It's not meant to be - get it!

Sitter och läser Barnsrättens grunder på tunnelbanan på vägen hem. Mobilen ringer och det är ett okänt nummer. Mina farhågor besannas när det visar sig vara från Home Enter. Jag fyllde tydligen i någon enkät förut om film (jag kommer inte göra det igen, inte värt besväret. Igår ville de att jag skulle köpa trosor för 39 kronor av samma anledning. Nävah agen!) och jag skulle nu bli belönad.

HE - Du får välja en film som tack för hjälpen, och självklart betalar vi portot också! Vad gillar du för filmkategorier?
Varför ringer de alltid så olämpligt, suckar jag och tittar på folket runt omkring mig. Varför?
Jag - Nej, men vet du. Jag är faktiskt inte intresserad.
Kan man bli mer tydlig?

HE - Nähä, men varför inte det Sara?
Jag suckar, tittar på mina medtrafikanter igen och säger
Jag - Alltså, jag kommer bli tvungen att köpa någon film iaf. Och som fattig student har jag inte råd med sådant.
I andra änden tar hon sats och ska berätta exakt hur fel jag har i mitt påstående, de är klart att dem alltid har rätt - inte kunden.
HE - Nej men alltså. Det enda du binder dig till är att köpa en film inom sex månader.
När tänkte hon säga den lilla detaljen då tro? Precis när vi avslutar samtalet och jag tror mig ha fått en film utan vidare?
Jag avbryter henne där med ett
:
Jag - JA, precis!
Tåget kör in i en tunnel och signalen blockeras. Samtalet avslutas. Tack och lov, utropade jag för mig själv. Tills jag kom på att hon i andra änden måste tycka att jag är världens fräckaste som bara slänger på luren! Nåja, inte mycket att göra åt, jag slapp ur det iaf.

Å andra sidan hade det varit lite roligt att förklara hur en fattig students liv ser ut under kommande 6 månaderna. En fattig student utan sommarjobb. Ja, men varför inte slänga iväg några hundra på filmer då? Mat klarar man sig ju utan, och hyra behöver man väl inte betala. Och inga andra räkningar heller för den delen. Tycker det är så skönt att hela samhället är uppbyggt runt studenter. Ingen inkomst = inga utgifter - tänk så bra! Vi är verkligen lyckligt lottade. För inte behöver man handla kurslitteratur när terminen börjar heller? Nej, den får man ju!
Okej, ska inte vara så elak, hon gör bara sitt jobb. Men låt mig va!

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0