Ätstörningarnas dag?

Åkte iväg på träningen. Första gången jag tränar i stan och då jag kör pass på dagtid. Kommer in i salen och ser direkt en tjej längst in långt bak. Hon var väldigt, väldigt smal. Hennes överarm var lika tjock som underarmen. Ojdå, tänkte jag, det var inte bra. Ser en annan tjej, som placerat sig precis framför tränaren. Hon var också väldigt, väldigt smal. Ungefär samma storlek där som på den första tjejen. Tänkte att de nog led av, eller har lidit av en ätstörning. Svårt att bli smal på det sättet annars.

Överlag fanns där ca 14 tjejer/kvinnor och en man. Tränaren var också en tjej, dock inte ordinare på detta pass eftersom den ordinarie var sjuk.
Precis innan vi ska börja springer en till tjej in och placerar stepbrädan snett framför mig. Det gjorde ont i mig. Hon var ännu smalare än de andra. Hon hade liten antydan till muskler på överarmen, biceps. Hon hade lite bröst. Men resten. Väldigt smala ben, armar, magen bara försvann-kunde lika gärna varit luft under tröjan, ingen rumpa (hon stod ju framför mig, klart man får bra synvinkel på rumpan). Och hennes ansikte var väldigt smalt.
Okej, det var inte som människorna i koncentrationslägren i Nazi-Tyskland. Inte så illa. Men tror inte jag sett så smal människa med mina egna ögon förut. Och det ser jag mitt på dagen på ett konditions pass men lite styrkeinslag.
Mitt humör sjönk som en sten. Hennes kropp kan ju inte må bra. Med vad kan jag göra?
På stepbrädan finns det olika nivåer. Den lästa nivån som är kanske 2 decimeter över marken, nästa nivå som är kanske 3½-4 dm över marken och är den som de flesta kör på och även alla tränare. Den här tjejen höjde ytterliggare en nivå då brädan är ca 5-6 dm över marken. Det är sjukt jobbigt att gå upp och ner och hoppa upp och över osv på en sådan. Jag tror inte jag skulle palla 45 min oavbrutet på den höjden.

Under passets gång kändes det ännu värre. Flickan (något år yngre än jag antagligen, och jag är 20år) tog i med sådan energi. Hon gjorde störst rörelser i hela salen, lyfte benen högst, armarna högst osv. När hon tappade bort sig så joggade hon på stället med väldig fart, hon ställde sig och hoppade upp och ner på stepbrädan många många gånger under vattenpausen. Drack lite vatten men snabbt tillbaka till snabba rörelser.

Sista 10 minutrarna är styrketräning. "Ta 2-3 kilo på hantlarna om ni inte är jättestarka" sa tränaren. Killen tog såklart de tyngsta, han såg jag bra i spegeln och han fick verkligen anstränga sig för att göra axel och armövningarna.
Hon tog också de tyngsta.
Fanns tre nivåer på stång. Alla utom 3 tog den lättaste. Killen och tränare tog näst tyngst. Hon tog tyngst.
Alla skulle ta varsin matta att ligga på när det var situps och sådana övningar. Hon tog två och la dem på varandra.

När det var dags för stretchning sa tränaren "jag hoppas att så många av er som möjligt stannar på stretchningen för det behövs, men om ni har bråttom tillbaka till jobbet kan ni lämna era saker så plockar jag undan dem." Hon gick.

Det är väl inte bara jag som inbillar mig att hon har ätstörning/träningsmani? Har hört om en del tecken och tycker mig finna en del. Jag mådde inte bra av att ha henne framför mig. Kunde inte tänka på annat än hur mycket stryk hennes kropp måste ta...

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0