Brum brum säger jag i bilen

Somnade sent igår, fast jag var så trött, eh? Iaf, var jättetrött och sov länge. Åt frukost och kollade på Gilmore och sedan drog jag till gymmet. Ensam denna gång. Det gick bra. Körde ben och mage så får se om jag får någon träningsvärk imorgon eller om jag börjar bli lite mer tränad redan. Imorgon är det en step-klass på kvällen så tänkte sikta på den som nästa pass.

När jag duschat så ringde jag far och han plockade upp mig och körde mig till dem. Sedan var det dags att övningsköra!
Först ner till farmor för hon ville ha metro och efter att hon ramlade har hon lite knepigt med att gå så kan ju inte längre hämta tidningen själv (hon är ju 91 år så är ju bra bara att hon går ju!).

När hon hörde att vi skulle handla mat i hässelby ville hon absolut med. Vi sa att eftersom jag kör kan hon inte sitta i fram utan måste sitta bak, kan du verkligen få in ditt onda ben där bak? "Det vet jag ju inte förrän jag testat!" svarade hon.
Ja, så vi linkade ner till bilen och hon slängde in käppen i bak och satte sig ner med bena utanför bilen. Så var det dags att försöka baxa in benen, långsamt försiktigt och smärtsamt. Men hon är envis alltså! Och till slut gick det ju, så hon fick följa med när jag körde ut från hennes område bort till affären vid Bella. Hade faktiskt en polisbil bakom mig ett tag men det gick bra.
Så av och handla. Men farmor fick stanna i bilen så att hon inte riskerar att bli stående där om hon inte kommer in. Okej hade hon gått ur och inte kommit in så hade väl pappa fått köra och hon sitta fram,men då missar vi ju poängen med övningskörandet.
Och sedan körde jag hem farmor därifrån en delvis annan väg än vi kom. Skönt att köra på vägar man känner till. Kan varenda korsning och parkväg och busshållplats osv i mina gamla hoods. Läskigt annars att inte veta vart vägen leder alltså...
På vägen hem till farmor hände enda missödet på hela turen, jag stannade för rött ochh fick sedan kärringstopp när jag skulle köra igen. Typiskt, för det är ju såklart bilar bakom. Men de har väl förståelse hoppas jag...

Sedan körde jag hem till far och mor igen och vi lämpade av deras varor och jag hämtade min träningsrygga och slängde in i bilen och sedan bar det av hemåt till mig igen. Nu har jag ju kört där en gång redan så kände mig tryggare. Dock hade det ett vägarbete där nu som gjorde att de spärrade av min vägbana och det var trafikljus för att reglera fårn vilket håll man fick köra där. Pappa höll på att lura mig där på var jag skulle svänga in på min fil igen (lite tidigare än jag skulle) men en kille som jobbade där pekade åt mig att köra vidare på vänstertrafik. Ingen fara, men kunde blivit om han inte pekade ut vägen för längre fram stod en bulldozer och spärrade vägen och mellan vägbanorna där var det plantage...
Så ut i rondell efter rondell och hem! Gick ännu smidigare denna gång än förra, men jag lär sig ju hela tiden så inte så konstigt.

Bilturens roligaste:
Jag frågar pappa vilket håll jag ska köra i korsningen där framme och får till svar:
- VÄNSTER!
Bara det att han gör världens största pekrörelse åt höger samtidigt...

Lite svårt att tyda vad han menade, haha. Han var lite stressad då, men det var höger han menade, så blir det så igen så kör jag efter hans handrörelse och inte vad han säger, hihi.
Kan ju vara en rätt jobbig situation att få dubbelkommandon, om det nu inte hade varit långt till korsningen och tomt på både folk och bilar där.
Jag tyckte iaf att det var lustigt. :-)
Min älskade pappa.

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0