Min "get over it"-process

Ni som känner mig eller följt bloggen ett tag vet kanske att deppig för mig oftast innebär flitig. När jag blivit depp vill jag göra något, städa, diska, vad som helst bara det är något. Idag var ajg dyster i ett par timmar och drunknade i min bok och tog ett skönt bad (dock inte en skön bok och drunknade i badet, nej nej!). Läste ut Mias Systrar, också den i samma serie som de senaste jag läst. Nu har jag bara en bok kvar som jag tror heter Emma, Mias dotter. När jag tagit mig förbi "självömkan"-stadiet kom jag in i "driftig"-stadiet. Ringde J och sa att nu vill jag veta när du kommer hem! Och då såg han till att kunna lämna besked också :-) Sedan satte jag på en diskmaskin och skalade potatis. Dagens middag (eg. lunch) blir för mig köttbullar, koktpotatis, lingonsylt och gräddsås. För J blir det stekt potatis och chorizo-korv. Han gillar inte färdiglagade köttbullar och vi fick en massa sådana från skärgården förut så jag får väl offra mig ibland.

Iaf så stod jag där med potatisen i vattnet och undrade "vad göra nu?". Ville itne sätta mig vid datorn eftersom jag då inte kommer framåt i min "kom över depp"-process. Så öppnade jag skåpdörrarna. Usch, här har jag velat ändra ett tag. Så då gjorde jag det. Ut med det mesta i ena skåpet, blev en liten inventering i vad vi har och att allt är fräscht. Tog alla såsförpackningar och ställde på en annan hylla i köket, de måste ju inte stå gömda.


Sedan tog jag varor som i brist på annat vettigt ställe blivit placerade på översta hyllan i skåpet till vänster och undrade var de borde stå istället. Kom fram till att varor som sällan blir använda av oss kan stå bakom hyllan för glas, för så många glas att de tar uppe hela hyllan har vi inte. Därmed försvann även lite plats på hyllan längst ner till vänster också där vi i förvarar torrprodukter som havregryn, vetemjöl, oboy, ris osv. Spaghetti hamnade på den hyllan där de flesta såser tidigare stått. Potatisen som i brist på bättre ställe legat i en papperspåse på andra hyllan till höger hamnade nu i ett skåp längst ner, där hör den bättre hemma. Och därmer frigjordes ännu mer plats. Plötsligt fick vi jättemycket yta över, och vi (läs: jag) som haft sådana problem att klämma in rena glas i skåpen den senaste tiden. Det är nu löst! Jippi! Ställde in ett glas på "glashyllan" (ska snart fylla på med fler) och 3 koppar på hyllan för koppar (vi föredrar koppar framför glas i det här huset och har många fler koppar än glas, och därför fick koppar mer yta och vara längst ner så vi lätt kan nå dem).

skåpet till vänster
skåpet till höger
Är så glad att det äntligen blev av! Vilken tur att jag blev deppig och tog tag i det! Kanske är det pga min driftighet när jag är nere som gör att jag har synen "inget ont som inte för något gott med sig"? Vem vet, vem vet...

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: vän igen

ser ju jättebra ut!

2008-11-26 @ 18:38:00

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0