En dag i "mediernas" tecken

Nu har jag köpt fyra biljetter till Harry Potters nya film. Torsdag klockan arton bänkar jag mig framför bioduken i en av salongens två-sits soffor. Ena brodern passade denna visning, men det blir ändå jag, J, ena brodern och hans kompis. Det blir roligt det. Mindre roligt var att när jag ska betala 450 kr på SF så glömmer jag självklart Bioklubbens medlemskort hemma... Ledsen i ögat här.

Sedan åkte jag och J vidare för att handla till dagens middag. Vi passade på att köpa varsin glass också (sandwitch och lakritspuck). Jag fick växel tillbaka på hundringen. Så otroligt skönt att åka och handla till middagen och inte ens göra av med hundra kronor!
Det blev kyckling med bambuskott igen. Vi har blivit lite småkära. Denna gång bytte vi ut de salta jordnötterna till cashewnötter och det blev ännu mer ljuvligt.
Jag vill till IKEA för att köpa billiga matlådor. Våra typ 20 matlådor har allt eftersom reducerats till typ... 2. Fråga inte vad de tar vägen. Det är väl som strumpor och tvättmaskiner. Iaf är det svårt att göra storkok när man inte kan förvara maten sedan!


Därefter har jag spanat in Allsången på skansen. Första gången i sommar jag ser det och för första gången någonsin var en av mina brorsor med. Ja, ni vet han Alexander Rybak?
Nej, skojade bara. Min brorsa var i publiken, så klart. Såg dock inte en skymt av honom. Hans tjejkompis fyller år och önskade sig en tur till allsången, så det var bara att följa med. Hennes önskan- hans lag.

Under tvprogrammets gång råkade jag se dagens datum. 14 juli. Tänkte att det ju är något speciellt med det datumet. 17 maj är Norges nationaldag, så inte det. 4 juli är USAs, så inte det. Inte Danmarks och verkligen inte Sveriges, som ju båda är i juni. Inte Finlands för de har väl sent på året? Ja, inte är det någon i familjen som fyller år, eller har gift sig denna dag. Men vänta nu. Stormningen av Bastiljen var ju idag! Franska revolutionen började alltså. För övrig är ett av de historia arbeten jag är mest nöjd med om Stormningen av Bastiljen. Sidorspår javisst.

I slutet på allsången började de sjunga ja må du leva till Kronprinsessan. Visst ja! Det är ju därför jag känner igen 14 juli så. Kändes som jag känt till datumet längre än typ, högstadieåldern.
Så nu ser jag på hennes födelsedag också. Gillar Levengood som programledare. Malena är jag dock något trött på nu.
För övrigt är det riktigt kul att se sådana här tillställning när J är i samma rum. Nu kom Måns Zelmerlöw upp på scenen igen för att sjunga Cara Mia, honom tröttnar jag inte på dock. När Måns tar ton suckar J och säger "Men lever han fortfarande på den där jävla låten?".
Min lilla gobit.

Over and out.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Oj, vilken härlig dag! Idag har din blogg varit snäll och bara hängt sig en gång! :P Men jag vettetusan vad det är, ska kolla med babbe när jag kommer till sthlm. På tal om det får vi höras närmare om badet! :)



Hujja, vad dyrt! :O Varför detta?!



Ja, eller krog-festerna är bättre iaf.. :) men jag vet inte.. kanske är de sämre nu? det är ju trots allt en ny generation. Inse att man blir äldre.. :P hihi kramar

2009-07-15 @ 00:44:10
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.se/blogg
Skrivet i slottsdammet av: jayne

ha ha ha ha...ja du....Måns... jag har väl egentligen inte förstått vd han har som tjusar ...men... men.. Tycker han är alldeles för välpolerad...skulle vilja rufa om honom och knäppa upp lite.

När det förvaringslådor har jag börjat äta massor av glass i småburkar... tror det är en liters... sen sparar jag burkarna... Smart.

Den där fästingplockare du pratar om funderade vi på, men tog en annan...sist... så nu blir det till att gå tillbaka och köpa denna...

Ha dte gött

2009-07-15 @ 09:44:29
Blogg/hemsida: http://jayne.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: jayne

mmm...jag som älskar glass...glass i stora lass....

2009-07-15 @ 14:16:13
Blogg/hemsida: http://jayne.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0