Teckenspråksfika

Puh tröttsamt att gå i stan.
Vi möttes upp utanför Café 60, jag, Linda och Gaby. Sedan beställde vi mat (blev brunch för mig då som inte hunnit med frukosten) och alla fick med ett varsitt äpple och typ Mer dryck gratis. Sedan satt vi där på övervåningen i 2 timmar, första timmen typ tecknade vi mest. Något litet tal här och där men mest tecken. Sedan ville vi snacka så himla fort så blev till att använda talet den andra timmen hihi. Men lite övning iaf. Jag har faktiskt behållit språkförståelse otroligt bra och att kunna läsa av bokstaveringarna snabbt fast jag inte snackat teckenspråk på ett par månader alls. Bättre än jag trodde! Sedan att producera själv är väl okej, men vissa små tecken har jag ju glömt vilket blir väldigt frustrerande. När man ser dem fattar man men att själv komma på det tar tid. Men helt okej ändå tror jag.
Sedan gled Linda och Gaby in på USA-snack, de har ju båda varit där och jag har det icke. De snackade på tsp. Var kanske inte jäätteintressant för mig men bara sitta och "lyssna" och öva. Lite förstrött så där.

Men Gaby är också arbetslös, och söker jobb fast nere i Skåne då. Och Linda har varit det en period förut så vi snackade om det. Jag berättade om den pappan på träningen som sagt "Hur kan du vara arbetslös? Det finns ju massor av jobb!" och de blev båda lika griniga som jag. Vadå massor? Försök själv då utan erfarenhet och utbildning! Är verkligen bara kontakter som gäller i Sverige. Gaby hade fått tipset att åka till Danmark där arbetsgivarna vågade satsa även på dem utan erfarenhet. Här måste man ju alltid ha jobbat med det innan typ, annars vill de inte anställa. Nähä, så man får aldrig vara nybörjare? GAH.

Sedan gick vi iväg till hötorget. Gaby var här i sthlm med en kompis och hennes man (kom jag ihåg rätt nu?) och kompisen hade föreslagit att de skulle ha balklänningar ikväll! De ska ikväll på Konsert på Konserthuset och sedan på Golden hits i balklänningar. Sticka ut lite och vara lite annorlunda. Jag tyckte det verkade riktigt roligt, hihi. Dock hade ju inte Gaby några passande skor med sig hit så hon ville kolla på sådana. Först på Ohio men sedan gick vi på Skopunkten (mitt förslag). Där hittade hon ett par skor som passade i "slaskhögen" för 49kr. Det är det ju värt! Sedan pekade jag ut ett par skor för Linda och frågade vad hon tyckte om dem. "Jag tycker faktiskt att dem var fula. Vad tycker du? Gillar du dem eller?" Jag tittade ner på mina skor, pekade och lyfte ena foten. "Har du sådana!" utbrast Linda förskräckt. "Haha ja. Men det är bra att du är ärlig. Haha" Det hade jag rätt roligt åt. Aja, jag tycker iaf att dem är snygga.

Strax efter detta skildes vi. Gaby skulle handla lite på H&M, jag på mataffären och Linda skulle till en vegetarisk mataffär.
Nu är jag hemma igen. Hann träffa Johan i ca 5 minuter innan han stack iväg till träningen. Extra tidigt denna gång eftersom han hade nyklarna och skulle öppna.
Så var det med den dagen. Nu får det väl räknas som kväll typ.
Ciao

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0