Midsommarhelgen

Åkte ut till skärgården i fredags, på självaste midsommarafton. Vädret kunde ju varit bättre, det ösregnade ett tag (då andra halvlek i Sverige- Italien-matchen drog igång ungefär). Det var också då det var dags för dans kring midsommarstången, så jag och J bangade och såg vidare på matchen, men resten (utom en) drog ut i regnet för att se på dans och lekar. De var inte borta så länge, och det hade bara varit en ring runt stången istället för det vanliga två.
Lördagen och söndagens väder var mer lovande. Trots att hela byn på ön talat om mina fotbollstalanger sedan förra årets midsommardag (enligt L, Js morfars änka) bangade jag på årets fotboll. Vädret var visserligen okej, även om marken var fuktig och hal, men jag hade glömt bort det och hade inga lämpliga kläder med mig. Och ingen annan i gänget ville spela (förra året spelade ju J, systern J, fadern och jag). Dessutom var jag så klumpig att jag redan på fredagen ramlat två gånger i skogen så jag var övertygad om att antingen jag eller mina kläder skulle gå sönder. Har faktiskt fortfarande blåmärke på ena låret sedan fredagens andra fall...
Lillasyster A och kusin W badade på lördagen, men vi andra iddes inte. Jag och J har alltså fortfarande inte badat i år. Illa.

Vi höll till på Harö som vanligt, dock bodde vi på Ladholmen, som ligger på Storö, denna gång. Av en ren slump har svärfars systers makes familj stuga där och den familjen kände svärmors familj som då har stuga på Harö. Hängde ni med? Man kan gå dit, trots att det är olika öar, finns en bro över. Från hus till hus tar det 45-50 minuter att gå och med båten Kalle tar det 40 minuter att åka runt. Jobbig terräng att gå i men bra motion! Jag och J fick ett eget rum på Ladholmen i den stora stugan. Det var ju min första tur dit men jag har hört om stället länge. De hade en fantastisk utsikt och man kunde se solnedgången ner i vattnet (nästan, en liten remsa med ö fanns emellan, men det var inte mycket). När vi kom dit var inte elen igång, men det löste sig. Vattnet funkade inte heller och det fick vi inte igång så det  blev till att ta regnvatten (tur att det regnade så på fredagen) och brunnsvatten som vi filtrerade och kokade. Blev lite bökigt. Men så ska det egentligen inte vara som jag förstod det.
Sedan hade de utedass också. Inte någon favorit för mig. För övrigt associerar jag dasslukten med häst... det känns lite illa.

Ingen kväll kom vi i säng innan midnatt. Igår kväll spelade jag, svägerskan A och kusinen W Finns i sjön, vilket jag vann båda gångerna (stort). Sedan spelade vi Tjuv och Polis och svågern hakade på. W var polis och vi andra tjuvar. Mig gick det dåligt för. Jag försvarade mig med att det är emot min natur att vara tjuv. Jag blir utbildad till jurist och har jobbat på bank, det känns helt enkelt inte bra att råna banker...

Vi åkte hem idag och hemma var vid vid halv 2 på eftermiddagen. Jag slängde in mig i duschen för att få känna mig fräsch igen, bytte kläder och fick skjuts av svärfar till Vby. Mötte upp mor som jag inte träffat på dryga veckan och vi åt lunch, sallad, och shoppade. Mitt fynd blev ett par ljusblå jeans med 50% rabatt och mamma köpte kläder och smycken. Det mesta på presentkort.
Sedan köpte jag en SL-åkremsa för att ha möjlighet att ta mig någonstans. Kort känns ju onödigt när jag snart ska fly landet tillfälligt. 16 rutor för 180 kronor. Det går alltid minst 2 rutor för enkel resa, vilket innebär att det blir 4 t/r-resor. För 180 kronor. Svindyrt. Men smsbiljett går ju på 30 kronor enkel resa så det går ju inte för sig.
Sedan åkte vi hem till far och vi har ju inte heller setts på evigheters evigheter så det var kul att ses. J kom dit med bilen och vi käkade middag. Fick ett glatt telefonsamtal från H-strand och sedan bubblade jag med farmor en stund. När farmor inte hörde och jag fått upprepa mig tre gånger sa hon "Ja, jag har ju lite dåligt, men jag börjar ju bli gammal nu" (92 år). Ja just det, "börjar" ja... Hon satt faktiskt och såg Italien- Brasilien-matchen på tv då, hon hade även sett Sverige matchen i fredags.

Och nu är jag och J hemma. Vi ska mysa lite en stund men sedan vill jag börja på New Moon- boken. Twilight läste jag ju ut igår!

Ledsen för ett långt inlägg utan bilder men jag prioriterar mysstund nu och så får ni bilderna i ett annat inlägg sedan. Typ imorgon. Har hört att det ska bli värmebölja och jag längtar!
Hoppas er midsommar var bra, och så önskar jag er Glad midsommar så här i efterhand på årets längsta dag!

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Fy satan vad dyrt det blivit! :( Jag blev så rörd av inlägget jag läste sist så jag glömde titta om det fanns mer! Men nu har jag läst ikapp mig! :) Kramar

2009-06-25 @ 11:27:08
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.se/blogg

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0