag där jag är frisk och hel, att jag kan teckna bra, att alla jämna födelsedagar blir roligt och bra firade (otroligt många i år), att det blir snö i januari och februari, att det blir en varm och skön sommar, att jag får jobba precis lagom mycket, att jag klarar mina studier, att jag får åka både utomlands och till Hammarstrand och Barsele och helst Gotland också, att Johan tar det där körkortet, att jag får övningsköra, att min blogg går bra, att jag vinner på triss 25 000 kr i månaden i 25 år (ganska låg prioritet), att alla nära och kära håller sig friska, att jag fångar en banta fisk i Barsele, kanske kan jag gå ner några kilo också, att jag håller kontakten med Yaowapa... och säkert mycket mycket mer!

    Imorgon börjar mitt godisförbud igen, men det brukar jag klara så det blir inga problem.

    Hoppas alla får en bra avslutning på år 2007 och ett jättebra 2008!

    GOTT NYTT ÅR!!


    Knackat på porten har

    Skriv i slottsdammet här:

    Går under vilket namn?:
    Är du viktig?

    Kontaktadress: (publiceras ej)

    Blogg/hemsida?:

    Värt att nedtecknas är:

    Trackback
    RSS 2.0