Duktig söndag

Idag har vi städat och så. Jag började med att ta itu med en sak jag planerat sedan strax efter inflytten. Jag upptäckte nämligen att jag har för mycklet kläder och för liten garderob. Säg den tjej som ej behöver stor garderob...
Iaf åkte jag med svärfar bl.a. till IKEA och investerade i en andra korggrej, dvs 4 korgar till. Så tänkte jag att när jag har tid så ska jag sätta ihop den och ställa in den i vår tredje garderobsdel. Idag hade jag tid...
Jag började med att sortera den rena tvätten i mörkt och ljust, och tog sedan itu med en låda i taget och sorterade in mörka långärmade tröjor i den ena hyllan och ljusa i den andra. Sedan t-shirts och linnen, mörka i den ena och ljusa i den andra osv med byxor, underkläder och strumpor mm, kjolar... Så nu har jag en grej (vad heter det?) med 4 korgar med mörka kläder och en med ljusa. Perfekt när man vet att man vill ha en ljus/mörk tröja att veta var man ska leta!
Sedan sorterade jag den smutsiga tvätten i mörk och ljus. Kollade i vardagsrummet på kläder som hamnat i fotöljen osv och sorterade rent/smutsigt, ljust/mörkt. Johan körde två maskiner tvätt.
Sedan hängde jag ut våra täcken över räcket på balkongen för att vädra. Plockade upp saker från golven och kommenderade Johan att hjälpa till. Tog en paus och läste lite i solen på balkongen.
Dammsög alla golvytor. Vill egentligen också skura golven men orkar inte det.
Därefter vattnade jag blommorna på balkongen, inte utomhus dock så hoppas de överlever till imorgon kväll (fattar inte varför JAG måste vattna blommorna när TVÅ killar är hemma och har sommarlov?!).
Sedan diskade jag, både för hand och plockade i en maskin. Johan lagade mat. Jag diskade igen kastruller och stekpanna mm och torkade av ytorna i köket.

Tog mig sedan ett efterlängtat bad med BADBOMB(!) som jag hittade hos mor och far i helgen och tog hem två stycken. Tände ett doftljus också för stämningens skull. Låg i badet i, ja en bra stund iaf. Läste boken samtidigt.
Bestämde mig för att hälla ut vattnet till slut och tvätta håret duschandes istället. Snorde min MARABOUhandduk som en turban runt huvudet när jag var klar och satte på min sköna badrock och gick ner och ut på balkongen. Vilken skön kväll! Ljusblå himmel, frisk doft och inte alls kallt, fast jag var barfota. Visserligen hade stengolvet värmts upp av solen under dagen och var lite ljummet typ, inte kallt iaf. Jag läste lite till i boken, drack kall oboy till.
Avslutade och bar in täckena. Nu ska jag byta lakanen i sängen där uppe, ska försöka få hjälp av Johan- den ofrivillige städaren. Sedan är det till att läsa en liten stund och sedan sova. Upp och jobba imorgon igen. 2 veckor kvar, sedan efterlängtad ledighet!
God natt! *gääääääääääääääääääääsp*

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: mamma

Duktig du har varit!!!! Sov gott !!!

2008-07-20 @ 22:49:49

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0