Resan till Hamburg.

I torsdags begav vi oss till tcentralen för att hoppa på en flygbuss. Vi valde en som kom fram ca 1½ timme innan planet skulle gå. Det visade sig vara onödigt. Dels för att det inte var någon kö till incheckningen, dels för att Skavsta är pyttelitet.
Dels, för att när vi kom dit så stod det att planet är en timme försenat. Jippi.
Vi slog oss ner och J plockade fram sin laptop. Han kan ju inte åka någonstans utan den, nörden. Jag lämnade min minilaptop hemma. Lite skeptiskt till att röntga den och man har ju hört att de kan få fram information från den... Bäst att lämna bebisen hemma alltså.

Vi satt där och såg en film vi fört över till hårddisken, dock hade vi bara ett par hörlurar, och högtalare är väl inte schysst att ha. Så efter att blivit stela i nacken efter bara 45 minuter gav vi upp. Vi gick och kollade efter vad öronsnäckor kostade, för då kan man ju ha en var iaf. Då hittade vi ett par öronsnäckor och en grenkontakt så två personer kan höra samma ljud! Perfa. Sedan slapp vi nackspärren. Klockan började närma sig så vi kollade på skärmen för avgående flyg att inget ändrats. Det hade ändrats. Nu var flyget två timmar försenat.
Till slut fick vi gå till gaten iaf och vänta där borta istället. När vi väl blev kollade och släpptes iväg till planet kom det annan personal springande. De hade inte släppt av resenärerna på flyget än. Tillbaka, tillbaka! Suck.
Det fanns två köer. Priority, för de som betalat extra för att få välja plats först, och Other Q. Vi hade varit näst först i Other Q, tror ni vi var det sedan? Nix. Gäng med unga tyska killar försökte smita före hela tiden. Nåja, vi fick hyfsat bra platser ändå. Jag hamnade vi fönstret med J brevid. Brevid honom satte sig en pratglad kvinna som jobbade på Uppsala Universitet. Självklart var UU toppen, och de har väldigt bra juristutbildningar och datautbildningar...
Det enda bra med den 2½ timmes förseningen var att vi hade en otroligt vacker solnedgång här i Sverige, sedd från luften och molnfritt. Så synd att jag inte hade kameran i handen när vi lyfte, för det var verkligen något!

Väl i Hamburg, på flygplatsen, tog vi en buss till Hamburg City och J blev genast imponerad av min tyska när jag köpte biljetterna. Det var inte alls märkvärdigt. Bussen tog dryga timmen och W mötte upp oss vid busstationen.
Vi åkte direkt hem till henne och jag och J stoppade i oss ett par mackor till middag. Sedan la vi oss. Klockan hann bli halv 2 på natten.
"Vår" station och Ws dörr, bara så vi ska minnas vart vi ska av och vilket hus vi ska in i sedan... Bilderna tagna på fredagsmorgonen.

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0