Ceasar

Nu har lillkillen fått ett namn: Ceasar. Han har varit jättefeg hela dagen. Helst suttit under saker, som matbordet. Men han börjar alltid spinna och verka glad när vi klappar honom. Så vågade han sig på att äta lite och sedan kände jag att stackaren måste verkligen på toa (hård mage). Visade igen var toan var och efter en kort stund gick han dit själv och gjorde både ettan och tvåan. Sedan lossnade det lite mer. Han ville fortfarande inte komma fram och socialisera sig själv men vi lät honom vara så han skulle vänja sig vid oss och miljön. Sedan tog jag fram en rosa mjuk boll och böjade bolla med mig själv mot väggen. Han såg ut som han aldrig sett en boll. Mycket nyfiken var han och närmade sig sakta och osäkert bollen. Till slut gav han sig på den och puffade lite. Puffade lite till. Sedan fattade han grejen och lekte oavbrutet med den i minst en kvart. Första gången bollen hamnade vid köket vågade han inte hämta den men andra gången den var på väg dit tog han den i munnen och bar iväg den för att leka vidare på ett bättre ställe.

Dessutom älskar han transportlådan och mysa i den. Vi har tagit bort taket så det blir som en korg. Trappan vågar han sig inte riktigt på. Han har gått som mest fyra trappsteg sedan vänder han tillbaka. Just nu håller J på att busa med honom.


Titta, mat här också! Nu går han självmant till köket och äter från skålen som ju står där.

Lite bakgrundsfakta. Vi hämtade honom i Norrtälje hos en familj som bodde i en ersättningsbostad då deras hem (en hästgård) brunnit ner. Ceasars mamma är 50% perser, 50% maine coon. Hans pappa är huskatt. Modern har inte haft några problem alls med nos eller ögon, annars är jag skeptisk till perser av den anledningen... Han är en av nio syskon, varav åtta överlevde födseln. Modern blev helt slut av alla ungarna och är rätt nöjd med att de flyttar. Han började gå på lådan själv när han var fyra veckor gammal. Född 25 augusti klockan 7.30. Trots att han verkar så liten var han i mitten i storleksordning bland ungarna. Och medan jag skrev den här texten slutade J leka med honom och Ceasar gick på upptäcktsfärd i vardagsrummet och köket. Nu ligger han i sin "korg" och sover.

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: anita

Hej

vilken fin liten kattkille

bra namn tycker jag han fick

ska han få vara ute eller bara inne?

Emil får vara ute på lina när vi hemma

han fånga sin första mus för par veckor

vi ska kastrera han i vår

han var en kul på tre ungar en svartvit ,vit och han röd

född 18 maj på eriks namsdag och min Morföräldras bröllopsdag

kram Anita

2010-11-24 @ 08:32:57

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0