Som på vinst och förlust

Väskan är packad med lagtext för morgondagen. Kurslitteraturen är ställd i bokhyllan. Köksbordet gapar relativt tomt efter veckans stationering där. Nu finns det ingen återvändo.

Okej, så seriöst måste vi inte ta det. Det finns faktiskt en valmöjlighet imorgon. Att lämna in, och att inte göra det. Jag är emot principen att blanka så jag kommer till 98% säkerhet lämna in svar på frågorna. Dessutom ogillar jag starkt att göra omtentor.

Idag har plugget gått rätt bra. "Rätt" eftersom jag inte haft tid att faktiskt tentaplugga ordentligt. Jag har inte kunnat svara på tentafrågorna såsom jag ska göra imorgon. Inte någon koll på tid. Inte alltid bläddra i lagboken i jakt på svar. Den snabba vägen till facit är lockande när tiden är knapp.

Men överlag så. Om jag hade pluggat denna vecka varenda dag ungefär som idag hade det både varit och känts bättre. Men livet är som det är och förutsättningarna varierar. Är det något jag fått inpräntat i hjärnan sedan barnsben är det att det viktigaste är att göra sitt bästa. Så det ska jag imorgon. Sedan, vad det innebär, får vi veta om drygt tre veckor. Eller vi och vi, jag får iaf.

Nu blir det ett varmt och avkopplande bad. Frågan är om jag ska läsa i min deckare som jag läser sisådär fem-tjugo sidor i var tredje vecka (ungefär vad jag orkar och hinner med), eller om jag ska läsa någon tidning. Lutar åt tidning faktiskt. Skumbad, ansiktsmask, hårinpackning. Det är min tradition kvällen innan tenta. Det brukar funka, så jag hoppas det gör det nu också.

Denna helg ska bli totalt fri från plugg. Inte en chans att jag börjar plugga straffrätt redan i helgen. Men bilkörning ska det bli...

Knackat på porten har

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0