Vilken tumme gäller för dig?

Behöver er hjälp med en sak.
Kan du vara snäll att knäppa dina händer? Placerar fingrarna så det blir varannat finger från höger/vänster.
Gör det naturligt, utan att tänka. På det sätt som är bekvämt för dig.
Gjort så?

Bra. Vilken tumme har du överst? Vänster eller höger?
Snälla skriv en kommentar om vilket tumme du har överst.

Jag håller på att fråga så många som möjligt här. Just den frågan.
För tillfället har jag frågat drygt 40 personer. Av dessa 40 är vi endast sex stycken som placerar höger tumme överst (bild 2). Jag en av dem. Vi är två tjejer och fyra killar. Hurvida man är höger- eller vänsterhänt verkar inte spela någon roll.

Är du en i mängden eller den som simmar mot strömmen- i detta fall?
Någon som vet om detta har någon betydelse, sanning eller myt- låt höra!
Glöm inte skriva vilken tumme du har överst!

Full fart i helgen

Inte mycket uppdateringar denna helg inte. Men i fredags firades min brorsa. Han och hans sambo A bjöd på mat hemma hos sig, och tårta. Himla gott var det!

Cannelloni var det som serverades. Kom på att jag skulle fota när jag redan börjat äta men...

Till efterrätt hemgjord tårta med marsipan, hallon och chokladpudding. Mycket fin och god.

Vi var där:
En glad farmor som precis klarat av att gå upp till lägenheten 3 våningar upp utan hiss. 92 år och nästan 9 månader gammal :-)

Jag och mamma

Deras stora katt Rasputin, 1 år och nästan 6 kg tung (vuxna katter av denna ras väger 9-12 kg, tror jag det var). Som iofs alltid bor där...

Och även J, bror P och pappa var självklart där. Bildbevid vid maten här nedan.


Vid matbordet.



På lördags kvällen var det 50 års fest för morbror J ute i Bålsta. Hyrd lokal och vackert dukat med bordsplacering. Jag hamnade mellan bror P och den nygifte M. Mitt emot hade jag en K som är förlovad med en av kusin Cs gamla vänner (P) och de har även barn ihop. Mittemot bror P satt Cs gamla kompis N och mittemot M satt kusin P.
Det serverades god buffé, blev dans och tårtor (fyra sorter. Idag konstaterade jag, mamma, pappa och J att vi alla tagit av varsin sort! Alla var nöjda med sina val också). Presentöppning, tal och skålar. Ja må du leva sjöngs för andra dagen i rad för min familj.

Nyblivna 50åringen med frun tog första dansen.


Jag och kusin C har lika bra smak tydligen.

Några som dansar... bland annat mina föräldrar.

Och pussar. Inte bara vi pussades ibland. Många par på plats.



Idag har jag mest bara tagit det lugnt. Något plugg blev inte av som planerat... Har en grej jag måste måste måste göra ikväll iaf.
Men det blev en promenad på dagen åtminstone!

Ibland har man flax.

Jag är, som jag nog nämnt tidigare, inte riktigt van vid tempot som numera råder. Vilket faktiskt gör mig trött på kvällarna och när jag väl sover sover jag hårt.
Igår kväll la jag mig tidigt. Eller, det blev faktiskt inte så tidigt fast jag borstat tänderna och allting. Ibland är badrum oerhört fascinerande så det kan sysselsätta en en bra stund med... typ ingenting.
Nåja. Tillbaka till tröttheten.
När jag väl la mig i sängen låg jag stilla och försiktigt. Jag hade nämligen precis lagt på det sista lagret (genomskinligt) nagellack på två av fingernaglarna.
Det visade sig iaf vara en vinnande strategi. För så fort jag förstått att naglarna var torra så somnade jag.
En skön sömn med en lång, underlig dröm.

Det handlade om en villa jag och J(?, frågetecknet för jag är osäker på om det faktiskt var vi eller något av våra föräldrapar) köpt. Vi brukade fixa med trädgården, hos grannen fyra hus bort. Mamma tyckte att det enda störande med huset vi bodde i var att alla växter var satta på ett självbevattningssystem. Jag förstod inte vad hon hade emot det. J hade en kompis som inte ville oss väl (mysig kompis va?) och varje kväll när vi var på bio (japp, "byn" hade biovisningar på kvällarna) skulle den där nedrans kompisen sitta bredvid oss. Värt att nämnas att kompisen inte finns på riktigt.
Sedan blev J och jag jagade av två som försökte döda oss, varav den ena nog var kompisen. Fast vi var ganska bra på att hålla oss undan båda två. Jag tom fejkade att jag var död en gång och kunde därför repa mig. Drömmen fick en mer action-aktig inriktning och det var springa snabbt, titta om axeln och vara vaksom jämt som gällde.


Någonstans i denna dröm vaknar jag till medvetande. Inte riktigt pigg men inte trött heller. Jag kikar på klockan, vilket är en reflex varje morgon för mig (jag blir tokig om jag inte kan kolla på en klocka från sängen- då måste jag ju gå upp och kolla). Klockan var 8:05. Jag tittar noggrannare på skärmen, drar efter andan och viskar till J "vilket flax älskling". Han mumlar trött någonting och sover vidare.
Jag går upp och påbörjar denna fredag.

Jag hade glömt ställa klockan.
Jag skulle ha vaknat klockan 8:00.
Jag tycker min kropp är rätt grym på att vakna.

Inför helgen

Imorgon är det veckans enda förmiddags föreläsning mellan klockan 10-12. Efter den blir det matlåda och plugg. Sedan blir det till att gå och kika efter en klänning inför lördagen och sedan hem till brorsan för att fira hans födelsedag och äta middag där. Kul att se hur stor Rasputin blivit nu!

Idag hade J massa kompisar på besök. Eller massa var de inte, men de lät som massa. Jag fick därför laga hela middagen själv och testade ett nytt recept.
Mer om det i ett "Mat"-inlägg senare.

Nu ska jag mysa lite med J och sedan kanske det blir sängdags?
Ha en bra helg!

Bakad potatis

Igår bakade jag och J potatis för första gången. Kan man ens säga så? Tillagade bakad potatis kanske är mer korrekt.
Iaf, något med potatis och bakning!
Var så skönt för när jag kom hem hade J redan ställt in det i ugnen. jag behövde alltså inte göra någonting!
Det var riktigt gott men otroligt mättande. Kunde ingen ha berättat det för oss? Vi var ju tvungna att lämna!


Vi åt med skagenröra till.
På bilden är alltså en tillagad oöppnad, en tillagad öppnad och en tillagad halväten potatis.

Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder

Igår regnade det rejält på förmiddagen och dagen. Vid 17 var det fint igen. Iaf så var det verkligen befogat att se ut så här när man skulle ut. Regnjacka med huva upp och regnskydd på ryggsäcken så min kära kurslitteratur inte blir fuktskadad...

Idag är vädret bättre. Imorgon ska det bli jättefint tror jag.
Fel, kollade nu och det fina vädret kommer en dag före. Det fula vädret en dag senare. Så imorgon blir det väl regnjackan igen...

Idag är jag trött. Inte van vid att gå upp tidigt, plugga, åka på föreläsning, plugga... Tar lite tid att komma in i det, faktiskt. Men imorgon är det fredag och det väntar mycket kul i helgen så jag har det som morot!

Mat. Mat. Maaaat.

I måndags lunchade jag ju med Empan på Universitetet. Solen sken, till skillnad från i skrivandets stund då regnet öser ner, och vi satt utomhus och åt.


På kvällen bjöd jag J på Spånga macka. För er oinvigda ser det alltså ut så här (klickbara bilder). Dressingen gör man som man vill med, jag brukar hälla den över salladen.

Man får äta den som man vill också. Jag brukar skära loss små fyrkantiga bitar och äta lock-sallad-botten, medan ex J äter locket först sedan sallad-botten. Det blir gott oavsett!
Det är alltså pizza bröd med sallad. I detta fall räksallad. Sallad, gurka, tomat, ost, räkor... och självvald dressing (rhode island). Såå gott.

Ikväll ska vi baka potatis för första gången. Det ska bli spännande...

Snabbrepris av gårdagen och en tjuvtitt på idag

Ska snart sticka till universitetet på föreläsning. Igår gick jag en station genom skogen på vägen dit, lunchade med Empan, stötte på diverse folk man inte sett på ett tag, var på föreläsning, snackade med kursarna, gick igenom en gammal tenta, åkte hemåt, gick från Kristineberg till Stora mossen (två tbanestationer), åkte till Vby och köpte diverse saker, kollade efter en ny klänning till lördag men hittade inget som kändes bra, åkte med J till Spånga och köpte två spångamackor där (bjöd J på en) och åkte hem och åt, sedan pluggade jag lite grann och la mig sedan för att sova, strax före midnatt, då jag var helt slut men lyckades ändå inte somna på två timmar...

Och idag har jag gått upp innan klockan ringde för att väcka mig- precis som igår, ätit frukost, pluggat och ska nu gå iväg och försöka gå en station genom skogen igen på väg till Universitetet. Föreläsning och därefter mer plugg, troligen mathandling och... ja, det som lever får se.

Sista sommarlovsdagens tankar

Idag är sista dagen på ett långt sommarlov. Jag kan ju inte direkt klaga, även om vädret kunnat vara mycket mycket bättre!
De som trodde att jag och J skulle gå varandra på nerverna och bli galna har blivit motbevisade, ännu en gång kanske. Vi är så lyckliga så. Inte alls blivit för mycket att vara lediga så länge båda två. Men så har jag och J varit med om detta förr. Vi blir faktiskt mer galna när vi bara har en-två kvällar i veckan som vi ses. Alldeles för lite!
Det är det enda jag oroar mig för angående operationen än så länge faktiskt. De där två nätterna efteråt som jag troligen måste ligga på sjukhus... senast jag och J sov ifrån varandra en natt var när han var tvungen att rycka in i lumpen i typ två veckor. Det var augusti/september 2005...
I finland 2005

På kryssning 2006

Idag har jag skrivit ner mitt schema i kalendern och fixat med småsaker. Sedan cyklade jag till Vby och mötte upp mor. Så gick vi på promenad tillsammans. För mig blev promenaden 7 km, för mor en hel mil. Solen värmde och det var riktigt skönt på eftermiddagen. Så är det tänkt att jag ska cykla hem härifrån också. Trist nog öppnade sig precis himlen och regnet faller ner som stora droppar. Kul, muttrade jag och bar upp cykeln under tak. Härligt värre, jag som lämnade regnjackan hemma för en gångs skull...

Grattis Camilla och Markus på er bröllopsdag!

Idag har jag varit på bröllop! Det är min kusin C som gifter sig med sin M
(de har sonen W sedan tidigare vars dop vi var på i våras).
Jag, mor och en moster åkte dit på cermonin och tror att brudparet uppskattade det.
Tänkte bara visa deras brudmarsch, som jag spelade in (som tur var).
Kanske har ni sett något liknande på internet förr, det hade jag (deras inspirationsskälla).
Men aldrig trodde jag att jag skulle få se det live!



Så här glada var brudparet när de skulle lämna kyrkan efter vigseln:

(Fler bilder finns på facebook för mina vänner där...)

Hemgjord potatissallad

Den godaste sorten jag har smakat.


Passar utmärkt med rostbiff tex.


Grattis brorsan!

Idag är det min yngsta storebrors födelsedag- numera 28år!
Grattis till världens bästa Martin!
Ha den äran käre bror!

Ja må han leva,ja må han leva,
ja må han leva uti hundrade år,
 ja visst ska han leva,
ja visst ska han leva,
ja visst ska han leva uti hundrade år!


Hoppas dagen blir toppen, fast du jobbar!
Många kramar från din favoritsyster!
Ses nästa fredag!


Singstar-sjungande

Idag kom Js kusin J hit från norrland. Han, jag och syster J spelade både Bluff-stopp och stress ute på balkongen.
Efter att ha firat Js pappas födelsedag (som var i tisdags då han inte var hemma) med middag, tårta och presentöppning bestämdes det att Singstar skulle spelas. Js syskon köpte en PS3 för någon månad sedan och just singstar har de inte invigt. Så, det blev vår uppgift. Dock inte J.
Först slösjöng vi lite battle. Sedan gjorde vi lag- killarna mot tjejerna. Det är nämligen så att Js bror M är helt okej, syster A sjunger väldigt bra, kusin J var sådär, syster J är inte särskilt bra och jag är verkligen inte bra.
Så det kändes lite småjämt iaf.

Så hade vi tjejer väldig otur, dels utklassade A en av killarna på en låt, fast då gällde det bara att klara låten och det gjorde båta så det blev lika. Sedan råkade jag och syster J missa att välja vilken person vi skulle sjunga efter när vi hade duett och hon blev kille och jag tjej. När vi testade tvärtom efteråt gick det ljusår bättre! Jag kan helt enkelt sjunga mörkare toner och hon träffa ljusa toner bättre.
Killarna vann med 2 poäng till slut, men vi var minst lika bra!

Efter att syster A lagt sig, skola imorgon för henne, bröt även killarna upp. Det var dags för lite lan killar emellan.
Jag och syster J däremot fortsatte skråla för fulla muggar, i två timmar till- oavbrutet. Nej vi blev inte alls hesa...
Nu kände vi ändå att det var dags att bryta upp. Killarna spelar fortfarande men jag ska nog lägga mig. En dag imorgon också. Då ska jag gå en mil igen- andra gången denna vecka.
Bra väder idag. Blir det fint imorgon kanske stranden är lockande?
Bilden är tagen efter min första cykeltur på ca 7 år!

Inte tur tyvärr

Gjorde ju ett schema för denna vecka som jag faktiskt hållit väldigt bra. De allra flesta punkterna har ju genomfört. Bara två som jag inte har gjort så klart som jag borde. Ett av dessa är att städa. Det drar jag mig verkligen för till sista stund, men imorgon förmiddag är sista möjligheten sedan är det kört. Så upp tidigt imorgon och städa, jippi.

För övrigt har jag fått veta att tentan preliminärt är den 12 november, dvs den dagen jag ligger halvt däckad och hungrig i en sjukhussäng och roar mig... Inte en chans till att kunna skriva den tentan då isf.
Men ska ringa sjukhuset imorgon och fråga när nästa möjliga operationsdatumet är. Passar inte det så får jag ta operationen den 11 november och strunta i tentan. Omtentan är i mitten av december... Någon dag efter kurs nummer 3s tenta. Men isf får det duga.

Kräftskiva de luxe

Tretton personer var vi i fredags. Efter ett förslag från mig gjorde vi långbord i köket. I vanliga fall äter vi vid två bord i vardagsrummet, men då blir det så uppdelat, eller utomhus (men det var ju bara att glömma i fredags).

12 paket kräftor, plus räkor, och 9 baugetter.

10 öl, 5 cider, vin och läsk i mängder...


Alla fick varsin kräfthatt. Det är ju tradition! En tradition alla suckar åt och motvilligt följer, i början av kvällen, i slutet av kvällen sitter dock ofta hattarna kvar trots regeln att det endast är tvunget under middagen. Tror nog att de gillar det, innerst inne.

Jag stod med hattarna och kameran i högsta hugg när gästerna började anlända. "Ni vet vad som gäller!" ropade jag till dem och de skrattade och accepterade mina krav. Någon som vill ha kräftskiva med mig?





Till bords:



Efter detta blev det fika i vardagsrummet. Min favorittårta serverades. Godis, chips och jordnötsringar likaså.
Och säkert något mer som jag glömt.

Efter timmar av trevligt sällskap rullade såväl mina bröder +A, som gästerna familjen P, som jag och J, hemåt. Då syftade jag faktiskt inte på bilarna utan på att vi var så mätta...

Hejdå!

Äntligen ett datum!!

Detta är min sista vecka på lovet och jag har planerat in varje sekund i princip. Därför blir det dåligt med uppdateringar, men det kommer nog mer i slutet på veckan. Planerat så allt viktigt ska göras nu i början så jag får "slappa" de sista dagarna inför starten, typ.

Ett viktigt besked är iaf att jag fått operationsdatumet. 11 november är jag inbokad på KS. Ska få hem ett brev imorgon troligen med information. Kollade mitt schema, som inte finns ännu så långt fram, men om jag räknar på förra terminens datum så är det just 11 november terminens andra tenta kommer vara på. Typiskt.
På onsdag ska jag till universitetet i syfte att skriva in mig bland annat, får väl ta och leta reda på någon och se om jag kan få besked. Visar det sig vara olämligt så ska jag ringa KS och boka om tiden.
Skulle ju vara bra om tentan var den 10, så har jag fullt i tankarna med tentan fram till dess, sedan operation på onsdagen, då borde jag få komma hem från sjukhuset på fredagen och hinner vila 4 dagar innan nästa kurs börjar. I värsta fall missar jag några föreläsningar på den kursen men det kan jag ju ta igen.
Snälla håll tummarna för att tentan är den 10e!

Imorgon ska jag fixa pass, bland annat. Och en massa andra saker. Ja, ni får läsa senare det som är värt att läsas.
Nu blir det sängen!

För feg för mitt eget bästa

Vaknar av klockradion. Det första jag hör är Vilket år söker vi? Det året skildes staten från kyrkan, bla bla bla och Öresundsbron öppnades detta år.
-Älskling, det är 2000. Det är år tvåtusen. Jag är säker på det!
Man diskuterade när staten skildes från kyrkan år 2000 om kungafamiljen fortfarande måste vara av den "rena evangeliska läran" som det står i lagen eller inte, troor det är i 4 § Successionsordningen. Och de bestämdes att de skulle vara så, de omfattas inte av den religionsfrihet resten av medborgarna har. Och när jag flög hem från Dominikanska år 2000 flög vi över Öresundsbron och den öppnades senare samma år. Det ÄR 2000!

Tiden gick, låtarna spelades. Snälla få höra att jag har rätt! Snälla! En halvtimme gick och jag hade fortfarande inte hört något svar.
Gick ner, letade på deras hemsida efter numret. Hittade ett möjligt nummer. Ringer. Och en kvinna svarar.
Jag var så oförberedd och jag antar att min instikt säger "hellre fly än illa fäkta" för jag smällde igen locket på mobilen så samtalet bröts. 45 sekunder senare hör jag på radion hur en Peter/Petter kommer fram och hur samma röst frågar honom vilket år de söker.

Är det sant? Det är ju för sjutton inte sant?! Kom jag fram?!
Och ja, året var 2000.

Men Peter/Petter vann en stegräknare och även om jag vill ha en sådan så var det ju inte direkt en Wii eller något sådant som jag vill ha men inte riktigt vågar köpa (kostar mycket och beroende).
Men det är ju heelt otroligt.

Knarrande trappa saknas

Hör hur det knäpper i väggen där solen ligger på och bränner. Började tänka på förra sommaren och vår trappa. Det var då så varmt att träet svällde och trappan knarrade för minsta lilla. Fanns knappt ett trappsteg som inte knarrade. Detta var ett jobbigt problem då den som la sig sist väckte den andra, och den som gick upp först väckte den andra, bara genom att smyga nerför trappan. Något vi aldrig tidigare hade upplevt.
Och inte upplevt sedan dess heller.
Det om något är väl bevis på vilken "kall" sommar vi haft detta år. Inte det minsta lilla irriterande knarr har uppkommit pga värmen. Nog knarrar den på något ställe pga ålder, men inte så det är problematiskt.
Jag önskar att trappan hade knarrat denna sommar. Sol och bad är så mycket roligare under ledigheten, än sol och jobb eller ledighet och regn.

Sommar

Nu har jag duschat och sminkat mig. Gud vad sällan jag sminkar mig. Varje gång det är dags kommer jag på hur sällan jag gör det. När var det senast? Sminkade jag mig någon gång i tyskland? Tror jag gjorde det faktiskt. Och innan dess? Det var nog svärmors examen ja, 6 juni. Ja, det är ofta det!

Kläder har jag satt på kroppen nu också, jag associerar färgerna och klädseln med "sommar". Själv blir jag inte klok på den här sommaren. Gillar min mosters kommentar. Hon bor i Malung, vilket är den plats i Sverige där det har regnat mest i sommar. Hon skrev "Undrar om Malung har två årstider: vinter och höst. Här har det iaf inte varit någon sommar!"- eller något liknande.
I princip varje dag är hennes statusmeddelande på facebook "regnar igen".

Iaf så skiner solen nu, men tror intre vi vågar satsa på en kräftskiva utomhus. Lär bli kallt ikväll. Eller? Skulle vilja det, är så mysigt att äta ute.

Nu ska jag iväg och hjälpa moder och fader med allt fixande. Kamerabatteriet är laddat så ni får nog se bilder så småningom!
Ha en härlig fredag!

Jättegod, klassisk, middag

Ikväll ändrade vi oss och istället för köttbullar gjorde vi pannbiffar och åt det med färskpotatis, gräddsås, lingonsylt och stekt lök till. Det blev oerhört gott! Riktigt saftigt och perfekt.



Imorgon är det kräftskiva och därmed kräftor till middag. Jag längtar!

Nu la jag till en ny kategori: "Mat". Så kan jag skriva om mat och samla det jag äter på ett ställe (fast till årets slut kommer ju bilder på nya maträtter hamna i kategorin "Nyårslöfte 2009- Matsmak").

Evakuering

För övrigt har jag nog glömt att skriva att min morfar är i flyttartagen. Saken är den att i hans höghus är det dags för stambyte så alla måste evakuera. Morfar bor på sjätte våningen och det finns självklart hiss.
Men eftersom Murphy alltid hittar de bästa tillfällen att jävlas har han självfallet sett till så hissen har gått sönder nu i början på veckan (typ måndags). De delar som behövs för att laga hissen finns i USA, så det kommer ta sin lilla tid att får den lagad.
Igår påbörjade morfar och hans barn flyttningen och avslutar den idag. Folket måste ju flytta därifrån nu i dagarna. Så ner med alla möbler för dessa sex trappor och iväg till evakueringslägenheten. Den nya lägenheten befinner sig på femte våningen och den hissen fungerar som tur är! *Peppar peppar ta i trä*

 
Delar av igår och en stund nu ikväll såg det ut så här i Sthlm.

Mina kusiner fast på Rhodos

Mina två kusiner M och P, som varit ca en månad på Rhodos, kommer inte hem. Eller, hem kommer de fast mycket dyrare förstås. Apollo har erkänt att de har gjort fel, men någon hjälp verkar de inte ha erbjudit. Jag vet att det är viktigt att systrarna kommer hem i tid för de har ju lovat sin storasyster C att hjälpa till med det sista för bröllopet. Det går ju snart av stapeln! Så inte kan de vackert sitta och vänta på någon hjälp som kanske kommer från Apollos sida inte...

Se Expressens hemsida.

Glada nyheter

Redan igår kväll skred J till verket med sin plan. Han hämtade lister, sågade till rätt längd, skruvade och hade sig. Han invigde även tavlan genom att skriva hur man ska få vatten att se verkligt ut när man ser det i ett program i datorn, ex spel.
För mig är det mest grekiska men så länge han är nöjd är jag det också!




Imorse när jag vaknade hade jag fyra missade samtal på mobilen (måste ha sovit hårt). Shit vad poppis jag var då. Två från faderskapet och två från Sa. När pappa ringer en förmiddag mitt i veckan blir man ju faktiskt lite nervös, han brukar ju inte ringa då. Så ringde honom direkt och fick höra mycket goda nyheter, out of the blue var det. Jag lovade honom att inte skriva vad det var här på bloggen, inte för att det är särskilt hemligt men han är så skeptiskt mot att skriva ut saker så alla kan läsa. Och det är ju klokt iofs. Så ni får helt enkelt veta att något jätteroligt hände idag men inte vad. Snällt va?
(Kom ihåg att jag skriver boggen främst för att jag ska minnas, och iom att jag skriver så här kommer jag minnas vad jag menar. Så ledsen att det blir "säga A men inte B").

Sedan träffade jag Sa då hon skulle köpa kurslitteratur. Tösen började eftergymnasial utbildning igår! Hon följde även med mig till Systemet då jag skulle köpa ut åt mor. Typ. Kräftskiva på fredag och mamma har inte möjlighet att komma förbi systemet så jag erbjöd mig. Men det känns fortfarande som att jag är på förbjuden mark när jag är där. Kassörskan frågade faktiskt både mig och Sa om leg.
Sedan blev det Subway för Sa:s del och hon hade samma beslutsångest som alltid.


Åkte till mor och far för att lämna systemkassarna och stack till min nya tandläkare (den gamla gick i pension för en månad sedan). En jättetrevlig tjej i 30 årsåldern var det och flera gånger sa hon att jag hade fina tänder! Inga hål så klart. Ingen plack. Lite tandsten som togs bort och på min begäran skräddarsydde hon en tand åt mig lite grann. Har två visdomständer i nederkäken men det är inte säkert att de dyker upp, och inga i överkäken.
665 kronor gick kalaset på och vad ska man göra? Ta springnota?



Hem till mor och far och snacka med bror P som kom förbi. Stannade länge och åt där. Vi såg Valkyria- jag, mor och far. Sedan såg vi lite på Sverige-matchen mot Finland som vi ju vann med 1 mot 0.
Jag fixade moders mobila bredband-dongeln, och hennes nya mobil. Men sedan ville hon byta mobil i helgen istället så fick flytta tillbaka simkortet.
J kom förbi efter träningen och kollade lite på tv.

Jag och mor skulle kolla på skatteverkets hemsida när min skatteåterbäring ska väntas och efter att ha förnyat e-legitimationen som gick ut för 3 dagar sedan(!) och fifflat en massa står det att sidan är öppen på vardagar mellan 7.00-20.00. Ursäkta? Har de öppet och stängningstider på internet?!

Sedan for jag och J hem till oss.
God natt!

Vad dödar vad härnäst?!

Först kom
"Video killed the Radio star".
Sedan kom
"Internet killed the Video star".
Nu kom
"You Tube killed the TV star".

Fattar ni inte vad jag snackar om? Kolla You Tube!
Så klart.
(Följ länkarna).

Så vuxet!

Vet inte vad det är faktiskt. Men varje gång jag och J lånar den stora familjebilen känner jag mig så himla vuxen. Idag var det extra vuxet, med alla sju säten i bilen och takboxen på taket styrde vi kosan till K-Rauta. Ja, och där gick vi tillsammans med våra ringprydda ringfingrar och letade plexiglas. Vi pratade om brädor, isolering och betongsäckar, nu efter ombyggnationen i skärgården har vi ju faktiskt något att säga om dessa saker. Vi är inga nybörjare.

Sedan for vi vidare till Coop, ett gigantiskt sådant. Plockade upp en kundvagn på vägen och hämtade en sådan där "självscannings-grej" och siktade på alla våra varor vi skulle ha. Köpte 1800g köttfärs tex, för det blev så billigt om man handlade för mer än 300 kr, och köttfärs går ju bra att frysa in.
Vi köpte inget godis, läsk eller saft. Ingen snabbmat eller halvfabrikat (eller lingonsylt förstås?). Och vi handlade ingredienser till två olika matlagningar. Ikväll blir det lasagne och om någon dag blir det hemgjorda köttbullar.

Vi blev även sugna på pasta och någonting, hemgjord pizza och vår egengjorda potatissallad som typ är godast i världen. Dock köpte vi inte ingredienser till det nu, för vi vet inte när vi ska hinna laga det faktiskt. Imorgon kan vi inte laga något som tar lång tid och på fredag är det kräftskiva.

Sedan åkte vi hem och hamnade i "för-rusningen", dvs det var nästan rusningstrafik men inte lika illa som om vi åkt 20 minuter senare.

Jag tycker faktiskt det är mysigt att handla mat och sådant tillsammans. Ha lite egentid och diskutera vad vi vill äta och vilka märken man ska köpa. Vet inte om det är mig det är fel på eller om det är helt normalt?

God morgon

Så var det tisdag. Har väl inte hänt något superspännande i mitt liv sedan igår. Lyckades iaf ta mig ut och gå 2 km, fast det ömmade i tån. Men idag mår tån bra igen! Duktigt flicka.

Satt uppe länge och la upp foton på facebook, från hela sommaren i princip. Har inte hunnit med skärgårdsbilderna men allt från Hamburg, norrland och lite här och var bilder. Tog typ två evigheter att ladda upp, så spelade lite Super Mario här på datorn. Tur att man kan hitta rätt schyssta gratisspel på internet.

La mig långt senare än jag hade tänkt och är fortfarande trött. Fast jag sov en 10 timmar. Kanske sov för mycket? Men kändes inte som det.
Nu ska jag slita mig från datorn (kan ju inte vara bra att det första ögonen ser på morgonen är en datorskärm..?) och göra frukost.

Har lite idéer om vad dagen ska innehålla, men det är inget som jag längtar till direkt.
Idag står termometern rätt högt men det är molnigt. Ja, bara det är fint på fredag blir jag nöjd!


Självömkan

När jag får för mig något, typ som att cykla är bra för mig och det ska minsann vara roligt att cykla! Ja, då är det så också. Jag ska minsann cykla. Hela tiden! Överallt! Kul va?
Det bästa när jag får för mig bra saker är att det kan sitta i i flera år. Jag ger inte upp efter några veckor.
Den fasen har jag alltså redan kommit in i i cyklandet. Jag vill cykla. Min hjärna är inställd på turer jag nu kan ta med cykeln, som är för långa att gå.

Så jag bestämde att jag skulle cykla till Vby och tillbaka. Springer uppför trappan till sovrummet i syfte att byta till lämpligare kläder. Så långt kom jag dock inte.
Snubblar. Faller. Landar med hela kroppstyngden på ena stortån. Mitt i trappan.
Aj.

Tyckte synd om mig själv och ställde in cykelturen.
Det gör fortfarande lite ont i tån, känns som det pulserar i den liksom, fast det hände för snart en timme sedan...


Visst är stortån lite svullen..?

"Svenska tjejer" i Hollywood

Såg en film förut där man får se en tjej, med långt blont hår, komma ut från en flygplats. Hon har landat med planet från Stockholm, men har en norsk flagga på väskan. När en kille frågar efter hennes namn säger hon "Ingrid" med tysk brytning.
Kan de aldrig få det rätt?

Veckans träning

Tisdag: Promenad, en mil med mor.
Torsdag kväll: Bärhjälp vilket borde klassas som styrketräning i några timmar.
Fredag morgon/förmiddag: Bärhjälp vilket borde klassas som styrketräning i några timmar.
Lördag: Promenad, 8 km med mor.
Söndag: Cyklat drygt 11 km med Sa.

Inte så dålig träningsvecka va?! Riktigt nöjd faktiskt. Tänk om jag varit så aktiv hela sommarlovet...

Helgen

På fredag kvällen kom M och kusin U från Dalarna på besök till mor och far. Självklart åkte jag dit och umgicks med dem. Det visade sig bli en fullträff, de hade dessutom köpt med sig färsk äkta Marsipantårta!

Min kusin U serverar tårtan
Vi hyrde Hundpensionatet och såg den, rolig film var det!
De sov över och på eftermiddagen på lördagen kom jag tillbaka och hann träffa dem lite till.

När de åter farit till Dalarna gick jag och mor ut på promenad. 8 km i strålande sol, stekande hetta. Lite jobbigare var det än att gå den där milen på grund av det men vi klarade det!
Hem kom vi och bara några minuter senare kom J. Vi skulle ha "för-kräftskiva" för att se om kräftorna var goda som vi köpt. Det var dem!

J, far och mor på bilden. Vi satte oss i skuggan, trots att klockan var strax efter 18.

J var helt underbar igår. Han är den bästa som finns.

På kvällen satte vi oss och såg Taken, som rekommenderas! Jättebra film. Sedan såg vi Sunshine också, bra den med!
Vi sov över för J skulle se UFC live på TV4Sport. Bra när andra betalar för specialkanaler så vi kan bjuda in oss själva. Sändningen började svensk tid klockan 4.00 och höll på till klockan 8.00, ja på natten.

Upp idag kvart över 12. Faktiskt första gången jag sovit längre än typ halv 12 på hela sommarlovet. Inte illa det när man varit ledig.
Frukost och sedan träffa Sa, som varit bestämt i någon vecka. Vi skulle ge oss ut på jungfruresa. Första cykelturen på 7 år för mig, och något liknande för henne. Bra med två "nybörjare" sådär, så känner man sig inte lika dålig. Vi cyklade hemifrån oss till Maltesholmsbadet, vilket tog 25 minuter. Men det var så mycket fågelskit och fjädrar där så jag övertalade henne att vi skulle cykla vidare till Kanaan. Mycket folk! Vi parkerade cyklarna och solade och badade. Himla härligt.
Jag blev taggad att cykla mer, får väl se hur det känns imorgon... Sa blev avskräckt...  Tyckte det gick sjukt mycket bättre än jag trodde! Fattar inte hur man kan minnas så väl hur man gör när man inte gjort det på evigheter?!

Sedan bar det av hemåt igen. Först till henne, sedan till mina föräldrar. Lastade in min cykel i bilen och så körde jag oss hem till mig och J. Vi åkte och handlade på Coop alla tre och jag och J testade en ny asiatisk-inspirerad maträtt.

Mättande!

Sa köpte mat från Woken här på gatan istället. Nu har vi kollat på gamla videos sedan flera år tillbaka som jag hade på datorn. Från Sa:s Arbetslöshetsfest, som vi kallade det. Hon tycket inte om sitt jobb och sa upp sig och blev arbetslös- vilket vi ansåg värt att fira. Hon fick snart nytt jobb, detta var ju i högkonjunkturen...
J tycker det är jobbigt att se gamla filmer, han tycker han ser så ung ut... inte är han väl gammal nu? Sötnos.
Sa vill inte höra sig själv och tycker att hon betedde sig... ja... inte som hon mindes det kanske.
Jag är bara glad över minnena, och skrattar. Särskilt åt en "dagen efter" video. Hohoho.

Bilder från cykelturen får ni kanske när jag fått dem av Sa, inte vågar man ha med sig kameran till stranden heller...

Avlastning i skärgården

Jag sov inget nästan natten till igår och det blev stressigt när jag, J och svågern skulle med tåget hemifrån- vilket resulterade i en glömd handväska från min sida. En handväska som innehöll allt viktigt jag behöver ha med mig. Hann med tåget och kunde inte vända. Som tur var skulle svärmor och svägerskorna komma på kvällen så de fick ta med sig den. Jag var på grinigt humör och retade upp J, vilket resulterade i en tråkig färd till ön. På färjan började vi dock åter bli på bra humör och sedan blev det bara bättre. Typ.

Grejen var den att vi kom dit för att lyfta bräder, cementsäckar och isolering- egentligen inte mycket annat. Sedan blev det att vi skulle sova över för att fira S 10 års dag (10 var det visst, det är en stor dag!) och ta andra båten hem dagen efter, vid 10.
Men vad blir som man tänkt sig?

När vi kommer fram vid 12 får vi veta att båten som kör alla saker inte har kommit än. Vi äter lunch och kommer inte på något att göra i nyttoväg. Solen steker och vi bestämmer oss för att bada. Yeey. Lekte och stojade i vattnet och hade det himla skönt och mysigt. Underbart att bada i insjön.
Sedan la vi oss på stenhällarna vid huset och torkade för ännu hade båten inte kommit. Klockan 13 hade svärfar pratat med dem och de hade varit påväg bortåt på "andra sidan skärgården", så det var inte snart de skulle komma iaf...

Jag sätter mig och läser, M och J solar. Tom svärfar och Js morbror S hade ont om saker att göra. Allt hängde på att få dit materialet, sedan skulle det finnas massa jobb."Tisdag eller torsdag" hade de sagt att lasset skulle levereras, så de hade liksom gjort i princip allt annat man kan göra redan.
Klockan 17 kom svärmor och svägerskorna, med den sista båten ut (den vi hade tänkt ta hem egentligen) och ännu hade inte lasset kommit!
Klockan 18 fick vi besked att lasset var levererat på stora bryggan. Äntligen!

Alla begav sig till lilla bryggan och svärfar och svåger tog båten till stora bryggan för att ta över så mycket de kan i taget till lilla bryggan via båt. Vid ett tillfälle åkte dock styrlinan av och svärfar och svåger for rakt in i en klippa utan chans att styra undan. Det blev en liten skada längst fram på båten men det gick ingen nöd på den, och killarna klarade sig också.
Från lilla bryggan bar resten av oss upp det till huset. Det var fortfarande varmt, trots att det var kväll.
Jag bar en isoleringspåse fastspänd i en ryggsäck.
Vi testade alla möjliga varianter för att se vilken som var bäst.

För att ni ska få grepp om hur mycket det var kan jag ju lägga till att det var nästan 4 ton material som vi flyttade.
Klockan 19.45, fick vi blåsa av. Alla var hungriga och S väntade ju på att få sin födelsedag firad!
Vi rusade ner till insjön för att doppa våra svettiga och skitiga kroppar innan vi satte oss i svärfars hembyggda båt och får till nästa ö. Månen var riktigt stor och vacker och även solnedgången.
På den andra ön väntar S och hennes bror och mor. Köttet grillades, pommesen grillade i ugnen, tsatsiki blandades ihop... Middagen blev serverad vid 22.

Syskonen E (svärmor och hennes bror), tårtorna, och födelsedagsbarnet!

Jag och J fick ett eget jättefint rum med bred säng i ett annat hus än det vanliga. Hade fönster åt alla fyra håll och utsikt över östersjön. Verkligen fint rumt. Jag sov som en stock och vi blev väckta strax före klockan 8, då var det äta frukost fort och ge sig ut till andra ön för att bära vidare.

Jag och svägerskan J, som igår hade burit plank tillsammans i varsin ände, bytte uppgift och fyllde med svärfar att åka mellan bryggorna och hjälpa honom lasta i och ur båten. Slitit jobb, men vid kvart över 11 var vi klara med sista lasset.
Tur det för då sprang jag, J och svågern till insjön och badade och lekte i en halvtimme. Sedan var det att rusa upp, klä sig och springa hela sträckan till stora bryggan (en ganska bra bit att springa upp och ner med packning) för att hinna med 12-båten hem. Vi skulle ju åka hem kl 10, men valde att stanna och hjälpa till med det sista, hade tagit sådan tid för dem annars!

Så här långt har de kommit sedan sist (21/7) med renoveringen (inlägget med bilder på hur det såg ut då):



Sedan tog vi bilen och körde hem den, för resten ska köra hem ena båten på söndag.
Vi stannade och köpte glass på vägen. Svågern tappade han dock sin glass på marken...


Väl hemma läste jag ut "min" bok, rekommenderas till de som gillar deckare, och sedan lagade vi middag.


Skärgårdsplanering och annat

Låste upp cykeln idag så ska far pumpa dess däck imorgon, sedan ska jag ut på min jungfrufärd i helgen (nja... första på typ... 7 år iaf). Fast imorgon bär det av till skärgården på förmiddagen, som ni vet. Egentligen skulle vi hem vid middagstid men Js kusin S som är där ute fyller år (typ.. 11 kanske?) och hon vill jättegärna att vi också är med när hon firas vid middagen... och då missar vi sista båten hem. Så det får bli andra båten på fredagen hem istället då (första går klockan 5-någonting).


Vädret ungefär där vi är i skärgården, tror jag kan satsa på shorts va?

Tycker det är liiite jobbigt att vi ska sova över trots allt, om jag ska vara ärlig. Behöver inte säga exakt vad det är men jag har mina anledningar, vilket J förstår. Men får väl offra mig då. Men baske dem om våra råvaror är förstörda på fredag för att vi kunde tillaga dem som planerat imorgon kväll!

Annars så fungerar det trådlösa internetet nu hos föräldrarna. Så mor och jag har suttit med våra likadana datorer brevid varandra och surfat både på altan, i köket och vardagsrummet. Funkar bra det. Skulle fotat om inte kameran legat hemma... såg rätt kul ut.

Mor har köpt sig två nya filmer: Valkyria, som jag nog ska se framöver, och Taken, som jag läst gott om och lånade med mig hem. Själv köper jag inte filmer om det inte är väldigt speciellt, lite av en princip jag har mot IPRED-lagen. Fast köper mor "bakom ryggen" på mig kan jag väl inte annat göra än att acceptera det. Låna går ju bra, enligt mitt tycke.

Dags att packa för ett dygn då, ciao.

Enmilspromenad

Promenad
Idag gick jag och mötte mor 2 km bort, sedan gick vi tillsammans 8 km hem till henne. Så det blev en mil jag promenerade idag! Tror jag kommer känna lite träningsvärk i insida lår imorgon, men resten av benen verkar vara i form. Får se hur mamma har det imorgon som inte brukar gå fullt lika långt som jag i vanliga fall...
Nästa enmils-runda planeras bli på fredag...

Cykling
Imorgon ska jag ta med mig min cykellåsnyckel och låsa upp cykeln så fader kan åka och pumpa den på bensinmacken åt mig. Han vägrar ta med sig cykeln låst ifall någon skulle tro att han själ den när han sedan lägger tillbaka den i bilen...
Jag har inte cyklat på år och dagar, men cykla ska man ju kunna när man en gång lärt sig. Spinning har jag inte heller sysslat med så lär få grym träningsvärk efter min första cykeltur. Jag är nämligen så snabbtänkt att jag kommit på att en cykel tar en långt bort  och snabbt. Dessutom får man mer vardagsmotion om man väljer cykeln till sträckor som är för långa att gå istället för andra färdmedel. Så ska göra mitt bästa för att börja tycka om att cykla nu. Någon som vill ta sig en cykeltur med mig?

Planering
Annars har kräftskivan blivit bokad med familjen P enligt tradition. Dessutom verkar det som hela gänget på båda sidor kan komma och det var verkligen inte igår. Tex brukar M alltid ha börjat skolan uppåt landet och därför inte kunnat vara med men nu fick vi till det!

Sedan verkar det som att vi på torsdag morgon far till skärgården igen som byggarbetare. Härligt! Ska bli kul att se hur långt de har kommit sedan sist!


Leva i nuet

Jag har lite svårt att leva i nuet, om jag ska vara helt ärlig. Jag tänker framåt hela tiden. Vill ha planerat, ha idéer, veta vad som väntar. Ha något att se fram emot.

Detta tar sig i uttryck på flera andra sätt. T.ex. skriver jag ju blogg för att jag ska minnas i framtiden vad jag gjorde och tänkte nu. Ett bra sätt att minnas, fast egentligen skulle jag ju kunna lägga tiden jag lägger på bloggen på att leva istället. Egentligen. Men det vill jag inte.

Sedan fotar jag massor när kameran är med. Jag har ju blivit något av en fotograf i mina kretsar eftersom jag alltid tar massa bilder. Som min bror M en gång uttryckte det "Men du lever ju genom kameran". Och ja, det är ju också ett sätt att inte leva i nuet. Jag tar bilder nu, så kan jag se på dem sedan och lättare minnas vad jag var med om.
Istället för att bara leva genom det fullt ut när det händer. Jag är lite knasig.
Och nu när semestern börjar lida mot sitt slut och jag har gjort mer än jag hade tänkt mig denna sommar i semesterväg, ja då börjar jag tänka på nästa sommar. Vad ska vi hitta på då?
J blir ju något trött på mig kan jag säga. "Men, vi kom precis hem och du börjar prata om vart vi ska resa nästa år?!".
Ja, fast det har sina fördelar det med, för då kan vi spara ihop tillräckligt med pengar och är medvetna om åldersgränser och priser på ett helt annat sätt. Om man lever i framtiden har man iaf koll på vad som gäller när framtiden är nu.
Fast jag skulle gärna leva mer i nuet också, för en dag är inte framtiden där längre och då är det bara nuet kvar!

Shoppeli Shoppela

Studentkort
Ikväll åkte jag och J moppe till Fridhemsplan för att besöka SL center. När man ska köpa Studentkort i SL-trafiken kan man nämligen endast köpa dessa på SL-center och utvalda pressbyråer. Närmsta stället för mig är Fridhemsplan (och hur sjutton ska man ta sig dit för att köpa SL kort hade de tänkt sig? De flesta bor väl inte på gångavstånd heller? Tacka vet jag moppe (för bil vill man ju inte åka med i stan)!). Nästan alla som var där skulle köpa just dessa studentkort, resten var turister förutom en som var en söt gammal tant. Alla andra kort kan man beställa på nätet och få hem och även få ett nytt gratis om man tappar bort kortet, icke student! Här måste studentleg visas och de skriver in personnumret och tittar när man skriver dit sitt namn. Storebrorssamhälle. Varför kan inte vi få ha sådana där Access-kort som alla andra får? Bara skriva in all info i korten istället..?
Nåväl, där brände jag 2220kr iaf, men nu har jag kort till sista december- nåde den som försöker sno mitt kort!

Shoppning
Sedan mötte vi upp mor och hon shoppade loss och hade oss som åsiktspanel. Det blev en SodaStream och en trådlös router. Det blev en Netbook, dvs en mini bärbar dator (likadan som min) och en datormus. Sedan hämtade hon ut fyra jättepaket med varor hon beställt från nätet.

Kräftköp
Vi mötte far och åkte och handlade middag. Pappa fick i uppgift att gå in i affären medan vi passade allting i bilen. Han kom ut med beskedet att det vi tänkt äta var slut, med sig hade han en baugette och ett paket med kräftor som var extrapris på. Han gick in igen för att köpa det vi bestämt som andrahandsval till middagen och kom ut med rostbiff, potatissallad och ett till paket kräftor. Kräftorna var en per kund, och han var ju kund två gånger. Jumbokräftorna från Kina hade kostat 120 kr och kostade nu 50 kr. Mamma och jag begav oss in i affären och köpte oss ett paket var till.

I kassan satt D, en gammal granne och kompis till min storebror M.
När han ser mig och mamma (enda kassan öppen) säger han:
- Å hej A (min mamma)! J (min pappa) var precis här.
- Jasså var han? säger mamma.
- Vilken slump, svarade jag ironiskt.
D är tyst en kort stund innan han mumlar för sig själv:
-Han köpte också kräftor...
Så är mamma klar med sitt köp av schampoo och kräftor, och han scannar in min chokladkaka och kräftpaket och då verkar polletten trilla ner.
- Jaha... ni kör den stilen. Nu blev ni allt påkomna! säger han med ett stort leende.
- Ja, hehe, säger vi.
- Ja, trevlig kräftskiva då!
Mamma och jag rusar fnittrande ut.
Fyra paket för 200 kr!

Imorgon
Sedan for vi hem för att äta och koppla upp teknikprylar. J stack på träning. Imorgon är vi bjudna på middag igen. Jag och mor ska först gå 8 km innan vi anländer till middagen pappa ska laga. Sedan ska J hjälpa till att fixa det trådlösa nätet- för det vågade jag mig inte på...


Bokköp
Förresten så beställde jag den sista boken för kurslitteraturen idag, fast ska köpe två till saker förstås. Tar det lite pö om pö så känns det inte lika dyrt med litteraturen. Passade även på att beställa Den hemlige kocken för 30 kr på Lycknis. Ska bli spännande att läsa!
Och dessutom har jag fått hem Hypnotisören nu så han och jag ska mysa ikväll.

Borta bra men hemma bäst

På lördagen var vädret rätt dåligt. Vi hann leka lite utomhus. Kastade boll mellan oss och andra halvan av gänget skulle försöka fånga den. Svägerskan J och kusin I paddlade kanot runt ön en kort bit från oss och de andra kusinerna och syskonen badade och bastade på kvällen. Annars blev det mycket kortspel, och vi tittade även på Star Wars episode 2. Fler filmer och bus.

De andra var fascinerade av storleksskillnade mellan svågerns tallrik och kusin Is:

Internetsladdar gjordes och det bjöds på tårta på kvällen:


På söndagen gick vi upp tidigt och åt frukost och klockan 8.20 rullade vår bil ut ifrån tomten. Kusinerna (och farfadern) viftade hejdå på samma fågelaktiga-vis som vanligt. Detta är ett påhitt från farbror Js gotländska hustru A. I deras släkt säger de hejdå på detta vis och sedan några år tllbaka gör vi det med. Försökte ta bild från bilen, inte så bra men ni kanske fattar ändå?


På väg hem. J övertog ratten och körde i en och en halv timme i mitten på bilresan, så hans pappa fick sova lite till. Klockan 17.20 rullade vi in på tomten här hemma. 9 timmar i bilen. Det enda vi stannade för var en tankning och en toapaus. Resten var vi på rull.
Fuskigt då när min pappa och farmor åker från Jämtland, 50 mils bilresa, och åker klockan 10 därifrån och ändå är framme före oss. Då förstår man kanske hur långt det är...

På söndagskvällen såg jag och svägerskan J Star Wars episode 3 här hemma, för att kunna knyta ihop påsen. Nu har vi sett alla Star Wars filmerna sex kvällar i rad! Jag som bara hade sett en av dem innan och det för ett halvår sedan.
Sedan åkte jag och J och handlade frukost och middagsingredienser innan affären stängde klockan 22 (älskar att de har öppet så länge) och sedan såg vi på ett serieavsnitt där det var med en Star Wars-referens som jag fattade! "Yeah, sure Obi Wan". Så nöjd att ha sett dem nu!

länk i bild.

Idag är det måndag och solen skiner från en blå himmel! Js familj har redan gett sig ut i skärgården och vi ska dit iaf en dag under den kommande veckan. För tredje gången denna sommar. Kanske börjar jag bli lite bortskämd med vacker natur? Fast det är som arbetskraft vi ska dit förstås...

En fredag med kusinerna

Vi började morgonen igår med att leka gymnaster. Ja hur ska man annars likna det vi gjorde? Olika sorters styrketräning, handstående, hjulningar, handstående nedrullningar, handvolter...

Sedan började vi leka igen, med lika många i varje lag. Först tjejerna mot killarna och sedan mixade lag.


Sedan blev det lite boxning igen...


Tjejerna läste Twilight-serien...


Massage-dags:




Det började spöregna så kusin J och I, svägerskan J och jag gav oss ut i regnet,
min J kom också men vände snart då det blev för kallt.


Det avslutades med ett rejält bad av I med kläder på,
och dopp av benen av svägerskan J och kusin J.


Vid middagen diskuterades LAS och arbetsrätt bland de äldre i sällskapet.
Insåg att det är frustrerande att vara inläst på lagens mening bland "gnälliga gubbar".

Efter Star Wars episode 1 hoppade katten upp i knät på mig igen. Jag hade dessutom flätat hela håret på mig själv under filmen, och detta tyckte svägerskan A skulle foto-dokumenteras.
Ser det inte ut som att jag är utomlands?


Gruppfoto på gårdagens Star Wars-gäng:


Här har vi LAN-gänget:

Gah vad lång tid det tog att ladda upp bilder!

RSS 2.0