Mysdag

Så där. Har tagit ett långt bad! Låg och läste boken i evigheter, kom ett par kapitel. Vet dock inte när jag började så tiden har jag ingen koll på. Har pratat med bror M som ville veta från vilken tid man ska vara hos morfar. Fick höra att han skaffat en tredje tatuering! Får se om jag kan få fota den. Ingen aning om vad det är för motiv... Han hade sett bilderna på min färg på facebook och tyckte att det var fint, jag blev väldigt annorlunda men snyggt. Får se vad han säger live då. Hoppas vi hinner ses! Men annars träffas vi ju imorgon på Halloween-festen :-)

Nä nu ska jag nog ta på mig kläder (har ett jättestort, jätteskönt badlakan runt mig just nu, inköpt på rea) och göra mig fin. Skalade av håret på benen också så jag inte behöver skämmas i klänning. Varför ska jag skämmas för lite hår på benen egentligen, bara naturligt, men så är det ju nu...
Sedan får vi se!

Och bara för att ni ska veta så har jag kollat efter jobb varje dag den här veckan men knappt hittat något. Inte sökt något idag och igår, men i förrgår! Lågkonjunktur, kan man ha mer otur liksom? *sad*

Dagens att göra

Ringde J nyss och berättade om nedkomsten. Fick också höra "ska du inte träna idag, det var ju ganska länge sedan?" *BIG EYES* "Ursäkta?! Jag tränade igår!" Jaha, det hade inte han uppfattat (jag passade ju på när han var i skolan och sedan direkt åkte på egen träning). Bara för att jag är hemma när han åker och när han kommer hem 5-6 timmar senare betyder detta icke att jag levt i celibat :-P Dessutom sa jag ju att jag av en slump träffade Empan vid t-banan när han kom hem, var tänkte han att jag hade varit? Aja... Han lyssnade nog inte riktigt på mig.

Idag är det mycket att göra. J hade lektion kl 8 imorse och när han kom dit (efter att ha somnat alldeles för sent) upptäcker han att det igår mailades ut ett "inställd lektion"-mail. Han kollade ju inte mailen igår eftersom han hade så mycket att göra då... *suck* Nu är han på bilskolan och snackar med dem.
Sedan snackade han om att träna och att göra en läxa. Jag ska äta frukost, göra mig fin (ta en ordentlig dusch t.ex.), kanske åka iväg till Vby i ett visst ärende. Och sedan göra mig fin igen (byta till klänningen). Sedan ska vi nog åka till morfar, kom på igår att J aldrig varit hemma hos honom. Synd att första gången blir utan mormor :-(

Snart är mamma, morfar m.fl på min mormors brors begravning. Roligt sätt att börja en födelsedag. Eller nu blev det ju inte börja, för Camilla tog över början och gjorden den mycket bättre!
Nä, nu mat!

Grattis till bebisen!

I natt vid 3-tiden födde min kusin Camilla en pojke!
På hennes farfars 80 årsdag, som planerat!
Vilken tur att hon fyller år om dryga veckan... ;-)
Grattis Camilla och Mackan till pojken!


Nyblivna föräldrar!

Grattis morfar!

Idag fyller världens bästa morfar 80 år!
Detta ska så klart firas senare under dagen med landgångar och tårtor. Mums!
Grattis morfar!




Nada

Nu ska jag ta något att äta och sedan bär det av till träning. Har dock ingen lust...
J har bestämt sig för att också vara smurf. Jag drömde att jag ställde in strykbrädet, vad betyder den drömmen?
J är i skolan och ska sedan på träning.
Efter min träning ska jag fika och ikväll blir det Medium. Läste att sthlmarna inte drar ner på fikat i lågkonjunkturen utan caféerna går bra och folk föredrar cappuciono där med vänner framför katte hemma i tvsoffan...
Ja, så inte är det jättemycket intressant på gång just nu inte, men men. Nu vet ni iaf var jag står.

Empan ringde och jag var fast

Japp, jag såg Magda på tv igår ;-)

Igår ringde också Empan och sa att hon sett bilderna på mig på facebook (hon har aldrig läst min blogg för hon föredrar att träffa mig i verkligheten och låta mig berätta då om livet) med den nya frisyren. Och hon tyckte att det var jättesnyggt! Så hon blev också sugen på att göra något drastiskt. Empan hon har stort blont, lockigt hår naturligt och det har hon aldrig velat ändra på. Visst har hon plattat håret någon gång, men det är så jobbigt och är det fuktigt ute så blir det jättelockigt direkt iaf... Men nu är hon sugen på att färga det eller "rakpermanenta" eller någonting. Stackarn kan ju bara variera hårlängden, för har hon uppklippt syns inte det och lugg skulle vara jättekonstigt. Hon har liksom bara lockigt axellångt hår, eller lockigt lite längre än axellångt hår. Och för att det ska växa ut så tar det ju evigheter innan det syns för lockarna.
Hon är fin i både lockigt och rakt. Vet dock inte hur jag skulle reagera om hon hade en annan hårfärg... Har ju aldrig sett det så...

Vi två på Halloween för två år sedan. Jag i blå peruk, och hon i sitt riktiga hår.

J tyckte att vi var lite smått galna som avslutade samtalet efter hela 98 minuter och 41 sekunder... Ja, men nu är det ju så att vi inte har snackat på ett par veckor och har en hel del att ta igen! Upptäckte att mitt tråkiga hemma liv trots allt innehåller en del guldkorn som är värda att berätta. Fast hon hade varit med om många roliga och galna saker! Hoppas det går bra på en speciell front. Och på en annan också förresten. Empan var på audition i någon köping-stad, typ Linköping, förut för en långfilm och väntade svar därifrån. Nästa månad ska hon kanske till GBG på audition för en musikal, men då krockar det naturligtvis med en superviktig föreläsning i skolan...
Nä det var roligt att snacka igen. Vet inte vad det är men vi snackar lätt i telefon i en timme, och tydligen en timme och 40 minuter också.

Så nu känner ni Empan lite bättre. Ja hon gillar att jag kallar henne Empan och inte Emelie, hon vill ha det smeknamnet och försöker sprida ut det lite bland klasskamrater och så vidare, men det är ingen som nappar...

Förresten så är jag lite avundsjuk på hennes liv, i jämförelse med mitt nu. Hon pluggar på Calle Flygares Teaterskola, hon tränar volleyboll två kvällar i veckan, är barnvakt två kvällar i veckan, pluggar italienska en kväll i veckan, går på blockflöjtslektioner en eftermiddag i veckan, jobbar varje lördag med Spökvandring i Gamla stan (ska säga upp sig därifrån) och lite då och då på auditions. Fatta vilken skillnad mot mitt liv... Vad gör jag? Jo är hemma och söker jobb. Tränar 3 gånger i veckan på gym. Stopp. Kommer inte på något mer.
Ojdå nu blev det långt här, jag bara spånar på..
Hejdå!

Min tvkväll

Tv4 dominerar:
20.00 Bonde söker fru (och nej Robert det är inte bara 50 åriga kvinnor som kollar på det!)
21.00 Oskyldigt dömd
22.00 Nyheterna
22.40 Kvällsöppet med Ekdal. Kamrat Magda ska vara med i publiken, alltid något!

VÄRLDENS BÄSTA MORFAR

Steg för steg. Från en vanlig vit T-shirt till en fin present!
Titta på bilderna och följ med i processen.
Om ni ser att det lyser igenom så är detta en påse från Skopunkten som fick agera skydd, så färgen inte skulle gå igenom till baksidan (och senare även en liten från Åhléns).
Gjord med schablon och på fri hand.



Hans 80 årsdag, då presenten ska överlämnas.

Mina initialer längst ner i hörnet.


J är provdocka.



Färdig att slå in!

Av förståeliga skäl är inte J med på den här presenten.
Den är bara från mig, då J anser sig ha haft en bättre morfar.
Tveksamt säger jag men accepterar hans åsikt, som den goda fästmö jag är ;-)

Palla äpplen med grävskopa

I måndags börjde de (vägarbetare) gräva ett hål i vår gata här, och spärra av vägen. Väsnas och dunsar titt som tätt gör det men så länge det inte är kl 7 på morgonen så är det lugnt! För en stund sedan hörde jag och J ett asgarv utifrån. Eh, jaha, tänkte vi och kollade på varandra. Jag, som har bästa utsikten ditåt tittar ut och ser bara hur den ena kolla in mot tomten. Förmedlar detta till J och vi båda undrar vad det var som var så roligt med vår tomt?
Vi rusade till fönstret och då ser vi deras grävskopa (fast det är två skopor, en över och en under som en mun som öppnas och stängs) som befinner sig i vårt äppelträd, ja bland grenarna. Efter några sekunder med hjälp av visuella intryck och deras rop till varandra förstår vi att han som sitter i grävskopan ska försöka palla ett äpple från trädet, med hjälp av skopan.
Jag rusade så klart till kameran för att kunna visa er en bild, men fick inte till någon bra förrän han gav upp och den andra killen ropade "Äh det var nära iaf!" och de garvade allihop...
Men här får ni se lite iaf:


Pyssel

Så har jag pysslat lite till då. Gjort nästan klart morfars present. Är faktiskt nöjd *glad*. Kvar att göra är att stryka den och sedan ska jag trä på J den så att ni får se hur den ser ut på, typ. Ja, jag har ju fotat en del, men är väl roligare att se alla på en gång? Ja, så fort färgen har torkat så ska det strykas!

Vad ska jag hitta på resten av dagen då. Onsdagar brukar ju betyda en helkörare vid styrketräningsmaskinerna. Å andra sidan så kommer jag inte kunna träna på fredag, iaf inte box-passet. Får nog sätta mig och klura ut när de andra två passen den här veckan ska äga rum, och vad och var.

Diska.

Typ det? Ikväll är det iaf Oskyldigt dömd, och Bonde söker fru innan det, right?

Tvivel blandat med hopp

Sökt ett jobb... Som är på en månad heltid! Snälla snälla!
Sedan har jag inte gjort så mycket mer. Funderar på om jag ska söka ett annat jobb. Fan, tänk om jag inte kommer in? Jag borde ju göra det eftersom jag skulle ha gjort det de senaste 3-4 åren, om jag hade sökt. Men, bara för att jävlas (Murphy) så kommer jag säkert inte in. Ajajaj..
*nervös*

Sicken morgon...

Läst, ätit frukost, kollat runt på nätet. Hm verkar som dagen blev bättre trots morgonen. Js klockradio skrek till på typ högsta volym. Jag snäste "stäng av den!" och yrvaken som han var så stängde han av den, inte snoozade. Alltså kom han inte upp i tid, och missade en obligatorisk del i skolan. Gah.
Inte bara mitt fel...

(Han tjuvläser bakom axeln och säger "nä, mitt fel också ... t.o.m. mest mitt fel").

I alla fall så kom jag på att eftersom han så duktigt lydde mig ordagrant när han är yrvaken så ska jag imorgon testa att snäsa "städa hela lägenheten!". Får se om det funkar.... Hoppas det!

Jubileum! 1000e inlägget skrivet

Ojoj! Såg nu att Smurfhatten-inlägget där nere var mitt 1000e inlägg! Jubileumsdags alltså! Party party!
1000 inlägg sedan 17 december 2007. 9 månader och 11 dagar tog det alltså, hihi.


Ska jag smycka hemmet så här kanske?
(Oj, så där rent, fint och städat är det ju inte just nu...*skäms*)

Att baka eller inte baka, det är frågan

Läste igenom inläggen från er bloggare. Kom till Bambi och hon har återigen bakat och detta såg ljuvligt ut. Gick in under hennes kategori Recept och visade J massa mumsiga saker som hon har bakat på sistone. Detta resulterade i att J vill att vi ska baka! Ja, så nu ska han kolla om vi har allt vi behöver hemma till Kladdkaka. Isf gör vi lite sånt. Men på fredag ska jag äta godis så får hålla mig i 2 dagar till dess då innan jag får smaka!
Ska se vad hur domen utfaller...


Hm... ska jag ge min ena bror en liten pik om att jag ännu inte fått den utlovade 20 årspresenten? Han är ju student med lite vikande ekonomi, fast han har ju sagt att han ska köpa en kakform till mig och då vill ju inte jag köpa en själv. Så vi är utan (lånar av grannen). Saken är den att just den här brodern är lite seg med presenter. Min 18 årspresent fick jag en månad innan min 19 åriga födelsedag, men 19 årspresenten tror jag kom i tid!

Smurfhatten!

Så här bredde jag ut mig på golvet:

Första provningen med säkerhetsnålar:

Provning efter att ha sytt ihop den:

Och efter att ha sytt upp nedre kanten:

Och efter lite finjustering:

Så här såg det ur när jag var typ klar:


Så kvar att göra är att fylla toppen med något mjukt så att den blir lite större och inte så smal. Sedan klart!

Syr Halloweenhatten

Nu sitter jag och pysslar med Smurfmössan! Gick faktiskt smidigare än jag trodde. Har ju inte sytt sedan nionde klass och fick då VG i betyg tror jag. Fattar inte hur det gick till för jag minns inte att jag gjorde annat än snacka skit, typ... Men i mellanstadiet var jag riktigt duktig! Den syfröken (Inger) hade pli på oss minsann! Så takterna sitter i, otroligt nog.
Gjorde först en mall i tidning och sedan la jag den på tyget och ritade av. Dock glömde jag den där regeln att alltid rita på baksidan av tyget... Men tror inte det kommer synas, ska ju sy in sedan så är ingen fara. Och jag ritade med blyerts så kan ju sudda. Sedan klippte jag ut den i tyg och har nålat den. Tog på mig den för att se hur mycket den ska sys in. Klippte den ju större än den skulle, hellre för stor än för liten. Nu ska jag alltså sy ihop den! Har fotat lite grann på vägen så ni får se sedan :-D

Spring hit än dit, än bort än tillbaka

Mörkret har börjat falla och snart är det riktigt mörkt ute... Hur kan man uppskatta det? Upptäckte att en till av våra lampor gått nu. Attans. Vi har 4 lampor som funkar just nu + alla utom en i badrummet (massa spotlights). Det innebär att vi har 8 lampor som inte fungerar (bortsett från den i badrummet). Hoppas jag inte glömde någon nu. Ja det blir mörkt när mörkret faller här inne... Suck. Vi måste verkligen ta tag i detta och köpa glödlampor! Så svårt kan det ju inte vara liksom!

Har precis ätit lunch... Men om bara någon timme är det dags för middag. Var i stan och fick tag på allt jag behövde! Gick så mycket snabbare på Buttricks idag än igår också, tog nog bara 2 minuter. Så nu måste jag börja med att göra mallen som jag hade planerat. Tror jag börjar med presenten till morfar imorgon, den måste vara klar senast på dagen på torsdag (måste torka 24 timmar).

Jag har sprungit runt i massa affärer för att hitta rätt skärp till lördag. Visserligen hittade jag rätt skärp redan i första butiken, men den var alldeles för stor! Gick in i en till affär, bara stora där med. Och en till, utan att hitta några sådana alls. Och slutligen i fjärde butiken hittade jag skärpet i rätt storlek! Sedan köpte jag leggins utan fot. Hade föredragit med fot (dvs strumpbyxa) men då fanns det inga blå, bara turkosa. Så fick bli leggins, får ha vita strumpor i skorna istället.
Därefter gick jag tillbaka till butik nr 2 och köpte tröja till morfar, för då fanns ju inte den i fjärde butiken istället...

När jag fått tag på allt gick jag och tränade i Hötorget. Första gången jag var i den lokalen. Det är verkligen skönt att kunna träna var jag vill! Möttes av en riktigt hurtig kvinna som tyckte att mina barn var riktigt söta (har 3 foton på J från när han var liten, i olika åldrar, i mitt etui, tydligen trodde hon att jag var trebarnsmor? Ser jag så gammal ut med rött hår och glasögon, haha?). Sedan visade hon mig med glädje runt så att jag visste vart allt var då det var första besöket.
"Joggade" på en sådan där tramp-/joggmaskin i 60 minuter. Gick finemang tills en kile kom och ställde sig precis för tvn. Jag hade ju kollat på det programmet i 40 minuter då och ville ju se hur det slutade... Suck. Gick inte så fort, och kom inte så långt, men hade ju ganska bra motstånd på så är acceptabelt ändå. Sedan till t-centralen och handla mjölk+sallad och nu är jag hemma. Hm, tog nästan 10 minuter att skriva det här inlägget (blev avbruten av telefon) och nu är det ju väldigt mörkt ute...

Vill också ha snö!

Ååh det snöade där min brorsa bor i morse! Blev iaf vitt på marken. Undrar när snön kommer hit till Sthlm... Heller väntar jag till december och har snö över jul än får snö i november och ingen under hela december, som förra året.

J har varit på bilskolan och bokat sin sista lektion som blir på torsdag, skönt. Sedan bara uppkörningen kvar.

Jag vaknade duktigt kl 10 i 9. Men orka gå upp, så låg kvar och filosoferade till 10 i 10... Aja! Har inget så där jättebrått idag inte.

Nej nu blir det frukost! Åh måste handla mat idag... :-(

Save the last dance for me

Save the last dance for me med Ben E. King:

Spring i stan

Har planer på att vara uppe senast 9 imorgon, men eftersom jag inte är hemma ännu så vet jag inte hur det kommer gå med det. När jag och J gått runt i stan (ajaj ömma fötter!)  och blandat nytta med nöje åkte vi hem till mina föräldrar och åt middag här! Mumsfilibabba. Sedan råkade J zappa förbi ett Kampsportsprogram på Eurosport och gick ner till tvn i källaren och tittade på det så vi andra kunde se intressantare program... men J är fortfarande kvar där nere, han ville se finalen också...
Med tanke på att det är halvtimmestrafik på bussarna här tvivlar jag starkt på att vi är hemma före 00....

Att lämna CV gick bra till en början för J, han fick ett väldigt positivt bemötande i en affär! *hoppas hoppas* Sedan gick det utför för honom. För mig gick det uselt i början, fick en topp på ett riktigt bra bemötande *hoppas hoppas* och sedan gick det utför igen... Aja! Ett jobb var räcker ju gott och väl, hihi.

Jag fick tag på "krona" och textilfärg, men det var så mycket folk på Buttricks att jag struntade i kroppsfärgen och åker dit på dagtid istället! Köpte heller inte strumpbyxor eller skärp, fann inte det jag ville ha så ska kolla vidare imorgon typ. Hittade heller nte en t-shirt i rätt storlek till morfar men det ska jag också ordna vidare.

Så kul att jag har massa pyssel framför mig nu, Smurfmössan och T-shirt till morfar. Imorgon ska jag nog börja med att måtta huvudet på mig (mini-huvud) och göra en mall för att sedan klippa ut mönstret i tyget. Hoppas det blir bra!

Nytta med nöje

Nu paffar vi! SKa blanda nytta med nöje. Jag ska alltså in på Panduro och kolla efter en "krona" och har dem det ska jag även köpa blå tygfärg och en tshirt. Sedan ska jag in på Buttricks och köpa kroppsfärg och sedan in på typ HM och köpa skärp.
Fick tyg av svärmor och hon tipsade om hur jag skulle tänka när jag syr den. Yey! Har jag det att pyssla med den här veckan också, vad kul! J har inte bestämt vad han ska vara ännu...

ps, så sugen på räkmackor!!! ds.

Slapp början, men nu ska jag sätta fart

Nu har jag läst ut Predikanten av Läckberg, PI bra! Hennes böcker rekommenderas. Så då blir det att ta nästa bok av henne då som väntar i bokhyllan.
Men inte nunu! Nu ska jag nämligen ta en snabbdusch, byta kläder och sminka mig. Sedan ska jag fara in till stan!
Vad gör ni idag då?

Seg seg seg morgon

Uh, känner mig jätteseg. J sover fortfarande. vad är det för fel på oss? Alltså då att vi sover så länge, detär nog inget fel på oss egentligen...
Nej nu när det redan har gått så många timmar på dygnet så måste jag sätta fart! Och magen vill ha mat också, så det ska den få! J var ju ute och mörkerövningskörde igår och då stack de av och köpte både mjölk och Obóypulver! *happy*
Hm, om svärmor hade jour igår, kanske hon är hemma idag... inte kan hon ha lektioner nu då? *snark* Aja det visar sig.
Nu ska jag äta mat och göra annat nyttigt som att kolla efter jobb, nu när J inte kan störa mig, hihi.

If the world could vote

Ja, om världen kunde rösta på vem som skulle bli USAs nästa President, vilken skulle det då vara? Denna finns på Facebook och just nu när jag hade röstat så hade det kommit 454 171 röster från 200 olika länder jorden runt. Man kunde se på den här kartan hur rösterna i respektive land fördelade sig. Ju blåare land desto fler röster på Obama och ju rödare desto fler på McCain. Därför kan jag ju inte annat än bli nöjd när jag ser detta:


Sedan kan man också se för varje land hur många som röstar på respektive kandidat. De svenskar som röstat har 92,7% röstat på Obama medan i Makedonien har 87.9% röstat på McCain. Makedonien är dock ensam i sitt röda läger. De flesta är mycket blåare och de som är rätt så röda ligger ändå runt 50/50-strecket. Det roliga är att de från USA som har röstat har 80.5% eller 154 818 stycken röstat på Obama. Det känns lovande!

Om ni inte fattar vilken kandidat som jag la min röst på så behöver ni inte rösta heller, för då kan ni inte ha många fungerande hjärnceller, eller?

Ps, har ni inte facebook går det precis lika bra att rösta här istället: www.iftheworldcouldvote.com. Ds.

Light betyder inte automatiskt bättre

Har börjat läsa en blogg av en som heter Kostrådgivaren. Där stötte jag bland annat på detta inlägg med denna text:
"Visste Ni att sötningsmedel såsom sackaros, aspartam m.fl. hos många framkallar hungerkänslor och ökad aptit? Därmed ger exempelvis lightläsken motsatt effekt. Dessutom tolkar kroppen sötningsmedel som sötare än socker och pumpar ut lika mycket insulin, om inte mer, som om man dricker vanlig läsk med riktigt socker. Ett kraftigt insulinutsöndrande kan på sikt leda till att man drabbas av diabetes typ två. Så tror man att man obemärkt kan dricka mängder av lightläsk, tror man fel. "

Det är ju det jag har sagt förr till några av er som jag vet läser! Läste nämligen om detta för några år sedan. Då stod det att när man dricker Light till maten så äter man mer mat istället, och det är ju knappast det man vill uppnå för då skulle man väl inte välja Light-dryck? Ja,jag säger då detta. Jag håller mig till mina vanliga gamla Coca Cola eller möjligen Pepsi, men några Lightprodukter, det blir det icke!

Det jag har hittat hos Kostrådgivaren tycker jag har varit intressant och jag har iaf inte upptäckt några fel i det hon skriver så verkar som det finns bra råd och tips att hämta där! Ni kan ju iaf ta er en titt...

Man in Band -Sakna mig

Har ni missat Stor i Japan som går på söndagskvällarna på kanal 6?
Inte, skönt!
Har ni? MEN.

Jag och J bänkar oss iaf varje söndag. Handlar om Jens och Sebastian som fått i uppdrag av Henrik Schyffert att åka till Japan under en månad. Deras mål är att de ska bli så kända så möjligt under denna månad. De hade lite bokade möten inom olika områden redan när de åkte. T.ex. inom humor, men det spåret verkar för svårt- Japansk humor är ju rätt speciell. Även inom mode där de hade gjort lite egna plagg till en kollektion, musikbranchen där de gjort två låtar och också en Animefilm som det inte gick bra med. De målade tavlor och har försökt som konstnärer osv.

Tror sista avsnittet sänds nästa söndag och just nu verkar det som att musikspåret går bäst. De har gjort två låtar varav den ena på svenska och den andra på engelska. Den på svenska har även fått slutet översatt till Japanska (dock inte i versionen där nere). När en musikproducent hörde den svenska låten och japanska slutet sa han "It's very positive lyrics" vilket får mig att skratta varje gång jag tänker på det. Lyssna på låttexten så fattar ni varför det inte är positivt. Men han kanske menade att texten var bra, att han uppskattade den. Men det lät rätt roligt då med tanke på texten som nyss sjungits...
Den svenska låten Sakna mig, brukar jag gå och nynna på lite då och då. Hade den på hjärnan under ett av proven igår till och med. Den andra låten kan jag också lite text på men melodin fastnar inte lika bra på den...

Sakna mig med Man in Band:


Man in Band med The Man in Band song:

Roligt imorgon

Imorgon händer detta:
Utlämning av CV
Kolla efter eventuell present till morfar (finns det jag behöver så)
Köpta blå färg och skärp
Kolla om svärmor har passande material till mössan och om jag får det

Hm, det är väl det?
Ja, så klart ska jag ju kolla på olika jobbsökar sidor men det är ju en väl inpräntad vana vid det här laget så det behöver jag väl inte ens nämna?

Många som har höstlov nu, tänk om ajg kunde njuta av min "ledighet" som dem kan göra. Ah, lätt att vara barn ;-)

Jag kommer ut

På Halloween ska jag vara en SMURF! Gjorde ett smurftest för att se vilken personlighet jag har och fick både (en blandning?) Painter Smurf och Clumsy Smurf. Detta är ju egentligen helt onödigt då det bara finns en enda tjej i hela Smurfvärlden och det är Smurfa (eller Smurfette som hon heter på engelska). Så jag ska vara henne! Är sjukt nöjd att jag kom på detta. Enda nackdelen är som sagt att jag gjort mig av med mitt blonda hår... Men kanske kan ordna någon peruk? Får kolla runt lite. Har kollat i min garderob (eller egentligen har jag kollat i garderoben i minnet, har ju allting där faktiskt så orka gå upp då) och funderat och upptäckt en perfekt kombination för att uppnå Smurfa!
Behöver som sagt en blond peruk. Blå färg som ska täcka händer och ansikte/hals. En vit mössa i den formen så ska kolla med svärmor om hon har något passande tyg och om jag får låna hennes symaskin. Blå strumpbyxor behövs och sist ett vitt brett skärp att ha i midjan. Resten har jag! Helt galet egentligen.
Låter det mycket? Nä tror jag kan få till det ganska billigt alltså. Det som kommer kosta är ju skärp och färgen. Resten kan jag låna till mig tror jag.


Vi två på lördag?
Om ni följer den här länken där man hittar denna bild så ser man bilder på mänskliga
smurfar och där också tjejer med andra hårfärger än blond. Alltså kanske min funkar ändå..?

Så nu funderar J på om han också ska vara en Smurf, han har lite mer urval på vilken också. Så skulle vi komplettera varandra som de två Smurfarna. Han skulle ju då bortsett från blåfärg och mössa behöva något vitt att ha på benen då Smurfkillarna är vita på underkroppen och blå på överkroppen. Det är väl det klurigaste men kanske ett par vita tights skulle funka. Sedan behöver han en blå svans också, men det är lätt ordnat bara svärmor har blått garn så (eller min mor?).
Han funderar också på Gargamel, ni vet den elaka mannen som försöker fånga in Smurfarna?! Men då kommer ju jag vara tvungen att undvika honom hela kvällen och han kommer få leta efter mig...


Kommer J se ut så här..?
Bilden är hittad här.

Uppenbarelse

Jag har bestämt mig! Jag vet vad jag ska vara på Halloween. Fick en uppenbarelse och helt plösligt bara visste jag. Nu gäller det att få tag på allt. Klänning, färg, hatt och kanske svans. Plötsligt ångrar jag att jag inte längre är blond... hm.
Ni får veta tids nog!

Ett problem löst, två återstår

Vi blev inbjudna på middag hos familjen - svärmor som har jour ikväll. Skönt, slapp vi det problemet, även om jag är hungrig nu!


Är såå sugen på att shoppa kläder, men det går ju icke. Jag börjar bli tokig, varför kan jag icke få en inkomst? *ledsen*

Inga idéer inför Halloween än

Men åh. Jag kan inte komma på något bra till festen. Suck vad jobbigt det är...
Ska tvinga ut J nu så att vi får lite mat i kistorna, sen kanske vi kommer på något...?

Mat

Mjölken är nästan slut och obóyen ÄR slut. Katastrof. Måste alltså handla idag. Undrar vad jag vill ha till middag. Hm, vad är jag sugen på? Hmhmhm....
Nä nu blev jag ju hungrig. Hm, kan ta sista bananen kanske. Så håller jag ett tag till.

Dagens och veckans att göra

Nu har jag läst ikapp bloggarna, drygt 90 inlägg. Vet inte vad jag ska göra nu. Kanske mysa lite med J? Han tycker att jag har varit grinig hela dagen, men vaknade ju på fel sida så det bara blev så....
Ska ställa om klockorna också. Är sugen på mer choklad innan tiden tar slut för det men har inget hemma och hinner inte åka någonstans heller. Nästa gång jag ska äta mumsigt är på fredag! Då fyller ju morfar 80 år och där ska det mumsas godsaker. Åh vad jag längtar.

Ska kolla almenackan också vad jag har att göra den här veckan. Har en känsla av att jag har glömt något... Får kolla upp det iaf. Men annars tror jag att det bara är roliga saker, eller främst i helgen.
Just det, måste åka till stan och ordna inför idéen jag har. Och jag måste komma på någon utklänad till Halloweenfesten. Börjar bli brått nu.

Hihi

It's hammer time!
Villaområde, Tranås

En flicka ~5 och en pojke i samma ålder står och tittar upp mot himlen. Efter ett tag vänder sig pojken mot flickan. Pojken: Tänk, att långt där uppe ovanför molnen, där bor Jesus. Flickan tittar överlägset på pojken. Flickan: Jaha, men ÄNNU längre upp i rymden, där bor Tor och Mjölner!

Msn-konversation

Robert säger:
inget annat nytt?
Sara Johan säger:
min hårfärg?
Robert säger:
vilken kille man är
Robert säger:
förlåt
Robert säger:
snyggt
Robert säger:
är du nöjd?
Sara Johan säger:
haha det är okej, tack. jag är nöjd ja
Robert säger:
coolt


Det är faktiskt typiskt killar att kolla på en bild på en kompis och inte märka att personen har gått från blondin till mörkhårig. Haha.

Om att ge upp.

(långt inlägg).
Började få huvudvärk igår hos mor och far så bestämde mig för att åka hem två timmar tidigare än planerat. Stod först ute bland stormvindarna (ja det blåste iaf mycket) och väntade på bussen. Sedan när jag skulle byta till tbanan så stod det 4 minuter. Sköönt. Kollar när tåget efter kommer, om 15 minuter. Vet inte varför jag kollade det. Mitt tåg räknades ner 4-3-2-1. och sedan stannade den där i flera minuter. Tåget efter räknade ner som vanligt. Mitt tåg däremot började hoppa 1-2-1-2-1-2-3-2-1-2-1-2-1-2-1 och sedan kom den! Och när den väl rullade in kollade jag på när tåget efter skulle komma, om 3 minuter. MEN! Jag hade alltså väntat i 12 minuter på tunnelbanan, 3 gånger längre än det framgick. VAD! Var riktigt trött och hade så ont i huvudet. Tror det berodde på minus på både sömnkontot och vätskekontot. Inte fått i mig fler än 2 klunkar vatten under gårdagen. Inte bra det.
När jag äntligen kom hem gick jag på toa och försökte dricka vatten men kändes inte alls bra, tog bort sminket, struntade i att borsta tänderna och tog av mig kläderna och la mig. När jag dunsade ner i sängen var klockan 23.10. Jag hade kunnat somnat på stört, om inte det varit för huvudvärken. DUNK-DUNK-DUNK. Ville bara ha något som tryckte ihop mitt huvud hårt hårt. AJAJAJ. J kom hem snart efter att jag la mig. Jag var nog inget vidare mysig då inte, ville bara somna så jag slapp känna huvudvärken.

Alvedon eller annat smärtstillande- vad är det? Nä sånt tar inte jag. Har stått ut med sådan smärta så varför skulle jag behöva det denna gång? Och har man ont ska man åtgärda det som är fel (i mitt fall med vätska och sömn) inte ta bort symptomen. Ungefär sådan är min filosofi. Förra hösten tog jag alvedon för första gången frivilligt på ca 10 år, då hade jag sådan vätskebrist och jag hade faktiskt inget annat val. Det gjorde så ont. Gången innan dess jag tog alvedon var när jag var 12 år och hade opererats, därav "frivilligt" för då hade jag verkligen inget val, jag var tvingad att ta smärtstillande..

När klockan var 00.43 hade jag bara legat och lidit. Orkade inte mer. Ropade på J som såklart inte hörde. Stack ut ena foten från sängen och stampade i golvet 2-3 gånger. Han kom direkt, funkar varje gång.
"Vad är det älskling?" undrade han.
"Har vi alvedon?" frågade jag.
Han insåg genast allvaret och erbjöd sig att gå till familjen och hämta. Alvedon har vi inte hemma. Jag tar det ju aldrig och han väldigt sällan. Dock tog han alvedon för någon vecka sedan och hade då tagit med sig 2 tabletter så vi hade faktiskt 1 tablett hemma. Jag satte mig upp med mitt dunkande huvud. Men så började det där psykiska. Jag gav ju upp. Jag vet att det är idiotiskt men det kändes som att jag gav upp. Var verkligen svårt att föra tabletten till munnen. Så kom begränsning nummer två. Eftersom jag aldrig tar smärtstillande tabletter har jag inte direkt övat upp mig på att svälja dem. Det var riktigt svårt och först på tredje eller fjärde försöket lyckades jag. Men det kändes som en evighet innan det blev bättre. "Hur lång tid har det gått" frågade jag J och tyckte det kändes som 2 timmar. "Fem minuter" fick jag till svar. Åh...

Till slut blev det iaf bra nog så jag somnade och sov tills J väckte mig vid kl 7-8. Idiot *sur blick*. Somnade dock om till 10-10.30 någonting då han väckte mig IGEN. Han låg ju inte bra till när jag vaknade kan jag ju säga...

Men nu är jag uppe och har ätit frukost. Har torra läppar och en svaag känning i huvudet men annars är det bra.

Och nu är det vintertid, yey.
Sovit gott ni då?

Jag lever!

Efter att ha vaknat 2-3 gånger i natt och varit livrädd för strömavbrott (ja då slocknar ju väckarklockan och jag vaknar inte i tid) så började min dag trött och seg. Kom iväg i tid dock och satte igång med provet. En del var två gånger och självklart räknas den delen som det gick sämst på, jippi. Annars är jag rätt nöjd. Bara sista delen som jag är missnöjd med eftersom jag var så trött och seg då. Mest nöjd är jag med läs där jag prickade nästan alla rätt tihi.
Vad det bli i slutändan för resultat, det får jag veta om en månad. Och vad jag får, det kommer jag inte skriva här!
Snackade med en tjej där som gick Sam-juridik på Östra Real, 3e året. Hon ska söka juristprogrammet i höst, hihi.

Sedan skulle jag hem till mor och far, men precis när jag kom till Vby smsade Sandra och Susanna och undrade om jag ville fika. Så blev fika från typ 16.45 till ca 19.50. Ja, inte fika hela tiden då. Vi bytte från fik 18.15 då de stängde till Donken och sedan hängde vi lite på biografen eftersom SuSandra skulle se på Patrik 1,5. Vad tyckte du nu då Susanna?
På vägen hem till mor och far åkte jag förbi en olycksplats där en bil kört in i baken på en annan, hoppas ingen blev skadad...
Pappa fick se nya färgen (han visste inget) och tyckte det var fint. Fast man kan inte direkt lita på det då han tycker att "allt klär en skönhet"... Japp.. Men han tog ändå två kort med sin stenålderskamera :-)

J är och spelar spel med brorsan och lite annat folk.
Bror Peter var på bröllop idag, orättvist! Hoppas han hälsade brudgummen från mig.
Mostra och modra mi (min moster och mamma) såg prinsen + flickvännen på McDonalds Drive in i veckan, den ni.
Nej nu har tydligen en film börjat... Tingeling.

Trött redan..

Vad trött jag är... Konstigt men kanske beror på att min vecka har varit mer händelserik än det brukar vara för mig numera. Inte riktigt van. Men än är inte veckan över, en dag imorgon också. Måste gå upp kl 7, snark, så är väl bra att jag är trött nu egentligen... Så ska bara kolla att jag har allt jag behöver i ordning. Pennor, sudd, linjal, pennvässare, lunch, vattenflaska, cola, bananer och choklad... Ställa klockan får jag ju inte glömma heller. Usch inte redo, men med den inställningen kommer jag ingen vart. Imorgon när jag vaknar ska jag ge järnet!

Men till roligare saker! ABBA-tema på IDOL! YEEY! Me like. Var en rolig överraskning tycker jag.
Vad tyckte ni om temat? Och de olika idolernas insats?

Nä nu blir det sängen och boken för mig.
God natt!

Eh, vad det bra eller..?

Visade en killkompis min nya hårfärg på msn och frågade vad han tyckte.
Detta var reaktionen:


Frädde säger:
WAAH
Frädde säger:

hahahahaha fy fan va läskigt
Frädde säger:
jag har ALDRIG sett dig i en annan hårfärg förut


Sedan tystnad. Hur ska detta tolkas?

Glömsk

Men åh vi skulle ju baka cocosbollar idag! Hur ska vi hinna med detta?! Hm hm hm....
Måste göra lite annat nu så att jag kanske får tid över!
Ha det gott tills vi hörs ikväll (och efter det också så klart!).

Min fredag

Äter lunch nu, spaghetti Carbonara, mums. Sedan ska jag sminka mig och fota lite bra bilder som passar att sätta in på CV och därefter skriva ut dem och lämna in dem till några butiker i stan. Sedan ska jag träna, hem och plugga! Sista chansen, känns inget vidare... Aja, får bli så ändå. Sedan Idol och sedan tidigt i säng. Blir ju en tidig morgon imorgon, suck...
Hur ser er fredag ut?

Bye Bye Blondie! Från blond-Röd/brunett








Grattis på 1-årsdagen!

Idag för exakt ett år sedan låg min svägerska och födde barn,
för om bara någon timme så föddes min första brorsdotter!
En underbart söt liten flicka som nu ska fira sin första födelsedag!

Grattis Lovis på din 1-årsdag!
Hoppas du får allt du önskar dig!


Vem kan motstå denna sötnos?

Först kvällen i text

Nu har jag kommit hem, mötte en joggare. Orka jogga nu...

Angående min förändring: J gillade det också! Batterierna i kameran dog så det är på laddning nu, sedan får ni också se. Bellas lillasyster tyckte att det var finare nu. Schysst, det andra har jag ju haft i 6 år... :-P
Vi tog massa foton, så kan ju berätta om dagen nu och så får ni bara bilder i ett inlägg?
Vi gör så.

Innan jag åkte hemifrån sa jag till svågern "Kolla noga nu för jag kommer inte se ut så här när jag kommer hem igen".
 Först möttes vi i Vby där vi först köpte ett kort och sedan färg (B köpte lite smink också). Sedan gick vi till Forex där B hade ett ärende och jag pysslade lite med kortet. Sedan gick vi runt i Vby och spånade lite. Därefter gick vi och åt middag på Subway där jag kläckte den roliga kommentaren (enligt B iaf, jag fattar inte riktigt) "Vad hal den va!", tror jag att jag sa, rätta mig B om jag citerade fel. Därefter in på H&M där B shoppade lite till, lyckosten har ju födelsedagspengar att spendera. Själv har jag ett halvår kvar till min nästa födelsedag... Sedan skulle vi faktiskt åka hem. Fast jag fick lite problem på vägen, jag hittade nämligen inte mitt busskort! Och det är för vuxna och säsongskort så blev rätt panikslagen! Efter att ha rotat igenom alla jackfickor och väskan hittade jag den slutligen i byxfickan... Jag lägger aldrig kortet där... Vi hann med bussen iaf och på den resan ringde Bs pojkvän Markus. Där B berättade vad vi skulle göra i ordalag som kan missförstås (minns ej exakt) och precis efter kläckte hon den roliga kommentaren (åtminstone enligt mig) "Vi ska ha tjejmys" som i kombination med det hon precis sagt fick det att låta precis så som det skulle kunna missförstås med skillnaden att det nu inte kunde missförstås för det var verkligen det som det syftades på (lät det som alltså, det var inte tjejmys vi skulle ha- på det sättet. Lite snurrigt, jag vet).

Därefter satte vi igång med "före"-foton och med att ordna mig! Sedan ordnade vi B och sedan tog vi massa "efter"-foton och testade lite andra kläder och lekte lite med kameran. Tur att ingen filmade oss i smyg (vad vi vet) för då var vi rätt så ego och kanske liite åt fjortis hållet, men hey! Vi måste ju passa på när vi kan!

Sedan åkte jag hem och mötte J som som sagt gillade det och sedan visade jag svåger och ja,han såg en viss skillnad faktiskt. Nu sitter jag här och ska kolla era bloggar, sedan blir det väl sängen kanske. Eller så laddar jag in bilderna idag också... Hm.

Kortis

Hallå hallå! Jag är nöjd! Mer får ni veta imorgon!
Nu ska jag bara göra klart Bella så att hon (och jag) också får se. Vi har tagit massa bilder så ni får se det senare!
Ciao!

Från det ena, till det andra, till det tredje...

Nu börjar jag bli lite nervös här... För kvällen påhitt.
Ska träffa Bella vid 15 någonting. Tar med mig kameran så ska ni få se allt vi hittar på ikväll (typ).
Har pluggat lite, gick väl över förväntan med tanke på hur länge sedan det var jag räknade matte tex. Men behöver öva mer imorgon. Har sökt ett jobb (inte så roligt men ändå). Och skulle nu skriva lite CVn att lämna ut i stan imorgon. Men nu är jag helt lost. Kommer inte på något alls, och det är ju inte så bra. Gah.
Åt en fruktsallad med Melon och Jordgubbar nyss, den var riktigt god. Köpt på ICA. Johan fick också en låda men utan Jordgubbar. Han gillade den också. Har dock inte ätit mer än så till lunch så får försöka ordna en stabilare middag...
Kom igen! Lite inspiration till CV nu då! Måste kunna släppa det sedan så att jag bara kan ägna mig åt roliga saker!
Shit vad jag fryser! Måste ta på mig en tjockare tröja.. Märks att vi drar åt kallare tider för min hudfärg på händer, fötter och knän börjar dra sig åt det blålila-håll som jag är så välbekant med under kallare årstider. Fast jag brukar inte frysa nämnvärt mycket men har väl helt enkelt dålig blodcirkulation. Hur råder man bot på detta? Enda tipset jag har hört är att  man ska sluta röka, men om man aldrig har börjat då? Vad gör man då?

Okej, inte särskilt välgenomtänkt eller strukturerat inlägg men äh det allt jag har att bjuda på just nu. Jag känner mig som ett virrvarr hela jag...

Tänk om det blir fel!

Killar alltså :-)

Haha.. helt otroligt. Testade att INTE antyda det utan bara säga det. "Aha, okej, det kan vi väl göra" svarade han då! Så nu kan jag lugna mig lite. Skriva CV till imorgon, kolla jobb och plugga nu, till B sen och imorgon in till stan och lämna CV och träna, därefter sista minuten-plugga.

Nice. Packad vecka det här blev för mig, iaf i jämförelse med vad jag numera är van vid...

Stressad för första gången på länge

Nu kom jag och tänka på den där spelreklamen med en kille som alltid är för liten. När han ska åka karusell är han för kort, när han cyklar åker de andra moppe, när han får sin moppe åker de andra bil, och när han vill spela så är han under 18 år. Stackarn att aldrig vara tillräckligt stor.

J stressade mig lite nu på morgonen. Jag hade en plan för dagen ungefär, fast jag inte riktigt vet när jag och Bella ska träffas (och nu sover hon nog). Men så påminde J mig om att jag lovat att vi ska åka in till stan och lämna CVn igen... Shit! Det hade jag totalt glömt och med ens gick pulsen upp på mig. Första gången jag känt mig stressad på 2 månader?
Läskig känsla egentligen.
Jaha.. så hur ska jag hinna med detta då. Frukost nu och sedan hade jag tänkt plugga och söka jobb. Men nu får det väl bli skriva CV och ta en snabb titt på jobb. Och åka iväg till stan... Fan, känner inte alls för det!
Jag har ju inte pluggat ett smack ju, måste få chansen att repetera lite! Vill inte börja dagen innan provet, det känns ju dumt liksom (även om jag hela 3an började plugga till proven kvällen innan för att vi hade så mycket annat hela tiden... men nu är jag ju inte van vid det längre). Och inte ska J träna ikväll heller, men nu lovade han iaf att han inte skulle störa mig om jag pluggar då. Fast vet ju inte när jag kommer hem från Bella. Vi har inte snackat om tider alls. Gah.
Imorgon har jag inte så jättemycket för mig, det enda inbokade är box kl 15.30. Hade passat bättre att lämna CV då men när jag försökte antyda det för J (jag vet att man egentligen inte ska antyda saker för killar för de missar jämt poängen) så sa han att det var ju en perfekt pluggpaus. :-(
Jag har ju lovat honom, och egentligen skulle vi gjort det i tisdags men jag hann inte då...

God natt

Så vad händer imorgon då?
Tror jag ska ställa klockan på 8.00 för att hinna plugga lite. För den varan har det inte blivit något av denna vecka! Attans.
Sedan träffa Bella och köpa färg och bli brunett! Läskigt värre men jag är faktiskt nyfiken på resultatet.
Så.. det är väl allt jag har planerat? Lite att göra imorgon egentligen, men det kommer ta tid.

Nu ska jag tillfredställa J. Alltså.. vi ska se på tv och han har tjat länge på mig att avsluta det jag gör på datorn. Så inget annat...

Sov gott!

Om att vara lite efter

Har inte läst många inlägg på era bloggar idag. Därför ligger det 51 inlägg på Bloggkoll som är olästa. Får ta tag i det senare...

Pyssel!

I helgen plockade jag fram mitt och mammas pärlförråd. Johan tyckte att jag var barnslig men det struntar jag i! Han försökte sig själv på att pyssla lite så lite roligt måste det ju ha verkat ändå.
Lite pyssel:

Det jag gjorde: Två armband (det blå gav jag till mamma) och ett par örhängen.



Johan skulle också göra örhängen men det blev för jobbigt så han orkade bara göra ett, och utan hänge- men ändå!


Fina va?!

Whiskey lindrar

Hittade ett par skor som jag gillade på Skopunkten så dem införskaffade jag! Sedan följde jag med mamma till tandläkaren, och under de 40 minuter jag väntade i väntrummet hann jag höra rätt roliga saker. T.ex. en tandläkare som sa till en patient "Förresten, det kan göra ont om ett tag men det är helt naturligt och du behöver inte ta alvedon för det går över."
Patienten frågade "Vad ska jag ta då?"
"Du kan gurgla lite whiskey kanske" skojar tandläkaren.
"Inte svälja det då?"
"Ja det kan du göra om du vill!"
Patienten vänder sig till personen i receptionen och säger om tandläkaren "Han gillar jag!"


Kom hem strax efter 20 så hann se det mesta av Bonde söker fru, ja jag tycker det är roligt att se på. Men jag zappade mellan det och Uppdrag granskning som behandlade Förbifart Stockholm. Låter ju inte så himla bra egentligen...
Nu är det Oskyldigt dömd, men reklampaus nu.

Och så ska jag bjuda er på de lovade bilderna!

Från när jag och Sandra var i Vby:
Vi såg en man på glastaket över promenadstråket, och jag och han vinkade till varandra. Han satt då mitt på en av glasrutorna på huk innan han reste sig för att gå av taket. Det är 14 meter över marken. Skulle ni våga gå på glasgolv 14 meter över marken?! Jag var tvungen att fotografera detta, han verkar som tur är ha säkerhetslina!



Hm bilder på mig och Sandra skippar jag, jag ser ju ut att ha dubbelhaka! Nä, den behåller jag för mig själv.

Mina nyinköpa skor:

Shortis

Sökte Seriefigursjobbet. Verkade ju jättekul. Undrar dock hur tung en sådan dräkt kan vara, får hoppas att jag är stark nog för den!
Nej fy skämmes, in i duschen nu!

Dagen

Nu finns jag inte längre i arbetsförmedlingens register. Avslutade detta idag då det inte känns om att det kommer hjälpa mig. Snarare stjälpa (stavning?) då jag måste avbryta mitt jobbsök för att infinna mig där och säga vad jag har sökt..
Igår och idag sökte jag ett jobb per dag. Såg ett jätteroligt endagsjobb igen, som seriefigur! Kanske är försent att söka det nu iofs... Är ju den 1 november. Får se.

Efter att jag var hos ams träffade jag Sandra och vi lunchade länge och kollade i affärer. Jag köpte två par tjockare strumpbyxor en vit och en svart! Det var det jag kunde tillåta mig i shoppingväg. Ikväll ska jag ju kolla på vinterskor!  Juste, måste överföra pengar igen...
Efter att vi kollat i affärer (ni får se lite bilder ikväll!) gick jag och tränade. Sandra kan ju inte träna än stackarn men hon läker på fint! Så nu ska jag in i duschen och sedan åka in till stan och kolla på Skopunkten med mor! Kanske följer med henne till tandläkaren efter det, får se...
Ikväll är det väl Bonde söker fru? Och vad är det kl 21 då? hm...

Morgonuppdatering

Snark. Skulle upp 8 tyckte jag och ställde klockan. Blev 8.40. Så har inte sabbat tidschemat. Nackdelen är bara att jag somnade vid 2... Dumt Dumt. Men kunde inte somna tidigare, bara låg och vände och vred mig...

Nej nu är det en nu dag, denna fullproppad med saker att göra! Bäst att sätta igång och äta frukost så att jag orkar!
Tjing.

Förresten så kom jag igår på en jättebra present till min morfar som fyller 80 år nästa vecka. Inte så dyr heller. Men jag hittat inte hur lång leveranstiden är. Resten av sidan verkar ju hyfsat seriös och jag har stött på sidan förut flera gånger så är nog inget lurendrejeri, men jag har ju ingen lust att specialbeställa något om det sedan kommer fram försent!

För min egen skull...

För egen påminnelse: Ta tåget 9.50, gå hemifrån 9.40. Senast!

Bingo!

Har kollat fler jobb på academicwork, gillar dem. Hittade två som var helt perfekta! Ja, förutom några små missar.
Ett var t.ex. extrajobb i Nykvarn, vilket tar 2 timmar att åka till härifrån. Annars är det exakt vad jag gjorde när jag praoade i 8an. Exakt! Skulle klara jobbet galant! Men ingen idé att söka, skulle aldrig palla att resa så långt.
Det andra vill att man har butik+kassavana, vilket jag inte har. Och så ska man vara bra på att slå in paket. Och jag är bättre än de flesta på paketinslagning, men inte bra som de är i vissa affärer! Men ska nog söka det ändå för de ville ha heltid under mitten av november till mitten av januari, och sedan vill de att man ska studera nästa termin och arbeta extra där. Precis vad jag vill!!
Den ska jag skriva CV till imorgon... Oj, imorgon närmar sig visst med jättekliv...

Uppfostran kan verka simpelt, men...

Såg en pappa med hans pojke ~6 år i Vällingby idag. Pojken ser inte glad ut, väldigt besviken.
Pappan - It's not yours. If you haven't payed for it, it's not yours. You can't have it.
Pojken - AAAAAAAAAARGGGHHHH!!!

Inte alltid lätt att vara pedagogiskt och få barn att förstå hur världen fungerar....

Veckoplanering

Brr, nu började jag frysa. Har precis sett House. Har mycket att göra den kommande veckan:
Onsdag: Ams, träna, äta kycklingsallad(är såå sugen), köpa skor och plugga.
Torsdag: Baka? Träffa Bella och göra något spännande! Plugga.
Fredag: Träna, Idol, Plugga. Min brorsdotters 1 årsdag!
Lördag: Prov, spendera kvällen hos mor och far med J.

Kanske är lika bra att gå upp typ 7 imorgon igen, så kanske jag tjänar en timme eller så...
Skulle inte jag och Sandra ses en dag i veckan sa vi?! Hm...

Update:
Onsdag: Ams, träna, äta lunch med Sandra, köpa skor och plugga.

Vad mitt jobb gick ut på...

Ja, ganska bra planering iaf! Efter träningen handlade jag lite och sedan väntade jag med mor på hennes buss. Hade tur för tåget kom 1 minut efter att hennes buss kom, så bra tajmat!
När jag kom hem så hade mitt anställningsbevis på academic work kommit med posten, så fast jag var hemma 10 i 8, så är jag klar först nu. Läst igenom papper och skrivit under. Ska skicka in pappren imorgon.

Men nu är jag klar med alla måsten (eller nej det är jag ju inte, men aja...)!
Vad gjorde jag nu då imorse?
Först och främst så fick jag frågan om jag gjort ett färgblindstest någon gång. Och det har jag ju i skolan då. Detta var liiite mer avancerat.
Det var en lång, smal träask innehållande kanske 20 färger i en färgskala. Tex rött till vänster och rosa till höger, och alla skiftade liiite i färg. Sedan tog hon bort alla utom de längst ut på kanterna och jag hade då 2 minuter på mig att sortera in dem i rätt ordning, det var inte lätt! Sedan var det 3 sådana askar till med olika färgnyanser. Den första klarade jag alla på tror jag, den andra var grön-turkos och där hade jag flest fel, kanske 4-5 stycken där jag vänt på två som var brevid varandra. De andra två som jag inte riktigt minns färgerna på, någon var lila vet ja, hade jag typ 2 fel var på. Jag var iaf inte färgblind och de jag hade fel på var ju ganska nära, alltså inga grova missar!

Andra testet var att hon la fram en ihophäftad bunt vita papper om 6-8 blad och slog upp ett uppslag. Medan hon la fram/tog bort uppslagen fick jag ha hörselskydd. Sedan skulle jag titta, men inte röra! Hon sa sedan typ 10-15 adjektiv som jag skulle säga att jag höll med om eller inte på en skala mellan 1-7, där 7 var höll med om mycket och 1 inte alls. Alla dessa typ 15 olika pappersuppslag hade jag åsikter om. Jag fick inte jämföra med de tidigare uppslagen utan skulle fokusera på denna som var framför mig ust då. Helt sjukt att man kan ha så mycket, och olika, åsikter om vanliga vita papper... Kom på mig själv med att tycka att de som såg ekologiska, billiga, fula och sträva ut också såg maskulina ut, medan fina, lena, dyra, styva papper såg fenimina ut. Undrar varför jag tycker det..?

Därefter fick jag fylla i mina uppgifter (20-25 år, arbetslös, inkomst under året i hushållet, boende osv) och vad jag tyckte om olika material. T.ex. vad associerar jag till ordet fint av dessa material: aluminium, betong, stål, trä, kartong, papper eller glas. Var fler material men glömt dem. Och så var det typ 20 frågor på vad jag tyckte dessa stämde in på. Sedan skulle jag fylla i vad vi återanvände i hushållet: kartonger, papper, glas, plast, tidningar, metallburkar osv och slutligen vilka medier jag använder och hur ofta. Internet t.ex., 6-7 ggr/vecka fick jag svara där, hihi.

Nästa test tog 55 minuter (det tog på minuten sammanlagt 2 timmar som beräknat!). Där skulle jag se olika färgprover med olika färgkombinationer, och gradera vad jag tyckte att de färgproverna framkallade för känslor hos mig. De var 40 stycken, puh. Och när jag var klar så var det slut! Var helt död alltså, var mycket tänka, tycka och analysera- samtidigt som man skulle ta tillvara på första tanken och vara spontan...

Ja, detta var i stora drag vad jag gjorde idag! Vågar inte avslöja mer ingående, vem vet- de kanske kommer med stora piskan då...

Drar ut på infon...

Puh. Har så många idéer på vad jag ska skriva ner men hittar inte tid till det!
Efter förra inlägget åt jag lunch och sedan somnade jag på soffan. Hihi. Min kropp är ju inte van att sova 6-6½ timme, sedan upp och ut i kylan band massa folk för att sedan sitta och koncentrera sig under 2 timmar. Nepp, helt slut var jag.
Nu är jag dödshungrig igen så ska bara skriva detta och sedan packa. Därefter far jag till Vby och käkar där innan jag svänger in på träningen. Måste ha mat innan men orkar verkligen inte göra något eget. Mina idéer på mat är slut. Eller visst finns dem där, men inte orken! Inte just nu.

Har iaf sökt till barnvakt idag. Var ju tvungen att skriva nytt CV och har inte haft någon inspiration alls till CVskrivande de senaste dagarna. Men nu är det gjort och jag blev nöjd.

Så måste alltså iväg och käka+ träna nu. Vad jag gjorde i morse får vänta till 20-tiden typ. Tyvärr...


"Labbråtta"

Nu är jag hemma igen. Fast det har jag iofs varit ett tag, men har kollat igenom reklamen (något pangerbjudande på mat som vi inte kan motstå kanske, men nepp).  Snackat med Johan och berättat om dagens experiment! Det var faktiskt roligt, och jag tror att man lär känna sig själv lite, samtidigt som man gör något gott för forskningen. Det var rätt jobbigt också, blev ganska trött så det var skönt att det inte var längre än 2 timmar.
Får berätta mer noggrant om vad jag gjort under morgonen senare, men nu måste jag ta hand om lunchen. Ciao

Om att chocka kroppen

Vad tänkte jag med?
Imorgon ska jag ta tåget härifrån som går 7.43. Jag måste alltså gå hemifrån 7.30. Om jag är snabb så kan jag klara mig med att gå upp kl 7, men då måste jag duscha ikväll. Vad tänkte jag med när jag valde förmiddag istället för eftermiddag? *snark*
Ibland undrar jag vad jag använder när jag tänker...

Främst middagssnack

Till middag blir det ugnsstekt kyckling, jasminris och egen currysås. Får hoppas att det blir gott! Eftersom jag inte fick tag på J förut så tog jag eget iniativ och plockade kyckling ur frysen för tining. Han tyckte det var en bra idé så det var ju bra att jag inte väntade länge på honom. Han verkar ha klarat sin tenta riktigt bra! Trots att han låg magsjuk flera dagar så att hans pluggplanering inte höll. Efter tentan gick han till några ställen där han lämnade in CV och som bett honom komma tillbaka för att se att de verkligen läst CVt. Fick inget napp, men de gillade CVna och på ett ställe sa de att de kanske får en lucka i januari och då kanske han är aktuell. Iaf något.
Nu väntar vi med spänning på samtalet till Bella, ifall hon blir anställd eller inte! Hoppas hoppas!

Nu ringer äggklockan, be right back.
Nepp, inte riktigt klart. Jobbigt att laga mat. Visserligen delvis självförvållat men kan väl få klaga ändå? Te.x. är det jobbigt då ugnslampan dött så vi msåte öppna luckan varje gång för att se hur maten ser ut, och då väller det ju ut värme.
Men sedan också att ugnen, som är gammal, har börjat tappa temperaturen. Sätter man den på 200 grader och den visar att den har nått 200 grader så är det ändå itne så. Sätter man in en termometer visar denna typ 150grader. Vet inte exakt hur mycket fel, men rätt mycket fel är det iaf. Detta är ju rätt jobbigt då vi inte vet om det är tillräckligt varmt i ugnen och av rädsla att bränna maten inte vill höja för mycket. Ja... inte lätt det inte.


Är jag tokig nu?

Den här låten har jag gått och nynnat på under ett par timmar nu. Lite fel årstid, det vet jag. Men den är ju så fin. Och alla dessa skolavslutningar som man sjungit den på! Kan tydligen hela låten utantill också, haha.
I flera år har jag haft stor lust att gå till min gamla grundskola på skolavslutningen deras bara för att få höra alla barnröster sjunga sommarlåtarna och längta så till sommarlovet. Tyvärr har det inte gått den dagen de senaste två åren, men kanske 2009 skulle vara något?

Den blomstertid nu kommer

Det mystiska numret

När jobbsökarengagemanget tunnades ut fick jag ta mig ett varmt bad i 70 minuter. Läste Predikanten som också är av Läckberg och väldigt bra skriven. Jag har dock svårt för titeln, Predikanten, jag vill gärna säga "Predikaten". Ni som har er grammatik i ordning vet vad jag syftar på. Men så heter den alltså inte, ifall jag skulle råka säga/skriva det någon gång.
J:s tenta slutade kl 13 så ska nog se om han har med sig mobilen och fråga hur det gick. Annars är han nog på hemväg iaf.

Medan jag badade hörde jag att min mobil började ringa på våningen under. Vet inte om det bara var någon enstaka signal eller om jag bara hörde de sista, höga signalerna för jag hörde typ 2 stycken. Var inte ens säker på att jag verkligen hört mobilen. Orka, tänkte jag och låg kvar. När jag nu kom upp hade jag dock ett missat samtal så slog upp numret på hitta.se. Vet ni vem som har ringt mig från Göteborg? Volvo Personvagnar AB. Haha, ja där har jag iaf inte sökt jobb, känns som en lite för tuff utmaning för mig. De måste ha ringt fel, för inte kan de vilja mig något?


Något för mig?

Brr it's cold in here

Vi förstår inte vad problemet är men vårt element i sovrummet blir inte varmt. Det är iskallt, fast det är på högsta. Därför är det jättekallt att gå pp på mornarna när det är kallt ute. Och därför låg jag kvar i sängen i dryga timmen och samlade mod att gå upp i kylan. Vi måste lösa det där alltså. Fatta när det blir minusgradet ute, vi kommer ju aldrig komma upp. Brr.

Nu ska jag mätta magen! Vi hörs senare, när jag har fått upp normal temperatur igen...

Jag som barnvakt

Har bestämt mig för att se om jag kan bli barnvakt. Har ju inte överdrivet mycket erfarenhet av barn under 8 år, men jobbade ju ändå en dag på en kompis dagis när de hade ont om folk och så har jag många yngre kusiner som jag lekt med en hel del genom åren (som 15-åring bodde jag ju hos min moster+fam. på 4 barn i ca 2 veckor då jag praoade långt hemifrån). Dock är jag ju yngst av 4 syskon så har inte fått någon erfarenhet där, om man inte ser det som att jag vet hur mina syskon hanterade mig när de var barnvakt. Värt ett försöka iaf, jag gillar ju ändå barn och kan vara rätt barnslig när jag sätter den sidan till. Och samtidigt tar jag ju ansvar och är noggrann. Kan säkert lära mig själv mycket också.
Dessutom kommer jag säkert kunna vara barnvakt under vårterminen någon dag i veckan även om jag pluggar. Så det skulle nog kunna funka bra, om bara kemin fungerar som den ska *ler*
Men lite för trött för ansökan nu, gör detta imorgon.
Ciao och god natt!

Lika som bär?

Det är väl inte bara jag som tycker att dessa två herrar är lika?!


Bodström Allbäck


Denna kvälls att göra

Till middag åt vi Makaroner och Carbonara, mums! Länge sedan jag åt makaroner så det var något jag faktiskt var sugen på.
Nu har jag och J kollat på en totalt värdelös video på Youtube om hur man sminkar magen så att det ser ut som att den är tränad. Kollar början och slutet och jämför, enda skillnaden är att magen är brunare i slutet. Så onödigt. Jaja, inte för att vi behöver fejka våra tränade magar haha.

Nu börjar tv-kvällen;
19.20 Tv4 Kalla fakta om senaste skolmassakern i Finland.
20.00 Tv6 Hål i väggen
20.30 Tv6 Stor i Japan

Sandra har dödstråkigt redanv erkar det som efter att ha varit hemma ca en halv vecka. SJälv har jag varit hemma i typ 11 veckor. Hm. Noobie!
Hörs senare!

Ps. Imorgon får vi veta om Bella fått jobb!

I'm alive!

Nej men, vad händer här?!
Ja, jag åkte till mor och far med J igår och sedan sov vi över där. Idag åt jag både frukost och lunch där innan jag for till Vby med moder min och vi kollade lite i affärer och jag införskaffade lite nödvändiga saker. Dock hittade jag inga svarta, tjocka strupbyxor som jag ville ha fast jag var i 3 affärer.  Aja, sånt händer.
Sedan gick vi och handlade mat (framför allt jag då) och for hem. J stack redan i morse hem eftersom han har tenta imorgon så han måste plugga. När jag kom hem nås jag av nyheten att de (familjen) har tömt frysen i huset i skärgården och därför har vi fått en massa mat av dem. Detta måste inspekteras! Tackade även för USB-minnet jag fick. Svärfar stod igen och grejade med hjulbyte på samma bil som 2 tidigare gånger under veckans gång. Han verkar inte få till det...

Sedan börjar jag få lite lätt panik. Mindre än 2 veckor nu till Halloween och jag är bjuden på ett grymt roligt party (var där förra året också= top-notch *tihi*). Jag kan dock inte bestämma mig för v a d j a g  s k a  v a r a. Gah.
Sedan måste jag haffa Bella också, vi har ju lite att göra innan den helgen *spännande*


Blomma+kruka som jag gav Sandra i sjuklings-present

Händelserik dag- inte!

ojoj vad jag hickar... *hick*
Har tillbringat denna dag med att nästan oavbrutet sitta i min fotölj och läsa i boken. Nu är den dock utläst så ska ta mig an Läckbergs andra bok.
nej vet ni vad, jag sitter jättekonstigt och i samband med träningsvärken är det ruskigt obekvämt att skriva. Så dettta fårb duga, återkommer senare.
ciao

Åh denna natt, denna ljuvliga natt som vi kallar Bella Notte

Åh vad ljuvligt! För det första att sova i en säng igen, och framför allt min! Sedan att det var rena lakan. Det är så ljuvligt! Sov hårt från 1.30 (läste bok) till kl 5.50, somnade om till strax före 10. J gick upp men jag slog mig ner med min bok, Isprinsessan, och läste i åtminstone 1½timme. Sedan var magen tvungen att få sitt.

Och ajajaj, jag har sådan träningsvärk! Underarmar, överarmar, varenda muskel i hela ryggen, rumpan... ajajaj... Vila hela den här helgen!

Planer idag? Typ, inga. Vi får se, vi får se.

Nä, nu är det frulle som gäller: obóy, bröd (utan smör för den är slut) med gurkskivor och en arraksboll festar jag till med denna "morgon". Lär läsa vidare i boken, den är riktigt bra. Åh, att hon är en så duktig författarinna den där Läckberg...

Dagen mest idiotiska svar

Direkt efter träningen möter jag på ett gäng från Greenpeace, den ene haffar mig och frågar:
- Vill du rädda världen?!
Jag svarar:
- Ja, egentligen.... Men jag hinner inte just nu. *fail*
Kom på hur otroligt korkat det lät.
Han fortsätter:
- Men det är nu något måste göras!
- Ja, jag vet... men... åh...
Han inser att jag är ett hopplöst fall och säger:
- Aja, ha en bra kväll!
- Tack, du med... *jag rusar iväg till tåget som kom precis när jag kom fram till perrongen*


Gårdagens reklamsnack

När jag kom hem från bion igår möttes jag av en bil med tre hjul på uppfaren och en svärfar som inte såg alltför munter ut i mörkret.
- Byter du däck, undrade jag.
- Ja, jag hade redan bytt men det blev inget bra. Nu har jag försökt igen och det blev inte bra nu heller, men bättre iaf. Svarade han.
- Har du testat en märkesverkstad?
- Ja, men det kostar sådana där märkespengar...

Och ni som inte kopplade min fråga till reklamen ser helt enkelt inte på tv4:s reklam, alla ni andra borde fatta.

Idolsnack

Yazmina åkte i Idol. Ja, den här gången hände det inget i hennes låt. Höll med juryn som sa "gör någonting- stånga mig!"
Men hur kan man begära att den som har åkt ut ska sjunga? Stackarn!


Alla bilder hämtade här.

Träning och överraskningar

Hemma! Fattar inte den här dataklockan alltså. När jag stack hemifrån gick den 2 minuter efter, nu visar den 20 minuter fel... Vad är det för ryck den får?!

Iaf så stack jag på satsbox. Det var faktiskt roligt, var som ett boxningspass kan jag tänka mig. Men jag har lärt mig en sak. Nästa gång ska jag inte träna styrketräning-överkropp dagen innan så att jag får träningsvärk. Mina muskler var ju inte direkt fit for fight idag... Aja, det var roligt iaf. Blev kallad "Miss Blond och smart" då jag hade min Blond och smart-tröja på mig (som jag fick av yngste storebrorsan förut). Och tjejen jag samarbetade med hade bara gått på dem passen (inte tränat boxning alltså) och hon var jätteduktig. Hade bra mycket bättre kontroll än jag hade! Men hon peppade mig när jag blev trött och tackade för ett trevligt pass när vi var klara. Vad hon heter? Ingen aning. Hur hon ser ut? Ehm.. typ min längd (lite längre), typ brunt hår som är lite kortare än mitt, smal och röda byxor...

Sedan duschade jag och när jag skulle lägga på mascara så kan jag ju säga att det inte gick något vidare. När jag lyfte armen i den höjden började den skaka så otroligt så jag blev svart både här och var...
Sedan åkte jag till Vby och köpte en blomma och en kruka och sedan hem till Sandra! Hon har ju opererat bort blindtarmen och kom hem från sjukhuset igår. Och jag vet hur det är när man är opererad så tänkt överraska och hälsa god förbättring. Hade hon sovit hade jag dock lämnat blomman och gått, inte väcka den opererade som sover.. Men hon var uppe och "åt" pizza (tittade mest). Verkade som att hon blev glad för lite annat sällskap än morsan och farsan.
Var där till strax före 20 då jag gick hem till min mor och far och fick varma mackor och såg början på Idol. Ringde J också som blev lite besviken för att jag inte skulle hem direkt efter Sandra, men det blev ju så sent :-P

När idol var slut så åkte jag hem. Fick ett USB-minne av svärfar! Tackar tackar! Kan dock inte tacka för han lämnade det när jag inte var hemma och nu är han i skärgården. Hämtade rena lakan så att jag kan få sova i min säng inatt!

Nu Idol...

Eh

Jaha.. vad har jag gjort hittills idag då. Sökt två jobb. Letat jobb i mängder. Ätit en banan.
Alltså, det här jobbsökandet tar tid!
Klockan 15.30 börjar ett box-pass. Har aldrig varit på det förut så ska bli spännande.
Sedan får vi se vad som händer.
Måste göra mig klar för träning nu, tjong tjong.

God morrn

Sov på soffan i natt igen, J tyckte det var säkrast så. Men han är iaf på klar bättringsväg så kommer nog kunna sova i min säng i natt (efter att ha bytt lakan så klart!). Har ätit frukost och läst i min bok några sidor. Har träningsvärk efter gårdagens genomkörare.
Har några små planer för dagen som jag får se hur de utvecklas. Ikväll är det Idol och det ska jag se iaf, sedan vet jag inte vad jag ska göra. Men det visar sig nog.

Jaja, kort, halvt onödigt inlägg- men ändå...

Åh, då kom jag att tänka på Carolas Främling:
Främling
Vad döljer du för mig?
I dina mörka ögon
En svag nyans, av ljus nånstans
Men ändå, en främling

Så känner jag för dig
Jag ber dig, låt mig få veta
Vem vill du vara?
Kan du förklara Det för mig?

Ett mini jobb iaf :-D

Nu ringde de från academic work igen angående att jag sökt ett jobb som varar endast 2 timmar. Hon frågade också om jag studerade nu och jag svarade "jag pluggade förra terminen och kommer plugga nästa, men inte nu" så frågade hon vad jag gör nu då "ingenting, jag söker jobb". Och det verkade funka. Så ska göra ett två timmarsarbete på tisdag förmiddag och fylla i papper som kommer med posten och så inbringar jag iaf lite pengar :-)
Får hoppas att jag inte stöter på problem när jag kommer dit då jag inte pluggar just nu, men kanske bara förra företaget som är kinkiga på den punkten, vad vet jag...


Patrik 1,5!

Filmen var bra! En bra blandning av humor och allvar. Klart sevärd!
Kändes verkligen som att jag är ovan att se två killar kyssa varandra, inget man ser varje dag direkt- fast jag bor i "fjollträsk" tss.
Gustav Skarsgård var ju faktiskt gullig, ja som Göran iaf. Torkel som spelade Sven var inte riktigt som jag trodde precis i början. Patrik var så jobbig men han har sina överraskningar och dolda talanger! Sedan blir jag arg på vissa personer som gör på vissa sätt eller säger vissa saker. Ja ni kan säkert tänka er ungefär vad jag menar...


Hämtad här.

Om att äta lite för lite.

Nu måste jag äta mat. Ingen ordning på det där matätandet alltså. Hoppas jag  får ett jobb (och sambon ett extrajobb) snart så att jag känner att jag har pengar så det flödar och kan investera i lite ordentlig mat! Dessutom är det lättare att få struktur på måltiderna när man har fasta arbetstider. Frukost, jobb/skola, lunch, jobb/skola, (mellis), middag. Så är det ju inte direkt för mig...
Jag tränar ju hyfsat mycket iaf 2-5 gånger i veckan, men jag äter typ frukost, mellanmål, middag på en dag. Det är för lite. Idag åt jag fyra rostade mackor och ett glas obóy till frukost (gick upp 9), har tränat dryga timmen men ej ätit lunch- men åtminstone en banan. Nu är det dags för nästa mål mat! Baugetter med kyckling, potatissallad och gurka.
Nu ska jag ordna det! Får se om J klarar att behålla den maten, han får testa lite helt enkelt.

Sedan: BIO!

Jag har fått en gåva!

Idag kom det något alldeles särskilt på posten!
Nämligen min gåva (även kallad muta) från Jessica!
Ett jättefint armband i mörklila (en riktig favvofärg) och med en silverlig discokula på!
Tackar tackar!
Hoppas du får rolig ikväll Jessica!

Detta låg i ett kuvert i brevlådan:

Och öppnar man den finner man:

Och sätter man på sig den blir det så här:


Puh, nu är det över. Och det också.

Hemma-a-aaa-a-a-a (ni vet).
Så där! Nu har kroppen fått sig en rejäl genomkörare från topp till tå. Var två tjejer i 16-17 års åldern där som fnittrade ochhade sig, de var nybörjare (gick med ett maskinschema i handen för att komma ihåg hur man ställer in också så). Så ställde de sig i början vid maskinen brevid men kunde inte alls komma på hur man ändrar vinkeln på ryggstödet (benpress) så jag berättade var man ändrade det. De blev väldigt tacksamma, sedan hälsade vi på varandra flera gånger när vi råkade vara vid maskiner i närheten. Och när vi stretchat klart så sa de "hejdå!" och log jätteglatt. Tja, så lätt var det att få bekanta på gymmet, hihi.

När jag var klar duschade jag länge, dock blev vattnet iskallt ibland- aja baja! Och sminkade mig och blåste håret torrt. Ja nästa uppgift var ju att lämna in CV (försök två) till ett ställe. Var inte så tänd på idén att jobba där förra gången jag sökte vilket resulterade i ett ganska dåligt CV och inte så bra snabbintervju (var på ams rekrytreringsträff). Så tänkte ge det en chans till. För det är ju inte så illa trots allt. Bara jag som hade en svacka just då, tyvärr. Så ett helt nytt ansökningsbrev (bättre skrivet denna gång), ny layout, ny bild på mig. Ja det enda som fortfarande hängde med var ju att jag beskrev mig själv, dock i andra ordalag. Så kommer jag in dit och där inne ser jag antingen hans om intervjuade mig eller Bella. Här kommer min ansiktsblindhet in igen. Jag känner igen honom, och jag vet att det är från ams-träffen, men jag vet inte vem av dem det är- Bellas eller min? Iaf hoppades jag att han inte skulle känna igen mig och gick fram till en annan. Lämnade min ansökan, killen kollade att alla viktiga uppgifter fanns med (typ telefonnummer) och skulle lämna den i chefens fack. Han gick iväg på en gång- bra då blir den inte bortglömd.
Så får se om de hör av sig, om det här "jaget" är mer attraktivt än det första.

Sedan handlade jag saker till middagen. Ikväll ska jag på bio! Vi ska se Patrik 1,5 så jag hoppas att den är bra!
Vi ska utnyttja den där kupongen som man får från Coop vilket gör att vi får 30kr rabatt, yeey.

Det jag ska göra de kommande timmarna.

Snart ska jag iväg till gymmet och styrketräna några timmar, sedan göra mig snygg och försöka mig på en kupp! Typ.
Måste kolla brevlådan också, vem vet det kanske finns något roligt där i idag?!

Mor och jag ska antagligen på bio ikväll, yey!

Vi hörs när jag kommer tillbaka. Ha en bra dag tills vi hörs igen.

Om att missa målet

Nyss ringde dem från academic work om att jag sökt jobb via dem. Tydligen var de intresserade av min ansökan. Sedan frågade de om jag var studerande just nu. Nej det är jag ju inte, men jag ljög iaf inte för jag skrev att jag har avslutat mina kurser, inte att  jag studerade nu. Men för att få jobba via dem med det här företaget måste man vara studerande just nu. Så därför gick det inte. Tack och hej.
GAH.


Händelserika timmar

Jag sov på soffan, var faktiskt rätt mysigt och skönt. Johan kom ner och satt några timmar vid datorn, han hade ju redan sovit så mycket, men det störde mig inte alls. Jag hörde regnet tydligt dock, slog mot rutorna och på balkongtaket, men det var ganska fridfullt.
Jag vaknade kl 9, och strax efter det kom Johan ner.


Här sov jag i natt.

Jag satte på tv och kollade nyheterna. Sedan hittade jag McCains och Obamas sista debatt på 2an som jag och Johan har kollat på. Jag gillar verkligen inte McCain, fast det var ju inte roligt att få veta att Obama lagt mest pengar någonsin på smutskastning, när de dessutom kommit överens om att inte kasta skit på varandra innan... Aja. Skönt att jag slipper rösta, samtidigt som det är läskigt att låta amerikanarna att rösta- de har ju redan röstat på Bush 2 gånger så hur vettiga är dem överlag egentligen?
Nu är iaf debatten slut, så ska kolla i tidningar hur det gick: vem som vann.
När är valet?

Imorse var Bella på intervju hos McDonald's och på måndag får hon besked om hon får jobbet. Snabba kast, det gillar vi!

Sedan skänker jag en lite tanke till min vän som spenderat natten på sjukhus. Hoppas du får komma hem idag!

Sov sött små läsare

Nu har jag sett det jag ska på tv och även nyheterna. Eller ja, det är ju sporten nu iofs. Men nu tänkte jag nog titta upp och se om killen sover där uppe, han mådde iaf lite bättre för någon timme sedan och åt liite yoghurt och drack lite avslagen cola. Därefter ska jag nog borsta mina tänder och sedan dra för och täcka över alla fönster som lyser in i vardagsrummet. Tur att det inte är många soltimmar numera för det är typ omöjligt att täcka för så att inte solen kommer skina in i ansiktet på en. Men jag få försöka iaf. Sedan lägger jag mig på soffan och läser. Min fotölj är egentligen skönare men kommer inte kunna sova sittande hela natten heller- iaf inte utan nackspärr och andra krämpor.

Nu vet ni det! Vi hörs imorgon!
Håll tummarna för att jag undvikit alla dessa bacilusker!

Fotosvacka, men ska tillbaka upp igen!

Nu har jag kommit i en sådan där fotosvacka igen. Dvs inlägg utan bilder och foton. Jaja, jag får väl ladda in bilderna från igår så får ni se dem ;-)
Lite senare: Ordnat! Here we go!

Vi båda (skåda Johans nya frisyr!)


Bara en fin bild-tyckte jag, fin måne som man även ser på bilden innan, vi två-jag bjuder på den- där Johan gör något opassande som gör att jag får den minen (min hand klappar honom på axeln för att få honom att sluta, det kan man tom se på bilden).

På uppgång på flera plan

Så nu har jag varit och handlat. Till J köpte jag yoghurt, vitt bröd och coca cola. Sedan lite annat som vi behöver.
Han tycker sig må bättre nu iaf och har inte spytt något mer så verkar som att det blir lidrigare än för han där nere.  Hoppas det! Jag tror ändå jag sover i soffan i natt...

Bonde söker fru kl 20 och Oskyldigt dömd kl 21. Har vi blivit bättre på att göra serier eller har det alltid funnits bra svenska deckarserier och sådant men jag har missat dem? Ja inte vet jag. Det är iaf en bra serie med Pehrsbrant den där Oskyldigt dömd.

Mor och jag funderar på att gå på bio imorgon. Vi har ju en sådan där kupong från Coop att om man går två pers på bio får man 30 kr rabatt, iaf något om det nu finns en film som man vill se. Och vi vill se Patrik 1,5. Någon som har sett och som kan tycka till om den?
Iaf går den kupongen ut imorgon så måste passa på!

Sedan snackade vi om annat också, men det ligger längre fram så om det blir av lär ni märka det!

Om att bo bland magsjuka...

Fick veta under dagen att grannen under blev magsjuk inatt. J kom hem från skolan och kände sig konstig. Nyss spydde han. I en plastpåse som tur var, så  den gick jag ut och kasta bland sopporna. På vägen passerade jag han där nere, passade på att fråga om han också spytt. Fick svaret "var 20e minut mellan kl 2 och 7 inatt". Ser jag verkligen fram emot. Vette sjutton hur jag ska göra nästa gång jag behöver gå på toa. Toan där uppe använder J och den där nere använder M...

Blir kanske soffan för mig inatt. Usch jag vill inte bli sjuk! Så fort jag fick denna information kändes huvudet mycket tyngre. Ni vet hur det är. Bor det inte en liten hypokondriker i oss alla? Jag vill fly härifrån (massa dumma baciller här vet ni). Hade ju tänkt träna idag, men blev inte av och orkar inte nu. Men jag måste ut och handla iaf. Vad sjutton ska en magsjuk äta? Jag har ingen koll. Var länge sedan jag var så magsjuk och då behövde jag ju inte tänka på något, det gjorde andra åt mig...
Härligt det här.

Aja om jag känner mig prima skinka imorgon så ska jag träna då!

Olika stilar

Vaknade faktiskt halv 7 imorse och kunde gått upp då, men så kom jag att tänka på att Johan ska upp halv 8 och jag kan ju vänta till dess... Klockan 9 kom jag upp. Alltså jag måste lära mig att det inte fungerar! Jag somnar bara om. Hm, råkade komma åt någon textändringskombination när jag skrev. Nu ser texten fet ut och jag kan inget göra (tror jag). Kan även göra den större och mindre genom att klicka ctrl+1 eller annan siffra. Tror jag det var iaf.


När jag gått upp (där ser man här kom texten tillbaka!) satte jag på en maskindisk, har halkat lite efter så finns lite att ta igen nu. Blir nog några maskiner idag. Är lite sugen på bio men men. För bra på tv på kvällarna och på dag tid har jag bara en kamrat hemma och hon är ju sjuk! Trist, trist.

Ska vattna blommorna idag också. (ser ni vad stor texten blev?)

Och så måste jag handla... (ser ni hur pyttelitet det är?)
Ja, nu fick vi lära oss det!


Crime Medicine

Har ni sett tv4s reklam för hemsidan Crime medicine? Sidan på nätet där man kan köpa läkemedel, utan recept- eftersom ju du vet bäst vad du lider av.
När jag såg det första gången satt jag bara där och stirrade med fågelholksmun. Det måste vara ett skämt! Men orkade inte lägga mig i det just då.
Läste en dag på aftonbladet.se och scrollade förbi där de stod "de säljer amfetamin* på nätet" och en logga från Crime medicine. *Är inte hundra på att det stod amfetamin, kan vara någon annan "medicin".
Dock var detta när internet krånglade så hade varken möjligheten eller tiden att läsa artikeln. Men om aftonbladet lägger upp det så är det väl sant? Men nja, tveksamt.
Såg reklamen en andra gång idag. Men det kan ju inte vara så?! Det måste ju vara olagligt! Har inte apoteket monopol?!
Nu när jag satt vid datorn (jag har alltså inte kommit i säng ännu) så kom reklamen igång igen och jag bestämde mig för att kolla in det. Om det nu skulle vara sant kan det ju vara bra att veta, och ta tydligt avstånd ifrån.
Om det inte är sant så har mitt hjärta lättats och jag kan bli lugn och slipper bli upprörd av reklamen.

Har ni funderat kring reklamen? Har ni gått så långt som att kolla in hemsidan?
Jag råder er att göra det nu.
Länken till hemsidan finns här, men det förekommer bakgrundsljud så sitter ni på jobbet ska ni nog stänga av ljudet först. Ja, vi fick iaf inte ha ljud på på mitt förra arbete....

Om att sova, tidigt.

Hm, har jag gjort något dumt nu? Äh, får släppa det. Gjort är gjort.

Klockan är 5 i halv 11. Dags att kasta in handduken? Helt galet, men jag måste ju lyssna på kroppens signaler. Vilar jag redan nu vaknar jag nog tidigare och orkar och hinner med mer imorgon.

Så får det bli (troligt att jag lyckas ta mig i säng innan 23, men jag kan ju sikta på det iaf!).
Natti natti!

Lite piggare men trött

Jag var verkligen helt slut när jag skrev förgående blogginlägg. Hade inte många aktiva hjärnceller kändes det som. La mig på soffan och somnade typ. Vaknade dock 5 minuter i 8 så hann se på KG Bergströms program, inte agenda(det var väl igår?). Men kommer inte uttala mig om vem som gjorde bäst ifrån sig då jag inte berättar min partitillhörighet, och vem vet? Kanske ni tror er kunna utläsa den. Bäst att bara hålla tyst!
Sedan var det House! Yey, han äger :-D Klistrad framför tvn på tisdagarna framöver!

Nu är det nyheter, sen vet jag inte vad jag ska göra... Är trött så kanske ska lägga mig tidigt för en gångs skull?

Tvkvällen

Ikväll är det ju en till sådan där "halvtids-debatt" typ sak aktigt. På agenda tror jag. Är så trött att jag inte riktigt minns. Men det är ju iaf något kl 20 på tvåan som har att göra med att det gått halva tiden från regeringsvalet 2006...*gäsp*
Och efter detta, dvs kl 21, är det House- som jag har väntat! LOVE IT!
Hm, kanske ska göra något som kräver ännu mindre hjärnceller för detta känns lite hjärndött. *gääsp*
*sitter och kliar mig i huvudet eftersom jag gömt vad jag hade tänkt skriva*
Äh... minns inte vad det var. Soffan nästa*gäääsp* hm.


Doktor Hus-gänget *gäsp*


Slut efter sex timmar

Sex timmar senare...
Vid 12.30 gick jag hemifrån till ams, där jag stod upp nästan hela tiden i en timme, och förutom att jag satt på tunnelbanan dit, tunnelbanan till stan och tunnelbanan hem så har jag stått eller gått oavbrutet i 6 timmar. Jag är helt slut! Inte van vid den sortens aktivitet. Skippade därför träningen ikväll och tar den imorgon istället. *gäsp*
Även Johan är hemma från träningen idag så vi ska ha det mysigt framför House sen.

Jag delade ut 7 CVn och fick idéer till nya. Johan delade ut till 13 ställen, och fick även han nya uppslag. Han fick det mest positiva (enskilda) mottagandet, och jag den största dissen. Men hey, fick en hel del okej-mottaganden också.
Johan har ju den stora fördelen att han har en inriktning som är lite ovanlig men ändå vanlig. Alltså, en dataspelsintressard och kunnig kille som läser civilingenjör inr. data som söker jobb på IT-caféer (vilket det ju är rätt förekommande här i sthlm) har ju en rätt bra chans att få jobb. Särskilt som han kan jobba dag/kväll/natt/helger/vardagar...
Själv har jag inte kommit på någon sådan gren hos mig där det finns många ställen att söka jobb på och som jag passar "som handen i handsken" för. Och typ klädaffärer det är ju väldigt många som söker.
Måste komma på vad jag är bra inom som jag kan ha nytta av. Synd att jag inte är mer datanördig eller ännu bättre på teknik för där kan jag säkert ha en god chans som tjej... Måste komma på något...

Tog lite kort på mig och Johan (Johan tog på mig) som ni kan få se sedan, nu är jag för trött så orkar inte ordna det just nu. Lunch blev på McDonalds för övrigt...

Där rök håret!

Ja just det! Johan har icke Mohikan längre! Idag rakade jag av den så nu har han kort hår över hela huvudet. Men nu ska det sparas ut och bli som han brukar ha, skönt. Får ta en bild sen, inte hunnit med det!
Nu ska jag strax sticka iväg!
Tjing-tjong Pling-plong

Changed plans

Idag såg ju vår plan ut så här. Skriva CV. Skriva ut CV. Dela ut CV. Till ams.
Så här blir det istället. Skriva, skriva ut, ams, dela ut. Orsak: DEN DUMMA SKRIVAREN ÄR SÅ TRÖÖÖÖG. Inte vår då, den är ju icke funktionsduglig, utan grannens. Tog nog en timme att skriva ut några fjuttiga blad! (okej, typ 25-30 st men ändå!).
Aldrig sett på maken till trög dator, koppling emellan dator och skrivare och trögtänkt skrivare. När skrivaren väl skriver då går det snabbt, men sen hakar den upp sig och knölar.
Så ingen idé att åka in till stan först, kommer inte hinna någonstans. Blir ams istället och sedan stan direkt efter.
Stressigt värre :-P

Jag kom upp, till slut

Det var segt att gå upp idag. Klockan stod på 8 men sedan snoozade jag till 8.45. Vakna en gång var 5e minut i trekvart, inte illa. Dock lyssnade jag faktiskt på både hel- och halvnyheterna. Viktigt att vara updated.
Nu äter jag frukost och kl 10 ska jag och Johan åka till stan och lämna CV (framför allt hans CV, jag har inget passande om jag inte skriver ihop något nu). Kl 13 ska jag vara på ams igen och kl 18 ska jag på step, kl 20 är det bra tv till kl 22.

Idag har jag känningar i magen efter gårdagens träning, även lite seg i benen tyvärr eftersom de ska få sig en rejäl omgång ikväll. Aja, jag vilar imorgon. Har i princip blivit onsdag=vila. Hihi.

Nä nu måste jag göra vettiga saker!
Morrn på er.

Tack du sjuke danske pojk

Övar ordkunskap på en hemsida. Så dyker ordet Spörja upp. Någon som vet vad det betyder direkt?
Iaf kom jag och tänka på när jag, mor och far var i Dominikanska republiken år 2000 och hängde ihop med en dansk familj. Sonen hade varit sjuk och min mamma frågade om han mådde bättre nu. Han fattade inte något av vad mamma sa så till slut översatte hans pappa det med "hon spörre om du är frisk" (så lät det iaf, vet inte hur det stavas). Alltså kan det ju vara att spörre=spörja är från samma grundform i vårat gemensamma nordiska språk. Och då betyder Spörja fråga. Och så var det! Snacka om analys man ska göra för att få fram rätt svar ibland hihi.
Men det gick!

Nä nu ska jag plugga vidare här...

VV- 20 år ung (som vi gamlingar säger)

Nu har Victor sagt farväl till tonårslivet och tagit det stora steget in i vuxenlivet.
Välkommen ut VV!
Grattis på din 20 års dag!


Hu många huvudstäder kan du?

logo
Kan du alle hovedstedene i Europa?
Jeg hadde 42 av 51 riktige
Ta denne quizen på Start.no


Lite klurigt då alla länder och städer står på norska men man har 3 alternativ och landets flagga som hjälp iaf. Så det flesta gick bra! Snittet låg på 23 rätt tror jag, och jag som tycker att jag är dålig på geografi!

Sånt här sysslar jag med på måndagskvällen

Tre jobb har jag sökt nu. Puh. Jobbigt detta. Nu ska jag skriva ut lite saker som arbetsförmedlingen vill ha imorgon. Då får jag gå till grannen för skrivaren här strejkar som vanligt *ledsen*

När jag har gjort det ska jag nog belöna mig med ett långt skönt bad med en god bok.
Eller justfan, jag måste betala räkningar och plugga idag också. Attans, badet får vänta då *ledsnare*

Så först skriva ut, sedan fiffla med pengar, därefter plugga lite iaf (måste komma igång) och sist men inte minst: bada!
Är det något bra på tv ikväll?

Matpaus

Nu har jag kollat en del på "nya" sidor efter jobb. Hittade ett par intressanta annonser tror jag. Är så trött just nu att jag glömt, tur att jag spara dem på datorn. Nä, nu måste jag ju för sjutton äta!
Hörs.

Ams-möte och träna

Mötet började ju bra *ironi*. Stod på kallelsen att det började kl 9.00. Visade sig att det var felskrivet: det är alltid kl. 10... Kul! Kunde sovit en hel timme till. Men men. Vaknade ändå 2 min innan klockan ringde så :-)
Fick några tips på sidor jag kunde söka jobb på som jag inte kände till innan men annars var det antingen sådant jag redan visste eller sånt som inte berör mig (typ a-kassa).

Andra mötet var med handledaren som skulle skriva in betyg och arbetsintyg. Hon frågade vad jag ville göra i framtiden och jag sa då att jag tänkte börja på juristprogrammet i vår och hon tyckte att det lät jättebra. En bra, bred utbildning som gör att jag inte ännu måste bestämma inriktning och det finns många bra valmöjligheter. Jag sa då att nackdelen är väl att arbetsmarknaden inte kommer vara jättebra, den kommer ju vara i balans och då kan det vara svårt att få jobb, men hon tyckte inte att det var något problem. Det kommer finnas jobb och om man dessutom är beredd att flytta så är det inget problem alls. Jag svarade då att min sambo pluggar till programmerare och om vi båda får jobb utomlands så kan vi tänka oss att flytta till ett annat land. Då tyckte hon absolut att det inte var något problem. Och hon borde ju veta? Hon lät väldigt entasiuastisk faktiskt. Så det var ju skönt att höra!

Efter det kollade jag och Bella på hårfärger, men vi köpte inget. Och hon åkte hem och jag klämde i mig en banan innan jag gick upp för att träna. Först 11 minuter jobb på joggmaskin, sedan 30 min Core-pass och sist 30 min jogg på en spec. maskin.
Därefter handla och där blev jag glad för det var en man i medelåldern som snackade med en gammal man i kassakön. De kände inte varandra alls men de var båda väldigt glada, sociala och roliga så de hittade varandra lite i kön där. Riktigt roligt, och ovanligt, att se främlingar kunna snacka med varandra så där avslappnat!

Nu är jag hemma igen, ska göra lunch och sedan leta jobb.
Har ni haft en bra start på veckan?

Veckoplanering

Måndag: Upp kl 7.30, duscha. Möte ams 1. Möte ams 2. Gymma? Hem. Söka jobb. Plugga.
Tisdag: Plugga. Söka jobb. Möte ams. Step.
Onsdag: Plugga. Söka jobb.
Torsdag: Plugga. Söka jobb. Gymma.
Fredag: Plugga. Söka jobb. Satsbox.
Lördag-söndag: plugga-gymma? Inget annat inplanerat.

Sedan ska det antagligen in en fika med kusinen mellan ons-fre också. :-D

Nämnde jag att jag sökte ett jobb idag? Det gjorde jag iaf...
Nej nu ska jag packa ner träningskläder (vi har städat undan ordentligt så är lätt att hitta kläderna nu!), ta fram rena kläder och sedan lägga mig och läsa boken...
Sov gott!

Godismonstret

Kanske ska säga att jag har massa godis kvar från igår! Vi delade på den lilla asken med Punchpraliner, jag åt en rad på chokladkakan och 2 arraksbollar. Vi öppnade inte ens After Eight asken. Så vi behöver ju inte handla godis till nästa helg direkt :-D

Sedan så är det ju det man åt på festen då. Lite jordnötter och andra nötter. 3(tror jag) chokladbollar. En kanelbulle. En tårtbit (ganska liten, men god). En välkomnstdrink. Ett glas vitt vin. 3-4 glas coca-cola, hehe. Har jag glömt något nu? Juste lite ostbågar också.
Får sluta ha en massa läckerbitar på festerna ju!
Ja, så det blev ju en del onyttigheter ändå.
Men nu blir det inget förrän nästa helg, och då blire After Eight, chokladkaka, arraksbollar :-)

Forever young

Forever young, I want to be forever young.
Do you really want to live forever, forever and ever?

med Alphaville

Finns aldrig bilder på fotografen

Haha, helt otroligt alltså. Så blir det väl när man är fotografen, oftast bakom kameran. Alltså, hade ju tänkt uppdatera fotot jag har med i min CV som är från i somras. Ta en nyare bild. Kraven är alltså: Tagen mer nyligen, jag är sminkad, jag ser bra ut(dvs inga konstiga miner, inget hår som fladdrar över ansiktet, inga halvblundningar osv) och jag ska vara ensam på kortet eller iaf så pass långt ifrån andra att jag kan klippa ut mitt ansikte utan att det ser konstigt ut. Är väl inte konstiga krav?
Nej, men inte kan jag hitta ett enda foto som uppfyller kraven heller! Inte ett enda, taget efter sommaren (eller iaf efter juli). Helst ska jag ju ha glasögonen på mig så att de ser att jag har glasögon, det är ju "det nya jag". Jag kan inte hitta en enda bild.

Imorgon ska jag upp tidigt för att ta mig till ams på möte. Får väl passa på att klä mig lagom snyggt och sminka mig bra och så och fota mig då. Så har jag en färsk bild, riktigt färsk bild. Risken är ju dock att det blir uppstyltat, stelt...


Till middag åt vi Spånga Macka. Dvs ungefär som sallad på/under pizzabröd. Ta en titt...

Underbart gott!

Sandra 20 år igår

Sandras morbror fick fnatt och tryckte upp tårta i ansiktet på Sandra. Sådant ser man inte varje dag!

Sandra benämns numera som Tårtan.


Mannen på denna bild är Sandras barndomskompis Jimmy. Honom har jag självklart träffat förr! Med på bilden är hans fästmö Carro (om hon nu stavar med c), henne hade jag inte träffat förr. Eller? Hon var helt säker på att vi träffats vid något tillfälle förut. Efter flera gissningar gav vi upp. Tills någon säger att vi borde spela pingis på matbordet, då kommer det fram att Carro spelat pingis i samma klubb som jag spelat tennis. Hon spelade även under de år (och den veckodag) som jag spelade! Så, fast detta är senast typ 2002 så minns hon alltså mig... (minnesvärd människa jag är! haha). De var trevliga båda två.
Det var även Jimmy som kläckte Citat of the day som jag skrev tidigare. Det var angående att Jimmy kommer från Tensta, har bott där hela livet och gått i skola där i 9 år. En annan gäst kunde bara inte få ihop den bilden...


Sandras farbror och Johan kom bra överrens och snackade en hel del under kvällen.

Sedan tog jag inte så många fler bilder faktiskt. Blev mest bilder på folket sedan, men på alla bilder är minst en dålig eller kameravinkeln dålig. Så även om det finns fler bilder så får detta räcka!
Sandra hade en toppen dag/kväll/natt, vilket ju är vad man ska ha när man fyller år!
Hoppas du gillade champagneglasen!
Ciao.

Jobbsök på söndagen

Nu har jag precis avslutat ett CV. Man är aldrig ledig som arbetslös. Tänk på det ni som har skola och jobb. Visst finns det helger, men dem kan man inte njuta av när "varje dag är helg". Det finns inget som gör att man längtar till fredagen, iaf inte på samma sätt som när man är upptagen den mesta tiden på vardagarna.
Ska försöka hitta en bra, mer aktuell bild till CV nu. Har en bild från i somras, men tycker jag har ändrats lite så en ny bild vore ju inte helt fel. När det är gjort ska den skickas in.

Ska även lägga in bilder från gårdagen, det var ju en händelse där som toppade det mesta... (teaser)

Har även hittat två till företag som jag ska söka till.
Siktar in mig på julhandeln nu. Då behövs det mer personal och det är ju en möjlighet för mig att få in iaf en månadslön- förhoppningsvis två.
Nu har jag varit "ledig" i 10 veckor tror jag. Alltså lika länge som ett sommarlov. Jag behöver verkligen ett jobb nu!

Sunda matvanor

Har funderat kring mina matvanor. Jag är ju rätt så kräsen faktiskt så jag ratar mycket. Och jag äter gärna det jag vet att jag gillar och vill inte testa nytt. Alltså blir det samma maträtter hela tiden...
Vad jag misstänker att jag äter mycket av i fallande ordning där mest är först (tänk att man skulle ta mina måltider under en vecka och ställa ut på ett bord som de gör i vissa kostprogram, då skulle mitt bord vara fyllt av):
  • Bröd
  • Räkor
  • Kyckling
  • Havregrynsgröt
  • Mjölk+Oboý
  • Ris
  • Frukt

Sedan kan jag även variera mina måltider med (dvs skulle finnas lite av på det bordet):
  • Annat kött
  • Pasta
  • Grönsaker
  • och någon enstaka gång i månaden med potatis.
Känns inte jättesunt och varierande va? Heh... hm.

Hejhej

God morgon... Magen är HUNGRIG. Ska ta mig lite frukost, inte så rolig dock då vi har slut på både mjölk och smör :-(
Aja...
Ciao

Citat of the day

"Ja alltså. Jag kom ju nästan sist på klasslistan och jag heter ju Dahllöf. Alla andra hette ju Ali och sådant."

Partymood

Måste säga att det är rätt lätt att se vilka av mina IRL vänner som läser min blogg. Inom 12 timmar efter att jag la upp "barbie-testet" hade 3 av de 4 vänner (som har egna bloggar då) som läser bloggen också lagt upp testet på sin blogg. Hihi. Det gör inget mig absolut inget att ni också gör tester, bara kul att se att de flesta får högre poäng (alltså mer plastiga) än jag. Hihi!

Kvar att göra då... Måste bestämma mig för vilket läppglans jag ska köra på (svårt val!), Johan måste fixa håret där bak på mig men han ska äta liite först (bjuds på mat men vi har missat lunchen så är ju bra om vi får i oss lite innan iaf), själv äter jag godis. Hihi.
Sedan måste jag packa, missade att åka till systemet så jag har ingen dricka (det ordnar sig nog ändå) men Johan har öl iaf (jag gillar inte öl).

Jag får inte glömma kamera, present (naturtavla även till Sandra), åka förbi HM på vägen och tjacka ett par tjocka strumpbyxor (inte frysa) och kanske några hårspännen. Johans öl. Ja, typ det. Skönt, inte mycket kvar!
Jag sa till Johan att jag blir sur om vi inte är i Vby senast kl 16.45 då det stänger 17. Stänger dem innan vi kommer dit blir jag på dåligt humör :-(

Men glada tankar nu! JIHOO!

Fixa och dona

Nu håller jag på att fixa mig inför kvällen. Har gjort halva håret, Johan ska få hjälpa mig där bak (hoppas inte vädret förstör det) och sminkar mig.
Fick verkligen fixar humör inför ikväll, hihi. Funderar på att skippa glasögonen helt, klarar mig utan dem en kväll. Är ju mest på längre avstånd jag behöver dem och vi kommer väl vara inne rätt mycket så det borde gå. Får se när jag är klar hur det ser ut med glasögon till.

Måste jag fixa vidare!

Robert Gustafsson

Robert Gustafssons tal till Kungen på Kungens 50 årsdag, tihi.
Dock synkar inte ljudet och bilden, men det är roligt nog ändå ;-)


Björn Skifs missar texten


Hooked on a feeling


Björn Skifs

En lite miss bara, hehe

Igår var jag fruktansvärt trött. Hade ju gått upp någon timme tidigare än vanligt och tränat två pass så inte konstigt att man håller på att slockna kl 23.15. Hörde något som knäppte i köket och funderade på om jag missat stänga kylskåpsdörren ordentligt. Glömmer dock bort detta i min trötthet och gick och la mig, även Johan var trött och la sig då.
Vaknade till vid 4.20 och någon minut senare hör jag att Johan också är vaken. Av någon anledning brukar vi vakna samtidigt om nätterna. Kanske känner vi omedvetet av den andra och vaknar? Vi somnade iaf om och kl 9 vaknade vi båda igen. Johan gick upp och jag drog mig till ungefär halv. Sedan gick jag upp :-)

När Johan ska göra i ordning frukost upptäcker han att frysen varit på glänt hela natten. Då har frysdörren glidit upp lite när jag stängde kylen igår kväll. Suck! Så det som legat ytterst i kylen hade tinat (typ wokgrönsaker och glass) men köttet som legat i mitten kändes rätt genomfryst fortfarande. Så jag får ta tag i det där och kolla om vi behöver kasta något. Vi behöver ändå göra en inventering av frysen. Finns en del saker där som vi sparat men som vi inte kommer äta upp medan vi har nya saker som vi inte få plats med i frysen och måste låna utrymme i den störa frysen tillhörande Familjen. Så är väl lika bra att ta tag i det idag då.

Idag vill jag också shoppa ett par tjocka strumpbyxor, får hoppas att jag kommer iväg. Kanske blir det ett besök på systemet även för mig.

Imorgon kanske vi ska städa, Johan är iaf inställd på det så förhoppningsvis orkar vi med det :-P Sa i torsdags att "det börjar bli dags att städa nu, ska vi göra de till helgen?" och fick svaret "vi kan försöka iaf". Det var ett oväntat svar från en som skyr vad allt som städning innebär, men det är bra att han också tyckte att det var dags iaf :-) Svärfar var här igår för att kolla på datorn och han tyckte också att det var dags att städa varpå Johan hade svarat att "vi ska städa på söndag". Låter kanske banalt men som sagt så gör han nästan vad som helst framför att städa så är jättebra att han själv vill få det gjort *glad*

Igår lånade jag 3 böcker av mor, alla är av Läckberg. Började med Isprinsessan igår så ska väl sätta mig en stund till med den nu... ;-)

Ha en bra lördag!

Grattis Sandra 20 år!

Idag fyller en av mina äldsta vänner 20 år!
Hon är just nu i fyll färd att ta sig till Systembolaget, haha.
Så grattis Sandra på din födelsedag!
Ikväll ska vi ha roligt!

Så här ser Sandra ut nu (ungefär):


Och så här såg vi ut som 15-åringar!


GRATTIS!

Naturlig eller Barbie?

Hittade denna på en av mig välbesökt blogg ;-)

Du har:
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
( ) Olika sminkborttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr
Summa: 8

Du:
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder foundation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på Gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad
Summa: 1

Du har:
( ) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen
Summa: 2

Totalt: 11

Resultat:
0-10 Naturligtvis naturliga tjejen!
10-15 Konstgjord behandlad blomma
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö
20-25 Fryst jordgubbe
25-30 Barbiedocka. Bara plast!

Humöret på topp

Vad gör alla ikväll då? Är ni ute och festar? Slappar framför tvn?
Jag har gjort det sistnämnda, sett idol. Alice och Anna var bäst ikväll enligt min åsikt!
Nu har jag missat bussen (halvtimmestrafik, yey) och siktar in mig på nästa buss hemåt.

Mitt humör har hållit sig på topp (fattar nada, en endorfin-chock?!?!). Dansade även lite foxtrot med pappa i köket medan han sjöng en passande låt till, haha. Han är bra på att dansa, själv hänger jag bara med. Tack och lov att jag är tjej!

Hoppas ni har en toppenkväll, vad ni nu gör.
Vi hörs!

Bloggkoll

Har inte haft tid att läsa igenom andras bloggar idag. Men nu hann jag med alla 52 nya inlägg som jag hade att läsa :-P
Ska kolla vidare på Idol nu! Tjing!

Ps. lägg till mig på bloggkoll, klicka på ikonen till höger.... ds.

1 gammalt fotografi

Efter simturen följde jag med mamma hem till henne och far så kan Johan får arbeta lite ostört med skolarbetet. Fast nu är han nog fortfarande på träning iofs. Har ätit middag också.

Här passade jag på att göra något som jag alltid tänker att jag ska göra men som jag glömmer. Skanna in gamla fotografier! Så ni kan få se en idag då...

Åå mig från 2003 där jag har min naturliga hårfärg!

Är i mitt gamla flickrum hihi.

Simtur

Simturen varade tyvärr inte så jättelänge eftersom simskolan tog över hela bassängen efter en stund, men vad skönt det var att simma! Simamde inte så himla mycket i somras tyvärr. Jobbade ju när det var fint väder och när jag fick semester var det dåligt väder, dålig tajming så det skriker om det. Så råkar vi höra en kvinna säga till en i personalen att det brinner i dambastun. Huh?! Tydligen hade några kastat marshmallows på "värmeaggregatet" och det hade fattat eld. In med brandsläckare och sedan stängde de av bastun såa tt den skulle få svalna. Vi duschade och bastade lite i den ljumna bastun. Jag smörjde in hela kroppen i kroppslotion, gör inte det så ofta eftersom jag är för lat... Så skönt iaf, och det är glitter i den så hela jag glittrar hihi.


PREMIÄR!

Shit vad jag hade mycket energi! Stackars Johan som försökte fokusera på sitt och jag bara störde honom hela tiden. Käften glappade rejält- det har jag ärvt av far och farmor. Så vad gjorde jag av energin? Jag gick och tränade. Körde ben och mage idag som planerat. Var knappt några människor där så det gick fort och jag var full av energi, vilja och effektivitet så därför gick det fort att gå igenom mitt pass. Körde ingen kondition på det, det här räckte. För ikväll (eller snarare om någon timme sådär) så ska jag iväg och simma! Ska träffa mamma som fortfarande inte är tillräckligt bra för gymmet så vi tänkte testa om simning funkar. Så det blir mitt 5e pass den här veckan!
Och det mina damer och herrar är första gången någonsin som jag kommer träna fler gånger i veckan än Johan!
Han ska träna ikväll och det blir 4e passet denna vecka och imorgon kan han inte träna och söndagar har han ingen träning på. Jag däremot kan träna både imorgon och på söndag, om jag skulle vilja (troligen inte).
Dock ska det noteras att Johan tränade 1½pass både i måndags och tisdags, 1 igår och möjligen 2 pass idag vilket ju per pass blir 6 stycken denna vecka (minst 5 pass iaf om nu ingen annan ska träna andra passet ikväll). Så han har tränat fler pass (eller lika många) om man delar upp det men jag har varit iväg på fler pass än han har. Ja lite komplicerat kanske. Men åtminstone första gången det händer.
Och det var minsann inte igår som jag tränade 5 gånger på en vecka frånsett skolgyman!

Yeey, grattis till duktiga mig! Nu kan jag iaf äta godiset jag köpt med gott samvete imorgon!

NU ska Johan ha tillbaka datorn(internet) igen.
-Snart klar, svarade jag.
-Vält inte ut det här bara, säger han och ställer en skål med hans mat brevid datorn.
Snacka om förtroende han har för mig...
Aja! Vi hörs nog senare, ha en trevlig helg!

Ingen lust!

Meen, har inte alls lust att söka jobb..! Fastnar inte för något. Idag var första dagen som jag sett att antalet annonser på ams (sthlm, utan krav på erfarenhet) varit under 900, 899 stycken. Johan kollade ju efter jobb för några dagar sedan och sa typ "wow vad många!" och då var det 930 stycken. När jag började kolla för typ 2 månader sedan var det en bra bit över 1000. Antalet sjunker stadigt för varje dag. Fler annonser går ut än nya kommer in. Mindre urval, och större konkurrens om de jobben.

Har två jobb som jag snabbat upp tidigare som jag ska söka. Men kan inte göra det nu, har ingen skrivarlust så kommer inte bli bra.

Så vad händer nu tro..?
Ingen aning. Får hitta på något så kanske jag får lust sedan.
Johan ska ju skriva sitt arbete och eftersom detta fortfarande är enda datorn med internet så måste han få låna den.
Ciao.

Så är det

God morgon! Vaknade ju till när Johan gick upp 7. Sedan vaknade jag vid 8. Och klockan 9 vaknade jag eftersom ajg ställt klockan. Ja jag tänkte komma in lite i bättre rytm och inte sova till 10 -halv 11 hela tiden. Fast kanske inte så smart att ändra det på en fredag, men strunt samma! Vaknade till Sanna Nielsens Empty Room. Den borde ha gått vidare till Finalen, men nepp. Aja för sent att älta det nu.

Nu ska jag ta och maila en person. Sedan ska jag göra frukost och kolla efter jobb. Johan slutar 10 och sedan kommer han hem. Risken finns ju att han måste ha internet för skolarbete då ett arbete ska in idag innan 00.00.
Fick svar från en av de 8 underavdelningarna jag sökte igår att hon inte behövde personal för tillfället men skulle spara min CV för framtiden. Aja, alltid något. TACK som svarade! Ska kolla den mailen också och se om jag fåttnågra fler svar :-)

Ja, vi hörs senare under dagen då! Ciao.

Tänd ett ljus

Mormor ville inte ha en gravsten. Ville inte att familjen ska känna att de måste besöka graven. Hon ville bli spridd och att vi skulle tända ett ljus och tänka på henne istället. Eftersom det är mormors 78 årsdag så har jag tänt ett ljus till hennes minne. Ett värmeljus i en stjärnformad ljusstake, eftersom hon är en stjärna på himlen nu.



Konstig mjölk

Igår när jag gick upp och skulle ta frukost såg jag att det var något konstigt med mjölken.
Ser ni vad Johan har gjort med mjölken?


Hihi, min sötnos!

Chokladfestival

ÅÅHH Chokladfestival på Nordiska Museet i helgen! För er som inte vet det (tror inte det framgår på bloggen nu när jag har godisförbud 6dagar/veckan) är jag riktigt chokladmonster! Älskar choklad! Skulle kunna äta det varje dag, vilket ju är anledningen till godisförbudet: det är inte bra att äta choklad varje dag...
Skulle verkligen vilja gå. MEN det kostar ju 100kr per vuxen. Suck. Har inte budget för ett sådant besök. Aja, får hoppas att traditionen håller i sig ett bra tag till och att min ekonomi bli mer stabil, då kanske jag kan gå på Chokladfestival!

Helgens godis:

After Eight ska jag och Johan dela på.
Resten är bara mitt, haha.
Har varit sugen på chokladbollar i veckor och när de var så billiga på ÖB slog jag till!
Har dock svårt att tänka mig att jag kommer äta alla 6! Kommer nog äta typ 3. Max 4. Resten försöker jag nog ge bort.
Sedan fyller ju Sandra 20 år! Och jag har hört att hon ska göra tårtor imorgon så blir nog en tårtbit på lördag också ;-)

Hemma från träning

Nu har jag kommit hem från gymmet. Stack när Johan åkte till sin träning.
Skulle köra rygg, axlar, bröst och armar men körde även lite mage och gick liite på en maskin. Sedan skulle jag stretcha. Jag kommer aldrig på något bra sätt att stretcha magen. Nu ställde jag mig iaf i brygga för att sträcka ut magen. Då tryckte jag ihop ryggen så klart och sedan när jag gick ur bryggan gjorde jag det nog lite för fort så nu gör det ont i vänstra sidan av ryggen, ajaj. Tror jag sträckte mig. Hoppas det inte var illa utan har gått över när jag vaknar imorgon :-)

Nu är jag trött och ser på Bröllopsform hihi.

Kommer snön snart?

Just det. Nu kom jag på att i min första dröm (som jag minns iaf) inatt snöade det! Jättestora fina flingor dalade ner och täckte snabbt marken och träden. Åh vad vackert det var!

Bilder från Nyår 2007-2008
Strax efter midnatt började det snöa!

Att skriva CV

Printade ner CV till det ena företaget. Är faktiskt riktigt nöjd. Tycker att jag blir bättre och bättre på CVskrivande för varje dag som går. Övning ger färdighet minsann. Har nu skickat CV till 8(!) underavdelningar på det företaget och kan skicka till 3 till men ska fundera på om jag vill det. Lite kräsen måste man ju vara!

Apropå det andra företaget så väntar jag lite med det. Var tillräckligt jobbigt att skriva detta. Inte lätt att sälja sig själv hela dagarna inte! Sista ansökningsdag på det här, som faktiskt söker personal, är sista oktober så inte så bråttom att få iväg det.

Ska kolla platsbanken igen och klockan 15 slutar Johan så ska ringa honom och höra om han kommer direkt hem. Isf väntar jag till han sticker på träning. Men jag ska träna idag, inte en chans att jag skjuter upp det.


Jobb, hjälp, gym och ljud

Nä nu måste jag ta tag i jobbsökandet. Har suttit på ca 15 företags hemsidor för att se hur man kan få kontakt med dem angående jobb och om de har något jobb att erbjuda. Fann 2 intressanta företag varav den ena söker inför julhandeln, from mitten på nov, och den andra får jag spontanansöka.
Nästa jag ska göra är alltså att söka dessa.


Fick en kommentar på ett gammalt blogginlägg från en blivande journalist som håller på med sitt slutarbete. Hon gör ett reportage om livmoderhalscancer och vaccinet och hade googlat och hittat mig. Har mailat henne nu och bekräftat att jag är vaccinerad och frågade vad hon ville veta. En dag är det ju min tur att göra slutarbete och jag skulle uppskatta om folk tog sig tid och hjälpte mig med det de kan. Så får se om jag kan vara till någon hjälp denna gång.
Tänk om ett företag kunde maila mig och fråga om inte jag kan bistå dem med arbete fram till 31/12 eller så! Men det får jag nog drömma vidare om...


När jag har sökt jobb så drar jag nog till gymmet. Eller så väntar jag till ikväll, vill hinna träffa Johan lite också och han ska ju träna ikväll.

Guitarr Hero har dånat från andra sidan väggen i minst en timma nu. Undrar vem det är som är där och lirar järnet?

Så kan man också se det

Hittade den här på en blogg och tyckte att det var ett helt underbart svar! Vad tycker ni?


Coca Cola avslöjar del av recept

Att Coca Cola har ett hemligt recept har väl knappast undgått många. Flera har försökt efterapa den speciella smaken. Några har lyckats få fram en produkt som är uppskattad (ex. Pepsi), dock inte lik den riktiga Coca Cola-smaken. Coca Cola har inte för avsikt att avslöja ingredienserna eller mängden i Colan men är medveten om konsumenternas krav. Konsumenterna idag vill veta vad det som de äter/dricker innehåller och varifrån ingredrienserna kommer. Därför har Coca-Cola bestämt sig för att avslöja iaf lite grann. Från augusti i år ändrades det lite i innehållsförteckningen på Colaflaskorna.
 
Igår när jag drack Coca-Cola la jag faktiskt märkte till ett nytillskott på lappen runt flaskan. Texten "Socker från Skåne" fanns där. Desstom står det "Utan tillsatta konserveringsmedel utan konstgjorda smakämnen sedan 1886" för att förtydliga för konsumenten att det inte finns något konstigt tillgjort i drycken, och heller aldrig har funnits. Den ska alltså innehålla bara naturliga ämnen. Och sockret är närproducerat. Ja, det känns ju faktiskt ganska bra att få veta.

Förklaringen till varför informationen dykt upp på flaskan hittade jag här.

Hittad här. Klicka för större.

Födelsedag

Idag skulle världens bästa mormor ha fyllt 78 år om hon inte lämnat oss den 13 maj i år.
Grattis på din födelsedag mormor, var du än är.

Hunger

Har suttit och fyllt i enkät som mailades till mig. Ungdomsbarometern. Skulle ta ca 25 mintuter men tror den tog längre tid alltså.. Har inte ätit frukost än så är jättehungrig! Nu ska det ätas här borta!

Upp stiger jag och torkar bort allt regn?

Vi gick och la oss redan 23.15 igår och klickan 6.45 ljöd hans klockradio. Usch, men det gick bra. Jag somnade tom om till nästan klockan 10. Jag var rätt trött igår när jag la mig men somnade nog vid midnatt ungefär. Drömde en jobbig dröm, gah.

Nu är jag hungrig så ska ta och stoppa i mig lite mat. Idag blir det gymmet igen. Ska läsa lite bloggar nu.
Vädret är verkligen trist...

God natt!

Från 20 nu så ska Johan få ha internet. Jag ska sysselsätta mig med Bonde söker fru och Oskyldigt dömd! Självklart nu när jag slår på tvn i sista stund har alla kanaler ramlat ur och jag måste göra en kanalsökning. Jippi. Typiskt.
Aja. Ha en bra kväll och natt!
Ciao!

Duktiga jag

Lyckas klämma in ett till inlägg. Precis hemkomna från ÖB och Coop. Köpte helgens godis idag på ÖB, mumsigt. Nu måste jag ju gå och träna en dag till för att få äta allt det där (minst 3 träningar för att få äta"mycket" godis), fast har ändå tänkt mig två till, alltså 4 denna vecka.
Dessutom köpte vi en burk Ravioli på 800 gr för 8 kr. Om den är god så kommer vi definitivt köpa upp ett lager av den.

När Johan satt vid denna dator och jag inte hade tillgång till internet, vet ni vad jag gjorde då?
Jag har en tidskriftssamlare där jag har stoppat ner alla viktiga papper från det att jag flytta in hit. Det mesta stod i en enda röra utan något större system. Det har jag sorterat nu i tidsordning, men inte bara det. Jag har stoppat in alla papper i en pärm också! Haha. Satt här brevid datorn med hålslagare, häftapparat och en bunt osorterade papper och satte in ark efter ark i pärmen. Ja, så nu har jag ett ordnat system på mina papper också. Mycket lättare att hitta mina saker nu även om jag innan visste att de fanns där någonstans så är det ju lättare om jag vet att det var i mars och kan leta reda på mars direkt än att gå igen hela bunten varje gång.
Skönt att jag tog tag i det tycker jag! Hihi.

Till middag ikväll bjuds det på kyckling, ris, sataysås med kokosmjölk och gurka. Mums.

Dagens sista inlägg?

Jaha, idag började Johans dator krångla. Hans internet funkar inte där. Mitt gör det ju uppenbarligen även om det är lite segt, men hans funkar inte alls. Har ingen kontakt med nätverket över huvud taget. Han är ju rätt bra på datorer så han har testat och grejat. Jag föreslog att ta min nätverkssladd till denna dator, som uppenbarligen funkar, och sätta i hans men det funkade ändå inte så är tydligen datorn som det är fel på. Han ringde sin pappa som också är rätt bra på datorer (men som tyvärr befinner sig i Skellefteå till fredag) men de kunde inte lista ut vad det var via telefon. Johan har letat på internet efter vad det kan vara och testade en sak han hittade där, men utan resultat.

Detta innebär att vi har ett stycke dator med fungerande internet som vi får samsas om. Det betyder ju att jag inte kommer kunna blogga lika mycket som jag vill... Så kanske inte blir så många inlägg till idag alltså. Och jag har ju inte direkt någon talan, den här datorn är ju också hans...

Snart ska vi åka och handla lite saker till middagen och sedan ska vi tillaga den och äta. Ikväll: Oskyldigt dömd.
Det är mitt liv just nu. Ha det gott!

Trötter

Idag känner jag inte för att göra någonting. Bara slappa typ... känner mig jättetrött också faktiskt :-/
Usch usch...


Mums till lunch

Nu är det lunchdags! Idag består den av det sista från gårdagens inköp. Eller ja, gurka, bröd, citron och majonäs finns ju kvar men inga räkor. Så de sista, för denna gång, räkmackorna är gjorda! MUMS!
En var till blev det, lika fina som igår, med allt gott på. Mumsigt!
Det räckte alltså till 10 mackor. 113 kronor kostade det. Tycker jag är ett ganska bra pris per macka!

Nä nu ska jag ju äta upp dem också, ciao.

Yrkesval hit och dit

Läste på en blogg att numera kan man ju välja och vraka i val. "...står man bara där med en fullkorspasta med 75% fibrer i ena handen och en med 100% i den andra". Ja, inte ens sådana val är ju lätta och tänk då på de större valen som: vad ska man bli när man blir stor? Och om man inte lyckas bli det man drömt om, vad gör man då?

Har sedan jag varit 14 drömt att bli psykolog. Har dock med tiden börjat ifrågasätta mig själv om det verkligen är det jag vill. Dock så har jag fortsatt säga psykolog när folk frågar eftersom jag inte har något annat förslag. Sökt in dit till hösten nu men kom sedan på att om jag skulle komma in skulle jag tacka nej. Idiotiskt. Uppenbarligen vill jag ju inte då.
Började fundera på nya karriärer för ca 1½ år sedan, mest i all tystnad. För ca 1 år sedan sa mamma "ja jag tycker iaf att du ska bli jurist, det passar dig!"
"nejnejnej!" svarade jag. Kan inte alls se mig själv som det. Lilla tysta jag som helst inte skapar bråk eller säger ifrån? Eller, vänta. Jag är ju inte så tyst av mig längre... (några av er som känt mig länge kanske inte tycker att jag någonsin varit tyst av mig men de senaste åren har jag varit betydligt lugnare än tex i högstadiet). Även om jag inte vill bråka så står jag ju på mig när jag har rätt. Och jag gillar ju att veta allt. Ha full koll på allting. Jag vill veta vad som gäller. Och hur får man den kontrollen bäst om man inte blir specialist på lagar?

Började för ca ett halvår sedan på allvar fundera på jurist, fortfarande hade jag inte sagt detta till någon, ens Johan. Körde fortfarande på med "psykolog" när någon frågade. Enklast så. Funderade på andra yrken som jag velat bli som yngre men förkastade. Ex arkitekt. Det förkastade jag för att jag tyckte matte var tråkigt. Men nu tycker jag ju att matte är kul. Då kanske det är något för mig? Att jag funderade på arkitekt sa jag också till några. Och visst har jag intresse av det, men att jobba som det.. nä...

Någon vecka efter sista anälningsdag för utbildningar ht 08 bestämmer jag mig. Jurist är nog min grej. Men får söka till våren då. Har sedan dess kollat upp utbildningen-tuff, möjligheter till jobb efter utbildningen- om 5 år är arbetsmarknaden i balans, alltså inte jättelätt att få arbete, möjligheter att plugga/jobba utomlands- någon men inte särskilt lätt, lite av deras litteratur-mycket, tentaschemat för de som började vt-08-många tentor...
Jag fattar. Det är en tuff utbildning, det är svårt att få jobb. Men jag vet inte om utbildningen är så mycket tuffare än psykolog skulle varit? Fast som psykolog hade jag varit nästan garanterad jobb efteråt, men inte mitt fel att jag inte vill det längre.

Men jag har mött motstånd.
"Men har du ändrat dig?!",
"Det är en jättetuff utbildning",
"Det är jättesvårt att få jobb",
"Hon är jurist och hon fick inget jobb efter examen och sökte under några år efter men fick sedan gå tillbaka till det hon gjorde innan"- "när var detta då?" -"ja låt oss säga att det var 7 år sedan hon slutade söka"- min tanke är då 7 år+5år det tar för mig att gå utbildningen, vem vet, arbetsmarknaden kanske ändras på 12 år? Men näää... inte en gnutta.
"Varför gör du inte allt för att bli psykolog istället? Gör högskoleprovet tex?"- för att jag inte vill?
"Om jag inte kommit in på min utbildning skulle jag har gjort allt jag hade i min makt för att komma in"- Ja men du vill ju göra det, jag vill inte komma in på psykolog utan på jurist.

Varför, varför kan inte jag få välja och vraka i alla möjligheter och kunna välja det jag vill? Måste jag leva mitt liv efter hur jag ville som 14-åring? Får jag inte ändra åsikt? Får jag inte ändra inriktning? Får jag inte ge mig själv chansen att plugga det jag vill? Visst kan jag ångra mig under utbildningens gång men det har ju hänt andra också isf. Men jag tycker att det verkar jätteintressant, jag är beredd att plugga, jag vill inte arbeta i domstol i första hand (tror det är där flest vill vara och svårast att få jobb).

Kan jag inte få satsa på det jag vill utan att folk lägger sig i och tycker en massa? Jag har inte hört något omutbildningen eller yrket av kritikerna som jag inte redan vetat om. Jag har tagit reda på saker, jag har fått en uppfattning om det. Men jag vill ändå. Låt mig få göra mina egna val. Om det är ett misstag, låt mig göra det. Om inte, låt mig bara följa min nya dröm.
Förtjänar inte jag det?


Källa: vänster och höger

God morgon!

Lite seg morgon. Vi la oss vid halv ett och Johan skulle upp 7.15. Tror ni han var pigg eller? Aja, nu slutar han om 25 minuter så snart är han hemma igen. Har en känsla av att han kommer somna tidigt ikväll :-)
När jag gick upp såg jag att min klockradio blinkade på 2 timmar någonting. Har det varit strömavbrott? Johans har batteri också för att ta över ifall det blir strömavbrott så den gick ju rätt iaf.

Nu har jag precis ätit frukost och ska börja kolla på jobb. Får se hur det går då.

Vaccin mot redan smittade

Såg sista avsnittet av Maria Wern- Främmande fågel. Tycker det är en bra serie, ovanligt bra för att vara svensk. Men så är det ju det här med upplösningen. I slutet pratar polisen Maria med hon som har det vaccin mot fågelinfluensan som faktiskt fungerar, i lådor i sin bil och i handen, men som kastar ner det i något som gör att det totalförstörs. Maria säger då: "Min son har 42 graders feber. Han klarar inte det. Han måste ha den där medicinen."

Då är min fråga. Om man redan har smittats. Om man redan är nära att dö av sjukdomen. Vad ska man då med vaccin till? Är inte meningen med vaccin att man infekterar kroppen med en liten mängd av smittan så att kroppen kan bygga ett immunförsvar? Vad hjälper det då att spruta in mer sjukdom i kroppen när man redan har så mycket att man nästan dör av det? Det funkar väl inte att bygga immunförsvar då heller? Självklart överlevde sonen, pigg och kry...
Eller kan man använda vaccin och göra medicin till de som är smittade..?

Någon som har någon idé eller som faktiskt vet?



Samtliga bilder från www.tv4.se

Omgång två

För att mätta våra magar ordentligt tog Johan våra tallrikar och gjorde två mackor till var.

Båda a la Johan

Mina                                                             Johans

Tror att det är första gången Johan gör räkmackor och de blev goda, inte så snygga dock kanske... hehe.
Fast jag ska ju ha all kredit för räkskalningen ^^ Har fortfarande lite fler räkor som vi kan mumsa på.

Efterlängtad mat!

När jag kom hem från träningen haffade Micke mig. Han berättade att han, Jenny och Anna slagit sig ihop och köpt PS3+4spel där det var bl.a. guitarr hero och dess gitarr. Detta för drygt 4000 sek. Är ju rätt bra :-)

Sedan ställde jag mig och skalade räkor, puh. Stod bra länge för att rensa 1 kg. Sedan gjorde jag fyra mackor, två till Johan och två till mig. Ungefär hälften av räkorna sparade vi till senare. Johan kom hem precis när det var klart så var väl tajmat!

Mina Johans

Jag har mer sallad på mina om det ser ut att vara mer på dem....

Vad är det som krasar i mitt kök?

Här satt jag i godan ro och tittade på Johannes Kotschys hemsida när jag plötsligt hör något som knakar och krafsar från köket. Kollar upp och ser efter att jag verkligen stängt av spisen, jodå. Hör lite slammer från köket på andra sidan vägen, är de dem som håller på med något konstigt i väggen? Ja, min hjärna hann passera både rivningsprojekt och termiter innan jag plötsligt kommer på vad det kan vara. Reser mig upp för att kunna se runt hörnet. Kan det vara så? Japp, det var det. Jag hade fått besök av Kurius!


När vi var kattvakt i somras så hade vi mat och vattenskålar i vårt kök för att lätt kunna ge honom mat regelbundet (morgon och kväll, noga det där). Men när familjen kom hem slutade han komma hit, fast han hade massa torrfoder kvar i sin matskål, så vi lät det stå. Och nu när han var hungrig och Johan glömt stänga vår dörr (arrgh) passade han på att kika i vårt kök och titta minsann! Där fanns det ju mat! Vet inte hur uppskattat det är från andra sidan väggen men han var ju så söt lillkillen. Och en gång, ingen gång inte sant?

Dagen är en dag i dag

Idag har jag sökt ett jobb och skickat iväg en intresseanmälan. Jobbet jag sökte är jag inte säker på var det ligger (förutom Sthlm då) men hoppas det inte ligger för långt bort för det var verkligen intressant. Passade mig perfekt tidsmässigt.

Ska väl ta och laga till gröt till lunch tror jag (lite ensidig kost?) och sedan blir det step kl 18. Vet itne riktigt hur ajg ska göra med handlingen. Kanske ska jag handla innan träningen och ha det liggande i skåpet? Då kommer ju räkorna hinna tina lite iaf... Och inget annat är väl känsligt för rumstemperatur av det jag tänkte handla.... Bäst vore väl att handla först och lägga ut räkorna på tining medan jag tränar men blir ett väldans åkande fram och tillbaka då... Får se när jag är klar med lunchen.

Lite trött idag. Hoppas jag piggnar till. Drömde inatt att jag var assnabb på att springa. Sprang så snabbt att jag antingen kunde springa förbi tiden och komma flera år framåt eller så kunde jag springa åt andra hållet så snabbt att tiden gick bakåt och jag kom flera år bak i tiden. Dessutom var jag man tror jag och hade tydligen något barn där i någon tidsålder. Jag minns inte så tydligt. Lite speciell dröm iaf.

Nä dags för gröt (och kanske en macka med skinka och ev ost till?).
Ciao.

Suget sitter i

Gick upp strax efter 10 och åt frukost och såg på tvserie. Har läst blogar nu. Dags att kolla jobb, yeey. :-)
Är fortfarande sugen på räkmacka. Känns som att jag har smaken i munnen fortfarande efter gårdagens. Men så är det ju inte, har bortstat tänderna noggrant 2 gånger sedan dess så finns inget kvar :-)
Middagen blir dock sen eftersom vi ska äta när Johan kommer hem från träningen någonstans mellan 21.20-22. Så gäller att äta en rejäl lunch.

Ikväll blir det step som vanligt, heja heja...

Nä måste ta tag i dagen nu, bye bye.

Heltokig...

  • Gott bröd
  • Majonäs
  • Sallad
  • Räkor
  • Citron
  • Gurka

Det är väl allt som behövs till en god räkmacka? Ska jag shoppa det imorgon :-D
Hoppas det går på under en hundring... (Johans maxgräns för denna maträtt). Men det gör det nog inte.
Vi hade 2 Majonästuber hemma. Johan åt av den ena för några dagar sedan. Kollade datumen idag. Den ena, nästan tom, gick ut 1 juli 2008 och den andra, som var halvfull, gick ut 1 september 2008.
Nice. Så därför måste vi köpa det också, och då blir det ju genast lite dyrare. Suck...
Aja, jag ska försöka pressa priserna iaf!

Lär känna mig-typ

KÄRLEK
1. Är du singel just nu? Nej och har inte varit på 3 år och 11 månader...
2. Föredrar du långa förhållanden istället för massa strul? Jajamensan.
3. Är du redo & satsa på ett förhållande nu? Ja, på detta.
4. När hade du sex senast?
5. Har du en kk?
6. Har du kört oskyddat nån gång?

7. Har du playat någon nångång? Nej
8. Har du dumpat någon & sedan ångrat dig? Nä.
9. Har du någon kille/tjej på g nu? Nä, vi har passerat g och kommit till h för länge sedan.
10. Haft sex på fyllan?
11. Sagt jag älskar dig till någon & verkligen menat det? Bara sagt det och menat det (ja, möjligt att jag sagt det i en teaterpjäs någngång men det är ju isf just teater).
12. Sparat något från ett gammalt förhållande? Haha. Jadå. Inte för att jag bryr mig längre men då ville jag inte kasta och det finns liksom kvar.
13. Somnat gråtande p.g.a kärleken? Ja, men det var inte nyligen direkt.
14. Varit på en blind date? Nepp

KOMPISAR
1. Har du nån bästa vän? Ja
2. Är du ofta med dina vänner? Inte tillräckligt ofta
3. Vad brukar ni hitta på? Lite olika.
4. Bästa minnet med en vän? Kan inte välja.
5. Säg namnen på nåra riktigt bra vänner? Nej, så kan man ju inte göra. :-)
6. Kan du vara dig själv med dina kompisar? Ja nästan alla iaf.
7. Har du hatat din bästa vän? Nej.
8. Har du alltid kul med dina vänner? Oftast.

SISTA SOM
1. Som du fick en puss av? Johan
2. Sov med dig i samma säng (förutom dig själv): Johan
3. Du delade ett riktigt skratt med? Mamma
4. Du gick på bio med? Mamma (Mamma Mia)
5. Du höll i handen? Johan
6. Du gick på stan med? Linda och Gaby
7. Delade en pizza med dig? Dela på en pizza?!
8. Du ringde? Johan
9. Skickade ett sms till dig? Mamma
10. Du kramade? Johan. Lite enformigt det här va?

ÖVRIGT
1. Har du nånsin smygit ut utan lov? Ja :-)
2. Brukar du tjuvkika in i andras fönster? Nej inte direkt, men i folks bilars backspeglar
3. Längtar du till sommarn igen? Jo, typ. Men livet har sin gång. Längtar till nästa sommar istället.
4. När du tittar dig i spegeln, vad säger du då? Säger?
5. Hur svarar du i telefon? Hallå?
6. Vill du ha barn? Ja, 4 st. Säger jag nu iaf.
7. Har du gjort något olagligt? He he he. Äh, brotten (så allvarliga är de faktiskt inte. Typ gå mot röd gubbe är ju olagligt, eller?) är ändå preskiberade nu. Så ja.
8. Vill du så fåru gärna berätta vad? Se ovan.
9. Har du några tatueringar/piercingar? 3 hål i öronen är det mesta jag har ^^
10. Bäddar du ofta sängen? Inte så ofta som jag vill. För 4 år sedan bytte jag varje vecka *aaah*
11. Hatar du någon riktigt mycket just nu? Hata? Nä, så långt sträcker jag mig inte.
12. Vad gör dig rikigt glad? Oj, många saker :-)
13. Går du i kyrkan? Inte regelbundet men ska dit i slutet på okt.
14. Gillar du att sjunga? Ja, men inte är det vackert :-D
15. Har du egen dator? Nej, sitter på Johans.
16. Hur mår du idag? Sådär.
17. Vilken klass går du i? Ingen.

Räkmacka

Eftersom det inte är första gången jag blir helgalen i Räkmackor så har jag tidigare googlat på det. Jag fann då ett ställe i Gbg som är känt för sina King Size Räkmackor för 165 kronor styck. (Och jag tyckte att dagens på 79 kr var svindyr). Stället heter Gothia Towers. Förra året sålde de 143 155 räkmackor.
Helt galet.

Där vill jag äta en macka! Ge mig!
Måste äta en macka där om jag kommer till Gbg. Jag menar. Jag är ju en riktig amatörexpert på räkmackor här i Sthlm. Framförallt var jag det för ett halvår sedan och tidigare, då jag hade befintlig inkomst. Har ätit Räkmackor på många, många ställen och ofta iaf ett par gånger så att jag ska kunna göra en rättvis bedömning. Jag vet var brödet kan vara lite torrt. Lite snålt med räkor. Sur sallad. Tråkigt utseende. Och var dem är väldigt goda. Och var dem är extra dyra. Och var de extra dyra mackorna faktiskt är nästan värda sitt pris (jag är för snål för att tycka att dem är helt värda det. Så mätt blir man ju liksom inte på EN macka).
Så därför vill jag testa deras. DYRT men King Size kanske innebär att man blir mättare? Jag har också höga förväntningar på utseende, fräschhet och smak.

Här
Blir ni inte ens lite sugna?

Mackorna som vi förhoppningsvis ska äta imorgon kommer vara iaf 2 stycken var, så att vi verkligen blir mätta. Annars är det ju löjligt lite mat och mättnad för relativt mycket pengar!

Pengafakta

Bland annat detta lärde jag mig på en halvtimme:

  • I Sverige finns det 800 miljarder kronor i hem, hushåll och banker (i tryckta sedlar och mynt).
  • En 100-kronorssedel kostar 40 öre att tillverka.
  • Diners är det första kreditkortet.
  • Mynten i Romarriket använders överallt i riket vilket innebär att den valutan var mer utspridd och använd än Euron idag.
  • Första kreditkortet uppfanns då en man glömt plånboken hemma och upptäckte detta efter att ha ätit dyr middag på restaurang.
  • Första tryckta sedeln någonsin var svensk. Från stockholm. Dock trycktes för många sedlar och därför gick banken omkull. Sveriges Riksbank startades och tog över verksamheten, därför den äldsta riksbanken.
  • Dessutom fick jag lära mig hur jag ser skillnad på falska sedlar och äkta, 50kr-,100kr-,500kr- och 1000kr sedeln. Även Dollar och euro.
  • Sämsta förfalskningen var en sedel med bara framsida och vit baksida.
  • En äkta 5 dollarssedel hade någon bytt ut alla "5" till "50" och skrivit "fifty" istället för "five". Eftersom kvaliten kändes äkta, vilket den ju var, var den rätt bra. Dock var det fel man porträtterad på sedeln, 5-dollarsmannen istället för 50-dollarsmannen...

Tvkväll

SVT2 erbjuder ikväll:
19:00 Vem vet mest?
19:30 Faktafrossa
20:00 De kryptiska mayatecknen

Det tycker jag verkar intressant, så mig finner ni framför tvåan de kommande 2 timmarna!

Från det ena till det andra

Hade tänkt styrketräna överkroppen idag men när jag kom in i salen kände jag inte för det utan för kondition. Så ställde mig på en sådan där springmaskin, dock inte löpband, och körde igång. Höll samma, jobbiga, takt i 30 minuter samtidigt som jag kollade på Gossip Girl på tv. Intressant att se det med text, jag lyssnar ju vanligtvis bara till engelskan. Känns naturligare att höra replikerna än att läsa en översättning på det. Dessutom så missar man ju ofta en massa smårepliker som inte översätts eller längre utlägg som kortas ner. Lite trist men fattar ju varför. Hur kul är det att se på en film med bara textremsor över hela bilden?

Efter träningen tog jag en skööön, varm dusch. Var i princip själv i hela omklädningsrummet, mmm. Sedan mötte jag upp en kär vän och fikade. Räkmacka. Mmm vad gott! Var sugen på en till men dem var SVINdyra så lät bli. Verkar dock som att jag lyckas locka över Johan på min sida om att handla hem och göra egna räkmackor till middag imorgon. Köper man frysta räkor är det ju inte så farligt dyrt. Färskt bröd som man ju kan äta annars också. Lite sallad. Majonäs har vi. Så det kan vi ju göra. *hoppas*

Har märkt att jag blir fruktansvärt sugen på något ganska ofta numera. Hamburgare var det förra söndagen, denna helgen Spånga macka, idag räkmacka... Så brukade det inte vara, men hey. Är iaf bara mat, inte som att jag kommer "dö" om jag inte får en chokladkaka. För det är lugnt att avstå från. Tar sånt på lördag ^^

Måste komma på en p till s också. Klurigt.

Ciao

PAF träning!


Hämtad här

En liten miss

NU ska jag äta frukost. Fastnade framför jobbsök. Ja inte för att jag hittade något som passar mig men finns ju ändå en del att gå igenom. Ingen lycka på den fronten idag heller. Kollade lite företag för att göra intresseanmälningar där.  Iaf, glömde jag bort hur hungrig jag var och när jag såg på klockan att den nästan var 13 blev jag lite konfunderad.

Bestämde mig iaf för att laga till gröt och nu sitter jag här. Satte på en diskmaskin också.
Trött jag blir...


oj, glömde visst bort att uppdatera för snart en timme sedan.
Har sedan dess pulat på CV och ska nu maila iväg till 2 extrajobb.
Ciao.

Ännu en måndagsmorgon

Morrn morrn. Jag har faktiskt varit uppe i över en timme...
Johan har stuckit till skolan och jag ska, efter att ha slösat bort en massa tid framför era blogguppdateringar, laga till lite gröt.
Sedan kolla jobb. Träna. Möta mor?
Blir inget simma idag heller, men det är okej för min del. Ska ju ändå träna!

Är lite sur på ams, fattar inte nyttan med dem egentligen. Inte som att jag anstränger mig mer för att få jobb när jag är med där, nä jag anstränger mig lika mycket utan dem. Och inte har jag fått några nya tips ännu. Har ju bara varit "ja, jag vet".
Gah. Men nu tror jag att jag har hittat de papper dem vill ha,men dem förvirrar mig. Idioto.

Vad jag är trött på det här. Ge mig ett jobb. Om så bara på 15 timmar i veckan. Snälla.

Halvkändisar

Hemma! Berättar om kvällen imorgon. Var roligare än jag trodde och det är synd att det är på en söndag för då kan man inte gå så ofta! Vi betalade garderob 30 kr, men inget inträde och vi drack inget heller.
Och en av "programledarna" var Bolibompa+Let's Dance-Victor!


Liite roligt kanske? Han var iaf rolig.
Bilden hämtad här.

Sedan berättade de att Yankho Kamwendo från Lennartz brukar komma dit då och då och vara med. Jag gillade Lennartz!


Han har jag inte stött på i verkligheten, bara på tv!
Bilden hämtad här.

Jag vet inte vem den andra "programledaren" var där på Engelen men han var rolig han med. Han var iaf DJ på deras krog i källaren på helgerna. Det snappade jag upp.

Nu en banan tror jag och sedan hopp i säng. En dag imorgon också.


Gå ut på en söndag

Så, nu har jag klätt mig i mer anständiga kläder och sminkat mig. Känns faktiskt helt fel att gå ut på en söndag, men men...
 Johan är inte direkt redo för att gå ut. Hoppas det inte håller på för länge bara. Vill ju se men tidpunkten kunde ju varit bättre. Johan är verkligen trött, men som tur är så säger han inte att han vill stanna hemma. Han ska bara snart göra sig i ordning. Aja, hoppas det blir kul iaf!

Middag om 20 minuter.

Haha ursäkta?

Okej, jag måste bara skriva det här också. Mil Millington har en hemsida (klicka dig vidare) där han skrivit vad han och hans riktiga flickvän har grälat om (rätt mycket). Han har otroligt rolig stil när han skriver. Så kan man klicka (längst ner på sidan) på någon av hans böcker och han svarar på frågor om dem (det är komiskt, inte seriöst). Så jag klickade på den här boken då som jag nyss läst och läste igenom "intervjun".
Sista frågan var: Q: What about the non-English-speaking world?
Och han svarar :
A: There's a Swedish translation, published by B Wahlströms, which is available 'at all good bookstores' (I did sign a single copy that was on the shelf in a bookshop in Stockholm, in fact - it'll be worth millions) or, for example, here. Prometheus have done a Dutch translation, 'Waar mijn vriendin en ik ruzie over maken.' (here). (With the Netherlands and Sweden already on board, I am, of course, hoping for a Finnish publisher to come forward, so that I can have a clean sweep of the porn countries.)* Goldmann, who are part of German Random House, have published a German translation called 'Tausend Dinge, über die ich mich mit meiner Freundin immer streite' (here). ' Spain? Yes. It's published by Alfaguara. Croatia. Aye - 'Stvari oko kojih sam se natezao sa svojom curom', published by Mirakul and available here. Japan? Astonishingly, yes, there's a Japanese translation - is that not pretty much the funniest thing you've ever heard? It's here. There's also a Russian translation, published by Phantom, but I don't know much about that. Ditto the Serbian translation (OKO CEGA SMO SE SVE MOJA DEVOJKA I JA SVAÐALI - quite obviously) published by Laguna and available here - actually, you can download something like the first twenty pages as a free, 'taster' .pdf. The thrills.

*WHAT?! Ursäkta, men vad menar han? haha. Jag väntade mig definitivt inte det svaret...

Så här på söndagskvisten

Om två timmar är det middag och jag och Johan har precis (läs Johan) kokat nudlar till oss. Vi var så hungriga. Någon Spånga macka blev det ju inte. Om suget finns imorgon så kanske det blir av då istället?

Läste i en blogg att de hade tänkt äta pizza men sedan köpt smörgåstårta istället. Åh gud vad gott....

Själv har jag precis spenderat de senaste timmarna med att ligga i min säng och läsa min bok. Den är nu helt utläst, så inget mer tjat om Saker min flickvän och jag grälar om av Mil Millington. Men den är komisk och borde läsas. Den är lättsam, så inte direkt jobbig att plöja igenom. Precis lagom hjärndöd för mig nu.

Nej, nu ska jag kanske, eh, roa mig med annat? Typ som? Vad? Eh. Hej.



Vad ska jag läsa nu då?

Uträknarsnillen i Norge?

Lite kul att när man googlar på "promillekalkulator" så är 8 av de 10 resultaten på första sidan från Norge. Vad ska man dra för slutsats om detta? Dricker norrmän mycket och vill dela med sig av sin kunskap om hur mycket promille man har kvar i kroppen efter en viss tid? I don't know.
Iaf gjorde jag 4 olika tester med dels vikten jag hade i dec (då jag sist vägde mig) och med den vikten-5 kilo (inte för att jag tror att jag väger så lite, men bara för säkerhets skull) alla 4 visade först på 0.0promille. 3 av 4 visade på 0.0 promille om jag väger vikt-5kg. Den 4e visade på 0.09 promille. Och då har jag överdrivit lite på konsumtionen, för säkerhets skull.
Så jag verkar iaf vara vit :-)

Fast känner ändå inte riktigt för att köra bil idag. Ruskigt väder ute.. Fattar inte hur mycket regn ett moln kan innehålla? Måste ju ta slut snart!

Alkohol och träning

Försöker lista ut om jag kan övningsköra idag, eller om jag bör låta bilen stå. Jag känner mig bara lite trött/seg, om om jag varit uppe sent, men inte bakis, illamående, jättetrött eller något. Som vanligt när jag festat dagen innan alltså. Kom in på Systembolagets hemsida och läser "Alkohol och träning" där det framkommer att det kan vara både farligt att träna dagen efter man druckit alkohol och att träningen är bortkastad. Bl.a. står det "Den negativa effekten av träning uppstår redan vid ganska små mängder alkohol. Det räcker med två, tre glas vin eller starköl för att man bör låta bli att träna dagen efter, även om man kanske känner sig återställd. Träningen är helt enkelt bortkastad." Jaha, jag hade ju tänkt träna idag. Men borde väl låta bli då. Attans, skulle ha sparkat ändan ur vagnen igår och tränat. Aja, imorgon! Jag vägrar missa imorgon! Gah.

Mer kom alkohol och träning kan du läsa här.

Om att vara sjukt sugen

Jag är sjuuuuuuuuuuuukt sugen på Spånga macka! Helt galet...

Tyvärr ska vi äta middag hos Johans familj idag igen... :-( Vill verkligen ha en Spånga macka. Vill, Vill, Vill!!!!

Skillnad på drygt 3 månader

Hittade resultatet från förra gången jag testade, och ja jag har ju förändrats sedan 22 juni... Undrar vad det är som har ändrats? Kanske var det för att jag var osäker på vad jag ville göra av livet då, men att jag har bestämt mig nu? Men samtidigt svarade jag ju inte på frågorna efter hur en jurist är. Jag tom tänkte: "jag är ju 2an, men en jurist är säkert 1an, aja." Och tog 2an, för det är ju jag som jag ska beskriva och inte en jurist.
Undrar vad som ändrats?

Här är iaf länken till inlägget med förra testresultatet, för ca 3½ månad sedan.
Och visst har jag en del av de sidorna också, men ajg är inte intresserad av de yrkena som beskrivs där...

Personlighetstest

För ett tag sedan gjorde jag ett test på den här hemsidan. Nu såg jag i en blogg att en person gjort testet och då gjorde jag det igen. Försökte verkligen svara så ärligt jag kunde, även om det är svårt då det varierar hur jag agerar och tänker i lite olika situationer. Men till min glädje denna gång så fick jag detta svar (har glömt vilket svar jag fick förra gången):

Din personlighetstyp:
Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.

Oj, ja det stämde ju rätt bra in. Det svarta är sådant jag kan hålla med om. Även om jag inte vet om jag har en exceptionell förmåga att omsätta planer i handling så brukar jag ju alltid göra mitt bästa för att göra som jag planerat, och så brukar det också bli. Ställer lite lägre krav på andra än på mig själv, men vill fortfarande se resultat och när jag vet att andra kan bättre än de gjort så blir jag besviken. Född ledare vet jag inte riktigt, brukar inte ta ledarrollen om jag inte är missnöjd med den befintliga ledaren då, då tar jag gärna plats eftersom jag är bättre ^^

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.

Svart markerade är yrken jag har funderat lite eller mycket kring tidigare.
Nu har jag ju skippat psykolog till fördel för jurist. Så var ju kul att båda fanns med på listan...


Repris ikväll? Näh...

Frågade precis Johan om han var redo för ikväll.
"Vad var det ikväll?" han såg helt förskräckt ut.
"Engelen"
"Åhh..." stönade han fram. Tror inte riktigt att han är taggad för en till utekväll, men men. Vi behöver ju inte stanna så länge. Bara vi hinner se Empan uppträda och rösta så kan vi paffa sedan. Vi är ju där för hennes skull, men måste ju inte stanna hela natten för det.

20 årsfest igår!

Igår var vi hos Bella. Vilken otroligt jämn könsfördelning alltså. Tror det var 17 killar och max 4 tjejer (en singel). Men, vad kan man begära av en tjej som spelar wow? Så många tjejer spelar ju inte så att man kan bjuda hem dem. För visst kom det många wow:are. Men det gjorde inget, de var trevliga ändå, när de inte pratade om wow. Vilket de gjorde lite för mycket för min smak. Där var markus bra, Bellas pojkvän, han ville inte snacka wow- det är ju fest. Precis rätt inställning! Han var också schysst också för jag råkade spilla dricka på golvet två gånger och då torkade han upp båda gångerna (a).
Men, helt omöjligt att komma ihåg vad folket heter, fanns iaf en Jonas (eller fanns det?), två markus, två... av något annat... ja och sedan dem jag kände. Höll på att hälsa på ett par två gånger, fick skoja lite för att seom det var en ny eprosn eller inte. Visst ser jag att det är skillnad på personen till höger och vänster men jag kan inte komma ihåg vilka aletsdrag som är vem, det tar tid att minnas. Men sjutton, jag känner ju bara Bella, Johan, Fredrik, Sebbe och senare kom ju Magda efter jobbet. Träffat Becki, Joel, Markus någon gång. Resten totala främlingar. Fast lite blandningar var det ju av Sthlmare, Gbgare, Skövde, Gävle...

Vi stod/satt och snackade (hade musik i bakgrunden), folket spelade guitarr hero och singstar (skämde ut mig förra helgen med singstar, beöver ju inte göra det denna helg också, det gjorde ju några så bra utan mig ändå). Var rätt stor åldersspann på folket också.
När klockan var halv två gick jag för att kolla hur bussarna går. Upptäckte att sista ordinarie bussen gick 01.47 så den tog jag och Johan, annars hade vi behövt gå så himla långt till busshållplatserna omv i väntat senare än så och bussarna gick typ en gång i timmen sedan. Buss till tbanan där vi fick vänta i 22 minuter, hej och hå. Hem kom vi halv 3. Så blev ju inte så jättesent även om en resa brukar ta ca 15-20 minuter tog otroligt lång tid.

Johan var pigg vid typ 9 och gick upp, jag låg kvar till 11 iaf och sedan gick jag upp. När jag kom ner hit hittade jag Johan liggandes i soffan med ett täcke på. Han hade blivit trött igen...

Idag är jag belönad med en blåsa på högra sidan om vänster långfinger, hur sjutton den nu kom dit?!?! Jag är också hungrig. Lite trött men ändå taggad för en ny dag.

Skulle ju gärna lagt upp bilder, omj jag hade några men jag tog inte en ena bild igår (omg). Bella knäppte några kort så får se om jag kan få dem, när hon nu vaknar..?

Det är borta

Oj vilka tunga regndroppar som slår mot rutan nu! Regnet riktigt öser ner. Och så blåser det till riktigt ordentligt ibland. Vet ni vad som hände igår? Det här fina, stora äppelträdet vi har utanför vardagsrumsfönstret, vars grenar legat mot fonstret så det skrapat lite när det blåst, det är lite beskuret nu. Eller, det är faktiskt rätt stor skillnad. Helt plötsligt igår så bara hörde vi ett *kroof*, eller hur det nu lät, och vände oss mot fönstret och hann se en jättegren som rasade ner. Den grenen och lite till skulle visst bort, så nu är det mer insyn och mer utsikt här. Fast jag tycker det är rätt synd eftersom trädet var så otroligt vackert när det blommade i våras. Det är ju det trädet som är bakgrunden här på bloggen. Nu vet jag ju inte hur det kommer se ut i vår.
Men iaf så ser man allt med lite andra ögon nu när massor av träd är borta framför fönstret. Ser i andra vinklar. Och faktiskt lättare att genom det fönstret se att det regnar...

Ska se om jag hittar någon före  bild och kan ta någon nu så ni får se skillnaden.

Liten uppdatering

Okej, jag får nu skylla mig själv när det blir stressigt senare! Men förstår inte var all tid tar vägen... Tycker att 40 minuter känns som 10...
Tänkte iaf se på Lyxfällan på webtv nu, sedan blir det till att göra sig vacker!

Storm i natten!

Inatt blir det storm! Bäst att hålla i sig och klä sig varmt ikväll då! Så att man kommer hem hel och varm menar jag. Får hålla varandra i händerna på hemvägen så vi inte blåser bort.
Väntas snö i norrland också. Hm, känns så konstigt att det snart är vinter. Jag menar, jag brukar ju ha gått i skolan i flera månader då och nu har jag inte börjat ännu- med varken skola eller jobb. Blir lite fel i min planering här. Räknade ut att jag har sökt jobb i 1½ månad ungefär (från att jag kom hem från semestern sådär 3e veckan i aug-nu). Känns för sjutton som jag hållt på i 6 månader! Som en evighet. Hua.

Blir ingen träning idag, även om jag faktiskt skulle uppskatta det. Får köra riktigt hårt imorgon! Funderar på en kombo imorgon, först träna överkropp och sedan gå ner till badet och simma (ja, jag duschar av mig däremellan såklart). Det skulle ju vara rätt nice faktiskt. Vi får se. Något av det blir det iaf! Oavsett hur jag mår imorgon!!!

Den bara försvann!

Nämen! Var tog tiden vägen nu då? Jag satte mig och läste i en brochyr från ams som bland många andra brochyrer ska vara lästa innan mötet den 13e. Och tiden bara sprang iväg. Nu är klockan snart 16.15 och jag kommer inte kunna vara på gymmet förrän tidigast strax efter halv 5. Sedan gymma en timme ca till halv 6. Och sedan hem, duscha, äta middag, snygga till mig... Känns plötsligt som att jag har väldigt lite tid på mig..! Middag är 18.20 ca och jag kan ju hinna duscha och klä mig innan dess, om jag bara vet vilka kläder jag ska ha.. Sedan sminka mig efter maten och sticka iväg... Typ?
Juste, måste diska lite och slå in p också... Hmhmhm

Kan inte bestämma mig

Humöret svänger. Nu blev jag plötlsigt på humör för att träna. Känner att jag har lite energi att göra av med och sedan kan jag duscha och gör mig fin efter det. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig ikväll. Efter middagen kommer vi ju åka till Bella som har 20 års fest. Så måste hitta något passande att ha på mig som det inte känns att jag redan haft 48 miljoner gånger förr. Kul det här när jag i princip satt köpförbud på mig själv när det gäller kläder. När jag kom hem hade jag erbjudande om 20% rabatt från H&M liggande på tangentbordet. Inte ett dugg sugen att klicka hem lite nödvändiga saker.
Läste förut om en kvinna som inte handlat något onödigt på ett år. Bara mat och hygienartiklar i princip. Måste haft mycket kläder på lager eller vara duktig på att variera dem. Känns om alla plagg jag inte redan använt 48 miljoner gånger är för fina eller för ofina för detta tillfälle... aja får hitta på något. Kan ju inte komma naken?

Sedan måste jag slå in P och kanske ta något att äta till lunch om nu jag ska träna...
Tror jag går in på H&M och kollar om dehar något BILLIGT och något som jag BEHÖVER där. Annars får jag inte köpa det...

.
Är tveksam till att Bella+ gäster skulle uppskatta om jag kom gående endast i denna outfit.
Och jag skulle definitivt dra på mig en rejäl förkylning efter en kväll i den klädseln.
Nepp, jag måste hitta bra kläder! Får fråga Johan om hjälp (som om det hjälper).
Bilden tagen härifrån

Kanelbullens dag

Det har ni väl inte missat?
Har/ska ni äta kanelbullar idag?
Eller gör ni som Susanna och passar på att baka paj till Kanelbullens ära, hihi.
Jag håller mig nog till Chokladen jag, om nu inte Johans familj har bakat idag. Vi ska nämligen på middag där ikväll, så vem vet vad det blir till efterrätt.

Bild hämtad här

Borta! Hemma!

Nu är jag hemkommen! Johan kom till mor och far igår och medan han åkte moppe började det spöregna så han blev genomsur. Han föreslog då att vi skulle sova över och åka hem idag istället. Så blev det.
Jag och mamma såg Idol och sedan Familjen är värre, därefter I ditt ansikte-som tyvärr int avar lika roligt som de två tidigare avsnitten jag sett.
Sedan gick vi till sängs vid ett. Klockan 7.22 vaknade jag och Johan första gången, han var orolig att han inte skulle vakna i tid då hans pappa skulle komma kl 10. Men det var lugnt och jag hade ställt mobilen på väckning. Vi somnade om och vaknade igen 9. Vi gick upp och åt frukost. Intressant va?
Sedan åkte Johan iväg och övningskörde med sin far i Järfälla-Jakobsberg där hans uppkörning kommer vara om 1 månad.
Jag såg på fab-5 hihi. Sedan åkte jag, mor och far till matäfferen i Hby och sedan körde jag hem hit. Och nu är jag alltså här.

Har påbörjat mitt godisätardygn kl 12.45 med en Kina-chokladkaka. Mums. Sedan har jag ju en hel stor After Eight kvar från förra lördagen i köket så den kan jag mumsa på.
Tänkte simma idag med mor, men hon är inte tillräckligt bra så vi siktar på imorgon istället. Så nu funderar jag på om jag ska träna idag eller om jag ska träna imorgon antingen simma eller gymma. Svårt det där att bestämma sig. Just nu lutar det åt att satsa på imorgon. Fast är ju fest ikväll, lär bli lite trött och seg imorgon...


Ha det så gott!

Blev få men långa inlägg idag, hoppas ni står ut. Nu blir det iaf en kortis!
Ska strax paffa till mor och far. Tänkte spendera kvällen där. Vaj nått lixom.

Hoppas ni får en mysig och skönt fredag!
Ciao!

Ps, måste komma på något bra att klä ut mig till inför Halloween, på dessa fester ordnade by Baz är det klass! Kan inte komma dragandes med ett lakan över huvudet direkt... ds.

Om att vara ansiktsblind

Jag har svårt att känna igen folks ansikten.
När jag har träffat en person 2-3 gånger och sedan möter denne på stan kan jag helt missa personen eller bara känna igen den utan att koppla alls till varför. Det är lättare att gå på en fest med mitt "gamla gäng" och möta bara ett par nya människor, och nästa gång jag träffar dem är på fest med samma människor. Då kan jag återkoppla: "Aha, det var från den festen!"
Dessutom är jag hjälpt av communities som tex facebook där bilder ofta läggs ut med namn taggade till. Då kan jag se dagen efter att det där var han ja, och det där var hon. Då är det lättare att minnas när jag repeterar lite då och då.
Att jag dessutom har svårt för namn gör ju inte saken lättare.

Men jag har blivit bättre på senare årfaktiskt. Jag tror att jag lägger över vikten på andra kännetecken än ansiktet som helhet. Sneda tänder? Födelsemärken? Hårfärg och form (satsar jag ganska hårt på när det inte kan uppstå problem). Påbrå som skiljer sig från andra omkring en (ex på en fest där det bara finns en asiat). Eller om jag bara behöver känna igen människan för kvällen så lägger jag stor vikt på klädseln.

Därför kan det vara jobbigt om det finns tex två brunetter på en fest som jag aldrig träffat förr och båda har ungefär samma färg på kläderna. Eller om den ena har haft en kofta och den andra inte och så tar hon av sig koftan! Hallå! Då vet jag ju inte längre vem som är vem, inte förrän jag kan återkoppla på något annat vis som att hon talar och jag har lyckats regristrerat rösten, eller någon ropar hennes namn. Det är svårt att skilja killar också, så att det var en tjej var bara ett exempel.
Nej, jag får jobba hårt för att minnas. Och även om jag lyckas för kvällen kan jag ha glömt det till nästa gång. Men om personen gjort ett stort intryck på mig av någon anledning så minns jag ofta personen direkt även vid senare tillfällen. Beror kanske på att hjärnan på något sätt läser in mer vid någon sorts intresse.

Anledningen till att jag tar upp detta var för att jag stötte på en artikel om detta i svd:
Bland annat står det:
"Hur allvarlig oförmågan är varierar. Den stora majoriteten av de drabbade har lätt ansiktsblindhet – som Görel Kristina Näslund själv till exempel: De kan känna igen flera hundra ansikten – men tar längre tid på sig att identifiera en person och behöver längre tid för att lära in ett nytt ansikte.

Personer med mellansvår ansiktsblindhet känner igen anhöriga och nära vänner – men har det svårare med alla andra."

Ja, jag känner ju igen mina anhöriga och nära vänner. Och de flesta vänner även om de inte är jättenära, även om det nu kan ta någon sekund extra att koppla vems ansikte jag just mött på gatan. Så jag skulle säga att jag har lätt ansiktsblindhet.

Vet ni om att jag ofta inte känner igen välkända människor som Paris Hilton, Brad Pitt osv på bilder eller i film? Tacka vet jag bildtexter... Vissa kändisar har nött sig in dock, som Britney Spears som jag lyssnade en del på som yngre. Men samtidigt lyssnade jag ännu mer på Westlife och inte känner jag igen fler än en av dem. Och den enda jag känner igen liknar hur min kusin såg ut då så det är därför... och jag vet inte vad han heter.
Jag känner igen de svenska och engelska kungafamiljerna, men det är för att jag har intresse av dem.
Jag känner inte igen Malin Bayard. Eller Ludmila Engqvist, fast jag faktiskt vet vad de sysslar/sysslade med.
Jag blandar ihop ansiktena på flera blonda landslagsspelare trots att jag är intresserad av fotboll. Känner dock igen Zlatan, Ljungberg och Anders Svensson eftersom de alla har något utstickande. Mellberg känner jag oftast igen också, men inte direkt...
Madonna känner jag igen på gluggen mellan tänderna och så är det något med ögonen.
Christina Appelgate känner jag igen, men vet inte vem det är när jag ser henne- bara känns bekant. Och så är det med de flesta kändisarna för mig.
Ja.. så att snacka om någon kändis utan tillgång till bild funkar inte för mig. För vet jag inte hur människan ser ut har jag svårt att koppla vad denna har gjort, vilka filmer den är med i och sådant.
Just det. Jag känner inte igen Johnny Depp och Orlando Bloom... Och jag kan inte skilja dem åt, de är alldeles för lika! Fatta att jag inte gillar Pirates of the Caribbean-filmerna när jag inte kan skilja dem två karaktärerna åt. Jag hänger inte alls med. Dem kan ju nästan vara tvillingar för mig alltså...

I Illustrerad vetenskap står det "Ansiktsblinda kan se din mun, din näsa och dina ögon, men de kan inte peka ut ditt ansikte bland tre andra." Precis!

Ansiktsblinda som inte råkat ut för stroke eller annan sorts hjärnskada har en mutation i en gen och kommer därför alltid vara ansiktsblinda. Det är ärftligt. Och forskarna vet inte vilken gen det handlar om.

2-2½% av Sveriges befolkning är ansiktsblinda, de flesta i mildare form.
Är du också en av dem?

Dagens smartaste?

Vi gick förbi en man som stod och förklarade vägen för en annan  man. Han pekade med hela armen hur mannen skulle svänga samtidigt som han beskrev vägen "Det är rätt över gatan där och..." sedan hörde jag inte mer beksrivning.
Bara det att mannen han beskrev vägen för är blind.

Bra där bra.

Teckenspråksfika

Puh tröttsamt att gå i stan.
Vi möttes upp utanför Café 60, jag, Linda och Gaby. Sedan beställde vi mat (blev brunch för mig då som inte hunnit med frukosten) och alla fick med ett varsitt äpple och typ Mer dryck gratis. Sedan satt vi där på övervåningen i 2 timmar, första timmen typ tecknade vi mest. Något litet tal här och där men mest tecken. Sedan ville vi snacka så himla fort så blev till att använda talet den andra timmen hihi. Men lite övning iaf. Jag har faktiskt behållit språkförståelse otroligt bra och att kunna läsa av bokstaveringarna snabbt fast jag inte snackat teckenspråk på ett par månader alls. Bättre än jag trodde! Sedan att producera själv är väl okej, men vissa små tecken har jag ju glömt vilket blir väldigt frustrerande. När man ser dem fattar man men att själv komma på det tar tid. Men helt okej ändå tror jag.
Sedan gled Linda och Gaby in på USA-snack, de har ju båda varit där och jag har det icke. De snackade på tsp. Var kanske inte jäätteintressant för mig men bara sitta och "lyssna" och öva. Lite förstrött så där.

Men Gaby är också arbetslös, och söker jobb fast nere i Skåne då. Och Linda har varit det en period förut så vi snackade om det. Jag berättade om den pappan på träningen som sagt "Hur kan du vara arbetslös? Det finns ju massor av jobb!" och de blev båda lika griniga som jag. Vadå massor? Försök själv då utan erfarenhet och utbildning! Är verkligen bara kontakter som gäller i Sverige. Gaby hade fått tipset att åka till Danmark där arbetsgivarna vågade satsa även på dem utan erfarenhet. Här måste man ju alltid ha jobbat med det innan typ, annars vill de inte anställa. Nähä, så man får aldrig vara nybörjare? GAH.

Sedan gick vi iväg till hötorget. Gaby var här i sthlm med en kompis och hennes man (kom jag ihåg rätt nu?) och kompisen hade föreslagit att de skulle ha balklänningar ikväll! De ska ikväll på Konsert på Konserthuset och sedan på Golden hits i balklänningar. Sticka ut lite och vara lite annorlunda. Jag tyckte det verkade riktigt roligt, hihi. Dock hade ju inte Gaby några passande skor med sig hit så hon ville kolla på sådana. Först på Ohio men sedan gick vi på Skopunkten (mitt förslag). Där hittade hon ett par skor som passade i "slaskhögen" för 49kr. Det är det ju värt! Sedan pekade jag ut ett par skor för Linda och frågade vad hon tyckte om dem. "Jag tycker faktiskt att dem var fula. Vad tycker du? Gillar du dem eller?" Jag tittade ner på mina skor, pekade och lyfte ena foten. "Har du sådana!" utbrast Linda förskräckt. "Haha ja. Men det är bra att du är ärlig. Haha" Det hade jag rätt roligt åt. Aja, jag tycker iaf att dem är snygga.

Strax efter detta skildes vi. Gaby skulle handla lite på H&M, jag på mataffären och Linda skulle till en vegetarisk mataffär.
Nu är jag hemma igen. Hann träffa Johan i ca 5 minuter innan han stack iväg till träningen. Extra tidigt denna gång eftersom han hade nyklarna och skulle öppna.
Så var det med den dagen. Nu får det väl räknas som kväll typ.
Ciao

Nu ska ni få höra!

Har har det hänt grejer vill jag lova!
Igår hade jag tänkt lägga mig vid halv 12-12. Men klockan blev senare och senare. När den slog 1 sa både jag och Johan att nu måste vi gå och lägga oss, faktiskt! Så vi gick upp och bortsade tänderna osv. Han var lite snabbare och var nere i sängen redan innan jag var klar med tandborstningen (jag tog bort sminket innan så tar ju längre tid). Det har tydligen blivit min uppgift att dra ner rullgardinen då den är på min sida av sängen. När jag kommur ut från badrummet tycker jag att ljuset från gatan utanför är konstigt (vi har en lyktstope utanför oss). Dessutom blinkar det. "Vad är det som blinkar?" undrar jag. "Ingen aning" svarar Johan. I badrummet hade jag lagt märke till rop och liv från gatan. Konstigt, tyckte jag. Visst brukar det låta när ungdomar har festat på stranden och passerar huset på vägen till tbanan. Men en torsdagkväll?
Så istället för att dra ner rullgardinen bara och slänga mig i sängen kastar jag ner ett ögonkast på gatan, 3 våningar nedanför oss. OCh vad ser jag?

Jo, det blinkande konstiga ljuset var från en polisbil som stod parkerad mitt i gatan framför grannhuset.
I mitten på gatan, precis framför vår uppfart står en polis med dragen pistol och siktar inåt huset ungefär! Vad sjutton?!
Sedan ser jag vad han siktar på. En kille ligger på magen på trottoaren, precis framför uppfarten, med benen och armarna spretade åt olika håll. Polisen ropar till killen, men vi kunde inte riktigt tyda vad.
"Det står en polis med draget vapen utanför" säger jag till Johan.
"Ärligt?!" han kastar sig ur sängen och ställer sig i fönstret.
Sedan står vi där. VI har aldrig förr sett en polis ha ett vapen riktat mot någon i verkligheten. Och vi hade inte förväntat oss få se det på vår gata, i vårt lugna område, klockan 1 en torsdagnatt!

Så står vi där och tittar. "Det här vill jag fota! Får man det?"
Det känns ju lite konstigt att fota, som om man tjuvtittar och så, men varför skulle det inte vara tillåtet? Man kan ju inte direkt tyda deras ansikten osv.
Så jag gick ner och hämtade kameran och fotade lite. En till polis kliver efter en stund ur polisbilen och går åt vårt håll. Hans uppgift blev att visitera killen, polisen med pistolen går lite närmare.
Andra polisen ringer sedan någon och efter några minuter kommer en till polisbil men med avslagna sirener. De stannar mot färdriktningen för att komma så nära som möjligt och stiger ur och snackar en kort stund men sedan kliver de in igen och kör iväg.
Efter en stunds snack hjälper de båda poliserna killen upp till sittande och fixar lite. Efter ytterliggare en stund fick killen ställa sig upp och de börjar gå mot polisbilen tillsammans, långsamt. När de var på väg in i bilen drog vi ner rullgardinen och la oss igen, då var klockan närmare halv 2. Jag la märke till sirenerna som blinkade ytterliggare några minuter efter det innan de körde iväg.

Det var ett oväntad natt äventyr!

Så, är det okej att lägga upp bilder på ett gripande på sin blogg? Vet inte varför det inte skulle vara det, men känns bara så konstigt.

Iaf hade vi haft en väldigt bra chans att dokumentara om det varit polisövervåld! Med både bilder och möjlighet att filma från en rätt bra vinkel hade det nog kunnat gå att dokumentera. Men tänkte jag sedan. Om det hade varit polisövervåld, som då kan vara misshandel, vart ringer man för att anmäla det? 112? "Hej, vi behöver polis och ambulans till *** då det är två poliser som håller på att sparka ihjäl en kille!" Eh...?

Nej, jag sov lite för länge idag och ska ju vara i stan kl 12 och sitter här bara i särken utan att ätit frukost, är nydushad och osminkad. Måste nog stätta fart! Ciao

Förvirrad

Tänk... fredag imorgon. Jag har verkligen blivit dagblind... Men alla gillar fredagar.
As long as everybody's happy, I'm happy...

Jag 1982-00

Så de sista bilderna då! Visst har jag varit snygg genom åren? Tihi.



Alltså från sidan: http://yearbookyourself.com

Jag 1966-80

Här kommer nästa 8 år, från samma sida som tidigare..
1966-80 (klicka för större):

Jag 1950-64

På en blogg blev jag tipsad om sidan http://yearbookyourself.com/ där man kan sätta sitt ansikte på bilder med frisyrer från 1950-2000, vartannat år. Självklart måste jag testa, kul ju!
Här får ni se 1950-1964 (klicka för större):


Liten "imorgonlista"

Imorgon har jag faktiskt bara en plan. Fika kl 12 i stan.
Kanske ta en träningstur. Vad jag ska göra på kvällen vet jag inte, men det visar sig väl.
Kolla jobb och skriva CV är ju vardagsmat. Så behöver jag ens skriva det?
Ja, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer.
Är färdig med det där iaf.

Nä, nu ska jag hitta på något att göra, bye.

Hela dagen idag

Trött jag blev... Har precis kommit hem från gymmet. Lisa ringde på eftermiddagen och hade sådan ångest. Hon var tvungen att ställa in, igen. Får bli fjärde gången gillt för oss tror jag. De hade jättemycket på jobbet och var tvungna att jobba över. Jag förstår det, sådan tid på månaden. Kommer ihåg det där från mina arbetsdagar där borta. Hur otroligt mycket det kunde vara ibland i slutet/början på månaderna. Men vi satsar inte på torsdag denna gång, verkar ju ändå inte meant to be, utan ska höras i helgen och bestämma en tid då vi ska ses.
Så jag gick själv och det blev underkropp+mage idag. Kunde inte riktigt bestämma mig för vad jag skulle satsa på istället, hade ju haft en plan för den här veckan som nu ställdes på ända. Men det går nog bra ändå.

Var ju innan dess på ams med Bella. Mycket folk! Kicks och Åhléns tog bara emot CV när vi kom (typ 5 minuter efter att de två skulle börja sin dag där) eftersom de var fullbokade. Var inte intervjuer men man träffades och fick lite information.
McDonalds däremot fick vi träffa. De var två stycken och Bella kom fram först av oss. Någon minut innan mig. Mitt möte gick rätt snabbt. "Varför ska vi välja dig och inte någon av de andra?"
Jadu. Alltså, jag är lite avis på Bella. Jag är ju för sjutton inte särskilt speciell (på ett bra sätt då) utan som alla andra. Gått vanligt svenskt gymnasium, inte arbetat extra så mycket, har inte så mycket erfarenhet, har inte gjort några passade projekt eller volentärarbete.
Bella, hon har jobba med ett projekt i Sydafrika! Hon har jobbat i England (inte så länge men ändå). Hon har gått på ett internationellt gymnasium, IB-linje. Hon sticker ut! Hennes CV har ovanliga uppgifter. Och ja, kan ju säga att hon och killen hade mycket att snacka om! Skulle gissa att de snackade en 10 mintuer, medan alla andra snackade mellan 2-3 minuter. Jag var klar långt innan henne. Och nej, det kändes inte så bra efter (men det kanske är ett bra tecken?).
Eftersom Bella inte var klar gick jag och gjorde den fullständiga inskrivningen. Så nu är jag kallad på möten och grejs den 13-14/10. Skoj... Måste leta reda på anställningsbevis från mina jobb också, jobbigt värre...

Sedan gick vi och lunchade i några timmar och snackade massor. Därefter kollade vi lite i affärer och Bella köpte faktiskt ett stycke smink som hon ska ha på festen på lördag.
Sedan är cirkeln sluten.

Om att ha en inkräktare

Ja, för några dagar sedan avslutade svärmor sin Kolonilott, efter många år. Hon tog då hem mycket av det hon haft där i växtväg. Så frågade hon mig och jag ville ha lite blommor i en vas. Visst, svarade jag och när jag kom hem nästa gång stod det en vas med blommor utanför dörren. Jättefina.
Idag satt jag faktiskt lite vid matbordet, där blommorna nu är placerade, och då såg jag att vi fick med sällskap i blommorna.
Fast den krabaten kommer aldrig kunna bli fotomodell, han gör sig väldigt dålig på bild...

Om att inkräkta

Nä, skrivaren funkade inte-som väntat. Istället gick jag in i svägerskans rum och satte på hennes dator och skrev ut därifrån. Det gick alldeles utmärkt. Kändes dock olustigt att gå in där utan att hon var med eller ens visste om det... fast vad ska jag göra? Kändes ju ännu värre att sätta på svärmor eller svärfars datorer, och svågerns är dåligt placerad så skulle inte vara effektivt alls (springa upp och ner 3 våningar ca 2 gånger), liksom andra svägerskans rum som ligger lite fel.
Det var helt enkelt det bästa stället att göra det från.
Men helt bra kändes det ju inte.

Nu ska jag sminka mig, stoppa ner träningsgrejerna och göra mig i ordning på andra sätt.
Bye bye!

Dagen har börjat och detta skall göras

Nu har jag pysslat lite med saker här hemma. Blev lite annorlunda än jag tänkt mig, men ändå inte.

-Ska plocka undan min gröttallrik nu, den gör sig inte så bra på vardagsrumsbordet...
-Ska även läsa igenom CV, försöka skriva ut här och sedan testa en annan dator och skrivare.
-Sedan ska jag packa en väska med tärningskläder. Vet inte om jag ska chansa att jag hinner hem emellan eller om jag ska ta med mig kläderna på en gång till ams så jag slipper stressa. Ja, nu tror jag ju inte att jag ska vara på ams i 4 timmar (fast man vet ju inte) men jag ska ju hjälpa Bella att sätta sprätt på pengarna på systemet efteråt. Det kan ju ta lite tid faktiskt :-P
-Så måste jag ju göra mig acceptabel utseendemässigt också, ska ju faktiskt visa upp mig för potentiella arbetsgivare.

Oj vad trött jag blev *gäsp*

Jag har lite disk att ta igen, men jag ignorerar det just nu. Iaf ett tag till. Orkar inte.
Om en timme och trettio minuter ska jag gå hemifrån. En timme och trettio, hinner jag med en liten sovstund? ...

Goder morgon både herre och fru

Usch vilket hemskt humör jag vaknade med imorse när JOhans radio gick igång 30 min innan min. Fine,men sen låg han ju kvar länge och drog sig. Fick fruktansvärt dåligt samvete för att jag körde upp honom så där. Men jag hade somnat efter honom, dvs antagligen efter kl 2. Så var lite trött klockan 8.30. Tyckte 9 var tidigt nog.
Så gick jag ner när min radio väckt mig och då är han inte här. Jag ville ju be om ursäkt för mitt humör! Kollade hans schema och han slutar 15. Då är nog inte jag hemma... Skulle jag nu inte få se honom på hela dagen?
Mobil? Nä, hans batteri dog igår kväll och han glömde ladda...
Men så höred jag något nerifrån. "Hallå?!" ropade jag.
"Hallå!" ropade han tillbaka. Jag rusade ner för trappan och kramade honom. "Förlåt för mitt humör!" "Det är lugnt" "Nä det är det inte! Åh jag trodde du hade åkte!" Fick till och med tårar i ögonen av ånger.
Herre gud, så farligt var det väl inte. Men tydligen.

Nä, nu ska jag äta frukost. Har precis gjort havregrynsgröt (brödet var slut därför gick Johan in till "grannen" och åt frukost där). 2 portioner gjorde jag, 1 är ju löjligt liten. Blir ju inte ens mätt i 30 minuter efter, pyttepytte.
Medan 2 klarar jag knappt äta upp...

Lyxfällan imorgon

Nej men, jag har fortfarande inte lagt mig...
Imorgon är det Lyxfällan och eftersom jag har en bekant (kan vi kalla det) som är bekant (kan man kalla det) med han som är med imorgon så måste jag ju bara se.. hihi.
MEN. Som om jag har tv3 liksom.
MEN. Tv3 har också webtv!
I love it! Får se det lite senare bara, men blir som om man spelat in det :-P

Har faktiskt inte sett på 3ans webtv så blir premiär imorgon/fredag, när det nu blir. Spännade, tihi.

America's got talent

Fastnade framför America's got talent... En gubbe som jonglerat i 60 år och hans assistent har precis uppträtt. Han var jätteduktig men tyvärr tappade han en boll och fick springa och hämta den. Men sedan fick han upp bollen, på försök två, på en flera meter hög pinne som han satte mot hakan och höll den i balans så. Och sedan jonglerade han med flera brinnande "pinnar". Och när han är klar säger Piers "...you dropped everything..." varpå mannen svarar "I dropped ONE thing".
Det var tydligen tillräckligt för han fick nej. Han var ju duktig och kunde säkert en massa fler jongleringssaker. Men så är väl. Stackars gubbe! Han kanske grämer sig över den där tappade badbollen hela kvällen, veckan och kanske tom nu?! Naaa... jag känner sådant medlidande. Stackars, stackars man!

Nä, nu måste jag väl gå till sängen.
Sov gott (igen) från en tårögd, medkännande människa.

Liten Idol-update

Om jag ska upp 9 imorgon så måste jag nog lägga mig snart då det tar ett tag att somna...

Och lite om Idol:
Tycker väl att det var rätt att Linda åkte egentligen, även om nu juryn tycker annat...

Ciao för ikväll, sov gott!

Nyhetssändning med humor

Haha rolig nyhet nyss!
Inte dags för Nobelpriset ännu men däremot för det mer icke-nobla priset för
Årets mest onödiga forskning.

Tidigare har dessa två vunnit:
  1. Varför får inte hackspättar huvudvärk? Och han lyckades förklara hur hackspättarna är funtade.
  2. Hur kommunicerar strömmingar sinsemellan via fisar? Och detta hade även ett uppdrag då försvaret ville veta om det kunde vara något annat än deras ubåtar som hördet på ljudinspelningar. "En störmming som fiser, kanske" avslutade nyhetsankaret den nyheten.
Kul med lite roliga nyheter också!

Vad är det som inte håller tiden?

Eh? Dataklockan, nere till höger, är lite konstig alltså. Den brukar halka efter lite grann så efter några månader går den 5-10 minuter efter. Tidigare denna vecka ställde jag om den till rätt tid och den har gått helt okejs edan dess. Tidigare i dag gick den också rätt. Men nu är klockan 20.37! Och det är den ju icke. Vad har fått den till detta hyss nu då?

Nöjd med dagen. Siktar på morgondagen.

Så där... Nu har jag skrivit CV till Åhléns, Kicks (puh) och McDonald's. Nu gäller det bara att kunna skriva ut dem, och det är inte det lättaste. Vår skrivare krånglar- ibland kan jag skriva ut, ibland inte. Jag fattar inte vad problemet är!
Men men, jag väntar till imorgon då jag läser igenom det en gång till. Funkar det inte att skriva ut då får jag försöka våldgästa någon annan i huset och skriva ut på deras skrivare. Och hoppas verkligen att det funkar!

Sedan sökte jag faktiskt även till The Body Shop. Så tycker jag har varit väldigt effektiv idag! Hunnit med allt jag var tvungen att hinna!

Imorgon är dert detta som gäller:

Försöka ta mig upp senast 9.
Göra lite saker (hemlis)
Möta Bella och gå till ams kl 13
Möta Lisa kl 17.30 och träna step kl 18
Och som vanligt leta efter jobb, fler jobb.
Hittat 2 till jobb som är intressanta så att skriva 1-2 CVn skulle ju vara bra att hinna iaf innan helgen... Lite osäker på dem bara.

Jag har ju sökt ganska många jobb tycker jag, iaf med tanke på hur lite jobb det finns att söka nu! Har en mapp där jag lägger in alla jobbCV. Men några har jag missat, tex om de inte vill ha en medskickad CV skriver jag en presentation och fyller i mina meriter där bara och missar att spara den i mappen.
Här är alla mina sparade CV i mappen (har även en lista där jag skriver vad jag sökt och om jag fått något svar- nu står det antingen ingenting eller "nej"...)


Ogillar Kicks

Jag brukar inte vara långsint, men i vissa fall kan jag verkligen vara det!
Det var i åttonde klass som jag gick till en Kicks butik i (gamla) V-by centrum. Hade fått gott bemötande där innan men den gången var hon så otroligt otrevlig och snärtig mot lilla mig på 14 år fast jag bara ställde en enkel fråga! Blev så avvisad och irriterad att jag sa "Aldrig mer ska jag handla på Kicks!"
Ja, hur länge sedan var det här då? 8,9,1,2,3,tsp,½år hm..6½år sedan. Jag har inte handlat där sedan dess. På 6½ år. Däremot har alla andra sminkaffärer blivit gynnade av det. Jag vill helst inte ens gå in där, jag är ingen potentiell kund. Tyvärr. Hon var grinig helt i onödan och jag blev långsint.
Första gången som Johan köpte badkulor och sådana härliga saker till badet till mig i present frågade jag var han köpt dem. "The body shop". Bra, vill inte ha något från Kicks. Och drog detta. Så tror han vet att han inte ska handla saker därifrån till mig :-) The body shop är ju en väldigt bra butik, lite dyr kanske. Kanske de behöver personal...

Iaf, anledningen till att jag skriver detta är för att jag ska på en rekryteringsträff imorgon på ams. Där kommer diverse företag att vara. Den enda jag är verkligt intresserad av är Åhléns. Skrivit CV till dem nu också. Sedan finns Lidl men tyvärr så jobbade min kompis där och jag tyckte inte de verkade jättebra (dessutom fick hon inte sin lön i slutet förrän efter lite tjafs) så jag är inte så taggad att söka dit. Inte så tänd på McDonalds, men om jag inte har något annat val så. Sedan är det saker jag inte vill jobba inom som är där också. Och så Kicks. Om det inte vore för den där tanten för 6½år sedan så hade jag sökt dit utan att tveka. Men. Hur sjutton ska jag kunna skriva ett CV till dem där jag är positivt inställd till Kicks när jag inte gillar dem? När jag undviker dem och inte handlar där? Hur? Och om jag skulle lyckas och bli intagen på intervju, hur ska jag kunna hålla skenet uppe? Och hur ska jag kunna arbeta på Kicks utan att det känns som att jag förråder mig själv?

När jag sa detta till min kompis Bella (hon som fyller år idag) sa hon att jag kan ju börja där för att göra dem bättre. Visst. Men ska jag då skriva/säga "jag gillar inte er för jag har blivit ojust bemött tidigare av er personal men jag vill börja hos er ändå för att ge kedjan bättre rykte med trevligare personal och bättre bemötande" gah. Smöris. Känns som jag försöker smöra till mig ett högre betyg än jag förtjänar. Slicka uppåt, sparka neråt. Tss. Dessutom är det kanske bara jag som inte gillar Kicks, kanske har de gott rykte? Jag har ingen aning. Slagit ifrån mig allt jag sett/hört/läst om Kicks de senaste åren så vet inte alls om de gjorde något bra eller varit med i någon skandal. För jag har inte brytt mig. Jag har inget där att göra iaf.

Att jag ska vara så långsint.
:-(

Kan jag..?

Orättvist med matpris

Shit jag är fortfarande mätt. Det är så mycket mat alltså! Handlade för studentpris, hon frågade inte ens utan bara antog att jag var student :-P Så mat för 50 kronor, sjukt mycket mat, och läsk för 5 kronor. Jag åt pasta med kyckling och currysås. Så är det sallad till också och bröd och vatten ingår. Johan åt Pasta Carbonara. Blir en lätt middag efter den här jättelunchen!
Så otroligt orättvist att KTH har så mycket bättre och billigare matställen/kiosker i närheten än Universitetet  har. På Universitetet där är det minsann bara svindyra märkesbutiker. Typ Coffehouse by George, Pressbyrån, Seven Eleven... Och de matställen som finns har "normala lunchpriser" men inte så billigt som KTH har. Man får inte lunch för 50 kr på Universitetet, och om någon har tips på något ställe där som man får det säg till! Bästa stället är T-snabben vid T-banan Tekniska högskolan. Där är det superbilligt och i de snålaste tiderna äter Johan lunch därifrån, bestående av mackor, för MAX 20 kronor. Så orättvist.

Sedan gjorde jag ett till ärende när Johan gått tillbaka till plugget och sedan stack jag hemåt. Vill göra roliga saker nu, men nej, först tråkigt=CVskrivande.
Ciao


Dagens måsten

Åh vad lockande det är att gå ut i regnet... Men det ska jag strax göra! För jag ska luncha med min älskling i stan!

Först en sammanfattning av hur långt jag kommit på listan på vad jag msåte göra idag:

Skriva CV nope
Kolla jobb ja, fanns inga nya
In till stan nu
Senast läsa J:s arbete (på ynka 13 sidor) japp
Träna? blir nog inte av, ska träna imorgon och på lördag ska jag antagligen simma. kanske träna på fredag.
Ringa Lisa japp

Så Så det är i princip bara CV kvar? Skönt, får jag ta itu med det när jag kommer hem.

Regnet här kommer jag!

Regnet det bara öser ner

Shit vad det spöregnar alltså...

Bilden är hittad här

Seg morgon

Idag har jag lyssnat alldeles för länge på låtarna på radion innan jag klev upp, tog en för lång dusch och har nu ätit frukost. Xena: Krigarprinsessan är på tv, kommer ihåg den från min barndom då några av mina brorsor följde den serien. Självklart tyckte 7-åriga jag att den var jättebra också... :-)

Nu måste jag ta itu med dagens arbete och klicka av Xena!

Måste ses!

Okej, en sista sak bara... Såg den här på en blogg och jag har sett en del av den förut men måste bara förmedla det vidare.
Så fantastiskt :-D


Sov sött läsare!

Nej nu måste jag droppa i säng! Så här kan jag icke hålla på, har ju en del att göra imorgon. Och som måste bli av! Det enda jag kan hoppa är gymmet, resten måste helt enkelt göras.

Hoppas att jag får en bra nattsömn inatt och drömmer söta drömmar.
Ja, okej, jag kan väl hoppas att ni också gör det då..
Att man måste vara så himla oegoistisk i dagens samhälle ;-)

Grattis på födelsedagen!

Nu har ytterliggare en sällat sig till gänget som heter
"Vi som inte längre är tonåringar".

Grattis Isabella på din 20 årsdag!
Hoppas den blir givande och så ska vi fira dig i helgen.


Så här såg hon ut i maj.

RSS 2.0