Besöka farfar

Igår kväll bytte jag och J lakan också, så vi sov otroligt skönt. Dock tror jag att hans hårfärgning, som resulterade i att han gick från mörkt blond till ljusblond, ändrade min värld. I min dröm var det så att alla mina vänner vände sig emot mig, släkt och familj likaså. Men alla mina "fiender", ja sådana som inte är direkt vänner iaf, hjälpte mig. Det hela var mycket förvirrande och påfrestande för jag visste aldrig vilka jag kunde lita på och räkna med...

Far, farmor och L hämtade upp mig idag och vi for till Enköping och hälsade på K. K är ett år äldre än farmor, dvs 93 år, och de är kusiner. K har sju barn, varav 6 i livet, och 21 barnbarn. Antalet barnbarnsbarn har hon inte orkat räkna på. Väldigt pigg och frisk var hon och man kunde prata i helt normal samtalston utan problem. K var organist i kyrkan tills hon fyllde 85 år och hon slog sig ner vid pianot hemma hos sig för att spela lite. "Ta en psalm" sa pappa "spela nummer 11". "Jaha, okej visst" sa hon och slog sig ner på pianostolen och började helt utan noter spela hela O Store Gud. Hon spelade en låt till och sedan reste hon sig. "Nej, spela en till" sa jag och spelade in på kameran när hon spelade. Helt otroligt.

Vi fick fika och pratade en massa. Jag lärde mig Lilla Katt på pianot av L, så nu kan jag iaf spela någonting.



När vi var klara där åkte vi vidare till Enköpings kyrka och hälsade på farfar. Jag har inte varit där på runt tio år men det är ju inte så lätt att ta sig dit själv. Tycker det är lite dumt att han ligger så långt bort. Jag har ju ingen anledning att vara i Enköping annars. Någonstans i Sthlm eller i Hammarstrand hade varit mer logiskt då farfar bott på båda dessa ställen, men i Enköping ligger farmors föräldrar och det är väl därför...
Det kändes iaf bra att hälsa på honom igen, och han låg iaf på den plats jag mindes fast jag bara var runt 10 år när jag var där senast. Farmor köpte med sig tre jättefina blommor till farfar. De är de röda, orangea och gula närmast i bild.



Efter detta åt vi lunch ute på restaurant och L var räddaren i nöden för hon offra sig när farmor inte alls tyckte om den mat hon fick serverad och L erbjöd sig att byta mat med farmor. Så blev det och farmor åt upp allt i ett nafs efter det. Vi körde hem farmor och åkte sedan hem till mamma och pappa. Jag och L mötte upp mamma vid bussen och sedan körde jag och pappa iväg för att övningsköra- äntligen!

Så nu kära vänner har jag äntligen hittat dragläget på denna nya bil. Behövde bara öva lite. Men till mitt försvar så har pappa haft körkort i ca 45 år och kört massor av olika bilar (och lite lastbilar) både privat och i yrket, och även han hade problem med dragläget i denna bil i början. Ja, inte lika mycket som jag då såklart men det bevisar ändå att det är svårt med denna bil!
Men när vi övat och övat avslutade vi lektionen med att köra till centrumet och pappa sprang och köpte lite bröd, sedan åkte vi hem till mor och far. J hämtade upp mig och vi åkte iväg på egna äventyr.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Emma

Jo men jag tänkte mer på fördommar

och sånt ..

2009-07-22 @ 00:00:00
Blogg/hemsida: http://memzz.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: jayne

Mysigt med äldre personer och deras historier!!! Vi har tyvärr inga gamla kvar i vår släkt.. ja gamla i min mening. (80 och uppåt).

När det gäller gravar så har jag mina föräldrars ganska nära men är där sällan. Jag tycker bättre om att tända deras ljus här hemma och minnas. Jag har två små ljusstakar som är deras.

Håller med dig ang att lura till sig pengar och tycker det är bra att han blev upptäckt.. men man undrar ju HUR läkaren kunde skriva intyg.... hmmmmm

Ha det gott

2009-07-22 @ 09:36:30
Blogg/hemsida: http://jayne.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Daniel

icke illa att kunna lilla katt du! :)

2009-07-22 @ 09:46:24
Blogg/hemsida: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Oj, det var inte lite att läsa ikapp här! Men nu är jag klar! Phew. Du verkar ju ha haft det bra! Mysiga bilder och pajen såg ju super ut! =) Jag är däremot lite trött på paj nu ^^



Haha, jag vet inte? Kanske Maddo-Glenn. Typp, dubbelnamn är ju modernt nu! haha. Oj oj, jag åker snart! Jag kan inte förstå det!! :P

2009-07-22 @ 12:50:49
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.se/blogg
Skrivet i slottsdammet av: soffie

va mysiga bilder å va roligt att besöka de gamla,jag hälsade på min morfar igår å det är så roligt att träffa han,

må gott

2009-07-22 @ 19:51:07
Blogg/hemsida: http://soffie69.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Jonna

Man ska kunna köra alla bilar om man verkligen KAN köra bil. Kan man inte, så ska man låta bli bilar. Skylla på en bil..patetiskt! Kanske din pappa inte är en BRA bilförare trots sina 45 år med kort. Återkommer till det patetiska, att skylla på materiella ting(!). Stå för att du inte klarar av att KÖRA BIL istället. Vissa SKA inte ha körkort helt enkelt!

2009-07-22 @ 20:28:10
Skrivet i slottsdammet av: Sara

Ja eftersom Jonna inte går att kontakta får jag väl svara här.



Jag KAN INTE köra bil, det är ju därför jag ÖVNINGSkör. Pappa KAN köra bil, har aldrig känt mig så säker i en bil som när han kör.

När jag säger att han hade problem med dragläget menar jag inte att han kör dåligt, utan att även han fick motorstopp någon gång precis i början. HAN ska definitivt ha körkort för han kör precis efter boken till skillnad från 98% av alla andra bilister (uppskattad summa).



Anledningen till att jag, och han också då men främst jag, inte klarade den här bilen direkt var att den har mycket starkare motor än de bilar jag kört med innan.



Vadå patetiskt att skylla på materiella ting? Hur förklarar du annars att jag inte fått ett enda motorstopp med den andra bilen och inte fixade dragläget i denna? Det är ju inte jag som gör annorlunda, utan bilen som krävde annorlunda= det materiella tinget som orsakade "problemet".



Så övning ger inte färdighet? För att man inte kan köra perfekt första gången man sätter sig i bilen så är det lika bra att lägga av? Då skulle inte många ha körkort kan jag lova.



Fast det är himla bra att du är perfekt. Vad skulle världen vara utan er?

2009-07-22 @ 20:57:39
Blogg/hemsida: http://smuppra.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: kompis

Strunta i Jonna hon har verkligen inte en aning.....

2009-07-22 @ 21:14:44
Skrivet i slottsdammet av: Viktoriae - En må bra blogg med självkänsla och där positivt tänkande ligger i fokus

God kväll! Man ska absolut spendera så mycket tid man kan med sina släktingar, speciellt de som är äldre.. den läxan har jag lärt mig och försöker träffa farmor & farfar varje gång jag är uppe i stan och hälsar på :)



Skönt att höra att du saknat mig, hehe, och jag funderar på att köpa en drömfångare (ang. att du skrev om galna drömmar) samma här nämligen och speciellt den sena tiden.. min sambo berättade för mig igår att jag hade pratat i sömnen natten till igår..Helt plötsligt hade jag satt mig upp och sagt "Akta, akta, akta, akta" för att sen lägga mig ner på sidan och sträcka upp ett finger i luften och säga "Akta min fisk".. Hahaha! Sen hade jag tydligen dragit upp täcket framför ansiktet och fnissat jättemycket.. Haha!

2009-07-22 @ 23:33:09
Blogg/hemsida: http://viktoriae.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0