Måndagen den nionde= nya fredagen den trettonde?

Som ni kan förstå av rubriken har det hänt en del saker idag i min omgivning. Dagen började med att en man klev ur sin bil några meter framför mig på trottoaren när jag var på väg till tunnelbanan. I famnen hade han en liten hund, skulle chansa på en terrier men jag och hundar går inte riktigt ihop så jag lovar inget. När mannen ska släppa ner hunden på marken då de ska gå sin morgonpromenad på ängen/i skogen halkar karln på isen och ramlar raklång framåt. Det var mycket nära att han ramlade på hunden men som tur var han han flytta upp hunden så den hamnade bredvid hans huvud istället. När han låg där på magen på marken skrek han "FAAN VAD HAALT!"

Jag smsade mor, då hon brukar åka förbi min station ungefär vid den tiden. Visade sig att vi var på samma tåg, men olika vagnar. Hon hade dessutom tappat en bit av en tand när hon borstade tänderna.

Jag kom till t-centralen och där på perrongen ligger en kvinna på rygg avtuppad. Ett gäng stod runt så min hjälp behövdes kanppast. Först såg jag inte ens om hon andades men efter några minuter kunde jag se magen höjas och sänkas. En tjej i min ålder ringde ett samtal och på det förstod jag att hon var dottern till den avsvimmande kvinnan.

En klasskamrat hade lyckats få hela två timmars sömn inatt, berättade hon när jag satte mig brevid henne inför första lektionen. När seminarielärarinnan kommer in frågar hon om någon sovit dåligt inatt. Det var fullmåne. Någon annan som har känt av den?

Mobilen var på ljudlöst och det var först vid kl 12, när jag skulle påbörja mitt grupparbete som jag kollade på den lite fort. Hade fått ett sms som löd "En arbetskamrat har avlidit, ring när du kan. kram". Oj. Det visade sig var B, som jag arbetade med vinter 2007-08 och 4 veckor i somras. Sedan har jag jobbat i grannavdelningen denna vinter och än mer i somras så nog har vi stött på varandra en del det senaste året. Så det var tråkigt att höra. Han hade gått ut på en promenad igår och inte kommmit hem. Frun undrade var han var och han svarade inte på mobilen. Sedan kom polisen hem och berättade att han avlidit. Han var antagligen död när ambulansen kom och de trodde det var en hjärtinfarkt. Han skulle ha fyllt 58 år i år.
Det är jättetråkigt naturligtvis. Sedan ska jag ärligt säga att jag störde mig en del på karln. Har nämnt honom i bloggen förut här, det var han som snodde frukt och godis från de andra avdelningarna. Han kommenterade alltid på att min mosters bil var smutsig och snackade om parkeringsplatserna. Han åt alltid äpplen, så vid kortet och ljusen hade de lagt 3 äpplen- hans signum. Han var lat. Han ville absolut att jag skulle arbeta där när A (A och B är de enda som arbetar med just det) hade semester för inte kunde han sitta framför en dator hela förmiddagen och göra det där (det fick jag göra istället då), det mår man inte bra av. Nähä, och vad gör alla andra då, hela dagarna? Långa, och många, raster tog han. Ja, han var lat. Verkligen. Men inte förtjänar man att dö 57 år ung för det! Tycker synd om hans fru och ca 25 åriga dotter. Verkligen synd om dem.

Nä, den här dagen började inte bra. Kvällen blev bättre, men det här har hängt över mig som en skugga hela tiden...

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Anonym

Håller med dig gumman, och pappa fick ett brev om att bilen inte är besiktigad och så var han där i förra veckan och allt var okey??? Vilken underbar dag!

2009-02-09 @ 20:58:49

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0