En sak i taget

Jag och J har kommit fram till att vissa saker behöver göras. Sådana där tråkiga saker som man alltid väljer bort när det finns valmöjligheter. För att det inte ska kännas överväldigande så tänkte vi att man kan göra en sak per helg. Det är ju inte så farligt.
Det vi behöver göra är:
  • Frosta av och inventera frysen i köket.
  • Inventera den korg med varor vi har i frysen i källaren.
  • Inventera köksskåpen.
  • Städa städskåpet (ja det är kaos där, jag kan inte ens få ut sopskyffeln).
  • Panta burkar/flaskor och kasta kartonger, mjölkförpackningar, tidningar, glas och lampor osv i sina diverse behållare. Tänk om man var en dålig människa och inte källsorterade, vad lätt det vore...
  • Städa ur utrymmet under trappan så vi kan använda det till något vettigt. (Mitt fel att det är kaos där, därmed inte sagt att resten är Js fel).
  • Städa i garderoben i hallen.
  • Rensa avloppet under badkaret så att vattnet rinner ner snabbare, och detsamma i handfatet där i badrummet.
Det var nog det... 8 städningar- 8 helger. Vissa saker går ju dessutom in i varandra, tex så när vi gjort oss av med källsorteringen och pantat så har vi ju i princip rensat bort det mesta i städskåpet då det förvaras där. Så egentligen kanske man kan se det som 7 saker och 7 helger. Dessutom skulle det inte ta lång tid att inventera i frysen där nere, så mycket varor är det inte.
Och håller vi den här planeringen så är vi klara flera veckor innan jul, vilket skulle underlätta julstädningen!

Dock så har J väldigt mycket den här helgen, han har inlämning i kväll och jag såg honom knappt igår. Så denna helg skulle det inte bli något av det hela. Sedan är det ju så att en helg i november kommer jag vara nyopererad och då kommer inte direkt jag ta kommandot och städa. Eller man vet ju inte, kanske är så himla tråkigt att ta det lugnt att jag inte vill något hellre.

Så när jag hade läst dagens första 10 sidor av litteraturen klart firade jag genom att frosta av och inventera frysen här uppe. Så nu är det frostfritt och massor av utrymme för våra varor (det var smockfullt tidigare). Jag har kastat innehållet i matlådorna som vi gjorde i våras och som aldrig fick hamna i våra magar och lagt tillbaka det som troligen går bra att äta fortfarande. Kul att vi har en påse med bär i frysen som jag glömt bort. De fick vi i somras någon gång...

Så när J kommer hem ikväll hoppas jag att han blir glad över min lilla överraskning!
Punkt ett på listan- check!

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Jayne

BRA jobbat!!!!!! trist när man ser allt man ska göra så där, men ändå bra att få överblick över alla måsten. Sen är det ju kul när man börjar stryka mer och mer.

Bajsandet... Ja du.. Baggis har basjat en gån i lådan. Ganska fast bajs. Idag har han basjat två gåner på golvet..löst. Så min teori är att han inte kan "rå" för det. Vi avmaskar honom och förhoppningsvis är det något sånt som spökar,

Men hans gamla bajs ligger kvar i lådan!!!

2009-10-25 @ 17:39:19
Blogg/hemsida: http://jayne.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Monica

hehe inte lätt när det är mycket som behöver städas, du får ta lite i taget så ska du nog se att de är klart till jul ;)

2009-10-25 @ 18:37:27
Blogg/hemsida: http://monkisen.appearit.se
Skrivet i slottsdammet av: Monica

Ja, jag ska försöka ta det lagomt lugnt och inte ta på mig så mycke jobb.. jamen de är så typiskt.. och så har jag ju specialbatteri till kameran så ja kunde ju inte stoppa in 2 st aa betterier heller.



ja bara tjejfilmer typ blonf and blonder och bara masa filmer som ligger i rosa fordal :P ej mi little ponny och liknande ;P

2009-10-25 @ 19:03:58
Blogg/hemsida: http://monkisen.appearit.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0