Detta hände på min födelsedag...

Egentligen ska jag tentaplugga nu men aja.. jag skriver ner gårdagen så att det blir av!
Igår var det alltså min 20onde födelsedag och jag skulle upp klockan 7. Pga den tidiga timmen blev det inget frukost på sängen men Johan gick iaf upp samtidigt som mig och höll mig sällskap, trots att han var ledig.  
Jag åkte till skolan...
Där jag blir hälsad med Grattis från flera personer, Elise "sjöng" tom en teckenspråkig (påhittad) version av Happy Birthday. Efter 45 minuters lektion är det dags för rast. Då plockar Wiebke upp en ugnsplåt med brownie, som hon bakade i söndags och gav mig. Sedan tog hon upp ett sött litet gult ljus i form av en blomma och tände, samt gav mig ett paket som visade sig innehålla 2 paket med godis som jag tycker mycket om! Vilken människa! Jag blev väldigt glad och tacksam! Det hade jag aldrig kunnat föreställa mig på morgonen. Iaf så bjuder jag klassen på brownie och även läraren Åsa (som vi då hade på lektion) fick smaka. Den var mycket god!
På lunchen gjorde jag Mats dumma inspelningsläxa i datasalen då Jojo (lärare) kommer in i rummet i något ärende, men han sticker av och säger grattis till mig och undrar hur dagen har varit.
När jag hade ätit upp lunchen kom brownien fram igen och alla som ville fick ta, skulle jag äta hela plåten skulle jag ju bli tjock!
Sedan var det dags för lektion med Mats. Som jag var fortfarande var lite sur på från i torsdags, han har så otroligt dålig framförhållning och planering att jag blir galen!! Iaf, så började lektionen och Mats frågade alla en och en ifall de hade några tecken som vi behövde för våra berättelse. När han kom fram till mig upprepade han frågan men avbröt mig när jag svarade med "Förlåt jag glömde nästan! Grattis på födelsedagen! Jag höll på att glömma..." osv. Kunde inte riktigt fortsätta vara sur efter det...
Så kom plåten fram och ljuset tändes på den femton minutersrast vi har på eftermiddagen. Jag bjöd Mats på brownie också och han  nästan rusade till plåten och tog sig en bit. Han frågade hur det kändes att bli 20, om jag skulle gå till Systembolaget och massa saker. Sedan tog han sig en bit Brownie till! Ni förstår ju att den var god?
När lektionen var slut önskade han mig en trevlig kväll och jag packade ihop den del som var kvar, det var inte mycket kanske 2-3 "portioner", och begav mig hemåt.

Men innan jag skulle hem möttes jag och Johan i Vby för att handla matingredienser till middagen. Dock blev Johan lite sen så jag hann handla innan han anlände men men. Så började jag tänka. Jag har bara en chans att gå till Systemet på min 20 årsdag, en chans att bli glad över att de frågar om leg och möjligen att någon säger grattis. En chans, och den chansen är idag. Så jag säger till Johan att jag vill köpa vin och Johan är genast med på noterna. Vi går dit. Måste erkänna att det kändes lite konstigt att vara där och kolla på alkohol. Att kunna prata om vad man vill köpa och vad som verkar gott utan att det skulle kunna få konsekvenser (jag har ju fått vara mycket försiktig de få gånger jag varit på systemet tidigare eftersom de har stoppat Johan från att handla för att jag var med, fast det helt ärligt inte ens var till mig! De har även försökt stoppa mamma för att jag var med men hon fick köpa sen iaf...).

Så går jag till kassan och ställer upp den utvalda flaskan på bandet. De ber självklart om legitimation och jag ger kassörskan mitt id-kort. Hon ser väldigt fundersam ut, det var nästan så att det började ryka ur huvudet på henne. Sedan säger hon "Idag?". Japp, svarar jag och hon lyser upp och säger grattis. Sedan stoppade jag det i en systemetkasse och bar den hela vägen hem. Det kändes jobbigt att det var en måndag, men annars var det kul att jag äntligen får!

När jag kom hem försvann Johan. Efter en bra stund kom han igen med två paket. Den ena såg ut som en smällkaramell och visade sig innehålla 10 små doftljus i 4 dofter. Den andra var jättetjock och mjuk (första mjuka paketet i år) och visade sig innehålla två soffkuddar som jag spanade in förra veckan när vi gick och kollade affärer. De var jättefina! Och ljusen kommer vi ha nytta av också, så jag är nöjd med det! :-D


Idag träffade jag Empan, eftersom hon ska på Riksmästerskapen i Volleyboll i helgen så kan hon inte komma då, men hon ville ge mig en present ändå. Jag fick ett jättesött halsband! VI hann snacka i en 30-40 minuter innan hon skulle börja jobbet som barnvakt. Så hann mad lite catch-up iaf :-)

Och nu är det alltså avläsa en film och tentaplugg som gäller till klockan 21. Ja och lite middag däremellan också. Johan kom precis hem men jag behöver plugga...

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0