Midsommar på Harö, del 2

På ängen samlades folk från ön, både gamla och unga. Midsommarstången stod på plats, i det hål där den alltid står på Midsommar. Efter en stund kom en orkester spelandes mot ängen och placerade sig där orkensten alltid brukar stå. Och det bildades ringar runt stången och "alla", förutom i vår familj, började dansa, precis som det alltid brukar gå till.


Som ni kan se så blåste det en hel del. Svenska flaggan vajade så fint till vänster om flaggstången så jag skulle ta några kort på den...


...när vinden plötsligt tar tag i midsommarstången och lyfter upp den ur dess hål och stången faller mot marken. Jag hörde ett högt tjut från mängder av människor och vänder mig åt höger för att se vad som händer. Stången föll åt andra hållet och nästan alla hann undan. Dock inte en kvinna. Hon hade ändå tur, för stången tog på axeln och hon föll till marken. Inga fysiska skador (utom möjligen blåmärke) men hon chockades. Tur att den inte träffade hennes huvud!
I samband med att jag vände mig åt höger för att se vad alla tjöt åt råkade jag trycka av en bild, så man ser faktiskt en lutande midsommarstång, även om det inte är det bästa kort jag tagit...


Vi förstod att vinden måste ha lyft stången eftersom hålet är helt intakt och nedre delen av stången likaså. Hade den bara vält skulle jord ha flyttats undan och stången borde ha märken.

När kvinnan stapplat undan och gått in till en bekant för att lugnas bars stången iväg. Men det bildades ändå 2-3 ringar att dansa runt hålet. Strax kom någon på att hämta ringarna och sätta dem på armarna och agera midsommarstång, så det blev bra ändå.


Efter dansen var det tävlingar. Först var det att springa till ett rep och tillbaka med en potatis på skeden. Den utfördes i flera omgångar, små barn, barn, vuxna män, vuxna kvinnor...


Sedan var det klädstaffet och därefter fick en person ögonbindel och en krocketklubba i handen och snurrades 5 varv och skulle därefter gå 3 steg rakt fram och hade tre försök att träffa en lite plastkruka med klubban. Anna ställde upp i tävlingen. Heja, heja! Dock filmade jag då så finns inga kort med det på.


Sedan upptogs dansen runt Människostången.

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0