Update

Nu har vi ätit grillat med svärfar och ena svägerskan. Det var gott! Grillspett bjöds det på.
En timme lång var middagen och efteråt bjöds det på glass som var väldigt god!

Snart ska jag åka till Vby och möta Sandra och Susanna och sedan får vi se vad vi hittar på. Jag är osäker på om jag ska ha shorts och ta  med mig byxor för hemfärden eller om jag ska byta redan nu...
Kanske är bättre med det sistnämnda ändå, och då får jag plats med en jacka för hemfärden istället. Det låter ju bra faktiskt.

Imorgon är det Ukrainamatchen, inte missa! Ska hem till far och se den, den är vid 15-tiden, och sedan lär nog mor komma hem under matchen, hoppas iaf så att vi hinner ses lite. Och Johan tänkte också följa med om inget annat händer.

Nästa helg ska Kung Fun ha litet läger, där de tältar och tränar tillsammans... Får se hur det blir, jag och Johan sover ju helst inte ifrån varandra. Och jag får nog följa med och tälta med dem men det känner jag inte för och Johan vill vara med. Så får se hur det blir. Johan klarade sin gradering. Han missade ju graderingen innan vintern för att han brutit en stortån, så nu hoppade han över den första nivån och gick direkt på den andra. Så nu är han blå.

Ska slå en pling till mor sen, uppdatera mig lite om livet. Moster Annika skulle tydligen klippa hennes hår idag. Om hon kommer tidigt imorgon kanske jag kan färga det åt henne.
Men först ordna byxor och jacka och sedan iväg och träffa S&S. Tåget går halv så måste paffa nu!
Ha en trevlig kväll!

Mitt livs bästa sms?

Jag har lite tråkigt faktiskt. Sandra är färdigtatuerad nu och undrade om jag vill komma över. Men middag klockan 19 hindrar det, kanske åker över efteråt men vill snacka med Johan om det först.

Jag satt på balkongen i solen och det var varmt! Men ändå behagligt varmt och några svalkande vindpustar. Men ändå, jag har tråkigt. Förstår inte var min svåger tog vägen?! Han verkar inte vara hemma, och jag som behöver bli lite underhållen. Är ju lite sällskapssjuk idag.
Iaf så satt jag där på balkongen och tråkade. Så kom jag att tänka på en blogg som jag läser. Bloggerskan skulle börja med "dagens sms". Nu är det inget för mig för jag får inte särskilt många sms om dagen, och de är nog inte särskilt roliga att skriva på bloggen. Så det är kört. Men det finns några sms som jag har fått genom åren och som betyder lite extra. Ska inte ta upp alla dem heller, för det är nog inte så roligt för er. Men det finns ett som fortfarande värmer.
Så det tänkte jag skriva här. Det kom helt plötsligt den 8 januari 2004 (jag var 15 år och hade ännu inte träffat Johan, så var ett tag sedan) klockan 21:13:45 och avsändare var min yngste storebror, Martin.
Han skrev:

Sara, jag är stolt över dig! Kommer alltid att vara det.

Så enkelt var det alltså att glädja mig de kommande 4½ åren. Dock blev jag alldeles paff, och jag visste att Martin var ute på typ krogen eller så så jag svarade ungefär "Skickade du till rätt Sara och är du full?". Han blev lite förnärmad av mitt svar, och jag ångrade att jag skrev så. Ung och dum, helt enkelt.
Det visade sig att han suttit och berättat om mig för någon, vet inte vem eller varför. Och efter ett tag hade han kommit på att jag var en bra syster och att han var stolt över mig. Så det ville han visa med det smset. Och det lyckades, trots mitt klumpiga svar...

Imponerade?

Ja, det är inte lätt att imponera på svågern, han sa mest "hur gammal är den leksaken?" "En vecka" "Ja *tystnad* du är som en liten unge som vill leka med sin nya leksak hela tiden."
Ja kanske det, men så länge det är roligt ska jag väl hålla på?
Jag bestämde mig för att gå iväg iaf. 13.35 gick jag från grinden, då hade jag gått ca 700 steg.
Sedan började jag gå samma runda som i måndags, som de fina naturbilderna var ifrån. Fast utan att fota. Jag gick nästan exakt samma väg och när jag kom till den punkten där jag egentligen skulle svänga upp för att gå hem, ca 300 m, beslutade jag mig för att fortsätta. Så istället för att svänga upp gick jag vidare rakt fram, förbi Ängby camping och vidare. Jag hade ingen aning om vart vägen ledde åt det här hållet, men i värsta fall är det bara att vända tillbaka. Till slut kom jag fram till Drottningholmsvägen, där jag svänger vänster mot Brommaplan. Väl i Brommaplan stack jag av och köpte mig en cola och lite bröd, den avsticken tog 5 minuter, och sedan var jag på spåret igen men denna gång gick jag längs Bergslagsvägen på väg hemåt.
Jag kom hem 15.45, så 2 timmar och 10 minuter, eller 5 minuter om man räknar bort handlingen, gick jag. Nu är jag uppe på 15 259 steg, jag är trött(främst i fötterna), jag är svettig och jag har väldigt ofräscha fötter. Så tror en dusch skulle sitta fint.
Ska bara uppdatera promenaden på jogg och sedan hopp in.
Johan är på Kung Fu och ikväll slipper vi laga middag för vi är bjudna på grillat!

Hoppas tatueringen går bra Sandra!

Ensamt och tråkigt

Jag vill ha sällskap!
Jag känner inte för att gå helt ensam, men ingen verkar kunna eller vilja följa med. :-(
*ledsen*
Men måste gå iaf, men jag vill gå med någon ju!
Lite omväxling liksom.Vad händer nästa vecka då?
-Kolla glasögon
-Magdas student
-Omprov?
-Träffa Empan
-Träffa Yaowapa?

Typ, än så länge är det planerna. Och så klart att varje dag ta en promenad.

Lite uppdatering

Igår gick jag 15 251 steg. Från Universitetet-KTH, Hemifrån Bromma till Vby och från Vby till Råcksta. Enligt stegmätaren gick hela dagen på 12.9 km.

Nu är det en ny dag. Moster Anita hade börjat gråta när hon såg mor, morfar och moster. Hon blev glad alltså.

Jag har inga större planer. Sandra ska tatueras klockan 15.

Jag har blivit helt dagblind, men visst är det lördag idag? Måste alltid tänka efter flera gånger för att vara säker på vilken dag det är.

Igår natt drömde jag att vår brevbärare snodde vår post om vi inte hämtade den direkt. Inatt drömde jag att jag var amatöradvokat och friade en gammal lärare från en viss anklagelse.

Läste i tidningen om Bodstöms nya roman, en deckare, Rymmaren tror jag den hette. Den verkar intressant.

Fick mitt H&M kort igår och en 50kr rabattkupong att använda i affären och en 50kr på deras internetaffär. Dock måste man handla för 400 kr minst vid samma köptillfälle och kupongerna gick ut i mitten på juli. Troligt att jag kan handla kläder för 800 kronor den närmaste månaden, för at få 100 kr rabatt. Det var ju faktiskt synd, för jag hade gärna utnyttjat dem. Kanske kan snacka med moder och beställa kläder från internet tillsammans, då kanske vi lyckas komma upp i 400 tillsammans? Men i en affär, nä, det kommer inte gå. Har jag svårt att tro.

När jag lämnade glasögonen igår fick jag en 400 kr rabattkupong som gäller till 10 juni, med anledning av deras 40 års firande. Den kan jag däremot tänka mig. Om bågarna kostar 1100, så blir det "bara" 700 kr, och det är ju faktiskt billigt i dessa sammanhang (tror jag iaf). Sen vet jag inte vad glaset går på, men det borde väl gå på samma typ på alla butiker... eller? Usch, tycker inte om att inte ha koll.

Idag har Johan gradering på Kung Fun, det går bra, är jag säker på ;-)

Ikväll är den en bra film som jag vill se. Men innan dess, vad händer?! KOmmer väl på nå. Måste ta en promis också, och det är ju ingen fara medan vädret är bra :-)


Roliga nyheter!

Nu åkte Johan precis iväg på träning. Själv funderar jag på att gå till Vby och handla lite. Mest suktar godis från Lidl, men vi behöver även nyttigare saker som mjölk. Så ska se om jag känner för att pallra mig iväg. Har inte skrivit hur många steg det blev igår men det blev 12 343 stycken. Har upptäckte en funkton som tydligen ska visa hur långt man har gått, den visade iaf på 10.3 km igår. Så över en mil! Intressant.

Idag hade mor, morfar och kanske någon mer möte med prästen (som heter Sara, solisten som ska sjunga på begravningen heter Annasara och advokaten som har hand om boupptäckningen heter Sara. Ser ni något mönster?). De bestämde psalmer och ordning och dylikt. Det hade gått bra.
Sedan for mor, morfar och moster Annika norrut. Min moster Anita bor i Dalarna med sin familj och hon har varit väldigt ledsen för mormors död (förståeligt) och känt att det är jobbigt att bo långt bort. Så de tre bestämde sig för att boka rum på mosters och hennes familjs hotell där uppe, i namnet Smith. Maken är i Sthlm och hjälper sina föräldrar med packning då de ska flytta upp till Dalarna de med. Han vet om att mor, morfar och moster kommer men inte min moster Anita. Så efter att de träffat prästen for de tre med bil uppåt och ska överraska Anita (som är min gudmor för övrigt). De har nog kommit fram nu. Oh vad roligt det hade varit att se Anitas min när hon ser dem! Hon har inte en aning! Jag älskar överraskningar!

Måste berätta något som Robert berättade idag. Lite avundsjuk blir jag ju. Hans kompis har vunnit 3 biljetter på lotteri till Rysslandmatchen i Innsbruck, Österrike. Och Robert ska följa med! Han ska alltså flyga ner till Österrike, Wien, och se en EM-match live. Alltså, jag blir väldigt avis. Det är ju jättecoolt! Han har fått sin Sverige tröja nu också, som han köpt. Nä, jag måste hålla utkik efter honom. Gör det ni också, 18 juni gäller det! Heja Sverige!


Tänk er denne man i gul Sverigetröja, Sverigehatt, Svenska flaggan målad på kinden och flaggan viftandes i handen! Det är denne man ni får kolla efter under Rysslandsmatchen. Anders Svensson, vem är det? Robert Stoilov är det som gäller. Hahaha.


Med besked

Nu har jag varit på Universitetet med Robert och kollat betygen (innan dess lämnade jag tillbaka provglasögonen). Som jag anade fick jag F(x) på ena filmen på språkförståelsen, dvs ig, på den andra filmen B. På egen produktion C och på tentan C. Så måste göra den andra filmen som omprov. Dock är det ju den 13 juni, då kan inte jag. Så jag hoppas att jag kan få undantag och göra provet nästa vecka, eller veckan efter den 13 juni. För det funkar inte den veckan alls, så hoppas han inte föreslår det.

Sedan gick jag och Robert till KTH från universitetet och sedan åkte vi till centralen och skildes åt.
Efter ett par stationer kliver det på en kille och sätter sig snett framför mig. Inte alls min typ kan jag ju tillägga: brunbränd, muskulös kille med snaggat hår, en hel del tatueringar och en öl i handen. Men efter en stund tittar han på mig och höjer ögonbrynen mot mig. Jag tittar bort. Han kollar vidare på mig, kollar bort, på mig, bort osv. Jag tar upp Metros korsord och löser detta på bara några stationer, attans.
Till slut säger han:
- Ursäkta jag måste få fråga?
- Ja?
- Är det en stegräknare du har där?
- Ja
- Hur många steg har du gått nu då?
*kollar*
- 7000
- Alltså, du behöver inte den. Du är smal. *tar sig på magen*
- Jo, men jag fick den av jobbet, det är en tävling
- Ja men du behöver den inte
- Det är nyttigt med motion, och så vill jag gå för jobbet. Vinna tävlingen.
- Jo okej. Men du är smal. Du kanske inte tycker det men du är det.
- Haha. Jaha okej, tack
- Ja, nu har du fått fina komplimanger
- Ja haha
- Så nu kan du gå hem och tänka på det ikväll. För du är fin.
- Ja okej.
*En annan kvinna tittar på killen, han vänder sig till henne*
- Vad tittar du på då?
- Jag kollar bara runt i vagnen. Det får man göra.
- Jaja, okej.
*Jag reser mig för att gå av*
- Ja men ha en bra kväll då! säger han
- Ja, detsamma.

Sedan gick jag hem och sa på skoj till Johan:
- Alltså vilken pangbrud du har!
- Vadå, är det fler bilar som har tutat?

Okej, nu räcker det kanske. Haha, men de senaste dagarna har jag verkligen blivit uppmärksammad av andra, eller den senaste tiden egentligen men extra mycket nu. Ändå har jag bara haft Mascara eller inget smink alls, så det är ju lite roligt. Tur för Johan att jag är trogen ;-) Nä, men ingen fara. Jag älskar Johan och behöver inte andra, men det är ju roligt att bli uppskattad...

Bilder på Yaowapas hem

Så här, Yaowapa, ser ditt hem ut i bilder!

Vill ju få med så många delar som möjligt av lägenheten!

1. Yaowapa vid datorn
2. Yaowapa "är på väg in" från balkongen
3. Wiebke i soffan
4. En snygg lampa, vill ha!
5. Maten som Yaowapa lagade till oss
6. Yaowapa i sängen
7. Jag var där!
8. Yaowapa och Wiebke trodde att jag zoomade in så att de skulle trycka ihop sig, hihi
9. Och så en bild där de faktiskt måste trycka ihop sig!

Idag

Idag träffade jag Wiebke straxt efter klockan 11 och vi började gå mot Hby gård. Vi siktade på att vara framme runt 12 men när klockan var 5 över var vi vid Johannelund (en station ifrån) så vi gick och tog tåget istället sista biten. Den kom efter en minut. Och Yaowapa mötte oss vid tunnelbanan och visade oss hem, första gången vi båda var där! Det är nära Fredrik. Det var en väldigt söt etta faktiskt. Köket var väldigt litet men ändå charmigt. Nej! Nu glömde jag kolla på dina duschdrapperier! Bjud in mig igen Yaowapa! Haha. Men allvarligt då, den är för liten för två, iaf nu när jag är van vid mer utrymme, men för en är den lagom alltså. Balkong och badkar, det låter ju bra eller hur? Så har jag lite bilder också men inte lagt in dem ännu. Så de kommer nog snart i ett eget inlägg.
Yaowapa bjöd oss på lunch, förlåt att vi är så besvärliga! 
Men till slut löste det sig bra och det blev gått för alla parter! Sedan gick Wiebke och jag mot tunnelbanan, hon var tvungen att springa iväg och jag gick och köpte salami åt Johan och åkte sedan hem.
Johan missade sin träning idag, men han lagade en jättemumsig middag. Har ätit bra idag!

Nu ska jag se Spårlöst och sedan Medium. Jag vill måla naglarna, får se hur det går med det.


Bilder från igår
Jusste Emelie hade bakat muffins också som sades vara goda, jag åt dock inga.

Att promenera

Nu har jag både duschat och ätit frukost. Stegräknaren är på och jag börjar bli redo. Ska bara smörja in mig lite, borsta tänderna och slänga på lite mascara och sedan är jag redo för min och Wiebkes promenad härifrån till Yaowapa (till Hby Gård). Är en bit men jag räknar med att vi klarar det på en timme åtminstone. Annars får vi hoppa på tåget men det tror jag inte ska behövas. Finns 3 vägar att gå: längst stora vägen, vid stora vägen men i bostadsområden eller via strand och skog men den tar längst tid.

Igår var det Uno-kväll hos Wiebke igen. De var de gamla rävarna: jag, Wiebke, Emelie, Elise, Robert och Stefan.
Vi började med att sitta ute på en filt i gräset, sedan gick vi in och fortsatte med Uno och övergick i vanliga kortlekar med kortspel som Tecken (där jag och Emelie totalägde Robert och Stefan trots att Robert sedan fuskade med poängräkningen) och Sjuan (eller i Wiebkes fall heter det Elvan) där man ska lägga ut 7orna och sedan 6orna på ena sidan om den och 8orna på andra sidan och bygga på till Kung och Ess. Har spelat det någon gång förut men det var lääänge sen. Kul vare iaf. Och det var roligt att Sandra ringde och snackade en stund :-) Fast hon ringde ju inte upp igen! haha.

På hemvägen hade jag tänkt att gå av någons tation tidigare och gå, men så skulle jag handla och då orkade jag inte. Men jag hade iaf gått 12 530 steg under gårdagen så det var väl bra ändå. Gick från Vällingby, Synsam, och hem och sedan från Universitetet till Lappis (studentbostadsområde) och tillbaka. Man måste gå en bit extra varje dag för att komma upp i de antal steg man borde gå varje dag. Tur att jag inte har bil och tar den överallt, då skulle jag inte få motion. Det är jag också rädd för i Johans fall när han väl tar det där körkortet, att han ska ta bil överallt. Redan nu vill han inte gå utan väljer moppe. Det ska, oftast, mycket till för att få med honom på en kort promenad. Tyvärr eftersom jag älskar att promenera. Och det måste ju vara orsaken till att jag höll mig så smal i högstadiet. I 9an gick jag och Sandra till skolan (närmaste vägen) och under i princip hela högstadiet gick vi två hem i en rejäl omväg för att passera våra vänners hem på vägen. Tog ofta någon timme att komma hem, eller mer, men det var för att vi hade så roligt på vägen!
Snöbollskrig t.ex. Eller jagas lite. Eller bara snacka och skoja. Ja det var härliga tider. Vissa delar kan ju gå bort men det mesta var underbart, hihi blir lite nostalgisk. Ja men så är det ju. Högstadiet var min bästa skoltid men nu konkurrerar teckenspråket ganska hårt med den tiden men det är på helt olika plan, på olika sätt. Låg-, mellanstadiet och gymnasiet, nä det var inte så himla bra tider. Fanns några ljusglimtar (särskilt gymnasiet) men en hel del var inget vidare. Men men. Jag överlevde det också.

Glasögonen

Tack för tipsen!
Jag själv börjar gilla nr 1 mest. Börjar se det mer som ett smycke än som en ful grej som måste vara där och är i vägen, som tidigare...
Ja, hur fungerar det, är det bara att ta med receptet till en annan butik och beställa där?

Jag märkte på deras priser att de är dyra men jag tänkte att eftersom det inte är köptvång kan jag lika gärna ta hem, prova och se vad jag tycker och vänja mig vid tanken.
Nr. 1 är mörkblå och 2 är mörkröda. Nr 3 går bort. Känns inte alls bra längre. Så ett och två gäller men ettan leder än så länge...
*funderar*

Hade dem på mig ett tag innan jag skulle iväg för kvällen och sedan när jag tog av dem för att åka så kände jag mig lite naken, så det går fort att vänja sig! Det har jag iaf märkt.
Fick välja bågar på avdelningen för mindre ansikten (inte barnavdelningen!). Och det är just därför jag inte gillar solglasögon, hur många solglasögon passar mig egentligen? Alla är ju antingen allmänt stora eller så är de breda. Det passar inte mig, jag ser jättekonstig ut! Men den här avdelningen passade ju som tur var :-P

Hjälp mig!

Såg en annons från Synsam där det var synundersökning för 40 kr fram till fredag. Jag har ju känt att min syn blivit sämre på sista tiden så jag tänkte sparka rumpan ur vagnen och gå och kolla den. Sagt och gjort. Och jag hade rätt. Jag är närsynt. Jag behöver alltså glasögon alltid utom när jag läser. Om det ändå vore tvärtom! Jaha, toppen. Jag som inte ens passar i solglasögon! En av mina mardrömmar att behöva glasögon på heltid. Usch, fy, vill inte!

Men jag kollade lite på bågar iaf. För att se. Och sen lånade jag hem 3 par som jag ska känna lite på. Se hur det känns och så.
Så nu får ni hjälpa mig. Vilka tycker ni är snyggast? (Jag måste inte köpa något par).

1.
2.
3.

Gårkvällen

Så vad har hänt. En hel del faktiskt. I helgen frågade mor om inte jag och Johan kunde tänka oss att sova över tisdagnatten. Sagt och gjort. Så igår gick jag hemifrån till mina föräldrar i Spånga! Men det gick faktiskt rätt fort typ 1 timme och 10-15 minuter. Blev 7385 steg bara på den promenaden. Vi hade det mysigt och när mor och far lagt sig såg jag och Johan The Time Mashine, den älskade jag när den kom men nu hade jag glömt typ allt så det var kul att se den igen.
Antalet steg igår var ju dock mycket sämre än i måndags: 10 536 stycken. Aja är ju egentligen inte så dåligt, men med tanke på den promenaden så... Måste säga att jag trodde att jag gick mycket mer, vad lite jag måste ha gått i vanliga fall alltså...

Imorse gick jag upp 9.24 och gjorde frukost och satt ute i solen. Drömde en hemsk dröm faktiskt. Men orkar inte ta den nu...
Sedan ringde jag mor som inte svarade och när hon sedan ringde upp så förstod jag varför. Inatt har morfar haft hjärtproblem, pga sorg, och hon var nu med honom på Södersjukhuset. Men han skulle få komma hem idag igen, få medicin och sömntabletter. Så jag hoppas att det hjälper. Inte hända honom något nu!

Vad jag gjort mer idag får bli i ett eget inlägg. Hejdå.

God morgon alla småfåglar

16 143 steg blev det igår.

Nu är räknaren på igen och jag har fixat ordning lite här hemma. Diskat, torkat diskbänken och vattnat blommorna. Har de nya shortsen på mig idag :-) Johan tyckte om dem. Nu ska jag fixa lite att äta men först måste jag nog öppna balkongdörren, det börjar bli väldigt kvavt här inne...

Idag ska jag träffa mor efter att hon varit på sjukhuset. Ska försöka gå så mycket som möjligt idag också, men min häl ser inget vidare ut så får se hur det går med skor på.... Plåster måste iaf med i väskan idag!
Gah, syre tack!

Pizza, shopping, promenad och fotbollsmatch

Kom hem för en stund sedan från Sandra. Vi möttes i Vby och åt middag på Mirella, hon åt bananpizza och jag hamburgermeny. Sedan fick jag höra en massa nytt, var ju ett tag sen vi sågs så behövde uppdateras kände jag. Vi hade det mysigt. Sedan åkte vi hem till Sandra. När vi varit där en stund började matchen Sverige-Slovenien så vi gick upp och kollade på den. Sverige vann med 1-0. Rätt tråkig match faktiskt. Men jag och Sandra hade det trevligt ;-)

Sedan skulle jag gå till bussen för att åka hem. Klockan var 22.04. Bussen skulle komma 18 över. "Äh, jag går" tänkte jag och gick. Men det tog tvärstopp vid Astrakangatan eller vad den heter, 2 busshållsplatser från vällingby. Ett rejält skavsår hade upptornat sig på hälen. Hua! Ont ont ont! Kunde inte ta ett steg till. Slutade med att jag satte mig och väntade på bussen i 5 minuter (nödvändigt, hade ju kommit fram i Vby typ samtidigt om det funkat + fått lite fler steg på räknaren...). Fick gå på tå med hälen ovanför skon för att det gjorde så ont. Så jag haltade fram. Nu kom jag hem och gjorde rent det och satte på skavsårtsplåster, så det borde bli bra snart. Men nästa gång jag ska ut ur huset, oavsett hur stressad jag är går jag inte ut utan plåster! Får så lätt skavsår dessa dagar. Aj aj aj! säger jag bara...

Förresten, nu har två personer frågat (personligen, inte via bloggen) var jag promenerade, så för er som har lite koll på området kommer nu en liten beskrivning:
Jag började ca 300 meter från Ängbybadets campingplats och gick längs med stranden, sedan gick jag vidare förbi en äng (bild nr 1 från förra inlägget) och in i skogen längs med Mälarens vatten (Naturreservat). Efter en hel del upp och ner, in mot land och ut mot sjöss kom jag fram till Kanaanbadet (från nr bild 13-18). Därefter gick jag upp mot Blackeberg (resterande bilder). Kom väl in i andra kanten av naturreservatet, men jag vet inte riktigt var jag hamnade. Men till slut kom jag iaf ut på Blackebergsvägen, lite högre upp än jag svängt av mot ängen tidigare. Så gick ner mot Ängbybadet och gick till startpunkten. :-)

Jag har ju planerat några saker jag ska få shoppa till sommaren. Två av dem tre är svarta shorts och baddräkt. Det tredje minns jag inte så var väl inget viktigt då. Idag köpte jag ett par svarta shorts för 98 kr på H&M så nu är det inhandlat. Härligt! Bara(?) baddräkten kvar. Sedan måste vi investera i solskydd också. Men några fler sommarprodukter behöver vi nog inte handla vad jag vet...

Natten är ung och klockan är bara barnet, ungefär. Gick ju upp straxt efter klockan 10 så har ju en del kvällstimmar att slå igen. Men just nu är stegräknaren på straxt ovan 16 000 steg. Skriver ner vad det är när jag lägger mig (brevid sängen) och så uppdaterar jag imorgon det slutgiltiga resultatet. Tänkte att en promenix till Vby skulle få mig över 18 000 steg men nu gick jag ju inte hela sträckan. Jobbigt. Men 16 000 steg är också en bra början! Hoppas jag kan hålla takten!

Långpromenad

Sådär ja! Nu har jag gått en promenad på 1timme och 25 minuter. I skogsterräng nästan bara. Härligt!
Har nu gått 9415 steg, innan promenaden hade jag gått 1515 steg, så promenaden var på 7900 steg. Rätt bra promenad va? Kunde gått den fortare men jag stannade och fotade en massa saker, är ju så fin miljö!
Ska försöka lista ut hur lång streckan var, för det var ju en bit.
Nu ska jag vila lite, kanske duscha om jag orkar. Ikväll ska jag ju mumsa middag med Sandra.
Då kommer det bli ännu fler steg. Ser ju ganska bra ut ändå.


En vän från Jämtland frågade mig för några år sedan inför ett besök i Stockholm:
"Har ni någon skog?"

Varför?

Varför är det så svårt att komma upp tidigt när man är ledig?
Johan gick upp 6. Jag ställde min klocka på 8. Klockan 8 ställde jag den på 9. Klockan 9 ställde jag den på 10. 10 över 10 gick jag upp. Motvilligt.
På med stegräknaren direkt. Tog fram kläder. Just nu en turkos bikini-bh och en ljusblå kort sarongkjol med vita blommor på. Somrigt och härligt. Igår utsattes mina axlar för mycket sol, det var på gränsen att brännas men de klarade sig. Men jag vågar inte riskera att bränna dem så på med solskydd. Har 1½ flaska jag köpte för två år sedan när vi skulle till Bulgarien. Dock upptäckte jag att den oöppnade gick ut i mars 2008 och den halvfulla nu i maj 2008. Jaha, jag som trodde att jag hade solskydd över hela sommaren. Ut och shoppa nytt. Det är ju inte så billigt heller. Men jag smetade på den som gick ut i maj, förhoppningsvis funkar den fortfarande- har lite säkerhetsmarginal.

Johan ringde och han är på hemväg. Han behövde bara klara en fråga av 13 för att få godkänt på kursen (för han har klarat alla uppgifter fram till tentan) men han svarade på 3 stycken och är de rätt så borde han få en 4a. Jobbigt att vi har helt olika betygsskalor. Fast det jag har gäller i hela Europa och är obligatoriskt att använda från hösten-08, så mitt är modernare! Skönt att det gått så bra!
Nu är det bara en tenta kvar för honom, nästa vecka. Hoppas han har samma flyt där.

Idag tänkte jag ta mig en promenad medan vädret är vackert. Men då tar jag på mig ett linne.
Ikväll ska jag ju träffa Sandra och äta middag med henne. Det ser jag fram emot.
Det var en gång är väl idag? Det vill jag inte missa!

Jag drömde att hela klassen skulle åka på en veckas läger. Vet inte var men det var mycket vatten (man fick ta trampbåtar till stugan) och höga berg så detta var i en dal. Stugen var jätteflott. jag hade varit där med Empan förut över en dag, hennes familj brukade hyra den stugan. Vi skulle sova killar och tjejer för sig. Då byttes lärarna till mina mentorer i 3an på gymnasiet, Hans och Suzanne. De är gifta (på riktigt också) och hade svårt med att de skulle sova i olika rum. Dessutom testade Hans oss klasskamrater (i uiversitetetsklassen) på vår observationsförmåga. Direkt när vi kom in ställde han oss mot väggen och bad oss berätta vilka rum som låg angrensade till där vi var (dörrarna var öppna och man kunde se vilka rum som fanns där), var tvn fanns, vilka motiv tavlorna hade.... Värsta förhöret. Men jag klarade det bra!
Så kan det gå. Vi hade väldigt roligt, även om någon trampbåt läckte....

Lär känna mig lite :-)

JAG ÄR:
Blyg:
försöker att inte vara det, vinner inte så mycket på det
Smart: Ja, även om jag kan säga riktigt korkade saker ibland
Långsam: ibland är ajg väldigt seg, men ibland väldigt snabb...
Stressad: nej, inte nu längre. Jag njuter!
Tålmodig: ja, men inte alltid
Djup: mjo..
Öppen: jo, det är jag
Ärlig: Ja, jag försöker vara ärlig på ett snällt sätt. Inte alltid lätt.
Positiv: ofta men inte alltid
Rolig: oja. skratta med eller åt mig.
Ansvarsfull: Japp

JAG HAR:
Svikit en kompis:
tyvärr
Förlorat en bästa vän: tyvärr
Sagt att jag älskar en vän: ja, men händer sällan
Sovit med en killkompis: japp, roliga tider
Sovit med en tjejkompis: japp, roliga tider
Pussat en av samma kön: Alltså, det är det där med bacillskräcken........ men har hänt vid ett tillfälle, o då nykter.
Slagit en kompis: haha, han bad om det (alltså han bad mig att slå honom)
En vän som vet allt: ja
Berättat hemligheter: kan ju tolkas på flera sätt. Men ja.

JAG HAR:
Blivit sårad:
jodå
Haft stadigt förhållande: Förlovad och sambo, ja det är stadigt.
Krossat någons hjärta: Jo
Gett någon ditt hjärta: ja
"Playat" någon: Tss, nej
Sagt att jag älskar någon och menat det: ja!
Sagt att jag älskar någon, och ljugit: Nej, varför?
Varit otrogen: Nej

JAG HAR:
Opererat mig: Flera gånger
Cyklat omkull: som liten ja, nu cyklar jag aldrig
Sjungit i duschen: oja, och vackert är det...
Hoppat bungyjump: jag tänkte göra det men blev väldigt sjuk den dagen, kanske ett tecken?
Fobi för något: Ja
Sett någon dö: Sett någon dö? Nej det har jag besparats
Varit på begravning: Ja 2 (farfars och Johans morfar), och en tredje (mormors) om 3 veckor.
Sagt att jag hatar någon: Ja, men jag använder ordet sällan.

LIVET:
Öl eller cider: cider, men helst vin.
Mobil eller ipod: mobil
Snygg eller charmig: charmig, men gärna båda :-)
Frukt eller grönsaker: frukt
Festa eller softa: helst softa ^^
Sommar eller vinter: Sommar
Fredag eller lördag: lördag tror jag
Kärlek eller vänskap: "kärlek, det kan man ju ha till vänner också :)" skrev den som jag snodde denna ifrån, så ajg vänder på det: vänskap, det kan man ju ha med partner också :-)
Jag väljer båda.


Bilder på lite allt möjligt

Någon som har märkt att jag fotar mer nu när jag har fått en ny kamera? Jag märker iaf stor skillnad!

En flaska som stått mot något kallt och därför frysit på ena kanten. Coolt tyckte jag!Närbild

Sockerkaka med russin i

Två inbakadeflätor som jag gjorde på mor

Växter i all ära

Vårt vackra äppelträd som är precis utanför vardagsrumsfönstren:


Och våra fina växter som vi har fått av Jannice (antar jag är den som främst ligger bakom den gåvan), Roger med familj:


Och så en bild på en växt, någon som vet namnet?, som jag fick i födelsedagspresent:


Söndag och moders dag!

Så blev det söndag, mors dag. Johan gick upp tidigt och smög sig ut för att plugga i solen. Jag gick upp vid 11, då sov Bella fortfarande men hon vaknade straxt efter. Vi åt frukost kollade på tv och gick ut på balkongen och njöt av solen.
Sedan åkte Bella och jag till Vällingby, Johan följde oss till tunnelbanan, där vi missade Bellas buss. Vi köpte en aftonbladet och satte oss i solen och njöt. Dagens utstyrsel: ljusblå jeanskjol+ mörkgrått linne med svart spets+svarta ballerina och svart väska, till kvällen en vit kappa. Skönt i värmen.
Åkte hem till mor och överlämnade den lilla gåvan, ett ljus där ljusstaken var handmålad och ett skrivet budskap "Vissa människor gör världen mer speciell bara genom att finnas till" stod det ungefär, och på baksidan "Speciell person". Den var väldigt fin tycker jag!

Mor bjöd på fika,tårta, bullar, kakor och godis, samt erbjöd glass som jag sa nej tack till. Vi satt både på altanen och vid trädgårdsmöblerna på gräsmattan och hade det mysigt. Talade om det mesta. Både roligt och tråkigt. Förstår att mamma tyckte det var jobbigt med Mors dag så tätt inpå. Idag kan inte hon fira sin mamma.
Pappa var förbi farmor en snabbis.
Sedan fick jag en present, typ. En stegräknare. På vårt jobb har det den där tävlingen där man ska gå från stad till stad. Men jag jobbar ju inte alltid så är inte med i tävlingen. Men så gick någon och frågade om allas funkade och så för att de hade en över. Mamma sa att jag inte fått någon så jag fick den! Jättekul, för jag har velat ha en. Sedan jag fick den att funka ordentligt har jag gått 2107 steg, men har ju inte haft den så länge. Imorgon ska den på direkt!
Dock har mammas gått sönder så en teknisk duktig man på jobbet skulle kolla om han kunde laga den. Är ju ändå inte så lång tid kvar på tävlingen.

Planer nästa vecka:

Måndag: Träffa Sandra efter hennes jobb.
Johan har förmiddagstenta.a

Tisdag: Träffa mamma vid 15-tiden. Syfte: göra ett programblad för begravningen.

Onsdag: Unokväll hos Wiebke igen.

Torsdag: Till Yaowapa med Wiebke på thaimat(?!)

Sedan har jag inte hunnit bestämma mer. Men det räcker ju!

Lördag!

Dags att uppdatera om gårdagen. Vi städade och sedan åkte Johan på träning till 16 och jag mötte Bella i Vällingby. Vi köpte morsdags presenter, födelsedagspresent till Johan (som fyller om 1½månad), kollade på kläder, blev utfrågade om vad vi tyckte om nya Vällingby City och fick varsin TIA-lott utan vinst, fotade mig framför grattisbilden nedanför och handlade massa mat!
Bella försöker gömma sig

Vi tajmade det så att vi tjejer kom hem samtidigt som Johan, han gick och duschade och sedan sa jag åt honom att plugga. Vi tjejer gjorde middagen: wraps med rostbiff och currydressing och en variant med chickenbits och ceasardressing. Det blev väldigt gott tycker jag! Vi satte oss vid middagsbordet och tände två ljus. Bella hade med vin som vi hade till maten och det blev riktigt mysigt. Sedan satte vi oss framför tvn och minglade lite och klockan 21 var det melodifestivalen som gällde. Vi tände fyra ljus på bordet och 5 på tvn.
Johan somnade nångång 20 över 10, sittandes med huvudet lutat bakåt på soffkanten. Sedan vaknade han efter sådär 8 låtar "Va, låt 25? Somnade jag?". Sedan var han jättepigg.
Var ju en väldigt rolig kväll, tills omröstningen- den glömmer jag helst bort. Så där. Borta.
Sedan myste vi vidare en stund, plockade undan lite och mörklade vardagsrummet. jag och Johan gick och lade oss och Bella satt och chattade med pojkvän m.fl på msn. Sedan fick hon sköta sitt. Verkade gå bra iaf.
Jag hade en bra kväll! Hoppas ni andra också hade en bra lördag! :-)
Micke såg vår romantiska middag, som han kallade det, och fick agera fotografJag och Bella myste i soffan

Grattis Mamma!


Dagens måsten

Så. Nu har jag latat bort tillräckligt mycket av dagen. Dags att göra lite nytta. Vad vi ska göra idag:

Jag ska:
Pocka undan diverse saker, torka bord, diska, dammsuga.
Handla presenter. Handla mat.
Duscha.

Johan ska:
Tvätta, kanske byta lakan.
Träna och tentaplugga.
Duscha.

Hm, känns lite som orättvis fördelning? Aja..
Mycket att göra, måste sätta fart.
Har inte snackat med Bella men tänkte att vi kunde mötas i Vby och handla tillsammans?


Måste ju bara slänga in att vårt träd utanför fönstret är oerhört vackert. Massa små vita blommar på den, fir riktigt stor volym. Skuggar vardagsrummet också så det inte blir så varmt :-)

Glad överraskning

Rätt personer vidare i Talang. Fingerfärdiga gossar. Jag och Johan myste i soffan framför programmet. Härligt.
Johan vevar med armarna väldigt fort just nu. Varannan framåt uppifrån.
Ser på Berg flyttar in, hos Martin Stenmarck.
Nu testar Johan åt andra hållet, framåt nerifrån och upp. Det är svårare.

Ja, på söndag är det mors dag. Vad skall mor få då? Får ordna imorgon. Vill köpa studentpresenter till blivande studenter jag skall fira också. Och funderar på att köpa Johans födelsedagspresent redan nu, han fyller i juli, medan det finns kvar-om det finns kvar...

Jusste, fick ett brev idag. Jag får tillbaka de 700 kronorna jag fick betala för tandläkarn när en bit av min tand lossnade i skolan förut. Tur att just den tanden var försäkrad! Tack mor och far för att ni försäkrar mig och påminner mig om det!
Så, 700 kronor rikare, yeey! Det var väl bra?!

Trött efter slit

Jag var så trött imorse. Johan somnade i mitt knä i soffan igår till Melodifestivalen klockan 22.10. Efter att ha fått upp honom, duschat och diskat efter festivalen fick jag äntligen lägga mig. Men då kunde jag inte somna, mycket irriterande! Halv 6 imorse vaknade Johan till och väckte mig när han pussade mig god morgon, men båda somnade om direkt. Sedan ringde klockan halv 7. Bara upp och hoppa. Johan kom upp klockan 7. Så jag jobbade idag, och jag var SÅ seg. Jobbet gick rätt bra då, inte lika perfekt som vanligt men ändå bra, hihi. Men jag kände mig ganska borta och kunde knappt föra ett vanligt samtal med folk?!

På lunchen gick jag, mor, moster och Mats på en Kinarestaurant. Det var faktiskt rätt gott :-)
På eftermiddagsfikat köpte jag och åt en glass.Till middag blir det sallad.

Johan ringde mig när jag var på jobbet. Han undrade om vi hade några planer ikväll, vilket vi inte har. "Sköönt" säger han då, så han är nog också trött idag. Han gjorde klart ett skolarbete idag.
Så ikväll ska vi bara slappa! Det behöver vi tröttisar.

Åh vad skönt det låter!

Imorgon ska Bella komma hit, vi ska äta middag tillsammans och se Melodifestivalen och sedan sover hon över. Visst är det bra med en kompis som flyttat hemifrån när syrran slänger ut en? ;-) Glöm inte ögonbindeln bara! Annars får du inte sova många timmar... 

Ny ordning i hemmet!

Nä så blev det inte. Jag kom inte på något att äta till middag och med tiden blev jag så hungrig att jag inte orkade gå så långt. Men vi har gjort någon nytta iaf. Jag och Johan har gjort upp en lista på vilka delar av hushållet båda ska sköta. Förhoppningsvis blir det en förbättring då. I stora drag innebär det att jag gör allt och Johan inget. Nej jag skojade, det är faktiskt rätt så jämlikt. Johan sköter det mesta med tvätten och jag det mesta med disken. Han lagar oftast mat och jag ska dammsuga och torka av ytor. Vi delar på handling och på att hålla undan panten. Jag vattnar blommor, lägger tidningar i pappersinsamlingen och sköljer mjölkförpackningar (som båda ställer på diskbänken).

I stora drag detta alltså. Jag gör nog fler småsaker men samtidigt är det längre att gå och tvätta än att diska. Så blir väl typ lika. Vi båda tror att det kan funka och vi hoppas verkligen att det gör det. För nu är det en ond cirkel: Det är ostädat, jag mår dåligt av det och gnäller och tjatar på Johan att han måste städa, han blir sur, vill inte städa och stänger av och lyssnar inte på mig, inget händer och jag blir ledsnare, tjatar mer och Johan blir mer irriterad och gör mindre.... och så fortsätter det. Hoppas det funkar nu!

Blunder

Efter att halvsovande beundrat vårt fina träd utanför fönstret mot den ljusblå himlen, som blivit blåare och blåare för varje minut, har jag bestämt mig. Jag ska gå till Vällingby och handla. Ja, det är en bit! Men då får jag både promenad i det fina vädret, motion och nytta gjort. Under tiden kanske Johan kan tentaplugga eller köra maskin tvätt, någon nytta.

Nu måste jag bara komma på vad vi ska äta till middag, så jag vet vad som ska inhandlas... hm...


Snark

Så, vad händer idag?
Jag vaknade ganska tidigt men kunde bara inte gå upp. Slängde av mig täcket och tog fötterna ur sängen men lyckades inte sätta mig upp *snark*
Nu är jag uppe iaf, har ätit frukost. Vädret verkar bli fint tom.

Ikväll är det ju semi2 i melodifestivalen. Jag är bjuden hem till två olika personer men stannar nog hemma eftersom jag jobbar imorgon. Upp 6.30, hur ska jag klara det?
Idag ska det handlas mat. Men sen vet jag inte. Tvätta kanske? Usch bara tråkigheter...
Jag är fortfarande jättetrött...

Uno+Onsdagspub

Japp, Uno hos Wiebke. Kan ju inte bli annat än lyckat! Så blev det också. En omgång vann jag OCH blev 2a. Först vann jag och sedan skulle Wiebke göra något så jag fick ta över hennes kort och blev tvåa. Är inte det grymt?
Vi körde många omgångar och jag vann några till. Och förlorade ett par. Aja, det är oviktigt.
Jag trodde att jag glömde kameran så blev inga bilder tagna :-( Men Gaby hade med sin så när hon skickar, om det finns någon bra, lägger jag upp. Sedan visade det sig senare på Onsdagspuben att kameran visst låg i väskan, och jag är spiknykter.
Wiebke bjöd några på Spaghetti och ingenting. För det fanns inget mer. Men innan bjöd hon på Äppelpaj+saft+godis+kakor. Vi repeterade intron till gamla barnprogramsklassiker: Luftens hjältar, liite bumbibjörnarna, Räddningspatrullen osv...
"Nånting händer, det är nåt skumt på gång.." som alla Sverigefödda sjöng i kör tillsammans. Sedan sattes det på en skiva med tyska barnvisor. Elise sjöng hela tiden "Schnappi" men den låten kom aldrig. En hel del Melodifestival snack blev det. Somliga är helt galna i festivalen, andra har noll koll.

Vid kvart i 9 var vi på Universitetet för att Elise+Emelie skulle på Allhusets onsdagspub. Varje onsdag heter det. Alla utom denna? För det var tvärstängt. Jag förespråkade Gula Villan och efter en stund blev det så. Jag + de tre E:na (Elise, Emelie och Ella) och Elises kompis gick dit. Men det var inte så mycket drag ännu. Två band skulle dyka upp en bit in och dörrvakterna lovade mycket mer folk om en stund. Men Elise+Emelie hörde inte på det örat. Tyvärr. Vi var där en stund och sedan paffade vi. Vid tunnelbanan stöter vi på en kille och en tjej som frågar oss efter vägen till Villan. Killen= Empans klasskamrat. Jag kände ju igen honom, tom namnet (Martin) men han kände nog inte igen mig. Fast jag var för trött för att orka ta kontakt... Vi tjejer skiljdes i T-centralen och jag for hem.

Hittade en City och där frågar de 4 personer om det finns något de tycker är pinsamt att handla och om de kan tänka sig köpa dildo på Apoteket. En av dessa 4 råkar vara min kompis Sandras fd granne. Och eftersom hon bodde där när jag och Sandra var tajtare än två korslagda ben så kände jag tydligt igen henne. Därefter ser jag en man som jag känner igen, och han verkar känna igen mig. Vi ser varandra i Alvik. Och jag funderar var sjutton jag sett människan förut?! Är insnöad på Sandras grannar men utesluter alla dessa. Ungefär halvvägs hem kommer jag på det. Det är ju MIN granne! Suck. Måste hälsa tycker man ju, men han snackade med en annan man så tänkte vänta tills vi skulle av. Fast då bara gick han förbi mig och speedade iväg hem. Men jag hade rätt iaf för han gick in i huset brevid mig. Han brukar ju hälsa?

Aja en trevlig kväll blev det iaf.
Tack allesammans.
Wiebke, Linda, Gaby, Elise, Emelie, Robert, Stefan, Ella och jag själv. Hoppas jag kom ihåg alla nu!

Sommarlov!

För er som inte har förstått det än kommer en förtydling. Jag har sommarlov!
Fast det känns inte riktigt så. För tidigt liksom. Och jag ska jobba på fredag. Sedan är jag ledig någon vecka och jobbar sedan i 2 månader. Sedan ledig. Hur länge vad jag inte. Jusst nu ogillar jag frågan "Vad ska du göra i höst?", jag hade bättre svar förra året. Kanske plugga, men jag kommer nog inte in. Så då får jag väl jobba. Det är mitt svar nu.

Idag har jag duschat och ätit frukost. Så ska göra mig fin och äta lunch snart. Klockan 16 är det Uno-kväll hos Wiebke. Och sedan kanske Onsdagspub. Får se.

Ja det är en underlig känsla det här. Sommarlov. Nu? Aja, jag är inte ensam. Förutom mina klasskamrater så är också Bella ledig. Det måste jag utnyttja ;-)

Gårdagen från morgon till kväll

Igår hade jag sovmorgon. Tänkte att jag senaste skull upp kl 11 för att ha lagom med tid innan jag börjar med tentagenomgången kl 13. Fast jag lär ju vakna innan dess iaf. Så skiter i att ställa väckarklockan. Dock så har jag ställt min mobil att ringa kl 8.00 varje mån, tis, ons- ifall det blir strömavbrott eller nått...
Det glömde jag igår. Så lämnade mobilen på undervåningen och den börjar pipa HÖGT klockan 8. Och min snooze är var 5e minut.. I typ1-2 timmar, var femte minut om man inte stänger av. Inte mycket val. Upp och ta på sig något och gå ner och stänga av. Jag kände mig helt slut! Upp och somnade om, som en rejäl stock.
Drömde sen att jag skulle till Universitetet men att bussen inte gick förän 20 över och jag började prick. Klockan var kvart i.. Och Johan åker brevid mig där jag går mot universitetet (bara komma några hållplatser närmare) med sin moppe. Men vänta! utropar jag, du har ju moppen, skjutsa mig! Men det går inte svarar Johan, jag har ju ingen hjälm. Joho! Du skjutsade ju mig till Odenplan då hade jag ju hjälmen, titta den ligger ju där! Och jag pekar och där ligger min hjälm. Varför han nu skulle skjutsa mig bara till Odenplan och inte hela vägen förstår jag inte. Men nu skulle han iaf köra mig vidare så jag hoppar upp bakom honom och han kör iväg, fort- för han är stressad att hinna i tid till Kth också.
Sedan kommer vi till ett ställe vi inte varit på, men den leder till Universitetet. En riktigt skarp sväng som svänger till höger och efter den övergår asfalten i en brygga som korsar något vatten. Johan missar bryggan och kör rakt ner i vattnet. Min första tanke var: MIN KAMERA! Sliter upp ryggsäcken ur vattnet och drar upp fodralet till kameran. Öppnar. Men där finns inte kameran? Jo jusste. Johan körde ju ner i vatten igår också. Så den blev blöt då och jag lämnade den hemma.
Självklart!
Vad vill denna dröm säga mig? :-P

Vaknar sedan klockan fem över halv tolv! Jag skulle ju gå hemifrån kl 12. Och jag hade ju planerat göra lite andra saker innan... Så upp, ta fram kläder, äta, sminka mig, borsta tänderna, packa handväskan och springa iväg till tunnelbanan. Och jag kände mig så lätt! Lätta gympadojjor, tunn jacka och ingen tung ryggsäck bara en liten handväska. Jag skulle kunnat springa flera kilometer. Men det kunde jag ju inte, då skulle jag bli ännu mer sen!
När jag kommer till Odenplan börjar det hagla, seriöst? Små, kanske 5 mm stora, isbitar landade på marken och smälte bort till stora runda ringar. Sedan blev det så många att det inte blev ringar, bara mörk asfalt.. Roligt!

Hade tentagenomgång, vi var bara typ 8 personer där för resten hade hämtat sina utan att ha rätt till att klaga om det var några felrättningar. Vi andra ville inte missa möjligheten, typ. När det var klart plockade Wiebke fram en Rabarberpaj som hon bakat och bjöd på. Sicken tjej alltså. Förutom Mats kom Lena och Jojo också på fikat. Och sedan satt vi och snackade lite. Tolken, som inte tyckte att hon var till någon hjälp då hon ändå hela tiden feltolkade och vi fick rätta henne, tog ett gruppfoto. Synd att inte fler var där. Men ni kan ju få se en del av mina klasskamrater+lärare iaf!När fikat var slut och lärarna behövde göra lite nytta så skingrades vi. Några gick till tunnelbanan och några till datasalen. Jag gick till datasalen. Skulle lägga över lite filmer på ett USBminne. Där var också Linda, Wiebke och Gaby. De skulle gå och fika på Sveavägen, Café 60, så jag hakade på. För att vara ett fik i stan var det riktigt bra priser. Köpte en skagensmörgås för 39 kronor.
Sedan satt vi där ett bra tag, vet faktiskt inte hur länge... Och vilket språk talar vi tror ni?


När vi fikat klar så skulle de andra tre till Sveaplan och ta en glass, vet inte om de gjorde det för inte var det varmt ute inte... Själv mötte jag upp mor och vi åkte hem till far. Johan kom efter träningen och sedan åt han och jag lasagne till middag och pappa hade köpt efterrätt. Varsin Snickersglass. Men mamma ville inte ha sin så jag och Johan delade på hennes också. Sedan var det melodifestival dags! Men vilket skämt. För det var så många verkade ha som inställning till festivalen i år. Kalkon, 3 gubbar i gul, rött och grönt (?), Polkagris från Gränna..! Ja gudarna vet mer.
Några var ju helt okej, men ingen var riktigt bra. Perelli verkar ju till och med ha vinstchans! Får se hur det är på torsdag.
Därefter åkte jag och Johan hem.
I väntan på Johans ankomst visade jag pappa hur man kan ta kort på sig själv, dvs bara sträcka ut armen och sikta mot sig själv. Så detta är vårat fjortiskort! Och på det andra kortet ska pappa se arg ut. Det går inte. Pappa kan inte se arg ut. Jag tror inte jag har sett honom arg alltså...

Och sedan ett litet kort på min favorit mamma :-)

Jag gick och gick och gick

Språkprov från 9-11 och 13-14.30. Överlag är jag nöjd med prestationen.
Vi har saknat mjölk och bröd i några dagar, det är basen i vårt kök. Så på vägen hem gick jag av i Brommaplan och handlade och därefter gick jag hem, ca 2 km. På vägen ringde jag Empan, trodde hon skulle vara nåbar. Hon är ledig på måndagar nämligen. Visar sig att hon tråkat hela dagen och ville inget hellre än ut så vi bestämde att hon skulle ta sig hem till mig så skulle vi hitta på något. Sedan bestämde vi för att gå lite, ner till Ängbybadet, gick vidare längs Mälaren på en vacker skogsväg i en vacker natur. Har faktiskt inte gått där förut. Synd att jag glömde kameran, blev så stressad när  jag var tvungen att hinna hem och lämna matvarorna innan vi träffades. Vi gick till Kaananbadet, sedan gick vi upp till Blackeberg och Islandstorget. (Nästan inga stora vägar). Sedan kom vi fram till utgångspunkten. Promenaden tog 1 timme och 40 minuter (tänk på att jag precis innan gick 2 ytterliggare km) och sedan snackade vi lite stillastående i 15-20 minuter. Sedan delades vi och jag gick hem. Och gud vad trött jag var! Mina arma fötter alltså. Men roligt, skönt och vackert- det var det.

Hem, slappa lite framför datorn och sedan laga middag. Hade både korv och ägg som hade bäst före datum idag så blev stekt korv och stekt ägg med makaroner. Det var gott :-)

Såg precis Det var en gång. Tycker det är roligt med lite nytänkande i klassiska sagor. Varför kom inte jag på det? haha.
Hoppas jag somnar direkt inatt, efter mitt uppvaknande i helgen har jag haft svårt att somna. Varför börjar det efter 5 dygn? Snacka om att jag är lite efter...


God morgon

Ja, jag är uppe sedan länge! Har nästan ätit klart, ser på nyheterna och i 1timme och 20 minuter tänkte jag repetera det jag inte hunnit med. För jag har ju inte gått igenom allt jag vill ännu. Men det går nog bra ändå.

Ja nu ska jag strax börja repetera, så fort nyhetssändningen är över. Idag blev det gröt till frukost och jag är jättetörstig, får jag ordna!
Imorgon är det sovmorgon!

Till dig som betyder mycket för många

Inatt förstod jag. Det tog 5 dygn innan jag fick den sanna insikten. Mormor är inte på Bahamas. Hon kommer inte tillbaka. Och jag får inte träffa henne igen. Mormor är död. Borta. Det var svårt att inse. Och jag vill inte att det ska vara sant. Jag vill inte.

Jag har tidigare i bloggen skrivit att när jag "drabbas" av starka känslor, som att jag blir väldigt arg, ledsen eller glad, då städar jag. Fast så är det inte alltid. Det har varit ganska tomt på den andra fronten, för där krävs det en drastisk skillnad från normalläget. Det handlar om när jag blir väldigt lycklig eller, motsatsen, väldigt olycklig. Är jag lycklig hela tiden fungerar det inte. Så vad är det som händer? Jo, jag skriver dikter. Eller rättare sagt blir påtvingad dem av min hjärna. Och jag har faktisktinte några större valmöjligheter. Det är bara att acceptera.
Så i natt när jag slogs av insikten att mormor är borta så dök de upp. Versrad efter versrad, rim efter rim... Och jag har ju varit med förr. Jag vet att jag inte får den ur skallen om jag inte skriver ner den. Jag kan helt enkelt inte somna om jag inte kan pränta ner dikten i skrift. Så vid 2-tiden var det bara att kliva ur sängen och gå ner. Tända lampan, ta fram blocket och penna och skriva ner det som kom till mig. Signerar som vanligt med namn, årtal och klockslag. Sedan lägger jag det ifrån mig och går upp för att sova. Klockan hann bli efter tre ändå när jag somnade, men jag vet att den hade blivit än mer om jag inte gått upp. Jag bara vet det.

Vill ni se vadsom slog mitt kreativa sinne i natt då?Till mormor, där i himmelen


För inte alls så länge sen

kunde vi alla bara ringa hem.

En alldeles speciell röst skulle oss nå

och all hjälp vi behövde skulle vi få.

I luren fanns en kvinna som visste allt

sedan blev det hastigt iskallt.

Plötsligt fanns hon inte mer.

Och vi får blicka upp istället för ner

på en kvinna som alltid funnits där

och som alltid levde i nuet just här.


Varför och hur kommer vi aldrig att förstå

hur länge vi än blickar upp mot det blå.

Kanske en dag får vi veta,

tills dess får vi i våra sinnen leta

efter en sanning som kanske ej finns

om just den kvinnan vi alla minns.

Och alla har vi på känn,

att hon har kommit hem.
Till det paradis hon så väl förtjänar

och att änglarna henne där betjänar.På rätt väg, antar jag.

Nu har jag kommit igång lite med pluggandet. Sitter och markerar glosor som jag är det minsta osäker på eller inte kan, så att jag kan kolla upp dem sedan och plugga in. Blir rätt många... Fast vi har ju närmare 2000 glosor också!
Måste skriva argument för att sv. teckenspråk är ett språk också, en del av provet på måndag. Gah.

Ska även leta reda på ett gammalt arbete från 3an på gymnasiet. Och ikväll ska jag och Johan äta middag hos mor och far min.
Micke kom precis hem. Han "muckade" från lumpen idag. Den riktiga muckningen är om 1 månad, men nu har han inget mer innan dess iaf.

Ska fortsätta  med plugget. Tänkte åka till universitetet idag, men jag orkar inte.
Hade en intensiv dröm inatt. Var nog en blandning av att separeras från familjemedlemmar, de man tycker mycket om, naturkatastroferna i Asien och att ÖB sa att Sverige inte kan försvaras om man skär ner än mer på försvaret. För det var en naturkatastrof i Sverige, allt blev kaosartat och familjen skildes åt.
Roligare drömmar har jag ju haft.

Kort update

Up and going...
Ska äta frulle, duscha, kanske köra en maskin tvätt och kanske till morfor. Och plugga.
Det är min dagsplanering.

Jag vill ha choklad...

Bilder från i lördags


Bilder från i lördags, inflyttningsfest. Jag och Johan på väg dit.
Och Martin och Anna, värdarna, när vi ska gå.

Lägg märke till att Martin har hår!
Skulle inte lägga ut bild på honom från i lördags,
för det skulle bli en överraskning med håret till
Midsommar för våra föräldrar.
Nu träffades ju hela familjen igår,
så därför är det ingen hemlighet längre.

(Vadå? Lägga mig? Jag är ledig imorgon. Jag är uppe så länge att jag slocknar direkt när jag lägger mig. Säkrast så.)


Bilder från det förflutna.

Igår kollade jag och mamma på datorn hos dem efter bilder på mormor. Vi hittade inte så många. Men vi hittade en bra. Men jag sa ändå att jag skulle leta efter bilder på datorerna här hemma, ifall jag har någon.
Så tänkte lägga upp lite bilder som jag hittar under sökandets gång, som harmed allt möjligt att göra.

Syskonskaran, inte i åldersordning.
Ett kollage jag gjorde för ett tag sedan.


Magda, Sebbe, jag. På Bellas studsmatta, 5/8-06


Finaste gosekillen. Zeb, sommar -07


Jag och Johan, det senaste nyåret.


Blir så glad av det här kortet från senaste nyåret.
Pappa, trollet, Roffe.


Resultat av ett av min och mammas shoppingturer.
Vi lyckas ofta hitta massa vi vill ha!


Pappa Jesus?


Jag


Johan i en kung fu-ställning


En trött Zeb på julafton 2006.


Var ont om bilder på den här datorn på mormor. Fanns ett par som också fanns på mammas dator, förutom det en bild med bara mormor. Så den ska jag maila mamma nu. Ska granska den andra datorn sedan också. Det här får räcka än så länge...

Teckenspråkets dag, idag

Idag är det teckenspråkets dag. 14 maj 1981 godkändes teckenspråk som ett språk i Sverige. Dock är det fortfarande inte ett officiellt språk. Och ja det är skillnad.

Var i skolan idag, hade bara 2 timmars undervisning. Sedan spelade jag in en läxa. Sedan åkte jag hem till mor och far.
Därefter tog mor och jag sällskap. Jag skulle hem, hon skulle till morfar och ta itu med mormors kläder...

Har varit hemma sedan dess. Angående tsp:s dag så har de firande på Dövas hus ikväll. Jag vill gå. Men jag orkar inte. Har några klasskamrater som är där nu, men har ingen lust att komma in senare, själv. Hade någon annan åkt in så de kom dit samtidigt skulle jag också göra det. Men jag känner inte att jag har den lusten ensam...

Det här räcker. Vet inte vad jag ska skriva, är nog första gången jag får skrivtorka på bloggen...
De kommande dagarna är det plugg som gäller, ska försöka. Idag har det inte blitt nå alls. Finns viktigare saker, eller hur?

Tråkiga besked på morgonkvisten

Jag stängde inte av mobilerna inatt. Jag lämnade dem påslagna, en trappa ner istället. Tur det. Klockan 6.00 ringde den ena. Vem ringer den tiden om det inte är viktigt? Så jag rusar ner men missar samtalet från mamma. Ringer upp.
-Jag har tråkiga nyheter.
Jo, det förberedde jag mig på när telefonen ringer vid den tidpunkten. Annat var det med dödsbeskedet av Zeb, som kom mitt på dagen när jag var ute bland folk. En blixt från klar himmel. Den här gången hade jag garden uppe.
-Mormor dog i natt.
Okej, det var jag inte beredd på. En liknelse med Zeb till då, han hade varit borta i några dagar och tanken hade slagit mig. Mormor, hon var ju inte sjuk. Eller, diabetes och sånt men inget dödligt.
Det visade sig vara en naturlig död. Hjärtstillestånd i sömnen.
Var det för detta hon överlevde cancer för ett år sedan? Tänkte jag sen när vi lagt på. Men så började jag tänka på var hon fått uppleva under det här extra året. Det var bra att hon levde vidare. Men varför var hjärtat slut nu?
Idag skulle jag vidarebefodra mormors förfrågan till Johans mamma, ifall hon kunde köpa 20 små, vita knappar av henne igen. Och har Ingela även garn? Det var dags att sticka en liten kofta till släktens nästkommande bebis. Tradition att få en kofta stickad av mormor...
Sedan tänkte jag, vet hon att jag älskar henne? Ja, kom jag på. Det vet hon faktiskt. För jag skrev en dikt till henne när hon hade cancer, som hon fick av mig. Så hon vet det. Tack o lov att jag gav den där dikten!

Jag tycker så synd om morfar. Just nu har han 4 av sina barn hos sig, de vill inte lämna honom ensam.
Det måste vara mycket jobbigt för honom nu...

Och jag förstår mig inte på min mamma. Hon har något automatiskt reservsystem som slår på och bara gör det som måste göras. Som nu. Hon är på väg till begravningsbyrån. Kanske är så när man är äldst av 7. Man blir van vid att ta ansvar och se till att det viktiga blir gjort. Själv är jag ju yngst av 4...

Mor ringde nu och frågade om vi inte kunde komma hem och äta middag hela familjen, att jag ska ringa mina två stockholmsbröder och fråga om de kan komma ikväll. Min Jämtlandsbror är nämligen på väg ner. Så ska samla mig tillräckligt för att klara av det. Jag är åtminstone den äldste dottern, lite måste jag ju fått med mig i generna...


Blogga på sommaren

Är väl inte bara jag som märker att det blir mindre bloggande under soliga dagar. Nästintill alla bloggar jag läser har inte uppdaterats på många dagar. Frågan är hur det kommer bli när det är sommar, på riktigt. Kommer bloggarna att dö ut, gå i ide eller liknande. Jag vill ju veta vad som händer i era liv ändå ju!
"Blogga mera- kommentera". Det är mitt slagord.

Ja det är underbart väder här.

Vi var på inflyttningsfesten igår kväll. Det var trevligt, roligt, underhållande ^^
Snackade mycket med en tjej från Grekland, så fick öva min engelska. Dock var det ju lite musik och mycket tjatter så var svårt att höra. På svenska kan jag lätt gissa mig till ordet av sammanhanget men på engelska är det klurigt, åtminstone i början då min hjärna var helt insnöad på svenska. Men det gick bra. Hon var väldigt trevlig.

Fick klart för mig att mina bröder verkar vara mycket otekniska. Läskigt! Hur kommer det sig? Detta handlade främst om datorer, för det var skrämmande hur små kunskaper de hade angående dessa nymoderniteter... Jag tycker inte att jag är så jätteteknisk, men i jämförelse med dem verkar jag vara expert, typ. Jag är rätt duktig men inte någon expert.
Är den tredje brodern oteknisk också, Jannice? För jag hade verkligen ingen aning om detta innan igår! De har gömt det väl...

Jag och Johan missade tåget på vägen hem, så fick vänta i 25 minuter i Vällingby. Men det var okej, inte särskilt kallt. Och jag var inte direkt varmt klädd. Hemma klockan 3.

Idag är det PI varmt. Strålande sol. Gick upp halv 11 stuket. Johan gick upp före, som vanligt. Han var förresten väldigt trött i natt, så han skulle ha passat på att sova ut igår morse för han orkade egentligen inte festa så sent...
Övade lite till språkprovet, passade på innan solen nådde balkongen. Sedan ut och sola lite. Lyckades få med Johan på en promenad till affären en kilometer bort och handla lite och hem igen. Det var jätteskönt.
Idag har jag vit kjol och vitt linne. Somrigt!

Imorgon har jag 3 timmars lektion med min icke favoritlärare. Uschameja.

Glasögon under skon!

Nu kom vi ganska precis hem från picknicken. Blev ingen brändboll men det var roligt ändå. Svärfar kom förbi och frågade om vi ville ha pizza, han skulle köpa hem. "Ingela är inte hemma än va?" frågar jag. "Nej" svarar han med ett ansiktsuttryck blandat av bus och lite skamsen. Svärmor är i Italien.

Förresten jag klarade min tenta! Jag är inte hundra på (exakta) resultatet, men det verkar ha blivit bra! :-D

På picknicken råkade jag trampa på en killes glasögon. Ena glaset lossnade och bågen blev rätt tilltyglad. Ojdå! Lite jobbigt måste jag säga, första gången jag träffar killen... Men det första han säger är "Det är okej, de är rätt gamla och jag har ändå funderat på att köpa nya". Kändes fortfarande inget vidare. Men sedan efter lite pyssel lyckades han få ihop dem igen. Som om inget hade hänt! *PUH* Tur att inte glaset krossades...!

Present till M och A slog jag in innan vi åkte på picknick, så nu ska vi bara äta och jag ska duscha, byta om och sminka mig. Sedan är vi redo att fara. Det börjar visserligen klockan 20, så vi har gott om tid! För det är ju nära denna gång, och inte på andra sidan stan.

Nu ska Johan ta över datorn så vi hörs sedan. Trevlig helg och hoppas ni har fint väder!

Nostaligtripp

Igår skulle jag jobba, därför väckte klockan mig "för tidigt med Bollnäs-Martin". Rösten fortsatte ur radion "klockan är 6.31och.." Då hörs ett stön från min vänstra sida. Johan säger "Varför väcker klockan dig 6.31?!".
Dock trodde Johan att klockan var normaltid, typ 8 och vaknade till så pass att han steg upp 20 över 7 utan att behöva.
Själv var jag ovanligt smidig för jag fick gå och vänta här, färdig, i ca 5 minuter innan mamma ringde och jag skulle bege mig mot tunnelbanan.
Jobbandet gick bra som vanligt. Började med hela världen.

När det var hemdags gick jag och mor till Liljeholmen och tog oss varsin glass. Sedan bar det av till Vällingby där vi handlade lite mysning och sedan hemåt. Pappa blev jätteglad att få se mig igen, var ju ett tag sen, så jag togs emot med öppna armar.

Så här glad var min pappa för att jag kom hem!
Vad fint de bor egentligen. Blommor, gröna buskar och träd som blommar. Det gula huset i solen och den underbara verandan och tomten som är helt perfekt på sommardagar. Och även vintern när jag var yngre. Jag gillar det verkligen.

Skulle leta reda på ett par gamla skor som jag använde för några år sedan, men hittade dem inte. Kastade? *snyft*
Gick upp på vinden och letade. Det var många år sedan jag var där! Och där fanns allt. Utom just de skorna.
Jag hittade gamla kassettband, varav en film jag tog med mig hem (Grinchen). Jag måste ju ha alla band som fanns med Djungelboken! Gud vad många varianter. Och vad roligt jag minns att jag tyckte det var. Och massa gamla skor, tavlor, sovsäckar, böcker och tidningar. Och gamla skolarbeten. Där fastnade jag. Satte mig där bland sakerna från årskurs 8. Ångmaskinen, sexualundervisningen (inget snusk! Bara historier om Ragna och Sören går till barnmorskan...), Josef Stalin, Franska revolutionen, matteuppgifter, engelskaberättelser, svensk grammatik, tyska uppgifter... Och loggboken. Som vi nästan varje vecka skulle skriva utvärdering i. Både om skolan och om privatlivet. Och en förälder skulle skriva under, varje vecka. "Du hör extremt dåligt!" Hade min mentor skrivit vid ett tillfälle. Jo, tack. Jag vet det! Men det var bara tillfälligt i några veckor och om inte densamma, vid varje tillfälle hon skulle säga något viktigt, hade sänkt rösten, hade jag också fått den viktiga informationen. För så var det.
Jag satt längst fram och hon någon meter bara framför. Så sa hon i normal samtalston "Och därför.." och sänkte rösten och viskade fortsättningen, så alla skulle lyssna ordentligt. Upp med handen. "Vad sa du? Jag hör ju inte, det har jag ju sagt". Efter att behöva påpeka det gång på gång på gång. Så sket jag i det. Är det så j*vla viktigt så skulle hon väl komma ihåg att jag inte hörde. Så jag lutade mig tillbaka och ritade på bordet, pappret eller tittade ut genom fönstret. Inte lyssnade jag iaf, för det var ingen vits.

Sedan kom Johan och vi åt middag samlade runt bordet. Räkmackor (precis som jag beställt). Mumsfilibaba! Yummie!
Och vi såg på Postkodlotteriet och Talang. Christian åkte ju tyvärr ut. Jag fattar inte att juryn valde dem att gå vidare? Iaf tur att tittarna röstade vidare hon pianospelaren. För hon och Christian tycker jag skulle gått vidare.
Sedan såg vi på lite olika program. Det var mysigt. Var hemma igen vid 10 i 2 och jag kom i säng halv 3. Johan gick och la sig straxt efter men gick upp vid 8. Vilken människa? "Du måste ju kunna hålla dig vaken ikväll" påminde jag. Men det skulle inte vara några problem. Jag gick upp runt 10.  Och idag har jag en röd klänning på mig.

Picknick om dryga timmen, och fest ikväll.
Hoppas det blir skoj!

Foto på inflyttningspresent

Muggarna som Martin och Anna ska få i inflytningspresent är nu på tork, så här blev slutresultatet. Alla bilder utom sista är tagna upp och ner. Vad tycker ni?

Foton

Lite bilder från den senaste tiden!

Skulle bara testa hur kameran fungerade med förinställning, eller vad det heter. Den skulle ta kort 10sek efter att jag klickade... Helt osminkad. Och ser konstig ut när bilden förstoras här?!
Johan vill äta sommarmat och föreslår själv sallad. Detta unika tillfälle måste dokumenteras!
Träffar Empan och tar bland annat en lunchpaus på McDonalds.
Inflyttningskortet till Emelie och Pelle som jag gjorde från mig, Elise, Stefan och Robert.
Robert och Stefan är turister i Tyresö där vi ska på inflyttningsfest hos Emelie.
Robert blundar, men måste bara bevisas att han rört en Harry Potter bok!
Elise
Kanske inte världens bästa, men det enda jag är med på!
Pelle! Måste ju faktiskt ha kort på honom också så helt plötsligt riktade jag kameran tvärt över rummet och ropar "PELLE!". Ja vad ska man göra?
Kanske inte heller världens finaste bild, men så roligt att Emelie gör den där tumpekningen när hon talar utan att tänka på det! Wiebke till vänster.
Lite folk.
Bestämde mig en dag att jag ville ta ett mysigt bad. Massa levande ljus+doftljus, en svart handuk för fönstret (för det var ju dagtid) och skumbad.
Och så här såg jag ut efteråt!
Så här kan det se ut på lunchen för oss. Fast vanligtvis är det mer folk runt omkring! Ida, Elise, Stefan, Johan, Robert.

Dagens shopping!

Lite sovmorgon och sedan möta mor på tunnelbanan klockan 10. Strålande sol, vackert väder.
Vi började med att titta in på Skopunkten, men hittade inget som lockade. Men sedan vände det!
Vi gick in på Farraw, som säljer väskor. Mamma köpte en snygg svart väska som var precis lagom stor till henne. Bra köp! Själv vågade jag inte köpa någon väska, Johan skulle bli galen... Har nog närmare 15 stycken... Och många är köpta på just Farraw, rekommenderas!

Sedan gick vi till GinaTricot. Där köpte jag en t-shirt som jag tycker är väldigt söt. Och därefter på H&M, där vi köpte lite smått och gott. Mamma sponsrade det som köptes på H&M, och jag passade på att bli medlem.
Därefter var klockan halv 12 och vi började kolla efter något lunchställe. På Sandys var de så ointresserade och ohjälpsamma så där ville vi inte äta. Slutade med att vi åt på Åhlens. Mor åt Ärtsoppa och pannkakor och jag åt Hamburgartallrik. Dyrt och lite mat, som alltid på sådana ställen. Men men. Mor betalade.
Mamma var på jakt efter ett etui, men det fanns ingenstans. Till slut hittade vi ett på Åhlens som jag ville ha, men inte hon. Så jag chansar och säger "Kan inte du köpa den till mig, så kan du få min?". Så blev det också!
Sedan bar det av mot Vällingby, för jag skulle vaccineras där klockan 13.30 mot livmoderhalscancer. Visste ju inte att jag och mor skulle ha en shoppingdag idag! Vi kom dit vid kvart, tjugo över och jag fick komma in nästan direkt. Pröjsade 1650 kronor, som pappa förde över till mig igår, och blev stucken. Sedan väntade jag en stund i väntrummet och vi flyttade över mina kort till nya etuiet/etuin(?) och mor övertog min gamla.

Sedan gick vi till Vällingby torg och tog en mjukglass. Killen i kiosken blev ju väldigt intresserad av mig... Han kunde knappt rabbla glasspriserna ju, och slet knappt blicken från mig efter det!
Aja, vi satt en stund vid fontänerna och mumsade på våra små glassar. Sedan gick vi på Åhlens och där köpte mamma socks och jag köpte två stora vita koppar i inflyttningspresent till Martin och Anna. Dessa ska jag ikväll skriva deras namn på, samt Sambo. Sedan ska de torka i 24 timmar och därefter vara i ugnen i 40 minuter, sedan tål de även maskindisk.

Sedan gick vi in på Stadium för att kolla efter gympadojjor till mig. Ser väldigt fort ett par svarta, med mörklila detaljer som jag förälskar mig i. Lite dyra med tanke på vad jag brukar lägga men dem var ju så fina! Testade storlek 40, bigfoot I know. Bra på vänster, way too big på höger. Testade 39, perfekt på höger men lite trång på vänster. Suck. En manlig expedit gick förbi och undrade hur det gick. Jag förklarade mitt bekymmer och han svarade "ja, jag har samma problem själv. Min vänster är en halv storlek större än höger. Men finns inget man kan göra, bara köpa den mindre för skor töjer ju ut sig". Ja, så därför köpte jag storlek 39, trots att det var lite dyrt och pröjsade helt själv. Mamma köpte solglasögon.

Därefter gick vi och satte oss på en parkbänk i solen och gottade oss. Mamma köpte en dricka och sedan snackade vi i evigheter om allt och inget. Bland annat fick jag veta att den där Christer som är med i talang och sjunger opera (och är Sveriges motsvarighet till Paul Pott) har gått i samma klass som min bror Roger i 9 år! Och bodde bara någon gata ifrån oss. Det tycker jag är väldigt roligt, för då kanske jag har träffat honom och jag har från första stund tyckt att han är jättegullig. Så nervös och så duktig!
När pausen var färdigt gick vi till Apoteket och köpte skavsårsplåster och tuggummi till mig. Vi kollade efter Omega-3 tillskott för jag äter ju aldrig fisk. Men hittade bara superdyra saker. Gick in på en Hälsokostaffär men det var inget där heller. Sedan Gallerix och kollade på studentsaker.

Därefter var det dags för en fika. Satte oss på ett utefik och mamma tog en kaffe och en liten kaka (men åt bara halva) medan jag tog en cola och en brownie. Och där kom det roligaste ögonblicket på hela dagen.
Från affären går två personer, varav den ena håller en Cooppåse i handen. Jag visar diskret för mamma att hon ska lägga märke till dem. Sedan berättar jag en sak om den ena personen.
Jag - Såg du kvinnan med coopkassen? blablabla...
När jag är klar med att säga det jag ska säger mamma för att försäkra sig om att det är rätt person:
Mor - Var det hon som gick med den där lilla pojken?
Jag -Det var hon som är den där lilla pojken.
Mor - Vadå?
Jag bryter ut i skratt och mamma förstår vad jag sa.
Mor - Är det hon som är den lilla pojken?!
Jag nickar.
Mor - Ojdå!
Och bryter ut i skratt, och vi slutade inte skratta på en bra stund.

Efter att ha suttit och snackat en stund bestämde vi oss för att avsluta med att köpa lite nyttiga matvaror. Ner på Coop och köpa mjölk och bröd. Sedan bröt vi upp efter 7½ timme. Vi hade jätteroligt! Snacka om kvalitetstid. Och ja, det får vi göra igen.


Skavsår

Jag sov med avstängda mobiler inatt. Det gick bra. Och väckarklockan ringde trots avstängningen, alltid bra att veta. Skönt.

I måndags gick jag hem från Alvik igen, tog 55 minuter. Tänkte att jag skulle göra det flera dagar den här veckan, så blev det inte för att..: 
Min vänstra fot lite större än min högra, vilket brukar leda till att jag köper skor som är perfekta på vänster men förstora på höger. Men för något år sen köpte jag ett par jättesnygga och sköna gymopadojjor som satt perfekt på höger (och högra foten jublade av lycka att få ha en sko som satt perfekt!) men något för liten på vänster. Tror inte de hade någon större storlek på lagret då. Brukar gå bra ändå med detta par. Men jag antar att eftersom jag inte använt dem på länge så är inte min vänstra fot van vid dem igen, och därför när jag gick så långt fick jag skavsår. Ett rejält! Rejäl blåsa över hela hälen. Oskönt. När jag skulle sätta på skavsårsplåster så står det ju att det ska vara torrt och rent. Jag hade dessutom bråttom. Så precis när jag ska sätta på så spricker blåsan och det blir massvis av vätska över hela hälen. Suck! Torkade lite snabbt. Kanske inte direkt rent men skitsamma. Sedan satte jag på den. Hade inte alls ont igår, dagen efter. Eller lite på morgonen, ömt och så. Men idag. Ajajaj vad ont det har gjort. Har haltat fram. När jag kom hem öppnade jag lite på ena sidan och då var det mer vätska, hoppsan. Så tryckte ut vätskan och satte tillbaka plåstret ordentligt. Nu gör det mindre ont, så var väl det som var problemet då...

Imorgon skulle mamma till sitt andra jobb. Men det blev inställt. Så då tar moder en semesterdag istället. Och jag har inga lektioner så vi ska sammanstråla tänkte vi och shoppa. Har inte gjort det på evigheter. Visserligen kan jag inte sätta sprätt på allt för mycket men har lagt undan lite med tanke på att kunna köpa lite nya sommarkläder och skor. Och förhoppningsvis kan mamma sponsra mig lite, ifall jag hittar mycket fint :P

På fredag ska jag jobba men efter ska jag, och förhoppningsvis också Johan, åka hem till min mor och far och äta middag där. Jag minns inte att jag varit hemma där sedan påskafton? Och senast jag träffade pappa var dagen innan min födelsedag. Stämmer det? Isf ungefär 3 veckor sedan jag träffade min fader. Nä känner att jag verkligen måste dit nu, de har ju till och med fixat ordning lite!

Dagens serieprov gick nog bra, men nu är jag trött och får inte tag på fästmannen. Usch. Ska slappa lite. Skolveckan är över. Men jobb på fredag som sagt, och sedan kommer det säkert dyka upp tonvis med läxor på mailen över helgen. Det ser jag inte fram emot.
Hoppas ni har något att se fram emot!

Mobilanvändandet kanske inte är så sunt...

Nu testar jag att skriva på nya bloggsevern :-P

Förra lördagen och söndagen åt jag godis. I lördags åt jag godis. Men inte däremellan och inte sen dess. Utan förbud! Jag är stolt över mig själv som klarar av att hålla mig i schack utan extrema åtgärder.

Och ja, jag har förstått!
Jag är den där sortens människor som kanske kommer få cancer i hjärnan pga mobilstrålning. Jag har dem (ja det är ju två mobiler, ni ser ju) påslagna på nattduksbordet när jag sover. Max 1 meter från mitt huvud liogger alltså två mobiler påslagna varje natt. Förutom de många timmar som jag släpar runt på dem i höjd med magen och alla de organ som finns där inuti. Och mina mobiler är ju näst intill alltid åtminstone i samma rum som jag. Det kan ju inte vara bra i långa loppet?
Läste en artikel i en tidning idag om mobilens negativa effekter på den sidan av hjärnan som man har telefonen på (ens telefonöra). Där stod det att forskning visat att 2000 timmars mobilpratande ökade risken för hjärntumörer (fördubblas). 2000 timmar. På en livstid. Det skulle tydligen motsvara en knapp timme per dag i 10 års tid. Snart är jag väl där? Fick min första mobil när jag var 12 och 3/4 år gammal, visserligen talade jag inte så mycket i den då och från början hade jag handsfree men nu prata jag desto mer....

Detta var dock ett sidospår. Det jag har förstått är, förutom de negativa effekterna av att ha mobil(er) påslagna på natten angående cancer och sådana medicinska bekymmer så blir man också störd.

Fick sms på söndagkvällen att vår lärare hade fått ryggskott och vi har ingen lektion på måndag förmiddag (men en timme extra nästa måndag istället). Yeey. Tänker att nu behöver jag inte vara i skolan förrän _senast_ 12 imorgon. Sovmorgon! Riktigt skönt. Stänger tom av väckarklockan på mobilen (som jag har som extra säkerhetsåtgärd, vilket visar sig bra för idag upptäckte Johan att det var strömavbrott när han vaknade men då var jag ju i skolan...). Och sussar sött.
Vaknar 7.57 av att jag får sms. Men vad sjutton, vem skickar nu?! Jag såg ju vem som skickade, men jag vet inte poängen med att skicka så tidigt? Då var jag så trött att jag inte orkade gå upp. Men så pigg att jag inte kunde somna. Usch.

Igår kväll läste jag lite (började på en ny bok, dock ingen som man slukar på en dag tyvärr) och släckte lampan strax efter 12. Klockan är ställd på 8. Jag vaknar av mig själv vid 6.30-snåret. Varför? Varför? Varför? Varför? Så pigg att jag kunde gå upp och börja dagen, men vad är nyttan. Ligger klarvaken och tänker igenom vad som ska göras och planerar. Jag är definitivt vaken. Men Johan var det inte så ville inte läsa eller så för att inte väcka honom. Klockan 7.38 fick jag sms. Vad är de med dessa människor nu då, har ni gått i maskopi? Ja, jag är glad för smset, men så tidigt? Svaret blev "Vem skickar ett massutskick vid den här tiden på dygnet? Tur för dig att jag var vaken! Jag och Johan kommer btw. Vi behöver adressen. Kram". Kärleksfullt va? Fick inget svar på det... Men fick adressen nu ikväll.
Jag har tidigare varit förskonad (bara hänt någon enskata gång) mot idioter som smsar/ringer nattetid för att jävlas, men jag förstår poängen nu. Vill jag sova, stäng av mobilen. Hoppas mobilens väckarklocka ringer ändå!

Feedback idag på två läxor av den yngste läraren. Gick väldigt bra. Han sa att jag utvecklats väldigt mycket på senare tiden och ritade upp en kurva i luften ungefär som:
                                                   ---
                                               --- 
                                           ---
---------------------------------

Låg jämnt och fint innan men nu går det riktigt mycket uppåt! Ska fortsätta jobba på det, och inte börja slappa. Självklart inte. Jag gör ju alltid mitt bästa. Nu lossnar det för mig på riktigt. Var någon grej han påpekade som fel på de två filmerna, resten var bara bra. Härligt! Första gången han inte påpekade att jag var lite för slapp i vissa handrörelser, så det verkar ha satt sig också!

Nu ska jag duscha och sussa, alternativt sussa och duscha. Inte bestämt mig. Men ni får ha det så gott!
Sov gott.

Skön kväll

Det blev en cirka 45 minuters promenad med Empan, sedan satt vi på bryggan och njöt av livet och snackade i drygt en timme. Tack för en trevlig stund! 

Precis när jag kom hem fick jag sms av Emelie i klassen att vår första lektion imorgon är inställd. Så har smsat vidare det till samtliga klasskamrater. Men vi måste ju ändå vara i skolan innan och göra inspelningar men iaf. Sovmorgon. Riktigt nice! Synd om läraren iofs som råkat på ryggskott... Det gör riktigt ont. Inte för att jag har haft det men jag vet det ändå!

Ställer nog klockan på 10, så är jag i skolan 11 (lagom till när rasten skulle ha börjat). Och vaknar jag tidigare av mig själv så kan jag åka in tidigare...


S&M-smurfan hade hittills inte heller varit någon succé

Pub, Helsingborg


Kille ~25, med blåtira, till kille ~20: Du, du ska ALDRIG kalla din flickvän för PMS-smurfen. Det är en jävligt dålig idé!


Promenad

Har tjatat på Johan att vi ska ta en promenad, den behöver ju inte vara så lång! Men han vill inte, och han gör skolarbete. Så jag har inte mycket att sätta emot. Men jag vill inte gå själv! Så loggade Empan in på msn. Perfekt! Hon bor ju typ närmast av mina kompisar, och hon gillar att promenera. Haffar henne direkt och frågar. Och hon tyckte det lät skönt. Så nu byter hon om och sedan kommer hon hit så ska vi gå här omkring (hennes idé). Det är ju väldigt skönt att promenera här.
Äntligen en liten promenix!

Ockatotta

Har till och från idag kollat på tjuvlyssnat.se. Finns ju en hel del guldklimtar där, men jag bara tyckte att den här var såå söt och rolig, så jag måste ta med den i bloggen.
Söt eller hur?

"Not another barn-tjuvlyssning!"

Ica Supermarket, Alvesta


Pappa ~30 med dotter ~3 i kundvagnen står vid frysdisken. Plötsligt börjar flickan tjuta av glädje samtidigt som hon pekar på en mörkhårig kvinna ~35 med flätor.

Flickan: Ockatotta! Ockatotta!
Pappan: Nej, det tror jag inte...
Flickan: Ockatotta, OCKATOTTA! HEEEEEJ Ockatotta!!!
Kvinnan tittar upp och ser förvirrad ut, men vinkar åt den lilla flickan.
Flickan: Lappa ockatotta!
Pappan: Nej, det vill hon nog inte.
Flickan: JOOOO. Becka lappa ockatotta, NUUUUUU!
Flickan börjar gråta hysteriskt och pappan går försiktigt mot kvinnan i flätor.
Pappan (smått generat): Ursäkta mig, min dotter Rebecka tror att du är Pocahontas och vill klappa dig...
"Pocahontas" ger med sig och den lyckliga flickan får klappa henne en liten stund.


Hunger var det här

Jag gjorde klart läxan. Missar det fina vädret. Sedan ringde svärfamiljen och undrade om vi ville äta där. Johan vill det absolut. Jag är mer skeptiskt. Jag är JÄTTEHUNGRIG, och har varit det i några timmar. Tänkte precis gå och fixa med mat, men nu när vi ska äta med dem är det mat om 45 minuter. Jag vill ut i fina vädret och göra saker men jag vill äta först så jag inte blir alldeles utmattad.

Usch vad jobbigt det är att vara hungrig. När jag väl är nyduschad och fin (så jag kan visa mig bland folk igen) och har gjort läxorna så ska man bli så hungrig att man inte kan gå ut iaf. Usch vad livet är orättvist. Och ja, jag blir kinkig när jag är hungrig.

Mat!

Doh

Tänkte uppdatera i fredags men internet har fuckat-up sig, som man säger på ungdomligt språk. Ibland funkar det, och ibland inte. Varit så i flera dagar... S har inte orkat vara så mycket på internet på grund av det.
Jag jobbade i fredags, det gick bra. Som vanligt.
Mamma och pappa är på väg hem från min broder i norrland nu. De har haft det bra verkar det som. MEN mamma glömde sin kamera! Vad trött man blir. Sedan glömde hon skivan med bilder på som Jannice gjorde i ordning till henne...

Igår åkte jag och Johan och handlade en hel del hushållsnyttiga saker, så träffade vi på Sandra och Markus i Vby. Det var kul. Även om jag inte direkt hade klätt mig för att träffa på någon jag kände ^^
Hoppas ni hade kul med Jimmy igår!
Och smakade du Kina, Sandra?

Igår såg jag ju även Empan på tv, det var ju ett måste. Hon var bra ;-)

Idag ska jag försöka göra klart den sista läxan denna vecka, OCH. Men Johan hattar fram och tillbaka mellan datorerna när han gör sitt arbete (spelet) så känner inte att jag får någon ro.
Kanske bättre att vänta till imorgon... Och låna Mickes dator då? Men ju förr det är klart desto skönare för mig! Hualigen.

Vet inte vad jag känner för?!?!

Flyter på

Vi fick ju rätt mycket läxor till nästa vecka, så jag har använt den röda dagen till att plugga.
Jag hade planerat att skriva ner de argument jag skulle ha till på måndag. Gjort.
Avläsa den 6 minuter långa filmen. Gjort.
Och kolla på de 103 meningarna i lexikonet som hör till "man" och svara på de frågorna. Gjort.
Bara att spela in på måndag.
Skönt!

Shit vad ont det gör i bakhuvudet nu då, på vänster sida, bakom örat typ.

Tänkte göra "som" i lexikonet när jag ändå har sådant flyt, men blev sedan osäker på vad som menas med frågorna. Så får se hur jag gör.

Bakhuvudet slutade göra ont nu.
Börjar bli hungrig, har inte ätit lunch. Haha, när jag skrev börjar protesterade magen med en högljutt åskknall. Matdags alltså...
Johan är i skolan och han ska träna klockan 19 och kommer då hem vid 22-tiden. Så ingen direkt middag tillsammans idag inte. Hm, vad ska jag tillaga?

Vill påminna alla om att Empan ska vara med i Glasklart på lördag i svt1, kl 20. Hon är inte deltagare utan ska vara i lådan. Håll utkik!

RSS 2.0