Katastrofens Haiti

Tog en paus och kikade i en internettidning. Läste lite mer om utveckligen i Haiti. Jag har ju faktiskt varit på den ön (Hispaniola), fast på "den gröna sidan"- Dominikanska republiken. Var där med mina föräldrar när jag var 12 år. Redan där var det präglat av fattigdom. Det anordnades endagsresor till Haiti och min pappa åkte på en sådan. Jag ville följa med, men fick inte av mina föräldrar. Jag var för ung. Har sett bilder pappa tagit dock, och läst hans reseskildring. Han var inte i Port-au-Prince (nu får jag ju ingen credit för att jag kan huvudstaden utantill) utan i norra delen av landet, på landsbygden. Huvudstaden är (var) superlyxig i jämförelse med landsbygden.

Nu kikade jag lite på bilder från Haiti. Förödelsen. Katastrofen.
Och plötsligt började jag tänka på min mormor.
Jag blev förvånad av mina tankebanor och frågade mig själv hur jag kopplade samman mormor med Haitikatastrofen.
Så kom jag på det. När min mormor gick bort 13 maj 2008, då var jag också mitt uppe i tentaplugg. Då liksom nu drabbades jag av känslan att det finns så mycket viktigare och mer värdefulla saker i livet än studier.
Den gången kom jag inte vidare i tentapluggandet och det gick sämre än det hade behövt gå på tentan. Men varken då eller nu bryr jag mig om resultatet. Det blev ett högre betyg än godkänt och för att knappt ha pluggat är det väldigt bra.

Denna gång berör katastrofen mig inte personligen, så jag ska fortsätta med tentaplugget. Men det tåls att tänka på vad som är viktigt i livet, medans vi har det kvar.


En av minneslundarna vid Skogskyrkogården

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: ida

Uach ja hemskt med alla katastrofer i värlen. Å här klagar man på att man inte har nått jobb, å håller på å gå under för de. när man både har bostad, familj och kärlek. Men i mitt liv är det ju jobbigt. Å inte så lite heller. Har en svaka just nu å hoppas att något positivt händer så jag blir på gång igen. tack för din peppning gobit! ;)



Händer något trevligt i helgen då?

kram

2010-01-15 @ 17:47:14
Blogg/hemsida: http://blavinge.bloggplatsen.se
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Mycket tänkvärt! Jag har i princip hetat Maddo sen jag gick i sjätte klass och jag hatar när folk kallar mig Madde. Så om jag heter Maddo i mellannamn kan jag poängtera att jag faktiskt heter Maddo.. :P



Hoppas du haft en bra dag?

Kram

2010-01-15 @ 23:06:25
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0