Teoripluggsångest

Till norrland hade jag med samtliga mina teoriböcker gällande körningen. Jag kollade i en av dem en gång, för att kontrollera något jag undrade över. Annars låg de kvar i det där klassiska blåa plastfodralet. Igår tänkte jag plugga lite, men tiden räckte liksom inte till. Idag tänkte jag plugga men lusten bara inte finns där. Det är som att plugga till en tenta, utan att veta när tentan är. Eller veta att tentan är om flera flera veckor. Motivationen i båda fallen är lika med 0. Så jag undrar om det inte blir att lägga det riktiga teoriplugget på hyllan tills jag vet teoriprovdatum. Det är ju inte så att jag inte har pluggat eller att jag inte repeterar. Hela boken är ju redan utläst en gång och jag har förhört min svåger en gång därefter (och det blir ju repetition) samt ställt allt från kluriga till riktigt idiotiska frågor till de runt mig med körkort. Lika bra att ställa alla frågor jag kan komma på när jag har chansen istället för att menlöst bläddra i boken... Tar varje chans jag får att prata om körregler, skyltar och att repetera inne i huvudet.

Alla jag pratat med har dock sagt precis vad jag tänker. Varför ska man veta exakt på centimetern hur lång ett barn får vara för att sitta på bilkudde? Eller hur tungt släpet får vara i förhållande till bilen? Båda dessa är kunskaper man självklart (iaf i vår värld) kollar upp när det är aktuellt. Behöver jag hyra släp så kollar jag vad jag får (enligt körkortstypen) och kan (vikt- och måttmässigt) köra. Skaffar jag barn (och bil) kollar jag ju upp vad som gäller för barn och bilfärd. Men... Nåväl. Vad är väl en vacker sommardag på balkongen, med strålande sol och en god pocketbok i handen, utan dåligt samvete och en känsla av att jag borde göra något vettigt?

Alldeles, alldels underbar...

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Annika

En sak jag lärt mig på jobbet är dock att vi vettiga människor tänker så. Vi tänker att vi kollar upp vad som gäller. Om jag ska ut och resa, ska jag inte kolla upp om jag har reseförsäkring och hur den gäller?

Tyvärr är det galet många som skiter i det, för att de inte bryr sig eller helt enkelt inte ens tänker tanken. Det är väl det dem vill undvika tror jag.



Plus att man blir medveten om att det finns en massa regler så den dag det t.ex. blir av att man ska hyra släp så kommer man ihåg "just ja, det där vet jag att var mycket regler om när jag pluggade teori, det får jag kolla upp". Så även om man inte minns exakt hur reglerna är utformade så vet man att dem finns..



Lycka tilL!

2010-08-05 @ 20:58:58
Blogg/hemsida: http://thefrostingonthecake.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

De ser ut som om du haft en finemang semester! Och körkortet verkar också närma sig. Vad tror körläraren om antalet körlektioner?



Tack för puch och stöd i bloggen. Kramar!

2010-08-06 @ 01:56:29
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0