Shoppeli Shoppela

Studentkort
Ikväll åkte jag och J moppe till Fridhemsplan för att besöka SL center. När man ska köpa Studentkort i SL-trafiken kan man nämligen endast köpa dessa på SL-center och utvalda pressbyråer. Närmsta stället för mig är Fridhemsplan (och hur sjutton ska man ta sig dit för att köpa SL kort hade de tänkt sig? De flesta bor väl inte på gångavstånd heller? Tacka vet jag moppe (för bil vill man ju inte åka med i stan)!). Nästan alla som var där skulle köpa just dessa studentkort, resten var turister förutom en som var en söt gammal tant. Alla andra kort kan man beställa på nätet och få hem och även få ett nytt gratis om man tappar bort kortet, icke student! Här måste studentleg visas och de skriver in personnumret och tittar när man skriver dit sitt namn. Storebrorssamhälle. Varför kan inte vi få ha sådana där Access-kort som alla andra får? Bara skriva in all info i korten istället..?
Nåväl, där brände jag 2220kr iaf, men nu har jag kort till sista december- nåde den som försöker sno mitt kort!

Shoppning
Sedan mötte vi upp mor och hon shoppade loss och hade oss som åsiktspanel. Det blev en SodaStream och en trådlös router. Det blev en Netbook, dvs en mini bärbar dator (likadan som min) och en datormus. Sedan hämtade hon ut fyra jättepaket med varor hon beställt från nätet.

Kräftköp
Vi mötte far och åkte och handlade middag. Pappa fick i uppgift att gå in i affären medan vi passade allting i bilen. Han kom ut med beskedet att det vi tänkt äta var slut, med sig hade han en baugette och ett paket med kräftor som var extrapris på. Han gick in igen för att köpa det vi bestämt som andrahandsval till middagen och kom ut med rostbiff, potatissallad och ett till paket kräftor. Kräftorna var en per kund, och han var ju kund två gånger. Jumbokräftorna från Kina hade kostat 120 kr och kostade nu 50 kr. Mamma och jag begav oss in i affären och köpte oss ett paket var till.

I kassan satt D, en gammal granne och kompis till min storebror M.
När han ser mig och mamma (enda kassan öppen) säger han:
- Å hej A (min mamma)! J (min pappa) var precis här.
- Jasså var han? säger mamma.
- Vilken slump, svarade jag ironiskt.
D är tyst en kort stund innan han mumlar för sig själv:
-Han köpte också kräftor...
Så är mamma klar med sitt köp av schampoo och kräftor, och han scannar in min chokladkaka och kräftpaket och då verkar polletten trilla ner.
- Jaha... ni kör den stilen. Nu blev ni allt påkomna! säger han med ett stort leende.
- Ja, hehe, säger vi.
- Ja, trevlig kräftskiva då!
Mamma och jag rusar fnittrande ut.
Fyra paket för 200 kr!

Imorgon
Sedan for vi hem för att äta och koppla upp teknikprylar. J stack på träning. Imorgon är vi bjudna på middag igen. Jag och mor ska först gå 8 km innan vi anländer till middagen pappa ska laga. Sedan ska J hjälpa till att fixa det trådlösa nätet- för det vågade jag mig inte på...


Bokköp
Förresten så beställde jag den sista boken för kurslitteraturen idag, fast ska köpe två till saker förstås. Tar det lite pö om pö så känns det inte lika dyrt med litteraturen. Passade även på att beställa Den hemlige kocken för 30 kr på Lycknis. Ska bli spännande att läsa!
Och dessutom har jag fått hem Hypnotisören nu så han och jag ska mysa ikväll.

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0