Uppdatering från norrland

Nu är det torsdag, har bara en dag kvar i den här vackra naturen.
Tyvärr har inte vädret bjudit på några härliga utflykter men igår tog jag mig ut på en promenad i skogen, ensam, i 40 minuter. Passade på att fota och testa inställningar.
Nu duggar det så lite att det är knappt märkbart, vattenytan ligger spegelblank bortsettfrån en eller annan vattendroppe. Ja, och en och annan hoppande fisk finns det också.

Igår började jag läsa Tusen strålande solar av samma författare som till Flyga drake, och i förmiddags var den urläst. Den var alltså bra den också.
Till middagen hade vi sällskap av Ulla, Rolf och Eskil och gamlingarna satte uppe ett tag och drack alla möjliga sorters sprit, rödvin, hemgjord likör, whiskey... och snackade om gamla tider. Jag och Johan bröt snart upp och gick upp till oss för att få ro. Här nere var det icke låg volym! :-)

Idag tog farfadern med oss på en tur för att visa omgivningarna. Barselebyn, gamla skol- och sjukbyggnader, var de bott tidigare, var andra släktingar bodde, och sedan upp i fjällen och kolla på kraftverken och den guldgruva som nu ligger på is tills någon vill investera i den igen. Faktiskt så hade det precis innan vi kom fram varit en hagelskur där så vi hittade en hel del hagelpölar.
Annars har det regnat en del, men också varit ganska soligt. Såg till och med en svag regnbåge.
Turen tog minst 3½ timme, och bara efter en timme, då farfadern skulle hämta ut kontanter sa Johan till mig "Tycker du att det här är kul? Jag tycker att det är skittråkigt." Ja och det var bara början!
Det gick lite i vågor på hur kul/tråkigt det var men han ville så gärna visa oss så det vara bara att muntert vara med.

Imorgon hoppas vi på att basta större delen av dagen. Har ju inte gjort det ännu.
På lördag åker vi iaf vidare till Hammarstrand.

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0