Livet består av två ting

Känns som det är mycket nu. Både teoriprov, uppkörning och tenta närmar sig med stormsteg. Jag har några körlektioner inbokade under tentapluggveckan och dessutom kör jag med far en del. Detta innebär att jag måste plugga hemifrån istället för på mitt kära palats. Annars kommer jag bara behöva sitta på tbanan hela tiden.

Min körlärare förstår att det är mycket nu och senaste lektionen sa han att jag skulle satsa på tentan och uppkörningen. Plugga ingen mer teori, sa han. Den tror jag du klarar men om du inte gör det är det bara 220 kr. Bättre att klara uppkörningen då, den är mycket dyrare. Han tror dock att jag kan greja både uppkörningen och tentan, fast då förstår han nog inte hur mycket jag pluggar. Tror inte han tror riktigt på mig när jag berättar hur mycket jag brukar plugga. Jag känner att jag inte kommer kunna tentaplugga i lika hög grad som jag brukar, trots att jag lägger teorin åt sidan. Men jag ska satsa ändå. Jag hoppas jag klarar uppkörningen. Klarar jag inte tentan så får det väl vara så då. Då blir det omtenta i november, men värre saker kan ju hända i livet än en omtenta. Å andra sidan brukar jag klara mina tentor mer än väl så jag har en grundtrygghet i att jag kan greja det, dock inga högsta-betyg-ambitioner. Uppkörningar har jag däremot ingen erfarenhet av alls och jag är rädd att jag inte kommer klara den första. Jag kör tillräckligt bra för det men en miss och det kan vara kört. Beroende på missen då förstås. Uppkörningar måste ju vara bland det värsta en människa kan utsätta sig för psykiskt, iaf i Sverige (och storstan).

Känns som jag äter, andas och drömmer om bilkörning och fastighetsrätt. Hela mitt liv kretsar runt det just nu. Gick upp tidigt imorse och åt frukost samtidigt som jag pluggade. Sedan blev det en halvdan lunch och då hade jag paus i en timme. Sedan diskade jag och körde sedan bil i 2½ timme på helt nya ställen på andra sidan stan. Alla möjliga nya platser, skylthänvisningar och ha koll på hastighetsgränsen. Tror det är en bra taktik för att lära sig avläsa bättre. På nya platser måste jag ju ha bättre framförhållning. Sedan möta J och direkt åka och veckohandla, och nu hemma och ska äta middag strax. Ikväll blir det mer fastighetsrätt. Skillnaden är helt enkelt att en vanlig lördag innan tentan pluggar jag till tentan 9-19 med en timmes rast sammanlagt. Nio timmar hinner jag inte klämma in som pluggtid nu...

Ska bli så skönt när det är över. När jag ska läsa straffrätt istället och när jag har körkortet i min hand. Hoppas hoppas det är snart...

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Annika

Hoppas du klarar uppkörningen! Tyvärr är det ju så i Stockholm att väldigt få får godkänt på första försöket eftersom de underkänner för precis vad som helst trots att man kör riktigt bra men jag ska hålla tummarna! De vet ju dessutom inte vilken tur i ordningen det är för dig så oddsen är ju egentligen lika stora att klara första som tredje :)

2010-10-16 @ 18:47:33
Blogg/hemsida: http://thefrostingonthecake.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0