New York Times om Sverige

Lilla lilla Sverige. Vi är inte många vi svenskar och vi är inte vare sig ett rikt land eller särskilt stort geografiskt. Dessutom talar vi svenska, som inte är så vitt känt utanför nordens gränser. Men trots detta gör vi avtryck och intryck på resten av världen. Då jag läst dövas historia så kan jag meddela att vi var först med att erkänna teckenspråket som ett språk, vi fick den förste professorn i teckenspråk i världen och den första döva som tog en universitetsexamen. Inte fy skam. Men nu är vi faktiskt uppmärksammade i USA för våra pappaledighet och inställning till denna. New York Times har skrivit en lång artikel om svensk föräldraledighet och jag tycker alltid det är jättekul att läsa/höra om hur någon utifrån ser på Sverige och svensk kultur osv. Så därför tänkte jag här länka till denna artikel som heter In Sweden, the Men Can Have It All, trevlig läsning!


Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Jannice

sv; Ja det var väldigt tråkigt att vi inte kunde närvara idag. Kan ju nu i efterhand känna att det var mycket bra att vi inte åkte, för både jag och Roger mår dåligt. Ont i hals och bröstkorg, svider i luftrören..och huvudet dunkar. Vi har smittats av något..och eftersom vi inte orkar göra någonting alls pga utmattheten, så misstänker jag att vi även smittar. Lovis är ännu sjuk. Hon sover mest.

Hoppas ni fått en minnesvärd em/kväll med mycket kärlek, värme och omtanke!!



Okej, men jag blir ändå så glad över att föräldrar hälsar på sina barn, vare sig de behöver eller inte :-). Kanske uppmärksammar jag sånt mer då mina egna föräldrar aldrig gjorde sånt. Man saknar det man aldrig fick, och kanske tar för givet sånt man faktiskt fick.. ;-)



Nä nu ska jag krypa upp i soffan med en filt över mig. Ta hand om dig och hoppas du mår bra efter OP!

2010-06-12 @ 18:15:51
Blogg/hemsida: http://jannicejarpe.wordpress.com

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0