Framtidsval

Idag lagade jag och Johan Köttbullar (i ugn), potatismos och gräddsås, samt lingonsylt som var vid sidan om. Köttbullarna och potatismosen gjorde vi från scrach, hihi. Det tog låång tid. Men blev gott.

Idag har jag funderat på vad jag ska göra efter teckenspråket denna termin. Jag var som yngre inne på Arkitekt, men tyckte matten blev för tråkigt under högstadiet och la det på hyllan. Satsade på psykolog, men lär inte komma in på några år iaf (20,0, samt 1,9 på högskoleprovet). Så funderar på arkitekt igen. Under gymnasiets nytände nämligen matteglädjen för mig, jag ville till och med läsa matte c och d med naturarna för att få läsa extra mycket. Men det blev bara till och med c med några sam:are. Men det räcker till Arkitektprogrammet. De vill ha Matte C, Fysik A och Kemi A. Jag har Matte C och Naturkunskap B, och NaB funkar också enligt hemsidan. Dock känns det som att jag kommer ha grymt mycket sämre koll än de andra på kemi och fysik för jag har inte läst det ordentligt på ååååratal. Och inte på den nivån. Fast samtidigt hade ju Johan läst matte e i gymnasiet och de mattekunskaperna höll i en vecka sedan var det helt nytt igen. Sedan är det ju som alltid för mig, jag väljer utbildningar med höga krav. Så Arkitekt hade på KTH ht-07 intagningspoäng på 19.78. Själv har jag 18.6, så låter ju kört. Kan ju göra högskoleprovet men lär inte bli tillräckligt bra resultat. Men de har något så bra som Arkitektprovet! En hemuppgift som bedöms och om man går vidare kommer man ha typ 6 olika prov under två dagar (i år är det 9-10 juni) och alla prov bedöms anonymt. Hemuppgiften ska vara klar 15 april, dagen efter min födelsedag. Men jag funderar på att se om det skulle gå, kanske har jag en talang för det och kommer in på det.

Jag har genom i princip alla mina år för mig själv ritat ritningar på lägenheter och villor, radhus och skolor... Jag undrar hur planlösningen ser ut när jag ser ett annorlunda hus och jag funderar på hur man kan göra för att bygga miljövänliga bostäder. Jag går in på bostad.stockholm.se mest för att kolla om det finns några fina ritningar ute, liksom i tidningar med Bostadsbilaga kollar jag inte på bilderna utan på ritningarna, planlösningen, funderar på varför det är som det är och blir tipsad av det. När jag praoade som Mäklare tyckte jag bäst om att vara på fältet, alltså i bostäder. Där kunde jag se hur det var uppbyggt och få tips. Under den tiden hittade jag också min drömlägenhet, som var helt nybyggd dessutom. Dock låg det i Åkersberga, så en bit härifrån. Så jag snackade med de som hade hand om bygget där och sa att de skulle bygga i mina områden också, för jag ville flytta in i en av dem när jag blev äldre. De lovade att göra det ;-)
Tänk om det är Arkitekt jag är menad att vara. Om jag nu kommer in förstås...

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0