Goda gärningar

Så, sitter vid "fel" dator igen. Aja.
Har gjort två goda gärningar idag.
1. På den trånga bussen fanns det även ett x antal småbarn i dagisåldern och 2 fröknar. De var på väg att gå av vid Universitet Södra, verkade lite osäkra, men jag frågade ena fröken om de skulle till Naturhistoriska Riksmuseet, och det skulle de. Så jag sa att då är det nästa station ni sa av och det blev de glada för. Tänk att behöva gå den extra biten som det ändå är med flera små barn.
2. Var och shoppade mat. Hade ganska mycket. En tant ställer sig bakom mig med ett paket skinka, en vispgrädde och 2 bananer. Så jag frågade om hon ville gå före vilket hon gärna ville. Tog väl 30 sekudner länger tid för mig i den kön, det kunde jag bjuda på idag. Och tanten blev glad.

Någon som har tips på vad man ska tänka på vid köp av digitalkamera? Säg till tack!

Festen i lördags var rolig! Var lagom mycket folk. Jag kände 7, det kändes som att jag inte kände någon i den folkmängden, mycket nya människor alltså. Några jobbade på min skola när jag fortfarande gick där (låg- och mellanstadiet) och en del av min broders kompisar ahr ju känt mig sedan jag var liten. Dessa människor tyckte då att det var lite konstigt att jag var så pass stor nu, att jag kunde vara med dem och festa. Och dricka alkohol. Ja, de kanske insåg hur gamla de är...

Singstar kördes igång, vilket jag tycker är roligt. Själv sjöng jag bara 3 låtar. Mot Johan- och vann (OVANLIGT), mot Martin- och vann (tja, är man bäst så är man) och mot Peter och förlorade (hallå, jag har typ aldrig hört den låten som spelades på 80-talet -början av 90-talet. Och det var ju hans fest....).

En av P:s kompisar tror att jag hade en liten tonårsförälskelse i honom när jag var typ 12-13 år, på grund av en scen som tydligen utspelades mellan honom, mig och P då. Själv har jag inga minnen av detta!

En annan kompis som jag har känt sedan jag var liten (som fick en chock när han såg mig dricka vin i höstas och ifrågasatte då om jag verkligen var över 18...) bjöd på en snaps när jag kom dit. Han hade varit på krogen helgen innan med arbetskamrater och en av dessa hade bett bartendern om en snaps som experiment. Rödvin och bananlikör. Låter äckligt? Japp. Var det gott? OJA. Smakar som godiset Banana Skids, om ni minns dem. Platta, avlånga, gula saker. Jättegott var det. Ett bra tips (om ni gillar det godiset alltså).
image93


P hade ringt mig dagen innan och bl.a. frågat vad jag skulle dricka. Han föreslog vatten, saft, läsk... Det ordnar sig sa jag. Du har vatten jag tar med fun light.  När jag sedan kom dit och sötte på P i vardagsrummet frågade han åter igen om det var saft som gällde.
- Micke bjöd mig precis på en snaps, svarade jag och P rusar iväg till köket och frågar Micke om det var sant. Det var ju på skoj så klart, men jag tror ändå att P tyckte det var lite konstigt att hans lilla lilla syster får dricka snaps. Men detta var ju ändå inte första gången vi festade tillsammans.
Klockan ändrades till sommartid och det blev nattbussen hem.


Söndagen då, tror inte jag gjorde något speciellt. Nackdelen med att blogg ligger nere- man glömmer!

Måndag, skola igen. Skriver senare om jag kommer på något roligt som hände då...
Tisdag, första april och min kusin Michaelas 21 årsdag! Grattis grattis.
Jag klarade mig hela dagen utan att gå på ett enda skämt. Förra året ringde mamma vid halv tolv på kvällen och lurade mig, då blev jag sur, hade nästan klarat hela dagen ju! Men nu så.
Sara i klassen gjorde det bästa apriltricket. Klockrent, och offret gick på det! hihi.

Imorgon är det skola. Nu ska ni reagera med ett Va?, eftersom jag inte går i skolan på torsdagar i vanliga fall. Men nu har det lagts in en extralektion 10-11.45 så det blir skola som gäller. Efteråt plugg och sedan antagligen Uno hos Wiebke.

-Japp, det var D de.
-Nej det var B!
(internskämt)

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0