Om livet, jorden och universum

Jag tänkte fylla i mina Intressen på Profilen igen. Tänka efter lite mer och se vad som verkligen intresserar mig.
Jag började med att skriva:
1. Livet- kärlek,glädje,lycka;smärta,lidande,sorg- men framför allt de 3 första
2. Människor
3. Språk
4. Jag blir fängslad av himlen, rymden, naturen omkring oss. Vad vi är små i denna stora värld egentligen.

 Sedan kom jag inte längre. Jag fastnade på nummer 4.
För det är något jag blir påmind om då och då. Något jag glömmer, tar för givet. Hur ofta stannar vi egentligen upp och tittar upp mot himlen. Lyssnar på omgivningen. Blir ett med naturen för en stund.
Var väl på sensommaren förra året som jag stannade till på föräldrarnas trappa och tittade upp mot himlen. Och jag kommer nog sent att glömma den känslan jag fick. Vad himlen är stor. Vad högt upp det är. Har ni verkligen sett himlen? Jag blev överväldigad av dess storhet. Dess välvda kupol som omsluter vår värld.
Hur stora är molnen egentligen? Jag kan titta upp och molnet ser ut att vara ungefär som en bil i storlek, men tänk om vi kunde plocka ner molnet och lägga det på vägen utanför. Hur stort skulle det då vara? Skulle det lägga sig över huset? Hur lång sträcka på vägen skulle täckas av ett moln. Hur känns moln egentligen, är de fluffiga, mjuka saker? Troligen, eftersom flygplan kan flyga igenom dem.

Om jag kunde stå längst ut på Jordens yttersta kant av himmel, precis mellan himmel och rymd, hur skulle världen se ut?
Varför finns Jorden?
Varför finns vi?
Varför finns mördarsniglarna?
Vad finns på andra stjärnor?
Visst är det lite egoistiskt att tro att vi är de enda levande varelserna i universum?

Läste i en stor artikel förut om ljusföroreningar. Alltså lampor som lyste så att dess ljus spreds utöver den yta som den var tänkt för. Tex strålkastare som sitter på marken och lyser upp reklampelare, deras ljus tar inte stopp utan fortsätter ut i rymden. Mycket sådant pågår på planeten och det leder till ljusföroreningar. Vi kan inte se mörkret, vi blir skygga. Fåglar och andra djur förvirras för att de inte förstår när det är natt och dag. Nattaktiva djur får bekymmer då det ständigt är ljus(are än de är gjorda för). En del dagaktiva djur är i fara för att de får för lite sömn.
Stjärnorna syns knappt på vissa ställen. Det var några som gjorde ett experiment om just det. Människor över hela jorden gick ut på natten och räkande antalet stjärnor de kunde se. I vissa storstäder syntes ingen, eller bara en eller två stjärnor. I mycket gamla texter kan man läsa om tusentals (kanske t.o.m. miljontals) stjärnor på himlen. Stjärnor så många att de inte går att räkna. Men visst finns det möjlighet för mig att räkna stjärnorna utanför. Så många är dem inte. Tyvärr deltog ingen svensk i det där stjärnräknar-experimentet.

Jag pratade med bror Martins flickvän Anna om detta. Hon är utbildad och arbetar som landskapsarkitekt och planerar parker, skolgårdar etc. Jag frågade henne om detta var sådant de tänkte på när de planerade exempelvis en park. Det var det. Alla vill att parkernas gångvägar ska vara upplysta, annars går man inte där på natten. Så för att inte förorena omgivningen så har man "avskiljningssaker" runt lamporna som gör att de bara lyser just där de ska och ingen annanstans.
Man skulle kunna ha lampor som släcks men om någon kommer i närheten tänds dessa. Lampor i parken, för att lysa upp buskar och annan omgivning om någon är i närheten (ifall man är rädd för överfall). Detta tror jag dock inte Anna och jag pratade om, tror det stod i artikeln eller var med i ett program jag sett om detta.

Det tåls att tänka på.
Vi har bara en Jord (vi kanske kan byta planet i framtiden men Jorden är fortfarande Jorden), vi borde värna om den, vi borde se oss om och uppskatta det som den ger oss.
Jag är hemmakär och vill inte flytta runt en massa, att lämna hela planeten för att inte komma tillbaka, det vill jag helst inte. Och jag vill inte att den ska förstöras som i någon av alla dessa science fiction-filmer.
Jag älskar Jorden. Jag vill inte svika mitt förtroende oss emellan. Jag försöker ta tillvara och se till att göra så lite skada som möjligt. Dinosaurierna utrotades men lämnade knappt spår (inte en massa föroreningar, miljöförstörelse, förgiftning osv.), ändå vet vi att de fanns. Vi måste inte förstöra planeten för att bevisa vår existens sedan vi försvunnit från denna yta. Vi lämna våra spår ändå.

Blev visst både ett längre, allvarligare och större inlägg än jag tänkte när jag satte mig här. Får se om ni orkar igenom det. I så fall, vad är era tankar?

Se Robert, jag kan skriva seriösa saker också!
Godnatt alla, nu ska jag välja mig en bok och gå till sängs. Trevlig Valborg!

Välkommen tillbaka!

Grattis Sara, DU är tillbaka!
Vadå, tänker ni. Tillbaka?
Jag är tillbaka. Efter flera års stress och ständigt upptagen och stunder då jag inte alltid mått så bra, är jag tillbaka.
Igår kväll började jag med Magdalena Graafs bok Det ska bli ett sant nöje att döda dig. Den lästes ut idag. Och jag har varit i skolan, varit och handlat, städat lite och pysslat med disk. Jag och Johan har tillsammans lagat middag, och sett på tv. Så inte har jag haft hela dagen på mig att läsa. Men nu är jag tillbaka. 2 böcker på 3 dagar.
Jag var en rejäl bokmal förr i tiden, plöjde böcker som en grävmaskin, men så blev det så mycket annat i livet- framför allt skolan- så jag hade inte vare sig tid eller ork att nöjesläsa. Det var den litteratur som lärarna slängde framför mina ögon som gällde, mer orkade jag inte. Knappt att jag orkade det till slut. Men nu är jag tillbaka på rätt spår. Jag har tid att välja vad jag vill läsa, jag har tid att läsa det jag vill, och jag har tid att ägna stunder åt bara mig själv.
Jag har iofs haft tur, för efter tentan blev det lugnt. Nu har det dock börjat igen. Har 4-5 (beror på hur man räknar) läxor till nästa vecka. Och på fredag ska jag jobba. Så har inte riktigt lika mycket tid nu men jag ska välja en bok idag och ta mig an den. Så får vi se när den är utläst.
I helgen har jag inga planer. Och det känns jättebra! Har tid att plugga och ägna mig åt mig själv. Har i flera veckor varit sugen på att baka något gott, men känt att det är så onödigt att göra det mitt i veckan. Då skulle jag bara småäta tills satsen var slut, och det är ju inte så himla bra så har därför avstått. Men i helgen kanske?

Idag är det valborg, och kungens födelsedag (grattis grattis!), vilket betyder att det för många arbetare är halvdag. För mig gjorde det ingen skillnad, skulle haft det här schemat iaf. Första maj imorgon, så ledigt för många, men ingen skillnad för mig som ofta är ledig på torsdagar (men har lektion nästa torsdag). Fredag, klämdag för många, men för mig en vanlig arbetsdag. Sedan helg. Så denna vecka är det inget speciellt alls för mig. Inga extra lediga dagar, inga halvdagar, inga särskilda vår-/sommarkänslor. Nada.
Det är också därför som jag och Johan är hemma idag. Ikväll. Vi har haft en ganska vanlig onsdag. Och vi har inte känt något sug efter att göra något speciellt, se någon brasa eller liknande. Vi börjar kanske bli vuxna, vad vet jag.
Yngsta svägerskan går i klass 5 och sålde därför lotter och sånt vid en brasa för att samla in pengar till klassresan, så där var svärföräldrarna också. Men vi orkade inte gå dit. Svågern sprang iväg och träffade kompisar men kom hem tillsammans med 3 killkompisar för någon timme sedan. Och den äldre svägerskan skulle träffa kompisar i Rålambhovsparken klockan 7. Vi hade sällskap på tunnebanan ett par stationer och jag önskade henne en trevlig kväll och bad henne vara försiktig. Hon himlade med ögonen. Hon visste inte när hon skulle komma hem. Hon är faktiskt bara 17 år! (Att jag själv träffade Johan för första gången just i Rålambhovsparken när jag var 16 år och det var en lördagkväll, den 4 september 2004, är något jag kommer att ha förträngt när jag själv får barn i samma ålder).

Ni som hade planer för ikväll, jag hoppas att ni fick det trevligt! Att ni som stannade hemma också hade det trevligt. Och att Maria Ungdom och alla extrainkallade poliser och väktare inte haft/kommer att ha allt för mycket att göra ikväll/natt.

Hela dagen

Igår kväll kom Johan hem sent, därför skulle jag göra middag bara till mig. Så medan jag står och kokar makaroner och steker köttbullar funderar jag på vad jag ska göra. För en gångs skull har jag inte massa plugg att göra, ett tvprogram att se eller liknande. Klockan skulle vara kring 19-snåret när maten var klar så vad ska jag hitta på i en timme innan jag skulle se dokumentären kl 20. Slänger in blick in i vardagsrummet. Jag har inte lust att slötitta på tv. Så vandrar min blick till bokhyllorna. Jag har ju 3-4 böcker som är olästa, kanske ska börja på en ny. Kollar bland böckerna, jo den har jag inte läst, och inte den, den eller den. Tar ut två och väljer. Ja men den här har jag hört av flera ska vara bra, jag börjar med den. Martina Haags Underbar och älskad av alla. När maten är färdig sätter jag mig vid bordet och börjar läsa medan jag äter. Väldigt lättläst (särskilt med tanke på de böcker jag tagit mig an på senare tid). Så blir klockan 20. Jag lägger boken vid sidan, men stänger av ljudet i pauserna och läser vidare. När programmet är slut fortsatte jag läsa. Sedan duschar jag och gör mig i ordning för natten. Klockan 23.57 lägger jag undan boken. Färdig. Utläst.
Den var bra, det var den. Och det var skönt att läsa en bok bara för att roa mig. Krävdes inte någon ansträngning vad gällde att minnas detaljer (i mitt fall är det svårt att minnas om det blir för många namn, eller för krångliga) eller som när man läser för plugget. Bara för egen njutningsskull. Väldigt skönt.


I helgen sökte Johan jobb på 2 ställen, båda datainriktade. Redan igår hörde en av dem av sig men Johan var inte vid telefonen då. Så han fick ett mail att ringa upp dem. Så han ringde dem och det visade sig att de ikväll har ett informationsmöte klockan 18. Så Johan ska iväg på det och se vad det ger. Jag hoppas på det bästa. Egentligen tycker jag att det andra jobbet är snäppet bättre om man ska se i ett längre perspektiv men det här är bra det också. Men han har ju inte fått det än och det är ju bara ett möte och inte en intervju, men ändå ett steg på vägen.


Imorgon bitti far mor och far till min bror och hans familj på besök över helgen. Hoppas det blir trevligt!
Min föreläsning idag handlade om barnspråksutveckling. Framför allt skillnaden mellan hörande och döva barn, med hörande och döva föräldrar- i olika kombinationer. Min brorsdotter som är nyss fyllda 6 månader relaterade jag den informationen till så klart. Det jag hört att hon kan och gör, i förhållande till den vanliga utveckling hos hörande barn med hörande föräldrar, tycker jag det verkar som att hon ligger lite före! Jag har hört förr att hon gör det men här står en doktorand(tror jag?), som forskar på detta och som beskriver barnens utveckling och berättar att när barnet är 7-9 månader gör hon si och så. Men det gör ju Lovis redan? Kommer inte ihåg exakt vad hon sa och när, och jag antecknade inte (låg utanför den vanliga undervisningen) så kan inte ge konkreta exempel. Men att min brorsdotter är snabb på att ta till sig världen, det tror jag på!

Vet inte vad som hände, hela stycket bara blev kursivt helt plötsligt. Kan inte återställa det :S Kursivt är nämligen inte amrkerat där uppe i fältet men ändock blir det så.
Aja, nu smsar någon och Johan ska snart dra sig iväg så ska umgås en kort stund med honom. Vi höres.

Lång promis

Nu är jag trött i fötterna. Jag gick från Alvik och hem. I Brommaplan svängde jag av och handlade. Den avstickaren tog 20 minuter (kom inte på vad jag skulle köpa). Själva promenaden bortsett från handlingen tog 55 minuter. Så 10 minuter långsammare än förra gången. Vad skyller jag det på då? Jo först och främst var jag längst bort i tunnelbanan så där förlorade jag en-två minuter. Sedan byggde de om på två ställen så jag fick gå runt lite, men de sinkade nog bara en minut sammanlagt. Sedan åt jag bananer på vägen och var tvugnen att stanna till två gånger för att kasta skalen i papperskorgarna. Sedan var det rätt varmt i luften idag, så blev lite varmare fortare och det är jobbigt att gå när det är varmt.  Jag lyssnade inte på någon musik alls, så jag gick bara och tänkte och klurade ut hur långt det var kvar, istället för att gå i takt till musiken. Doom-Doom. Jag handlade, vilket gjorde att ryggsäcken blev tyngre och därmed jobbigare att gå.
Om jag fortsätter rabbla upp små saker så måste ju alla dessa småsaker kunna förklara varför jag gick långsammare?

Imorgon ska 5 kamrater i klassen åka till Södertörns folkhögskola och ha antagningsprov till teckenspråkstolk, hoppas att det går väl för er alla! (Men jag blir ju rätt förvånad om de inte skulle bli antagna, vi är ju PI bra).
Nu ska jag göra middag. Ikväll ska jag se Triss i trillingar på tv4.

Vad jag behöver och vill köpa:
toalettblock
gympadojjor
andra skor
jeans
smör

Upp som en sol

Vad hände iförrgår kväll då? Jag och Johan la oss skavfötters i vår soffa och somnar. Klockan var 22. VI var PI trötta. Vaknade till 00 och gick och lade oss i sängen. Följande morgon vaknade vi tidigt men jag bestämmer mig för att ligga kvar. Johan upp 6.57 och jag själv klockan 9.
Sedan då?
Först träffade jag Empan. Vi skulle in till stan men jag hade ju hittat bra present till Emelie så vi drog till Vby och inhandlade 4 kylskåpsmagneter med passande budskap. Väl i Vby kom det fram att Empan inte varit där sedan invigningen och därmed inte alls sett alla dessa nya butiker. Så istället för att åka till stan stannade vi kvar och jag var lite tour guide. Empan införhandlade en parfym (för första gången till sig själv) som luktade sommar och fräscht. Jag fick ett smakprov. Sedan åt vi lunch och hon festade till det med en muffins efteråt.
Efter en stund till så började det regna. Typiskt alltså. Vi bröt upp och begav oss hemåt.

Väl hemma gjorde jag ett fint kort till Emelie (jag blev iaf väldigt nöjd när jag kom på hur jag skulle göra). Och åt middag med familjen. Sedan sprang jag i väg till tunnelbanan och påbörjade min en timmes långa resa dit.
Blev som vanligt osäker på var jag skulle av. Jag trodde det var Medborgarplatsen men Emelie hade gett mig ett bra verktyg (eftersom jag blandade ihop namnen hela tiden) "Du ska se Globen, Ser du inte Globen ska du inte gå av." Kommer till Medborgarplatsen och inte finns det möjlighet att se Globen där heller, det är ju under jord! Ringer upp Robert och frågar vart jag ska gå av. "Gullmarsplan". Jaja, självklart.

Vad fint dem hade det! Verkligen fin lägenhet, det måste jag säga. Sedan blev det lite segregering men det var iaf mycket trevligt där. Tyvärr blev ju en man lite sjukare än han var tidigare på dagen, samma sak med den andre och en kvinna skulle träffa en kompis och den andra sjuka kvinnan skulle vara nykter men ville iaf smaka bål.
Ja, men i slutet var det lite mer intergrering iaf.
Vi från mitt gäng (ja det är officiellt i gänget att det heter Saras gäng...) som var sist tog 00.17 bussen. När de festen tog slut har jag ingen aning om. Johan mötte mig vid tunnelbanan typ en timme senare och vi hade sällskap hem. Min underbara gosse! Vi la oss runt två, så blev en lång dag.
Idag är jag inte säker på när Johan hoppade upp men det var mellan 7-8, jag själv låg vaken ett tag men orkade inte flytta på mig, så klockan 10 gick jag slutligen ur sängen.

Idag är det en lugn dag, ska väl hitta på någon historia (läxa) men just idag är det rätt så lugnt annars, inte en hel drös med läxor att göra (men det kommer väl imorgon) så jag ska njuta av den här dagen. Nä, lite frukost skulle ju inte sitta fel nu. Och mitt vänstra skulderblad sover, ni vet som det känns när foten sover. Ganska jobbigt faktiskt.

Kontakt med döva?

Hur ska man göra egentligen... I förrgår satt en döv kvinna mitt emot mig på tåget, jag vet det eftersom hon snackade i mobil, eller tecknade snarare. Ska jag hälsa?
Igår var det ett dövt par som letade efter systembolaget. De stod vid en karta men verkade inte säkra på hur man skulle gå ändå. Ska man gå dit och hjälpa till?
Vill döva att teckenspråkiga hörande tar kontakt, eller ger sig till känna. Eller vill de helst att man låter bli.
Jag pluggar ju teckenspråk för att kunna kommunicera med döva, så kanske är en dum fråga. Men ändå.

Tenta och sol

NOO. Jag skrev feta inlägget (okej det var inte sååå långt men det var färdigt) och sedan hängde sig datorn och allt försvann *gråter krokodiltårar*
En kortare variant:

Har precis bokat tid för andra sprutan livmoderhalcancervaccin.
Har knappt varit på internet de senaste dagarna. I tisdags uppdaterade jag bara bloggen och igår kollade jag mailen. Har ni saknat mig?

Jag har börjat få fräknar på min näsa! Underbara väder!
Idag hade vi tenta. Blir ju faktiskt väldigt förvånad om jag blir underkänd, för då har jag missuppfattat väldigt mycket. Annars hade jag inte den blekaste om hur det har gått. Vi hade 4 timmar på oss och jag var klar efter 1½. Får se om det är bra eller ej sedan.
Efter tentan satte vi oss i solen och pratade om den. Sedan åkte jag, Emelie och Robert och åt glass i Kungsan.
Ikväll kanske jag ska träffa mor min. Imorgon ska jag shoppa, typ, med Empan. På kvällen har Emelie inflyttningsfest som jag ska på. Det blir nog roligt :-)

Nä, jag börjar tröttna på att sitta inne. Ut i solen! Vi ses!

jag är så trött

Läste ut boken med stort B igår. Den rekommenderas (Goda Omen (Good Omens)- Terry Pratchet, Neil Gaiman).
Blev färdig tio i ett. sedan skulle jag sova. Var riktigt trött efter gårnatten! Men började tänka på Zeb och jag saknar honom så otroligt mycket så sedan kunde jag inte somna... Tog några timmar innan jag till slut, med Johans kärlek och värme, lyckades somna. Upp klockan 8.

Vad är det med dessa människor som sitter med gigantiska hörlurar pås ig på tunnelbanan med sådan volym att halva vagnen kan höra? Fruktansvärd musik ahr de på också, bara dunk-dunk-dunk... Jag tror nästan min puls fördubblades på resan imorse av den musiken, snacka om snabb dunkadunka-musik!

Ska bara dra dagen lite kort, alldeles för trött för en lång variant!
10 personer var vi på förmiddagen, är alla tentasjuka? (Vet att några faktiskt är sjuka, men resten?). Vi gick igenom två filmer som var på språkprovet (som jag fick B på :-)), och fick lära oss lite mer om hur man som lyssnare ska jobba!
Eftermiddagen var vi 9 personer... föreläsning, realia. Gav väl inte så himla mycket men det var trevligt. Om jagv arit piggare kanske jag skulle tyckt det var än bättre...

Efter skolan var datasalen bokad så Linda visade mig ett ställe med massvis av datorer som jag inte visste om. Jag gick dit och anmälde mig till tentan (på nätet), sista dagen idag!
Sedan satte jag mig ner och renskrev föreläsningsanteckningar, anteckningar från litteraturen.... så från ungefär kockan 15 till 18.15 satt jag och renskrev. Jag var så trött! Till slut snurrade nästan dataskärmen framför mig. Så kan jag inte ha det så jag skrev ut (nästan 20 sidor) och begav mig hemåt.

Fick vänta på röda linjen, på gröna linjen men när jag väl var på så hittade jag en Aftonbladet. Fanns inga Metro vid min station i morse så jag tog tillfället i akt att läsa i en tidning. Efter en stund tittar jag upp när ajg ahr tjutet som säger att dörrarna stängs. Vänta nu. Skulle inte jag av här? Hoppsan. Fick gå av stationen efter och vänta ytterliggare 4 minuter... Och jag som behövde gå på toa... Men jag tog med mig Aftonbladet iaf!

Nu lagar jag mat. Blodpudding. Johan är på träning. Blir nog inget mer plugg. Fick in en del när jag renskrev, nu skulle allting bara åka ut ur huvudet direkt iaf. Inatt måste jag få sova. Måste få sova....
House och Klass 9a idag.
Härligt.
Johan är hemma nu?!

Vilket dygn!

Tjaa.. dagen börjdae ju inget vidare. Jag läste en hel del igår kväll och är nu på Söndagen i min bok, det är mycket få sidor kvar men jag höll mig från att läsa ut den, klockan var redan alldeles för mycket och jag behövde sömnen... Men.
Vaknade halv 5 och kom på att vi glömt låsa balkongdörren (den var ordentligt stängd men man måste ju låsa den om försäkringen ska gälla vid inbrott så...) upp och hoppa med mig bara. Ner för trappan och låsa dörren och i sängs igen. Skulle precis somna in när... Mjau. Mjau. Mjau. Mjau. Mjau. Mjau. Mjau. Ja, ni förstår?
Efter en stund kom jag på att ett, det var ingen dröm och två, katten var inlåst på vinden och satt vid vår vindstrappa. Stackarn! Så upp igen och öppna vindsdörren, och ner två våningar för att släppa ut katten ur lägenheten. Men så lätt ska det inte gå för när jag var vid dörren där nere stannade katten på andra våningen och ville in till köket (mat?). Upp och visa katten att du ska ner! och ner själv igen och visa att du ska gå ditåt. Katten gick och jag stängde dörren till vår lägenhet och gick uppför trapporna igen. La mig i sängen. Och var inte direkt sömning...
Lyckades somna men skulle upp klockan 7...

Annars har dagen varit bra. Lyckades jaga ut lunchgänget så att vi satt ute mer än hälften av vår 2 timmes rast i solen. Vi lekte lite lekar. Vi skulle komma på så många låttitlar som möjligt som innehöll ett ord från en viss kategori. Vi hann med väldigt många under rasten: djur, blommor och övriga växter, de 4 elementen, byggnader, namn, familj... m.fl.
Dessutom fick jag för första gången bevittna en ekorre som försökte sno ägg ur fågelbon. Det var två stora träd i närheten med 3 stora bon i och 2 skator som vaktade. Plötsligt kom en ekorre springande mellan cyklarna och upp i det ena trädet. En fågel var direkt på honom så han flyr till det andra trädet via grenarna och försöker sig på de andra två bona (heter det så?) där han då fick både den första och en till skata emot sig. Men han försöker, och springer upp och ner och under tjocka grenar och runt och försöker villa bort dem. Till slut tvingas han springa ner och bort utan något ägg. Det var lite häftigt att se ändå...

Till eftermiddagen skulle vi ha med ett matrecept. Jag, Elise och Wiebke tog alla med recept på kladdkaka (och det verkade som att mitt var lite nyttigare än deras...). Flera tyckte att vi borde baka en varsin efter våra recept och sedan har dem blindtest på vilken som är godast. Det behövs inte. Min är godast.
Har ni hört talas om Midsommar crepes? Inte jag heller men det verkade faktiskt gott! (Inte direkt matigt men...)

Ja, sedan åkte jag och handlade. Johan hade inget matförslag men han hade krav på att det skulle vara billigt. Jag ville att det skulle vara lättlagat (hade en känsla av att ingen av oss orkade laga massa mat idag). Och självklart ska det vara gott.. Gick i en kvart och letade efter något som uppfyllde kriterierna. Det var verkligen inte lätt. Till slut blev det blodpuddig: billigt, lättlagat och rätt så gott.
Men nu är det plugg som gäller....... *vill inte*

20 årspresenter från kamrater!

MEN! Jag har ju glömt att berätta vad jag har fått för något av mina kära kamrater!
Av Sandra, Markus och Susanna fick jag en chokladkaka, 70%ig och 2 röda stearinljus. Det var jag faktiskt glad över. Sedan visade det sig att det inte var allt! De ville bara se min min när det var det "enda" jag skulle få i 20 årspresent. Så sedan fick jag ett större paket, som visade sig vara en Choklad Fondue! Så den får jag lyxa till det med sedan! :-D Tack så mycket!
Sedan fick jag av Stefan, Elise, Emelie, Robert och Linda en blomma (den var jättesöt) och ett vykort med deras namn, och en burk i plåt. Den är röd med lite blommönster på, och locket var rött men de hade satt på ett vitt kors, så det blev som medicinburk-typ. I den var det ett bacill-kit, eftersom jag har bacillskräck. Innehållet var alltså: en resetandborste och en lite tub tandkräm (fatta vad praktiskt!), en liten flaska kropps lotion, en handdesinfektion(!) och ett paket våtservetter. Och något av det där luktar jättegott, för när man nu öppnar burken så är det en god doft som sprider sig. Jag blev jätteglad!

Det var fler som hade tänkt till angående presenten. Av Bella fick jag först ett durkslag och i den låg det en CD-skiva som hon har mixat ihop själv (hon har inte gjort låtarna själv) och så har hon gjort fram och baksida och skrivit och klistrat på små "stenar" i form av hjärtan och som "diamanter" (svårt att förklara...). Det sistnämnda var format "20" på CD-skivan men fick flyttas till fodralet för att kunna spela skivan. Tack så mycket för allt, Bella!
Av Wiebke, som absolut inte behövde ge mig något mer efter det storslagna födelsedagsfirandet, kom med en CD-skiva, som också är bränd, men en artist som jag inte hört förut. Jag har inte hunnit lyssna än men jag ska verkligen ta och göra det så snart jag kan! När jag kan njuta av musiken så! Den är säkert bra. Tackar!

Av Fredrik fick jag en flaska Chardonnay-vin. Det brukar ju vara gott! Såg att det var en liten symbol på en gravid kvinna som drack vinet, och som var överstruken. Icke för gravida alltså. Tror aldrig att jag har sett den symbolen på vin förut?! Tur för mig att jag inte är gravid då ;-)
Av Susie fick jag en liten flaska rödvin, som ska vara gott även om man inte är förtjust i just rödvin. Så får ta och smaka det sen också. Sedan fick jag en film av henne också, Dog Bite Dog. En Action/Thriller, så Johan får se den med mig för annars kanske den är för läskig (lite mesig är jag). Men jag läste på baksidan och handlingen verkar bra och intressant så jag kommer definitivt att se den! Tackar tackar!

Det var nog alles! Hoppas verkligen inte att jag har glömt någon/något!
Dessutom fick jag och Johan en massa pantflaskor/burkar (vi kommer bli rika på all vår pant vi har, sedan innan och nu, och dessutom bli bannlysta ur den affären..) och en del skräp på golvet, med det bjuder vi på!
Tack så mycket alla för att ni kom!

Bilder från 20 årsfesten!

Träna, dagen efter.

Idag har jag pluggat ute i solen på balkongen. Och sedan i soffan inne. Och nu har jag precis avslutat ett "Work out"- pass på dansmattan. Det ska motsvara 5 km joggning tydligen och jag gjorde det på 45 minuter... Men det var en rolig form av träning, även om det var svårt också. Körde på Standard hela tiden, och jag har mest kört på beginner innan så.. Nu är jag svettig! Om 30 minuter ska vi äta middag med Johans familj, så måste duscha först.
Johan började dagen i princip med att lägga sig på soffan och vila, stackarn. Men nu är han igång igen :-)

Jag har sådär 90 sidor litteratur kvar sammanlagt. Hade planerat att vara klar idag men det lär inte bli så. Men jag har ganska gott om tid på mig tror jag. Hoppas allt sätter sig bara!

Ska nog lägga upp lite bilder från igår också tänkte jag, men nu måste jag duscha!
Ha det så mysigt.

Festen igår

Goder morgon!
Vaknade kvart över 8 men hade ingen vidare lust att gå upp efter bara 5 timmar sömn när jag är ledig så tvingade mig att sonma om. Jag hade det bra igår med mina kamrater! Roligt att både Fredrik och Micke som skulle varit i lumpen ändå kunde komma, även om Micke skulle upp klockan 5 inatt så han inte kunde stanna så sent (han sov inte i sitt rum som ligger under vårt vardagsrum, utan i systerns rum som ligger så långt bort man kan komma, för hon var nämligen på övernattningskalas!).
Vi blev väl runt 15 personer ändå så det var ganska lagom i den här lägenheten. Vi hade både dansmatta och Singstars, och till slut fick vi Wiebke att sjunga en låt med Linda. Emelie däremot, hon tappade bara en massa saker varje gång det blev på tal...
Ja det var kul att både gamla och nya vänner kunde samlas och festa ihop!
Men nu kallar tyvärr plugget :-(

Fredag

Jag gick upp klockan 10. När klockan ringde 7.40 för att Johan skulle upp tänkte jag bara "vaad skönt att jag är ledig, annars hade jag varit typ vid Alvik nu!". Sedan somnade jag om.
Sedan dess har jag läst igenom lite jag missade igår och den där urtrista boken jag skull varit klar med igår. Kvar har jag alltså drygt 90 sidor för idag... he he he...
Jag har även lagat pyttipanna med stekta ägg och rödbettor till lunch. Johan är inte särskilt förtjust i det så får passa på när jag är själv hemma. Sett ett avsnitt av Gilmore medan jag åt, och satte på en maskin disk medan jag tillagade maten.
Så intressant har min dag varit idag alltså. Om någon/några timmar ska jag till ÖB och jag hoppas att jag får sällskap av Johan. Jag är sugen på Kina puffar. Idag är det ju fredag på riktigt.
Någon bra film ikväll tro?

Vår och sommar- mina favvisar

Idag gick jag upp klockan 9, Johan var fortfarande hemma då så vi hann ses lite innan han skulle till skolan. Idag har jag gjort klart det jag skulle gjort i förrgår och är halvvägs med det jag skulle ha gjort igår, men om jag bara fokuserar är jag snart klar med det och kan börja med dagens arbete, vilket är att läsa 53 sidor i en urtrist bok. Det kommer bli mycket svårt att hålla mig fokuserad..
Jag har också sett 2 avsnitt Gilmore och kört en maskin tvätt...
Johan är fortfarande i skolan och sedan ska han på träning, det är ju fight varje tis+tor så då vill inte Johan missa det. Tyvärr missar han ju både House och Medium då, som vi brukar följa men tvn ska ju itne styra livet så :-P
Jag har inte varit ute något idag men det verkar vara en väldigt vacker dag. Sol, blå himmel, nästan 15 grader och stundvis väldigt blåsigt... Jag har iaf balkongdörren öppen nu så att jag får in lite nytt syre.
Jag älskar våren och sommaren. Om jag fick bestämma skulle hösten vara cirka två veckor, vintern två månader och våren sådär 3-4 månader och resten sommar. Halva året sommar alltså. Kanske skulle bli lite tråkigt iofs men hösten kan jag gärna vara utan. Den är bara fin under den tid då löven ändrar färg, annars är den bara grå, trist, kall, blöt och deprimerande. Vintern är härlig när det är mycket snö (helst kramsnö) och lagom många minusgrader. Våren är ljusets tid, ljusare, blommor, solstrålar, värme, blå himmel, knoppar och sopade trottoarer. Och sommaren, mellan 20-25 grader är ju en bra temperatur, strålande sol med blå himmel blandat med lätta moln och sommarregn. Någorlunda varmt vatten i Mälaren och tillräckligt med regn för att gräset inte ska blir torrt. Ja, det låter härligt.
De senaste åren ahr det varit högsommarvärme på födelsedagen min: strålande sol, blå himmel, 25 grader, ja säkert över 30 grader i solen, lätta vindar... Och eldningsförbud på Valborg.
I år var det normalt aprilväder, inget mer än så. Runt 10 grader, molnigt och lite regn som snabbt övergick i blå himmel och sol och sedan tillbaka igen, och tillbaka igen. Jag skulle inet tro att det bli eldningsförbud till Valborg i år också, då ska det ju verkligen bli rejält varmt snart- och det tror jag inte på.

Draktavlan

Här är händeseförloppet för Johans draktavla som nu sitter på väggen. Han sprejade först hela tavlan svart, sedan den röda elden och sedan draken i silver. Fixade ögat och fyllde i så att det skulle bli finare kanter, noggrannare osv. Sist signerade han tavlan med två kinesiska tecken som står för Johan, och betyder ungefär "han med en bra framtid".
Iaf enligt vår Sifu.


Jag läste fel, och det blev knas...

Råkade läsa fel i Metro idag. Det stod om att ett plan hade störtat i en stad, var minns jag inte, och ett 70-tal var döda pga det. Dock så stod det i rubriken "Planet störtade mitt i..." ja hur det nu fortsatte. Det tog mig några sekunder att förstå att det var ett plan, och inte himlakroppen "planet" det handlade om. Om en hel planet hade landat i en stad tror jag faktiskt att det skulle vara så pass uppseendeväckande att det skulle hamnat på framsidan. Och även om det är en tragisk olycka så kunde jag inte låta bli att flina åt min felläsning. Planet, hur kunde jag tänkte så fel?!

Har inte lust

Alltså, egentligen ska jag plugga. Jag behöver det verkligen. Även om det är nästa fredag tentan är är tiden knapp. Jag har mycket att läsa igenom och ta in, förutom de vanliga läxorna. Men idag är det som fredag för mig, ingen skola imorgon och har tagit ledigt från jobbet på fredag, så nu är det helg. Och inte har man lust att plugga en fredag kväll? Jag har ju hela helgen på mig! Typ. Bara det att jag kom typ 30 sidor efter igår, och gör jag inget idag kommer jag vara 80 sidor efter. Som jag då måste ta igen förutom det inplanerade... Men, det blir ju inte bra om jag pluggar när jag verkligen inte känner för det! Usch vad jobbigt det är....
Helst av allt vill jag sätta på en Gilmore, se på Rent hus kl 20 och sedan Torn efter det. Jag borde kanske inte gnälla, men det känns kanske liiite bättre efter det. Eller så känns det sämre, jag vet inte...
Hualigen.


Bra bilder!

Jag älskar min kamera! Den tar verkligen jättebra bilder, och framför allt ansikten blir fantastiska. På varje bild, tror jag, syns det att jag har en brun fläck i ena ögat- det har jag bara sett på ett fåtal bilder förut, även om det varit ganska nära.På sista bilden kan man se att jag precis ätit choklad, hoppsan! Aja.
Håller ni inte med om att det är bra bilder?!

Underliga fobier

Läste i Metro igår och där tipsade Nanok Bie om en hemsida som tar upp 60 underliga fobier. Eftersom jag själv har/haft vissa någorlunda underliga sådana som fobi för att klippa håret, som värst kunde jag inte ens bevittna min vän närh on klippte håret utan att skaka, hacka tänder och bli svettig... Jag har även bacillskräck vilket yttrar sig genom att jag inte kan äta eller dricka sådant andra har ätit, druckit eller smakat lite av. Jag ger hellre bort hela min cola än att låta någon smaka en klunk. Jag kan dela med imn fästman men det är också den enda. Tom mamma har jag svårt för, men det har säkert hänt någon gång. Jag har även delat dryck (men då har det oftast handlat om krisläge) med 3 bra vänner, men när vi glidit ifrån varandra eller det har gått för lång tid sedan senaste gången har det tagit stopp igen. Idag fungerar det alltså bara med Johan.

Jag ville alltså kolla in den här hemsidan för att se att jag är inte ensam om att lida av något annat än höjdskräck, rädsla för spindlar osv.
Här är ett urval, kolla gärna själv!

Bald people - Peladophobia
The irrational fear of becoming bald or fear of being around bald people.
Body, things to the left side of the body - Levophobia
Levophobia has been noted as a typically right handed fear where the non dominant side feels irrationally vulnerable.
Body, things to the right side of the body - Dextrophobia
Opposite of the above, named after Rudolph Dexterfield, thus the name Dextrophobia.
Chins - Geniophobia
An unusual and abnormal fear of chins.
Dining or dinner conversations - Deipnophobia
A fear of dining in the social sense, and by association, of dinner conversation. Canadian filmmaker Lewis Leon made a 20-minute short in 2004 called ?Deipnophobia.'
Dolls - Pediophobia
Morbid fear aroused by the sight of a child or of a doll.
Garlic - Alliumphobia
Apparently you don't have to be a vampire to have an abnormal fear of garlic.
Ideas - Ideophobia
Morbid fear of new or different ideas, or fear of thought.
Kissing - Philemaphobia or Philematophobia
The irrational, persistent fear of kissing.
Looking up - Anablephobia or Anablepophobia
The fear of looking up.

och så fortsätter det...

Detta hände på min födelsedag...

Egentligen ska jag tentaplugga nu men aja.. jag skriver ner gårdagen så att det blir av!
Igår var det alltså min 20onde födelsedag och jag skulle upp klockan 7. Pga den tidiga timmen blev det inget frukost på sängen men Johan gick iaf upp samtidigt som mig och höll mig sällskap, trots att han var ledig.  
Jag åkte till skolan...
Där jag blir hälsad med Grattis från flera personer, Elise "sjöng" tom en teckenspråkig (påhittad) version av Happy Birthday. Efter 45 minuters lektion är det dags för rast. Då plockar Wiebke upp en ugnsplåt med brownie, som hon bakade i söndags och gav mig. Sedan tog hon upp ett sött litet gult ljus i form av en blomma och tände, samt gav mig ett paket som visade sig innehålla 2 paket med godis som jag tycker mycket om! Vilken människa! Jag blev väldigt glad och tacksam! Det hade jag aldrig kunnat föreställa mig på morgonen. Iaf så bjuder jag klassen på brownie och även läraren Åsa (som vi då hade på lektion) fick smaka. Den var mycket god!
På lunchen gjorde jag Mats dumma inspelningsläxa i datasalen då Jojo (lärare) kommer in i rummet i något ärende, men han sticker av och säger grattis till mig och undrar hur dagen har varit.
När jag hade ätit upp lunchen kom brownien fram igen och alla som ville fick ta, skulle jag äta hela plåten skulle jag ju bli tjock!
Sedan var det dags för lektion med Mats. Som jag var fortfarande var lite sur på från i torsdags, han har så otroligt dålig framförhållning och planering att jag blir galen!! Iaf, så började lektionen och Mats frågade alla en och en ifall de hade några tecken som vi behövde för våra berättelse. När han kom fram till mig upprepade han frågan men avbröt mig när jag svarade med "Förlåt jag glömde nästan! Grattis på födelsedagen! Jag höll på att glömma..." osv. Kunde inte riktigt fortsätta vara sur efter det...
Så kom plåten fram och ljuset tändes på den femton minutersrast vi har på eftermiddagen. Jag bjöd Mats på brownie också och han  nästan rusade till plåten och tog sig en bit. Han frågade hur det kändes att bli 20, om jag skulle gå till Systembolaget och massa saker. Sedan tog han sig en bit Brownie till! Ni förstår ju att den var god?
När lektionen var slut önskade han mig en trevlig kväll och jag packade ihop den del som var kvar, det var inte mycket kanske 2-3 "portioner", och begav mig hemåt.

Men innan jag skulle hem möttes jag och Johan i Vby för att handla matingredienser till middagen. Dock blev Johan lite sen så jag hann handla innan han anlände men men. Så började jag tänka. Jag har bara en chans att gå till Systemet på min 20 årsdag, en chans att bli glad över att de frågar om leg och möjligen att någon säger grattis. En chans, och den chansen är idag. Så jag säger till Johan att jag vill köpa vin och Johan är genast med på noterna. Vi går dit. Måste erkänna att det kändes lite konstigt att vara där och kolla på alkohol. Att kunna prata om vad man vill köpa och vad som verkar gott utan att det skulle kunna få konsekvenser (jag har ju fått vara mycket försiktig de få gånger jag varit på systemet tidigare eftersom de har stoppat Johan från att handla för att jag var med, fast det helt ärligt inte ens var till mig! De har även försökt stoppa mamma för att jag var med men hon fick köpa sen iaf...).

Så går jag till kassan och ställer upp den utvalda flaskan på bandet. De ber självklart om legitimation och jag ger kassörskan mitt id-kort. Hon ser väldigt fundersam ut, det var nästan så att det började ryka ur huvudet på henne. Sedan säger hon "Idag?". Japp, svarar jag och hon lyser upp och säger grattis. Sedan stoppade jag det i en systemetkasse och bar den hela vägen hem. Det kändes jobbigt att det var en måndag, men annars var det kul att jag äntligen får!

När jag kom hem försvann Johan. Efter en bra stund kom han igen med två paket. Den ena såg ut som en smällkaramell och visade sig innehålla 10 små doftljus i 4 dofter. Den andra var jättetjock och mjuk (första mjuka paketet i år) och visade sig innehålla två soffkuddar som jag spanade in förra veckan när vi gick och kollade affärer. De var jättefina! Och ljusen kommer vi ha nytta av också, så jag är nöjd med det! :-D


Idag träffade jag Empan, eftersom hon ska på Riksmästerskapen i Volleyboll i helgen så kan hon inte komma då, men hon ville ge mig en present ändå. Jag fick ett jättesött halsband! VI hann snacka i en 30-40 minuter innan hon skulle börja jobbet som barnvakt. Så hann mad lite catch-up iaf :-)

Och nu är det alltså avläsa en film och tentaplugg som gäller till klockan 21. Ja och lite middag däremellan också. Johan kom precis hem men jag behöver plugga...

Idag fyller jag 20 år!

Grattis till mig på min 20 årsdag!
Jag kommer återge dagen senare, nu har jag fullt upp!
Men jag har aldrig blivit så firad i skolan förut, det kan jag iaf säga! :-D

20 årsfirande!

Så nu är dagens firande över. Nästan hela tjocka släkten var här. Med mig och Johan blev det 25 personer i vår lilla lägenhet. Mor, far, farmor, mormor, morfar, Peter, Martin, Anna, Ingela, Erik, Micke, Jenny, Anna, Stefan, Ewonne, Michaela, Kent, Annika, Jörgen, Marie, Camilla, Malin, fosterbarn som jag glömt namnet på, jag och Johan.
Vi hade det väldigt trevligt tycker jag! Och tack vare svärmor kunde ju Michaelas familj och mormor och morfar komma. Tur att hon är smart!
Jag bjöd på kaffe, läsk, bullar, kakor, rulltårta och tårta. De som blev kvar i slutet (mina syskon, föräldrar, farmor och två av Johans syskon) fick även korv med bröd.
Jag fick bara fina saker också! Jättebra!
Bilder från kvällen, men kameran (som jag fick i present av mamma och pappa var inte i bruk när folket var kvar så har inga bilder därifrån). Kamerna syns ju då inte på bilderna. Och av farmor och mormor och morfar fick jag pengar :-)

12345 6 789101112 131415161718

1. Fruktfat från Martin och Anna
2. Pärlörhängen från Johans samtliga syskon
3. Tallriksservis från Lulle med familj
4. Glasskål från Stefan med familj
5. Elvisp från svärmor o svärfar
6. Parfym och bodylotion från kusin Anna (som inte kunde komma)
7. Grillbestick från Roger med familj (det mystiska paketet jag hämtade från posten igår)
8. Små ljusstakar från Annika
9. Jag
10. Jag
11. Johan
12. Nästan alla presenter
13. Den mystiska tavlan som Johan har gjort sitter nu på väggen!
14. 20 röda rosor från två olika givare som jag ställde i en snygg vas som jag fick i present av Annika
15. En växt vid namn... som är jättefin!
16. 10 rosa rosor, och vasen fick jag av Kent.
17. Jättefina någonting... Med snygg vas till från Lulle med familj!
18. Många blommor på rad.

Tack så mycket för allt! Jag hade det jättebra och hoppas att ni också hade det!
Kramar.


Nu gäller det

Så är jag uppe. Vaknade kl 9 men drog mig till 20 över. Klockan står på 10 så Johan får ligga en stund till om han vill. Lite jobbigt att inte kunna sova så länge som jag har tillåtit mig att göra. Imorgon ska jag ju upp kl 7 så då blir det ingen sovmorgon.
Ska äta frukost och fixa lite här då. Johan ska även försöka hinna klart med tavlan. Jag skulle vilja ta ens väng förbi pappersinsamlingen. Kanske kan be pappa om skjuts... Sedan måste jag flytta på det fina porslinet som fortfarande är i en kartong eftersom vi varken haft tid eller råd att köpa ett vitrinskåp. Så vart ska vi ställa den kartongen? Jag hade väl tänkt förrådet där nere, men nu är det så fullt där så då måste mna ta ut en massa saker och ställa in kartongen och stuva tillbaka allt igen. Får se hur vi ska göra. Behöver iaf Johans hjälp med det för kartongen är tung och jag vill inte råka tappa den!

Nu låter det som att Johan är uppe.
Frukost nu! Höres.


Duktiga vi har varit!

VI satte igång och städade halv 10. Har kört flera maskiner disk (vår diskmaskin är pytteliten!), rensat bort massvis av papper och saker (tom saker som vi i flytten inte orkade ta itu med utan bara flyttade med), dammsugit skrivbordet, dammsugit kök, vardagsrum, sovrum och badrum, samt svabbat dessa rum. Gjort rent badkar, handfat, toalett, hyllor, trapphuset, hallen, garderoben för yttekläder, packat ihop vinterkläderna och ställt det mesta på vinden, sorterat in rena kläder i garderoberna och ska tvätta det som inte hunnit tvättas, dammat alla hyllor och vrår och hittat min comviq-mobil (i ett par byxfickor som låg i en påse i hallen för ytterkläder). Dock inte i just den här ordningen.
Dessutom hann jag med att åka till Blackeberg och hämta ett stort grönt kyvert i storlek XL med avsändaren min broders familj i Jämtland. Ska bli spännande att se vad det är i det!

Kvar att göra imorgon (ja det finns mer):
Bädda rent, klä soffan, plocka undan lite mer saker, diska lite till, rengöra diskbänken ordentligt och spisen lika så.

Nu ska jag duscha och klä mig, sminka mig och smycka mig för vi ska försöka hinna med ett tåg som går om 20 minuter. Slå in paketet till Sammy och rusa iväg.


Upp och hoppa

God morgon!
Nu är både jag och Johan uppe. Jag hde egentligen ställt klockan på 9 men vi vaknade halv så då kan man lika gärna gå upp. Vi vet båda vad som gäller idag. Fram till kl 9 har vi egen tid, sedan ska vi köra igång med städningen. Hämta städprylar och börja uppifrån. Plocka undan allt. Vi har fått en flyttlåda för saker vi inte vet vart vi ska ha dem nånstans, så att vi iaf kan få dem ur vägen en stund. Vid 14 ska jag hämta paketet tror jag och kl 17 ska vi vara så klara som möjligt eftersom det då är dags att göra sig fin inför födelsedagsmiddagen vi är bjudna på.
Så det är bara att göra en stor gäsp, sträcka lite på sig och äta frukost, för detta blir en lång dag.
Behöver ju egentligen plugga också.

Fredag!

Har ganska precis kommit hem från jobbet. Det gick jättebra, bara ett endaste litet misstag på hela dagen. Min handledare var mycket imponerad. Utökade även mitt område idag så det innefattade USA också. Och ändå bara ett misstag (och inte på USA utan en annan sak). Handledaren frågade imorse om jag ville börja med det nu, för det var en annan elev som precis hade börjat med det. Så varför inte tänkte jag. Det gick ju fint också. Så kom min handledare på att den andra eleven har jobbat varje dag i en månad innan hon fortsatte och utökade till USA. Jag kom fram till att detta var min 4e dag. Varannan fredag jobbar jag typ, så efter tre dagar klarade jag alltså att avancera utan problem. Det känns riktigt bra!
En rolig dag på jobbet utöver detta var det också!

Efter åkte jag och mor och handlade till mitt kalas på söndag. Verkar som att många kommer. Köpte kakor, godis, tårta, ballonger, ljus, servetter, plastkaffekoppar och papperstallrikar. Mor och far tar med läsk och kaffe + bitsocker. Så det blir nog bra. Dock så, om alla som säger att de ska komma kommer, blir vi 25 personer, jag ligger 13 sittplatser back nu. Men vi får låna in massa stolar och hoppas att alla inte kommer samtidigt och så får några stå helt enkelt... Aja. Det löser sig.
Annars kommer ju golvet vara rent så ;-)

Johan var och handlade present till mig idag. Jag får öppna den på min födelsedag, på måndag. Kul det, så man sprider ut det lite.
Fick en avi i brevlådan idag, att jag har ett paket att hämta i Blackan. Så måste tuta förbi där och kolla vad det kan vara :-P

Sedan köpte jag och Johan take away från asiatiska woken vid tbanan. Så ska äta det till middag. Sedan kanske jag ska plugga lite (tack så j*kla mycket kära lärare). Pluggar jag inte idag måste jag göra det imorgon. Kanske kan ta en paus i städningen imorgon och plugga! Jippi......

Så har jag köpt 3 Lejon till mysning ikväll. Har fått smak på just Lejon nu, vet inte varför...
Ha det gott.

Grattis!

Grattis Fredrik på 20 årsdagen!

Arg

Idag blev jag arg på min lärare. Jag blir inte arg särskilt ofta men idag blev jag det. Tycker inte det är okej att han inte har någon som helst framförhållning och planering och att det ska gå ut över oss. Jag har jättemycket att göra i helgen och har därför planerat och gjort allt jag behöver för att få en pluggfri helg. Detta är förstört iom att han lämpade på oss en, egentligen 2, läxor till måndag. Den ena var att avläsa nästan 200 meningar och svara på frågor till dem, typ. Och spela in dessa. Det ville han skulle vara klart på måndag klockan 9! Tror inte han förstår hur lång tid en sådan läxa tar att göra om man ska vara ordentlig. Man måste alltså till skolan någon gång under helgen och spela in den, hur schysst är det? Iaf föreslog Elise att eftersom vi har lång lunch på måndag kanske vi kan få spela in den då så den är klar klockan 13. Han gick motvilligt med på det. Tack och lov. Men allt förarbete som tar sådan tid måste göras idag, för jag har inte tid alls någon annan dag.
Sedan ska vi även berätta om en sport eller hobby på måndag eftermiddagen. Den läxan går iaf fort att göra...
Tycker att man behöver säga till lite mer i förtid. Han har ju träffat oss både igår och förrgår, kunde han inte sagt det då?! Detta är samma lärare som mailade 19:nånting en fredagkväll om en läxa till måndagens eftermiddagslektion. Hade jag gått med på det på gymnasiet? Aldrig. Varför finner jag mig i detta nu då för?
Jag har inte den blekaste.

Grattis!

Förresten, grattis Sammy på 22 årsdagen ;-)

Engla, 10 år

Måste bara skriva lite kort om hur hemskt det är när barn spårlöst försvinner. Engla, 10 år, från Dalarna. Cyklar för allra första gången själv hem från fotbollsträningen men kommer inte ända fram. Cykeln hittas några hundra meter bort, mobilen spåras till samma område men senast jag hörde var den inte hittad och är numera avstängd. Hon har varit borta i flera dygn och trots att de sökt igenom skogarna dag och natt har de inte hittat något. Pappan har precis fått veta att dottern är försvunnen, de verkar inte ha mycket kontakt och han befinner sig i Kanada.

Kan ni ens tänka er hur man som förälder måste känna sig när barnet inte hittas? Sådant händer ju inte i Sverige, USA händer det- flera gånger om året (kanske lite fördom) och i andra länder. Det händer att barn kidnappas och förs till sitt hemland men att en unge bara försvinner utan några sådana misstankar alls? Läste i tidningen att de senaste 20-30 åren är det 4 barn som inte blivit återfunna i Sverige. Alla andra hittas antingen döda eller levande, men åtminstone så får man ett avslut. Det måste vara hemskt att inte veta vart barnet tagit vägen, om den mår bra eller inte, om den lever eller inte. Alla dessa frågor!

Jag har kommit att tänka på 2 fall som nyligen varit stort i media. Flickan från England som försvann under semestern i Portugal och föräldrarna som ett flertal gånger har anklagats för att ha gjort sig av med flickan och flertal gånger blivit förklarade oskyldiga. Hon heter Madeleine och hade en "flytande" pupill. Hon har ännu inte återfunnits, trots privatdetektiver och flertal utredningar.
Däremot fick Natscha från Tyskland ett lyckligare slut. Efter att ha varit borta i många år (10 eller något sådant va?) och efter att ha lyckats övervinna Stockholmssyndromet, så bestämde hon sig för att fly. Så man ska väl aldrig ge upp hoppet antar jag, även om de kan vara en väntan förgäves lika väl. Man ska aldrig sluta hoppas, heter det ju.

Jag hoppas iaf att Engla, Madeleine och alla andra försvunna barn återfinns snart och att människor slutar föra bort oskyldiga, värnlösa barn!

Är det en slump att jag minns just Engla, Natascha och Madeleine? Dvs att det är 3 tjejer. Kidnappas fler tjejer än killar? Eller får flickor mer uppmärksamhet i media? Eller, är det en slump?

Klockan 21 ska jag se Torn på 4an som handlar om just det här.

Ligger i fas

Hade en ganska intensiv skoldag idag. Vaknade 6, 7 och slutligen 8. Vad är det här? Måste jag vakna varje hel timme några gånger i rad under natten numera?
Aja, skola. Första lektionen skulle vi diskutera filmerna vi fått avläsa till idag, och sedan teckna dem för avrandra. Rätt svårt tyckte jag. Sedan var det lunch och då köpte jag en macka och satte mig vid datorn och spelade in läxan som skulle vara klar kl 13. Hann klart iaf :-)
Sedan föreläsning med farfar om munsegment. Och sedan tillbaka till datasalen och spela in förmiddagens berättelse. Och göra Åsas läxa. Djuret gjorde jag ju klart igår. Så när jag åkte från skolan idag låg jag faktiskt rätt bra till i planeringen! Imorgon kan jag tom äta lunch i lugn och ro, hihi.

När jag kom hem så hade Johan precis kommit hem. Vi snackade lite och jag satte på Gilmore. Och åt två mackor till mellis. Sedan drog Johan till träningen och jag började frysa så bäddade ner mig i soffan. Vilket gjorde det svårt att komma åt fjärrkontrollen och jag orkade inte flytta mig så slutade med att jag såg hela skivan, 4 avsnitt i rad. Aja.

Till helgen ska jag ha släkten över på besök. Ett tag verkade det som att flera inte skulle kunna komma med tanke på trapporna men svärmor kom på en jättebra idé så nu har gästlistan utökat sig med 5 personer på ett klick. Vilket är jätteroligt! Ju fler desto bättre!

Dags att fixa ihop lite middag. Skulle gärna tagit en fika med två gulliga tjejer (jag är på bra humör just nu) men jag måste tänka lite på finanserna och äta det jag har hemma. Too bad actually.
Imorgon ryker det många väldoftande kronor från mitt konto, ska ju till frissan. Yeey.

Den 8e april. en helt vanlig 8e april dag

Ja inatt vaknade jag 4, 5, 6 och slutligen 7. Hurra. Varför vakna en gång per timme för? Förstår inte. Jag somnade ju typ halv 12-12 så borde inte vara pigg kl 4? Aja.

Hade språkprov idag. Hade tidiga passen, så började 9. Hade två filmer att avläsa varav den ena skulle man återberätta på svenska och den andra på teckenspråk. Den ena filmen var sjukt lätt! Jag fattade allt efter 2 genomtittar i normal takt?! Var klar med den inom 10 minuter. Handlade om nakenkatter.
Den andra var lite svårare. Den var dessutom längre och skulle återberättas på tsp vilket kräver mer tid. Så jag satt kvar hela timmen och försökte få till det. Tror det gick bra men jag hann inte kolla på den slutgiltiga versionen så jag vet inte... Det lilla jag hann se såg jag att bilden skär lite för högt upp så en del tecken försvinner halvt, hoppas det inte är så illa...
Sedan 2½ timmes lunch. Jag köpte köttbullar och potatismos. Ville ha menyn men det verkade inte hon i kassan förstå så hon frågade hur mycket jag ville ha, vilket visade sig vara 540 gr och för menyn får man max 400 gr. Men det visste ju inte jag, och hon visste tydligen inte att jag skulle ha menyn (?). Hon frågade sin chef iaf och han sa att de får bjuda på det denna gång. Så en större meny+ dricka för 62 kr. Hade jag fått betala kilopriset hade det blivit 88 kr! Seven Eleven är dyrt. Det var schysst av dem att låta mig få maten för menypriset, men jag ska nog undvika dem ett tag... Mina finanser är inget vidare.

Eftermiddagen hade vi Live bokstaveringar, 15 st, av Mats. Sedan spela in 15 bokstaverade ord+ 15 tecken. Sedan avläsa 5 filmer från typ youtube och spela in en återberättelse från dem, vilket var rätt roligt faktiskt. Satt och skrattade åt dem filmerna på ett språkprov- det kan inte vara vanligt?
Sedan fick vi en seriestripp på 4 rutor som vi skulle återberätta, det var också rätt roligt. 1h hade vi på oss vilket kändes som mycket ont om tid innan men jag tyckte det var ganska lagom med tid ändå!

Men jag förstår inte varför vi har en döv tentavakt? Är ju jättelätt för oss att fuska om vi nu vill det?!

Fick sms av Johan idag, har inte fått det på månader! Blev så glad! Ny mobil och nytt simkort har han så nu kan han bli nådd!
Förresten hoppas jag att ni vet att han förlorat min comviq-telefon? Alltså, mitt comviq-nummer (073..) går ej att nå. Så ring på 070 istället. (Eftersom det nu ringer så fruktansvärt ofta till mig!)

När jag kom hem såg jag 2 avsnitt Gilmore för jag var verkligen SÅ trött. Sedan började jag göra KOMMER. Därefter lagade jag ugnspannkaka till middag, och såg en tredje Gilmore. Sedan fortsatte jag med KOMMER och blev klar! Och gjorde djurläxan också, blev om bävrar. Så nu är det Jojos film som ska repeteras. Imorgon på lunchen måste jag spela in KOMMER, KOMMIT, KOM, KOMMA och efter skolan Jojos film och göra Åsas läxa. För på torsdag ska jag klippa mig och färga håret efter skolan och på fredag jobbar jag. Så, jojos film nu alltså! Bara 20 minuter kvar sedan House, Klass 9a på webbtv och hopp i säng. Gott. Ciao.

Solen stiger

Vet du när solen gick upp i morse?
Det vet jag! Klockan 5.57 här i Stockholmsområdet. Ja och varför vet jag det nu då?
Jo för att jag vaknade till, ganska så pigg, av att rummet började ljusna. Kollar på klockan. 6.00. 6.00! Jag skulle upp 7! Och var redan pigg. Hade ingen vidare lust att vare sig gå upp eller somna om, så där låg jag. Och väntade på att radion skulle gå igång. Och när den väl gjorde det var jag där och stängde av den på mindre än en sekund. Jag var superspeedad! Anledningen till att rummet började ljusna var för att Johan inte stängde badrumsdörren när han lade sig. Så fönstret i badrummet, som vätter åt öst, lystes upp av solen och vita väggar reflekterar.... Ja, så ljust blev det. Aja, blev inte såå irriterad på det ändå, kunde varit värre.
Men jag märker ju av det nu. Jag är trött. Jag sitter och gäspar. Jag behöver sömn. Klockan är inte ens 22. Tycker den känns som efter 12-tiden....
Usch. Aja, en snabb repetion och sedan hopp i säng med min bok!

7 år den 7e

Idag hade vi bara lektion på förmiddagen. Vår lärare vis kulle haft på eftermiddagen var sjuk så den blev inställd. Men var bara bra för då kunde vi plugga till språkprovet imorgon. Synd om henne bara...

Så hem och äta, göra läxor till denna vecka och se två Gilmore.
Jag hade tur med provtiderna imorgon, vi delas upp i grupper. Mina provtider är 9-10.30 och 13-14.

Johan har dragit på träning, 17-19.

Mamma- grattis till nya...!

Och även Grattis till Zeb som skulle ha blivit 7 år idag om han inte omkommit för 6 veckor sedan.
7 år den 7e, jag längtade efter det hela hans liv och så fick han aldrig vara med och uppleva det, tragiskt.
Älskar dig fortfarande Zebban, du kommer alltid finns i mitt hjärta <3

Motion+ tårta, bra kombo.

Så, det gick faktiskt inte så illa att ta sig runt sjön. Orkade jogga hela vägen (vilket var klart över förväntan!) och höll ett bra tempo. 100% terräng är det så är riktigt bra träning: upp, ner, hopp över sten, runda ett träd, undvika en rot. Vid ett ställe var faktiskt flera meter av "stigen" översvämmad. Har det regnat mycket i vinter...? Så fick springa lite i rena skogen också, vilket såklart sinkade mig lite. Nä men det gick bra. Empan var ju med och hon hängde med hela vägen. Hon fick inte ens den hemska håll hon brukar få, så vi hade riktigt flyt.

Micke fick fina presenter, mycket teknikprylar av mor och far. Högtalare och typ en ipod och hörlurar och sladdar och grejer. Av Johan, Jenny, Anna och mig fick han en halskedja. Tyckte faktiskt att han passade bra i den! :-D
Två bitar tårta blev det för min del. Det var gott.

Nä nu ska jag maila min adress till mor min och sedan är det ett avsnitt Gilmore som gäller. Sedan dusch och därefter Good Omens och sömn.
God natt!

Jag 19 år igår!

Ja, igår firade jag att jag fyllt 19 hela år.
Den uppmärksammande kanske ser att det till höger står att jag fyller 20 om 7 dagar.
Detta stämmer.
Alltså. När jag fyllde 19 år för nästan en vecka sedan fick jag en present av min älskade fästman. Att jag när som helst kan avbryta honom i det han gör och be honom att bjuda mig på restaurant och bio. Så igår tyckte jag att nu är det dags. Dock gick det inga bra filmer på bio så han gick med på att dela presenten i två. Att vi tar en hemma variant av presenten nu, och så bjuder han mig på bio senare.

Så igår gick vi förbi Mr Wok i Ängbyplan och kollade vad de hade för käk. Tog en broschyr och åkte till Vällingby där vi inhandlade massa onyttigheter (+ bröd och mjölk). När vi väntade på tunnelbanan ringde vi och beställde en Kyckling Cashew till mig och en Panäng till honom. När vi kom fram var det klart och vi begav oss hemåt.
Vi har aldrig ätit Asiatisk mat på Take Away förut. Kostade 72 kr styck.
När vi kom hem möblerade vi om lite så att soffan och soffbordet vätte mot datorn. Sedan satte vi oss och åt och kollade på Förtrollad. Bra tips Susanna (och Magda). Det var en fin film och helt perfekt för tillfället!
Sedan blev jag gravid. Nej, inte på det sättet! Jag blev så mätt att jag såg gravid ut. Helt sjukt. Vilken jättemage man får! Och ändå märker man inte när man är mätt medan man äter. Jag var mätt när jag vaknade i morse också...
Maten var mycket bra. Särskilt med tanke på pris och läge. Vi kommer köpa därifrån igen. Inte lika bra som China Wang (som iofs är dyrare) men mycket bättre än Mongolian Barbeque.
När filmen var slut kollade vi på Mr and Mrs Smith. Johan hade inte sett den ännu...
Jag råkade lägga mig på mitt favorit diadem som jag fått av mor och far när de varit på Malta :´-( Det var mindre roligt.
Sedan var klockan 00 och vi och våra fullsmockade magar var trötta. vid halv 1 låg vi i sängen och snuffsade sött. Vaknade igen kl 10. Mm, sovmorgon.

Igår innan vi gick och handlade bad jag svärmor och svärfar att inte störa oss under kvällen. Varför, undrade svärfar. För att jag fyller 19 idag, svarade jag.
Han tar upp mobilen och kollar och säger: 5 april? Då fyller väl inte du år?
Nej, säger jag och förklarar.
Det roliga är att han reagerade på att jag sa mig fylla år dagen innan hans sons födelsedag, inte att jag sa att jag fyllde 19, och inte 20. Alltså han reagerade inte på att det var helt fel år!

Så idag fyller alltså min kära svåger 20 år! Helt sjukt. Han heter på msn "inte tonåring längre". Lite sorgligt på ett sätt tycker jag. Och om en vecka är det min tur.... Att inte vara tonåring längre..

Om en halvtimme ska jag träffa Empan så ska vi ut och jogga. Vad har jag gett mig in på! Aja... jag får göra mitt bästa iaf.
Tjao.

uppdatering

Kom nyss hem från en liten sväng. Mamma hade ju skrivit ut lite åt mig så jag mötte henne och fick papprena. Vi åt lite på donken och snackade. Sedan gick vi en bit och hon blev hämtad av pappa. Pappa såg jätteglad ut att jag var med, men jag skulle ju inte med hem och då blev han besviken... aja. Nu är jag hemma iaf.
Träffade på micke som legat i fält och därför inte duschat sedan i söndags. Men det luktade inte så illa (ja han fick mig till att lukta på honom..).
Snackade lite med svärmor också. Sedan skulle de äta middag. Själv är jag törstig!
Vatten nästa.

Hurraj

Stannade hemma idag. Alltså är ledig men väljer att plugga hemifrån och inte från universitetet eller hos mor och far. Går rätt så bra faktiskt. Går framåt. Och följer min planering.
Lite jobbigt att jag inte lyckas få igång skrivaren men mor ska skriva ut på jobbet. Så har jag mitt plugg fysiskt också.

Fick min lön från jobb B idag. Hurra, har jag lite mer i kassan igen. Inte var det tack vare the Boss iaf. *grr*
Såja, lugn, inte bitas.

Mår lite krassligt. Började igår och avancerade lite över natten. Så tungt huvud utan huvudvärk, snuvig, seg och trött- det är vad kroppen bjuder mig på idag. Lovely.

Tror det är dags för en längre paus, tänkte bara skriva i bloggen som paus men tar nog en Gilmorebreak. Ja, vad ska en beroende göra egentligen, måste man så måste man. Tihi.
Äta lite lunch kanske skulle sitta fint också. Nudlar kanske? Klassisk studentmat a la carte.

CSN skoj

Såg denna reklam förut på facebook och tyckte den var lite rolig.

image94

Och härmed säger jag God Natt, mina nattliga läsare.
Hoppas ni sover sött, eller kommer att göra det under natten.
Vi läses antagligen imorgon.

I love University...

Usch vad trött jag är. Kom hem kvart över 6, somnade nästan på tunnelbanan hem. Såg nu ett Gilmoreavsnitt. Men nu måste jag plugga. Ni ska få se en planering den kommande veckan drygt. Så får ni se vad ajg komemr vara sysselsatt med när jag inte är här...

Söndag 6 april
- Micke fyller 20 år
- Jag och Empan ska ta en joggingtur

Måndag
- Läxan hit är uppskjuten en vecka pga lärarmiss

Tisdag
- Språkfärdighetsprov (behöver inte säga något va?)

Onsdag
- Avläs 121 meningar med kommer, kommit, komma, kom och lägg märke till när tecknet för komma inte används trots att det står med i översättningen. Vilka olika tecken hittade ni för dessa? Spela in 2 filmer som besvarar olika tecken, och när kommer inte används. Färdigt senast kl 13.00
- Avläs en film och vara redo att berätta den för klassen på förmiddagslektionen.
-Föreläsning, behöver bara läsa 2 sidor (något bra iaf)

Torsdag
- Berätta en faktatext på 2-4 minuter om ett djur eller en växt. Redovisas på lektion. (Ska tydligen ha torsdags lektioner numera?)

Fredag
- Filmen som var till onsdag ska senast vara inspelad på fredagen.
- Jobbar på vanliga jobbet.

Söndag
-Släkten kommer och firar mig (hoppas jag iaf)

Måndag
- Min födelsedag, 20 år!
- Avläs första 2 minutrarna på New Yorks nattliv, och skriv ner en snutt med tydlig narrativ del, samt en med tydlig deskriptiv del. Skriv under vilka sekunder det utspelas och vilka tecken som utförs.

Tisdag
- Sista anmälningsdag högskola.
- Arkitektprovet ska vara inlämnat (kommer aldrig hinna)
- Realia föreläsning = kommer få veta vilken litteratur som gäller typ 2 dagar innan

Onsdag
- Föreläsning, läsa två häften (vet ej antal sidor och vill inte veta än).

Fredag
- Jobba

Lördag
- 20 årsfest.

Och det här är bara vad jag vet redan nu! Kommer ju komma till en del till den senaste veckan... kanske ska nämna att fredagen efter där min planering slutar har jag tenta. Mm, jag älskar att gå på universitetet.

Lönen från jobb B ser ut att komma in nästa vecka, jiho. Tack mor för att du tog dig tid att ringa lönekontoret åt mig. Jag har ganska fullt upp... Chefen däremot litar jag inte på för 5 öre.

Ingen lön i sikte. Jedrans sjabblare.

Just det, hur gick det med lönen kanske ni undrar?
Jobb A, vanliga, får jag den 27 april. (Bra där- bra *arg blick*)
Jobb B får man inte tag på chefen, hon har inte svarat på flera dagar... Vill ha numret till deras lönekontor, för här blir det inga barn gjorda det märker ju jag det! *argare blick*
Men jag behöver pengarna... Ro hit dem!

Goda gärningar

Så, sitter vid "fel" dator igen. Aja.
Har gjort två goda gärningar idag.
1. På den trånga bussen fanns det även ett x antal småbarn i dagisåldern och 2 fröknar. De var på väg att gå av vid Universitet Södra, verkade lite osäkra, men jag frågade ena fröken om de skulle till Naturhistoriska Riksmuseet, och det skulle de. Så jag sa att då är det nästa station ni sa av och det blev de glada för. Tänk att behöva gå den extra biten som det ändå är med flera små barn.
2. Var och shoppade mat. Hade ganska mycket. En tant ställer sig bakom mig med ett paket skinka, en vispgrädde och 2 bananer. Så jag frågade om hon ville gå före vilket hon gärna ville. Tog väl 30 sekudner länger tid för mig i den kön, det kunde jag bjuda på idag. Och tanten blev glad.

Någon som har tips på vad man ska tänka på vid köp av digitalkamera? Säg till tack!

Festen i lördags var rolig! Var lagom mycket folk. Jag kände 7, det kändes som att jag inte kände någon i den folkmängden, mycket nya människor alltså. Några jobbade på min skola när jag fortfarande gick där (låg- och mellanstadiet) och en del av min broders kompisar ahr ju känt mig sedan jag var liten. Dessa människor tyckte då att det var lite konstigt att jag var så pass stor nu, att jag kunde vara med dem och festa. Och dricka alkohol. Ja, de kanske insåg hur gamla de är...

Singstar kördes igång, vilket jag tycker är roligt. Själv sjöng jag bara 3 låtar. Mot Johan- och vann (OVANLIGT), mot Martin- och vann (tja, är man bäst så är man) och mot Peter och förlorade (hallå, jag har typ aldrig hört den låten som spelades på 80-talet -början av 90-talet. Och det var ju hans fest....).

En av P:s kompisar tror att jag hade en liten tonårsförälskelse i honom när jag var typ 12-13 år, på grund av en scen som tydligen utspelades mellan honom, mig och P då. Själv har jag inga minnen av detta!

En annan kompis som jag har känt sedan jag var liten (som fick en chock när han såg mig dricka vin i höstas och ifrågasatte då om jag verkligen var över 18...) bjöd på en snaps när jag kom dit. Han hade varit på krogen helgen innan med arbetskamrater och en av dessa hade bett bartendern om en snaps som experiment. Rödvin och bananlikör. Låter äckligt? Japp. Var det gott? OJA. Smakar som godiset Banana Skids, om ni minns dem. Platta, avlånga, gula saker. Jättegott var det. Ett bra tips (om ni gillar det godiset alltså).
image93


P hade ringt mig dagen innan och bl.a. frågat vad jag skulle dricka. Han föreslog vatten, saft, läsk... Det ordnar sig sa jag. Du har vatten jag tar med fun light.  När jag sedan kom dit och sötte på P i vardagsrummet frågade han åter igen om det var saft som gällde.
- Micke bjöd mig precis på en snaps, svarade jag och P rusar iväg till köket och frågar Micke om det var sant. Det var ju på skoj så klart, men jag tror ändå att P tyckte det var lite konstigt att hans lilla lilla syster får dricka snaps. Men detta var ju ändå inte första gången vi festade tillsammans.
Klockan ändrades till sommartid och det blev nattbussen hem.


Söndagen då, tror inte jag gjorde något speciellt. Nackdelen med att blogg ligger nere- man glömmer!

Måndag, skola igen. Skriver senare om jag kommer på något roligt som hände då...
Tisdag, första april och min kusin Michaelas 21 årsdag! Grattis grattis.
Jag klarade mig hela dagen utan att gå på ett enda skämt. Förra året ringde mamma vid halv tolv på kvällen och lurade mig, då blev jag sur, hade nästan klarat hela dagen ju! Men nu så.
Sara i klassen gjorde det bästa apriltricket. Klockrent, och offret gick på det! hihi.

Imorgon är det skola. Nu ska ni reagera med ett Va?, eftersom jag inte går i skolan på torsdagar i vanliga fall. Men nu har det lagts in en extralektion 10-11.45 så det blir skola som gäller. Efteråt plugg och sedan antagligen Uno hos Wiebke.

-Japp, det var D de.
-Nej det var B!
(internskämt)

idag

Det funkar :-)
Drar en uppdatering imorgon tror jag. Kortis idag.
Sitter vid Johans dator och hans böjda tangentbord, som jag inte är van vid så måste stirra ner på knapparna för att se att jag trycker rätt.... Johan behövde den bärbara i solan idag.
Kom hem för typ en timme sen. Skola, träffade mor och kollade på digitalkamera, kläder och fikade (eller snarare åt middag). Stötte på Sandra och Susanna och vi kollade på kläder, Sandra köpte schampoo, fikade (inte jag), och sedan fastnade vi på Game. Susanna köpte Xbox 360 idag och fick med 2 spel, fick ett spel av vardera förälder. Vilken trevlig killen det var bakom disken! Hjälpsam, ärlig, intresserad, glad. Ja, det var trevligt. Susanna funderar tom på att söka jobb där.
Spelkväll hos Susanna snart tro? :-)

Susanna ska jobba på Sandras dagis imorgon, samma avdelning som jag. Men hon är varnad! Inte säkert att man får lön för mödan!
Tjong (skulle skriva tjing, men tittade på skärmen och tryckte därför på fel knapp...)

RSS 2.0