Första skoldagen som juriststudent!

Är ni nyfikna på hur det har gott första dagen?  Puh jag är så trött och har huvudvärk! Så kan det författas väldigt kort. LIte mer utförligt kan det sammanfattas med att jag fått en del nya saker! Kan fota och visa er. Har fått väldigt bra intryck av "Höken" som är ansvarig för första kursen. Han höll föreläsning imorse 9-12 *puh* Tack och lov att han har humor!
Ex:
"Vet ni om att jurister har ett eget klädmärke?
Ni vet Lacoste? Krokodilen på bröstet. Det är juristernas egna klädmärke.
Stor i käften och inga öron."

I den stilen var hela föreläsningen och jag skrattade gott många gånger.

Träffade på några nya bekantskaper på lunchen. En av dem visade sig ha en döv syster som pluggar i Örebro (självklart)! Vi hamnade dessutom i samma grupp på 5 personer som delades in av studenterna i grupp 4.
Fick bra intryck av seminarieläraren också och de flesta andra jag stötte på. Även om ett par verkade vara ganska gamla, trista gubbar, varav den ena var jag rädd att han skulle falla ihop i en hjärtinfarkt när som helst.
Bra intryck av kåren och Juristernas Förenings styrelse.

Det känns lite jobbigt att jag ska ha läst 6 kapitel i en bok till måndag klockan 8.00 när jag inte har fått den boken ännu. Tror jag ska köpa den i Juristernas Bokhandel på campus och sedan skicka tillbaka den boken när den kommer. Jag kan inte komma 6 kapitel efter redan. Egentligen ska man ha Lagboken med sig jämt och alltid brevid när man läser men den har ju inte heller kommit... Blir iaf en del plugg i helgen!

Detta var de bra sakerna vi fick: Vattenflaska (med kork på sidan så man lätt kan fylla på i handfat), nyckel-och mobilband, block, mapp, en juridisk bok, lappar att märka i böckerna (har jag letat efter och ej funnit!) och en dextrosol.


Sedan fick vi en del papper om alla möjliga saker, inte lika roligt med nog nyttigt!

Tror jag stötte på J från Kung Fun där jag åt mat, kände igen en kille som kände igen mig och vi nick-hälsade på varandra men med min ansiktsblindhet kan man inte vara säker. Ganska lång, smal och blond var han iaf och det sa J stämde in på J. Hm J och J, äh ni fattar väl?

När jag kom hem åkte jag och J med bilen(! Lika lycklig varje gång) och "storhandlade" på Coop Forum som är gigantiskt. Vi handlade dock bara en påse men ändå! Nu ska vi koka kycklinggryta med currysås och ris!
När vi är på väg in stötte vi på J (heter alla något på J idag?) som höll på att packa ner matvaror. Henne kände jag iaf igen! J var dock mer osäker, hon hade ju inte längre lila hår och lustiga öron som senast han träffade henne. Vi tjejer har dock snackat på msn och så så jag har nött in hennes profilbild. J (min sambo) var mycket imponerad att jag kände igen henne så snabbt!
Så här ser J inte ut dagligen.
Imorgon kommer en panel bestående av olika jurister/advokater/någon VD osv och vi ska förbereda frågor till dem. Två gånger gav läraren ex "Vad tjänar du?" så känns som det kanske är en fråga man ska ställa? Får klura på frågor. Vad vill jag egentligen veta om mitt framtida yrke?

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Oh, fin mapp!! =) -småkär- ;)



Hehe, jag missar i farten... tittar knappt på tangenterna eller datorn när jag skriver.. Fråga int evad jag tittar på.. :P



Imorgon är det ögondoktorn som vill ta kort på ögat.. jippie! :P Nästa fredag är det utvärdering av mina tabletter också.. Det ska nog bli bra! Idag är det baka som gäller..igen! =)



Ja, men ibland är det värt att köpa den, särskilt om man behöver den akut! Kan du inte kolla kollienr om den kommer under morgondagen? Kramar

2009-01-22 @ 20:34:35
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Anonym

Självklart ska du väl fråga hur mycket dom tjänar ;) höhö !



neej men de lät så roligt " jag har sagt förlåt, men jag är nog säker att jag kommer ha träningsvärk imorgon när jag vaknar."



Haha.

2009-01-22 @ 21:40:21
Skrivet i slottsdammet av: Emma

Föreste vadå har han tagit körkort ? Johan alltså ?

2009-01-22 @ 21:54:01
Blogg/hemsida: http://memzz.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Viktoriae - Inlägg om Tänkvärt, Självkänsla och Vardagliga ting!

Vad spännande att du läser juridik, när jag var mindre ville jag bli advokat/jurist, men gav upp den drömmen för ett par årsen. Det låter härligt att läraren är rolig iallafall - det gör så mycket! Och du lyckades gör mig riktigt hungrig nu.. mm..kyckling, ska dock äta kinamat ikväll ;) Hihi!



Ha en trevlig dag!

2009-01-23 @ 11:43:33
Blogg/hemsida: http://viktoriae.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0