En oktobersöndag

Nu har kvällen anlänt och jag gäspar. J gäspar dock inte. Vad har han tagit för något egentligen?! Han sover nog sött i natt...

Vi fick över Js farbror med familj en stund på förmiddagen. De bodde ju här på 90-talet och hade många minnen. De var faktiskt med och byggde till lägenheten. Slog ut det som skulle bli balkongdörren och gjorde köket. Valt tapeter och målat väggar och trapphuset. Tur att de var noggranna så att vi än idag kan vara här utan att ha falnade väggar. Modern i familjen berättade hur de haft möblerat i vardagsrummet. Det var ganska stor skillnad. Framför allt för att datorer inte var så centralt på den tiden. Där vi har skrivbordet med datorerna hade de bokhyllor och tvn. Så deras tvhörna tog mindre plats av rummet än vår dator- och tvhörna gör.
Jo, kul för dem att se hur det ser ut idag iaf och vi tyckte det var kul att prata med dem. Vi har inte setts sedan dopet av E under Kristi himmelsfärd.


Annars var jag en tur till optikern och ja. Jag vet inte vad det var med mig. Jag såg på klockan och insåg att här krävs det joggning för att hinna till tunnelbanan i tid. Jag joggade, och när jag var framme stängdes dörrarna framför ögonen på mig. Tåget hade kommit en minut för tidigt. Tio minuter till nästa tåg, jag hade som tur var siktat på ett tåg innan det jag måste ta, och jag sätter mig inne i värmen. Är dock glasdörrar ut till perrongen så man märker när tåget kommer. Så brukar det iaf vara.
Jag tycker mig höra tåget, ser upp- inget tåg. Kollar klockan, det hade bara gått två minuter. En stund senare hör jag tåget mot stan komma. Hör hur tåget mot stan stänger dörrarna, tittar upp lite snabbt. Tror ni inte att tåget från stan kommit samtidigt och står där på perrongen med öppna dörrar? Jo jo. Jag rusa upp och ut. Mitt framför näsan stänger föraren dörrarna på mig- igen.
Nästa tåg skulle komma en minut innan jag skulle vara hos optikern. Yey.

När jag nästan var i Vby ringde optikern och frågade var jag var. Klockan var 5 över avtalad tid. Jag bad så mycket om ursäkt. Skyllde inte ens på att tåget var försenat eller körde långsamt. Sprang till optikern när jag kommit av tåget och hade fortfarande andan i halsen när jag kom fram.
Vi bestämde att jag ska köra med dessa linser. De känns inte hundra än för ögonen blir lite torra. Men det går förhoppningsvis över. Jag blev erbjuden att testa andra linser igen, gratis såklart. Men då måste jag ju tillbaka igen och kolla dem om 3-4 dagar och dessutom är de linserna dubbelt så dyra.
Jag tror det kommer funka med dessa. Jag köpte för tre månader.


Träffade upp mor och kollade lite i affärer. Hon försökte locka mig med korv utan bröd, räkmacka utan macka, hamburgare utan bröd och så vidare men jag vägrade. Alltså, det goda med en hamburgare är ju brödet, salladen och dressingen- inte köttet!
När vi skulle promenera öppnade sig himlen och det började spöregna. Vi åkte hem åt varsitt håll.


Hemma började jag direkt med matlagningen. Pannbiffar, lök, gräddsås, saltgurka och rivna morötter. Kändes konstigt att inte koka potatis och lägga upp det på tallriken men det funkade att äta ändå. Rätten är inte idealisk då den innehåller både havregryn och potatismjöl. Plus att gräddsåsen innehåller en del. Men som Js kompis som kör denna diet sa "äter man korrekt 15 gånger så får man fuska 5 gånger. Det kan vara okej med en pizza på fredagen då". Så lite havregryn efter en vecka måste ju vara okej med andra ord.
Det var jättegott för övrigt. Jättejättegott. Helt underbart gott.

Sedan pluggade jag lite lite. Imorgon då j*vlar. Denna vecka pluggvecka gånger hundra. Ska försöka hålla mig till 6-8 timmar om dagen, men det viktiga är vad jag faktiskt gör klart och hur noggrann jag är och inte hur länger jag sitter. Det får ta sin tid med andra ord.


Sedan har jag och J myst framför en tvserie. Nu har J en pluggpaus, och jag en bloggpaus.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: VIKTORIAE.BLOGG.SE - Bloggen där ökad självkänsla och positivt tänkande ligger i fokus

Sv: Ush och fy på den tjejen som gäspade!! ÅH! Att folk inte kan engagera sig med det de jobbar.. de har ju valt det själva!! Det gör mig ganska arg sånt där, speciellt när man faktiskt är väldigt utsatt hos en sådan.. (Därav alla utropstecken, hehe) Men det är skönt att du kan tala med din familj, vilket också är väldigt viktigt för mig även fast jag inte kan få de "verktyg" jag fick hos en kurator..



Lycka till med (det hemska) pluggandet! Kram

2009-10-05 @ 07:40:35
Blogg/hemsida: http://viktoriae.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Daniel

Du e så ambitiös å duktig!

2009-10-05 @ 09:39:05
Blogg/hemsida: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Ojo j, du verkar haft en tuff helg! Hoppas veckan artar sig!



Haha, vi fotade såklart de bästa bullarna ^^ Det är lätt att göra bullar. :)

Jaa, mössan är underbar! Liten och behändig samt billig! Tummen upp! Jao, sant jag borde kunna sätta larmet. =) Kram

2009-10-05 @ 09:56:29
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.bloggplatsen.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0