Idag är ingen vanlig dag

för det är pappas födelsedag! Hurra, hurra, hurra!

Grattis pappa!


Jag och J åkte över med present efter att jag var klar i skolan. Han fick boken Eva Brauns förlorade liv, eller något sådant av oss. Farmor var där och vi fyra fikade och snackade. Roligt när farmor är där och man inte är så många, då hänger hon med och kan vara med i samtalet.

Det första farmor säger till mig är:
-Varför har du inte din vanliga hårfärg?
-Jag ville testa något annat.
-Jaha. *ser sur ut* Ja jag tyckte det var finare iaf.
-Den vanliga?
-Ja!

Farmor frågar:
-Dricker ni kaffe?
-Nej.
-Nej, kaffe är farligt.
*Cola dyker upp för oss icke-kaffedrickare*
-Coca cola är farligt, vet ni det?
-Ja, men farmor allt är farligt.
-Ja jo, allt är farligt. Det är sant.
-Ja, kaffe är också farligt.
-Är det?!
-Ja, du sa det ju själv precis.
-Ja det gjorde jag ja...

Farmor säger:
-Jag tycker så mycket om det där kortet på dig och pappa.
-Vilket då?
-Det där! *pekar*
-Det är jag och J.
-Är det?!

Min gullefarmor *stort leende*

Är man 92 år får man vara lite virrig!

Under fikats gång glider vi in på, ehm, ja jag vet inte. Det leder iaf till att pappa rotar fram gamla papper från 1990-talets början där han har skrivit ett brev till Bilia för att klaga på deras service och priser. De förhalade nämligen reparation på hans bil i 2 år(!) och när de sedan väl utför den önskade reparationen skickar de ingen faktura, förrän månader senare- då mitt i industrisemestern, juli månad. Antagligen i förhoppning att han inte ska vara hemma. Han skulle nämligen betala fakturan inom 3 dagar(!) efter att han fått den. Dessutom med ett oskäligt högt pris. Pappa letade då reda på en lagbok och gick till Konsumenttjänstlagen (vilket jag ju redan listat ut, tom vilken paragraf han stödde sitt brev på kunde jag), hänvisade till denna (att de borde kontaktat honom och fått tillstånd då det inte var vad de kommit överrens om mm) och bad dem att makulera, skicka ny, alternativt kontakta honom (tror jag det var han skrev). Han hörde aldrig ifrån dem igen och inte betalade han heller... Det var ju 20 år sedan så det är ingen fara att skriva så nu, de kan inte kräva in några pengar!

I samma mapp som dessa papper låg i, fanns ett kasettband utan några ledtrådar till innehåll. Vi satte igång denna och vad tror ni fanns där? Jo, lilla jag fick tydligen en bandspelare i julklapp 1995 och leker med denna. Intervjuar alla, berättar om alla och sjunger MASSOR. J förstod att inte ens som barn var jag tyst längre än nödvändigt.
"Min bror heter Roger, han är störst av mina bröder, han är 20 år! Han bor ihop med Pia ... och de har en hund som heter Juppe och två katter som heter..."osv
"Min bror Peter, han är näststörst och 17 år gammal och han är jättesömnig. Han sover hela tiden... Sedan har vi Martin som är 14 år och han är jättetrött. Han är mycket mycket sömnigare än Peter!"
"Här sitter jag med Peter. Säg nåt då! *tystnad* Nä, han är lite blyg tror jag."

En gång när jag var yngre och kollade på gamla kort märkte jag att jag och Martin kramades på väldigt många foton. Därför tog jag 3 kort på oss och satte i en ram. Så här såg jag, och Martin, ut som små. Det kortet längst ner till höger kan jag nog vara runt 7 år på, dvs ungefär 1995.


Inspelningarna fortsatte:
"Här är min pappa!!"
"Nä men är du här Sara"
"Pappa, berätta om vädret!"
"Ja, det är -11 grader och jättemycket snö..."
"Berätta om vädret imorgon då!"
"Men det vet inte jag, det vet ingen"
"Jo!"

Efter ett bra tag av olika inspelningar
"Mamma säg något!" (bakgrundsljud låter som att hon lagar mat)
"Men gå in på ditt rum och lek Sara..."
*jag säger något jag inte hörde vad nu*
"Men han tjattrar och du leker..." stackarn fick väl inte vara ifred en sekund kan jag tro. Med sådana pratkvarnar som jag och pappa i närheten!

"Nu ska jag säga något till er som lyssnar på det här om några år. Vem det nu är. Mina barn kanske. Ja iaf..."

Så emellan allting sjunger jag massor. En gång sjunger jag "Are you sleeping, are you sleeping? Brother John, brother John. Morningbells are ringing, morningbells are ringing-ding,ding,dong. Ding,ding,dong" och J blev väldigt imponerad av min engelska! Hihi.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Oj du har hunnit mycket du! Roligt med gamla minnen och farmor! Hurra på papsen! =)



Äsch då, ska jag ha en termometer ska det vara ordentligt köp. Annars kan det kvitta. Jag tycker inte jag har någon användning av den ändå.Blir ju bara sjuk av att ha en! Bättre att lyssna på kroppen!



Jag insåg idag att jag gjort ett fel i min uppgift till skolan och jag har två dagar på att fixa till detta ganska stora problem! Morr.





Kram

2009-03-04 @ 21:34:18
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0