Mobilanvändandet kanske inte är så sunt...

Nu testar jag att skriva på nya bloggsevern :-P

Förra lördagen och söndagen åt jag godis. I lördags åt jag godis. Men inte däremellan och inte sen dess. Utan förbud! Jag är stolt över mig själv som klarar av att hålla mig i schack utan extrema åtgärder.

Och ja, jag har förstått!
Jag är den där sortens människor som kanske kommer få cancer i hjärnan pga mobilstrålning. Jag har dem (ja det är ju två mobiler, ni ser ju) påslagna på nattduksbordet när jag sover. Max 1 meter från mitt huvud liogger alltså två mobiler påslagna varje natt. Förutom de många timmar som jag släpar runt på dem i höjd med magen och alla de organ som finns där inuti. Och mina mobiler är ju näst intill alltid åtminstone i samma rum som jag. Det kan ju inte vara bra i långa loppet?
Läste en artikel i en tidning idag om mobilens negativa effekter på den sidan av hjärnan som man har telefonen på (ens telefonöra). Där stod det att forskning visat att 2000 timmars mobilpratande ökade risken för hjärntumörer (fördubblas). 2000 timmar. På en livstid. Det skulle tydligen motsvara en knapp timme per dag i 10 års tid. Snart är jag väl där? Fick min första mobil när jag var 12 och 3/4 år gammal, visserligen talade jag inte så mycket i den då och från början hade jag handsfree men nu prata jag desto mer....

Detta var dock ett sidospår. Det jag har förstått är, förutom de negativa effekterna av att ha mobil(er) påslagna på natten angående cancer och sådana medicinska bekymmer så blir man också störd.

Fick sms på söndagkvällen att vår lärare hade fått ryggskott och vi har ingen lektion på måndag förmiddag (men en timme extra nästa måndag istället). Yeey. Tänker att nu behöver jag inte vara i skolan förrän _senast_ 12 imorgon. Sovmorgon! Riktigt skönt. Stänger tom av väckarklockan på mobilen (som jag har som extra säkerhetsåtgärd, vilket visar sig bra för idag upptäckte Johan att det var strömavbrott när han vaknade men då var jag ju i skolan...). Och sussar sött.
Vaknar 7.57 av att jag får sms. Men vad sjutton, vem skickar nu?! Jag såg ju vem som skickade, men jag vet inte poängen med att skicka så tidigt? Då var jag så trött att jag inte orkade gå upp. Men så pigg att jag inte kunde somna. Usch.

Igår kväll läste jag lite (började på en ny bok, dock ingen som man slukar på en dag tyvärr) och släckte lampan strax efter 12. Klockan är ställd på 8. Jag vaknar av mig själv vid 6.30-snåret. Varför? Varför? Varför? Varför? Så pigg att jag kunde gå upp och börja dagen, men vad är nyttan. Ligger klarvaken och tänker igenom vad som ska göras och planerar. Jag är definitivt vaken. Men Johan var det inte så ville inte läsa eller så för att inte väcka honom. Klockan 7.38 fick jag sms. Vad är de med dessa människor nu då, har ni gått i maskopi? Ja, jag är glad för smset, men så tidigt? Svaret blev "Vem skickar ett massutskick vid den här tiden på dygnet? Tur för dig att jag var vaken! Jag och Johan kommer btw. Vi behöver adressen. Kram". Kärleksfullt va? Fick inget svar på det... Men fick adressen nu ikväll.
Jag har tidigare varit förskonad (bara hänt någon enskata gång) mot idioter som smsar/ringer nattetid för att jävlas, men jag förstår poängen nu. Vill jag sova, stäng av mobilen. Hoppas mobilens väckarklocka ringer ändå!

Feedback idag på två läxor av den yngste läraren. Gick väldigt bra. Han sa att jag utvecklats väldigt mycket på senare tiden och ritade upp en kurva i luften ungefär som:
                                                   ---
                                               --- 
                                           ---
---------------------------------

Låg jämnt och fint innan men nu går det riktigt mycket uppåt! Ska fortsätta jobba på det, och inte börja slappa. Självklart inte. Jag gör ju alltid mitt bästa. Nu lossnar det för mig på riktigt. Var någon grej han påpekade som fel på de två filmerna, resten var bara bra. Härligt! Första gången han inte påpekade att jag var lite för slapp i vissa handrörelser, så det verkar ha satt sig också!

Nu ska jag duscha och sussa, alternativt sussa och duscha. Inte bestämt mig. Men ni får ha det så gott!
Sov gott.

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0