If the world could vote

Ja, om världen kunde rösta på vem som skulle bli USAs nästa President, vilken skulle det då vara? Denna finns på Facebook och just nu när jag hade röstat så hade det kommit 454 171 röster från 200 olika länder jorden runt. Man kunde se på den här kartan hur rösterna i respektive land fördelade sig. Ju blåare land desto fler röster på Obama och ju rödare desto fler på McCain. Därför kan jag ju inte annat än bli nöjd när jag ser detta:


Sedan kan man också se för varje land hur många som röstar på respektive kandidat. De svenskar som röstat har 92,7% röstat på Obama medan i Makedonien har 87.9% röstat på McCain. Makedonien är dock ensam i sitt röda läger. De flesta är mycket blåare och de som är rätt så röda ligger ändå runt 50/50-strecket. Det roliga är att de från USA som har röstat har 80.5% eller 154 818 stycken röstat på Obama. Det känns lovande!

Om ni inte fattar vilken kandidat som jag la min röst på så behöver ni inte rösta heller, för då kan ni inte ha många fungerande hjärnceller, eller?

Ps, har ni inte facebook går det precis lika bra att rösta här istället: www.iftheworldcouldvote.com. Ds.

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0