Tankar

Jag mailade sjukhuset idag och förklarade läget med hålet och frågade om det var normalt, typ, och i annat fall vad jag ska göra åt det. Så jag hoppas få svar imorgon. Visste inte vart jag skulle vända mig så skrev till samma kvinna som jag skrev för snart ett år sedan när jag bad om att få denna operation. Det funkade då, så jag hoppas det funkar nu.

Har fått ganska starka reaktioner från flera håll på det jag skrev senast. Det är nog värre att inte uppleva det själv på sätt och vis. Jag vet ju exakt hur det känns, ser ut och omfattningen av problemet. Jag kan jämföra med skillnaden på förut och nu. Jag målar upp en bild när jag skriver som inte är överdriven, men heller inte direkt förskönande. Jag tror att jag hade reagerat på samma sätt som några av läsarna gjorde om det varit någon annan som skrivit så. Det låter ju minst sagt obehagligt och illa. Men det är liksom mitt liv, min kropp. Och även om jag är rätt så irriterad (och annat) på att vara i den här oväntade situationen så... den är inte helt ny. Att få upp saker i näsan, det sådant jag levt dagligen med i åratal. Det är mer nu, än det varit förut, men någon annan skillnad är det ju inte.
Svårt att förklara vad jag menar i skrift. Och... man får väl passa sig när man skriver. Jag märker det när jag berättat om andra saker som är totalt normala för mig för folk och man ser hur dem kvider av obehag. Obehag inför något i mitt liv? Det är inte så hemskt direkt.
Allt blir normalt efter ett tag.

Exempel. Jag känner bara salt och surt på ena sidan av tungan. Detta troligen efter en öronoperation då de råkat nudda smaknerven och reducerat mitt smaksinne. Så... jag har lite problem med salt och surt, att jag inte känner av det så bra. Det är väl inte så hemskt? Maten smakade annorlunda först men jag vande mig ju sedan. Det blev normalt.

Nej, jag slutar skriva nu. Det blir bara... konstigt.
Anledningen till att jag skriver det jag gör kring gomspalten är två. Dels för att jag ska minnas (vilket är orsaken till att jag över huvud taget skriver) och dels för att det finns i princip ingen information på internet att få om detta. Inga direkt personliga upplevelser och inte mycket till fakta för vuxna med gomspalt. Så jag tillför det i internetbanken. Så andra inte ska bli tagna på sängen på samma sätt. Så de, om de hamnar i samma situation som jag kan googla och se hur det gick för mig. Mina tankar och upplevelser och hur det slutade.
Jag hoppas det blir en "och så var hon lycklig i alla sina dagar" efter den här åkturen...

Nåja. Hoppas ni hade en bra helg.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Bloggarvän

Vill ditt bästa och att allt ska vara bra!

2009-11-22 @ 22:50:38
Skrivet i slottsdammet av: Teija

Det verkar som att vi har alla har något att kämpa med. Hoppas att det går bra för dig, ge dig inte!

Jadå, jag heter Teija på riktigt. Min mamma gillade både namnet och sångerskan som var poppis i Finland den tiden då jag föddes (1962) och jag tycker om mitt namn med.

Hoppas att du haft en bra dag:D

2009-11-22 @ 23:04:18
Blogg/hemsida: http://varannandag.bloggplatsen.se
Skrivet i slottsdammet av: ida

japp. julen är ju underbar. så man måste ju börja i tid. tänkte försöka hinna med ett till pepparkakshus sen. är ju så kul, men svårt. har inet gjort det sen ja va liten:) hur har du haft det i helgen? å får du äta mat nu eller? låter hemskt att din smak förändrats :(

krama

2009-11-23 @ 11:26:42
Blogg/hemsida: http://idapersson.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0