Nyårslöfte 2009

Har kommit hem från Vällingby och suttit och läst bloggar. Har runt 40 stycken inlägg kvar men känner att jag måste göra lite andra saker nu. En av dessa är att tillkänna ge nyårslöftet 2009, vilket jag nu kommer göra.

Jag är så oerhört trött på mig själv. Verkligen jättetrött. Jag suckar tungt när jag kommer på mig själv att säga "Jag gillar inte det".
Det jag snackar om är mat. Jag är så otroligt kräsen att jag nästan spyr på det. Och nu vill jag inte vara det längre. Det finns maträtter som jag inte ätit på 5 år och ändå säger jag "jag gillar inte det". Hur vet jag att jag inte gillar det nu? Smaken ändras ju. Även om jag inte gillade X i den maträtten, kanske X är gott i den här maträtten. Och fisk. "Jag gillar inte fisk". Nej, jag har inte gillat det när jag ätit det förut men kanske finns det någon fisksort som jag skulle gilla i någon maträtt iaf, om jag bara testar. Fisk är ju nyttigt, och jag är trött på att jag dissar fisk hela tiden.

Mitt nyårslöfte är inte att bli en avfallskvarn, ni kommer inte kunna tvinga i mig vad som helst. Men jag ska våga testa fler maträtter. Jag ska vara modigare och testa mina smaklökar på nytt. När jag smakat X och inte gillar det så får jag väl säga "jag gillar inte X" men jag ska försöka att inte säga så om jag inte ätit det på flera år.
Jag ska försöka göra mig själv mindre kräsen alltså. Kanske gillar jag inte 8 av 10 nya maträtter, men då har jag iaf funnnit 2 nya som jag inte visste att jag gillade. Det kan vara värt det. Hoppas det.

Det är mitt nyårslöfte. Vad är ditt?


Sotare, på min tallrik 2009?

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Agneta

Gissa?

2008-12-31 @ 16:22:49
Skrivet i slottsdammet av: ida

ahh där ser man de va ju ett bra löfte:) Nu får du se till att det blir av då. tihi:)

2009-01-02 @ 14:54:05
Blogg/hemsida: http://www.idapersson.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0