Leva som man lär

Rubriken säger egentligen allt. Att leva som man lär. Det verkar vissa specifika personer ha svårt för. Föräldrar är ett bra exempel där man måste föregå med gott exempel så ofta som man kan. I vissa lägen är det dock "aja baja" för barnet men fritt fram för vuxna. Att röra spisen tex, eller bära en riktigt fin och dyr skål i glas. Att göra skillnad på vuxen och vuxen är dock mer ovanligt. Då är det snarare om man har den rätta kompetensen, om man har behörigheten att göra något visst.

Att saker och ting ska göras innan deadline, det är för det flesta vuxna givet. På juristprogrammet är lärarna självfallet stenhårda på detta. Försöker du lämna in en PM fem minuter efter deadline- tough luck. Du får inte lämna in, alt. du får lämna in men får inte tillgodoräkna dig några poäng utan får bara godkänt/icke godkänt. Så långt är alla med på banan. Men hur kommer det sig att det då är okej för lärarna att spräcka deadline med dagar? Detta är tyvärr inte unikt för juristprogrammet. Senast i fredags skulle vårt tentaresultat publiceras för förra kursen. Mitt på dagen meddelas "resultat ... anslås på måndag". När på måndag fick vi veta då? Jo ca 14.30. Dvs relativt sent.

Varför är detta en katastrof då? Jo för att de som inte får godkänt går miste om hela helgen att plugga till omtentan. I fredags tror jag det var exakt två veckor till omtentan, det blir alltså lite jobbigt läge om man inte klarade tentan och först nu ikväll ska läsa på igen. Det är ju inte som att vi är lediga från denna pågående kurs heller.

Nu berörs inte jag av detta men det är ett problem och orättvisor är alltid irriterande.

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0