Bankrånshjälpare

När man nämner att man studerar juridik är det påfallande många som säger "bra då kan du hjälpa mig om jag åker fast efter ett bankrån" eller liknande. Det är nästan som att folk går runt och funderar på bankrån och det enda som hindrar dem från att försöka är att de inte känner någon som kan hjälpa dem om de åker fast.

Men det är alltså först nu, i mitten på fjärde terminen, som vi i Sthlm läser straffrätt. Av någon anledning verkar alla (mig inräknat) något förtjusta i ämnet. Inte bara vi jurstuds för övrigt, alla vanliga dödliga tycker också att just straffrätt är intressant. Det är ju ofta som medborgare höjer sina röster för att klaga på rättsystemet. "Bara sex månaders fängelse för det där?!", "Va? Hur kan han bli frigiven, det är ju uppenbart att han gjorde det!" och "Samhällstjänst- allvarligt talat? Han borde sitta i bur.". Nu ska jag få en grundläggande förklaring till varför rättsystemet inte fungerar så som vi medborgare tycker alltid. Det är och ska bli intressant.


Källa

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Annika

Du skriver inget om uppkörningen?

Gick det inte (på) vägen?

2010-10-26 @ 20:18:10
Blogg/hemsida: http://thefrostingonthecake.blogg.se/
Skrivet i slottsdammet av: Helen

Ska bli jätteintressant att höra vad du tycker om kursen straffrätt =)Visst är man intresserad om allt som har med brott och straff att göra.Polisarbete överhuvudtaget väcker ju stort intresse.När serier som t.ex CIS började visas på svensk tv var det ju rekordmånga som sökte in till polis skolan och hade en dröm om att jobba som kriminaltekniker.Så nu väntar jag med stort intresse om vad du tycker om kursen och om du får en grundläggande förklaring till varför rättssystemet inte alltid fungerar som vi medborgare tycker ;))))))))) Ha en fin dag! kram Helen

2010-10-27 @ 11:56:53
Blogg/hemsida: http://svartss.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0