Engla, 10 år

Måste bara skriva lite kort om hur hemskt det är när barn spårlöst försvinner. Engla, 10 år, från Dalarna. Cyklar för allra första gången själv hem från fotbollsträningen men kommer inte ända fram. Cykeln hittas några hundra meter bort, mobilen spåras till samma område men senast jag hörde var den inte hittad och är numera avstängd. Hon har varit borta i flera dygn och trots att de sökt igenom skogarna dag och natt har de inte hittat något. Pappan har precis fått veta att dottern är försvunnen, de verkar inte ha mycket kontakt och han befinner sig i Kanada.

Kan ni ens tänka er hur man som förälder måste känna sig när barnet inte hittas? Sådant händer ju inte i Sverige, USA händer det- flera gånger om året (kanske lite fördom) och i andra länder. Det händer att barn kidnappas och förs till sitt hemland men att en unge bara försvinner utan några sådana misstankar alls? Läste i tidningen att de senaste 20-30 åren är det 4 barn som inte blivit återfunna i Sverige. Alla andra hittas antingen döda eller levande, men åtminstone så får man ett avslut. Det måste vara hemskt att inte veta vart barnet tagit vägen, om den mår bra eller inte, om den lever eller inte. Alla dessa frågor!

Jag har kommit att tänka på 2 fall som nyligen varit stort i media. Flickan från England som försvann under semestern i Portugal och föräldrarna som ett flertal gånger har anklagats för att ha gjort sig av med flickan och flertal gånger blivit förklarade oskyldiga. Hon heter Madeleine och hade en "flytande" pupill. Hon har ännu inte återfunnits, trots privatdetektiver och flertal utredningar.
Däremot fick Natscha från Tyskland ett lyckligare slut. Efter att ha varit borta i många år (10 eller något sådant va?) och efter att ha lyckats övervinna Stockholmssyndromet, så bestämde hon sig för att fly. Så man ska väl aldrig ge upp hoppet antar jag, även om de kan vara en väntan förgäves lika väl. Man ska aldrig sluta hoppas, heter det ju.

Jag hoppas iaf att Engla, Madeleine och alla andra försvunna barn återfinns snart och att människor slutar föra bort oskyldiga, värnlösa barn!

Är det en slump att jag minns just Engla, Natascha och Madeleine? Dvs att det är 3 tjejer. Kidnappas fler tjejer än killar? Eller får flickor mer uppmärksamhet i media? Eller, är det en slump?

Klockan 21 ska jag se Torn på 4an som handlar om just det här.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: mamma

Hej gumman håller med dig om att det är förfärligt det som händer lilla Engla och hennes familj nu. Vi får bara hoppas att de hittar henne snart. Kram !!!

2008-04-09 @ 20:50:52

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0