Min hårda, grymma sida

Jag har under terminens gång varit mycket missnöjd med min seminarielärare, av många anledningar. Typiskt nog i denna stora, viktiga kurs! I slutet av varje kurs får vi skriva en utvärdering och jag brukar i regel vara ganska snäll i dem. Jag har svårt för att totaldissa, eftersom folk antagligen gör sitt bästa. Det utgår jag iaf ifrån. Det ska vara riktigt illa för att jag ska ge lägsta betyg, men också riktigt bra för att ge det högsta. Jag ger medelbetygen i stor utsträckning.

Men under terminen har jag bara känt mer och mer att det är helt oacceptabelt detta och jag ska helt bortse från mitt snälla jag när jag skriver utvärderingen. Jag klarar inte av att säga allt detta ansikte till ansikte, det är jag för mesig för om man ska säga så. Hon skulle dessutom inte lyssna, för vår kemi är katastrof. Om vi levt tidigare liv har hon och jag slagits på varsin sida i ett slagfält och jag har spettat henne på min lans. Det är iaf så det känns. Hon hatar mig. Från första stund.

Har fått utvärderingen på mailen nu. En enkät att fylla i. Sedan kom det en ruta som kallas övrigt. Jag har aldrig i mitt liv, tror jag, varit så hård och bestämd i en utvärdering. Var helt skoningslös och när hon ser det kommer hon säkert bli ledsen. Men jag var tvungen. Det är som sagt inte acceptabelt och det måste bli ändring. Jag känner mig inte orättvis i bedömningen, för jag har belägg för varje påstående, vilket jag har motiverat utvärderingen med. Dessutom vet jag att jag inte är ensam om min uppfattning. Större delen av seminariegruppen vet jag står på samma sida som jag. Denna lärare är katastrof.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Jayne

BRA!!!

Jag är som dej... lite småmesig och snäll...men tycker innerst inne att man ska kunna säga sin mening, det är ju därför de frågar. BRA att du gjorde det, hon får ta det till sig och förhoppningsvis ändra sig.

BRA koll du har på dagis och förskola!!! Jag gick aldrig på dagis, men väl på lekis någon kort period. Då var man där när man var 6 år, några timmar om dagen. Ungefär som förskoleklass idag.

Ha det gott

2010-05-01 @ 18:34:18
Blogg/hemsida: http://jayne.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Man möter dessvärre alltid katastroflärare. Jag hade en i början av min kurs i jan. Hon fick veta det i sin utvärdering också kan ju tilläggas. När vi läser lärarprogrammet får vi lära oss att kritik är utvecklande så jag ger alltid kritik, positiv som negativ. Jag tror på utveckling.



Alla dessa plus och minus är skitlöjliga... vem fan fick 1,5 exempelvis förr? Att den nya skalan saknar ett steg från den förra ger väl inte lärarna rätt att sätta g+/-, vg+/- osv..?



Jag räknade ihop poängen jag trodde jg skulle få på tentan och... det räcker inte till godkänt. tyvärr. Jag är inställd på omtenta.



Hoppas din valborg var bra! Kramar!

2010-05-01 @ 23:30:32
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Ja, det är precis vad en amma är :D



Det är komiskt hur en lärare kan skifta från himla bra till dålig men men.. jag tänker ändå att det är så det kan vara ibland men också att det är tråkigt. Hoppas de andra iklassen också ger konstruktiv kritik så hon har något att tänka till på.



Ja, jag tycker inte det är så farligt.. mest nojjig för själva formen av tenta.. salstenta är inte min grej.. :(

2010-05-02 @ 09:01:48
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Jag vet inte.. folk har väl efterfrågat förvaringsutrymme.. men kan man inte ordna så det finns möjlighet att flytta dem?! :( Jag har redan saker i garderoberna men knappt plats för hundsängen på golvet eftersom det är dörrar som ska kunna öppnas. Ska ringa husvärden och fråga om man får ta bort dem för det är en i "lilla rummet" (arbetsrummet) som är borttagen, det borde gå. Kommer bli fult med tapetseringen men hoppas få lite hjälp av Jennys pappa som är målare, hon har lovat att kolla med honom. :)



Aaah, jag tycker också det med amma lät bra. Ska kolla upp det =)



Det positiva när ni är en bit in i utbildningen är ju att man oftare skriver konstruktiv kritik då! =) Hoppas hon tar åt sig och att ni vågar säga till tidigare nästa gång så att det påverkar er kurs! =)



Jag har alltid haft svårt för skriftliga prov. Det är själva saken att skriva för hand.. Handen hinner inte med tanken.. det går för långsamt.. :( Vi har alltid "för mycket" tid så det är ingen fara på tidsfronten. :) Det är min andra salstenta och den första räknas inte för vi skulle analysera en text och fick texten och uppgiften innan tentan..



Jag kollar alltid igenom frågorna innan jag börjar men det är smart att gå på stora frågor först, jag gick direkt på en uträkningsfråga. Enda gången jag får riktigt bra betyg är när jag ska räkna.. :P



Tack för bra tips och puch! =)

2010-05-02 @ 10:43:19
Blogg/hemsida: http://blogg.dreammaddo.se

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0