Vanlig hederlig hårdporr

"Men om vi nu antar att det inte är på Aftonbladet utan vanlig hederlig hårdporr, hur ska det då bedömas?"
Måste säga att jag aldrig förr hört en lärare säga något liknande!
Detta var under gårdagens seminarie om uppsägning och avskedande. I fallet var det en man, oorganiserad, som fått låna en bärbar dator från företaget för att arbeta hemifrån med ibland. Det fanns inga regler kring användandet. Vid inlämning till service märker teknikern att mannen skickat fem mail med företagets email-adress till" olika organisationer som förespråkar en mycket restriktiv politik avseende Sveriges ställning till invandring. Dessutom framgick det när teknikern granskade Cookie biblioteket att Karl hade besökt hemsidor med visst pornografiskt material. Dessutom fanns det åtskilliga privata dokument i ”Mina dokument” och det fanns en del PC-spel inlagda på hårddisken."
Hans chef avskedade honom direkt. Men frågan var om det verkligen gick rätt till.
Det var mycket diskussion kring frågan och vi tog det hela rätt bra. Läraren ändrade scenariot  några gånger men vi hängde bra med i svängarna tyckte jag. Fick man sparka honom på dessa grunder? Nja, såvida det inte rör sig om barnporr så är inte porr delen tillräckligt allvarlig. Mina dokument-delen + PC-spelen är det inte heller. Det allvarligaste är de fem mailen, men utgången är oviss. Vi ansåg iaf att han inte kunde bli avskedad på studs, krävs ännu allvarligare saker för detta...

För övrigt kanske ni har sett att ansökningsantalet till landets universitet och högskolor ökat inför höstterminen? Föga förvånande i finanskrisens tecken. Extra roligt är det här tycker jag, som står på min instutions hemsida:
"Juristprogrammet vid Stockholms universitet är den mest sökta utbildningen i landet. Hela 5926 ansökningar har inkommit inför höstterminen 2009."
Då ska ni tänka på att de tar in ca 300 elever till programmet. Förstår ni söktrycket? Verkligen glad att jag sitter tryggad på min plats i dagsläget!
Mer information om förstahandsval, könsfördelning och så vidare finns att se här.

Nej nu kallar AD 21/1999! 20 sidor lång dom som jag måste vara införstådd i tills imorgon. Lovely.


Dagens temperatur kan man ju inte gnälla på heller direkt. Men det är molnigt...

Knackat på porten har
Skrivet i slottsdammet av: Maddo

Åh, värme är härligt! =)



Vi har haft bra väder och jag har haft en bra dag! Lite tufft med detoxen men det ska jag nog klara! :D Kramar

2009-04-28 @ 22:09:52
Blogg/hemsida: http://dreammaddo.blogg.se/

Skriv i slottsdammet här:

Går under vilket namn?:
Är du viktig?

Kontaktadress: (publiceras ej)

Blogg/hemsida?:

Värt att nedtecknas är:

Trackback
RSS 2.0