Dagens shopping!

Lite sovmorgon och sedan möta mor på tunnelbanan klockan 10. Strålande sol, vackert väder.
Vi började med att titta in på Skopunkten, men hittade inget som lockade. Men sedan vände det!
Vi gick in på Farraw, som säljer väskor. Mamma köpte en snygg svart väska som var precis lagom stor till henne. Bra köp! Själv vågade jag inte köpa någon väska, Johan skulle bli galen... Har nog närmare 15 stycken... Och många är köpta på just Farraw, rekommenderas!

Sedan gick vi till GinaTricot. Där köpte jag en t-shirt som jag tycker är väldigt söt. Och därefter på H&M, där vi köpte lite smått och gott. Mamma sponsrade det som köptes på H&M, och jag passade på att bli medlem.
Därefter var klockan halv 12 och vi började kolla efter något lunchställe. På Sandys var de så ointresserade och ohjälpsamma så där ville vi inte äta. Slutade med att vi åt på Åhlens. Mor åt Ärtsoppa och pannkakor och jag åt Hamburgartallrik. Dyrt och lite mat, som alltid på sådana ställen. Men men. Mor betalade.
Mamma var på jakt efter ett etui, men det fanns ingenstans. Till slut hittade vi ett på Åhlens som jag ville ha, men inte hon. Så jag chansar och säger "Kan inte du köpa den till mig, så kan du få min?". Så blev det också!
Sedan bar det av mot Vällingby, för jag skulle vaccineras där klockan 13.30 mot livmoderhalscancer. Visste ju inte att jag och mor skulle ha en shoppingdag idag! Vi kom dit vid kvart, tjugo över och jag fick komma in nästan direkt. Pröjsade 1650 kronor, som pappa förde över till mig igår, och blev stucken. Sedan väntade jag en stund i väntrummet och vi flyttade över mina kort till nya etuiet/etuin(?) och mor övertog min gamla.

Sedan gick vi till Vällingby torg och tog en mjukglass. Killen i kiosken blev ju väldigt intresserad av mig... Han kunde knappt rabbla glasspriserna ju, och slet knappt blicken från mig efter det!
Aja, vi satt en stund vid fontänerna och mumsade på våra små glassar. Sedan gick vi på Åhlens och där köpte mamma socks och jag köpte två stora vita koppar i inflyttningspresent till Martin och Anna. Dessa ska jag ikväll skriva deras namn på, samt Sambo. Sedan ska de torka i 24 timmar och därefter vara i ugnen i 40 minuter, sedan tål de även maskindisk.

Sedan gick vi in på Stadium för att kolla efter gympadojjor till mig. Ser väldigt fort ett par svarta, med mörklila detaljer som jag förälskar mig i. Lite dyra med tanke på vad jag brukar lägga men dem var ju så fina! Testade storlek 40, bigfoot I know. Bra på vänster, way too big på höger. Testade 39, perfekt på höger men lite trång på vänster. Suck. En manlig expedit gick förbi och undrade hur det gick. Jag förklarade mitt bekymmer och han svarade "ja, jag har samma problem själv. Min vänster är en halv storlek större än höger. Men finns inget man kan göra, bara köpa den mindre för skor töjer ju ut sig". Ja, så därför köpte jag storlek 39, trots att det var lite dyrt och pröjsade helt själv. Mamma köpte solglasögon.

Därefter gick vi och satte oss på en parkbänk i solen och gottade oss. Mamma köpte en dricka och sedan snackade vi i evigheter om allt och inget. Bland annat fick jag veta att den där Christer som är med i talang och sjunger opera (och är Sveriges motsvarighet till Paul Pott) har gått i samma klass som min bror Roger i 9 år! Och bodde bara någon gata ifrån oss. Det tycker jag är väldigt roligt, för då kanske jag har träffat honom och jag har från första stund tyckt att han är jättegullig. Så nervös och så duktig!
När pausen var färdigt gick vi till Apoteket och köpte skavsårsplåster och tuggummi till mig. Vi kollade efter Omega-3 tillskott för jag äter ju aldrig fisk. Men hittade bara superdyra saker. Gick in på en Hälsokostaffär men det var inget där heller. Sedan Gallerix och kollade på studentsaker.

Därefter var det dags för en fika. Satte oss på ett utefik och mamma tog en kaffe och en liten kaka (men åt bara halva) medan jag tog en cola och en brownie. Och där kom det roligaste ögonblicket på hela dagen.
Från affären går två personer, varav den ena håller en Cooppåse i handen. Jag visar diskret för mamma att hon ska lägga märke till dem. Sedan berättar jag en sak om den ena personen.
Jag - Såg du kvinnan med coopkassen? blablabla...
När jag är klar med att säga det jag ska säger mamma för att försäkra sig om att det är rätt person:
Mor - Var det hon som gick med den där lilla pojken?
Jag -Det var hon som är den där lilla pojken.
Mor - Vadå?
Jag bryter ut i skratt och mamma förstår vad jag sa.
Mor - Är det hon som är den lilla pojken?!
Jag nickar.
Mor - Ojdå!
Och bryter ut i skratt, och vi slutade inte skratta på en bra stund.

Efter att ha suttit och snackat en stund bestämde vi oss för att avsluta med att köpa lite nyttiga matvaror. Ner på Coop och köpa mjölk och bröd. Sedan bröt vi upp efter 7½ timme. Vi hade jätteroligt! Snacka om kvalitetstid. Och ja, det får vi göra igen.


Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: mamma

När som helst gör jag om det med dig! En jättemysig dag! Kram!

2008-05-08 @ 21:19:53

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0