If tomorrow never comes

Det här är en sak jag tänker på hyffsat ofta. Vet mina nära att jag älskar dem? Ofta kommer jag fram till slutsatsen att jag är för dålig att visa det för en del. Men ändå tror jag att de flesta vet det ändå.
Mina nära finns i mitt hjärta.


Sista juli 2008- jag ser ljus i mörkret

Trött. Hela veckan har jag varit trött. Inatt vaknade jag vid 2, då kunde jag inte tänka på annat än hur trött jag kommer vara om 4½ timme då jag skulle upp, och naturligtvis gjorde detta att jag inte kunde somna om. Johan var uppe så jag ropade på honom och frågade om han kunde tänka sig lägga sig nu så att jag kunde känna trygghet och somna. Visst svarade han och gick och bortstade tänderna. Sedan minns jag bara hans arm om mig och sedan måste jag ha somnat.

Båda idag och igår har arbetsdagarna varit lååååånga. Jag har fått göra en massa skitsaker som att sortera i deras arkiv, scanna från arkivet, leta upp gamla saker, sprätta kyvert och sortera det som var i. Ja, först har jag fått göra det jag är anställd för- men det tar ju bara en timme och jag är anställd i 8 timmar.. I vanliga fall går jag då till avdelning b och fortsätter där, men de har så lite att göra så om jag kommer dit får de knappt något arbete alls.
I slutet på dagen idag fick jag göra *anmälningar och det var sjuuuuuukt tråkigt. Höll på att somna framför datorn. Helt ärligt. Jag och en kollega tog lite längre raster än det är meningen, men seriöst, vi hade ju inget att göra.

Imorgon är det min SISTA arbetsdag och jag längtar så (därav ljuset i mörkret).
Jag och Johan behöver flytta pengar från vårt gemensamma sparkonto (som är ämnat vara semesterkassa och nu börjar ju semestern och resandet) och måste därför besöka ett bankkontor imorgon, de stänger senast 16, så blir till att få gå tidigare. Vi båda måste vara med för att få plocka ut pengar, alternativt ha fullmakt.

Imorgon är en stor dag även för Johan- teoriprovet för körkort. Hoppas han grejar det på första försöket!

Ringde även upp till brorsan och hans familj idag och berättade att jag och Johan kommer upp så att de vet det. Vi är ju trots allt stockholmare och kan bara inte komma oanmälda och stå i farstun helt plötsligt, det funkar inte så här.
Undrar... har ni blivit avvänjda den vanan att alltid meddela i förväg när ni ska komma på besök och blivit mer som de på landet? (syftar då på att Jannice ska svara).

Idag for mor och far till Malta! Hoppas det får det riktigt härligt där!
Tror faktiskt att de landade för en kvart sen om planet håller tiden...

I helgen blir det till att städa, tvätta, diska, vattna blommor, sortera, packa... Vad sjutton behöver man med sig? Och hur ska man dela upp packningen i handbagage/resväska, en var, en delad resväska eller en delad handväska? Suck.
Tar det sen, min hjärna är för trött för sånt.

Puh

Ja, så var jag tillbaka på ruta ett. Gömda av Liza Marklund är utläst och jag måste välja en ny bok. Det går i rasande fart nu! Hur många böcker ska jag ta med när jag åker i väg på semester egentligen? Jag har alltid brukat ta med en tjockis, typ Harry Potter, men nu har jag ingen tjock (eller en som är rätt tjock iofs...) och hade tänk mig 2. Men jag behöver nog 3.. Är ju pocketar så är ju lätt att packa med.

Nu är jag hungrig. Väntar på att min datorspelande fästman ska ta tag i matlagningen, hoho!
Ich habe hunger!
Såja, nu sätter han igång!

Gick nog 1½ timme tidigare idag, dels kom jag tidigt, dels hade de inget jobb och det kändes som att de inte vill ah mig där längre under dagen. Tack och lov att det bara är  t r e dagar till semester, sedan är 8 veckors arbetande slut. Tack och lov att det inte är 13 veckor som de ville först- hade de ens haft jobb till mig under den tiden?!

Nu glömde jag vad  jag mer skulle skriva... Aja. Ska gå och hitta på något skojigt.
Idag är det väl Allsång och Morden i Midsommer? Hoppas jag orkar hålla mig vaken.

Imorgon slutar jag tidigare- ska till tandläkaren. Efter det så ska jag träfffa mor och färga hennes hår. Hoppas det blir fint för dagen efter ska de ju åka bort. Men det blir det nog!

Ska välja ny bok nu, tjalloj!


Trött!

Shit vad jag är trött... har sovit dåligt i natt, har vaknat många gånger under natten av olika anledningar. Jag gick till slut upp 10 minuter innan jag skulle, var ingen idé att ligga kvar längre.
Hoppas det blir lugnt på jobbet, jag orkar nog inte vara där ända till 17...

Jajamensan

Trött!
Var lite drama på jobbet idag. Lite trist. Men nu vet man ju vad som gäller.
Förstod också att min lön ligger rätt högt för att vara där (men hade inget med dramat att göra), men är nog som mamma sa: jag jobbar på två avdelningar.

Idag blir det hemgjorda hamburgare till middag, och så ska Johan marinera lite kyckling inför middagen imorgon.
Skönt att det bara är 4 dagar kvar till semester! Och skönt att veta att man har åtminstone en vecka att bara relaxa på. Ska bli så skönt.

Igår målade jag mina fingernaglar och tånaglar ljusrosa, känns så skönt att vara lite fin iaf. Hade tänkt ha kjol idag men ändrade mig i sista stund för att vädret inte såg så fint ut, men så blev det ju fint ändå-varmt med jeans, men men...
Idag har jag dessutom en hårklämma, eller vad det heter, i grön som är jättesöt och kommer från Malta. Mor och far köpte ju med sig några hårsaker till mig, klämmor och tofsar.
Lisa kom fram i morse och tyckte den var jättefin, och det sa Joahn också nu när jag kom hem :-)
Maria frågade "har du solat i helgen?". Jodå, det vet ni ju. Men nu är min hy så fin så!

Nej, nu ska jag hjälpa Johan med maten, göra påläggen (eller vad man ska kalla det) på hamburgarbröden, så steker han. Ciao.

Resa på semestern

Jag är jättetrött. Ska strax fixa inför sängsdax. Attans måste duscha, aja.
Verkligen jättetrött..
I alla fall. Nu är det bokat! 4 augusti ska vi åka flyg till Umeå och sedan far vi vidare upp norrut till Johans farföräldrar för nästan en veckas vistelse där. Sedan tänkte vi nog åka ner till Hammarstrand och vara där några dagar också innan vi åker hem till Stockholm igen. Då kommer vi ha mina föräldrars torp som bas. Hoppas det passar min broder och hans familj att vi hälsar på lite också, för vi vill gärna träffa dem!

När vi åker hem från Hammarstrand vet vi inte. Vi bokar nog bussbiljett när vi är där, så vi vet när och vem som möjligtvis kan skjutsa oss till Sundsvall. Får anpassa oss efter miljön. Vet ju heller inte om 3 dagar räcker eller om vi vill vara där i en hel vecka. Så vi tar det senare (skrev jag verkligen det där? Tänkte jag tanken? Jag som är kontrollfreak och måste planera allt i minsta detalj? Jag är verkligen trött!).

Så nu vet vi iaf vad vi ska göra av den första tiden av min semester :-) Nackdelen är väl att vi måste gå upp senast 5.30 den morgonen för att hinna med flyget, men men det goda uppväger den detaljen :-P

Tatueringar

Igår när vi åt lunch så kom en man, 35-års åldern fram till Susanna och sa något i stil med "Min dotter säger att du har en så cool tatuering, får jag se?" och det fick han ju. Sedan ville han fota den också med sin mobil för att visa grabbarna. Han tyckte den var helskön. Susanna blev lite generad men det var ju bara bra beröm!

När vi var i Vby för att kolla på skor fick även Sandra beröm för sin tatuering av tjejen som jobbade i skoaffären. Hon tyckte att Sandras var fin!

Så båda fick fint beröm för sina kroppsutsmyckningar igår, det var kul. Är roligt när folk vågar komma fram och berömma och prata med en om sådant. Svenskar brukar ju annars vara reserverade, så är kul när vi vågar oss ut ur våra skal!

Glada saker

Idag är det varmt igen. Kolla hur det ser ut på SMHI:


Detta är det kommande dygnet över Europa, och hela dygnet ser i princip likadant ut...


Idag är det en speciell dag, det är nämligen min och Johans framtida bröllopsdag. 27 juli ska vi gifta oss.

Idag fyller också min moster/gudmor 45 år.



Semester för andra, och om en vecka för mig

Igår kväll såg vi Knocked up, den var rolig. Dock började vi se den försent så när den var slut 01.10 var jag jättetrött och stupade i säng. Har inte haft ont i kroppen! Sovit mycket gott. Drömde att den mjölk jag köpte igår hade blivit som halvt vispad vispgrädde av värmen...
Vaknade strax före 9, gick upp och såg att familjen inte åkt ännu. De höll på att göra matsäck och packa bilen. Gick och hälsade på, de andra unga var riktigt sömniga, men de vuxna var vakna. Kusin Ingrid och Erik övertog min och Johans plats i bilen.
Svärfar glömde kolla flygbiljetter till mig och Johan så han skulle göra det när de kom fram ikväll. Vi tänkte att vi kunde flyga upp dit i början på nästa vecka (alltså inte veckan som börjar imorgon för då jobbar jag, utan den efter), vara där några dagar och under helgen åka till Hammarstrand och vara där några dagar innan vi åter far hem till stockholm. Vi vill ju gärna träffa några speciella där uppe i Barsele och Hstrand.

Dagens bränna i korthet (bild)




Jämför gårdagens bränna med dagens....


Bilder från igår!



Lugnande besked

Min svärmor kollade på ryggen och bröstet, hon tror att det inte kommer göra så ont att jag inte kan sova i natt. Det tror inte jag heller, då borde det börjat göra ont nu. Dock känns det i låren. Har ju haft shorts/kort kjol nästan varje gång jag varit ute tidigare så mina lår var typ vita och nu helt plötsligt fick de massa sol och är knallröda och kittlar lite.. Så de är värst.

Så ska jag lägga upp lite bilder från igår och på hur jag ser ut nu.
När Johan slutat prata i tel tänkte jag föreslå att vi ska se en film, hoppas på det.


Första gradens brännskador

Ja, det är ju så dumt. Det visste jag ju.
Snackade med ett par på msn för att se om de ville bada men icke, ringde Sandra och frågade om hon ville. Hon svarade kanske, de skulle kanske ut på landet. Okidoki. Får jag gå själv då. Ner till stranden går jag. Är där halv 12.
Sandra ringer och säger att hon kommer, jippi!
Efter ett tag kom hon, och sedan kom Susanna också. VI solade och badade (jätteskönt i vattnet!).
Solen stekte, vattnet svalkade. Knappt några moln, kom solen ens i moln någonting?
Vi åt lunch, hamburgertallrik och cola, solade och badade lite till. Jag började inse att min bleka mage som inte sett solljus på minst 7 veckor nog inte skulle tåla mycket mer utan solskydd. Japp, utan solskydd. Och i bikini. Sandra och Susanna tyckte att min rygg började bli bränd. Fick låna solskydd av Sandra att ta på rygg, axlar, mage och bröst. Sedan satte jag på mig handduken över rygg och axlar. Och efter en stund täckte jag även mage och armar, och slutligen också det mesta av benen. Allt som gick att få under handduken var till slut det.
Min hud är väldigt bra, jag älskar min hud. Den blir sällan bränd, har inte blivit på flera somrar, bara lätt röd just efter som under några timmar övergår till brun färg. Jag gillar min bruna sommarfärg. Men också min hud har begränsningar.
Jag är ju faktiskt svensk, hade blont hår och blå ögon som barn naturligt- numera mörkblond men ljust färgat och grönögd.
Såklart att min hud tar stryk vid hård belastning. 5 timmar i ständig sol. Utan solskydd under 3 timmar. Utan kläder (bara bikini) i 4 timmar. Sedan fick det vara nog. Johan kom ner, i syfte att bada (han behöver ju verkligen det!) men kom just då vi gett upp. Susanna behövde åka hem ochs täda, Sandra behövde kolla på de där söta skorna och åka hem till middagen. Jag behövde vila huden. Dock fick Sandra mig att följa med till Vby, men innan dess bytte jag min klänning till shorts och t-shirt. Behöver ju inte pressa mer direkt.. Och smörjde in ansiktet med återfuktande kräm...
Lånade också ut min Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf till Sandra, hoppas du gillar den (inte det hemska hon varit med om men själva författandet).

Vi var i Vby och kollade runt en stund, mötte bror Peter där och han hade nyss kommit hem från landet där också bror Roger bor. Nu skulle han se Batman-filmen.
Efter en stund gick vi till Coop där jag köpte 3 liter mjölk, Susanna köpte kattsand och Sandra 2 liter jordgubbar.
Därefter väntade vi med Sandra på hennes buss, jag missade mitt tåg och tog sällskap med Susanna en bit innan hon fick svänga hemåt och jag mot Råcksta tbana.

Nu är det strax mat hos Granbergs, imorgon far hela familjen till Farmor och farfarn deras, medan vi är hemma då jag jobbar ytterliggare en vecka.

Jag valde boken Gömda för övrigt, har läst två kapitel.

Vilken bok ska jag läsa?

Så, nu när jag ska påbörja en ny har jag 4 att välja bland, vilken ska jag ta först?
1) Saknad av Karin Alvtegen. Ganska smal bok så kommer nog läsas ut fort.
2) Stenhuggaren av Camilla Läckberg. Har jag hört ska vara bra!
3) Gömda av LIza Marklund. Har jag tänkt att jag ska läsa under många år.
4)  Tusen strålande solar av Khaled Hosseini. Samma författare som till Flyga drake som jag gillade så, denna skall vara ännu bättre...

Så nu ska jag äta frukost, lite seg jag vet, och fundera på vilken bok som kommer näst!

Fredagen

Ja, tur var det att jag köpte frukost för jag behövde ju verkligen det.
Alltså, på torsdagen måste jag ha varit så trött att jag glömde ställa väckarklockan. Vaknade kl 7.19, 10 min innan jag ska gå hemifrån. Attans!
Rusade upp, brydde mig ej om att vara tyst. Klädde på mig, sprang ner och borstade håret och sminkade mig, la ner det sista i väskan, upp och borsta tänderna och iväg. 1/3 dels väg till tunnelbanan kom jag på, glasögonen! Vände, sprang tillbaka, låste upp, sprang uppför trappen och hämtade dem, rusade ner, låste dörren och sprang iväg. När jag var på perrongen var det 1 min kvar till tåget skulle komma!
I Liljeholmen gick jag in på Coop och köpte lunch som vanligt+ frukost. Till frukost blev det en ostfralla och Pucko. En dyrt frukost.
Men jag kom fram i tid!
Satte mig vid datorn och började äta, magen kurrade.
Jobbade på avdelning a i 40 min typ, fick göra det mesta av datajobbet (han är lat?!) och sedan gick jag till avdelning b.
Det var lite mer jobb än i torsdagsmen fortfarande lite. Jag gick hem en kvart innan vi slutade, men många hade gått långt innan (för vi var egentligen kalra med dagens arbete sedan flera timmar).

Jag gick till Liljeholmen och solen strålade!
Åkte röda linjen till Universitetet där jag mötte Robert och vi traskade upp till Wiebke som flyttat men fortfarande bor på Lappis. Sedan kom min Johan och hennes korridorgranne Anwar (?) och vi begav oss till Lappis beach för att spela uno där. Johan är omvänd, han vill köpa en Uno-kortlek. Han ahr varit skeptisk i ett halvår men äntligen, fick jag visa hur det ska gå till. Med de Langheitiska reglerna är det riktigt skoj. Eftersom Anwar inte kunde mycket svenska blev det till att snacka mycket engelska, bra övning :-P
Jag, och lite Johan, fotade så bilder kommer!
VI satt där rätt länge och spelade. Sedan gick vi mot Lappis igen och Robert gick hem, Anwar gick in till sig och vi tjejer visade Johan hur det ser ut på Lappis. Han tyckte det verkade bra att bo där. Satt och snackade med Wiebke på hennes rum ett tag och sedan drog vi hem, strax före halv 23. Var väl hemma strax efter 23, åkte moppe.

Jag kollade mailen och sedan la jag mig för att läsa de sista sidorna i boken, nu är jag klar! Måste välja en ny bok.
Sedan somnade jag djupt.
Bara 5 arbetsdagar kvar...

Torsdagen

I torsdags jobbade jag på, fast vi hade nästan inget jobb. Jag gick därifrån vid 15, och då hade flera redan gått. Gick i stan och fördrev tiden i väntan på att Empan skulle vakna. Hon började jobba kl halv 7 den morgonen, skulle upp 5 och hade somnat vid 00. Så hon var väldigt trött och behövde sova middag. Tyvärr, annars kunde vi setts tidigare men men..
Jag testade massa kläder, mest rea men fastnade inte för något. Eller jo, en ljusrosa klänning men den fanns bara i M och L och jag tyckte M såg lite stort ut... Så det blev inget.

Vi skulle mötas vid Medborgarplatsen, men duktig som jag är åker jag förbi och inte bara en station heller. MInns inte var jag klev av, men var väl en 3-4 hållplatser senare.
Till slutkom jag iaf rätt. Vi skulle äta middag, men vi hittade inte som föll oss båda i smaken. Och jag bara undrar, hur kan man servera detta:
Hamburgertallrik med pommes och sallad. (Serveras utan bröd).
Menar dem hamburgare utan bröd? Bara kött?

Vi gick till Södra station och missade pendeln precis. Efter 15 minuter, var så klart 5 min sen, kom nästa och vi åkte till centralen. Slutade med att vi gick på Fridays, inte direkt billigt! Jag åt en hamburgertallrik, med bröd!
Och så drack jag Pina Colada, fast alkoholfri :-P Hon skulle ju upp kl 5 igen så vi körde på alkoholfritt :-)
Sedan gick vi runt lite i stan och kollade, på de stängda affärerna. Tog en glass på McDonalds och kollade på trumnissarna... Vi bestämde oss föratt ta oss hem och på tunnelbanan kom jag på! Attans! Vi har inget bröd och ingen mjölk hemma. Tänkte ju be Johan handla det men glömde... Så fick kliva av i Alvik och handla det vi behövde och sedan åka hem. Hemma typ 23? :-S



Dags för uppdatering!

Har ju gått några dagar sedan sist.
Men innan jag berättar vad som hänt då så måste jag bara säga:
ska någon iväg och bada säg till mig!
För jag är verkligen sol och bad sugen.


Snart klart....

Var trött igår...Bara 7 arbetsdagar kvar!
Skööönt....
Ska bli fint väder idag, ha en skön dag!
Vill sova igen, men nej nej...

Favorit i repris, rätt bra svar?

Regler:
1. ta fram din mobil
2. bläddra random i din inkorg
3. stanna när du räknat till tio och skriv smset som svar på frågan
4. gör likadant på varje fråga.

Vad skulle du säga om din pojkvän/flickvän var otrogen?
- Tack! :-) Ska inte gråta för mycket. Det har jag inte tid med. Ska ju flytta imorgon. :-O O spanjorerna var ju verkligen bättre. Trevlig kväll!

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
- Ring mig

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
- Vill bara säga att du är bäst och jag älskar dig! Kram mamma

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
- Haha jag har inga förväntningar. Ta det bara lugnt för fan. Om du har lite sprit hemma. Ta lite! Bara lite

Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
- Jag älskar dig också! Puss puss puss

Morden i Midsommer...

Lite jobbigt med DN-galan. Jag tycker att det är kul med friidrott, men kunde det inte vara imorgon istället? Nu skjuts ju Morden i Midsommer upp till 22 och slutar därmed halv 12, jag kommer vara död imorgon då..
Får se hur länge jag orkar vara vaken och se...
Börjar bli trött nu redan...



Ringde Pippi

En 20 i 8 ringde jag bror Peter för att snacka en stund. Han följer ju med pappa till landet imorgon så ville bara snacka lite innan han stack. Inget särskilt ärende faktiskt. Efter 40 minuter drygt var vi tvungna att avsluta. Hade massa att snacka om. Vi bestämde att vi måste ses om ett par veckor, var ju ett tag sedan. Begravningen senast?
Har en del att snacka om och som vi har planerat men som aldrig blivit av, måste ta igen det!

Riktigt kul att snacka med brorsan faktiskt, han verkade bli glad att jag ringde utan någon som helst anledning :-)
Och så blev han glad över beskedet att comviq numera funkar på landet, tog ju några år innan comviqs nät nådde dit...


Min favvomellanbror Peter!

Det var bara så kul....

Var på jobb a i 1 timme idag (och detta var det sån grej om igår, en fnuttja timme? Kan ju knappt göra nå på den tiden) och sedan jobb b efter.

Har två identiska pennor som alltid ligger på min vänstra sida på skrivbordet, och en tredje olik på högra.
De här två på vänster, de har ben. För ibland ligger en där, hur man än lyfter på papper och letar så finns inte den andra. Och så kollar man dit 5 minuter senare så är den där igen. Och sen försvinner den ena igen och sen tillbaka igen...
Idag när jag upptäckte att den ena pennan var tillbaka igen, så de låg två stycken brevid varandra kunde jag inte hålla mig. Det var bara för komiskt. Jag började asgarva. Jag tjöt bara lite grann, fick andnöd, fick en del tårar som ville rinna ner men jag stoppade dem, och jag stod framvikt och blev röd i ansiktet. Mina arbetskamrater skrattade dem med, de fattade inte alls humorn i det, skrattade åt mig (jag är van). Kanske ingen som fattar det roliga, men det blev bara för mycket alltså.
Tur att ingen av mina närmaste pratade i telefon, då vågar dem väl inte ringa igen :-p

VI sitter i en fyrklöver, 2 skrivbord brevid varandra och så två stycken mittemot, kant i kant. I den fyrklövern är vi 4 tjejer.
Visade sig idag att alla vi 4 har vår måntaliga period just nu. Har vi rubbat varandras för att synka? Sägs ju att det blir så när tjejer lever tätt inpå varandra under en period. Och vi tillbringar ju ändå en 8½ timme tillsammans om dygnet...

SLbekymmer

Har man otur?
Ja.

Slutade 15 minuter tidigare för vi hade gjort klart jobbet då. När jag kommer till Alvik passerar mitt tåg, missade precis.
Aja, 7 minuter till nästa. Jag var där strax före 17.30, aja är iaf hemma till 45.
Visst hurru.
Ett Åkeshovs tåg kommer.
Väntar, 3 min till hby strand. Läser lite.
Tåget rullar in. "Tåget tas ur trafik pga vagnfel. Avstigning för samtliga. Tåget tas ur trafik." Hurra.
7 minuter till. Beräknad ankomst var nu 45, hemma typ 5 i alltså. Aja...
Mamma ringer.
Hon sitter på ett tåg i St Eriksplan, de är stilla. Har hänt en olyckshändelse i Thorhildsplan. De ska bryta strömmen.
I Alvik säger de ej ett ljud. Förrän efter, ja minst 5 minuter.
All trafik mellan St Eriksplan och Alvik är stilla. Ersättningsbussar däremellan beställdes. Till stan var det okej.
Vår skylt i Alvik visade: Åkeshov 7 min.
sen, Åkeshov 8 min.
sen, Hässelby strand 9 min
sen, Hässelby strand 12 min
sen, Hässelby strand 2 min
sen, Hässelby strand 3 min
sen, Hässelby strand 2 min
sen, Hässelby strand 1 min i typ 3 minuter.
Typ.

Sedan, när tåget kom, kl 17.55 stod det där i ca 3 minuter. Rullade från Alvik kl 17.58. Kom hem 10-15 minuter senare än om jag gått kl 17.00. Nu fick jag ju vänta på tåget i 30 minuter. Och jag som trodde att jag skulle få komma hem tidigt för en gångs skull!

I St Eriksplan uppmanade de först att folk skulle söka alternativa vägar, sedan beställde de ersättningsbussar. Mamma tog en buss till Karlberg och tog Pendeltåget hem.
Hurra. SL höjer priserna och höjer ytterliggare en gång och igen, men vi får inte ut något av det.
(Jag vet att det var en olyckshändelse, men ändå jättestörigt!)

Igår

Empan ringde igår kväll, vi snackade i 96 minuter, sedan var det god natt för min del.

S - Hur var det där nere då?
E - Mariestad?
S - Ja.
E - Ja, det är ju landet.
S - Ja, det säger ju allt.

Hon ville äta middag med mig på torsdag. På fredag är jag bjuden på Uno-kväll.
Så för att få träffa Johan lite skippar jag nog After work imorgon.

Neeeej, jag vill inte jobba där. Cheferna har bestämt över mitt huvud och glömt meddela mig det, så fick ett dumt besked igår. Aja har fortfarande 2 veckor kvar, det  har inte ändrats.
Och kanske kan man få jobba där i höst också.

Nä "nu ska jag göra mig vackeeeeeer" (Trolltyg i Tomteskogen)

Måndagsmorgon

Skönt att sova i rena lakan, men måste ha legat knasigt för jag har ont i ryggen nu... suck...
Så är det måndag igen... Hoppas det går fort!
LIte trött fortfarande, hoppas det inte blir så mycket jobb...
På onsdag är det after work, tänkte gå på det.
Hm. Ha en bra måndag!

Duktig söndag

Idag har vi städat och så. Jag började med att ta itu med en sak jag planerat sedan strax efter inflytten. Jag upptäckte nämligen att jag har för mycklet kläder och för liten garderob. Säg den tjej som ej behöver stor garderob...
Iaf åkte jag med svärfar bl.a. till IKEA och investerade i en andra korggrej, dvs 4 korgar till. Så tänkte jag att när jag har tid så ska jag sätta ihop den och ställa in den i vår tredje garderobsdel. Idag hade jag tid...
Jag började med att sortera den rena tvätten i mörkt och ljust, och tog sedan itu med en låda i taget och sorterade in mörka långärmade tröjor i den ena hyllan och ljusa i den andra. Sedan t-shirts och linnen, mörka i den ena och ljusa i den andra osv med byxor, underkläder och strumpor mm, kjolar... Så nu har jag en grej (vad heter det?) med 4 korgar med mörka kläder och en med ljusa. Perfekt när man vet att man vill ha en ljus/mörk tröja att veta var man ska leta!
Sedan sorterade jag den smutsiga tvätten i mörk och ljus. Kollade i vardagsrummet på kläder som hamnat i fotöljen osv och sorterade rent/smutsigt, ljust/mörkt. Johan körde två maskiner tvätt.
Sedan hängde jag ut våra täcken över räcket på balkongen för att vädra. Plockade upp saker från golven och kommenderade Johan att hjälpa till. Tog en paus och läste lite i solen på balkongen.
Dammsög alla golvytor. Vill egentligen också skura golven men orkar inte det.
Därefter vattnade jag blommorna på balkongen, inte utomhus dock så hoppas de överlever till imorgon kväll (fattar inte varför JAG måste vattna blommorna när TVÅ killar är hemma och har sommarlov?!).
Sedan diskade jag, både för hand och plockade i en maskin. Johan lagade mat. Jag diskade igen kastruller och stekpanna mm och torkade av ytorna i köket.

Tog mig sedan ett efterlängtat bad med BADBOMB(!) som jag hittade hos mor och far i helgen och tog hem två stycken. Tände ett doftljus också för stämningens skull. Låg i badet i, ja en bra stund iaf. Läste boken samtidigt.
Bestämde mig för att hälla ut vattnet till slut och tvätta håret duschandes istället. Snorde min MARABOUhandduk som en turban runt huvudet när jag var klar och satte på min sköna badrock och gick ner och ut på balkongen. Vilken skön kväll! Ljusblå himmel, frisk doft och inte alls kallt, fast jag var barfota. Visserligen hade stengolvet värmts upp av solen under dagen och var lite ljummet typ, inte kallt iaf. Jag läste lite till i boken, drack kall oboy till.
Avslutade och bar in täckena. Nu ska jag byta lakanen i sängen där uppe, ska försöka få hjälp av Johan- den ofrivillige städaren. Sedan är det till att läsa en liten stund och sedan sova. Upp och jobba imorgon igen. 2 veckor kvar, sedan efterlängtad ledighet!
God natt! *gääääääääääääääääääääsp*

Hela helgen

I fredags efter jobbet åkte jag och Johan till mamma och pappa och hälsade på. Vi åt middag tillsammans och hade det trevligt. När vi skulle åka med moppen vid 00 upptäckte vi att pappa parkerat in oss  med bilen. Jag vägrade väcka honom då han kört 50 mil den dagen och behövde sova. Johan gick motvilligt med på att sova över. Jag somnade direkt.

På lördagsmorgonen åkte Johan hem efter frukosten för att hinna träffa sin familjen som tillfälligt var hemma från skärgården. Jag stannade kvar. Pappa åkte ner till farmor. Mor och jag gick ner till farmor efter en stund. Där var hennes grannar Palle och Lisbeth. Pappa och Palle har känt varandra hela livet. De bjöd på fika och vi satt alla ute, farmor också.
Efter en stund gick jag och farmor in och pratade bara vi, det var jättetrevligt. Hon hör ju bra när man är ensam med henne, så vi kunde snacka en hel del.
Hon bad mig igen att ta hem den prydnadsdocka som jag fick när jag var 3 år av henne. Dockan heter Elisabeth. Hon har tjatat i många år att jag ska ta hem henne, så nu gjorde jag det slutligen.

Sedan körde pappa mig och mamma till vällingby. Där vi shoppade lite. Jag hittade en ny handväska (trodde Johan skulle bli galen, men när jag sa att jag inte köpt någon på över ett år så var det okej) och fyndade en vit kofta. Koftan hade kostat 249 kr och nu kostade den 49 kr. Så det var ett rejält kap.

Sedan gick vi och hämtade biobiljetterna till filmen Mamma Mia. Bakom disken stod Jonas.
Därefter gick vi för att äta middag. Sallad för mamma och Skagenbaugette till mig.
Sedan var det dags för filmen!

Mamma Mia var jättebra! Starkt rekommenderad. Tänkte under filmen att den här måste jag köpa.
Se den.

Sedan var det hemgång, mor till sig och jag till mig. Och vem möter jag på perrongen om inte Mathilda. Vi har en speciell relation... Gick i samma klass under ett par dagar. Den enda jag gillade i min första gymnasieklass. Och trots att vi knappt hann gå i samma klass någonting (hon reste nämligen bort så hon var bara i skolan 2 av dagarna jag gick där) så hälsar vi varje gång vi ses och småpratar lite. Det är kul faktiskt :-)

Sedan kom jag hem och visade Johan mina fynd under dagen! Han gillade allt.
Började se en film på 4an som började 21.15 och slutade 00.50. Jag orkade inte. La mig strax efter 00.
Idag ska jag städa........ :-(



MMS-bild på ett kön... kul?

Hm dagen började med att jag fått en mms-bild på mobilen. Jag har väldigt dåligt minne, kan bara ha 3 bilder i den inkorgen så varje gång jag får en ny som jag vill spara måste jag ta bort en. Får jag en bild så kan jag se bilden och tillhörande text, men inte avsändaren. Först när jag sparat bilden kan jag se avsändaren.
Imorse fick jag alltså en mms-bild. På en penis. Och med en text som var ungefär "så här kul ska vi ha det på lördag".
Jag hade fullt minne och vill inte direkt kasta en söt bild på min brorsdotter för att se avsändaren, alltså vet jag inte vem som skickat. Om det var ett skämt, om det var felskickat eller vad det var...
Så den skyldige får gärna höra av sig så jag vet vem det var som eventuellt skämtade.
Som om jag kommer få veta det...

En del att fundera över

Har varit helt okej dagar på jobbet. Dock var vi underbemannade idag, 2 färre än igår och sedan gick Lisa till akuten för att kolla vad som var fel på hennes ögon. Så kvar blev vi 5 stycken, varav 2 ordinarie. Jobbade över 45 minuter...

Igår tog jag ett bad när jag kom hem, var så skönt!
Blev klar med min bok, Flyga drake, och började på en ny som jag lånat av svägerskan, Låt den rätte komma in. Den verkar lite läskig, får se om jag klarar att läsa den och de andra böckerna av samma författare. Alla som läst den har tyckte att den varit bra iaf.

Funderar på hur jag ska göra med jobb till hösten. Ska jag be om att få vara kvar från september tills jobbet flyttar utomlands eller söka annat. Kanske lika bra att fortsätta med det man hunnit lära sig, och resan är ju inte såå lång och jag känner folk där nu. Men med det kommer mer ansvar och längre dagar (på hösten är det antagligen mer jobb än på sommaren). Tar mig en funderare, men måste ju snacka med min chef snart isf.

Var en på morgonen som trodde att jag var synsk, det var vänligt men så är det icke.

Finns en annan chef på ett annat jobb som borde tänka efter lite mer. Det hade min sambo varit glad över.
Han har förresten fått en kallelse till teoriprovet, och en inbetalningsavi- trots att han redan betalat... *suck*

Nu ska jag läsa lite. Längtar efter rena strumpor nu, har haft samma par hela veckan... Johan, tvätta strumpor!!
Juste ska vattna blommorna på balkongen också. Gör det först och sedan läsa.
Ciao.




Finlandskryssning!

Idag fick jag en sådan lust att åka på kryssning! Lite miljöombyte, billigt, mysigt och härligt.
Bra för miljön också.

Men hur är det egentligen. På åldersgränser står det 21 på helger och vissa andra dagar. Är det 21 års gräns som gäller?
Jag är ju 20 år och min fästman 22 år. Får vi inte åka? Vet ju många som är under som åkt utan målsman, hur går det egentligen till?
Någon som har koll får gärna svara...

Idag är en effektiv dag

Så är det bara 14 dagar till semester. Sköönt.
Dagen har gått fort, jag är back on track igen. Jobbade på i rätt bra takt, lagom för att hinna det jag ska och med få fel.
Är ju lite irriterande. Sedan chefen testade mig har jag uppfyllt kraven varje dag. Felmarginalen man ska ha ska vara på 0.0någonting %, vilket jag har haft varje dag sedan dess. Tror jag har varit nära innan dess också.
Just den dagen var riktigt usel, och just då testar hon mig. *fortfarande lite arg*
Hon vill även att man gör 60-70 stycken om dagen. Bortsett från ons-fre förra veckan (dels för att jag var så trött och dels för att vi hade så lite jobb att det inte skulle räcka till alla annars) har jag uppfyllt även den kvoten.
Så det är mycket irriterande.

Har vattnat alla blommor i trädgården och på balkongen.
Katten var instängd på vinden igen...
Johan var på bilskolan. Teoriprovet är den 1 aug. Han testade idag på körskolan olika test, med vv:s gränser skulle han klarat varje gång han gjorde, så ser lovande ut.
Om han klarar teorin direkt får han uppkörningstid under augusti. Lovely.
Synd bara att vi då inte har nytta av det över semestern, men men...


Goda middagen

Idag bestämde jag och Johan för att laga kycklingwraps med potatis, rödlök och currydressing med äpple till middag.
Klockan närmade sig 5 då vi åkte iväg med moppen och handlade det vi behöve. Men vi köpte ingen potatis, för 6 potatisar kan vi låna av hans familj nu när de är bortresta.
Kommer hem och ska sätta på potatisen. Finns inte en endaste liten potatis någonstans. De tog med sig all potatis när de åkte!
Attans.
Johan få i uppgift att steka kycklingen medan jag går och handlar potatis, motvilligt. Går dryga kilometern till närmaste affären. De har en 2 kg säck potatis med bäst föredatum 8 juli 2008 och typ 10 små sketna potatisar som alla var gröna.
Bra där. Får vända hemåt utan något. Ringde Johan på vägen som suckade men sa att han kunde ta moppen och åka till affären då. Så när jag kom hem bytte vi av och han åkte medan jag gjorde dressingen och hakade rödlöken.
Ringde farmor också. Snackade i 25 minuter. Johan kom hem och jag skalade potatisen och hade satt på vatten att koka så det gick rätt fort. Klockan 19 var middagen klar. Över en timme senare än planerat. Denna mat tar egentligen bara 15 minuter att tillaga.
Och jag som var sååå hungrig. Och Johan också.
Men gott var det!

Ett icke SATC-fan om filmen

Igår var jag, Sandra och Susanna och såg Sex and the city filmen. Har ju hört att den är jättebra och även om man inte sett serien ska det gå ändå. Och det är klart det går. Jag har sett ett enda avsnitt och det var förra året i april. Så insatt är jag. Nu vet jag iaf vilka dem är! Så vad tycker då ett icke SATC-fan om SATC-filmen? Jo den var bra, det var den. MEN (som Tony Irving säger) jag blir inte lika känslomässigt involverad. Jag skrattade, men inte lika mycket som de andra, jag blev sorgsen, men hade en bra bit till tårarna. Men det var en bra film som man kan se även om man inte följt serien, eller ens sett ett enda avsnitt, bara man är inställd på att det är en helt vanlig film (de gör ju en liten genomgång så att man fattar vem som är vem och får den information man behöver för filmen i början av den) och inte har skyhöga förväntningar på att asgarva och gråta- för känner man inte karaktärerna sedan flera år är det svårt att under 2½ timme bygga upp den känslomässiga nivå som fansen redan innan befinner sig på.
Som sagt, ändå en bra film.

Det var faktiskt roligt att se de olika karaktärerna. Haha hade inte en susning om hur de brukar vara men nu känns det ändå som att jag fått en bra bild över deras känslo- och relationsliv. Hihi rätt kul. Synd att jag inte kunnat följa serien innan bara...




Shopping + bio ikväll

Hade tråkigt och ville ut, smsade Sandra och frågade vad hon gjorde. Så sedan mötte jag henne och Susanna i Vby. Vi shoppade lite. Jag köpte en rosa tröja med tryck, en vit med tryck och en röd klänning. Sandra köpte också en del, men inte Susanna. Vi shoppade på GinaTricot.
Sedan slutade det med att vi bestämde att vi ska se Sex and the City filmen ikväll. Så vi har köpt bildetter till halv 9. Hoppas det blir skoj. Har bara sett ett enda avsnitt men det blir väl helt enkelt som en helt vanlig film för mig ;-)

Hade lovat Johan att se på en film med honom ikväll... han blev nog lite besviken när jag bokade in bio utan att fråga först när vi hade planer. Förlåt honey. *kram*

Sömntuta

I onsdagskväll sa jag till Johan:
- jag måste lägga mig nu så jag får sova, jag måste lägga mig tidigt och sova de här nätterna. Annars kommer jag inte orka vara vaken länge på din födelsedag.
Varpå Johan tyckte jag var löjlig och lät som på dagis "annars kommer inte jag på ditt kalas".
Det fick bli en kompromiss, men jag fick inte den sömn jag behövde.

Upp till bevis igår.
När jag skrivit inlägget halvlade jag mig i soffan och läste i boken. Kom några sidor innan jag la undan den, släckte skrivbordslampan och somnade. Ca 20.20-20.30. Vaknade 21.05 och gick upp, klädde av mig, tog bort smink. MEn jag struntade i tandborstning, jag orkade inte vara vaken en sekund till.
La mig i sängen och slocknade. Sedan vaknade jag kvart över 7 imorse men somnade om. Vaknade strax före 9 och gick då upp. Drömt en massa inatt.
Det mesta helt ologiskt.

Så får se hur länge jag orkar ikväll, hihi.

Födelsedagsfirande

Så, jobbet avklarat (och på vägen dit mötte jag samma kille med gips på vänsterarmen som igår vid samma ställe).
Jag har snart läst ut min bok.

Jag  har ätit smörgåstårta och tårta med grädde, smultron, hallon och jordgubbar, sjungit Ja må du leva och överlämnat present.
Johan verkar nöjd med allt. Han fick förutom en del av en servis att ha när man äter kinamat (som var från mig) en hel massa t-shirts -4 stycken, en kortärmad svart skjorta, pengar, hörlurar som han önskat sig och ett snyggt nykelskåp.
Dessutom smsade mina föräldrar och grattade honom. Och på posten fick han ett vykort med pengar från sin farmor och farfar.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKLING!


(Några bilder på presenterna kommer, dock ej på maten och tårtorna trots att de var jättefina)

Freeedaaag!

Idag är det FREDAG! Äntligen! Härligt!
Ikväll blire att fira Johan och äta smörgåstårta!
Imorgon blire att SOVA UT!
Mmmmm vad jag längtar!

Antagningsbesked 1 till högskola

Nu har antagningsbesked 1 kommit och det gick som väntat.
Reserv på första och andra och antagen på det tredje och det fjärde struket.
Det ironiska är ju att jag bestämt mig för att inte tacka ja till tredje valet. Så tackade nej till antagningen där och står kvar som reserv till de två övre. Men som reserv 294, på första handsvalet, och 197, på det andra, känns chanserna små. Ni ser, de som känner mig vet att jag har riktigt bra betyg, men det hjälper inte till dessa utbildningar- här är det bara det bästa som gäller, och vi mänskliga får ge vika. Men man vet ju inte, förra sommaren hoppade jag över 100 placeringar mellan antagningsbesked 1 och 2 till mitt första handsval (som var det även då).

Men nu funderar jag ju på ett ytterliggare alternativ, jobba under hösten och börja plugga till ett helt annat yrke än de jag sökt till våren. Där har jag iaf chans att komma in.. Hade kommit in denna våren om jag sökt tex.
Jag får fundera...

Truman show?

För några dagar sedan sa jag till Johan "tänk om det är som på Truman Show med mig, för jag vet det ju inte så jag måste vara den som hela världen bevakar". Johan svarar att han heller inte vet något men att jag får hålla utkik efter massa bilar som plötsligt befinner sig på en gata och sedan är den tom osv som i filmen. Så jag håller utkik.
Idag på väg hem från jobbet ser jag en äldre man, han var där igår också!
Och när jag går av i Islandstorget (skulle möta Johan där och handla mat på pizzerian) ser jag att bara några platser ifrån sitter samma 4 25-åringar som igår satt på samma avstånd från mig!
Hm... får hålla utkik imorgon.

Imorgon ska jag luncha med Monkan och Gankan, Monika och Annika. Lisa skulle egentligen med men hon ahde sedan länge bestämt lunch med en annan och det gick ej att avboka tyvärr. Men det blir kul ändå.

Nu mumsar jag på en sallad. Ska läsa vidare i boken, börjar närma mig slutet nu!
Ska lägga mig tidigt idag, vad än Johan säger!
Förresten, imorgon är det Johans födelsedag!

Min dag på jobbet

Idag var det inte mycket jobb, precis lagom egentligen.
Hänt en del roliga saker:
- Jag glömmer bort var jag jobbar. Har ju min jargong när jag svarar: "ma--- ---- ---- Sara". Men svarar i telefonen: "ma---"
Sedan tar det stopp och jag börjar fundera på var sjutton jag jobbar, vad det heter?! Är tyst i minst 10 sek innan jag kommer på det och tveksamt fortsätter "--- --- Sara".
- Min kollega Maria ska gå på toa men väntar på ett viktigt samtal, så hon ber mig att svara om hennes telefon ringer.
Den ringer, men det kan ju vara vad som helst. Men det var det inte, det var det viktiga samtalet. "Hon är inte här just nu, men jag kan kolla om hon snart är ledig" säger jag till personen i luren. Och sedan går jag till toaletterna och hör precis hur hon spolar där inne. Så hon är snart klar: "Maria, hon ringde nu. Du är väl klar snart och kan ta det?" ropar jag in till henne. "Va? Aa jag kommer" svarar hon, "Bra!".
En som jobbar på en annan avdelning som sitter på andra sidan av toaletterna (aldrig lagt märke till förr) gick förbi och började skratta,när jag kom ut ur korridoren till mina kollegor så sitter i princip alla min kollegor och skrattar, åt mig.
Ett par av dem kunde inte sluta skratta på en bra stund. Och jag skrattade också, mest för att de gjorde det. Vadå? Varför var det SÅ kul att jag ropade in till henne... Jag hörde ju att hon var klar...

Sedan hände lite tråkiga saker också:
-Vi sitter där och har det rätt lugnt och så ringer det en som vill berätta att han faxat ett uppdrag till oss. Inget ovanligt. Men han låter superseriös och när han säger vad det handlar om pratar han som dem på keno typ. Det var ett så stort uppdrag att jag inte får göra det, men jag kan hämta det från faxen och be en kollega ta hand om det. Kontrasten mellan att vi sitter och gör typ... lite och att han låter så seriös och viktig gör att jag skrattar till. Han frågar direkt varför jag skrattade. Var kanske inte så lyckat. Säkert snackade han skit om mig efteråt med kollegor, att jag var oproffsig osv. Men han fick den hjälp han behövde och uppdraget blev gjort som det skulle, så han borde inte vara missnöjd. Och jag är inte oproffsig.
Men jag ligger på rätt mycket minus på sömnkontot och är rätt övertrött, det mesta är roligt för mig numera... Usch, varför ringde han just till mig för.... just då.
-Cirka en halvtimme innan vi får gå hem går en av våra två faxar sönder. Vi kan läsa det mesta på pappren, men några rader med viktig information försvinner så därför kan vi inte göra dem. Måste stoppa så att inga uppdrag kommer på den faxen, ringa reparatör, försöka hitta den som skickat faxen (men på vissa hade den informationen försvunnit) och berätta för alla som faxar oss vad som hänt. Härligt.
Jag gick kl 17 men några satt kvar och letade kontaktpersoner...

En låång dag

HÄRLIGT
Var hemma (precis) innan 18 idag. Behövde jag verkligen. Var tvungen att snooza 10 min imorse, jag var såå trött.
Kom till jobbet och jag tror att jag gäspade fram till lunch. Helt sanslöst.
Nu när jag varit hemma en 20 minuter så börjar jag bli trött igen. Men har köpt hem två kycklingklubbor, en liten potatissallad, en liten brödbit och en colaburk-vilket blir min middag. Johan ville ha pizza eller något.

Han kom hem igår strax efter 23, då hade jag precis lagt mig, men vi stod i trappen och snackade någon minut och kramades, så vi fick ses liite iaf. Idag ses vi desto mer. :-D
Tror han pluggar teori inför körkortet. Det är bra, snart dags. Ska till skolan och öva imorgon, PI bra!

Haft några knäppisar på jobbet idag, "jag tänkte att ni fattar det iaf", var en av dem. Hade 3 till. Misstänker att en ljög för mig också. Och en var helt snurrig, total förvirrad. Jag frågade om han kunde tyda en bokstav, en enda, så kunde jag göra det ändå, men han sa att kunden var på väg ner (för att skriva om 2 hela, för att skriva tydligare) och att jag skulle makulera dem... Fast resten var det inget fel på. Så mot min vilja fick jag ta bort allt och skicka tillbaka dem. Totalförvirrad.

Tar denna vecka aldrig slut?

Kortis

Ja, som jag tänkte var Allsången bra denna gång! Kunde många av allsångslåtarna också, så är nästan så att jag borde varit där.
Sitter fortfarande hemma ensam. Ska ringa Johan och höra hur sent det blir. Annars kanske vi inte kommer ses förrän imorgon kväll, då blir det 2 dygn utan att snacka med varandra ansikte mot ansikte fast vi är sambos. HAn ser mig när han kommer hem och jag sover och jag ser honom när jag ska upp och han sover...
Hoppas inte det, tråkigt. Saknar honom lite grann redan.

Morden i MIdsomer var bra, spännande. Verkligen.
Nu snart läggdags.
Natti!

Jag har känt dig länge, men ändå inte

Bra blandning på Allsången idag verkar det som ^^

Jobbet går det bra, så ojämt! Igår jobbade jag ju över, idag kunde jag sluta i tid.
Så kom LIsa förbi och frågade om inte vi kunde gå till Söder efter jobbet. Visst!
Passar ju perfekt idag. Snackade med Johan vid 16 tiden, då skulle han, kusinen, brorsan och brorsans kompisar in till stan och gibba.. Alltså spela dataspel tillsammans.
Vet inte när han kommer hem, men han trodde inte så sent iaf,
Så jag och Lisa gick till Slussen, och sedan bestämde vi för att äta middag tillsammans i Gamla Stan, dyrt blev det. Men det var väldigt trevligt och kul. Vi är väldigt olika, har helt olika bakgrund egentligen. Men ändå går vi väldigt bra ihop.
För att citera Lisa "Det här trodde nog inte våra mammor för 20 år sedan när de var gravida, att vi en dag skulle gå ut och äta tillsammans. Och jobba på samma jobb."
Mamma och Lisas mamma har jobbat och varit kompisar länge, tror inte de kände varandra för 20 år sedan, men bra länge iaf. Så hela livet har jag hört om Lisa, hur det går för henne, vad hon gör osv. Och antagligen detsamma för Lisa om mig.
Flickan är lång, ungefär 178 cm. Och hon har varit lång länge, så när jag var yngre fick jag ärva kläder av henne. Har inte fått kläder sedan början på högstadiet men jag har ändå kvar åtminstone en tröja som jag fått av henne som jag fortfarande kan ha. Den är lite kort i ärmarna men funkar iaf.

Vi är väldigt olika skrev jag, och det är vi. Vi kom på en likhet. Båda gillar att planera vad som ska hända i livet och blir lite irriterade på om någon velar och inte kan bestämma sig hur det ska vara. Säg bara ja eller nej, nu eller nästa vecka. Säg något, bestäm dig så att jag kan planera mitt liv!
Men annars har vi olika familjeförhållanden, relationsförhållanden, skolförhållanden, jobbförhållanden och olika partyliv.
Och ändå, går vi så bra ihop.
Lustigt det där, men riktigt skoj.

Busstrejken

Busstrejken tas upp igen. Natten till torsdag ställs bussarna. Suck. Även bussarna i Västerbottens län tas ur trafik.
Hm.

Liten uppdatering

Trött nu! Började jobba 5 min innan starttid och jobbade över 45 minuter efter att jag slutat. Tur att jag får betalt för varje minut! Det var lite dramatik på jobbet idag, men blir inget roligt att skriva om det här så..

Idag och 3 dagar till är Johans kusin Jon från norrland här. Hon kommer säkert occupera min dator... Får sno åt mig några minuter lite då och då.

Något på tv idag?
Annars blir det tidigt i säng, härligt, och läsa vidare i boken.

Nä nu ska jag kolla lite andra saker och ta det lugnt.
Tjing


Kille mot tjej i armbrytning, det är ju avgjort, eller?

Jag och Fredrik ska bryta arm. Tack fotografen för denna härliga bildserie.

Vi gör oss förberedda.

Fredrik är inte orolig. Det här blir en lätt match.

Matchen är igång.

Hm, starkare motstånd än väntat?

Det låtar åt vinst för hans del, och det blev det... till slut. Men notera det illröda ansiktet
och de vita knogarna på vänsterhanden som håller i bordet. Det blev ingen lätt match.

Johan sa precis

"Pendelsilvergrejen"
Någon som fattar vad det kan vara? Tog mig några sek kan jag ju säga..

Några gruppfoton

Bilder där vi är 4 pers eller fler (och hyffsat bra på de flesta).

hm... ser lite mobbad ut där ensam på ena kanten, men lugn, det var jag inte!

Magda satt lugnt och stilla på en stol när Sebbe sätter sig i knät, och sedan Bella, Johan och VV. Stackarn!

Alla verkar väldigt roade av något... :-D

Tv4 klantar, igen

Går bra för tv4 numera. Först tillfälligt avbrott under EM-semi, vilket är ILLA.
Och nu mitt i en film, som jag velat se sedan i onsdags...
Hm, nu börjar filmen om frn början verkar det som?!
Aja...

Åtta i orange hatt från Holland!

från igår

Liten update om dagen

Fint väder idag också. Solen skiner, det blåser lite svalkande och min termometer som är skuggat av ett träd större delen av sommaren står på 23 grader nu ca. Har varit nere på stranden en stund och läst i Luftslottet som brann.
Har ätit en glass, Magnum White- 5kr på ÖB.

Ikväll ska vi äta middag hos Granbergs- grillade kycklingspett. Mums!
Är hungrig nu, men det får vara.

Just nu mottar jag bilder från Sandra som togs med hennes kamera igår. Vi hade 4 kameror som stod på borden och folk tar bara den närmaste kameran och knäpper lite kort. Så jag vet inte när, av vem eller varför vissa bilder är tagna. Sandra hade 134 bilder från igår tror jag hon sa. Jag har 400 bilder på min kamera... Och har plats för 200 till egentligen. När jag fått en massa bilder ska jag välja ut de bästa och publicera här, men det blir ju som ni förstår bara en bråkdel av alla bilder. När det då är dags att uppdatera med bilder tänkte jag också skriva lite om hur det var.

Har för mig det är en bra film ikväll, måste kolla om det stämmer.

Den här bilden togs på mig igår med min kamera, jag gillar den! (Jag har beskurit den så att jag hamnar mer i fokus).
Hatten är egentligen VVs, och Bella ligger bakom att det sitter en blomma i den. Tycker det var fint!




Radbrytningarna försvann?

Men kul då... Har massa radbrytningar i förra inlägget, tom 3 enter-slag emellan styckena men det skiter dem helt i! :-(

På vägen fram

Igår var första dagen jag inte alls hade ont i ryggen, yeey! Jobbade som vanligt på. Och denna dag så var vi gröna, dvs vi hade gjort allt vi måste göra innan hemgång (om det inte är extrema mängder som måste sparas tills nästa dag), redan tio över fyra på eftermiddagen. Det var riktigt nice. Slutade därmed i tid :-) Gick till Liljeholmen, även om strejken åtminstone tillfälligt hade avbrutits då (fast bussarna gick fortfarande inte typ), åkte hemåt. Mötte mor i Alvik och vi bestämde oss för att ta en glass och sitta och snacka en stund på en bänk där. Var så otroligt härligt väder. Varmt, soligt, lite fläktande vindar. Med tanke på vädret kunde vi ha varit utomlands. Sedan åkte vi hemåt. Jag kom hem och då blev det rätt brått. Sandra hade fest igår kväll, kl halv 8 skulle man komma. Systemet stänger 19, och vi hade inget hemma så vi behövde hinna dit på vägen. Och klockan var 18. Jag gick och tvättade av mig, hade duschat på morgonen så det fick duga, bytte kläder och packade ner varmare kläder gör hemfärden, sminkade mig osv. Johan fixade också till sig, men det var först 18.40 vi kom hemifrån. Vi sprang hela vägen till tunnelbanan, och när vi var i spärren stängde tåget dörrarna och åkte. 10 min till nästa tåg, och det tar 7 min att åka dit+gå till själva affären. Johan sprang tillbaka för att hämta moppen medan jag väntade med vårt ombyte osv på att han skulle plocka upp mig. Vi bestämde att jag skulle in och handla så gick han på coop och köpte chips och sånt. 18.56 kom jag in. Som tur var visste jag exakt vad jag ville ha. Jacob's Creek, mousserande vin, till mig och 7 kactus/lime cider till Johan. Skönt nu när vi kan vara flexibla och båda kan handla där utan problem. Mötte Johan i kassan vid Coop, han köpte chips och jordnötsringar. Sedan gick vi och åt middag på Mirella. Jag tog hamburgermeny och Johan kebab med bröd. 2 colaburkar var. Och vet ni vad? Jag bjöd :-) Sedan åkte vi med moppen till mor och far och parkerade där och snackade med dem en liten stund. Sedan gick vi till Sandra, och var framme 20.25. Fint folk kommer sent, right?

Värde på min blogg


Bytt mobilabonnemang

Igår var jag också hemma pga ryggen, men sen började den kännas rätt okej, så bestämde att jag skulle gå idag iaf.
Och det har gått bra. Åkte tidigare för att undvika folksamlingarna vid rusningstid nu vid strejktider. Var på jobbet 8.10.
De låg _så_ efter. Ska egentligen göra allt jobb som inkommer fram till 13.30 under den jobbdagen. Idag när jag kom var det gårdagens kl 11.15 som jag fick börja med. Helt sanslöst.
Jag slutade 17.50, och nu är vi ikapp. Hurra! 8 timmar och 55 minuters ren arbetstid.
Ryggen har hållit iaf.

Nu har jag precis bytt mobilabonnemang, eller beställt nytt. Nu har jag Telia Mobil Student. Det är jättebra, men eftersom jag antagligen inte kommer vara student i höst kommer jag inte ha kvar det. Nu såg jag reklam om Telia Mobil Max 25, som man kan skaffa om man är student eller under 26 år. Priserna var snarlika, lite dyrare uppkopplingsavgift, 99 öre istället för 69 öre, men billigare minutavgift till övriga mobilnät, 49 öre istället för 69 öre. Billigare till fasta nätet. 0 kr till sms upp till 5000 sms i månaden, det är samma. Samma månadsavgift. Billigare mms med det nya... osv. Så går ungefär jämnt ut. Och jag slapp engångsavgiften i och med att jag gjorde det på internet.
Det fanns 15000 abonnemang, så passade på nu. Kommer ju antagligen inte kunna få det billigare sedan när jag inte räknas som student längre. Tror det kostar 100 kr att flytta abonnemanget, men jag kunde flytta det oavsett bindningstid jag hade kvar i och med att jag hade Student nu. Andra Telia abonnemang får ha max 3 månaders bindningstid kvar. Och för andra tror jag det måste vara obundet...

Ja, nu ska jag äta innan det kallnar! Har kunnat äta i 45 minuter men fastnat vid telia och här...
Men latismiddag idag- Toast.
Ciao!

Hur strejken påverkar mig

Busstrejken drabbar inte mig. I vanliga fall.
I vanliga fall hade jag nämligen som vanligt gått hemifrån  om 5 minuter, tagit tunnelbanan, tvärbanan och därefter skippat bussen och gått till jobbet i 15 minuter och efter jobbet tillbaka och åka spårtrafik hem.
Det blir alltså ingen skillnad för mig.
I vanliga fall.
Nu är det inte i vanliga fall. Jag hade väldigt ont igår i ryggen på jobbet och på vägen hem. När jag kom hem vilade jag en del, och det blev bättre. Under natten vaknade jag som vanligt till några gånger men kände bara av ryggen pyttelite.
När jag gick upp var det inte särskilt mycket det kändes där bak. Men nu när jag klätt på mig, ätit frukost och gått och suttit lite börjar det kännas igen. Ajdå.
I vanliga fall hade jag åkt till jobbet. I värsta fall får jag vända hem under dagen, ingen fara- det gick ju igår...
Men nu är det inte i vanliga fall, för det är busstrejk.
Med tanke på hur snabbt jag började känna av ryggen igen efter lite gående och sittande så tror jag inte jag klarar av den 15 minuters promenaden. Och vad gör jag då om smärtan återgår till den styrkan den hade igår? Tog en timme för smärtan igår att gå från 0 till max, det var inte skönt.
Så för att försöka ta hand om mig själv, och för att jag inte litar på att jag kan ta mig till jobbet utan att förvärra vad det nu är, så stannar jag hemma. En hel dags lön, men det struntar jag i. Jag vill inte få så där ont igen. Började ju nästan gråta av smärtan på jobbet, var bara att bita ihop.
Istället för att gå hemifrån nu halv, sitter jag kvar. Strax ska jag lägga mig och hitta en bra ställning. Så hoppas jag att det är smärtfritt imorgon.
Om 30 min ska jag ringa chefen.
Härligt värre.

RSS 2.0