mm

Jag blev sugen på att äta hamburgare till middag imorgon. Ska fråga Johan vad han ska göra imorgon och se om han också vill ha det.
Ser på Superanny. Hur kan det bli sådär illa så många gånger, dvs i så många familjer? Jag är ju inte någon förälder så kan inte uttala mig om hur lätt eller svårt det är. Men det känns inte som att det borde vara svårt att få barnen uppfostrade...
Ska se på Ett magiskt år med J.K. Rowling efter det, dvs kl 21. Sen vet jag inte vad jag ska göra...
Börjar få ont i käkarna, tuggar tuggummi och min käke klarar inte riktigt av det. Till och med min tandläkare har avrått mig från att tugga tuggummi ofta. Men jag gör det sällan så det är lugnt. Men nu ahr jag inte ett eller två tuggummin utan snarare 4-5 stycken. Så det är segt och jobbigt för käkarna. Blir inget tuggande på ett tag efter det här... aoch..

Dagens fundering: Varför inte låta Britney vara?

Dagens humör: Vaknade på fel sida
Dagens borde: läsa i Polysyntetiska tecken av Wallin
Dagens frisyr: uppsatt som en knut i nacken, men utan tofs dvs slagit knut på mitt eget hår
Dagens klädsel: Rosa skön tröja i ull, mjukisbyxor, tofflor
Dagens längtan: Till lördag. Då ska jag äta Dubbelnougat. Sara och Gabbi har suktat mig hela veckan med sina pennfodral...
Dagens fundering: Varför inte låta Britney vara?
Dagens beroende: Få saker och ting gjorda.
Dagens tråkigaste: Grammatikboken.
Dagens irritation:  allt, som sagt vaknade jag på fel sida
Dagens låt: James Blunt. Inte för att jag lyssnat på det frivilligt.

Seriously, leave Britney alone

Okej, nu får det vara nog. Jag är trött på att alla jagar Britney Spears. Människan kanske inte har gjorde de smartaste valen i sitt liv, men hon är bara en människa. Som om inte alla har gjort misstag? Enda skillnaden är att hon inte kan gå utanför huset utan att bli förföljd av en hop av fotografer som bara väntar på att hon ska göra bort sig. Skulle du vilja byta plats med henne? Nej, precis. Så varför inte bara låta henne vara så att hon kan få ordning på sitt liv. Och vill hon komma ut i offentligenheten sen så får hon göra det när hon är redo för det.
Killen som är så berömd med sin "leave Britney alone"-film har även jag haft roligt åt. Men faktum är, oavsett om han är seriös eller inte, att han har en poäng. Låt henne bara vara ett tag. Annars är det en stor risk att denna människa inte orkar med livet längre, och/eller blir hetsad till döds. Går i Anna Nicole Smiths eller Prinsessan Dianas fotspår. Det vill inte jag. Jag vill att Britney ska dö på grund av ålder, inte på grund av droger och missbruk, rattfylla, fortkörning och krock, självmord... Det är det inte många som förtjänar att dö i förtid, Britney är inte heller någon av den skaran.
Droppen som fick min bägare att svämma över var när jag läste att det finns en hemsida (troligt att jag skulle skriva den och tipsa idioter var man kan bruka den) där man kan gissa Britneys dödsdag. Den som får rätt vinner en PS 3. Kan inte bara vara jag som tycker att det är helt sjukt? Folk som faktiskt hoppas att hon dör så att de kan få en liten tekniskt j*kla pryl att leka med. Är inte ett liv mer värt än en PS 3?
Vart är världen på väg?
Helt seriöst. Vart är världen på väg?

Inte datalus

Igår satte jag inte ens på datorn, verkade lite onödigt faktiskt. Gick till skolan 8 igår som vanligt, hade mina lektioner och en jättetråkig lunchrast, aja.. Sedan gick iaf typ 9 av oss i klassen hem till Wiebke på Lappis och åt baugetter med pest(o) eller vitlök som var värmda i ugnen. Det var mumsigt! Fanns även morotsstavar, gurkstavar och röd och gul paprikastavar. Nyttigt värre!

Sedan började vi spela UNO. Jag har aldrig spelat det tror jag men det var ruskigt kul. Var lite specialregler också, som aldrig var på min sida. Några fler utbytesstudenter och boende i hennes korridor kom och var med också. Så vi blev ganska många. Sedan spelade vi vanliga kort: 7an, vänd 10, Slav och president...
Sedan snackade vi bara och vid halv 9 gick vi mot universitetet och onsdagspub! Dock på Allhuset, vilket innebär inträdesavgift efter 9 (vi hann innan), garderob 10 för jacka och 15 för både jacka och väska och då vi kom direkt från plugget typ så blev det 15, hyffsade priser innan 10 på förtärningen men sedan blev det dyrare. Men då var jag inte kvar. För jag smsade min broder vid halv 10 tiden och frågade om han var på villan, vilket han var. Så jag gick dit där han och Anna var. Dock var Baz besviken på att jag varit på Allhuset och låtsades som att han inte kände mig, men jag fick en hejdå-kram iaf :-P

Vid halv 11 typ nästan gick jag, Martin och Anna mot tunnelbanan så jag fick lite sällskap på vägen. Aldrig kul att åka helt själv. Men det var bra att det inte var för sent också, för det är mycket mer folk senare. En man på tunnelbanan som var så FÖRBANNAD på den han talade med i luren. Som tydligen snackat skit om honom och sagt att han gjort saker han inte gjort till någon. Och han ville inte att de skulle vara vänner, för uppenbarligen visste inte luren hur han fungerade och då var det ingen idé att de ens träffades. Och det var klart att han var arg! Och skulle han träffa den där killen de nämnde då och då på stan så skulle han få både en och två snytingar det lovade han och... Han var inte ens i närheten av mig, han bara talade väldigt högt...
Hade otur med tågen men var hemma 20 i 12. Emelie hade en kompis på väg och Elise tre kompisar så de hade nog kul iaf. Det var för att träffa bror och få sällskap som gjorde att jag paffade, inte ert sällskap för det var jättetrevligt :-)

Gårdagens pengaförluster:
Glömde bestick= en krona styck att köpa hårdplastbestick om man inte köper mat. Dvs 2 kronor.
Glömde mitt lösenord som inloggning på datorn, skulle hämta ut det= 10 kronor. Hade testat alla lösenord jag kom på, och när jag fick se mitt gamla blev jag så irriterad för jag trodde jag testade det men tydligen inte, eller så skrev jag fel då...
Så 12 kronor, helt i onödan... :-(

Idag: Plugga, städa, sugen på lite Gilmore.
Vad som behöver städas: Diska, tvätta, dammsuga, sopa trapporna. Så kan ju dela upp det lite på dessa fyra dagarna.. Diska lite då och då. Sopa trapporna idag. Dammsuga imorgon. Tvätta lite då och då... Det blir ... toppen...

Framtidsval

Idag lagade jag och Johan Köttbullar (i ugn), potatismos och gräddsås, samt lingonsylt som var vid sidan om. Köttbullarna och potatismosen gjorde vi från scrach, hihi. Det tog låång tid. Men blev gott.

Idag har jag funderat på vad jag ska göra efter teckenspråket denna termin. Jag var som yngre inne på Arkitekt, men tyckte matten blev för tråkigt under högstadiet och la det på hyllan. Satsade på psykolog, men lär inte komma in på några år iaf (20,0, samt 1,9 på högskoleprovet). Så funderar på arkitekt igen. Under gymnasiets nytände nämligen matteglädjen för mig, jag ville till och med läsa matte c och d med naturarna för att få läsa extra mycket. Men det blev bara till och med c med några sam:are. Men det räcker till Arkitektprogrammet. De vill ha Matte C, Fysik A och Kemi A. Jag har Matte C och Naturkunskap B, och NaB funkar också enligt hemsidan. Dock känns det som att jag kommer ha grymt mycket sämre koll än de andra på kemi och fysik för jag har inte läst det ordentligt på ååååratal. Och inte på den nivån. Fast samtidigt hade ju Johan läst matte e i gymnasiet och de mattekunskaperna höll i en vecka sedan var det helt nytt igen. Sedan är det ju som alltid för mig, jag väljer utbildningar med höga krav. Så Arkitekt hade på KTH ht-07 intagningspoäng på 19.78. Själv har jag 18.6, så låter ju kört. Kan ju göra högskoleprovet men lär inte bli tillräckligt bra resultat. Men de har något så bra som Arkitektprovet! En hemuppgift som bedöms och om man går vidare kommer man ha typ 6 olika prov under två dagar (i år är det 9-10 juni) och alla prov bedöms anonymt. Hemuppgiften ska vara klar 15 april, dagen efter min födelsedag. Men jag funderar på att se om det skulle gå, kanske har jag en talang för det och kommer in på det.

Jag har genom i princip alla mina år för mig själv ritat ritningar på lägenheter och villor, radhus och skolor... Jag undrar hur planlösningen ser ut när jag ser ett annorlunda hus och jag funderar på hur man kan göra för att bygga miljövänliga bostäder. Jag går in på bostad.stockholm.se mest för att kolla om det finns några fina ritningar ute, liksom i tidningar med Bostadsbilaga kollar jag inte på bilderna utan på ritningarna, planlösningen, funderar på varför det är som det är och blir tipsad av det. När jag praoade som Mäklare tyckte jag bäst om att vara på fältet, alltså i bostäder. Där kunde jag se hur det var uppbyggt och få tips. Under den tiden hittade jag också min drömlägenhet, som var helt nybyggd dessutom. Dock låg det i Åkersberga, så en bit härifrån. Så jag snackade med de som hade hand om bygget där och sa att de skulle bygga i mina områden också, för jag ville flytta in i en av dem när jag blev äldre. De lovade att göra det ;-)
Tänk om det är Arkitekt jag är menad att vara. Om jag nu kommer in förstås...

Dilemmor typ

Lite segare idag, men ändå trevligt. Orkar inte dra hela dagen. Men igår fick vi några saker som vi 3 och 3 skulle diskutera (på teckenspråk såklart) så om du inte har något för dig kan du ju fundera på vad du skulle välja och varför:

1 Du blir kidnappad och måste ta dig ifrån dina kidnappare, vilket alternativ skulle du föredra?
a Hoppa ur en bil som kör i 70 km/h
b Hoppa av en motorcykel i 100 km/h men med hjälm

2 Du bor i ett naturreservat och ska gå till vedboden. När du är i närheten av vedboden ser du att en björn står där, vad gör du? Måste välja ett av dessa 4:
a Du tar dig till och klättrar upp i ett träd
b Du springer tillbaka till ditt hus så fort du kan, trots att det är 100 meter dit
c Du skriker och försöker skrämma björnen
d Du försöker vara lugn

3 Du är flera kilometer från ditt hem och plötsligt förändras vädret. Du kan inte återvända hem utan måste stanna där du är och vänta. Vilken situation skulle du välja att hamna i?
a Du är i en öken, är klädd därefter och det blir plötsligt sandstorm
b Du är på en öppen plats (glömt var), det är kallt och du är klädd därefter och det blir snöstorm

4 Du är i vildmarken och har en karta. Vad väljer du:
a Du är utan kompass, men har vatten
b Du har vatten, men ingen kompass

Bad, solskenshumör och sur handikappad gubbe

Igår tog jag mig ett bad vid 21.40, till 22.40. Jätteskönt var det, varmt och mysigt. Sedan gick jag och lade mig och låg och funderade och filosoferade. Bland annat kom jag fram till denna frågeställning: är det möjligt att två personer som inte ens är släkt har samma DNA? Att det bara blev så utav en slump, att just de delarna fördes vidare i två fall... Jag vet att det är HÖGST osannolikt, men skulle det vara möjligt?
Det låg jag och tänkte på till sådär klockan 1 då jag bestämde mig för att somna. Vaknade vid 5.30 och väckte Johan för att kolla när han skulle upp och om han hade ställt klockan. Somnade om. Vaknade av klockan klockan 7, utav MIN klockradio. Härligt! Gick upp, pigg och kry. Kände mig till och med ganska vacker, en måndagsmorgon klockan tidigt. Konstigt. Mådde bra och gjorde mina morgonsysslor. Dvs toa, fixa frukost, äta till Gomorron Sverige på 1an, sminka mig, borsta tänderna och paffa (sticka) vid 8. Missade tunnelbanan, men det kom en ny efter en minut som var i princip tom. Log mot hela världen, fast världen var ganska kylig tillbaka. Hann tom med bussen jag borde ha missat, men det blev lite trångt. Men vad gör det? Jag kom ju med! Och slapp stå i kylan. Gladde mig åt ljuset. Gick in i Södra Huset och möttes av MYCKET folk, hade jag tagit fel på en timme eller? Pigg, ljust och mycket folk, det tydde ju på det. Men så var det icke! Hade en ganska rolig morgonlektion, dock en lite segare eftermiddagslektion. Men tvåtimmarslunchen var trevlig.

Stötte på en sur man i elrullstol som inte hade några ben. Det var 2 meter fritt framför mig och 2 meter fritt bakom mig, men självklart ska han köra precis där jag står helt stilla och är i min värld. Väcktes snabbt ur tankarna av hans höga stön "ÖÖÖH!!". Flyttade på mig. Mitt glada humör svalnade lite. Han körde mot rulltrapporna, körde in rakt framför en kvinna som nästan ramlar över honom. Han bryr sig inte, han har förkörsrätt i sin värld. Han skulle ju inte med rulltrapporna (bara blockera dem en stund) utan kolla längst fram på tåget var tåget skulle. Att kolla på skyltarna i taket var för svårt..

Nu kan jag inte skjuta på det längre, måste läsa litteraturen till imorgon...Jippi.

Detta, mina damer och herrar - flickor och pojkar, var mitt 100e inlägg. Från 17/12 - 28/1, 1 månad och 11 dagar.
Sug på den ni!

Söndag..

Ska börja plugga, göra läxan o läsa till föreläsningarna efter detta inlägg.. jag lovar.. :-(

SNABB FAKTA..
1. Pierca näsan eller tungan?
NJET!
2. Vara seriös eller rolig? kan man inte vara både och samtidigt? annars rolig..
3. Dricka röd eller grön mjölk? grön
4. Brinna upp eller drunkna? hua, inget av dem.
5. Umgås med dina fiender eller föräldrar? föräldrar


SVARA ÄRLIGT...
1. Tycker du om någon?
ofcourse
2. Sol eller måne? sol
3. Vinter eller höst? vinter
4. Vänster eller höger? händer eller politik? politik är nämligen hemligt och jag är högerhänt.
5. Soligt eller regn? soligt
6. Vaniljglass eller chokladglass? CHOKLAD

OM DIG...
1. Hur mycket är klockan just nu?
16.20
2. Fullständigt namn? Sara A. E. Å.
3. Vart vill du bo? Här. Och i framtiden någon annanstans.
4. Hur många barn vill du ha? 4 stycken
5. Vill du gifta dig? Ja och med Johan
6. Rullar du spagettin eller skär? Rullar
7. Har du ätit sushi? nej
8. Favoritglass? CHOKLAD
9. Hur många olika flingor har du i skåpet? Inga flingor
10. Humör? Småångest...

HAR DU DE SENASTE 24 TIMMARNA...
1. Pussat någon?
ja
2. Sjungit? ja
3. Blivit kramad? ja
4. Kännt dig fånig? ja
5. Saknat någon? nej
6. Dansat galet? ja
7. Klippt håret? nej
8. Gråtit? nej
9. Ljugit? nej
10. Blivit kysst? ja

GREJER...
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen?
öhm, ja.. moppepoliser...
2. Har du hund? nej
3. Tycker du att du är attraktiv? ibland
4. Sover du helst själv eller med någon? med Johan
5. Tror du på spöken? ibland

Gårdagens pizzabak i bilder


27 januari

Efter Mr och Mrs Smith såg vi Crossroads, Bella kom i slutet av den filmen och Johan var inte direkt någon hängiven tittare.. Men jag hade riktigt kul. Såg ju Crossroads när jag var sjuk för ett par veckor sedan så jag kunde väldigt många repliker och låtar, vilket Sandra kan bekräfta.

Sedan gick vi tre tjejer och Johan ner till Micke och hans kompisar och spelade Guitar Hero och Singstar. Det var roligt även om en av Mickes kompisar vägrade sjunga, men han ägde på Guitar Hero...

Bella tog en taxi hem 3.. nånting och Sandra sov över på soffan. Vi gick och lade oss vid 4 och jag kunde inte riktigt somna först. Vaknade vi 7.30 tiden och var tvungen att kolla till Sandra. Skulle haft så dåligt samvete om hon sagt att hon vaknat då och ville hem men inte ville väcka oss (vi måste nämligen släppa ut människan och låsa bakom henne...) Så jag gick ner och väckte henne, ja knarrandet i dörrar och trappan väckte nog henne. Men hon ville sova vidare. Skönt, gick och la mig och somnade om. Sandra ville åka hem vid 11 så gick upp och släppte ut henne då. Tänkte bara sova till 12 men klockan gick fort och jag vaknade 12.59. Väckte Johan men han ville inte gå upp och ville inte att jag skulle gå upp så han höll i min arm. Klockan 13.30 sa jag att nu är klockan faktiskt halv 2 och fick gå upp. Johan kom upp ett tag efter mig. Sedan ringde hans far och ville ordna med sänglampan och sådant och sedan kom min mor och far förbi med servisen, cd-ställ och fotöljen!

Så idag, ska vi laga middag och plugga. Jippi.
Upp tidigt imorgon!
:-(

HEJDÅ FREDRIK! Ha det så bra i lumpen. Hoppas medicinen hjälpte!

Myskväll kompisar emellan

Denna helg har varit en överaskningarnas helg kan man säga. Igår träffade jag ju JM på affären, det var trevligt. Idag träffade jag på Susie i stan (det var roligt) när jag var där med Sandra och sedan träffade vi och min fyrmänning Emma på Kappahl. Visste inte ens att hon var i Stockholm! Hon skulle gå på Allt för byns sista föreställning hör i sthlm. Hennes pappa är ju med där, Bosse.

Sedan for jag och Sandra till vällingby och köpte pizzaingredienser. Sandra följde med mig hem och tog en dusch och hjälper mig med lagandet! Det blir jättegott tror jag! Och Johan är överlycklig för han behöver knappt göra något :-P

Nu lyssnar jag och Sandra på skivan Coco the Clown som jag köpte på Kanarieöarna när vi två var där 2001.

Vi har mjukisbyxor (mina köpte jag idag!) och är helt osminkade. Och vi har riktigt trevligt!
Senare kommer Bella också hoppas vi och då ska vi se på film. Nu vill Sandra sätta på Mr och Mrs Smith i bakgrunden så ska hjälpa till.
Ciao.


Yes, så ere.

Igår var jag hos farmor och hämtade en servis jag fick av henne. Den är jättesöt och jag kommer vara mycket rädd om den! Fick höra massa gamla minnen och tokigheter om mina förfäder. Det är alltid kul att få höra. Jag kan inte riktigt förstå vad de fick utstå för att jag skulle få ha det så här bra. Min farmors båda föräldrar är födda 1888, så de är exakt 100 år äldre än jag. Farfars föräldrar var mycket gamla, farfars pappa var i samma generation som farmors morfar... Aga, pigor, barn utanföräktenskapet, utbrytning, fördomar... Sedan sitter jag här 100 år senare och har det riktigt bra. Snacka om lat jag är också. Det roligaste är att många av farmors släktingar har blivit över 90 år, och var då födda på 1800-talet. Det är riktigt starkt. Hoppas jag har ärvt dem generna! Även farfar har någon äldre släkting som blev 95 år, fast farfar själv blev bara.. 82? 1915-1997.

Idag skulle jag och mor se Fjärilen i Glaskupan, men pga en sak så blev det inställt. Istället ska jag träffa Sandra och vi ska shoppa i stan. Men jag ska försöka vara hemma till 17 så att jag och Johan kan laga pizza ihop! Åååh vad gott!

Snart är det Alla hjärtans dag, blev påmind när jag läste en annan blogg. Vi har våra traditioner och år 4 ska det väl inte bli några ändringar på det. Vi ska gå på vår favorit kina (Kina Wang), jag ska ta wokad kyckling med cashewnötter (yummie! jag längtar!) och Johan tar antingen buffé eller någon a la carte han med. Sedan blir det en härlig film på bio och mys. Alla hjärtans dag är en bra dag! I år är det på en torsdag, bra för jag är ledig på fredagarna ju. Dagen efter fyller Johans mamma år.

Sandra gick hemifrån för typ 10 minuter sen, själv ska jag gå om 3 minuter. Härligt att bo nära stan! Jag vill köpa mjukisbyxor och långärmade tunna, snygga tröjor. Det har jag brist på. Få se om det blir något. Ska ju också köpa ingredienser till pizzorna.Jag längtar efter kinamaten nu! Vattnas i munnen på mig. Är helt klart favorit!

Nostalgi

Lider av värsta nostalgikicken nu. Har flyttat alla mina gamla cdskivor från mor och far och lägger in dem på datorn här hemma. Allt från köpta skivor och singlar till brända skivor med blandade låtar. Det är helt otroligt, kommer definitivt att börja lyssna på musik när jag är vid datorn! De allra flesta kommer från högstadietiden och jag har i princip inte lyssnat på dem sedan dess...

Smakprov (slumpmässigt valda):
"You take me up, you take me higher", vet inte riktigt titeln eller sångaren. En man iaf.
When a man loves a woman
Blue eyes
från skivan Love

Just Jinger har jag en hel skiva med som jag fick av Henning.
Millencolin - Home from Home

Blandat skiva nr 5:
Everybody hurts, min favorit låt ett bra tag förut...
If you're going to San Francisco
Daysleeper
Nerdy
Day that I die

Blandat skiva nr 4:
Still waiting - Sum 41
Highway to hell
TNT
My Immortal -
Evanescence

Blandat skiva nr 3:
Heaven's waiting
Wicked game-
HIM
You should now by now

ja och så vidare...........

bebis

Jusste, igår var det min brorsdotters 3 månadersdag! Gullig är vad hon är! Hon har egen hemsida (med lösenord) så där kan jag kolla senaste nytt om henne och se bilder. Synd att hon bor 50 mil ifrån men tur att internet finns! I förrgår vände hon sig första gången från rygg till mage, tänka sig.. Jag vill träffa henne igen!

Försovning

Jaha.. ställde klockan på 10. Vaknade till och låg och halvsov tills klockan skulle ringa. Vilket den inte gjorde.. Så när jag till slut kollar klockan är den 11.30. 1½ timme för mycket. Suck.
Yaowapa slutar klockan 12, och jag ska hoppa på hennes tunnelbana. Så mycket jag inte hann med nu för det. Bara frukost (äter samtidigt som jag skriver), kanske lite smink och borsta tänderna.. Aja, hon har sett mig förut, ingen date precis ;-)
Så upp och iväg till tandborstningen!
Tjao!

Överskotts och Bolaget, eller?

Jag har stört mig på något väldigt länge nu... Överskottsbolaget. Deras logga står det Ö&B, vilket innebär att det borde heta Överskott(s) och Bolaget och inte Överskottsbolaget som det faktiskt gör. Förkortningen borde därmed vara ÖB, vilket det även är i folkmun. Det där & är mycket störande varje gång jag ser det. Ta bort OCH:et!

Handboll.....

haha.. vilken rusning det blev efter mitt handbollsinlägg...
Ja, visst är det tur att smaken är som baken för annars skulle det ju inte vara särskilt roligt att leva. Go with the flow, utan att veta om något annat liksom... Sant, jag har bara spelat handboll på skolgympan och inte i något lag eller så. Så min uppfattning bygger på det samt matcher på tv. Men jag tycker verkligen inte att det är lika kul som fotbollen på gympan (eller i lag) eller att se på tv. Finns inte så många sporter jag gillar att titta på, men tycker om fler att utöva själv. Då är jag ju med i allting, en del av det hela medan på tv är jag bara en tittare utan någon påverkan alls.. Så det ska mycket till för at jag ska gilla det. Fotboll tycker jag har det lilla extra, vilket alla kanske inte håller med om men som sagt är det tur att det är så olika...

Handboll, seriöst?

Handboll = tråkigt! Seriöst, det känns inte som en särskilt meningsfull sport..
När det blir 20 mål på 18 minuter, alltså drygt 1 mål i minuten, vem bryr sig om ett enskilt mål? I fotboll firas varje mål med jubel och applåder, här är det mer "och?" för i nästa sekund blir det mål igen..
Skulle se barnsjukhuset och supernanny 19.30-20.30 för enligt tvtablån (där jag kollar alltid) skulle det inte vara handboll nu, men så är det. Enligt dn.se:s tablå ska det heller inte vara handboll, men enligt tv4.se ska det det.. Mot Tyskland är det iaf. De sa att det var "en jättespännande (eller var det rolig?) match att titta på", oavsett så finner jag den varken rolig eller spännande. Långtråkig och irriterande bara.
Och det här med att spela musik, en kort snutt, vid varje mål är ju bara jobbigt. Precis så länge att man kommer in i den och då stängs det av... Att bli utvisad för att man springer och får bollen på foten (och hade ryggen mot så man inte kan se att bollen kastas mot en) är också löjligt. 2 minuter har många blivit utvisade under första halvleken, som mest samtidigt 2 i varje lag. Då var det alltså 4 på plan i varje lag.. Det är också löjligt att det är okej att kasta bollen när det är blåst för halvtid. Verkar som att man har hur många byten som helst också.. Bara byta målvakt och saker mitt i. Kan ta Timeout..
Ja och helt plötsligt blev det blött på golvet så då sprang en städare in med en mopp.. Jag menar seriöst? Det är ju ingenting i jämförelse med spänningen och glädjen fotbollen kan ge! Detta ska ju tydligen vara en bra match att se på, och den lyckas inte locka mig alls..

Såg slutet på en match förut, då förloraren hade drygt 20 mål och vinnarna hade dubbelt så mycket i princip! Vad är det liksom? Sånt händer inte i fotboll (visste kan man vinna med dubbelt så många mål men inte när forloraren har gjort 20 mål!).
Man kan spela på Svenska spel i denna match på om det blir fler, färre eller exakt 62 mål... seriöst...


Typiskt

Jag skulle dricka ut min kopp och precis när jag satte koppen mot läpparna hände något med stolen så den flög ner nån cm med en smäll och koppen smällde i tänderna med underläppen emellan. Så nu blöder jag från den.. bra där... bra..
DUMMA STOL!!

Idag..

Idag har jag satt på en diskmaskins runda, vi hade typ inga rena glas eller koppar. Såg att det var en del intorkat på tallrikarna jag skulle köra så nu testar jag intensiv programmet för första gången. Får se hur det blir..

Just nu har jag dåligt samvete, snackar med Ida i klassen på msn. Idag har hon tränat (på sats) och läst lite kurslitteratur och just nu gör hon läxan till måndag.. Vad har jag gjort i jämförelse liksom...?
:-(

Jag har iaf pratat massa med Yaowapa, vi ska träffas imorgon efter 12 och jag ska introducera henne till omgivningarna och sedan ska vi ta en promenix också är det meningen..

Jag har bokat biobiljetter till lördag. Då ska jag och mor se Fjärilen i glaskupan. Mitt förslag och idé så hoppas den är bra!

Och det var dagen so far. Ska ta ett härligt bad senare. Och se till att Johan pluggar för han fick mig att lova igår att jag skulle se till att han gjorde plugg idag... ja så är det...
tjenixen


Semesterresa

Ja, i sommar är det dags för mig och Johan att fara utomlands igen. Men jag vet inte vart jag skulle vilja åka någonstans, så jag efterlyser tips på semesterorter!
Hjälp mig!

Helst ska det vara:
-Billigt att resa dit
-Billigt att vara där
-Trevlig befolkning
-Sol och värme
-Bad
-Inte för mycket partyliv, vill mysa också.

Funderar på att ta någon BlueCouples resa, men vilket land?!

Löning

Jag får lön på fredag!!! :-D

Ändrar Dagens humör: Jätteglad!

Och några till

Dagens humör: jag finns, alltså hjälper jag
Dagens borde: borde nog inget just idag som jag inte gjort..
Dagens frisyr: Utsläppt, hängande bara...
Dagens klädsel: ljusblå jeans, svart huvtröja med dragkedja, tofflor!
Dagens längtan: ett bra tv program, när jag äntligen har sovmorgon..
Dagens fundering: alla feta amerikaner... görs det något åt det i USA?
Dagens beroende: inget idag...
Dagens tråkigaste: har inte haft särskilt tråkigt idag, alls...
Dagens irritation:  inte hittar den bästa ansiktscreamen någonstans...
Dagens låt: lyssnar inte på musik... inte hört någon låt idag.

Lyssnar på tv, en intervju med Tito Beltran.. Intressant....

Fler frågor

Vilken svordom använder du mest?
Blir nog "FAN ... Ursäkta..."

Äger du en iPod?
som sagt ja, en gammal

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
07.00 mån, tis, ons.

Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
använder icke flipflops, de funkar inte, skaver o har sig...

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Både och. Vill ha många bra bilder på mig, men vill också ta bilder.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Crossroads tror jag som sagt, får göra om den här om någon vecka..

Har någon någonsin kallat dig lat?
Jo, det tror jag.. Jo, det har hänt..

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Never! Inga mediciner som inte är livsnödvändiga!

Vilken CD ligger i din CD spelare just nu?
Antagligen en bränd, har inte hämtat hem den från mor o far än. Inte ofta jag använder...

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?

CHOKLADmjölk!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Jao..

När var senast någon stötte på dig?
ett tag sedan

Vad åt du till middag?
räksmörgås, orkade inte fixa bättre ^^

Använder du huvtröjor?
Jadå, har en på mig nu

Kan du vissla?
japp

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej, men en manifestation

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Bergochdalbanan: klassisk, rolig, spännande.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
säkert......

Tittade du på tecknat när du var liten?

Självklart. Disney har något speciellt.

Är du blyg inför det motsatta könet?
oftast inte, bryr mig ofta inte. men jag är pryd för alla.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Barndomsfilmer, tidiga tonårsfilmer. Snart kommer jag kunna många många Gilmore! :-)

Äger du några band T-shirts?
nej, men jag hade med spice girls ;-)

När flög du senast?
förra sommaren (2006)

Läser du för skojs skull?
Ja, när jag inte har för mycket plugg.

Pratar du några andra språk?
Engelska, teckenspråk, lite tyska och ännu mindre italienska...

Har du gråtit offentligt?
jadå.

Har du en stationär dator eller en laptop?
jag har ingen egen dator. Sitter på en laptop som Johan har köpt. den är "min" just nu.

Vilka gör du, önskningar eller planer?
planer

Försöker du alltid lära dig nya saker?
inte alltid, men "man lär sig något nytt varje dag!"

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Never!

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Som en klasskamrat har lärt mig tänka på. Om det är en kille-kille på dejt, vilken kille menar du? om det är tjej-tjej på dejt, vilken kille? om det är tjej-kille, varför skulle killen betala? Den som bjuder ut, den betalar.

Kan du kasta macka?

nej.. funkar ju inte!

Har du någonsin varit på Jamaica?
Varför skulle jag?

Om du är född av motsattkön, vad skulle du ha hetat då?

okej... "Om du är född av motsattkön" vadå, av en pappa? född av?
men okej om det stod "Om du vore född som motsatt kön" så skulle jag hetat Daniel..

Förklaring

okej, en förklaring. Dogge gick fram till pappa förut och frågade efter vägen till ett ställe, de pratade en stund och Dogge var tydligen väldigt trevlig. Så varje gång Dogge dyker upp på tv (tex ikea reklamen), i tidningen eller så, så säger pappa "min kompis!". Så de känner inte varandra, de har bara kommunicerat lite och det är mer ett skämt från fars sida. :-)

Dogge

Dogge Doggelito, det är daddes kompis det!

Aja, varför inte

Namn: Sara
Tilltalsnamn: Sara, älskling, sötnöt, gosan, honey...
Födelsedag: 14april
Ögonfärg: gröna med en brun fläck i ena...
Hårfärg: fortfarande blond men lite mörkare än vanligtvis
Längd: 1.66½!!
Höger/Vänsterhänt: höger
Stjärntecken: vädur
Skor idag: vinterkängor, funkar bäst med mina blåsor under fossingarna. Nu tofflor!
Dina rädslor: Att klippa håret, äta/dricka något någon annan smakat på. Bortsett: Johan
Det första du tänker på när du vaknar: Vad är klockan?

Vänner och livet
Vad vill du bli när du blir stor: Ihågkommen
Hur vill du dö: Vill inte dö. Men okej, på ett sätt som jag finner acceptabelt vid det tillfället...
Vem av dina vänner är mest lik dig: olika sidor har olika speglar (snacka om djupt och filosofiskt svar)
Vem får dig mest att skratta: svårt.. många får mig att skratta. O de som fått mig att tjut-skratta har lyckats mycket bra!
Vem har du känt längst: Umgås med året runt: Sandra, Träffar några ggr om året: Monica
Vad är den bästa känslan i världen: Att få gå på toa när det var väldigt behövande.. och kärlek (alla sorters)
Hur länge tror du att du kommer leva: över 100 iaf.

Du ?

Svär: Sällan och ber ALLTID om ursäkt om det slinker ut någon svordom
Sjunger: i duschen och ibland när jag är väldigt glad
är attraktiv: ja varför inte?!
Kommer överens med dina föräldrar: jepp
Spelar något instrument: tss, med min taktkänsla?
Äger en iPod: Ja, en gammal variant. Rosa och fin.
Går till kyrkan: om det är bröllop, begravning, dop, konfirmation eller besöka gravsten. Dvs, inte särskilt ofta.
Dansar i regn: Sommarregn är härligt, kan jag dansa i!

Vem var den senaste personen:
Du pratade i telefon med: Mamma
Msnade med: Yaowapa och Sandra
Du kramade: Johan
Du skällde på: ...?... kanske Johan? mamma? pappa?

Senast du:

Skrattade: Idag
Filmen du såg: var det Crossroads..?
Tuggade tuggumi: Länge sedan.

Orsak inte dödstraff..

http://www.expressen.se/nyheter/utrikes/1.1015740/oskyldig-satt-nio-ar-i-fangelse
Och detta är en anledning att man inte ska ha dödsstraff te.x. Helt plötsligt visar det sig att det inte var den "rätta mördaren" som är åtalad och dömd. Och då är den oskyldige redan död och begraven.. 

Citat ur artikeln:
"Masters greps och dömdes 1999 av en jury tolv år efter mordet på en kvinna, vars lik hade hittats i närheten av en trailer som han bodde i. Han var endast 15 år vid tiden för mordet."
"I nio år satt Tim Masters i fängelse för mord. Sedan DNA-test visat att en annan man begått mordet kunde Masters lämna domstolen i Fort Collins i Colorado som en fri man."

Helg!

Idag var det sista dagen på skolveckan, resten är "helg". Vi har en läxa till måndag så lite plugg måste jag göra men det kommer nog bara vara intressant tror jag. Avläsa meningar och skugga, det är lärorikt.

Dagen började väl egentligen vid 3.45 inatt då jag vaknade och kände mig ganska utvilad, tänkte att snart är nog klockan 7 och det är dags att stiga upp. Därför kollade jag på klockan för att inte "tvinga" mig att somna om om klockan varit typ 6.50 eller så. Då var den alltså 3.45 och jag lyckades somna om. Lustigt det där för i går vaknade jag ju kl 7.00 av klockan och tänkte att den inte kan vara mer än 4... men så kan det vara. Imorgon får jag sova ut så det är lugnt!
Klockan 7.03 smsade mor och undrade om vi kunde ta en fika och köpa en ny mobil till mormor, och jag svarade ja..

Fick stå upp på bussen från Odenplan så hann inte läsa klart Metro då. Kom iaf på bussen så var framme kvart i 9 istället för 5 i vilket det blir om man inte kommer på bussen..
Lektion med Lena, sedan 2 timmar lunch då vi hade kollektiv korsordslösning och sedan föreläsning (på svenska!).
Jag är inte onyttig..!

Träffade Johan på tåget hem och vi pratade lite och sedan for jag till Vällingby och träffade mor som uppdaterade sitt sminklager en hel del. Letade efter en ansiktskräm till mig, jag hade en förut som var toppen men den finns ingenstans nu! Inte reducerade rynkor, stoppar åldrandet eller något sånt utan en parfymerad som passar bra att ha som underlag för smink också.. Den passade verkligen min hud. Vill hitta den!
Köpte mobil åt mormor för hennes har väldigt dåligt batteri. Den näst simplaste blev det för den simplaste var slut. Säger man ens simplaste?
Fikade och köpte bröd och majonäs och for hem.

Hade massa post idag! Stackars Johan han väntar och väntar och får inget och jag få massa! En mobilräkning, en kåravgiftsräkning + campuskort (yes den kom!), en livförsäkringsgrej så nu vet jag hur mycket mitt liv är värt... och en massa förifyllda flyttkort.

Heath Ledger är död, har inte sett Brokeback Mountain men vill se den. Har sett Tio orsaker att hata dig däremot. 28 år, nästan 29, blev han. Undrar vad som är orsaken...


Trötter

Jag är trött idag. När klockan ringde klockan 7 trodde jag inte att det var sant, att den måste vara 4 eller något. Men så var det inte. Bara upp och hoppa och göra sig i ordning. Såg på nyhetsmorgon, dels en lite debatt mellan Göran Hägglund och Maria Wetterstrand om kärnkraftverken, sedan börsen och deras nedgångar, två börsanalyser hann jag se och lite nyheter och väder. Det var i princip det som erbjöds på kanal 1 mellan 7.00-8.00.

Nu är det ändrat, vi ska gå på måndagseftermiddagar också innan v 10, men vilket ämne det är, det vet jag inte..
Mån, tis, ons 9-15
Tor, fre ledig

Köpte kurslitteraturen idag, 225 kronor men så saknas 2-3 böcker också.. Och betala terminsavgift, jippi.

Nu ska jag kolla lite med csn, söka bidrag och sådant otroligt roliga saker.. och läsa litteraturen som är till imorgon. Men sedan är det helg igen!

flygande jakob

Idag blev middagen Flygande Jakob, det är riktigt gott! Vi gjorde 8 portioner så det blir lunch för mig imorgon bland annat. Vi är duktiga på att laga mat till oss, det blir alltid gott på något sätt. Inte ens i närheten av misslyckande ännu medan det hände då och då förut.. Vi äter också mat nu som vi aldrig hade en tanke på att önska tidigare, lite öppnare sinnen nu kanske...

Susie visade lite bilder hon har ritat nu i januari och de är alla jättefina! Hon är duktig den tjejen alltså.

Nästan läst de jag ska till imorgon, 4 sidor kvar så får väl ta och läsa dem nu då... suck...

Schemat för mig den kommande terminen verkar vara:
Mån 9-11 (efter v10 även 13-15)
Tis   9-11 och 13-15
Ons 9-11 och 13-15
Tor verkar vara ledig
Fre är ledig.

Får inte riktigt ihop det hur vi ska hinna med tillräckligt på den delen som endast är på måndags eftermiddagar, om vi inte börjar förrän efter typ 1/3. Förra terminen hade vi den delkursen varje måndageftermiddag och varannan torsdagmorgon.. så hur kan de vara lika mycket poäng nu..?

Första skoldagen

Eller, det kanske inte ska kallas skoldag för vi var där i 2 timmar och fick kursplan, lite litteratur, betygskriterier, schema osv..  Så inga lektioner direkt. Det börjar imorgon klockan 9, gah...
Ställde klockan på 8 i morse men snoozade till 10... Så upp 7 imorgon, kanske ska ställa klockan på 5? Nä glöm det.

När jag klev av tunnelbanan här så ropade en röst "SARA!". Emelie satt på en bänk och fördrev tiden med inget.. Hon är ju barnvakt två gånger i veckan i Norra och var lite tidig idag så hon satt och väntade på att klockan skulle bli lite mer. Så vi pratade några minuter och skiljdes åt sedan.
När jag kom hem kollade jag brevlådan, TVÅ kuvert till mig! HIHI! :-D Jätteglad (ingen räkning heller).
Johan har väntat på ett speciellt brev i flera dagar nu men inte fått någon post alls. Han tyckte nog det var orättvist. Jag fick då årsredovisningen från min bank (i ett kuvert eftersänt från posten, bra då funkar det iaf) och ett kuvert med massa rabatter på närliggande affärer som ges till nyinflyttade. Hah, ibland är det bra att byta område och bli ny, för Johan har ju bott i Bromma länge och de skickar inget sådant till honom.
Nä, jag tycker det är fint att se Åberg/Sara Åberg och den nya adressen.

Idag ska jag läsa lite till föreläsningen imorgon, vi fick just den litteraturen idag, eller fick och fick vi får betala för den också! Och lite var det väl inte men iaf. Sedan planera in i almenackan så jag har alla datum inskrivna för tentorna. Handla mat och tillaga den. Ja  och se på tv från och med 19.30. Så 3 timmar drygt på mig från och med nu!

Sista jullovsdagen!

Ja, imorgon börjar skolan igen efter jullovet. Verkligen jobbigt att masa sig upp i tid så att jag är där när det börjar kl 13, ojojoj hur ska det gå?
Nej, skoja bara. Det är ju inga problem att gå upp tills dess. Hade ju tänkt gå upp vid 8 med Johan, för han börjar ju 10, men så skulle han gå och kolla om ett ämne verkar intressant och därmed vara med på en lektion som börjar klockan 8. Inte orkar jag gå upp och hålla honom sällskap då.. Verkar som att han slutar klockan 15 precis som jag så om han inte stannar kvar i skolan kan vi ses och handla mat! Jippi, visst är det kul att vara utflyttad?

Jag hängde upp 2 gardiner nyss och svärmor ("soon" to be...) måttade hur mycket hon skulle sy upp och bar iväg alla 6 längderna till sig. Hoppas hon gör det idag så att vi kan hänga upp alla!
Jo det var ju ett problem vi stötte på på IKEA. Vilka gardiner ska vi ha? Jag och Johan hade hyffsat lika åsikt men ändå totalt olika. Vi kunde enas om ett par gardiner som båda gillade. Vinröda sammetsgardiner för 599 kronor för 2 längder. Ja och vi har 3 stora fönster i vardagsrummet som kräver likadana gardiner. Så det blev lite dyrt ändå...
Sedan hittade vi ett par svarta som var genomskinliga typ men Johan tyckte att de var för genomskinliga och trodde att det skulle bli jättemycket insyn med dem. Det trodde inte jag eller hans föräldrar. Hans föräldrar lämnde oss och kollade på lampor ett tag medan vi diskuterade vad vi trodde var bäst. Så till slut efter att jag vägrat kolsvarta gardiner som skulle kunna mörklägga rummet totalt och olika varianter på tyger att välja bland så kom det fram ett acceptabelt alternativ. Johans föräldrar köper de genomskinliga, svarta gardinerna och de kommer tillhöra lägenheten när vi flyttar. Därmed har vi inte lagt ut några pengar på dem (Johan vägrade nämligen det och om vi köpte dem skulle han anse att vi inte hade några gardiner då de var så genomskinliga och att vi snarast behöver köpa ett par nya...) och vi kan se hur de passar på riktigt och sedan när vi hittar gardiner vi båda verkligen vill ha så får vi köpa dem och byta ut de svarta. Johan gick med på det, om än lite motvilligt, och jag kunde också acceptera det. Alltså gardinerna är snygga, det är inte det det handlar om.
Så så blev det. Sedan gick det över i vitrinskåps-diskussionen... Johan konstaterade att jag behövde ögonbindel när jag är på IKEA och jag retades lite extra genom att föreslå söta brödlådor, lådmattor etc bara för skojs skull! Hihi.
Men IKEA, I love it!

IKEA tröttar ut en fysiskt så jag kommer nog sova sött i natt! Mmm :-)

Idag

Idag har jag och Johan varit på IKEA och shoppat loss. Lite oense blev vi om vissa saker eftersom vi inte riktigt har samma smak. Men det mesta löste nog sig till det bästa till slut. Och nej, vitrinskåp är inte onödigt i vårt hem!

Sedan handlade vi på Coop Forum i Johannelund på hemvägen för första gången. Det var gigantiskt alltså. Och trots att det är söndag idag fanns det dagsfärskmjölk, aldrig sett på maken... Men vi behöver handla imorgon också, då ska vi nämligen köpa veckans middagsingredienser.

Usch nu är jag trött och gäspar för mig själv. Ska lägga undan lite av det vi köpt och sedan slappa... Något bra på tv förutom Kalla Fakta möjligen? På kanal 1,2,4 och 6 alltså.

Dörr till dörr: 14.15-17.30

Igår

Igår var vi då på Allt för byn föreställningen. Den var jätterolig och vi uppskattade allihopa den. Idag har Johan fått höra lite om magdansen som alla män i publiken fick lära sig, han till och med rättade mig när jag testade, så nog har han fått lite kläm på magdans, hihi. Hammarstrand var också populäraste resmålet av Rom, Paris, München och Hammarstrand, tätt följt av Paris.
Det var iaf kul att gå i väg "hela" familjen och göra något annorlunda tillsammans!

Sedan fick pappa köra hem alla. Ja inte Martin då för han skulle på en styrelsemiddag eller vad det var på Universitetet. Så först droppade han av Johan, sedan Anna, sedan Peter, sedan mig och sedan for mor o far hem. Jag skulle av hos Sandra och leka lite med henne och hennes kusin Susanna.
Susanna har börjat på Kung Fu, på samma ställe som Johan går och som jag gick på så vi hade en del att snacka om. Hon är väldigt exalterad och det är ju bara bra! Det är så det ska kännas när man börjar träna något.


Sedan skulle vi ner till Caledonien och möta Sebbe och Fredrik. Och sedan kom Mikis och Magda också. Det var trevligt men jag var mycket hungrig! Hade bara ätit en macka på hela dagen, och en liten påse kinapuffar. Så 21.50 gick jag in, med Sandra som sällskap, till Spånga Punkten och köpte mig en Spånga macka med räkor! Yummie!
Dock stängde de ju kl 22 så blev lite stressigt. Jag åt halva mackan på cirka 5 minuter, Sandra har aldrig sett mig äta så fort! Sedan fortsatte jag utomhus och ut år kartongen. 10 över var jag helt klar och gick in på Caledonien igen.
00.40 lämnade gänget stället och gick vidare. Jag, Susanna och Magda skulle hemåt, trots att det inte gick någon buss, och resten skulle möta Markus med kompis och dra vidare till Sebbe.

Så då gick vi tre tjejer först hem till Magda och sedan gick jag och Susanna till vällingby. Men först fick vi gömma oss en liten stund för en läskig bil innan vi kunde komma helt fram till centrum. Väl på t-banestationen såg vi att det var 26 minuter till min t-bana skulle komma. Susanna bor ju i Råcksta så vi bestämde att vi går till Råcksta också och så väntar hon på tåget med mig. Framme vid Råcksta t-bana upptäcker vi att polisen har sagt åt tågen att inte stanna i Råcksta. DET ÄR INTE SANT! Det hade varit någon skottlossning där tror jag de sa och det cirkulerade en hel massa polisbilar där. Ett par tjejer undrade om jag ville dela taxi med dem, de skulle till Brommaplan. Vilket jag ju kunnat gjort men innan nästa tåg hann komma hade dock polisen sagt att de kunde stanna i Råcksta, så jag kunde gå på det tåget till slut. Susanna gick hem och jag for iväg.

När jag kom fram till Ängbyplans t-bana är det första jag hör sirener. En bil svänger under bron och byter körriktning och två polisbilar (minst) för snabbt över korsningen mot stan med blåljus och sirener. Undrar vad som hänt då då...

Nästan hemma, och den snutten gick bra att gå och bortsett från en hund som skällde i natten var det lugnt och fridfullt. När jag kom hem och låst dörren om mig såg jag att det tagit 1 timme och 40 minuter från Spånga till Ängbyplan, det måste vara lägst-hastighetsrekord! Smsade Susanna att jag var hemma och snart därefter fick jag sms att hon var hemma.
Vi hade många trevliga, mindre trevliga, djupa och mindre djupa samtalsämnen på vägen, jag uppskattade promenaden. Det gör dock inte mina fötter. Skorna jag hade på mig är inte gjorda för långpromenader märkte jag, med resultatet varsin fin blåsa på framdynan. Att jag har ont i halsen och ena örat idag igen, beror nog också på det men vad sjutton!

shit

oj... vilken dag, kväll och natt det blev... berättar nog mer imorgon. 1 h o 40 min tog det att ta sig från Spånga till Ängbyplan iaf, nu sussa!

ALLT FÖR BYN

Japp idag är det den stora dagen för min familj. Allt för byn-föreställningen börjar 15.30. Inte alls höga förväntningar, hihi.
Det blir väl lite extra också när byn är ens lilla by, där jag har långväga släkt och haft landställe i många många år. Ja och där ens broder med familj nu är bosatt. När det är den byn som får tv-tid att visa upp sitt vackra landskap och sätta upp en pjäs, ja då måste man se resultatet. Att Larz är min äldsta tjejkompis pappa och Bosse min fyrmännings pappa gör ju inte saken värre direkt. Och att jag brukade leka mycket med Jocke F när jag var barn gör mig inte mindre intresserad av hur det kommer gå för hela gänget.
Nej, det ska bli kul!

Så om 2 timmar kommer mor, far och Peter att hämta upp oss, innan dess ska jag bada och göra mig fin. Kläderna är bestämda iaf. Så det går nog bra. Johan kom nu med frukost han gjort ordning åt mig :-)
Ha en bra dag!

Natt på Heathrow?

Idag har jag ordnat 13 månaders piller, fast jag orkade inte hämta dem på apoteket så det får bli ett senare projekt.
Jag var tom så duktig att jag satte på en maskin tvätt innan jag gick så måste gå och hämta och hänga den nu, och sätta på nästa. Vi har kört tre maskiner so far, och jag gissar att det är tre masiner kvar. Vi tvättar ofta förstår ni :-P

Bror Martin och Anna fick igår kväll veta att de skulle få flyga hem idag 14.15 tror jag det var. Men de fick inget hotell utan skulle få tillbringa natten på flygplatsen bland alla hysteriska människor. Ja så skulle det ha blivit, om inte Martin hade varit Martin förstås. Och det är han ju, så en natt på flygplatsen behövde han inte tillbringa. Martin känner ju skottar och en av dessa, John (som jag träffat på Midsommar och Halloween) flyttade i höst till ett ställe utanför London. Så alltså fick Martin och Anna bo hos honom inatt, de tog ett tåg dit igår kväll. Förhoppningsvis var det mycket bättre än en natt på Heathrow. Jo, så snart kommer de väl flyga hem säkert och tryggt! Inga fler olyckor nu.
Tänk att alla överlevde den krashen, enligt CNN är det ett mirakel...

Heathrow

Har ni läst om flygkrashen på Heathrow airport? Ett plan från Kina landade innan landningsbanan och massa andra småsaker. Iaf, min bror och hans tjej är där. Vet inte om de skulle mellanlanda med sitt plan från Marocko eller varför de är där men där är de iaf. De hade ont om pengar på mobilen och hade svårt att meddela det så mor tankade på en hundring till bror så han kunde snacka lite. Han är iaf där, de vet inte när de kommer hem igen för de stoppade alla flygningar så det är riktiga förseningar och de får knappt någon information men allt är bra med dem. Det är det viktigaste. Hoppas de kommer iväg hem snart: snabbt, tryggt och säkert.
Love you brother :-)

Mmm

Idag har jag sett mer Gilmore, typ 5-6 avsnitt eller så...tagit ett skönt bad i typ en timme och ätit middag. Jag är bättre också, nästan inte alls onyt i halsen, fortfarande lite snuvig och hostig men inte så farligt. Men jag har lock för öronen. Ja och så har jag jättestela axlar. Försökte ge Johan en hint om att ge mig lite massage, men antingen fattade han den inte eller så ignorerade han den... Ingen massage än iaf.


Fick ett mail idag om att msn skulle börja kosta £ 10, usch så löjligt. Vet inte hur många motargument jag hade mot mailet men jag tycker inte det kändes troligt att det var sant iaf (trots att det stod "This is not a joke"). Det kan inte vara sant, det är alldeles för otroligt. Inte sant alltså.
Så inte skicka vidare till 18 personer för att slippa debiteringen från 1 juli eller när det nu var, de kan ju omöjligt veta vem som skickat vidare dem och inte. Så löjliga argument var det också, löjliga och icke trovärdiga.
Så ni vet, skicka inte vidare och speciellt inte till mig!


Tur att det är torsdag, börjar bli sugen på choklad. Förrförra veckan åt jag inget på lördagen för Farmor fyllde år på söndagen, så då tog jag 3 kakor/bullar/bakelser (vad de nu ska kallas). Och det var allt. Förra helgen mådde jag för dåligt för att äta så speciellt mycket, Åt lite av varje sort som Wiebke tog med från Tyskland men inte så mycket för det mådde jag inget vidare av. Ja så jag har knappt ätit något sådant på 3 veckor... Nu börjar chokladsuget sätta sig in, så på lördag får jag köpa en chokladkaka att knapra på på Allt för byn- föreställningen som vi ska på. Tycker ändå att det är bra att inte direkt vara sugen på 20 dagar ^^.

Mor, Far, Peter, Martin, Anna, Jag och Johan ska alla på Allt för byn på Intiman på lördag, looking forward to it!

Ärret

Tänkte bara säga att mitt ärr börjar se riktigt fint ut faktiskt!
Och lite bättre rörlighet men fortfarande något stel, öm och svag...

CI: cochlea implantat, döva, hörselskadade

Jag åkte och handlade idag, mötte mor och hon insisterade på att betala. Det blev väldigt mycket så kändes inte helt bra men hon vann, hon fick betala.

Annars inte hänt så himla mycket, såg avsnitt 4 i Gilmore innan handlingen.

Usch, tur att skolan börjar på måndag så jag kanske har något vettigt att komma med här i bloggen.

Apropå skolan, och för mig då döva, såg jag barnsjukhuset. Där var det en flicka på 1½ år som de upptäckt var döv och hon fick CI (Cochlea Implantat ) som hjälpte henne att höra igen. Det där är något som rör upp många känslor i dövvärlden och när jag såg det här inslaget förstår jag lite mer varför, för ingen gång under inslaget nämndes teckenspråk som komplement, utan bara att hon skulle få höra (som en hörselskadad) och bli mer social och träna på att uppfatta tal osv. Inget om tsp (teckenspråk). Så när CI tas ur vid bad, läggdags, när det är för bullrigt tex i bilen, tunnelbanan, på torg, café osv då kommer hon inte att höra alls för de klarar inte att uppfatta tal när det är så mycket ljud. Så i sådana situationer har hon inget språk. Hon kan inte kommunicera med sina föräldrar, eventuella syskon och kompisar. Det är väl inte riktigt schysst? Dessutom drar CI otroligt mycket batterier, man behöver byta en gång om dagen i CI på båda öronen, så om och när batterierna tar slut vid ett opassande tillfälle, tex när man är på landet och det drog fler batterier än planerat, så kan de inte kommunicera. Jag tycker inte att det är rättvist. Om jag fick ett dövt barn om 9 månader skulle jag antagligen sätta in CI och sedan sätta ungen på en förskola för döva. Johan, barnets mor- och farföräldrar skulle få lära sig lättare tsp för att kunna kommunicera även på stranden och tunnelbanan. Jag vet hur det är att vara hörselskadad, så inte vill jag utsätta mitt barn för den kampen för resten av dess liv. Inte när den har möjlighet till en värld som förstår den. Det ska inte få bli något mellanting endast för mitt barn, utan så mycket som möjligt av två världar, det tror jag blir bäst. Barnet får inte bli en dålig kopia av ett hörande ideal, inget CI i denna värld nu kan ge ett dövt barn en normal hörsel, inget. Därför behövs teckenspråket.

Jag kallar mig hörande, men faktiskt är jag inte riktigt där utan ganska precis under det normala. Förrförra gången min hörsel testades hörde jag 98% av en normalhörande. Senast fick jag ingen procentsats men jag fick värdet 18 på vänster öra, 0 är idealet och vid 20 sätter man in en utredning för vad man ska göra åt det. Minns inte vad jag fick på höger men tror det var mellan 5-10. Så jag missar en del information, vilket oftast märks när det dras ett skämt. Ofta missar jag poängen (genom att inte höra den) och hur kul är det att be om upprepning när alla andra tycker det är jättekul, känns lite som en glädjedödare. Men ändå, jag är nöjd med mitt liv och att jag hör så här bra det trodde nog ingen från början! Min doktor är jättestolt över resultatet, och jag med. Jag har ett bra liv, även om jag troligen aldrig kommer kunna höra 100% normalt. Inte utan hörselhjälpmedel iaf, och det behöver jag inte. De är mer besvär och jobb än hjälp så.. :-)


Konst eller vad? Tss

image29

Daj

Jag fick tag på ungdomsmottagningen till slut! Yeey. Så tid på fredag, hoppas jag är frisk då!

Hungrig som attan, men börjar tröttna på den mat vi har hemma. Därför ska jag ut och ta en handling vid Brommaplan. Johan orkar inte, men han ska steka köttet, det har han lovat. Vi ska göra hamburgare, så vi behöver, kött, bröd, sallad, tomat?, ost, dressing, gul lök. Ska kolla om vår lök är okej så slipper jag det.
Har inte orkat gå ut och posta de där breven än, men vid Brommaplan har de ju extra hämtning lite senare, typ 20 eller 22 eller något så kan posta där.

Har börjat om på Gilmore Girls nu, sett de 3 första avsnitten. Satsar på att se det fjärde också innan jag ska iväg och göra stan osäker.

Ciao

Mhm

Fortfarande omöjligt att nå den där nedrans ungdomsmotagningen, aldrig haft problem tidigare :-( Lämnade namn och nummer på telesvar, dock är inte min röst så stabil så hoppas de kan tyda vad jag säger.

Hua hua, jag vaknade 10 men gick upp halv 11. Johan gick upp redan klockan 8 flr han kunde inte somna om, sedan tog han en alvedon. Inte roligt det här alltså. Idag vet jag inte vad jag ska äta till middag faktiskt. Vi har fortfarande lite i frysen men det börjar ta slut...

Måste iväg till postlådan och posta lite viktiga brev som ska i väg så fort som möjligt. Den är vid tunnelbanan och det regnar mycket ute! Så väntar och ser om regnet lättar.

Så Sebbe for in i lumpen i Söndags, få se när han kommer hem igen då...

Jag måste vara frisk på lördag och Johan med, jag vägrar om vi är sjuka då. Jag ska gå iaf!


Frisk, gah

Usch vi vill bli friska!
Jag och Johan skulle se en film tillsammans, någon gång efter att filmen var slut frågade jag Johan
"Tyckte du att filmen var bra?"
"Jag somnade"
"Jag också"
Så ingen av oss har sett filmen... bra där. Vi är verkligen inte friska..

Jag kan telefonera.

Jo, jag var tvungen att ringa upp Empan och fråga, vilket ledde till ett samtal som pågick i 61 minuter och 59 sekunder... ja förutom de 35 minuterna vi snackade tidigare. Shit :-S
Men jag fick iaf svar!

Ungdomsmottagning är fortfarande utom räckhåll. Tog luren nyss och hamnade i telefonkö (ytterst irriterande men) äntligen verkar jag få prata med en levande person och kan boka tid. Men nej, efter att ha suttit en stund i den telefonkön så kom jag fram till telefonsvararen! Kanske borde lämna namn och nummer och be dem ringa upp men jag blev så paff att jag la på luren. Aja, ringer imorgon istället.

Mycket telefoni

Så idag har jag försökt få tag på ungdomsmottagningen, hade tid för förnyandet av piller i fredags men eftersom jag skulle jobba då så avbokade jag det. Och eftersom de var kort om personal så fick jag göra det per telefonsvarare och alltså inte fått någon ny tid. och idag svarar de ju inte! irriterande. Får försöka igen och igen..

Sedan ringde jag Empan istället, och vi pratade i 35 minuter innan Johans moder kom och ville låna telefonen, egen telefon skulle ju faktiskt vara bra. Empan började skolan idag igen.
OJ glömde ju fråga, kanske ska ringa upp...

Just nu mailar jag med mor, morfar har kommit hem nu. Han är alltså ganska bra, fast inte som han var för några månader sedan såklart men.. han får gå med rullator nu. Och har gått ner 12 kilo. Vad är det med att ligga på sjukhus egentligen, alla går ner i vikt av det. Undrar vad det beror på. (ironi)

It can't be true...

men det är det, det är alldeles för sant! Jag är sjukare idag än igår! Och jag trodde jag var på bättringsväg! Snuvig som attan, vilket jag knappt varit tidigare, ondare i halsen och jag känner att den där obehagliga hostan som vill få med lungorna upp genom strupen är på gång att få grepp om mig, huvudvärken är tillbaka, den som nästan var borta igår. Det är ju helt otroligt. :-(

Så idag skulle klassen samlas i stan och ta en fika, hoppas ni får trevligt! I won't be there...

Framtida kusinskara

Rogers dotter heter Lovis, det vet ni. Martin vill döpa eventuell son till Varg och dotter till Lo, jag har blivit sugen på att döpa en dotter till Andromeda. Peter är sugen på Ida tror jag så det lär inte bli bara annorlunda namn:
Lovis, Lo, Varg, Andromeda och Ida, vilken kusinskara! haha

Tändarna är kidnappade

Jag tänkte göra som Sandra och tända lite ljus men jag hittar inte tändarna! Var sjutton är de någonstans? De var ju här i julas *förvirrad* Aja...


Vem sköter hemmet hemma tror ni?

Kompis 1 -Var ska jag ställa den tomma burken?
Johan       -Jag vet inte, ställ den på diskbänken eller något, där borta...
Sara          -Nej! Vi har en burkinsamling i garderoben där!
Kompis 2 -Haha, bra koll

Ring klocka ring

Förresten, Micke har fått en egen ringklocka, har jag sagt det? Så nu är det två ringklockor utanför ytterdörren, den översta är till oss (vi ska fixa namnskyltar), eftersom vi bor överst :-P
Så nu är det bara att komma och ringa på om ni vill hälsa på!

I dag är en till dag i mitt liv!

Idag hade Johan bjudit hem en kompis vid namn Christoffer, för lek och plugg. Sedan bjöd de hem en till kompis vid namn Johan också. Vilket har inneburit att jag inte kunnat sitta något vid datorn förrän nu, och på dagen suger programmen verkligen på tv så jag har varit lite effektiv. Kört 2 maskiner disk, soppat golvet på vårt vardagsrums-/köksplan. Jag sorterade in alla böcker (tre papperskassar fulla) som jag tog med mig från Spånga i helgen i bokhyllan. I alfabetisk ordning på författare. Jobbigaste var väl att det redan var massa böcker där så man måste flytta och ha sig på dem för att få in böckerna på rätt ställe. Jobbigt...
Ja och så lite annat smått och gott som måste göras då och då... Typ diska kastruller och träslevar, vill inte handdiska! Det är farligt! Men jag klarade mig helskinnad denna gång. Fast det var inte helt trevligt..

Sedan sett på Smallville på tv och lite slötittande på annat. Jag åt bra idag iaf: Frukost 2 mackor och oboy, lunch nudlar och saft, middag räksmörgås och cola... aja, tre mål mat iaf.
Precis när jag var klar med nudelätandet så ringde mor och ville ta en fika, därav räkmackan. Så vi träffades på tåget och kollade i lite affärer. Hon hade en rabattkupong som snart skulle gå ut på Kappahl, 20%. Så vi köpte 3 trosor var, en beige kofta till mig och typ strumpor eller vad det var till mor. Och mor bjussade på det! Thanks :-)

Sedan åkte vi därifrån och for hem. Då kom jag hit och här fanns det inte 3 killar längre, det var tomt, ecko!
Precis när jag skulle börja skriva dagens blogg så kom dem hem, med en familjepizza i famnen, 6 burkar light cola. Och Johan x 2 dricker öl till pizzan och ser på tv. Johan, du åt faktiskt pizza igår! Det ÄR inte bra för dig, men det får jag inte säga när han har kompisar här för då blir han lite grinig på mig. Så får nämna det sedan att det inte är så bra för hans kropp, vi hade ju faktiskt bestämt att vi skulle laga hemlagad pizza i veckan. Då blir det 3 pizzor på mindre än en vecka, ack ack ack...

Men en rolig nyhet: Morfar åker hem imorgon från Dalen! Jippi!

Dagens tv:
Tv4:
19:30  Barnsjukhuset
20:00  Prinsar & prinsessor
21:00  Pojken som ser utan ögon

och om jag vill se vidare på tv efter det:

Tv6:
22:00  My name is Earl (46)
22:30  My name is Earl (47)                    Alt kanal 1: 22:30  Che Guevaras kropp
23:05  Scrubs (107)
23:30  Scrubs (108)
00:00  Spin City (7)

Kan inte kasta

Ni som känner mig vet att jag KAN INTE KASTA något! Jag tror att det kommer till användning någon gång och är bra att ha!
(ja inte hushållspapper kanske men..)
Hur ska jag kunna kasta 2007 års almenacka på massa söta katter!
Går inte, vill inte, kan inte...

Katten förkyld...

Ja det är otroligt vad alla är sjuka på vintern, tom min älskade lilla kissemiss Zeb är förkyld. Han går runt där hemma med mamma och pappa och nyser och har sig. Ja stackarn, men vad ska man göra annat än hoppas på varmare tider?!

Jag har tagit ett varmt bad, och smörjde in mig med min nya body lotion, mm. Sedan försökte jag få Johan att vi ska äta pizza/sallad till middag. Han verkade sugen på idén.
Skrev tidigare att han sa nej till Magic, men de tjatade så j*vligt så till slut gick han med på det. Men han försökte verkligen stå emot, elaka pojkar det där.

Jo, mor frågade precis när vi ska i väg till SATS igen och träna. Den här vintern har inte varit någon ideal träningsvinter. Långt ifrån. Jag slarvade en del med träningen när jag pluggade till tentorna, i början på hösten var jag däremot asduktigt på att komma iväg! Sedan stack jag iväg igen, efter tentorna, till SATS och körde igång. Men sedan tog det snart stopp igen: Skuren i handen och svag tumme som inte kan böja sig som den ska ännu, maginfluensa, förkyld med halsont. Ja och där emellan: morfar på sjukhus (kommer nog hem nästa vecka!) och mamma har haft maginfluensa (snäppet värre än min) och har en uppsvullen fot..
Ja så det har inte varit så lätt för någon av oss att komma iväg till träningen den senaste tiden. Tyvärr. Jag vill tillbaka!

Och jag som börjar bli sugen på pizza... Hade tänkt räksallad men en pizza skulle ju vara gott alltså.. Och det är mycket sällan jag äter pizza! Typ 4 gånger om året som jag köper på pizzera, och ibland äter jag hemmalagad, men den är nyttigare så...
hm jag skulle ju kunna fråga Johan om vi inte kan baka pizza till middag någon dag i veckan, isf får jag ju äta pizza då och kan ta sallad nu! Det blir mycket nyttigare!
Jag frågar.

Jaha

Igår såg jag tre filmer, bara låg i soffan i princip hela dagen. Först såg jag föräldrafällan (med Lindsey Lohan), sedan Crossroads (men Britney Spears) och sedan Rocky 3. Jag flyttade över videospelaren och alla VHS igår, från Spånga och hit så ville se lite på dem också.
Middag åt vi hos Johans föräldrar, alltså mitt 3e middagsbesök och Johans 5e.
Min förtärningslista från igår, alltså det jag åt och drack under dagen:
-En varm kopp choklad
-Lite tyskt godis
-Ett halvt paket fruktjuice
-En färsköttsbiff (eller något sådant) och en halv potatis
-Lite vatten
Slut.

Men jag var inte hungrig, jag blev mätt på den där köttbiten och halva potatisen :S
Idag har jag iaf ätit två mackor med ost och en varm kopp choklad.

Idag är det värre än igår, nice... Och så måste alla julsaker bort idag också, orkar inte pyssla med det. Och Johanär ju också sjuk så kan inte begära att han ska fixa det. Han har precis sagt nej till en tjatig lillebror om att spela magic med några kompisar. Då mår han inte bra.

Sorry Sandra, jag vill också bli frisk!

Förresten jag sov 11-12 timmar i natt...

Försovning?

Igår skulle jag upp kl 6.30 för att komma iväg till jobbet och jag ställde klockan och allting. Men jag glömde ställa klockan på att ringa! Bra gjort där, tänk om mamma väckt mig kl 7.20 (vi har sällskap till jobbet och hon ringer när hon är i vby) då hade det inte hunnits till jobbet i tid, det är ett som är säkert. Men som ett under vaknade jag kl 6.36 av mig själv och kunde då gå upp efter att ha insett vilken enorm tur jag hade att kroppen vaknade just då och ville att jag skulle kolla på klockan och inte bara somna om i väntan på att den skulle ringa...

Hot chocolate

Här sitter jag och dricker varm choklad, för jag har nämligen ont i halsen. Sedan har jag ont i huvudet och hör dåligt också. Så därför sov jag hemma hos mor och far i natt, då jag var här på middag och sen höll på att frysa ihjäl trots de 4-5 lager kläder och filtar jag hade på mig. Ville inte gå ut då. Johan var precis på bättringsvägen på sin förkylning och han var på bio med Sammy i Vällingby igår. Så jag ville att han skulle komma hit direkt efter filmen, då är det ju inte så långt. Men han var tvugnen att åka hem först, sedan umgicks han med sin bror och sedan åkte han moppe hem till mig och kom hit kl 3, bara för att sova med mig. Även om han verkligen inte ville åka hit gjorde han det och det är jag tacksam för. Tyvärr är hans förkylning värre nu, så det var inte så bra :-( Han borde ha åkt tidigare men han hade annat för sig då så..

Igår jobbade jag på A, först med en sak, sedan med ett annat, sedan var det inget jobb över för mig under någon timme så jag fick uppdraget att plocka ner 2 julgranar och ljusstakar, för hon som skötte det hade slutat i torsdags. Sedan fick jag en utskällning av en (fick jag veta senare) beryktad surkärring för att jag tog deras ljusstakar och de tillhörde inte samma avdelning, som om jag kunde vetat det i det där kontorslandskapet. Finns idioter överallt. Och sedan fick jag en introduktion i ett tredje arbete, så var riktigt trött igår när jag skulle hem.
Tadek hälsar till bror Martin, som han tyckte mycket om! Inte glömma hälsa till brorsan.

I torsdags var jag med Yaowapa, Linda och Wiebke, hos den sistnämnda. Wiebke hade lagat grönsakslasagne som faktiskt var god :-) Och de andra åt glass och tyskt godis. Wiebke packade en liten "matlåda" full med tyskt godis åt mig som jag ska testa idag, om jag kan äta ordentligt vill säga.

I onsdags träffade jag Sandra efter hennes jobb och vi åt middag på McDonalds. Billigaste middag jag ätit. En big Mac och en mellan choklad milkshake för 18 kronor. Vi hade det mysigt och gick på coop och handlade och sedan åkte vi hem till Sandra och såg på Vänner och snackade lite med Markus. De hade 3 bananer.
Sedan följde båda mig till bussen och jag for hem!

Utlandssemester

Just nu är kusin Camilla, 20, Petra, 16 och Anna, 15 på Kanarieöarna och gottar sig. I värmen? Nej i partylivet såklart, inbilla mig inget annat. I år har de övergett Alanya, där de varit, ja utan att överdriva särskilt mycket, en 8 gånger de senaste åren. Nästintill iaf. Kommer hem på lördag.

På torsdag åker bror Martin till Marocko, Marrakech, med sin flickvän Anna och kommer hem den 17e.

På lördag åker min moster, och Annas mamma, Annika med sin man Jarre till vad det nu var, så hon missar sin dotter precis. De är borta i en vecka också.

Och inte att förglömma min kusin Fredrik, 28, som jag skrev nedan, som har flyttat till Australien med sin flickvän.

Hua vad min släkt reser. I sommar är det min tur! (Ja, och moster+ kusiner kommer säkert åka då med för de gör de alltid, men ändå!)

Uppdatering

Hur är det med min morfar nu då? Han är flyttad till Dalen och bor med 3 andra, har fönsterplats och jättefin utsikt och saknar sina tofflor när han är uppe och går. Så det verkar  som det är ganska bra nu ändå, med tnke på omständigheterna. Sänkan är bara på 50 (den ska vara på 10. Men morfar låg på långt över 300 när han kom in på sjukhuset). Tror inte han har feber, hade ju 40 grader förut. Och något annat som man mäter i urinen ska också vara på 10 och han ligger bra bit över men låg så där hiskeligt mycket över förut. Han är trött nu, är det konstigt? Nej.
 Varför blev han så här då? De tror: njursten (var det det?) som ledde till blodförgiftning som ledde till njursvikt, därav hans onda, uppsvullna fötter och smärta i benen, gift. Morfar gnäller ju aldrig, sådan smärta han haft och det enda han har sagt är svar på tilltal att han "har lite ont i fötterna". Han minns inte julafton, eller natten till den 24, då han hade så otroligt ont. Det sista han minns innan är den 23 när min morbror var över med julklappar. Då mådde morfar dåligt men han tänkte bita ihop över julen och inte säga något. Sedan kanske. Men det tror jag inte, det var tyvärr tvunget att gå så här långt med honom. Han vägrar ju gå till läkaren. Hoppas han säger till i tid nästa gång, det drabbar honom själv mest, och hans nära och kära.
Men nu är det bättre. Tack och lov. Sa ju att det inte var din tur än!

Middag

Idag lagade jag och Johan korv stroganoff till middag, det blev lyckat! Det blev gott! Och det blev massa mat över att ha i matlåda! Skönt, har jag något att äta till lunch på fredag :-)


Sandra, ska vi ses efter ditt jobb imorgon och ta en hamburgare på McDonalds till middag?


Synsk tant

Var hos mormor idag och hälsade på. Mor var där också och innan vi gick upp skulle vi gå och köpa tidningar och bröd till mormor. Så vi köpte tidningarna i en kiosk och gick in på ett bageri. Stopp, för där var brödet slut. Så då fick vi gå till ICA, men vi hade ju redan köpt tidningar så en fick stanna utanför. Jag stannade och satte mig på en bänk vid kassorna. Efter en stund kommer det två tanter som ska plocka om sina kassar. Den ena tanten frågar den andra:
- Vill du sitta?
- Va? Nej nej nej.
Den första tanten sätter sig brevid mig, bänken är nu full. De börjar med en del möda att plocka om varorna. Väldigt snart efter att tant Ett satt sig vänder hon sig till mig och säger anklagande:
- Kan inte du flytta dig så tanten får sitta, du som är ung och frisk.

Snäll som jag är flyttade jag mig utan vare sig blick eller kommentar, men inom mig blev jag fruktansvärt irriterad.
För det första sa tanten att hon inte ville sitta, annars hade det varit en annan sak. Och för det andra, vad vet tanten om mitt sjukdomstillstånd? Kanske finns det en anledning till att en ung människa sitter ner och väntar utanför affären, kanske är det något som inte stämmer fysiskt som gör att hon inte orkar gå i en affär. Hon vet ju verkligen inte att jag är frisk. Det stör mig. Hade hon frågat "Skulle inte du kunna flytta dig så att hon kan få sitta?" lite vänligt hade det varit en helt annan sak. Men när hon utger sig för att vara expert på mitt tillstånd både fysiskt och psykiskt blir jag irriterad. Måste hon vara så anklagande också?

Aja...
I efterhand kom jag på att det hade varit riktigt kul om jag hade börjat tecknat tillbaka till henne och låtsas varit döv. Tihi! Men det var ju i efterhand så...


Är jag gnällig, eller var det lite fräckt av tanten?


Dah

Jag skulle ha tagit en fika med Sandra idag efter hennes jobb, eftersom det inte blev av igår. Men hon fick jobba längre än planerat, och en fika vid fem tiden låter ju inget vidare i middagsperspektiv. Så vi får skjuta upp det igen!

Idag är Johan med sina kamrater från KTH och leker, jag tror de skulle göra lite plugga först också... Men sedan ska de spela på DL (Dragons Lair). De/ Johan är där mycket numera så är väl ett bra ställe att spela på.

Istället för Sandra ska jag ta och besöka mormor. Morfar är flyttad till Dalen sedan igår och han får besök idag av några av hans barn, medan mormor inte får något besök. Så jag och mor åker dit istället. Jag funderar på om man skulle köpa frukt och göra en fruksallad där, som snacks liksom. Istället för fikabröd. Låter ju gott faktiskt.
Nu blev jag lite hungrig, hm.

Frukost, hur blev det med den nu när vi icke hade något hemma? Jo, vi snyltade på Johans familj. Vi har blivit ditbjudna på middag två gånger, jag har tackat ja till en. Men bortsett från den enda middagen (Johans två accepteranden) så har vi inte snyltat något alls på dem. Och om de ringer och frågor om vi vill äta med dem senare, så är vi ju där som gäster, det är iaf så de behandlar oss. Så snylta är det väl inte direkt då.
Men nu fick vi faktiskt ta lite bröd (frågade först) och pålägg och så. Jag tog med egen apelsinjuice. Och sedan satt jag ensam i deras kök och åt bröd med skinka och läste deras SVD från pärm till pärm, eller första till sista sida är kanske mer korrekt när det är om tidningar men men..
Så jag tycker vi sköter vår utflyttning bra. De är däremot förvånade, de trodde inte att vi skulle gå från att äta middag hos dem nästan varje dag till nästintill aldrig. Därför snackade de om att vi skulle ha matvecka hos dem trots att vi skulle flytta ut, men jag och Johan vägrade. Ska vi flytta, så ska vi göra det också.

Dock är det två hinder i det här fallet. Ett, Micke måste få en egen ringklocka. Jo han har börjat använda den dörr som i första hand är avsedd för oss. Det är okej, det är lugnt. Men när hans komisar ringer på ringklockan ringer det I vår lägenhet, vilket hörs igenom till Micke. Men detta är irriterande om det INTE är till oss, som ringklockan visar på. Egen ringklocka, eller lär dina vänner att knacka på rutan till ditt rum för att bli insläppta! Fett störande.
Två, Micke kan inte komma uppspringande i vårt vardagsrum bara för att vi glömt låsa dörren. Är dören låst knackar han, är den det inte kommer han bara upp. Det funkar inte, han måste alltid knacka, alltid! Jag vill inte ha min blivande svåger springande i min lägenhet in och ut som om han bor här för det gör han inte. Det här är faktiskt en egen adress och därmed ett annat hem än det han bor i. Det är inte så svårt, det är bara att knacka och invänta svar. Det gör ju alltid jag när jag ska besöka honom/ gå igenom hans rum, oavsett om dörren är låst eller inte.
Så det så.

Nästa= fixa och dona lite. Sedan kanske jag hinner läsa lite mer Pottan och sedan till mormor!


SLs otroliga briljans

Nu sitter jag och äter nudlar med kycklingsmak, Johan fick ta tagliatelle med köttfärsås från frysen till middag. Jo våra storstilade planer på att laga korvstroganoff och ris gick i stöpet, iaf idag. Johan har nämligen inget busskort. Det gick ut i lördags, så igår fick vi ju betala med smsbiljett när vi var ute. Det blir dyrt, Johan är ju vuxen så priset är 26 kronor styck. Så vi fick stanna hemma idag, det var ju för halt för moppen och här kan man inte köpa något busskort om man inte tar sig en promis till Brommaplan. Men nu ska det ju inte köpas ett vanligt månadskort, utan ett studentkort. De kan bara köpas på ett SL-Center, så otroligt idiotiskt. Så han får väl betala för att åka till ett SL-Center för att kunna köpa sitt busskort och ta sig hem igen.
Förra terminen fick Johan aldrig något giltigt Mecenat/CSN-kort så då fick han inte köpa Studentkortet. Han hade giltigt student ID och bevis på betald kåravgift men ändå fick han inte köpa det förbannade kortet för att han inte kunde visa Mecenat/CSN-kort. SL slutar aldrig att förvåna mig med sin idioti. Är det värsta möjliga att Bush leder USA? Att Hitler ville ta fram en ren arisk ras när han själv inte var arisk? Nej, det värsta skulle vara om SL skulle få politisk makt, då skulle det gå riktigt utför.

Okej, jag ÄR irriterad just nu, därav de ilskna jämförelserna. SL gör en del bra saker men de gör många irriterande och dumma saker också.
Om mjölken följt samma prisutveckling som SLs kortpriser har haft de senaste åren skulle en liter mjölk kosta 26 spänn. Ni fattar? Absurt ju.

Gah, tror jag ska stilla mig med Potter nu. Nudlarna uppätna. Jag är inte riktigt mätt... men vad göra? Brödet är slut. Men kanske kan knapra på lite gurka iaf...Får se. Imorgon = handling!


Harry Potter

Inte hänt så mycket idag. Jag har legat och läst Harry Potter (sjunde boken på svenska) och ätit clementiner. Johan är nere hos sin brorsa och de har lite kompisar på besök där. Vad jag kan avgöra spelar de även Gitarr Hero.
Sedan ska vi åka och handla lite som vi behöver, när Johan nu kan slita sig vill säga.
Tillbaka till Harry Potter nu, ciao.

Yes!

Jag får jobba på fredag! Tack chefen. Nu jäklar ska jag vara frisk då!(ursäkta)

haha vad sött

För en stund sedan satte sig Johan och började kolla på en tv-serie på datorn. Vi sitter så att han hamnar snett bakom mig och jag ser honom inte om jag inte vrider på mig. För ovanlighetensskull hade han faktiskt ljudet i högtalarna på, så jag hörde vart enda ord. Det var ganska hög volym också, alltså precis så som man vill om man ser på film eller något. Det är väl skönare att lyssna så än i hörlurar, tycker iaf jag. Men om man inte ser på serien så är det störande och därför brukar han ha hörlurar för min skull. Iaf så lät jag honom lyssna via högtalarna denna gång för jag tänkte att jag snart ska sova iaf. Sedan vänder jag mig om, efter en ganska bra stund, för att be honom om en sak och ser att han sitter med hörlurarna på sig. Ja, han märkte inte att ljudet även kom från högtalarna och trodde de var avstängda. Så där sitter han med sina hörlurar på sig i godan ro. När jag påpekar att högtalarna är på svarade han "är dem? ojdå.." ser lite generad ut och de där underbara kinderna dyker fram (som alltid när han tycker något är lite smått genant, avslöjar honom jämt för mig!). Så han stänger av högtalarna och återgår till sin serie. Han var så söt!

Puss älskling! Min favorit!

Skönhetssalong och smycken

Idag fyllde min farmor 91 år (den 6e alltså). Grattis!
Jag var där och hälsade på och firade.

Träffade min kusin där, den näst äldsta som nog är 40+ nu. Hon har tillsammans med en kompis en skönhetssalong i Jakobsberg, hör av er om ni vill dit! Min mamma har varit där flera gånger och ska dit den 19 januari, innan vi ska på Allt för byn föreställningen, för att göra sig fin. Jag funderar på om jag också ska ta och gå dit, får ju lite kusin-rabatt. Och jag tror mamma betalar ^^
Iaf så gör min kusins kompis smycken och hon hade med sig några i bilen som hon visade oss. De var jättefina och häftiga. Dels var det smycken i silver (99.9% silver i lera) som var mycket vackra och dels smycken i glas som var riktigt häftiga. De var glitter, färger och mönster i olika lager i ett glassmycke. Alltså, de måste nog ses för att förstås. Snacka om orginellt att ha en sådan, säljs ingen annanstans. Jag får 20% rabatt på dem också ^^ Min kusin hade fler smycken i salongen, så jag funderar på att åka med mamma bara för att se på dem. Alltså, kanske ska åka dit och ta lite kort och lägga ut här så ni får se. Får se hur det blir!

Efter att ha firat farmor åkte jag hem till Sandra och var med henne. Vi gjorde lite allt möjligt medan Markus sov. Att han inte vaknade av mina skratt, det är ett under men så var det iaf. Sedan följde Sandra med mig hem till min mor och far för jag hade glömt min ryggsäck hos farmor så hämtade den. Ja och så passade jag på att snylta lite och fick med mig lite mat och en juice, så jag slapp handla på vägen hem. Tackar!
Sedan gick vi till bussen, den kom, jag gick på, Sandra gick hem.
Jag hade tur och tunnelbanan kom efter 2 minuter i V-by.

Imorgon skulle jag och Sandra tagit en fika kl 13, men nu fick hon jobba imorgon istället så hon prioriterar det. Snacka om konstiga prioriteringar, jag menar.. betyder vänskap ingenting för dig?
Nej, jag skojar bara! Självklart ska du jobba imorgon, vi kan ju ses när som helst i veckan (tror jag) och det är bra om du får jobba lite mer också. Bli inte för frestad av barnen nu! Inte dags för små kultingar ännu Sandra!

Sist, men inte minst: Wiebke har kommit "hem" från sitt hem i Tyskland! Hon är alltså i Sverige igen. Och vet ni vad, ingen snö alls i Tyskland. Så trist :-( Men vi ska också ses någon dag i veckan, och Yaowapa och Linda också om de kan! Lite kul, en tysk, en thai, en finne och en svensk. Men det är ett bra gäng. Men två av oss kommer ju inte forsätta vad jag vet nästa termin.Trist. Men kan ju hålla kontakten ändå!

Ska stanna här så det inte blir fööör långt!
Sussa sött allihop!

People may say I can't sing, but no one can ever say I didn't sing.

People may say I can't sing,
but no one can ever say I didn't sing.

- Florence Foster Jenkins


Stämmer väl rätt bra in på mig ^^

Men hur lång ääär den där Sagan om de två tornen egentligen?! Hållit på i evigheter, och jag har ingen annan bra kanal än 4an.. Eller har ju 6an, kanske Scrubs börjar nu. Ska kolla. Ciao


Senare:
Nähä, tydligen inte på lördagskvällar. Får jag väl hoppa i säng nu då, läsa en ny bok kanske. Let's see...

People may say I can't sing, but no one can ever say I didn't sing.

People may say I can't sing,
but no one can ever say I didn't sing.

- Florence Foster Jenkins


Stämmer väl rätt bra in på mig ^^

Men hur lång ääär den där Sagan om de två tornen egentligen?! Hållit på i evigheter, och jag har ingen annan bra kanal än 4an.. Eller har ju 6an, kanske Scrubs börjar nu. Ska kolla. Ciao

Badkarskudde

I julklapp fick jag en badkarskudde av Johan (bland annat). Den påminner om den på bilden och är verkligen skön att ha i badet, oavsett vad badet är ämnat för (bara tvätta sig, ligga och njuta en stund, sitta upp och göra något... vad det nu kan vara). Jätteskön att ha bakom nacken när man ligger ner och bakom ryggen när man sitter upp.
Tänk dig, aldrig mer en kall badkarskant i ryggen. Aldrig mer en hård kant i nacken och bakhuvudet. Bara mjukt och varmt. Det är stabilt.
Finnes: Hemtex.


Kvalitetstid

Nu har jag och Johan tagit ett långt härligt bad. Ett helt vanligt bad med bara vatten och vi två i. Lite synd att badkaret är så otroligt litet, definitivt ett enmansbadkar, utan tvekan. Och Johan är inte direkt liten så det blir jäääättetrångt, men då blir det mysigt också. Dock blir ju vattnet så förbannat kallt så fort när badkaret har liten volym, så därför tömde vi ur vattnet en gång och fyllde på igen med varmt vatten. Jätteskönt var det och jag höll på att somna där i slutet. Vi badade i nästan en timme, vi bara låg där, förutom när vi bytte vatten. Vi bara låg där och pratade lite. I en timme. Så härligt. Och det, det är kvalitetstid det.


5 Stygn

Idag tog Ingela bort mina stygn i handen. Men än verkar inte rörligheten vara helt i sin ordning. E är helt omöjligt att bokstavera på teckenspråk nu, D är rätt så svårt, J funkar bättre liksom A...
Jag kan helt enkelt inte sträcka tummen lika mycket rakt upp som innan, och som andra handen, och inte böja den så den ligger helt i handflatan. Det är lite stelt i innersta leden (kan det vara så den kallas? Den närmast handflatan), det är ömt i den i mitten, alltså den yttersta i tummens fall , så ömt att det gör ont att böja den och om man böjer ändå så tar det stopp alldeles för snart. Ja, och så drar det i skinnet på översidan av handen där nedanför tummen precis. Där jag skar mig. Så jag hoppas det mjukar upp sig snart, tur att jag har långt lov! Är ju liksom beroende av min tummes funktion i skolan... Men jag är kanske lite svullen fortfarande och det är ju fortfarande ett sår där jags kar mig såklart, så när de försvinner kanske det blir bättre? Och med lite övning? Eller? Shit hoppas jag inte blir så här för livet bara, vill bli som vanligt igen!

Kom ihåg, handdiskning är farligt! Var försiktig om du tvunget måste diska!
(Och just nu är vår nya diskmaskin igång, inget ont som inte för nå gott med sig...)

Kusinens flytt

Jo, jag har ganska stor släkt. Jag har 13 kusiner, och bara 3 är killar. (Men så har ju jag 3 bröder också, så för många andra kusiner är det ju faktiskt 6 killar på den gemensamma sidan av släkten, och kanske fler på sin andra. Jag har inga killkusiner på pappas sida alls så...) 
Iaf, den fjärde äldsta kusinen heter Fredrik (mitten av killkusinerna) och han ska fylla 29 år i år tror jag. Nu har jag fått veta att han har flyttat till Australien med sin tjej för att försöka få jobb och bostad där i minst 6 månader - max 1 år. Så de har bott på hotell några nätter i jakt på en bostad. Och gissa hur många grader det är där nere! Vill ni veta, kanske blir för avundsjuka..? Idag var det tydligen 37 grader varmt. 37! Knasigt alltså.
Jag tror att han var i Melbourne, om jag minns rätt.
Jag vill också åka utomlands, och kanske bo. Men ett varmt ställe skulle ju varit trevligt nu i kylan. Men jag gillar snön så får väl hålla till tåls till sommaren och njuta av min efterlängtade snö så länge. Men då ska sommaren minsann bli bra! Varm och skön ska den vara! (Förutom den/de vecka/or jag är bortrest, då får det gärna vara dåligt väder i Sverige för min del *tihi*)
Good Bye, som man säger i engelsktalande länder ibland! See you later aligator!

Morfar,farmor och en drös andra saker

-Ja, nu kan jag väl äntligen säga att jag är frisk! Nu har jag iaf ätit bra så det borde jag vara. Mycket piggare också.
-Drömde mardröm inatt igen, en ruskigt elak vuxen, som var dum mot ett barn. Mer än så säger jag inte för det var verkligen rysligt.
-Läste ut en bok inatt, den var tragisk och bra. Tog inte lång tid att läsa den inte.
-Hälsade på morfar på SÖS idag. Han är mycket bättre! Inte helt bra såklart, och får ju inte komma hem ännu på ett tag men bättre är han. Han hälsade till Johan, och vill inte komma hem till oss på besök eftersom vi bor på nummer 26-vilket är hans hatnummer (men han skojade bara om ni inte förstod det). Min snälla morfar, han är bäst han.
-Min morbror Kent fyller år idag (ojämnt), träffade honom på sjukhuset en snabbis.
-Farmor fyller imorgon. Måste tala med Johan om när vi ska åka dit, för jag sa 15 förut men det är då alla tanter kommer och mor och far kommer komma tidigare och sticka typ då. Så roligare för oss om vi kommer innan 15. Vi köper med oss en blomma på vägen. Hon fick ganska mycket i julklapp och det är ju inte jämnt i år. Men när det är 95, då slår vi på stort igen.

-Jag måste snickra ihop ett mail till min chef också, om att jag var sjuk och sådant. Hon var ju på semester denna vecka så hon vet väl inget. Det får jag ta imorgon.
-Inte ätit något onyttigt vare sig i går eller idag så det är ju gött! Får se när jag blir sötsugen igen då.

Tjo.


4 januari 2008

-Morfar ska vara på bättringsväg, han var tom uppe och gick lite härom dagen, han som inte ens kunde stå på benen utan att falla ihop i över en vecka. Tror inte dem vet vad som orsakade det. De snackar om att flytta honom till en annan avdelning, någon eftervårdsavdelning...
-Jag är lite bättre, ska ta lite risker och se om jag kan äta ordentliget. I så fall ska jag minsann göra mig en räkmacka till middag åååh vad gott! (Suktat sen igår, enda som inte gjorde mig illamående efter en stund).
-En av mina arbetskollegor på A, Börje, gick förbi mamma med en liten krya på mig present, en almenacka, som var från min arbetsgrupp. Det tycker jag var jättesött! Ska tacka dem för det sen.
-Stygnen skulle tagits bort den andra, men eftersom Johans mamma har tenta idag (tror jag det var) så ville hon inte bli smittad. Hon kan ju ta bort stygn, snart läkare, och så slipper jag åka till vårdcentralen.
-Johan ska åka till Dragons lair ikväll och spela, så funderar på att åka till mor och far och äta middag där. De har ju lite fler valmöjligheter på maträtter än jag har..
-Ska ringa far nu och höra hur han mår, så får vi se.
Ciao

Morfar

Min kära morfar är fortfarande på sjukhuset, varit där i 11 dagar nu. Mamma ska åka dit efter jobbet, hälsa från oss!
Usch börjar bli hungrig nu, konstigt liksom, det lilla jag ätit de senaste dagarna försvann igår. Åh vad jag är sugen på mat, hamburgare, pannkaka, pizza... nä nu började jag må dåligt istället... usch fyfan vad äckligt. Men hungrig är jag iaf. BLÄÄ

Otur

Vad är värre än att gå upp 6.30 för att jobba?
Jo att gå upp 6.30, åka till jobbet 7.30, komma dit 8.30 och märka att jag är sjuk (det började då, lägligt va?). Åker hem 9.30, hemma 10.30. Så onödigt och så jobbigt. Magsjuk. Kul. 1 timmes resväg, men vad hade jag för val?
Det var igår, idag stannade jag hemma från början. Får se hur det blir imorgon, min sista bestämda dag, vill ju vara frisk och jobba!
Åt 2 mackor igår till frukost och på kvällen ett par skedar youghurt. Jag har ingen näring i mig alls. Försöker få i mig lite blåbärssoppa, går sådär. Det första för det här dygnet. Otur alltså. Johan mår bra iaf.
Pappa är som jag.
Roger med familj vill ju självklart inte komma ner till helgen nu. Otur, just nu.
Aja... Hoppas jag blir bättre snart.

Det är så fint med all snö!! Vill ut och leka!


Vilket sammanträffande

För ett tag sedan googlade jag på mig själv. Jag fann då gamla Mini Marathon resultatslistor där jag fanns med. Men det roligaste var att på en lista, för år 2000, var det ett bekant namn precis före. Så jag frågade tjejen i fråga om det var hon, sprang hon Mini maran 2000 och bodde i Bromma? Ja det gjorde hon. Snacka om sammanträffande, vi sågs för 7 år sedan!

95Jenny RingBromma11.08
96Sara ÅbergSpånga11.08

Trött

Jag är så trött alltså. Ska hålla mig uppe till 21 men sedan går jag och lägger mig för natten. Måste fixa matlådan innan dess också och ta fram kläder. Hoppas jag kan sova ut bara, att jag är pigg och kry imorgon.
Gäspar mest hela tiden. Aja, har iaf trevligt sällskap på msn. Spelar Deal or no deal på blip.se, mitt nuvarande snitt är på nästan 500 000. Måste få upp det lite.

Aja, natti natti, sov gott!


Magical

Vi kom till Fredrik och där var värden själv, Sebbe, VV, Magda, Sandra och Markus. Emelie lämnade återbud samma dag.
Det fanns chips, nötter, chokladaskar, annat godis och massa drycker. Så då var det bara att börja umgås igen. Var ju inte så länge sen för jag träffade alla utom Magda i lördags men ändå. Nyår och alla damer hade klänningar och alla herrar skjortor, mycket stiligt. Vid halv tolv gick vi mot Tippen och skulle jubla in 2008 där. En halvtimme till godo, för en promenad på max 15 minuter i vanliga fall.. Vi kom dit precis tolv. Det berodde nog mest på några som ville smälla lite på vägen och gick långsamt framåt. Vi var på tippen i en halvtimme, där man hade utsikt över hela staden i princip. Det var fint med alla raketer. Och som om någon fe svängde lite på sitt trollspö började snön falla, precis vid tolvslaget. Magiskt. Inte ens nöflinga på hela december tror jag men precis då typ alla var ute och tittade på alla färgsprakande fyrverkerier så kom den. Efterlängtad. Vacker.
Sedan gick vi tillbaka till Fredrik, det tog nog ännu längre tid. En utbränd och dumpad bil i skogen blev offer för killarnas "jag har aldrig sparkat på en bil" och "jag har aldrig hoppat på ett biltak". Nu har de sparkat på en bil, och några av dem har hoppat på ett biltak. Fredrik var väldigt på lyset på vägen och med kommentaren "spelar ingen roll hur full jag är, jag kommer alltid hitta hem" så följde vi honom på vägen, fast han svängde höger där vi föredrog vänster. Hem till honom kom vi iaf till slut.
Vi spelade Guitar Hero och myste. VV somnade på köksgolvet och Sandra och Markus i Fredriks föräldrars sovrum. Magda i Fredriks säng, tror jag. Och jag, Johan och Sebbe tog sista tåget hem.

Hade ingen frukost, eller något alls i matväg hemma idag, så åt frukost nu vid 16-tiden efter att ha handlat massa mat för 260 kr och busskort så jag kan ta mig till jobbet imorgon. Vill inte gå upp 6.30, vill inte...
Ikväll blir det spagetti och köttfärssås till middag, yummie.Romantik

Jag har fått höra att min kusin Camilla råkade ut för något sött vid tolvslaget. Hon firade nyår med sin pojkvän, Markus (alltså, heter varannan kille det eller?!) och vid tolvslaget skulle hon hålla i champagneglasen så att Markus kunde hälla upp champagne. I glasen låg det två förlovningsringar. Min kusin hade inte en aning om det men med tanke på att hon ringde mormor och var jätteglad och berättade om det så kan man ju anta att hon svarade ja. Så nu är de också förlovade! Jag och Johan, min bror Roger och Jannike och Camilla och Markus, alla förlovade, vilka gifter sig först? Hoppas jag blir bjuden på era bröllop iaf! *tihi*

Grattis kusinen!

January 1st 2008

Det snöar! Det började snöa inatt vid tolvslaget och nu snöar det jättemycket! Fortsätt, fortsätt!

2008, ja. Undrar hur många gånger jag kommer skriva "07" och behöva sudda ut 7an... jag brukar ändå vara rätt snabb på att vänja mig vid sådant.

I alla fall så tänkte jag berätta lite om gårdagen, förra årets sista dag!
Mamma var fortfarande inte bra så hon stannade hemma medan jag, Johan och pappa åkte till familjen Persson där hela skaran var hemma. Vi åt förrätt, vet inte riktigt vad det var men gott var det! Och huvudrätt, Kalkon med köttfärsfyllning, potatis, tranbärsgele, gräddsås och grönsaker. Så gott och mättande! Jag orkade knappt äta upp det jag hade på tallriken. Sedan var det lite mingel och mys. Roffe visade naturfilmer, vi såg på Grevinnan och betjänten och åt lite godis. Sedan var det efterrätt, marängswiss tror jag är det rätta namnet, glass, grädde, maränger, chokladsås.... mm vad gott! Fast då hade Roffe redan somnat i soffan, han har speciella jobbtider så han går upp väääldigt tidigt för att jobba och lägger sig då så klart tidigare. Så inte lätt att hålla sig vaken då. och rödvinet hjälpte nog till också. han blev iaf väckt för att säga hejdå till oss.
Det där trollet ja, som berättade sagor. Det var väldigt speciellt och roligt, intressant.

Sedan begav vi oss därifrån, jag och Johan. Pappa skjutsade oss till Kallhälls pendeltågstation och vi begav oss mot Fredrik. Pendel och buss och vi var framme strax efter 22. Vi kom sist men vadå, vi kan ju inte bara rusa från middagen heller, snacka om ofint. Mer om hos Fredrik senare. Måste iväg och handla nu, hungrig!

RSS 2.0