Ansiktsblind, och melodifestival

Uppdatering:
I Fredags gick jag upp 6.00, på min lediga dag. Fast den var ju inte ledig längre. Gick upp och åt frukost och kollade på Gomorron Sverige som vanligt, dock verkade det som att det var för tidigt för det var repris på gårdagens program fram till 6.30...
Hoppade på tuben och bytte buss i Vällingby. Därefter hoppade Sandra (som för övrigt inte började 8 utan 9, tack för att du följde med så tidigt!) och Markus på bussen. Bussen var där 7.22, Sandra hade gått upp 10 i 7 och Markus 10 över...
Bytte till Pendeln i Spånga och bytte sedan till en buss i Sumpan...
Dagen började klockan 8.00. Klä på barnen och sedan ut i kylan. I nästan 2 timmar. Gud vad barn är snoriga och har dålig balans...
Sedan in igen, av med kläderna och in i lekrummet.
Problem. Jag kan ju inte känna igen ansikten, så när vi var ute identifierade jag barnen via deras mössor och jackor. Kunde till och med koppla några namn till de klädparen som sprang omkring där ute. När vi kom in igen rök ju ytterkläderna så var bara att börja om från början. Kände inte igen en unge och visste inte alls vem av alla dessa som var vem...
Ungefär vid lunch började jag få lite koll igen, denna gång tack vare deras vanliga kläder... Åt lunch med 4 barn vid bordet och det gick rätt bra. Sov stunden gick bra. Lyckades söva 2 barn av 2, jippi!
Och eftermiddagen flöt på den med. Fick lite bättre koll på fler ungar. Lite jobbigt när man kopplar att en viss unge är den där ungen som där ute var den där ungen, aha de är samma unge! Eller som den ena som jag nattade, efteråt visste jag inte vem av dem det var. För det var ju mörkt när hon skulle sova så jag såg inte kläderna. Men hennes namn stod på nappen hon hade då så genom att lyssna på de andra i personalen lyckades jag få ut vem hon var! Lite konstigt det där att mysa med en person man inte ens vet vem det är, eller känner igen efteråt... Ansiktsblind? Mjo, något...

När jag slutade gick jag upp till våneingen ovanför där Markus och Sandra jobbade. Väntade på att Markus skulle sluta och så for vi hemåt. Stannade i Spånga och köpte ett litet glasspaket, en dubbeldaim och en liten chokladbit till. Åkte hem till far som nu är ensam hemma. Myste med Zebban och klippte bort två tovor han hade på ryggen. Pappa hade bunkrat upp med myspys. Köpte chips med dip för Johans skull, Anton Berg, chokladpudding och någon svindyr typ bakelse. Kom hem och lasagnen var klar. Åt middag och sedan plockades godiset fram. Jag började äta klockan 19.00. Jag och pappa löste korsord, han hade tre ord kvar i Citys som jag klurade ut ganska fort. Vi löste nästan Metros och DNs tror jag det var... Vi glömde till och med bort att titta på Postkodlotteriet. Men vi såg På spåret. Pappa är rätt duktig, men jag suger ju totalt. Därefter såg vi Stargate Atlantis (detta är pappas tvschema varje fredag).
Sedan berättade jag för pappa om ett "spel" på internet som jag är ganska bra på, i jämförelse med andra. Det är en röd fyrkant som man ska styra med hjälp av musen. Du ska hålla dig inom en svart ram och inom ramen åker 4 blå fyrkanter som du ska hålla dig undan för. Klarar man 18 sekunder är man bra, jag har klarat 23. "Det påstås att framtida piloter i amerikanska flygvapnet måste klara minst 2 minuter", det är omöjligt känns det som. Iaf blev pappa intresserad och jag visade honom. Han kan inte hantera datorer. Han kan ingenting nästan om datorer. Han kan starta och stänga av datorn. Där går gränsen. Men det var synd att jag lånat ut kameran till mor för det här hade varit värt att dokumenteras på bild. Pappa satt alltså med detta spel och styrde och klickade rätt med musen, använde mellanslagstangenten, lyckades klura ut saker och ting. "Jag trodde du skojade när du sa att jag skulle åka efter 2 sekunder..." sa han efter att ha testat några gånger. Och där satt han i 40-45 minuter och spelade. 
"Nä nu måste jag vila armen" sa pappa efter 20 minuter, jag spelade en gång i 21 sekunder sedan skulle pappa spela igen. Kanske förstår han nu hur man kan sitta så länge framför datorn. "Du har spelat i 40- 45 minuter nu" "nej har jag suttit så länge?!"
Dessutom brukar pappa slockna sådär vid 22-tiden, han är en riktig morgon människa. Han gick och la sig 00.15. Minns inte när han gjorde det senast då det inte var Nyårsafton. Det var en märklig kväll. En riktigt trevlig kväll. En fantastisk kväll. Far och dotter -vi är kompisar vi.

Johan skulle ha kommit efter att han spelat i stan, men det blev senare än planerat. Så han åkte hem, såg ett avsnitt av smallville och skulle ta moppen till Spånga vid 1-tiden. Vi skulle nämligen sova över. Moppen vägrade starta så det blev senare än planerat, men till slut kom han iaf! Myyys. Vi somnade vid 3 tiden. Gick upp 11 och efter frukost började jag rensa i min garderob där. Har inte orkat sortera vilka kläder jag ska ha med hem och vilka som ska sparas och lämnas till museet (uttrycket infördes för att jag som inte kan kasta något skulle känna att kläderna skulle komma till nytta. Ge bort kan jag göra, men inte kasta). Men nu gjorde jag det. Och gud vad mycket kläder jag har. Jag var stenhård mot mig själv. De kläder som var precis för små, pga viktuppgång, la jag i en särskild hög. Om jag går ner några kilon, någon storlek så kommer jag ha mycket kläder att hämta! Kläder jag inte kunde ha men som jag fått av en broder, skrivit text på, sytt osv lämnade jag i en spara hög för minnenas skull. Johans kläder i en viss hög. Och resten i en jättehög. Ja förutom kasta (:-O jag skrev kasta! Jag menade såklart:) lämna till museet-högen. Så tillslut fick jag ihop 3 soppsäckar, 4 stora kassar och 2 mindre kassar med kläder. Som alla skulle med hem! Jag lämnade två par trosor så att jag har något ifall jag skulle sova över där i framtiden.

Johan hade bråttom, han skulle köra hem moppen och sedan på träning. Så han stack före. När jag bara hade klänningarna kvar att packa ner smsade han och bad mig ringa. Jahap. "Öhm, skulle ni kunna hämta mig? Polisen har stoppat mig för lysena funkar tydligen inte på moppen och jag får inte köra hem. Jag får inga böter eller så men de sa att jag måste dra hem moppen om jag inte får skjuts..." Så vad gör man inte för sin älskade fästman. Slänger ner klänningarna och jag och pappa hivar in alla kassar i lastbilen och brassar iväg till Johan. Hissar upp moppen på flaket och sätter fast den med en rem och kör hem. Johan fick skjuts till träningen av sin fader så han hann dit. Själv började jag sortera in alla kläder i garderoben. Insåg ganska snart att det aldrig kommer gå. Så mina lådor är smockfulla, går knappt att dra ut dem. Hämtade en kartong i källaren (se vad bra att jag aldrig kastar!) som jag la i resten av kläderna i och gick ner till Johans far. "Ska ni till IKEA snart?" "Frågar du för att du behöver något eller för att du tycker det är så kul att gå omkirng och titta där?" "Jag behöver något" "Vad då?" "Fler hyllor, mina kläder får inte plats..." "Ja chansen att vi åker dit snart är ju större nu när du vill köpa något där".

Hämtade dammsugaren och dammsög hela lägenheten. Lämnade tillbaka dammsugaren. Johans fader kom igen "Jag skulle kunna åka till IKEA imorgon om det passar. Jag kom på att jag ska köpa födelsepresent till Ingela på ONOFF" "Borrmaskin igen?" "Nej det har jag ju redan köpt, så det blir något annat" "aha".
Körde under tiden 3 maskiner disk. Diskade för hand alla smutsiga knivar (dvs alla knivar), 3-4 kastruller, träbestick... Jag var ytterst försiktig. Tog en dusch för städa är bra träning det! Och bytte till schlagerkläder. Emelie kom, för vi har inte sett på evigheter så vad passar bättre än en Catch-up till melodifestivalen? Vi köpte hem frukostvaror, morötter (gjorde morotsstavar att mumsa på till festivalen), bananer och en cola. Jag köpte en plopp (tror jag) med tutti frutti-smak, för det var 30 minuter kvar på ätandet och många i klassen har smaskat på dem under veckan. Sedan köpte vi pizzor, eller jag köpte en sallad till mig och pizza till Johan, och Empan köpte pizza. Vi åkte hem och när jag kom på att jag hade den där ploppen så var klockan 19.05. Jahap, la in den i ett skåp så har jag den om en vecka istället.

Vi satte på tvn och sedan såg vi Melodifestivalen. Min kompis kompis kompis var hon som tog emot artisterna precis efter de uppträtt, skånskan. (Dvs Emelies klasskompis kompis, jag har faktiskt träffat Emelies klasskompis så kan även säga "en bekants kompis..") Var väl inga höjdare men jag visste ju att Amy och Christer Sjögren skulle gå direkt till final. Jag gillade ändå Sjögrens låt, den var lite svängig och typ 50-60tal. Men som bidrag till ESC? Nej.
Efteråt kollade vi på massa roliga grejer, bilder, youtube osv och Emelie fick testa det där "spelet" som fick pappa att klistras framför datorskärmen. Pappa klarade för övrigt 11 sekunder, Emelie klarade drygt 10. Det är icke lätt!
Därefter gick Empan till tunnelbanan och jag satte mig här för att författa detta låånga inlägg. Jag vet, det är jobbigt att läsa långa grejer men jag visste inte vart jag skulle stanna och skapa nytt inlägg nånstans så det får bli såhär nu. Okej? Aja, tyck som du vill, det är ändå jag som bestämmer!

Imorgon antagligen IKEA och sedan plugg!!
Natti natti på er!

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Jannice

Jag har ju oxå en blogg.. Har inte skrivit på otroligt länge, men jag får väl sätta fart nu kanske!?

2008-02-10 @ 07:59:20
Blogg/hemsida: http://jannice.jarpe.se/
Skrivet i slottsdammet av: Emelie

Hej! Pelle undrar vad johan läser på kth!

2008-02-10 @ 12:45:09
Skrivet i slottsdammet av: Sara

Civilingenjör Datateknik :-)

2008-02-10 @ 16:17:16
Blogg/hemsida: http://smuppra.blogg.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0