Första inköpet via Blocket

(inlägget skrivet på eftermiddagen men visade sig tydligen inte på bloggen, här är det iaf).


Vår tv är för smal för vårt tvbord. Hur löser man det? Jo, skaffar ny tvmöbel. Men om man ändå vill ha mer förvaringsutrymmen, bokhyllor och vitrinskåp, kan man ju lika gärna slå till på stort och fixa allt i ett?
Jag blev kär i en praktisk, stor, svartbrun sådan från IKEA. J tyckte den var för dyr. Gah. Vi började kolla på blocket. Men antingen var de för små, eller fel färg, eller fula och inte alls som jag ville ha den. Tog någon vecka så fanns min kärlek där helt plötsligt, förutom att den inte ha lådorna under tvn. Men den fanns där mitt framför ögonen. I skarpnäck. För drygt 1500 kronor billigare pris. Jag skickade, efter beviljelse av J, ett mail och erbjöd en lägre summa än de angivit. De drog av 600 kronor på deras ursprungliga pris och sa att de inte kunde gå lägre eftersom de var studenter och behövde pengarna till renovering. Jag och J såg på varandra. Var 1000 kronor mer än vi tänkt ge när vi började kolla på blocket (fast trodde aldrig vi skulle hitta just den möbeln heller). Men den var fortfarande drygt 2000 kronor billigare än nypris. Vi hade nog kunnat få ner det några hundra till men... vi sa ja till det priset.
Blev lite problematiskt vilken bil vi skulle hämta den med men sedan tog vi pappas bil med släp och far följde med för att hjälpa till lite. De hade skruvat ner möbeln nästan helt så var väldigt lätt att få hem den. Det svåra blev ju sedan att sätta ihop den, utan instruktioner och med alla delar, skruvar osv huller om buller. Men det gör det hela lite mer av en utmaning också och vi har himla kul här hemma. Igår kväll började vi med vad vi trodde var tvmöbeln, men det visade sig vara vitrinskåpet. Klockan 21.40 hade vi fortfarande inte ätit middag, och vi båda hade ätit lite till lunch. Vi hade bräder över hela vardagsrumsgolvet och ja, vi hade ingen lust att laga mat. Det blev till att åka och köpa pizza. Vi satte inte på glasdörrarna eller glashyllorna i skåpet, då kommer jag bara ha sönder dem...

Idag gick vi upp ganska tidigt och har satt ihop de två bokhyllorna. Satt i hyllor, lådor och dörrar- hela tjofadderittan. Så kvar har vi tvmöbeln. Den får bli imorgon eller på söndag, vi måste plugga nu (har för övrigt en föreläsning i just detta nu som jag skippade) och både ikväll och imorgon kväll är vi upptagna.

Så måste vi bereda plats här hemma för den också. Förutom ta bort gamla tvmöbeln och flytta tvn måste draktavlan flyttas till en annan vägg. Då måste vi flytta en annan hylla lite åt ena hållet och Js fotbollströja ska byta vägg den också. Sedan måste en av våra bokhyllor flyttas och den hamnar vid en annan vägg, så den väggen måste rensas på tavlor/fotografier som i sin tur måste få ett nytt hem någonstans... En sak ska ändras och hela hemmet måste flytta med, likt dominobrickor (fast inget ska välta hoppas jag).

Tror iaf att det kommer bli sjukt bra. Dessutom är det bästa med ikeamöbler att man kan köpa till delar när man behöver. Behöver man fler hyllplan är det bara att köpa, behövs det fler lådor kan man köpa det också. Vill vi ha en till bokhylla går det också. Jag älskar det.
Har fotat processen så ni får se före och efter bilder sedan. Nu måste jag med tunnelbanan, annars börjar jag gråta (länk).

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0