En fredag i Hamburg

På fredagen passade jag och J på att sova ut. W hade skola på förmiddagen och skulle jobba till kl 20 på andra sidan stan. Vi tog det lugnt på förmiddagen och åt frukost i lugn och ro. Sedan begav vi oss in till stan för att gå upptäcktsfärd. Och det gjorde vi verkligen. Vi gick i många, många timmar runt i staden. Lunch blev det på Subway där jag beställde på tyska. När det blev dags för att betala hann jag inte med (deras ordning på siffror alltså, varför måste de säga två åttatjugo? Kan de inte bara säga två och tjugoåtta?!) och frågade "sorry?" varpå tjejen i kassan ser skräckslagen ut och utbrister "OH NO".  Men det gick bra sedan, hon behövde nog bara hämta sig från chocken...
Under den första dagen gjorde jag mina shoppinginköp. Det blev ett par jeans som jag blev kär i (kostade motsvarande ca 330 kr) och en tshirt (minns inte priset men inte så farligt).
Vädret var det bästa i Hamburg på ett tag och vi njöt av värmen. Till slut köpte vi dock 2 liter vatten, för det blev riktigt varmt att gå runt i stan i timmar utan dricka...

(Klicka för större bilder)
Rådhuset, om jag minns rätt...

Här åt vi vår lunch:



På väg från lunchen...
Stötte på White & Case, vilket är en av de advokatbyråer som sponsrar min utbildning:

Här ska vi köpa vatten, men det var svårt att hitta de alkoholfria dryckerna. De med alkohol såg man dock direkt.
Den gula kappsäcken var påsen jag fick när jag köpte kläderna...
Poliserna kör ju något snyggare polisbilar där än i Sverige...

Sedan var det dags för en till paus. Vi satte oss på en gräsplätt och tittade på vad vi antog vara amerikanska turister, för de visslande och vinkade på taxibilar för att bli uppplockade (det funkade inte)

Cykeltaxi var vanligt förekommande, och vi insåg snart att det var bra att vara där de stannade för då är det ju något speciellt med den platsen.

Så kom vi till en av alla dessa gamla kyrkor. Den här var speciell, St Nikolai:

Den förstördes 1943 under Operation Gomorrha

Runt denna staty, nere på foten, satt det åtta plattor. På dessa åtta plattor stod det en text. De största språken fanns med: tyska, engelska, spanska eller italienska, franska, kinesiska, arabiska och japanska. Tror vi att det var iaf.

Det åttonde språket var: svenska!



Vandringen fortsatte...




På Hauptbahnhof:
 
(en stor tv som visar reklamen, och börsnoteringar, nere vid tåget)

Vi tog tåget hem för att handla på Lidl och äta middag. Sedan mötte vi upp W och hon visade oss en annan del av staden: hamnen och stranden!

Vi passerade denna bil, och insåg att Tyskland inte har censur på sina registreringsskyltar (inte lika hård som vi iaf). Tänk om man hade SEXY på bilen...

En trappa vid hamnen, som från sidan ser ut som ett fartyg, ger oss en fin utsikt.




Hela stranden var proppfull med folk. Det var ju tydligen den första fina kvällen på länge...
Sedan gick vi hem från stranden, genom mörka gränder (tur att vi var tre, ensam hade jag aldrig gått där!) och kom hem en 40 minuter senare.
Total under dagen gick jag och J åtminstone 6 timmar. Vi somnade sött efter denna händelserika dag och kväll.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Viktoriae - En må bra blogg med självkänsla och där positivt tänkande ligger i fokus

Sv: Hej! Välkommen hem och tack för alla dina kommentarer ;) Ja, jag känner verkligen att bloggens mål börjar komma till "verklighet" (eller hur man ska förklara, hihi) men jag blev verkligen helt paff från kommentaren från "M", och rörd. Så häftigt! Vad härligt att du inte haft söndagsångest på länge, det är så jobbigt :/



Vilka härliga bilder och vilka byggnader! Förstår att det blev mycket fotograferat och nej, censuering verkar de inte har där.. haha! Vad trevligt att det var en härlig resa iallafall!:)



Kram

2009-07-10 @ 08:51:22
Blogg/hemsida: http://viktoriae.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0