Inställt Valborgsfirande

Valborg har i större delen av mitt liv firats vid elden och lottostånden i Gläntan i Spånga. Så ock tänkte mina föräldrar gå dit i år igen, som tradition. På min pappas morgonpromenad finner han dock en lapp där det står att Valborgsfirandet är inställt. Men, vadå?! Så kan man ju inte göra!

Efter att ha googlat på det fick jag veta varför. Google har svaret på allt, vet ni. Orsaken kan den intresserde läsa här.

Vad ska jag själv göra då? Tja, jag och J ska slå ihop oss med B och E, och kanske någon mer? När, var, hur vet jag inte. Men varför vet jag. För att det blir roligt!
Har ni några valborgsplaner?

Beslutsångest

Jag vaknade självmant klockan 6 idag, ganska pigg. Tänkte dock att jag ju ska orka till kvällen också och halvt slumrade om. Js väckarklocka började dåna ut Metallica. Jag sa att det lät hemskt. Som om de tagit alla hemska oljud och satt ihop till en låt. J höll inte med. Efter ett tag gick vi upp. J undrade om jag var trött och jag svarade nej. Han såg skeptiskt på mig. Jag svarade att om jag varit trött hade jag inte sagt att Metallica vad oljud, jag hade skrikit "SNOOOZA DET LÅTER FÖRJÄVLIGT! JAG VILL SOVA!" typ. Han höll med, jag var nog pigg.

Vi gick upp och J lämnade en brödskiva som inte var rumpa. Så den fick jag. Rumporna kastades. Idag behöver vi handla, tandkrämen håller nämligen på att ge upp, och det är inte okej. Smöret är typ slut. Mjölken och det nämnda brödet är slut. Nå, det får bli en sväng till affären.

Idag är en jobbig dag. Solen skiner och jag vill och handla det ovanstående. Sedan vill jag städa. Jag vill plocka undan, plocka ihop, dammsuga och skura golvet. Panta flaskor och kasta pappersinsamlingen. Det sistnämnda går inte för då behöver jag en bil, och J är på skolan och han den i vårt förhållande som är körkortsinnehavare.

Visst låter det bra? Mina viljor alltså.
Nackdelen är att det inte är det jag borde göra idag. Det jag borde göra är att sitta och läsa, läsa, läsa, läsa, läsa... Jag har mycket litteratur att ta mig igenom, och jag har inte varit så effektiv som jag borde ha varit. Så jag borde inte handla och städa. Jag borde plugga.

Så vad ska jag nu göra? Gah.

Happy

Jag var på jobbintervjun, och jag fick jobbet! Så nu var man stolt ägare av ett extrajobb!

I Snövit hade jag varit Trötter

Imorgon börjar jag 9. Efter en timmes lunch har vi frågestund om PM. Vi har två "PM" var, där det ena är muntligt och det andra skriftligt. Denna frågestund rör min muntliga del. Efter någon timme är det dags att fara till Gamla Stan och jobbintervjun. Får se hur det går!

Väskan är packad, papprena till intervjun ligger i tryggt förvar. Mobilen ska läggas på laddning och kläder ska plockas fram. Sedan är det en viss Sara som slänger sig i säng. Har varit sjukt trött under hela dagen.
Ledsen Sa, om jag var lite gnällig. Inte dig det är fel på- det är mig.
Nå, trött var jag men vi var ändå duktiga och gick 3 km hem sedan! Det var nog den tidpunkten idag som jag var som piggast...
Och tack Dadde för skjutsen och pratstunden!

Tänker också på L som begravdes idag, och hennes anhöriga. Fick se häftet som S gjort, det var jättefint!

Nej sova var det visst. Natti!

Sa och jag käkade mat från Subway idag:

Vanlig hederlig hårdporr

"Men om vi nu antar att det inte är på Aftonbladet utan vanlig hederlig hårdporr, hur ska det då bedömas?"
Måste säga att jag aldrig förr hört en lärare säga något liknande!
Detta var under gårdagens seminarie om uppsägning och avskedande. I fallet var det en man, oorganiserad, som fått låna en bärbar dator från företaget för att arbeta hemifrån med ibland. Det fanns inga regler kring användandet. Vid inlämning till service märker teknikern att mannen skickat fem mail med företagets email-adress till" olika organisationer som förespråkar en mycket restriktiv politik avseende Sveriges ställning till invandring. Dessutom framgick det när teknikern granskade Cookie biblioteket att Karl hade besökt hemsidor med visst pornografiskt material. Dessutom fanns det åtskilliga privata dokument i ”Mina dokument” och det fanns en del PC-spel inlagda på hårddisken."
Hans chef avskedade honom direkt. Men frågan var om det verkligen gick rätt till.
Det var mycket diskussion kring frågan och vi tog det hela rätt bra. Läraren ändrade scenariot  några gånger men vi hängde bra med i svängarna tyckte jag. Fick man sparka honom på dessa grunder? Nja, såvida det inte rör sig om barnporr så är inte porr delen tillräckligt allvarlig. Mina dokument-delen + PC-spelen är det inte heller. Det allvarligaste är de fem mailen, men utgången är oviss. Vi ansåg iaf att han inte kunde bli avskedad på studs, krävs ännu allvarligare saker för detta...

För övrigt kanske ni har sett att ansökningsantalet till landets universitet och högskolor ökat inför höstterminen? Föga förvånande i finanskrisens tecken. Extra roligt är det här tycker jag, som står på min instutions hemsida:
"Juristprogrammet vid Stockholms universitet är den mest sökta utbildningen i landet. Hela 5926 ansökningar har inkommit inför höstterminen 2009."
Då ska ni tänka på att de tar in ca 300 elever till programmet. Förstår ni söktrycket? Verkligen glad att jag sitter tryggad på min plats i dagsläget!
Mer information om förstahandsval, könsfördelning och så vidare finns att se här.

Nej nu kallar AD 21/1999! 20 sidor lång dom som jag måste vara införstådd i tills imorgon. Lovely.


Dagens temperatur kan man ju inte gnälla på heller direkt. Men det är molnigt...

Trött måndag

Ikväll är jag ruskigt trött. Verkligen trött alltså. När jag vaknade, efter nästan 8 timmars sömn var jag också riktigt trött. Vaknade inte ens förrän klockradion dånat i 10 minuter- det är inte normalt för mig!

Tänkte plugga en del på förmiddagen men märkte att grannens myrinvasion funnit nya marker i vårt kök. Städade undan så de inte skulle trivas och hade helst skurat golvet också men det hanns inte med. Klockan 11 var jag på plats på universitetet och träffade min lilla grupp. Klockan 13 började lektionen, arbetsrätt 3. Lunchen blev liksom inte av. Var inte hungrig när tid fanns, och hungern infann sig när tiden inte längre fanns. Det blev två stycken bananer á 6 kronor.

Efter lektionen mötte jag upp min moder och vi tog oss en fika och kikade i affärer. Men inte hittade vi något spännande inte, typiskt nog. Men fikat var mycket trevligt!

Nu lägger jag upp bilder från helgen på facebook, publicerar mina favoriter här...
Fredag:

Hemlös katt slickar rent grillen
Lördag:Söndag= pizza på balkongen:

Gårdagens grillkväll

Grillat är gott. När vi ätit grillningen på uteplatsen igår erkände vi att det blev för kallt. Det är ju faktiskt inte sommar än och när solen går ner blir det kallt. Vi flyttade oss in med allt pick och pack och körde igång lite spel och lekar. En del saker kommer inte upprepas, en del kommer definitivt att göra det. Med i går var Sa, Ma, B, jag, J, M, V och Mim.
En del bilder blev tagna  men dagens väder är lika slående som gårdagens, och skolböcker och andra nyttigheter kallar. Nåja, ni kommer få se bilder från helgen. Bara inte just precis nu.
Hoppas er helg varit bra! 

Sommarhelg

Idag är det sommarväder. Balkongen är försedd med en strandmadrass och handduk. Där ligger jag och läser om barnrätt. Solen steker och någon gång då och då kommer en vindpust och svalkar mig. Jag skattar mig lycklig som har balkong, det är det minsann inte alla som har. Särskilt inte så stor som min är! Tänkte tillbaka på de 1½ åren jag bodde i källaren, där fanns det minsann inte mycket solljus. Ja, självklart kunde jag gå ut, men inte så roligt att sätta sig på en liten gräsplätt med full insyn. Och dessutom måste man flytta sig en gång i timmen för att man hamnar i skuggan. Nej tacka vet jag min balkong och mitt ljusa vardagsrum! Jag har det verkligen bra!

Vår balkong 19/4-08

Någon annan som har det bra är min kusin M som fyller 20 år imorgon. Igår firade vi i släkten henne och vet ni vad hon fick? Jo, hon och en syster, en kusin och en kompis ska åka till Milano fre-mån helgen efter midsommar! De hade tom tagit ledigt från Ms jobb åt henne! Fatta vilken present! Ni skulle ha sett hennes min när hon läste på det jättestora kortet där det framgick. Oslagbar min. Synd att jag inte hade kameran redo då.
Kusin M på sin student förra året.

Det var kul att träffa släkten igen. Ja, många av dem träffade jag ju förra helgen, men det är alltid kul att träffa den iaf! Nu dröjer det ett tag innan det blir någon stor träff igen. En del av de vuxna ska visserligen på begravning nästa vecka, men inte jag, och begravningar är ju inte roliga heller så det räknas inte riktigt.

Träffade C, M och W igår också så klart, dem träffade jag senast på Ws dop och han växer på sig, medan föräldrarna krymper inför det stundande bröllopet. Det är så fina alla tre, hoppas de vet det!
En 6 månaders bebis leende är dessutom riktigt charmigt och ett tag tänkte jag stoppa honom innanför jackan och ta med honom hem. J skulle nog inte klaga när jag kom hem med W. Deras kusin R stoppade mig dock. Jag försökte locka R med att han får träffa W varje lördag förmiddag, men han gick inte med på det. Dummer.

Ska lägga in lite bilder också från igår men måste byta dator då och när solen steker är det inte lockande att sitta vid datorn. Lunchen åt jag precis upp så nu ska jag ut igen. Bilderna kommer senare!
Ha en härlig sommarhelg!

Yummie!

J ville absolut ha kyckling till middag. Gärna med thaikrydda. Det sistnämnda kände jag inte alls för. Hitta på någon kycklingrätt då, bad J mig, så käkar vi det. Jag funderade. Curry? Nej, det äter vi ofta. Jag vill komma på något nytt.
Så kom jag på det. Kyckling och pastasallad! La fram det snyggt för J (som anser att sallad är kaninmat) och han gick med på det! Vi åkte och handlade sallad, gurka, babyplommontomater, kyckling och pennemakaroner. Och så vitlöksdressing. Blandade ihop allt och det var så sjukt gott! Så mättande och kändes mycket nyttigare är vanlig mat och köpsallad. Jättemumsigt. Vi gjorde mycket (det gick snabbt att göra också) så imorgon har vi det till lunch. Yummie!

Salladen innan vi la till vitlöksdressingen,
som passade riktigt bra till maträtten!

Jävig domare i TPB- rättegången?

Jaha. Vad säger man nu då? J tipsade mig om att läsa på aftonbladets hemsida om Pirate Bays domare. Intressant tyckte jag och klickade in mig där. Vad ser man? Jo, domaren kan vara jävig! Men vad sjutton?!
Så här står det:
"Domaren Tomas Norström är medlem på fritiden i Svenska föreningen för upphovsrätten, SFU. Där är även Henrik Pontén från Antipiratbyrån medlem, samt Peter Danowsky och Monique Wadsted som företräder rättighetsinnehavarna i Pirate Bay-rättegången. Tomas Norström sitter även i styrelsen för Svenska föreningen för industriellt rättsskydd, SFIR. En förening som jobbar med frågor om patent och mönsterskydd, samt verkat för en starkare upphovsrätt skriver P3 Nyheterna. Domaren har också ett extrajobb i Stiftelsen.se där en av kollegorna är Monique Wadsted, advokat för film- och skivbolagen."

Okej, konstigt att han inte dömer till svarandes fördel? Nej inte direkt. Verkar som att han antagligen haft en bestämd åsikt redan, för troligt att han röstar emot sina "kompisar" och sina egna åsikter.

Jag var på en rättegång för någon månad sedan där det var en svaranden som det inte gått så bra för. Svaranden hade hoppat av skolan, och nu börjat igen. Svarandens mentor hade skrivit ett intyg där han berättade hur det nu gick för svaranden och hur bra denne skötte sig. I början på rättegången sa domaren "Det är så att den här mentorn som skrivit under intyg på hur det går för svaranden är en gammal kamrat till mig. Vi har känt varandra sedan vi gick i skolan, men vi ses inte regelbundet längre, bara några gånger om året så där. Jag vill ändå berätta detta och hoppas att ni inte tycker att det är jäv?" Båda sidornas advokater/åklagare sa att det inte var jäv.
Det är nämligen så domarna ska upplysa om några misstänka omständigheter förekommer. Berättar denna domare om sina knappa kontakter med en oviktig person i målet, borde minsann TPB-domaren också vara tvungen att  berätta om sina många kontakter och säga att han iaf inte anser det vara ett problem. Så här kan det ju inte gå till!

It's not meant to be - get it!

Sitter och läser Barnsrättens grunder på tunnelbanan på vägen hem. Mobilen ringer och det är ett okänt nummer. Mina farhågor besannas när det visar sig vara från Home Enter. Jag fyllde tydligen i någon enkät förut om film (jag kommer inte göra det igen, inte värt besväret. Igår ville de att jag skulle köpa trosor för 39 kronor av samma anledning. Nävah agen!) och jag skulle nu bli belönad.

HE - Du får välja en film som tack för hjälpen, och självklart betalar vi portot också! Vad gillar du för filmkategorier?
Varför ringer de alltid så olämpligt, suckar jag och tittar på folket runt omkring mig. Varför?
Jag - Nej, men vet du. Jag är faktiskt inte intresserad.
Kan man bli mer tydlig?

HE - Nähä, men varför inte det Sara?
Jag suckar, tittar på mina medtrafikanter igen och säger
Jag - Alltså, jag kommer bli tvungen att köpa någon film iaf. Och som fattig student har jag inte råd med sådant.
I andra änden tar hon sats och ska berätta exakt hur fel jag har i mitt påstående, de är klart att dem alltid har rätt - inte kunden.
HE - Nej men alltså. Det enda du binder dig till är att köpa en film inom sex månader.
När tänkte hon säga den lilla detaljen då tro? Precis när vi avslutar samtalet och jag tror mig ha fått en film utan vidare?
Jag avbryter henne där med ett
:
Jag - JA, precis!
Tåget kör in i en tunnel och signalen blockeras. Samtalet avslutas. Tack och lov, utropade jag för mig själv. Tills jag kom på att hon i andra änden måste tycka att jag är världens fräckaste som bara slänger på luren! Nåja, inte mycket att göra åt, jag slapp ur det iaf.

Å andra sidan hade det varit lite roligt att förklara hur en fattig students liv ser ut under kommande 6 månaderna. En fattig student utan sommarjobb. Ja, men varför inte slänga iväg några hundra på filmer då? Mat klarar man sig ju utan, och hyra behöver man väl inte betala. Och inga andra räkningar heller för den delen. Tycker det är så skönt att hela samhället är uppbyggt runt studenter. Ingen inkomst = inga utgifter - tänk så bra! Vi är verkligen lyckligt lottade. För inte behöver man handla kurslitteratur när terminen börjar heller? Nej, den får man ju!
Okej, ska inte vara så elak, hon gör bara sitt jobb. Men låt mig va!

I have a dream

Drömde konstigt inatt. Var i Bulgarien med J, mor och far. Det såg inte alls ut som när jag och J var där 2005. Förra årets jordbävningar hade fått många hus att ryka med. Stora delar av landet lag i ruiner och många var extremt fattiga, då de tillgångar de haft gått förlorade. Det såg ut som ruinerna efter Pompeij.

De som tagit makten efter att landet gått omkull var värre än man kan tänka sig. Plötsligt var inte J med, utan bara mor och far. Mamma ville hjälpa till lokalinvånarna att störta regeringen. Så här kan de inte ha det, ansåg hon. Pappa sa nej, det var för farligt. Stridsvagnar rullade redan på gatorna på jakt efter oliksinnade. Jag höll med mamma, så här kan de inte ha det. Jag övertalade pappa att vi skulle åka till Grekland och fortsätta semestern där. Mamma skulle stanna kvar.

Innan vi reste vidare fick jag i uppgift att hämta en sak i en plastpåse utanför byggnaden. Ingen fick se mig göra det, för då var det kört. Jag väntade på att gatan utanför skulle bli tom. Hade datorn på och kunde se om det var några som snart skulle komma fram till mig genom ett program kopplat till en satellit. Tog miste en gång och sprang nästan ut i famnen på en stridsvagn. Stor och vit med flaggan målad på sidan. Jag ångrade att jag ställt mig på mammas sida. Tänk om något hände henne? Hon hade väl inget med den här striden att göra? Åh dumma mig att inse att pappa hade rätt, alldeles för sent. Lyckades hämta upp den där saken utanför och komma tillbaka igen utan att bli sedd. Lämnade av den på avtalad plats och sedan åkte jag och pappa till planet som skulle ta oss till Grekland.

På vägen till planet försökte jag komma på hur jag skulle få med mamma också. Jag fann henne och försökte få henne att följa med oss. Men hon visste redan för mycket och hon ville verkligen slåss för bulgarierna. Regeringen var ju helgalen. Jo, visst. Men låt FN ta fighten, ansåg jag.

Sedan vaknade jag. Undrade hur sjutton jag fått Bulgarien i sådan dager? Nåja, det var ju bara en dröm...

Tjuvlyssning

Även känt som Sanna Bråding-kuren
Kö till Per Gessles konsert, Köpenhamn
Tre tjejer, två av dem ~17 och den andra ~20 och en kille ~22 sitter och pratar.

Tjej 1 ~ 20: Jag mår inte så bra…
Tjej 2: Jag har tabletter!
Tjej 3: Jag har cigg!
Killen: Jag har alkohol!


Jag hade också mått dåligt om jag varit tvungen att se Per Gnissel live. Dessutom i flera timmar. Stackars jänta.

Så var halva veckan avklarad.

Nu sitter jag här i mitt anletes svett. Nja, inte riktigt kanske. Det var barnrätt, det var gruppmöte med halva styrkan, det var tentagenomgång, det var lunch i form av en liten fralla och en chokladboll och det var lite plugg i bibblan. Dock blev jag så trött att jag höll på somna så for hemåt istället. Somnade till lite på t-banan men gick iaf av på rätt ställe. Gick hem, stöp i säng och sov. 13 minuter senare vaknade jag -mycket piggare. Jag älskar sådana powernaps!

Låg kvar och funderade lite. Gick upp och satte mig med arbetsrätten. Läser rättsfall från 30-, 60- och 80-talen. Måste säga att när de snackar om luncher för 40 öre styck inser man hur mycket dyrare allt har blivit, och hur mycket svagare kronan är. 40 ÖRE för en lunch. Arbetarna vill strejka när arbetsgivaren vill höja priset till 1 krona och 20 öre. Det börjar nämligen bli så att han snart går med förlust genom att sälja lunch för 40 öre, och det går ju inte för sig anser han. Han fick rätt också, enligt AD. Det var fredsplikt som gällde, trots att det inte uttryckligen står om lunchpriser i kollektivavtalet, och däremed får inte arbetarna strejka.

Ska svara på typ... 6 frågor till imorgon. Funderar på när jag ska träna, vill sätta fart igen. Har varit dålig på det sen runt påsk... kanske på lördag dag är lämplig?
Vädret suger men som tur är lovar meterologerna sommarväder till helgen, då ska jag passa på att plugga utomhus! Synd att datorernas skärmar inte är anpassade till solljus. Ingen som har lust att uppfinna en sådan? Och apropå sommar så vill jag bli blond nu! Jag gillade att vara mörkrödhårig, men nej brunett är inte min grej känner jag. Kan jag färga det guldblont nu tror ni? Eller måste jag bli ljusbrunett/ mörkblond först? Hur snart inpå färgning kan man färga igen?

Igår införskaffade jag mig en Majblomma för övrigt... Nej nu ska jag väl återgå till mina kollektivavtal och se om de oorganiserade berörs av arbetsplatens förändringar i andras kollektivavtal. Åh, jag ser nog hur avundsjuka ni är på min läxa där på andra sidan skärmen.

God morgon

Idag är det barnrätt i tre timmar. Det är den sista föreläsningen den här terminen. Sedan ska jag träffa min förberedelsegrupp och därefter gå på tentagenomgång. Det blir nog fint det. Borde plöja igenom klart i min arbetsrättsbok, men det är segt...
Nu måste jag rusa och borsta gaddarna! På återhörande!

En segdragen morgon

Idag var planen att jag skulle sitta i biblioteket från klockan 9, då de öppnar, till klockan 15 då dagens enda föreläsning börjar. Klockan ringde, jag snoozade, klockan ringde, jag snoozade, klockan ringde, och gissa vad? Jag snoozade. Jag orkade verkligen inte. Det är detta jag är rädd för nu när jag hamnat i en eftermiddagsgrupp, att jag kommer sova bort hela dagarna. Måste komma i säng tidigare...

Iaf beslutade jag mig för att plugga hemifrån till föreläsningen. Det har faktiskt gått helt okej. Har läst lite grann iaf i en bok och svarat på frågorna till torsdag. Måste läsa ett kapitel till för att kunna besvara frågan till fredag.
Dagens föreläsning är om Kollektiv arbetsrätt.

Nu ska jag äta lite rester till lunch, korvstroganoff. Har kokat nytt ris så nu ska det nog smaka bra (brände vid riset rejält i söndags, men det är en annan historia). Under tiden jag äter ska jag roa mig med kollektivavtal. Om en timme ska jag sticka.

När jag slutar klockan 17 ska jag möta upp mor, vars mobil har krachat fullkomligt. Vi ska fixa den eller en ny åt henne. Jag behöver handla lite och sedan ska jag nog hem igen.
Bye, bye birdie.

Min glada måndag

Dagen idag har sett ut så här:
Ställde klockan på tidigt för att åka iväg och testa pilates. Men, när klockan ringde kände jag bara "NEEEJ". Så jag låg kvar i 1½ timme. Lilla trötta jag. Satsar på pilates på nästa måndag istället då...
Första föreläsningen var om arv, den andra efter lunch om arv och testamente. Intressant och bra att veta!
Därefter gick jag till biblioteket och satte mig och studerade vid 15-tiden.
Idag var det sista dagen lärarna hade på sig för att rätta vår första tenta. På eftermiddagen hörde jag att resultatet publicerats på hemsidan. När jag gick till biblioteket bestämde jag mig för att kika på resultatet.
Det visade sig att jag fått högsta betyg, AB. 3,5 poäng ifrån maxpoäng! Då blev jag glad förstås!

Så här glad såg jag ut efter en blick på datorskärmen
(Blondiner har roligare!)

Efter plugg i bibblan gick jag klockan 18 till juristernas hus där Leif GW Perssons dotter Malin, som är advokat, föreläste ur genus perspektiv. Jag har alltid tänkt att de stora företagen inte är något för mig, och jag fick min bild än mer bekräftat. Jag väljer att leva, ha tid för familj, vänner och fritid istället för att arbeta 70-80 timmar i veckan och få 70 000 kronor i lön per månad för det. Jag kommer ju få ett bra jobb och bra lön på "nine to five"- jobb också. Familjen är viktigare än karriär för mig.
Köpte Malins bok Dubbla slag för 40 kronor, i pocketversion. Hon ville veta mitt namn för att signera boken och sedan tittade hon på mig och sa "Var har jag träffat dig förut? Jag känner igen dig". Det borde hon inte göra, svarade jag. Men sedan jag blev brunett har jag hört flera gånger av folk som tror att de träffat mig förut. Undrar vem det kan vara?

Nu är J plötsligt sugen på Fattiga Riddare, vi får se hur det blir med det...

Utropstecken

Jag har inte direkt varit aktiv den här helgen. Får ta igen det nu.

Fredag:
I fredags var det ju föreläsningar, intressant och upplysande. Ja och lite oromantiskt som väntat. Tex berättade en av föreläsarna, som är advokat, under sambodelen att han brukar säga till sambopar att det absolut säkraste skyddet fås via giftermål. Tydligen slår det aldrig fel- den ena i paret skiner som en sol, den andra ser ut som att blixten slagit ner. Mjo, kanske är det anledningen till att sambopar inte gifter sig, den ena vill inte? Men varför inte? Jag själv ser bara fördelar...

Efter att hunnit vara hemma i 20 minuter stack jag iväg igen och träffade Sa, Su och B. Vi åt mat på Vällinge Hus, där jag fyllde på min onyttiga vecka med hamburgare och pommes (gillar ju inte ens pommes). Vi satt där länge och snackade om allt möjligt. Sedan bestämde vi oss för att ta en fika, men då stängde köpcentret, ops. Istället beslutades det om en filmkväll. Su lämnade oss och vi andra åkte hem tll Sa. Vi mötte upp E i Spånga, gick fram och tillbaka, och sedan kom J. Vi såg på Låt den rätte komma in. Boken var bättre. Sedan skjutsade jag och J hem B och for hem till oss. Själv stöp jag i säng direkt.

Så här såg det ut i tisdags på en internetsida.
Lördag:
På lördagen blev det ganska brått. Iväg kom jag och på vägen köpte jag bullar och godis. Hem till mor och far. Snart kom pappa med farmor, ja jag skulle firas av min familj och släkt då. Fick lite smått och gott av farmor, bra saker att ha och fina! Av mor och far fick jag presentkort och tre klänningar som jag köpt förut men som de la ut pengar för, jag slapp betala den skulden *glad*. Sedan kom morfar och K. Så roligt att de kommer också! Av dem fick jag presentkort och pengar, underbart. Nu kan jag shoppa loss lite! Var ju inte direkt igår. Jeans nästa!
Sedan kom L, M, M, P och A- som sedan skulle vidare på kryssning! Av dem fick jag parfym och kroppslotion, härligt!

Vi åt ost och skinksallad, fikade med bullar och kakor, och självklart tårta. De sjöng för mig, och efter över 20 gånger börjar jag vänja mig.

När gästerna vikt undan skjutsade jag hem farmor och jag och pappa köpte hem pizza och spånga mackor (dvs ytterligare en onyttighet under veckan). Fast Spånga mackor är ju som en sallad på pizzabröd, så inte jätteonyttigt iaf.
J for hem efter maten och senare körde jag hem med pappa. Han har ju ny bil och jag har verkligen svårt att hitta rätt dragläge på denna. På förra bilen fick jag mycket sällan kärringstopp, på vägen hem hade jag otur och fick stanna inför varje rödljus, flera övergångsställen och inför rondellerna. Och gissa vad? Kärringstopp, kärringstopp, kärringstopp. Sjukt klurigt! Så nu vill jag tillbaka till industriområdet och öva starta-stanna i den här bilen, för så här kan vi inte ha det! Annars går själva köringen rätt bra...

Söndag:
Idag blev det korvstroganoff- äntligen riktig mat! Läst lite i en bok, läst en halv dom från Arbetsdomstolen, sett på Kalla Fakta om Alicia och ja.. det var det.
Hoppas er helg varit bra!
Jag för tillfället. Gäspar, repeterar arbetsrätt i förra kursens bok...
nu är det dags för ADdomen och lite annat smått och gott. Yeey.


Oromantiskt äktenskap

Idag är det först föreläsning om Äktenskap, efter lunch är det föreläsning om Äktenskap och Samboende. Dessutom slutar jag 16 istället för 15 som resten av veckan. Dålig planering på en fredag ju. Alltid när man haft äktenskap blir allt så himla oromantiskt. Allt blir bara praktiskt och uppbrytande. Blä. Visst, jag tycker det är intressant, men jag är ju lite romantisk också och vill ha kvar min gulliga idyll!

Nej nu ska tänderna få sig en omgång. Höres!

Matvanor och lite knasig humor

Mina matvanor måste förbättras avsevärt känner jag. Denna vecka har verkligen inte varit optimal, på något sätt. Skärpning Sara!

Alla dagar äter jag frukost, förutom detta har jag ätit denna vecka:

Måndag: Lunch - McDonalds (McChicken & co, cola) i Sundsvall på väg hem från Norrland. Middag- Ingen.

Tisdag: Lunch - Kycklingwrap och vatten. Middag - Wokade kyckling med Cashewnötter (cola), halva portionen. Efterrätt glass, maränger, chokladsås (min födelsedag ni minns).

Onsdag: Lunch - Wokad kyckling... andra halvan. Middag - Ingen.

Torsdag: Lunch - Bananpizza, halv, med cocacola. Middag - Bananpizza, andra halvan (japp tog med mig halva pizzan i kartong på eftermiddagsföreläsningen). Dryck: antagligen snor jag åt mig lite cola, det passar ju så bra med läsk till pizza!

Fredag: ?

Känns det som en bra matvecka?
Ändring: Blir ingen pizza till middag (jag som släpat på den hela dagen). Skulle värma den i ugnen och den fick vara där lite för länge så den verkar inte alls rolig att äta nu... *ledsen* vad ska jag nu hitta på? Hungrig ju, behöver middag idag!


Måste bara klämma in en sak som jag flera gånger tänkt på och skrattat åt så mycket att jag börjat gråta. Kommer säkert inte vara alls lika kul för er, men bra för mig att minnas! Jag måste ju få hjälp med minnet nu när jag börjar bli gammal!

Jag, P, T och S fastnade utanför föreläsningssalen efter andra föreläsningen. Vi pratar om allt från diskriminering, släktingar som blev skjutna i samband med WW2 och mer lättsamma saker. Vid ett tillfälle talar vi om dumpade löner, arbetskraft, privat respektive statlig anställning och så vidare, varpå P plötsligt slipper ur sig, helt seriöst, i normalt tonläge och utan något egentligt sammanhang "Min mamma jobbar också". Som om det var något ovanligt att mödrar arbetar? Jag börjar asgarva och T hakar på genom att fråga P "Ja, för katolska mammor brukar inte jobba eller?"
Då förstod P hur det tolkades och anklagade oss för diskriminering pga religösa skäl och för att han talar sämre svenska än oss, vilket han ju inte gör för han är född här och bott här hela livet (farligt att säga något efter en föreläsning om diskriminering förstår ni).
Nåja, jag har haft mycket roligt åt det idag!

49 word per minute in english!

49 words

Typing Test

 

Oj, snabbare på engelska tro?

 

och på tyska:

43 Wörter

Speedtest


46 ord i minuten

46 words

Speedtest

 

Nej nu ska jag sova! Vi hörs nog imorgon!


IPRED, TPB, fildelning

Som en del vet fick jag till uppgift att göra projketarbete om fildelning och TPB-rättegången i min förra kurs. Därför tycker jag att det är extra intressant att läsa om IPRED och att domen snart faller för TPB (på fredag). Jag har mina egna teorier och uppfattningar, som är stödd på diverse lagrum, professorers uppfattningar, påläsning i böcker och tidningar, gamla rättsfall och egna livet.

Media säger att IPRED sänkt internettrafiken. Ja, det tror jag. De säger att detta inte varit någon fas, då det gått 2 veckor nu och trafiken inte har stigit än. Nej, men det är väl klart. Jag tror att många väntar in TPB-rättegångens domslut, väntar tills det finns bra alternativ att ladda hem via utan risk, eller helst bra lagliga alternativ, och tills man lärt sig det systemet och tills de som blivit åtalade enligt IPRED kommer till rättegång. Det kanske aldrig blir rättegång, det kanske blir friande domar, det kanske blir fällande domar på de som laddat upp eller ner stora mängder- men inte de små mängder som "normal konsumenten" brukar. Jag tror internettrafiken kommer vara lägre under ett tag framöver och sedan öka igen. Vi får se om jag får rätt.

Sedan tycker jag det är så roligt att läsa om de kändisar som faktiskt stödjer fildelning. Själv tror jag att de som ÄR upphovsmän tjänar på fildelning, medan de mellanbolag som skivbolag och filmbolag förlorar på det. Som en professor från KTH sa som vittne i rättegången, de som laddar hem musik är mer benägna att gå på konserter, köpa tshirts och andra produkter varav större procentandel går till upphovsmännen. Alltså tjänar upphovsmannen på fildelningen. Det tycker jag verkar rimligt.

Nu skriver Metro om Paulo Coelho, som skrivit bl.a. Alkemisten (vilken jag har läst + en annan av honom, gillar hans böcker för övrigt), och han ville vittna till TPBs fördel i rättegången.
Så här står det också "Paulo Coelho har tidigare delat ut delar av hans litterära verk på torrentsidor som The Pirate Bay. Han påstod då att han sålde tiotusentals fler böcker efter att några få kapitel delats ut gratis." Precis, smakprov stimulerar köpkraften! Skulle ni köpa en parfym om ni inte fick lukta först? Bara köpa en flaska för några hundra och hoppas att den är bra och lita på andras omdömen. Antagligen inte. Så varför inte få smakprov på filmer, böcker och musik?

Kriminalisera inte fredliga människor, skapa bra, lagliga alternativ åt folket istället. Folk vill inte vara oärliga. Kan man välja på att vara antingen laglig eller olaglig på samma villkor skulle iaf nästan alla välja det lagliga!


Ny design!

Nu så mina kära vänner! Det är dags att klicka på F5-knappen några gånger nu så ni får se detta på skärmen istället:Vad tycker ni?
Något som ser konstigt ut?
Något jag missar eller något som ni skulle föredra?
Eller får jag bara en massa beröm för den första hela designen jag gjort själv (förra bytte jag bara bakgrund och färger, det var väldigt enkelt i jämförelse...)?
Bring it on!

Med facit i hand

Min födelsedag:
Gick upp med J och vi for tillsammans mot stan. Eftersom det var den första natten vi sov hemma på en vecka hade jag sovit bra. Detta kom jag att tänka på när jag och J gick i tbanan för att hitta sittplatser. Han går före mig och vartenda säte är upptaget. Då var det väldigt lägligt av mig att ropa till honom "Visst var det otroligt sköönt inatt?!"
Snart kom jag på hur det lät och la till "..när vi sov i vår säng igen efter att sovit på bäddsoffa i en vecka...", det var dock redan försent.

Jag lämnade in PMet och träffade klasskompisar, varav väldigt många suttit uppe och skrivit till klockan 3-4.30. Ajajaj. Jag mötte T som fyllde 25 år och vi ropade "grattis!" till varandra och gav varandra en grattiskram. Lite speciellt kändes det. Sedan var det två föreläsningar och klockan 15 slutade jag. Fick många sms, telefonsamtal, mail, blogg- och facebookhälsningar under dagen. Kul att många kom ihåg lilla mig...

Jag mötte upp mor och vi tog en fika. Eftersom godisförbudet är upplöst nu festade jag loss på en bit kärleksmums (som var såå fräsch och god) och en kokosboll.
Efter det åkte jag hem till J som möter mig i dörrhålet och säger "Jag tänkte att du inte skulle behöva städa på din födelsedag..."
"ÅÅÅÅÅÅh" utbrister jag "har du städat?!"
"nej...jag tänkte att vi kunde göra det imorgon istället..." säger han, fast han ser besvikelsen i mitt ansikte. Och nej, han hade inte städat.

Så fick jag present av J. Först kom han med ett litet paket, innehållande ett silverhalsband med ett hängsmycke i form av hjärta som det står Love på och som jag älskar!:

Sedan kom han med en Wiener Noughat-ask. Sedan med en till! Det var tydligen billigare att köpa två askar än en, och nej ingen hade gått ur sitt bäst före datum...

Mobilen ringde från ett 08-nummer jag inte kände igen. Undrar vem det kan vara som ska gratta mig, tänker jag. Personen i luren frågar om det är Sara, och jag bekräftar. Kommer inte på vem det kan vara, för jag är helt inne på att det ska komma ett "grattis" någon gång. Efter en liten hjärndöd stund kommer jag på att jag ju sökt extrajobb och att de ringer för att kalla mig på intervju! Oj! Skärpning nu, sluta bete sig som en zombie. Så ska ta ut intyg från universitetet som bekräftar att jag studerar där och skicka in papper till polis och begära utdrag ur registret (attans nu kommer mitt kriminella förflutna fram) och detta kuvert ska lämnas till arbetsgivaren obrutet. Två veckor har jag till intervjun som äger rum i Gamla stan. Det är som pedagog jag sökt, som privatlärare.

Vi gick ner till Mr Wok och beställde middag. Deras dator strulade och vi hade inga kontanter. När maten var klar sa de "betala nästa gång istället". Jaha, så kan det gå!

Vi åt hemma framför Liverpool och Chelsea matchen (spännande!) och när vi var klara dukade vi fram skålar och skedar till fikat. Ringde upp Js familj och bjöd på vaniljglass, maränger och choklad- eller lakritssås. Det gick hem för alla tog flera gånger, förutom yngste som inte gillar glass (eller choklad, eller lakrits) utan hon fick äta sorbet istället.

Jag fick present även av dem. Jag har nyligen börjat sticka en halsduk, vilket de vet och såg under påsken. Så nu sätter de lite press på mig:
För jag fick ju 4 garn"nystan" och två stickor och med det ska jag innan vintern lyckas sticka en sådan här, tänkte de:

Ojoj, ingen press på mig inte! Men stötte jag på problem så var det bara att fråga sa de. På baksidan av bilden står instruktioner också.

Resten av tiden pysslade jag med en ny design. Men jag måste säga att jag gillar min bakgrundsbild som den är nu, så den är svår att slå. Hade tänkt publicera den under gårdagen men jag hann inte med det. Den kommer nog under den kommande veckan iaf, ska försöka bli nöjd.

Så med facit i hand var det en väldigt rolig, trevlig och bra dag!

Min 21 års dag!

Grattis till mig!

Kort om idag och planer imorgon (födelsedagen)

Ja, efter en lång bilresa, vars detaljer nog kommer fram senare, är vi äntligen hemma. Men inte klar för dagen för det. Några småsmå ändringar i arbetet och sedan ska det skrivas ut. Vi ska åka och handla, för hemma har vi ju tömt allting. Packa väskan för plugg imorgon, ny kurs börjar ju då: Civilrätt 1. Jag tänkte byta lakan, för det hann jag inte innan resan, och plocka undan lite mer. Svärfamiljen ska fira min födelsedag på födelsedagen, dvs imorgon. Jag tänkte bjuda dem på vaniljglass, maränger och choklad- eller lakritssås.

Min dag imorgon ser alltså ut så här:
00.00= födelsedag (även Ts födelsedag),
09.30 inlämning,
10-12 föreläsning,
lunch,
13-15 föreläsning,
städa och läsa i litteraturen (det sistnämnda kommer inte hinnas med men ser ju bra ut att det står iaf),
försöka träffa mamma, annars blir det ju första födelsedagen jag inte träffar henne,
middag,
fika med svärfamiljen,
slappa,
22.48=exakt 21 år.

Kul att logga in och ha en hel del obesvarade kommentarer, de senaste dagarna har jag fått mycket och det är riktigt roligt ju! Men jag svarar på dem senare, nu ska jag fiffla med arbetet.


Idag är det för övrigt exakt ett år sedan jag senast träffade min mormor, som gick bort i mitten på maj. Vi firade min födelsedag med släkten idag förra året, här hemma hos oss. Jag och J hade städat 8 timmar på lördagen så allting var superrent. Mormor och morfar kom hit, fast det var lite tveksamt om de skulle orka. Svärmor löste trapproblemet och morföräldrarna kom. När de skulle åka tackade jag för att de kommit och mormor tog mig på armen, tittade mig i ögonen och sa "Men Sara, du förstår väl att vi alltid vill komma. Kan vi komma så gör vi det". Det var de sista orden hon sa direkt till mig. Sådant kommer man ihåg...

Påskdagen

Sista middagen är äten och bordet håller på att dukas bort. PM är nästan färdigt, bara finjusteringar kvar. Klockan 21 vill svärfar att vi ska ha packat färdigt så han kan stuva in det i takboxen. Vad jag har hört ska vi upp 7 och sticka 8, men har inte fått uppgifterna bekräftade.

De andra ungdomarna (även J)  har haft snöbollskrig och byggt snöborg och gångar i en snöhög. Själv satt jag inne och skrev PM och tittade längtansfullt ut genom fönstret. Men när de kom in var jag precis klar, och de var dyblöta inpå bara skinnet. Då kände jag ändå att jag dragit vinstlotten. Många av de andra bastade innan maten. Det är så det går till här på påsken.

Idag är det alltså söndagen den 12 april. På tisdag är det min födelsedag, glöm inte det. Js familj får komma på fika på tisdags kvällen, medan min familj och släkt firar mig på lördag. Det blir bäst så.

Är sugen på att byta design, har ju haft denna ett tag nu, och göra det i samband med födelsedagen. Men eftersom jag inget kan, och inget hinner lära mig och inte har några sådana program så får det vara. Tanken som räknas, eller hur?

Nej nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Vi höres iaf!

Påskafton i Norrland

Jag började dagen med ett samtal till min moder. Efter frukost gick jag och J till bastun och brassade på. 80 grader var det, SLÅ DET NI SOM TJATAR OM VÅREN! Nå, jag är inte alls bitter. Vi duschade och tvättade håret, för första gången på alldeles för många dagar (typ.. 5). Mycket skönt och jag är mycket fräschare. Vad gäller min fysiska hälsa så är jag väl 98% frisk eller så. Igår var det som om jag tagit en värktablett fast jag inte tog någon, så det var på bättringsvägen. Jag hoppades på att vakna med huvudet klart imorse men riktigt så väl var det inte, men nästan. Tillräckligt bra för att vara med och röra mig relativt fritt.

Efter bastun var det rester till lunch och då de skulle säga till 10 min innan men sa till "nu är det mat" så kom vi sist och det goda fanns inte kvar direkt. Jag är riktigt hungrig nu faktiskt. Ska plocka på mig lite mer nötter. Sedan gick resten av kusinskaran och bastade och jag och J la oss på fällar på broa och solade i ett bra tag. Det var mycket varmt och skönt även om kläder fortfarande behövdes. Förutom fågelkvitter hör vi dropp-dropp-dropp då snön smälter mycket just nu.

Jag borde egentligen skriva arbetet klart, men motiveringen är svår att få till. På självaste påskafton. Imorgon blir det pluggstuga hela dagen annars. Låter heller inte så roligt. Fast då kan jag nog belöna mig med påskäggsgodis, om jag inte äter upp allt idag vill säga.
Nå vi får se hur jag gör. Imorgon är sista chansen och läraren varnade oss för att skriva sista dagen och att vi skulle börja i tid. Hm, mja, mjo. Men. Aja.
Nu ska jag stoppa i mig nötter. Ha det gott!

Snögubbsbygge i Norrland

Svärfar packar bilen för avresan, nyss hade han legat vågrätt längsmed boxen men det kom tyvärr inte med på bild:

Nu förstår ni kanske snömängden. Ser ni gången som de har skottat undan för att kunna ta sig till bastun?

Och här står två och rullar snöboll i snön. Ni ser var snön är när de sjunkit ner genom snön?

De tre har rullat en stor snöboll! Men kramsnön var så bra så så långt behövde man inte rulla.

Den var tung att flytta på:

Extra svårt blir det när man når isen under:

Så här stor blev den till slut!

Så var det dags för nästa snöboll:

Hur ska vi få upp den på jättebollen? Svärfar kommer till undsättning på skidor

Men nix, går inte att lyfta den.

Den måste delas på mindre bitar. Sedan kan de lyfta upp bitarna, kusin J kom på skoter till undsättning

Tredje kroppsdelen sätts på:

och fjärde...

...och femte

Ser ni hur hög den är?!


Sedan var det dags för snöänglar:


Jag och J (för övrigt hälsades jag med ett "Men, jag kände inte igen dig!" på rungande norrländska från farfarn när jag kom)

Världens bästa uppfinning i detta klimat:

Efter uteturen blev det saft och bullar:

När man tittade ut genom fönstret efter en stund möttes man av detta:

Den här synen är inte allt för ovanlig här uppe, blöta vinterkläder som hänger vid kaminen

Nu vet man att det är nära min födelsedag! Glöm inte att i norrland är ofta röd mjölk= mellanmjölk och grön vanlig, tvärtemot hemma i Sthlm.

De yngsta och äldsta spelade Rummikubb på kvällskvisten:

Tyvärr möttes jag av den här synen igår när jag skulle lägga mig. Till lunch idag blev det alltså lax.

Men jag fick rester. Falukorv för 3e gången... nu är den dock uppäten!

Grattis på födelsedagen

Idag fyller Fredrik 21 år!
(som står i några inlägg ner).
Känt honom i 8 år nu. Nu känner jag mig gammal... Men Fredrik är äldre!
Grattis pojken!


http://pantamera.se/filmer.asp#

Titta på filmen uppe till vänster, dvs den första. Tjejen i filmen med det stora lockiga håret som blåser håret torrt är en av mina närmaste vänner, i bloggen namngiven som Empan. Take a look!

Det går aldrig över

Fem huvudvärkstabletter senare... Nej min huvudvärk vill inte ge med sig. Svärmor och svärfar köpte på sig ett lager med alvedon när de var i byn och handlade så nu kan jag käka så många som jag behöver. Fem idag alltså, men hade lätt kunnat ta åtta stycken, men jag vill inte det ju... Idag vaknade jag klockan 6 med den ovan nämnda smärtan men halvsov vidare till 10 då vi beslutade oss för att gå upp. Som vanligt sover jag och J i vävrummet. Vi har bara sovit på två andra ställen här, första gången hamnade vi i samma hus som bastun och i somras var bara vi två här med farföräldrarna och fick sova i det finaste gästrummet (där Js föräldrar normalt sett sover).

Idag har ungdomarna lekt i snön. Jag tog det lite lugnt men gick ut efter någon timme och fotade snögubbsbyggandet. Ni får se bilder imorgon, för tro mig- det är värt att se! Har även tagit bild så ni ska förstå hur mycket snö det finns här. Nu har nästan alla kommit, men på lördag väntas 3 personer till. 21 personer blir vi då, och då saknas en familj på fem personer. Ja, J har stor släkt han. Fast jag har än större!

Nej, jag är trött och sliten och längtar till sängs. Farmor deras har redan lagt sig men resten är uppe och leker. Fast jag borstade faktiskt tänderna för en timme sedan, lika bra det. Jag sitter på svärfars dator, min dator är i vävrummet och dit räcker inte det trådlösa nätverket...

Ha det gött så lär vi höras imorgon, på långfredagen. Plugget går långsamt framåt för övrigt. Och idag upplöstes "godis"förbudet för denna gång! Detta firades med TVÅ hembakade kanelbullar. Nåja. Sov sött!

På landet

Just nu spelar några syskon/kusiner Rummikubb, J pillar på sin dator, svärmor och Js farmor stickar...
Middag blev Ugnsnågonting falukorv, potatismos, fetaostpaj, morots och någonting-salld och hårt tunnbröd. Det var gott!
Nu hoppar jag nog på nästa omgång av Rummikubb, om jag får.
Bilder tagna med datorns webcam:


Framme i norrland

Vi skulle åka klockan 8, men det blev strax före 9. Vi kom fram för en 20 minuter sedan. Tar en evighet att resa. Här är det massa snö. Verkligen mycket och det snöar lite. Js kusin J är här och E och I kommer ikväll. Resten av familjen P kommer imorgon och Js familj på lördag. De har inte lika lång resa.
Till min stora glädje har de trådlöst internet här! Underbart, kommer underlätta plugget mycket.
Nej nu ska jag sociala lite.

Grattis, grattis, grattis, grattis och grattis till er

Okej, jag vill inte klaga men den här jedrans huvudvärken har suttit i hela dagen och jag är trött på den! Har inte gjort något förutom provet för det. Bara slappat och sovit typ. Skrivit ihop en packlista som bara blir längre och längre och ska plocka fram allting nu så jag har det redo. Inte har jag diskat heller men det måste jag också göra nu.
Stoppade precis i mig en alvedon, igen. Var ju bara 3½ månad sedan sist. Tycker inte om att ta den oftare än typ var tredje år. Det är väl lagom. Men nu ska skiten bort iaf och jag ska fullgöra det jag måste. Fast något arbetsskrivande har det inte blivit. Huvudvärken har ju varit där i tre dagar, bara eskalerat idag. Så det där att vara så klar som möjligt innan jag åker kan jag ju glömma. Fy fabian.


Nåja. Idag får vi inte glömma att det skulle vara Zebs 8 års dag. Jag glömmer det iaf inte. Min lillpojke. Tänker på honom var och varannan dag. Är ju sjutton min lilla pojke! Så kommer någon och kör på honom med en bil. Se dig för dåre. Svin som inte ens kan ta sitt ansvar och ta katten till djursjukhuset. Var ju inte så långt ifrån direkt. (Om jag verkar ovanligt upprörd kan det ha med min dumma huvudvärk att göra).
Nåja.
Grattis min älskling, hoppas du har det toppen i Katthimlen!
Hälsa Haquin också.


På torsdag skulle min farfar fyllt år, så jag säger grattis till honom på en gång.
Grattis farfar, hoppas du har det underbart!
Hälsa mormor!

Och grattis till S som fyller 23 år och P som fyller 21 år den torsdagen också!
Och grattis till F som fyller 21 år på fredag!

Gah

Ingen bra natt, hade svårt att somna och sedan vaknade jag stup i kvarten från klockan 5. Nu känner jag mig förkyld också (med huvudvärk), attans. Ska äta nu och pyssla lite med arbetet, måste sparka igång mig lite mer. Sedan blir det prov klockan 13, får jag hoppas, examinatorn hade ju inte fått något klartecken under gårdagkvällen. Efter det ska jag hem och packa och diska så att inget blir stående en vecka när jag är borta. Ja, vi ska till norrland över påsken och åker imorgon bitti.
Så ser planen ut för den närmaste tiden. Jo visst. Vi höres.


Trötter

Igår vaknade jag hyffsat tidigt, var pigg och glad. Men att jag varit vaken ganska sent fick ta ut sin rätt några timmar senare. Jag korvar ihop mig i fotöljen, tog det närmaste som fanns och la på mig (ett badlakan) och somnade. Så där låg jag tydligen och sov i någon timme. J tyckte att jag var så söt, och när jag vaknade till emellanåt såg jag hur han satt och tittade på mig och log. Jag förstod inte alls poängen, och somnade om. Tydligen tog han tre kort också, märkte jag idag när jag laddade in korten från kameran. Då märkte jag ingenting, så visst sov jag allt. Efter en stund flyttade jag mig till soffan, fotöljen är lite väl trång... Men sedan blev jag pigg igen.

Igår träffade jag Empan (innan jag somnade igen) och vi gick dryga milen på 1timme och 45 minuter. I skogen och vid stranden. Kanske inte är konstigt att jag var så trött... Idag har jag iaf gått en tbanestation, jag och J tog sällskap. Får passa på när han vill, det är inte ofta det. Idag var det mycket finare väder än igår iaf. Igår var det tom kallt medan idag fick vårjackan komma på för första gången i år. J hade keps också och jag hade svårt att hålla upp ögonen för att det var så ljust, som ni kan se på bilden.

Inhandlade Libresse-produkter idag också och fick då med två askar att ha när jag ska ta med mig det. På köpet. De var ju faktiskt rätt snygga också:

Nu är jag också rätt trött, fast jag inte gjort så himla mycket. Gick iofs upp skaplig tid men borde inte vara så här trött. Tänkte ta mig ett bad förut men kom på att jag nog kommer somna, och då missar jag ju Spårlöst...

Imorgon är det prov, och tydligen har de tekniska problem så min lärare har bett oss, via mail, hålla utkik på hemsidan. Det senaste budet är "2009-04-06, kväll: Jag har inte fått 100%-igt klartecken för morgondagens tentamen, så det kommer minst sagt att bli spännande... "
Ja verkligen. Hm.

Nej nu ska jag diska lite, yeey.

Glädje och sorg går hand i hand

I lördags var det Recentiorsfest på Juristernas. Det innebär att vi är äkta juriststuderande nu. Alla var uppklädda och fina, enligt god sed. Jag hoppade på ett tåg som E skulle vara på, men hon ringde och sa att plånboken hade hon visst glömt hemma så hon fick vända. På vägen fick jag sms från T som undrade vilket tåg jag var på och han tänkte hoppa på densamma, men glömde sin mobil och fick vända. Så kom jag fram till Universitetet och gick upp, beslutade mig för att vänta in T iaf, som var på tåget efter, dvs 10 minuters väntan.

Det första jag ser när jag kliver ut ur tbanan och upp i friska luften är tonåringar i små klungor om 3-4 personer lite här och var. För unga för att vara studerande på universitetet och iom att det var en lördag har de inte något skolbesök på museet brevid heller. Efter någon minut lade jag märke till att några av dem grät och sedan att de höll i blombuketter. Vad har hänt? undrade jag. Under de 10 minuter jag var där gick de från att vara ca 15 personer till ca 40 personer. Ungdomar och vuxna kryllade ur bussar och bilar. De flesta gråtandes och många med blommor. En kvinna kom fram och kramade om en kille i övre tonåren, och han grät värst av alla. Den kvinnan höll ett fotografi som satt i en ram och gravljus plockades fram från olika håll.
 
Alla samlades till vänster om tunnelbaneuppgången och ställde fotot på en klippa där och tände ljus och lade blommor runt om. Alla grät och höll om varandra. Då kom T, tillsammans med ett gäng andra juriststudenter, ur tbanan. Uppklädda med gott humör, redo för fest. De sörjande hade placerat sig vid den enda bankomaten i närheten och då Juristernas Hus inte tar bankomatkort måste kontanter plockas ut. De flestklädda fick alltså tränga sig in mellan klungan med sörjande och plocka ut pengar att spendera på sprit.

Lite senare fick jag veta att de sörjde en tjej som hoppat framför tunnelbanan vid Universitetet på fredagen.
Jag skrev ju bara timmarna innan festen "Men bortom det ljuva inträffar tragedier. Glädje och sorg går hand i hand, brukar det sägas. Idag är det inget undantag."

Kortis

Nu ska jag träffa Empan, sedan kanske S. Tydligen ska svågern, som fyller imorgon, firas idag. Tack för att man får veta det så man kan planera... nåja det blir väl vid middagstid.

Kvällen igår ska jag skriva om när bilderna har lagts in och jag är hemma igen. Den var lite speciell, tyvärr.
Nå nu ska jag iväg. Höres!

Bakom all lycka

En skön vårdag i april. Solen steker från en ljusblå himmel. Det är lätt att ta det för en sommardag. Många är lediga, lyckliga att solvädret håller i under helgen. Många solar och äter glass. Många njuter. För många är det en bra dag. Men bortom det ljuva inträffar tragedier. Glädje och sorg går hand i hand, brukar det sägas. Idag är det inget undantag. Bara att idag är sorgen i min närhet. Jag är medveten om den, till skillnad från många andra dagar. Jag själv berörs inte direkt, men indirekt. För inte kan man gå förbi oberörd. När jag själv vet hur det känns. Tyvärr vet jag hur det känns. Det var bättre förr. När man var liten och inget visste. Inget förstod. Det var inget man behövde veta eller känna till.
Men det gör vi ju. Människan är medveten om att en dag är det slut. Finito. Livet är bara till låns, och när som helst kan visiten på jorden dras in. Lånetiden har gått ut och den är omöjlig att förlänga. Det är aldrig roligt. Det är aldrig något man är beredd på, även om det är väntat. Att det är väntat gör det inte lättare, men mer förståeligt. Och kanske känns det som att döden har gjort slut på ett lidande som det ändå inte hade gått att bli frisk ifrån. Det gör det lättare, men inte mycket lättare, att veta.

Jag tänker på er, alla Ls nära och kära. Framför allt på M, C, M, P och L. Att jag tänker på er gör det inte heller lättare, men kanske känns det något bättre. C och M var där när min farfar dog 1997, och jag minns än idag vad C sa till mig då. Jag kommer aldrig att glömma.

"Var glad att du är ledsen, för det innebär att han var en bra människa som är värd att saknas".
- C, 10 år.

Gott och blandat

Nu sitter jag i soffan och skriver på min minidator och med trådlöst internet. Rätt skönt faktiskt. Lillsötingen väger knappt 1,3 kg. Ni förstår ju hur mini. J sa att det där är resultatet man får fram om hans stationära (vit och stor) och bärbara (vanlig bärbar, svart) får barn (mini och grå). Sant sant. Det här är vår bebis.

Igår fick Mini ett fodral, inköpte det på Teknikmagasinet. Sedan följde jag mor hem och då träffade vi på Mi och Ma en kortis. Alldeles för kort! Synd att er buss kom just då...

För två dagar sedan sa jag till J:
-Jag har något konstig dragningskraft tror jag. 3 dagar i rad har det satt sig ett fyllo brevid mig på tbanan. Och idag en hemlös.
-Jaha vad konstigt, säger han, brevid mig sätter sig bara unga tjejer...
HM.
Jaja, min dragningskraft fortsätter. Igår satte sig också en alkolist mitt emot mig. Han ringde upp sitt barn och berättade att han skulle komma och hälsa på. Jag fick intrycket av att barnet försökte undvika det och inte ville ha hem pappan...
Igår hjälpte jag även en äldre man och en kvinna att läsa busstidtabellen, måste ju ge de äldre lite hopp om ungdomen...

Nu börjar det bli många musikanter på stan och tbanan märker jag. Och folk är mer generösa än någonsin. De märker nog inte av någon lågkonjunktur. Iaf inte i vårsolen.

Igår satte jag också igång att sticka! Har köpt ett fint garn och tjocka stickor och mor hjälpte mig igång. Så nu är jag i gång med min halsduk.

Ikväll blir det fest på universitetet igen. Sa skulle följt med men gästbiljetterna tog slut. Så jag får nöja mig med mina klasskamrater. Ska innan dess sätta mig på balkongen och studera. Har hittat information men inte läst allt än. Börjar iaf få en idé hur jag ska skriva det. Tror inte jag hinner klart innan jag ska bort i påsk men jag får plugga där.

Imorgon ska jag träffa Empan och gå en promenix, hoppas vädret tillåter. Och det var allt för denna gång. Klart slut.
(Har inga bilder på denna dator än ju så...)

Goda nyheter sprids snabbt

Så brukar det låta, och jag är inte sen med att föra budskapet vidare!
Två dagar efter 1 april, undrar om det är för att folk inte ska tro att det är ett skämt...

Det första jag fick veta var att I från min Tsp-klass väntar barn med sin J!
Stort grattis till dem!


I och E 7 maj 2008

Det andra var att min kusselin som nyss hade dop för sin lilla W, ska gifta sig 22 augusti! Grattis till det också!

M och C som ska bli äkta makar!

Min dag

Det här har varit en bra dag. Även om den inte varit perfekt.

-Fanns ingen frukost imorse.
-Föreläsning
-Åt en halv fralla jag köpt för 14 kronor i en automat på rasten under föreläsningen som frukost.
-Efter föreläsningen åt jag pannkakor till lunch och drack Pucko!

-Ställde mig i kö för att prata med examinatorn om min PMuppgift. Visste ju inte vilka böcker som var lämpade. En annan tjej i kön hade samma uppgift så vi gick in tillsammans. Före oss var det 8 personer. Vi kom in efter TVÅ timmar. Två timmar i den där korridoren. Nåja, vi fick tips om en bok som var "mitt i prick".

Den var kurslitteratur på en specialkurs där, så den borde finnas i biblioteket, sa han.
Vi gick till bibblan och sökte på deras databas. De hade två. En som varit borta sedan 2003 och en som var ref.lit. vilket tydligen betyder att man inte får låna hem den (länge sedan jag lånade på biblioteket så jag visste inte det).
Han tipsade även om en annan bok och den fanns bara som ref.lit. den med. Men den fanns i tre ex på Stadsbiblioteket.

-Jag åkte till stadsbiblioteket och snackade med Frågehörnan där. Då de hyrt ut biblioteket från kl 16 idag (jag var där 15.57) kunde jag inte hämta boken, men de bokade en åt mig så imorgon ska jag plocka upp den.
Han hjälpte mig även att hitta var Praktisk IT-rätt fanns någonstans. Enda stället var KTH för uthyrning, de hade ett ex.

-Åker till KTH, skriver in mig i deras bibliotek letar reda på boken (deras system är konstigt, boken fanns på hylla "340", vem har sådant system? Men en man hjälpte mig rätt!). Deras bilbiotek var dessutom mini... Lånade hem boken.

-Träffade J och vi åkte hem tillsammans.
-Fixade Js brev till CSN och postade det (så han får studiemedel v4-9, det har han inte fått än pga en sak).
-Fick brev från skatteverket, gissa vem som får skatteåterbäring! *studs studs*
-Åkte till coop och handlade.
-J skulle lämna vagnen när vi var klara, han skulle kasta bilnyckeln till mig, ca fem meter. Men HAN kastade för lågt (jag är HELT oskyldig i det här fallet). Nyckeln slår i smalbenet på mig och efter 10 sekunders förlamning skriker jag rätt ut och faller ihop lite. J skrattar och hånar mig. "DET GÖR SJUKT ONT" skriker jag till honom och han skrattar. En nyckel kan väl inte göra så ont, tycker han. Jag haltar iväg och ojar mig. Han sätter sig i bilen och knackar nyckeln mot smalbenet "det här ju inte ont!" säger han hånande.
Jag sätter mig, drar upp byxbenet och visar en uppsvullen liten bulle som blöder. Plötsligt tyckte J synd om mig istället och bad om ursäkt som drivit med mig...
Det gör fortfarande ont...
länk

-Vi åkte till The Phone House där jag inköpte en DATOR(den ovan)! Så nu äger jag också en dator! Försäljaren var retsam och glad. Det tar vi dock en annan gång.
-Vi åkte hem och ska nu äta kyckling till middag. Kronfågels frysta (dock inköpt innan glaslarmen). Jag ska ändå hålla koll efter glas!

Än hit, än dit

Våren är i Sthlm idag också. Termometern nådde iaf 10 grader, himlen är mestadels ljusblå, solen värmer och folk vill ut, ut, ut i solen!

Så här ska det se ut!
Dock finns lite snö kvar faktiskt, iaf vid 11-tiden. Och gruset ligger kvar där på marken:


Det blåste lite, och det var dagisbarn överallt. På perrongen på väg hemifrån. Jag valde en annan vagn, då kom det på ett dagisgäng stationen efter, och runt mig satte sig alla. "STEN SAX PÅSE STEN SAX PÅSE STEN SAX PÅSE ELD VATTEN hahahahaha". Barnen mitt emot började efter en stund leka "Vem tänker jag på?" Till slut trodde sig den ena ungen veta och sa
"Jajaja, jag vet! Har hon en lillasyster?!"
"Nej"
"Storasyster?"
"Nej"
"Stor rumpa?"
"hahaha"
"Stora bröst?!"
båda: "hahahahahaha"
"Åtta ben?"
"Men allvarligt, ingen har åtta ben. Var lite seriös nu."

Dagisbarnen vid min perrong.

Sedan bar det iväg till frisören (bilder längre ner) och därefter gick jag två tunnelbanestationer i vårsolen till Sthlm Stadsbibliotek. Förstår inte varför de ska bygga om den... Iaf satt det ett gäng gubbar i Odenplan och spelade "Sjösala vals" och jag kom på mig själv att sjunga med i huvudet. Var nära att jag brast ut i sång. Gubbarna fick mycket pengar, folk verkar givmilda idag.

Trumpeter och dragspel spelade de 4 männen på.

Jag letade igenom biblioteket. Men allvarligt. Upphovsrätt på Internet. Vet ni hur många gånger upphovsrättslagen har ändrats de senaste 10 åren? Vet ni hur mycket Internet och användningen däri har ändrats de senaste 5 åren? Det finns ju ingen relevant doktrin! Ska nog besöka min lärare imorgon och be om doktrin-tips... Ni kan inte ha missat att den nyaste versionen av Upphovsrättslagen träder ikraft idag?

Sedan åkte jag till KTH och käkade på ett italienskt ställe där. De har så sjukt god mat och studentpriser (tro inte att maten är billig på universitetet inte, nänä de snåla djävlarna tar överpriser- för var ska studenterna annars få tag på mat?!). Iaf fick jag detta för 60 kronor, mat 55 kr och colaburk 5 kr som student. På uni kostar tex en burk cola minst 12 kr om man inte köper för en tia i automaten...:

Hade redan käkat det ena brödet också. Detta är pasta, kyckling (att jag vågar med allt glassnack), curry och sallad.

Därefter gick jag upp till J på KTH. KTH får mig att tänka på amerikanska universitet. Det är iaf grymt mycket snyggare än Sthlms universitet...

De har tom kalkstensgolv med hög densitet (ofta kallat marmor), där man kan se fossiler (denna matnytta info hittade jag här):


Blodbussen var där på besök... en vacker dag ska jag gå in i den där bussen, eller på deras kontor... men jag har alltid någon ursäkt på lager.


Och när vi nästan var hemma kom jag på att jag inte fotat min nya frisyr, så här kommer den!

= mörkbrunt!
(ser ni, ingen mössa och öppen jacka (heller inga vantar fast händerna är i fickorna= vår!)

Första april

Ååååh vad jag önskar att det var sant. Dock tror jag att det är ett skämto aprilo! Se vad SL säger ska träda i kraft nästa vecka här...

Detsamma tror jag om Obama-parets besök i London. "Undvik bära kostym", jag menar tjena. Som om någon skulle avråda från en sådan sak... Läs nyheten som jag misstänker vara skämto aprilo här.

Får se om fler aprilskämt dyker upp under dagen.

Just nu letar jag efter litteratur att läsa för mitt PM som ska in om två veckor. Känns som det är knapert med information men funderar på att åka till stadsbiblioteket efter frissan (ska dit klockan 12, har inte varit där på 1 år) och se om de kan hjälpa mig. Det är väl det de är till för?


Har ni sett You Tubes nya första april-layout? Lite klurigt att få den så, men texten/videon blir upp och ner eller spegelvänd, lite huller om buller... Lite små spännande faktiskt.
Nu vet jag vad som gör skillnaden, här har ni you tubes "nya layout". Vill du välja en låt där du har nya layouten söker du upp låten som vanligt, sedan skriver du i slutet på adressen "&flip=1".
Men visst känns det lite upp och nervänt?
Det här (klicka på bilden):

blir istället det här:


The Pirate Bays första sida är lite speciell, men det kan faktiskt vara allvar. Ändå värt att nämnas.

DN skrev om SLs nya VIP-kort här.

Här finns fler avslöjande Aprilnyheter.


RSS 2.0