Bildinlägg

Earth Hour hos oss:


Idag var det lite vårkänslor i Sthlm, ljust ute och doftade lite smått vår. Kvittrande fåglar...


Men än ligger lite snö kvar på ängen...


Så var jag på föreläsning och därefter köpte jag litteratur till nästa kurs. 7 böcker ska vi ha, varav 2 är ny upplaga. De andra 5 köpte jag i andra hand. En av de nya som ny, den andre har inte kommit riktigt än...
Så 6 böcker, varav 5 på rea. Vad hamnar notan på? 1410 kronor. Och den bok jag har kvar ska kosta 300-någonting. Åh vad roligt. (Handlade för övrigt i en affär som har samma, eller någon tia mer än internetbokhandlar har, så inte någon dyr affär i stil med Akademibokhandeln inte).Jag slutade 15, Sa slutade 15. Vi bestämde att vi skulle ses i Solna centrum och hänga ett tag. Därefter åkte vi till Vby och sedan hem till Sa. Där vi färgade hennes hår och jag filmade roliga filmer som icke är till för andras ögon än våra. Vi vill inte skämma ut oss ju!


Dags för middag huh?!

Halloj i stugan

Tentan är skriven. Sex frågor på 4 timmar, alltså i genomsnitt 40 minuter per fråga. Trodde jag skulle vara lite snabbare och hinna med en genomgång, och jag fick rätt. Allra först bläddrade jag igenom häftet och öglade frågorna, ingen EG-fråga- YES, det hade jag nämligen inte pluggat ett enda dugg. Bra prioritering med facit i hand! Jag började med rättsfallet som står sist i frågehäftet, det är obligatoriskt moment så vi visste att det skulle vara med. Sedan hoppade jag mellan frågorna beroende på hur frågan kändes och hur redo jag var inför den och hur rolig den verkade. När jag väl började på en fråga så avslutade jag den också. Rättsfallet tog 15 minuter. Efter 45 minuter hade jag klarat av den och 2 frågor till. Vilket tempo. Saktade ner och tänkte att jag hade över 3 timmar kvar och 3 frågor kvar. Det är lugnan.
Käkade en banan och fortsatte. Käkade en till banan (snodde två imorse) och fortsatte. Med 45 minuter kvar av skrivtiden ansåg jag mig ha skrivit klart. Läste igenom hela tentan och svaren och upptäckte ca 3 missar jag hade gjort (använt fel term tex), och jag förtydligade och skrev om vissa delar så det skulle vara läsbart. Inte ofta man skriver för hand i syfte att andra ska läsa längre, allt ska ju lämnas in dataskrivet.
Med 20 minuter kvar lämnade jag in tentan och lämnade salen.
källa
Här inne satt halva klassen (ca 150 personer) bland annat jag.

Ja, det finns saker jag vet att jag missat. Ni vet dessa småsaker som man alltid glömmer några av. Ja, tex ren och allmän förmögenhetsskada. Men jag skrev om adekvat kausalitet i en annan fråga, vilken någon missade.
Men helhetsintrycket  är att det omöjligen är underkänt. Då blir jag mycket, mycket förvånad. Det känns faktiskt som att det borde vara bättre än betyget B (skalan är AB, BA, B, U(nderkänt)). Så ska bli spännande att se resultatet sedan. Fråga mig hur det känns då istället.

Men det är svårt att avgöra hur det känns. I vanliga fall är jag supernervös och stressad en vecka innan, och på natten kan jag inte sova. När det sedan på/efter provet känns bra har det gått rätt dåligt, när det känns dåligt har det gått jättebra.
Så hur ska jag tolka mina känslor nu? Inte alls nervös, sover bra, känns bra efter..?

Nåja, nu har jag gjort mitt. Ikväll ska jag slappa, imorgon börjar allvaret igen. Prov i en liten kurs nästa tisdag, och inlämningsarbete den 14 april (första dagen efter påsk) är det som gäller då. Härligt härligt.

källa
Här har vi "självmordstrappan" som leder till Laduvikssalen och Värtasalen där tentamen sker.
Känns det dåligt efter kan man alltid hoppa (finns inga staket bara räckena som syns där), skojade faddern B med oss en av de första dagarna på terminen under en rundvandring.
Han ångrade sina ord direkt efter uttalandet. Självmord ska man inte skoja om.


Tillägg 21:57:
Det tråkiga med att inte ha stress och ångest inför tentan är att det inte blir något som släpper när det är över, en "det lyfter från axlarna"-känsla. Jag missar liksom frihetskänslan nu när det är över.
Jag som vill sjunga:
I'm free to do what ever I, what ever I choose and I sing the blues if I want!
Men känslan sitter inte riktigt där, kanske efter tentan den 4 juni, då det faktiskt blir sommarlov och jag är fri i några månader. Då ska jag sjunga för fulla muggar.

T som i Tenta

Dagen D. Snart tenta. Nervös? Nja inte direkt. Men...
Jag går ju på penicillin sedan en vecka tillbaka. Några av er kanske vet att man kan bli dålig i magen av det. Vilket jag har varit i en vecka. Så den näring jag har ätit under senaste veckan har liksom mest bara... runnit förbi mig. Jag känner mig faktiskt svagare och svagare för varje dag. Denna dag började med att jag blödde näsblod, bara apropå ingenting. Det brukar jag sällan göra. Inga bra förutsättningra på en tenta. Känner mig rätt matt ärligt talat. Som tur är har jag sovit bra hela veckan iaf. Värsta mardrömmen skulle väl vara att svimma i tentasalen eller något, och folk tror att det är för att jag är stressad när det inte är så... Svimma har jag aldrig gjort.

Har gjort mig två ostmackor att ha som lunch, en flaska vatten och en flaska cola ska med också. Tänkte nog sno en banan av Js föräldrar innan jag går så får jag lite frukt i mig också. Banan brukar göra magen hårdare också.. så det kan vara bra för lilla mig.

Nåja, back to business.

Earth hour

Snart Earth hour!
Är ni med?!
Plugg är det enda jag känner till.

Seg start idag igen. Var på Universitetet klockan 11och körde igång genom att titta på gamla tentor. Klockan 12.30 gick jag och T ut och snackade med varandra och J som tog paus utanför. Klockan blev snabbt fem i 1 och klockan 13 tänkte vi ta lunch så blev en lunch på 1½ timme där tyvärr, 12.30-14. Nåja. Pizzan smakade bra. Liksom gårdagens hamburgare.. Aja det är tentaplugg! Lite belöning måste man få.

Fortsatte med att repetera Associationsrätt som jag känner mig rätt dålig på, och skadeståndsbedömning som jag inte hade något grepp om direkt. Sedan satte vi oss och gick igenom en gammal tenta tillsammans, jag och T. Nu var dock T så trött att han mest skälpte än hjälpte. Klockan 18 stängde bibblan och vi beslutar oss för att dra till Student Palatset. T som var väldigt trött hoppade dock av hem på vägen för att ta en powernap. Jag for vidare och repeterade igen Associationsrätt och skadeståndsbedömning. Och skummade lite andra saker.
Sedan kom T och var mycket piggare. Vi började med en jättebra studieteknik. Eftersom det är sex frågor på tentan och vi har 4 timmar på oss innebär det 40 minuter per fråga i snitt. Därför satte vi oss på olika håll i samma tysta sal och klockade så att vi måste vara klara med frågan inom 40 minuter. Vi hann med 3 frågor, och alla på under 40 minuter styck. När vi var klara med en fråga gick vi ut tillsammans och berättade vad vi skrivit ner (skrivit som om riktig tenta). Skrev vi samma saker? Samma paragrafer? Varför skrev du den? Jag skrev den här för att... osv. Motiverade våra svar så vi verkligen var säkra på det. Sedan kollade vi facit.

På första tentafrågan om avtal kände vi oss förberedd och säkra. Dock hade jag nog fått 2½p av 5p där. Varför? Jo jag missade småsaker. Småsaker som jag tänkt men inte trott var väsentliga. T skulle nog få 2 p på den. Vi lärde oss en läxa, skriv ALLT du kommer på, med lagstöd. Hellre skiva för mycket som passar in än missa något som krävs för poäng.
Vi satte oss med skadeståndsrättsfråga. Gjorde samma process, och... båda fick 5 p! Fullpott!
Nästa vi tog var Associationsrätt. Hade tur, den frågan var något jag hade koll på. 3p var solklart, 4p får man om man har motiverat bra, och 5p om man har motiverat utmärkt. Jag skulle ha fått 4-5p där. Kändes grymt skönt på en Associationsrättsfråga!
Sedan var klockan 22.20 och de stänger 22.30 så vi packade ihop och gick hemåt.

Trötta T drack ett glas cola till lunchen, pizza (vi åt ingen middag), och en burk cola till till fikat. 4 muggar kaffe. Åt en kanelbulle och ett wienerbröd.
Jag åt pizza och drack ett glas cola till det. Sedan en burk cola på fikat. Sedan var det vatten som gällde.
Känns konstigt att han var trött som ett as och jag pigg som en gök?

Nä nu ska jag ta lite helg! Imorgon blir det nog 10.30-17 jag pluggar. Yiha.

Tentapluggis

Pluggat 11-någonting till 21 idag. Då stängde biblioteket, hade gärna suttit någon timme till var verkligen på g!
Har ingen som helst panik för måndagens tenta. Kan jag allt tro? Nix! Men vadå. Man har ju facit där. NÅGONSTANS i denna flertusensidiga lagbok finns ju svaret. Ska bara hitta det också.

Imorgon vet jag inte när jag pallrar mig bort, men kommer sitta ett tag imorgon iaf. Någon helg blir det inte tal om. Funderar på att sitta till 22.30 då det stänger på ett visst ställe. Då hinner man med mycket om man bara är pigg.
Fick veta vilket ämne jag fick i nästa kurs. Man ska skriva ett PM om ett utvalt ämne, de ger en det. Jag fick Upphovsrätt på Internet. Woho. Vem hade precis projektarbete om Upphovsrätt med fildelningsperspektiv? Moi! Okej, inte fildelning denna gång, utan spridning av musikfiler och länkning. Men ändå samma lag, som jag nu känner till en del. Expert på upphovsrätt finnes här, kan man ju med befogenhet säga. De andra lagarna blir det dock lite tunt med... Nåja, icke valbart denna gång iaf.

Lite avis på W som ska till Portugal imorgon. Lite förvånad att AS redan hoppat av plugget och nu befinner sig i Florida. E som rest bort på tävling i Vinslöv. P som kom hem från Oslo idag....
Jag vill också resa.

Frågade J för någon dag sedan "vill du åka utomlands i sommar?", han svarade "ja". Jag fick en chock! Han har varje gång hittills denna vinter sagt "vi får se. Kanske. Om vi har råd."
Som om jag inte skulle skippa utlandssemester om vi inte 1. hade råd, 2. hade tid.
Suck, karlar.
Iaf. Det kanske blir av i år då. Vi siktade på vartannat, men förra året hanns det inte med och vi hittade ingen bra resa. Så har inte varit utanför norden sedan 2006. Nåja. Vart ska man resa någonstans då... Vi har en del på semesterkassan nu, så lite valmöjligheter har vi :-)

Vi på Finlandskryssning. Känns lite som Titanic tycker jag...

Gäsp

Det är onsdag? Jag hänger inte med alltså... Nu blev jag trött. Orkar inte ta min promis till affären och köpa mjölk som tänkt. Nåväl, får klara mig en morgon utan det.
Ikväll blir det våfflor. Våffeldagen, det kan ingen ha missat. Ja, det blir ikväll, senare. Till kvällsfika typ. Till middag blev det rester för J skulle rusa på träning och vi hann inte med. Jag har suttit på studentpalatset med T till 17.30, gått igenom 2-3 gamla tenor tillsammans. Känns... varierande. Vissa saker sitter, vissa tror man sitter men när man kommer till kritan så gör de inte de, och vissa saker har vi aldrig berört så hoppas inte sådana frågor kommer på vår tenta. Imorgon ska jag göra fler. Har typ 6-7 tentor kvar att gå igenom, och några till. Måste läsa rättsfall, och termer. Suck ja... Hård vecka. Undrar hur det gick för E som lovat bort sig på tävling i en annan stad tor-sön och inte kom ur det löftet. Hon skulle alltså vara färdigpluggad idag.
Nåja, det känns halvt bra. För trött för att känna efter. Men lite depp blir man när man inte vet hur man ska svara riktigt.. jaja.
Orkar inte tänka på det. Nu ska jag se slutet på Andromeda Strain som gick på tv i fredags (första delen fredagen före det). Höres...

Hänga i köket

Idag har jag stått för matlagningen. Lasagne. J har varit med och coachat mig hur jag ska göra hela vägen och kommit när jag ropat. Har gjort köttfärsås och bechamelsås, lagt ihop hela kittet i en smörjd form och då med plattor emellan så klart och in i ugnen. Låter lätt va? Jo, var inte så svårt. Dessutom gjorde jag bara illa mig en enda gång. När jag hällde upp bechamelsåsen så rann det ner lite på utsidan av kastrullen. Min reflex blir då som med sockerkakssmet och jag drar fingret längsmed utsidan och fångar upp såsen och stoppar in den i munnen. Mitt pekfinger och min tunga klagade lite, men det var iaf inte så illa.
Ska kanske inte ropa hej än heller, lasagnen är inte uttagen ur ugnen än...

När jag lagade mat kom jag på lite köksgeråd som vi behöver. Och eftersom jag fyller år om några veckor tänkte jag skriva ner det här som en påminnelse, annars kommer jag ha glömt det när mor frågar.
Så mamma, detta behöver vi:

Äggklocka, vår fina svenska viking har gått sönder tyvärr (tar gärna en likadan igen, eller annan söting).
Stekpanna- stor, vår har inte längre någon platt botten utan är välvd...mycket opraktiskt.
Kanske en STOR gryta, praktiskt vid currykycklinggrytalagning, så slipper vi låna av svärföräldrarna.
Bestick, främst vanliga knivar, för de bara försvinner hela tiden...
Matlådor, vi hade oändligt många. Nu har vi typ 4? Inte tillräckligt!

Se detta som en början på en önskelista!

Så här ser lasagnen ut för tillfället, och J programmerar (ibland krävs gammalt hederligt papper och penna):


Här kan ni se att mitt öra tom är rött på utsidan. Sedan har jag jordens hetaste frisyr ikväll, allt på ena sidan:

Dagens

Humör: Nja, upp och ner
Gjort: Pluggat, varit på VC, äter lunch nu.
Planer: Äta upp, plugga, ta tablett...
Ser på: Dataskärmen och ut genom fönstret
Lyssnar på: Inget speciellt
Läser: Himla Makter
Dricker: Oboy, gjord på "svart" mjölk.
Äter: Blodpudding till lunch, lasagne till middag.
Bästa: Kanske blir frisk snart nu när jag fått penicillin.
Sämsta: Att inte vara helt frisk och är trögstartad med tentaplugget.
Väder: Vinter med snöstorm, vår med strålande sol och blå himmel- om vart annat.

Penicillin

Så har jag varit på vårdcentralen och visst har jag en infektion i örat. Fick recept på penicillin och gick och hämtade ut burkarna på apoteket. Ja, burkarna. Två stycken. Ska äta 3 tabletter dagligen i 10 dagar. Hur många tabletter finns det i en burk? 20. Alltså behövde jag 2 burkar, och betala dubbelt. Så går det tydligen. De ska tas en timme efter mat, eller två timmar före. Lite klurigt det där. Tror jag ska försöka mig på en timme efter mat, verkar enklast att äta frukost och ta tablett en timme senare, äta lunch 3 timmar efter frukost och tablett en timme senare. Än tvärtom.
Lite klurigt på tentan på måndag, jag brukar äta lite allt möjligt under tiden på tentan och nu måste jag tänka på tablett intag, som om jag inte har tillräckligt i huvudet redan...

Var samma läkare som J var hos för ett par veckor sedan. Eftersom det var första gången jag var på den vårdcentralen fick jag skriva in mig också och välja läkare. Js läkare var full och de andra namnen sa mig ingenting så fyllde inte i den. De får välja åt mig, jag har ju ingen aning om vem som är bra. Förhoppningsvis behöver jag inte gå dit igen.

Nä nu ska jag äta lunch, sedan ta tabletten typ halv 5-5. Efter lunch blir det mer plugg. Vilken konstig dag detta har varit.

Öronvärk

Uscha. Jag har ont i ena örat. Det går inte för sig! Det tom rinner i det. Så imorgon blir det till att gå på öppna mottagningen på vårdcentralen och se vad de kan göra åt det. Bara det att läkarna ofta blir så osäkra på mina öron när de ser ärren i dem och så... Nåja, det kommer iaf inte kosta mig något.
Så pga denna öronvärk och att jag är trött gav jag upp i bibblan idag. Gjorde det jag absolut måste och inte mer! Tog mitt pick och pack och stack hemåt. Mötte M på tbanan så fick sällskap och nu ska jag träffa mamma och kusin L.
Sedan får vi se om det blir mer plugg, imorgon måste det iaf bli av. Tentan närmar sig...

Från dopet igår

Dop nästa!

Nu ska jag och J strax fara på dop! Mitt kusinbarn Wincent som ska döpas.
Jag har slagit in presenten och är rätt nöjd med utfallet. Se här:


Så här ser jag ut också. Blev en av de nya klänningarna.

Skäms nästan att ha en "spegel-foto"-bild...

Gav mig på en fläta över huvudet också.

Första gången någonsin jag ger mig på den frisyren...

Klänningar


Den här har jag hemma nu både med vit och svart bakgrund. Hur snygga som helst! Kärlek!
Finnes på Halens!Även denna sötnos har jag hemma nu! Har fått pippi på klänningar! Sjukt söt!

Här bor jag

Var inne på Blocket och tittade på hus. Märkte att det till höger finns en generell beskrivning av områdets innevånare som Experian sammanställt. Blev självklart sugen på att se vad de säger om mitt område som jag anser vara väldigt mycket åt ett visst håll... Hittade ett grannhus som de lagt ut för försäljning och nog tror jag att den listan träffar ganska rätt.. Så här beskrev de om mitt område:

OM OMRÅDET:
* Många medelålders gifta par med barn
* Främst villor byggda 1951-1990
* Ovanligt många jobbar med finans
* Intressen: segla, utförsåkning & golf
* Lägger pengar på båttillbehör, dataspel & vin
* Sportbilar & minibussar mycket vanliga
* TV-tittande: ekonomi & golf

Mm... de känns som mina grannar faktiskt...

Grattis på födelsedagen!

Idag fyller världens bästa Peter 31 år!
Ha den äran käre bror!
Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år,
ja visst ska han leva, ja visst ska han leva, ja visst ska han leva uti hundrade år!
Farmor, 92 år, tycker att man ska sjunga "lyckliga år" istället. Hundra är väl inget att sträva efter...
Hon är så go vår farmor.

Här har vi födelsedagsbarnet!

Ta det liite lugnt ikväll iaf så du pallar med veckan också!

Av mig och bror M, med partners, fick han en parfym i märket Guess.

Har precis kommit från firandet av honom och sedan skjutsade jag hem alla gäster. Har idag kört genom de två farligaste rondellerna, Brommaplansrondellen och Ankdammsrondellen. Hua, men det gick bra. Trodde inte det skulle vara så mycket bilar ute en lördag eftermiddag bara...

Varför jag är borta

Om ni undrar var jag tagit vägen så är det tentapluggsperiod nu. I torsdags satt jag i biblioteket 10.15-17 med en timmes lunch och inga andra raster. Igår satt jag på föreläsning 8-10 och sedan i biblioteket 10-16.30 med en timmes lunch.
Nästa vecka jag jag försöka orka 9-17 varje dag i biblioteket. Hittills går det ju bra.

Här är största delen av tysta avdelningen, visst ser det fint ut?!
Rätt lugnt där på förmiddagen.

Igår skulle Js kompis S komma hit på öl och pizza så jag tänkte att de kanske ville vara i fred och passade på att hälsa på mamma och pappa. Bror Ps present inhandlades och doppresenten från mig och J är klar och ska bara slås in.
Ja, för idag fyller brorsan år, nytt inlägg om det senare, och imorgon ska vi på dop för mitt kusinbarn!

Pappa hade gjort räksmörgåsar till middag som var goda och vi hade trevligt. Förutom när pappa pratade när Måns sjöng i Så ska det låta, då skrek jag och mamma "TYST". Nåja, så kan det gå.

Sedan lyssnade jag och mamma igenom hela bandet jag spelade in från 1995 (en snutt var 1997 och en 1998 också). Riktigt roligt att höra, vi fick flera goda skratt! Jag blev lite rockigare och plockade fram gitarren (en ostämd en med tre strängar), plingade på den och sjöng lite coolt på olika låtar. Avslutade det hela med "Yeeah". Ashäftigt.
Sedan hittade jag på en egen låt. Som inte var så tokig. Men ni får inte sno titeln! Den är min och har varit sedan 1997! Okej, den handlade om, och hette: Pojkvaskern!
Vilken 9 åring döper en "rock"låt till Pojkvaskern? Jag och mamma vikte oss dubbla av skratt.
Mamma sa en del roliga saker också, men jag ska inte skämma ut henne här. Och alla andra som var med på bandet. Men mest jag. Shit vad jag pratade, sjöng och allmänt lät. Verkligen en högljudd unge!

Sedan åkte jag hem och J mötte mig vid tbanan här hemma, då skulle S också åka hem så var bra tajmat.


Även på toaletterna är vi intellektuella. Det förekommer en del klotter på toadörrarna:


Vi hjälper varandra också, snälla som vi är. En person har frågat
"Sedan när är demokrati samma sak som tyranni? 1984?"
Och svaret kommer här (även frågan ovan men lite otydligare):

Tungt va? Mm.

När jag tog dessa foton märkte jag en sak. Fläkten man blåser torr händerna med startar av blixten! Är inte det coolt så säg?! Så det var jag naturligtvis tvungen att visa gårdagens pluggkamrater: E och A. De höll med- coolt!

Vill ni ha en advokat med Nirvana tröja? Vi skojade om det igår, finns alla sorter!

Prisa Gudarna

Idag är det en STOR dag.
En händelserik dag.
En dag vi aldrig trodde skulle komma.

För 21 år sedan skulle snart min mamma nedkomma med sin enda dotter (=jag). Det i sig är ju riktigt fantastiskt, men det är inte det som är grejen nu. Då hade mamma och pappa en bil som kallas för Bofen, för regristreringsskyltens bokstäver var BOF. Det var en höjdarbil. Så föddes jag. Med höftfel. Jag hamnade i skena och Bofen var för smal för vår familj i och med min skena. Det var bara att sälja Bofen och köpa Volvon. Detta var 1988-89 någon gång,  Volvon föddes -87 om jag minns rätt..
Volvon är väl pappas sämsta bilköp någonsin. Nästan direkt började den krångla och reparationerna kostade skjortan gång på gång. Till slut hade pappa lagt så mycket pengar så han kunde inte ge upp, Volvon skulle bara funka. Vi syskon och mamma tjatade om en ny bil. Pappa vägrade. Han började få rätt för Volvon började tillfriskna, sakta men säkert började krämporna ge med sig.
Ja, de krämporna som hade med motorn och sådant att göra alltså. Att ha tre tonårspojkar bråkandes om sittplatser kan ju inte innebära annat än att dörrarna slits sönder i handtagen, eller hur?

Nåja. Nu har det gått över 20 år sedan inköpet av Volvon. Han har tjänat oss troget, om än med sina krämpor. Idag kom den den dag vi gav upp hoppet om för 10 år sedan.
Volvon ska få flytta till landet och bo där. Som extra bil. För som ordinarie bil blir en annan volvo! Pappa har köpt en ny (begagnad) bil idag!
Se upp- för idag kan vara den dagen solen slocknar, månen ramlar ner från himlen, människorna spränger sönder jorden eller hela människosläktet kvävs på en och samma gång.
Idag kan visst vad som helst hända.

Förra veckan

Så här såg det ut utanför fönstret för en vecka sedan. Då bara föll det ner mängder med snö från himlen. Jag hade då hoppats att det skulle slå till och bli vår. Det höll i sig några dagar men nu är det mesta borta och himlen är blå. Imorse var det faktiskt lite hagel som slog ner i backen på väg till skolan, så riktigt än känns det inte som vår.

Men det har ju varit vår sedan 5 mars metrologiskt sett så, snö på våren är väl inte någon ovanlig synd antar jag.

18 mars en toppendag

Eftersom jag är lite efter så tar vi gårdagen till att börja med. Måste säga att det var en sjukt bra dag.
Jag vaknade. Kände mig snygg i spegeln och glasögonen var rena. Jag tog tåget till stan och bytte till ett annat tåg. Där träffade jag Js morbror! Det var roligt att snacka en lite stund. Senast vi sågs var någon timme sammanlagt på julafton. Då J låg hemma med influensan och på kvällen hade jag influensan också. Så vi hade lite att ta igen kan man säga.

Så träffade jag några klasskompisar som, liksom jag, var lite tidiga. Vi gick in i klassrummet (ja det är upplåst fast inte läraren kommit) och jag och min projektgrupp började ordna inför redovisningen. Vi fixade så powerpointen funkade, drog ner dess stora duk och så. Vid ett tillfälle skulle vi byta från PP till en sida på nätet så vi gjorde i ordning det. Våra klasskamrater fylldes på bland bänkarna och vi delade ut "utdelningslappar", som var ett obligatoriskt moment, till dem.
Så var vi helt redo. Saknades bara en sak, läraren. Hon kom, några minuter sent och såg oss stå framför tavlan med PP påslagen och redo att börja så log hon riktigt brett och slog sig ner bland studenterna på första bästa plats.
-Åh vad roligt det ska bli. Jag är så nyfiken på det här. Jag står ju på internetabonnemanget så är det jag som åker dit på fildelning? Tror alla här undrar vad som gäller. Och där står ni, experterna, och ska berätta det för oss. Ska bli så spännande. Kör igång ni!
Och jag som hade inledningen körde igång. Berättade vad vi skulle berätta om lite kort bara så de visste vad de skulle få höra. G tog över och berättade om Upphovsrättslagen som den ser ut idag, hur den såg ut innan ändringen 2005, bakgrunden till ändringen, EG-direktiven som gör att vi måste ändra vår lag osv.
Sedan var det min tur igen. Nu skulle jag berätta om Civilrättsliga sanktioner på immaterialrättens område- 2004/48/EG. Ni känner nog till den vid namnet IPRED. Jag är vår IPRED-expert (observera på fildelningsdelen, jag kan inte hela IPRED-lagen utantill!). Drog igenom vad som gäller från 1 april 2009 och besvarade lärarens fråga om hon åker dit för barnens eventuella fildelning för att hon står på Internetabonnemanget.
Sedan tog D över och berättade hur tekniken fungerar. Han liknade det hela med en bok. Han t.o.m. hade med sig en pocket och rev ut sidor ur den för att demonstera. Mycket smart drag (bokliknelsen hade vi länge, men att demonstrera med en bok IRL var en idé D berättade för mig kvällen innan och jag tyckte det var jättebra).
P tog över och berättade om The Pirate Bay, som också ingick i vår del av arbetet och dess rättegång. Han visade hemsidan och berättade om målet.
Vi hjälptes åt att få med alla detaljer om allting och fick massa frågor från lyssnarna, lärare som studenter.
Efter ca 20 minuter sa P till läraren:
-Vi har sprängt den där 8 minuters gränsen rätt hårt nu.
-Nej men fortsätt det är så intressant! svarade hon.
Så vi fortsatte i en kvart till. 35 minuter ungefär tog det med redovisning, demonstration och svar på frågor. Det verkade vara ett ämne som de flesta var intresserade av, även om de inte ville ställa några frågor om deras egna eventuella fildelning.

Det bästa av allt var att varken innan, under eller efter var jag nervös. Jag var cool som en Piggelin-glass. Det är första gången någonsin jag har ställt mig framför en grupp på ca 25 man och redovisat och inte varit det minsta nervös över huvud taget. Tycker att man borde ha varit det kanske, första riktiga redovisningen på juristprogrammet. Men icke. Kände mig helt trygg.
Läraren hade läst igenom alla gruppers arbeten under kvällen innan och de andra grupperna var helt färdiga, hon hade ju inte sett vår redovisning än så hon var inte riktigt klar. Iaf ropade hon till sig oss på rasten sedan och sa
-Vilken redovisning! Det var jättebra. Det var faktiskt en av de bästa redovisningarna jag någonsin sett på den här kursen.
Det känns ju bara lite bra att höra... Så fick vi vårt arbete också och omdömet började med "Toppen!" och så bladdrar hon på några meningar till i samma anda. Det känns så otroligt bra.
Dessutom fick vi maxpoäng att ha med sig till tentan. Är så att man under kursen kan tjäna poäng som man kan utnyttja på tentan. Ligger man och balanserar mellan två betyg kan man stoppa in dessa poäng och kanske väga över till det högre, dock inte mellan underkänt och godkänt. Vi fick alltså max= 2 poäng. Innan hade vi redan förvärvat 1 poäng. Så 3 poäng extra till tentan, yeey!

Sedan var det lunch och efter det plugg i bibblan. Där i biblioteket slog jag mig ner på en plats och kom på att jag behövde gå på toa, lämnade ryggan och gick. När jag kom tillbaka sa tjejen mitt emot mig "Sara! Sara!" Jag stirrade på henne och det tog några sekunder innan jag kom på vem hon var. M som gick i min gymnasieklass, vi har inte setts på några år nu. Hon läste engelska. Efter en stund frågade hon om jag och J fortfarande var tillsammans. Javisst, svarade jag och pekade att ringen satt kvar på fingret. Hon såg imponerad ut. Jojo, vi blev ju ihop under min första termin i ettan på gymnasiet så lite imponerande är det väl...
Klockan 17 bröt jag upp från plugget och åkte därifrån.

Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge 2

Efter den rasten befann jag mig på Öron, Näsa, Hals-avdelningen. Där känner jag mig mer hemma än på "mag och tarm-röntgen" som jag var på först. Slutade med att rasen blev 1½ timme lång.
Medan jag satt i väntrummet bevittnade jag något rätt roligt. En kvinna läste tidningar och en äldre man satt någon meter bort i samma soffa (mitt emot mig) och hon tittade på honom, höll ut ena tidningen och sa:
-Jag har läst klart den här om du vill ha den?
-Nej, jag ser så dåligt så jag kan inte läsa, svarade mannen.
-Oj, vad synd. Men du vet att du är på öron nu och inte ögon?
Mannen skrattade och sa
-Ja, det vet jag. Jag är här för öronen också.
Sedan snackade de vidare en stund om öron och ögon och tekniska hjälpmedel osv.
I stil med denna man. Denna man har inget att göra med texten och källa finns angiven HÄR.

För övrigt kostade det här besöket 300 kronor till (500 kronor för en dag alltså, och då ska ni tänka på att jag träffade en kirurg för några veckor sedan som också kostade 300 kronor). Som tur var gick högkostnadskyddet in så nu behöver jag inte betala något förrän 24 november igen. Men ändå. Svindyrt! Hade jag inte räknat med direkt.

Så blir jag inropad till slut då. Logopeden, röntgenkvinnan och ST-läkaren var där. Dessutom var det en man där, läkare av något slag. De hade tittat på röntgenfilmerna och lyssnat på mig.
Nu var det dags att göra undersökning två. "Det här har du gjort förut" sa mannen självsäkert. "Nej, aldrig" svarade jag och han tittade på mig konstigt.
Då sa logopeden "om jag har förstått det rätt i journalen så har Sara aldrig velat opereras och då har de inte gått vidare med undersökning, stämmer inte det?"
-Jo visst, sa jag. Jag har aldrig tyckt att det har varit värt en operation.
-Jaha okej, sa mannen då.

Han visade mig en lång svart slang där det längst ut lyste en liten lampa. Det var en kamera som skulle filma i mörka utrymmen... I stil med denna egenhändigt ritade kamera. Den tunnare sladden i mitten då, med lampan längst ut, den stoppar man alltså in i olika delar av kroppen.

I mitt fall började de med att filma i munnen. Jag skulle göra olika ljud och blåsningar (med stängd mun) samtidigt som de filmade hålet och resten av gomen. Inte alltid särskilt lätt. Alla fyra stod och hängde över skärmen och jag fick nästan andnöd. Slutade med det jag skulle för att andas och frågade med stängd mun:
-Ska jag fortsätta?
-Ja, ja fortsätt, fortsätt.
*puh* jobbigt!
De såg iaf hur det bubblade till i hålet ibland.

Sedan fick jag bedövning i näsan (båda mina näsgångar såg bra ut för övrigt). Upp med den där kameran i näsan och nu skulle jag återigen blåsa ut "ljusen" och säga mamama, tititi, kikiki, fififi osv och Pippi åker polisbil osv. Och de var helt inne i skärmen. Själv kunde jag inte se då jag satt brevid skärmen men de såg riktigt intresserade ut alla fyra.
Så fick jag göra lite andra saker och visst kunde de se att hålet bubblade till och alltså var hålet genomgående. Detta har det tvistas om hela mitt liv och olika läkare har sagt olika saker. Nu är det bevisat. Hålet existerar och det släpper igenom. Dock är det så litet att problemet mestadels inte sitter däri utan längre bak.

När de filmat klart i näsan fick jag också se filmen iaf delar av den. Nu har jag också förstått bättre vad som är problemet.
Så här är det. När vi talar regleras det genom att luft passerar ett hål (hyfsat stort) och hålet sluts till av muskler som stänger till luftpassagen. Därav de olika ljud vi kan forma.
Här har jag gjort en ritning som jag hoppas är pedagogisk:


A är hålet när luftpassagen är öppen. B är hur den normalt sluts till vid tal. Muskler ovanifrån och underifrån som möts på mitten på ungefär så sätt som ritningen. Så har vi C. Det där är jag. Fin va? Nå. Ovanifrån täpper muskeln till. Underifrån saknas det rätt ofta hos gomspalts-barn muskler. Jag kan iaf inte täppa till ordentligt underifrån. På högra sidan går det rätt bra, så halva underifrån täpps till som det ska. Kroppen har anpassat sig och muskler på båda sidor av hålet hjälper till för att täppa igen. Så de möts ovanifrån, från höger, från vänster och halvt nerifrån. Sedan är det det rosa fältet på ritningen. Där täpps det inte igen. Finns ingen muskel underifrån och den på vänstra sidan räcker inte till. Så där är det ett hål. Alltid. Vad jag än säger och hur jag än blåser. Det läcker konstant igenom luft där. Därav hur jag låter "pysande" och litegrann nasalt. Därigenom läcker också flytade föda igenom, vilket jag upplever som större problem än rösten.

Vid operation kommer de antagligen sätta en brygga för det hålet, så den delen av hålet alltid är täppt. Låter ganska enkelt tycker jag.
Vad sa de då? Ja, alla var de rörande överens om att rekommendera operation. Verkade inte vara något snack om den saken. Huruvida hålet (det lilla som det tvistats om) ska täppas till samtidigt som operationen eller väntas med för att se om det behöver göras något åt och isf göra det senare var ett beslut de lämnade till min kirurg.

Så nu väntar jag på kallelse från honom igen! Tre månaders vårdgaranti är det nu. Frågan är om den kommer hållas...

Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge 1

Vi börjar i den här ändan då. Det var som sagt en tidig morgon och tack vare min snälla pappa fick jag iaf sova lite längre än jag hade fått göra om jag behövt åka tåg.

Var där strax före 7. Anmälde mig och betalade 200 kronor för röntgen (jag hade remiss för allt hela dagen men det kostar för det). De hade verkligen betonat flera gånger hur viktigt det var att jag var där 7.15 och att de skulle börja 7.30.
Så jag var ju där i god tid.
Klockan 7.45 kom logopeden och sa att hon som jobbar på röntgen letade parkeringsplats så vi skulle börja så fort hon kom ner. 8.10 kom den läkaren ner. Kul, hade bara varit där i 1 timme och en kvart, minst.

Jag fick "blåsa ut ett ljus" två gånger först, sedan säga mamama, pipipi, kikiki, tititi osv och meningar som "Pippi åker polisbil". Logopeden och Röntgenkvinnan (samt en ST-läkare som jag godkände fick vara med) stod och lyssnade uppmärksamt på mitt tal. Ja, jo det hördes ju både i mjuka och hårda gomen. Det hördes hela tiden när jag talade. (Jag har gomspalt för er som missat detta).

(Den har jag ritat själv, för jag hittade inget på google. Vet ej vad den heter).

Så tog röntgenkvinnan fram en orange blåssak (ovan) som jag kopplar samman med min barndom då jag fick mina öron spolade med kokat saltvatten för att rengöra öronen...
I den fanns kontaktvätska som skulle smaka hallon. Jag och ST-läkaren smakade.
Sedan satte Röntgenkvinnan den blåsan i ena näsborren på mig och sa "säg till när du känner smaken". Så sprutade hon den där vätskan, som youghurt-konsistens, upp i näsan och den rann ner i munnen på mig: "Aoggr" tjöt jag till då. Obehagligt att få saker i munnen den vägen. Så var det dags för andra näsborren och jag grymtade till direkt. "Oj, så fort?" frågade hon. Så ville hon göra igen i den näsborren och denna gång grymtade jag också till direkt. Då var hon nöjd.

Så fick jag sätta mig på en stol (hade en väst som skydd för strålningen, var dock för "vältränad" (deras ordval, inte mitt) för den första västen så fick byta) och huvudet blev "fastsatt" i en viss position. Så skulle jag igen blåsa "ut ljuset" två gånger och säga mamama, tititi, kikiki, pipipi osv och "pippi åker polisbil" osv.
Jättebra.
Så snurrade de runt maskinen och samma procedur igen.
Sedan smetade de på gegga på läpparna för att kunna se deras rörelser. Och hela tungen skulle smetas in i den där geggan, mums. Så var det samma procedur igen. Och sedan smörjde de in hålet i gomen extra mycket, och nu skulle jag försöka pressa upp luft i näsan, samtidigt som jag hade stängd mun och höll för näsan...
De blev nöjda.

Nu skulle kontaktvätskan bort och då fick jag först snyta mig, dock bara en näsborre i taget. Sedan tog hon en spruta i stil med denna, fylld med en klar vätska som skulle avlägsna kontaktvätskor.

Så sprutade hon upp det i ena näsborren och det blev som en kallsup. Ner i munnen forsade det och ut genom mun och näsa sprutade jag ut hela sörjan. Precis som man skulle och rent reflexmässigt. Processen upprepades på nästa näsborre och sedan första igen och så vidare.

Därefter fick jag rast, i 1 timme och 10 minuter.

Innan detta så frågade de om jag hade hörapparat (nix, inte på många år). Och Röntgenkvinnan såg faktiskt att jag läste på läppar! Riktigt skickligt, har aldrig blivit påkommen förut. Fast jag gör det inte jätteofta heller, men är ett bra komplement när man hör dåligt. De frågade den obligatoriska frågan "är du gravid?" då det handlar om röntgen...

Natti

Puh, lång dag (inte riktigt så här lång men lång ändå) så jag orkar inte berätta om den än. Nu ska jag duscha och köra repetition till redovisningen en sista gång så det sitter färskt där i hjärnan.
Vi hörs imorgon!
Sov gott!

Det är FÖR tidigt, inte bara enligt Bollnäs-Martin

Människan kan inte vara skapt till att gå upp före 6.
Människan kan inte vara skapt till att gå upp när det är mörkt ute.
Människan kan inte vara skapt till att sova dagen innan undersökning hon knappt vet något om.
Människan kan inte vara skapt till annat än att oroa sig för att klockan inte ska ringa.

Det här ÄR självplågeri.

Tack pappa som hämtar mig, jag vågar inte ens tänka på vilken tid jag skulle behövt gå upp om jag hade behövt åka kommunalt...

Dramatik

Oj vilken dag...
Efter morgoninlägget ringde de från Huddinge sjukhus. Det är nämligen så att innan operationen måste jag gå igenom en undersökning på 4 timmar. Detta på Huddinge sjukhus. Där är det 6 månaders väntetid! Ajaj tycker jag som endast kan opereras på sommarlovet. Bad dem ringa om de fick återbud och det var det de ville. Återbud imorgon. Tiden klockan 7.30, vara där 7.15. Undersökningstid beräknad till 4 timmar.
Men.
Ett stort men.
Imorgon från 8.20 har jag ju den där jädrans redovisningen jag har skrivit om innan! Förbannades jedrans apa!
Efter lite blod, svett och tårar övertalar mamma och J mig att ringa min lärare och fråga om min grupp kan få ha redovisningen på onsdagens lektion som är tillägnad repetition. Jag sansar mig lite och googlar fram hennes mobilnummer (visade sig att hon var VD på en advokatbyrå, nämen inte illa). Ringer och hon svarar inte. Vad nu då? J ringer hennes företags fasta telefon och de säger att vi ska lämna ett meddelande på mobilen.
Jag ringer och kommer till hennes röstbrevlåda. När sjutton talade jag in på en sådan senast?
-Hej Anna, det är Sara *****, elev på JIKen. Jo det är så... *berättar hur det ligger till* ...så det skulle vara bra om du hörde av dig så fort du kan så jag kan ringa sjukhuset sedan. *tyst* Ett nummer kan ju vara bra att lämna också, hehe... jo 070...

Man blir lite ringrostig av att aldrig tala in meddelanden, men jag fick iaf med allt det viktiga! Då var klockan någon gång efter 10.

Mötte min grupp på Universitetet klockan 12 och förklarade läget för dem och att jag frågat Anna om vi kan redovisa på onsdag. Det gick bra för dem, "självklart ska du inte behöva vänta så länge när du har fått en tid bara för en redovisning på 8 minuter!" sa dem. (Nu kommer redovisningen ta typ det dubbla men aja, bara en detalj).

Anna ringde upp 12.20
-Hallå? svarade jag
-Hej det är Anna ***** du hade ringt angående problem med redovisningen imorgon?
-Ja, just det.
-Har du talat med din grupp?
-Ja jag har precis pratat med dem alla.
-Går de med att ha det på onsdag?
-Ja
-Ja dåså, då är det självklart okej att göra så.
-Vad bra, tack!

Tror hon sa lycka till eller något. Nåväl jag var bara så glad att det gick igenom! Äntligen!

Så imorgon hämtar far mig klockan 6.15 här hemma och skjutsar mig till andra sidan stan för en 4 timmars undersökning! Eller två undersökningar, vad det nu är. Har inte riktigt koll. Något med röntgen och kontaktvätska och något med mätning i näsan typ. Nåja, det visar sig.
Så, 3 månaders vårdgaranti från imorgon då! Härligt!

Sovmorgon

Upp 8, sticka 9. Det var planen. Men jag snoozade och snoozade och snoozade och upp kom jag kvart över 9. Varför stressa? Sitter nu här med frukosten och J gick upp för att ta sig en dusch. Därefter ska vi nog pallra oss till våra skolor. Jag kommer nog sitta kvar där rätt länge. Behöver komma igång med tentaplugget. Förutom redovisningen imorgon, frågestunden på onsdag och föreläsningen på fredag så har vi inga lektioner kvar till tentan. Inga direkt lektioner är det vi har kvar heller. Har fått veta allt vi behöver så nu är det bara att repetera. Puh. Nåväl. Jag gjorde ingen plan igår så får fixa det idag.

Hörde på nyheterna på klockradion om den 14 årige pojke som skulle fyllt 15 imorgon som dog igår under en fotbollsmatch. Usch stackars hans familj!


Meant to be

Jag har näästan läst det jag ska i böckerna. Bara typ 35 sidor kvar... Så måste jag skriva ut inför redovisningen vad jag ska säga och öva lite. Det är det jag måste under kvällen. Det och planera tentapluggs upplägget. Annars har jag hittat ett intressant extrajobb endast på söndagar och det verkar ju intressant måste jag säga. Ett par timmar i månaden inbringar iaf lite pengar i kassan, förutom bidrag och lån. Dock havrerar den sidan varje gång jag försöker söka det och blir "sidan kan inte visas" så jag vet inte, kanske inte "meant to be".

Så har jag konstaterat att jag behöver klippa mina naglar, jag river mig själv hela tiden på dem. Så behöver jag ringa frissan också, kanske tar tag i det under morgondagen. Dessutom är jag sugen på att köpa mig en mini bärbar dator också. Nu när man har bidrag och lån liggandes på kontot. Varför inte lika gärna sätta sprätt på pengarna? Nä, jag skojade bara, men det låter klart som en bra investering. Tål att tänkas på.

Hm... ja, så spännande har min dag och kväll varit. Inte särskilt alltså. Nåväl. Hoppas eran helg har varit fantastico, nu ska jag kämpa vidare mot jobbsök-sidan!

Ciao

World's Most Bungly Cook

Vi upptäckte under en rast att tjejer inte alls är några fenor på matlagning. Hur våra föregångare kunde vara så skickliga förstår vi inte alls, för här snackar vi katastrofer. De var liksom jag slarviga i köket, spillde, skvätte osv. Men resultatet blir nästan alltid gott, trots missöden på vägen. Och bakning lyckas vi verkligen med.

Fast jag tyckte att jag bräckte dem ganska rejält när jag sa detta:
-*pekar på ärret på högra handryggen vid tummen* När jag diskade - fem stygn. *Pekar på ett svagare ärr på motsvarande ställe på vänster hand* Skrapade handen i ugnstaket när den var på 250 grader. Senast jag lagade mat stoppade jag handen i kokande vatten två gånger. Ska jag fortsätta?

Nej det behövde jag inte. Jag vann titeln World's Most Bungly Cook.
Jag är mycket stolt.


Ps. Kladdkakan blev MYCKET god och lyckad. Sa ju det. Resultatet blir jättebra och det är väl ändå det som räknas?

Bakning av högsta rang

Fram till klockan 18 får jag käka mumsigheter, men inte har jag något hemma. Åt inte så mycket igår heller så jag bestämde mig för att baka kladdkaka.
Jag plockar fram vårt favoritrecept och visar J min tanke. Han tittar på mig och säger:
J-Det är inget vasst i det va?
S-Va?!
J-Ja, inga knivar? Och inget varmt?
S-Mjo.. ugnen ska ju vara 175 grader..
J-Ja, och så ska du smälta smöret förstås...
S-Mm...
J-Lovar du att vara försiktig?
S-Ja!
J-Okej, då får du göra det fast jag går och badar.

Vilken koll han har tagit sig. Han har nog tröttnat på att jag spiller, bränner mig, skvätter, skär mig och har sönder saker.
Nåväl. Denna gång går det rätt bra.
Hittills har jag bara spillt ströbröd lite här och var (men hur lätt är inte det då när man "smörjer och bröar en form"?) och så råkade jag lägga ett plastlock på en avslagen varm spisplatta så locket smälte...
Nu ska jag gå och se om kakan är färdig, dvs knaprig utanpå och mjuk inuti. Ska vara försiktig så jag inte bränner mig...

Medley

Det här medley(t) är typ, ehm samma toner(?), notar (nä så heter det inte, hm... nötter? noter!) noter(?), ackord(?)- något sådant. Det ska iaf vara 4 samma någonting i dessa ehm bitar av låtarna.
Som ni märker är min passion för musik oerhörd stor och jag känner mig verkligen hemma i termerna.
Jag vet att det troligen är rätt falskt vid vissa tidpunkter men vadå liksom. Jag skulle knappast göra det mycket bättre själv.
Se och njut nu, jag tycker det är rätt roligt iaf. Kanske inte vackert. Men roligt.
Hoppas ni gillar det... eh, så illa är det faktiskt inte. Ge det en chans åtminstone. Vem är du som kan döma utan att se efter själv? Nä just det. Alla är lika värda!


Melodifestival

Ehm, ursäkta? Malena? Opera? Seriöst?
Eurovision Song Contest får nog klara sig utan mig som tittare. Tyckte helt klart att den slutgiltiga tvåan var en mer korrekt vinnare isf. Synd att den inte fick en till tolva, då hade Snälla Snälla vunnit med 1 poäng över Malena, hihi.
Men men, vi får väl se hur Europa tar till sig operan, kanske går det hem. Men att den skulle vinna? Det hade jag inte ens övervägt. Helt galet.
Tyckte annars att från tvåan och neråt några platser var en rätt bra rangordning, där hamnade iaf de bidrag jag tyckte bäst om. Från tvåan och neråt. Inte ettan.

Vad tyckte ni?

Ett stycke lördag.

Har läst några kapitel (rätt korta) i Etik-boken. Jag undviker Processboken, den är så tråkigt skriven... Båda ska vara utlästa innan helgen är slut tyvärr...
Har kollat lite grann på vad jag ska säga under redovisningen. Jag ska ta inledningen med vår frågeställning och presentera vår fiktiva person Kalle. Sedan i mitten ska jag ta och berätta om IPRED och vad det innebär för Kalles fildelning nu med nya lagen. Jag är gruppens expert på den nya lagen. Det är vad jag ska snacka om under redovisningen. Resten får de tre killarna ta och varje grupp ha 8 minuter på sig. Galet lite tid. Vi kan lugnt tala i det dubbla. Men läraren har sagt att hon inte kommer stoppa oss efter 8 minuter, däremot så får vi inte prata på för länge för då hinner vi inte klart alla grupper. Så på måndag tänkte vi låta alla snacka sina delar, och varje stor del får ta MAX 2½minut. Det blir 7½ minut och sedan på det inledning och avslutning. Efter de 8 minutrarna blir det frågestund. Får se om de är vakna nog i klassen att ställa massa frågor. Vårt ämne är det enda som inte berör klientens nystartade företag Bulten, utan hans son (Kalle) som hänger mycket på The Pirate Bay. Vi är lite udda. Klassens svarta får.Har köpt 4 kexchoklad för 20 kronor denna helg också. Vill inte ta dem innan Melodifestivalen (ska ni se förresten?) så från klockan 18 har jag mumsat på tyskt påskgodis som vi ju fick av W. Gömde medvetet undan några för att de skulle räcka längre men nu är de slut! Var riktigt gott! J har också fått smaka så klart. Fast jag undrar varför de har nyckelpigor till påsk, visst att de kommer fram på våren och så men.. godis-nyckelpigor?
Svärfar ringde och undrade om jag ville ha chevre-ost på förrätten (middag där ikväll). Han syftade på mitt nyårslöfte att jag ska testa nya saker och åter testa gamla saker jag inte tyckt om för att se om jag ändrat åsikt. Jag är öppensinnad! Visst sa jag, ha på chevre du! Blev jätteglad att han kom ihåg det! Hoppas det är gott nu.Har insett att april-maj är i princip fullbokade. Två resor är bestämda, en till norrland över påsk och en till Gotland för dop över Kristi Himmelsfärd. Jag är ruskigt sugen på en tur till Tyskland i maj också, om det kan tänkas passa W?
J ska kanske på SM någonstans i landet i maj också.
Dock har jag tackat nej till Finlands-kryssning i maj, det blir för mycket bara. Men annars känns det sjukt kul med resorna! Så fyller jag ju år direkt efter påsk också, hm...

Typiskt - Otypiskt

Fit for fight? Inte direkt. Drasade i säng strax efter 23 igår och somnade som en stock. Vaknade 7.58 men valde att somna om några timmar till. Öm i halsen, snuvig som en jag vet inte vad, rinnande öron och tungt huvud. Dunderförkylning med andra ord! Och det första jag tänkte var "nej, jag måste ju åka och köpa godis till melodifestival-finalen ju! Hur ska det gå?". Mm.. riktiga problem här i västvärlden.

Nu har jag ätit frukost och läst ikapp de bloggar jag missat under veckan. Måste plugga lite idag fast Huvudet säger att det kanske inte är någon idé. Det ska ju inpräntas i Huvudet och Huvudet kan inte garantera att det jag läser idag stannar kvar där. Huvudet vill vara ifred och inte vara med om någon korvstoppning.
Men Huvudet, jag behöver ju öva till redovisningen nästa vecka!
Huvudet svarar att hon har tagit semester och återkommer om ett tag.
Men Huvudet, jag behöver dig! Både för redovisning och för tentaplugg!
Huvudets sekreterare hälsar att Huvudet inte är på plats och återkommer om ett par dagar.
Shit vad fräckt alltså. Det här ska jag komma ihåg! You will pay for this! Korvstoppning nästa när du är tillbaka, hoppas du vilar upp dig ordentligt under "semestern"!

Nåväl. Jag och Soffan kommer nog ha många mysiga stunder tillsammans i dag.
Do not disturb.

Gah Doh

God morgon! Blir ingen träning för mig idag inte. Jag känner mig tjock i halsen så det blir till att vila hela kvällen. Känns iaf bra att jag tränade i tisdags, så har jag gjort något denna vecka iaf! Skola blir det iaf, föreläsning om tentaskrivning (frivillig) och därefter ska baske mig projeketet bli så klart det bara kan! Och fort ska det gå!

Jag är sugen på godis... främst kexchoklad...
...men det här går också bra!

ps, idag är det fredagen den trettonde, igen. Andra månaden i rad. Se upp!

"Men du sa ju att jag skulle hämta dem..."

Fick detta mail på min privata "duktiga flickan"-mail (dvs den jag söker jobb från, har kontakt med skola osv, istället för den egocentriska jag skaffade som 13-14 åring och som jag har till msn och andra internetsidor), har märkt att det ofta skickas fel till min adress, finns väl flera liknande...:

Hejsan!
Nu har skorna kommit! Hämtas i receptionen mån-tors 17.30-20.00, eller i samband med gruppträningspass!

Mvh
TC


Är sugen på att svara:

Fel mail! Jag har icke beställt några skor på träningscentret! Tack ändå för erbjudandet av de skor som icke är mina! Var det redan betalda också? Snygga? Kanske borde ta dem ändå. Kan du skriva en avhämtningsadress så ska jag försöka komma förbi?!

Mvh
Mailinnehavaren.


Fast det blir nog bara de första två meningarna... Mottagaren kanske inte har humor...

Från början till slut på dagen, förhållandet, livet...

Vaknade och kände mig verkligen som att jag träffats av en förkylning. En i projektgruppen har varit väldigt förkyld hela veckan så är väl han som är källan. Är lite småöm i halsen, lite snuvig, och lite knastrande öron. Lite på allting, men det är där. Dessutom är jag tröttare än jag borde vara. Så ingen träning ikväll. Känner jag mig schysst imorgon tränar jag då iaf.
Idag var det seminarium om äktenskap, sambo, bodelning, arv och testamente. Nu ni. Vi borde ju egentligen skriva ett samboavtal men man tror ju inte att det skulle behövas. Bäst att gifta sig och skriva äktenskapsavtal istället. Jag har nämligen ingen aning om när vi räknas som sambos. Rekvisiten är ett par som lever under äktenskapliga förhållanden och har gemensamt hushåll. Jag har alltid tänkt från det att vi flyttade till samma adress bokföringsmässigt, med det har inget med saken att göra- var man är skriven.
Alltså, var går gränsen för hushåll? Tidigare uppfyllde vi de första två rekvisiten på att vara ett par och leva i ett äktenskapsliknande förhållande. Dock stod vi endast för vår egen frukost. Lunch åt vi i skolan och middag fick vi av Js familj (betalade hyra) (vi delade på matlagning hela familjen). Det borde inte gillas, eller gör det?
Vem bryr sig när det började, kanske ni tänker. Jo det är viktigt. För om vi gör slut så är det vi hade med oss i förhållandet vårt eget, det vi köpt för att brukas av båda ska vi dela på. Så när samboförhållande börjar är brytpunkten för egen egendom - gemensam egendom. Aja, det är ju inte aktuellt iaf (för vi tänker ju inte bryta upp). Men kan vara bra att ha funderat kring det iaf...

Vi är ju förlovade också. Detta är en bild på våra ringar!

Elev-Vem tycker du ska ha testamente?
Lärare-ALLA! Alla ska ha testamente! Det är en färskvara. Skriv om det varje år! Tänk "Om jag dör idag, vad vill jag då händer med mina tillgångar? Vad är viktigt i mitt liv just nu?" Vill jag att min sambo ska ärva något får jag testamentera det. Tänk Stieg Larsson! Verk är inte bostad och bohag och ska inte tas upp i bodelningen och därmed kan sambon inte ärva det! Måste testamentera det som sambon ska ha.
Elev-Men hur många har testamenten då... i praktiken?
Lärare-INGEN! Det är därför det blir sådana problem vid skilsmässor och dödsbon! Alla borde ha, det underlättar så för de efterlevande. Våga ta upp det med er familj istället för att undvika ämnet. En dag är vi ju alla där, vi dör ju någon gång och det är ju så mycket bättre om det finns ett testamente med den dödes sista vilja. Då blir det inte en massa tjafs och bråk och vem som ska ha vad. Alla borde ha testamente!


Källa

Efter seminariet blev det köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt till lunch (50 spänn, men åtminstone en rejäl portion). Därefter satte vi igång med projektet igen. Blev vi klara då? Nix, som jag förutspådde ska vi ses imorgon klockan 12 och skriva sammanfattning+ bestämma det muntliga mer specifikt. Kolla igenom arbetet igen och se så det inte är några slarvfel, att vi har källhänvisat osv.

När jag åkte hem var det stopp på Röda Linjen. Underbart. Tog över timmen att ta sig hem. 45 minuter från Universitetet till Odenplan. Åkte Roslagsbanan till KTH och tog buss därifrån, bussarna vid universitetet var fullsmockade.
Hade tänkt träffa mor men hon fick åka hem istället, ska inte behöva vänta nästan 1½ timme på mig för bara en liten stunds skitsnack. Nepp.
Hem kom jag iaf och nu ska jag vila. Sedan plugga. Sedan vila.
J kommer hem sent idag. Det är jag iaf förberedd på nu.

Hoppsan

Sitter och tuggar brunch i form av varma mackor. Klockan 12 ska jag träffa min grupp på universitetet. Hoppas vi blir i princip klara. Känns helt overkligt. VIssa grupper är nästan klara, andra har en bra bit kvar. Jag tycker att det gått rätt fort för oss ändå.
...Skulle jag ha skrivit imorse. Det blev aldrig av att jag skrev vidare eller publicerade det. Blev lurad av datorklockan så istället för att vara på skolan kl 12 var jag vid tbanan här hemma då, inget vidare. För min del var väl inte dagen super effektiv, men jag känner iaf att jag har koll på läget. Vi hoppas att vi blir klara med projektet imorgon (redovisning på tisdag) så vi kan fokusera på tentaplugg sedan. Fast jag ställer in mig på att vi behöver fredagseftermiddagen också. Ska inte underskatta alla problem som kan dyka upp imorgon...

Nu ska jag ta en tidig sänggång och läsa lite i Etiken i Juridiken. Processrätten går det segt med, ser inte fram emot termin 5 då vi har tenta på bara processrätt. Inte det jag är intresserad av nu iaf.

Sov sött!


I've done 69 Out of a 132 Stupid Things

Level 1:
( ) Smoked A Cigarette
( ) Smoked A Cigar
( ) Kissed A Member Of The Same Sex
(x) Drank Alcohol
SO FAR: 1

Level 2
(x) Are / Been In Love
(x) Been Dumped
( ) Shoplifted
( ) Been Fired
( ) Been In A Fist Fight
SO FAR: 3

Level 4
(x) Had A Crush On An Older Person
(x) Skipped School
( ) Slept With A Co-worker
( ) Seen Someone / Something Die
SO FAR: 5

Level 5
(x) Had / Have A Crush On One Of Your Facebook Friends
( ) Been To Paris
(kanarieöarna? ) Been To Spain
(x) Been On A Plane
( ) Thrown Up From Drinking
SO FAR: 7

Level 6
( ) Eaten Sushi
( ) Been Snowboarding
( ) Met Someone BECAUSE Of Facebook
( ) Been in a Mosh Pit
SO FAR: 7

Level 7
( ) Been In An Abusive Relationship
(x) Taken Pain Killers
( ) Love/loved Someone Who You Cant Have
(x) Laid On Your Back And Watched Cloud Shapes Go By
(x) Made A Snow Angel
SO FAR: 10

Level 8
( ) Had A Tea Party
(x) Flown A Kite
(x) Built A Sand Castle
( ) Gone mudding (offroading)
(x) Played Dress Up
SO FAR: 13

Level 9
(x) Jumped Into A Pile Of Leaves
(x) Gone Sledging
(x) Cheated While Playing A Game
(x) Been Lonely
(x) Fallen Asleep At Work / School
SO FAR: 18

Level 10
(x) Watched The Sun Set
() Felt An Earthquake
() Killed A Snake
SO FAR: 19

Level 11
(x) Been Tickled
( ) Been Robbed / Vandalized
( ) Been cheated on
(x) Been Misunderstood
SO FAR: 21

Level 12
(x) Won A Contest
() Been Suspended From School
(x) Had Detention
() Been In A Car / Motorcycle Accident
SO FAR: 23

Level 13
(x) Had / Have Braces
( ) Eaten a whole pint of ice cream in one night
( ) Danced in the moonlight
SO FAR: 24

Level 14
( ) Hated The Way You Look
( ) Witnessed A Crime
( ) Pole Danced
(x) Questioned Your Heart
( ) Been obsessed with post-it-notes
SO FAR: 25

Level 15
(x) Squished Barefoot Through The Mud
(x) Been Lost
( ) Been To The Opposite Side Of The World
(x) Swam In The Ocean
( ) Felt Like You Were Dying
SO FAR: 28

Level 16
(x) Cried Yourself To Sleep
(x) Played Cops And Robbers
(x) Recently Colored With Crayons / Colored Pencils / Markers
(bland vänner endast) Sang Karaoke
(x) Paid For A Meal With Only Coins
SO FAR: 33

Level 17
(x) Done Something You Told Yourself You Wouldn't
(x) Made Prank Phone Calls
(x) Laughed Until Some Kind Of Beverage Came Out Of Your Nose
(x) Kissed In The Rain
SO FAR: 37

Level 18
(x) Written A Letter To Santa Claus
(x) Watched The Sun Set/ sun rise With Someone You Care/Cared About
(x) Blown Bubbles
(x) Made A Bonfire On The Beach or anywhere
SO FAR: 41

Level 19
(x) Crashed A Party
( ) Have Travelled More Than 5 Days With A Car Full Of People
(x) Gone Rollerskating / Blading
(x) Had A Wish Come True
( ) Been Humped By A Monkey
SO FAR: 44

Level 20
( ) Jumped Off A Bridge
( ) Screamed "Penis" or "Vagina"
( ) Swam With Dolphins.
SO FAR: 44

Level 21
( ) Got Your Tongue Stuck To A Pole/Freezer/ice Cube
( ) Kissed A Fish
(x) Worn The Opposite Sex's Clothes
(x) Sat On A Roof Top
SO FAR: 46

Level 22
(x) Screamed At The Top Of Your Lungs
(x) Done / ATTEMPTED A One-Handed Cartwheel
(x) Talked On The Phone For More Than 4 Hours
(x) Recently stayed Up for a while talking to someone you care about
SO FAR: 49

Level 24
(x) Picked And Ate An Apple Right Off The Tree
(x) Climbed A Tree
(x) Had/Been In A Tree House
(x) Been scared To Watch Scary Movies Alone
SO FAR: 53

Level 25
(x) Believed In Ghosts
(x) Have had More Then 30 Pairs Of Shoes
( ) Gone Streaking
( ) Visited Jail
SO FAR: 55

Level 26
( ) Played Chicken
( ) Been Pushed into a pool with all your clothes on
(x) Been Told You're Hot By A Complete Stranger
( ) Broken A Bone
(x) Been Easily Amused
SO FAR: 57

Level 27
(äter inte fisk annars hade jag gjort det) Caught A Fish Then Ate It Later
( ) Made A Porn Video/got asked to make one
(x) Caught A Butterfly
(x) Laughed So Hard You Cried
(x) Cried So Hard You Laughed
SO FAR: 60

Level 28
( ) Mooned/Flashed Someone
( ) Had Someone Moon/Flash You
(x) Cheated On A Test
(x HELA TIDEN) Forgotten Someone's Name
(x) French Braided Someones Hair
( ) Gone Skinny Dipping
( ) Been Kicked Out Of Your House
( ) Tried to hurt yourself
SO FAR: 63

Level 29
(x) Rode A Roller Coaster
(x) Went Scuba-Diving/Snorkeling
(x) Had A Cavity
( ) Black-Mailed Someone
( ) Been Black Mailed
SO FAR: 66

Level 31
( ) Been Used
( ) Fell Going Up The Stairs
(x) Licked A Cat
(x) Bitten Someone
(x) Licked Someone
SO FAR: 69

Level 32
( ) Been shot at/or at gunpoint
( ) Had sex in the rain
( ) Flattened someones tires
( ) Rode your bike/Driven your car until the fuel light came on
( ) Got five pounds or less worth of fuel
TOTAL: 69

Kärlek


Jag är kär i denna lilla klänning (från Halens). Den ska definitivt in i min garderob!

Lyckorus

Då tog jag och åkte och tränade. Tror det heter crosstrainer det som jag kör kondition på oftast. Tycker den är mycket lättare än att springa på löpband. Iaf så tänkte jag bara köra ett förinställt pass på 28 minuter men sedan tänkte jag om. Ändrade inställningarna och 1 timme 28 sekunder senare hade jag "sprungit" 1,13 mil. That's a record. Har aldrig försökt mig på över 5 km förut (okej för sådär 7 år sedan sprang jag 6.9 km utomhus)så det var över förväntan. Var sjukt nöjd. Liite missnöjd att jag inte fick det på 1 timme blankt, men nästa gång...

Jag var rödare än så här efter den turen...
...snarare så här röd


Mamma slutade tidigare från ett möte i stan så vi möttes upp och kollade på smycken, väskor (mamma köpte två) och skor från Skopunkten. Jag köpte 2 vår/sommar skor. Ett par var ljusrosa! Det andra var randiga ballerina i grå nyans. Mamma köpte sig ett par skor hon också, svarta. Så det blev 3 betala för 2. Gillar sådant. Dessutom fick jag nya skosnören till mina kängor, sådant är så lätt att glömma. Vi tog en fika i stan och drog sedan hemåt i snöyrvädret.

Ibland blir man gälän (galen)

Träffade de tre grabbarna för att knyta ihop projektet. 3 sidor skulle vis kriva var, enligt förslag av en av dem. Jag hade skrivit nästan 3 sidor, bra nära iaf. En annan av dem hade skrivit 1½-2 sidor. Den tredje hade sparat sitt på USB-minne, men där fanns det inte och han hade ingen annan kopia på den. Den fjärdes dator krashade igår kväll.
Låter det bra?
Suck.

Den andra och tredje satte sig och skrev ihop resten på den andres och det nya för den tredje. Deras delar går nära varandra så de behöver arbeta en del i hop för att inte det ska upprepas för mycket. Den fjärde kom sent pga läkarbesök och han började skriva om tekniken som används på pirate bay. Han får ju antagligen skriva allt från början.

Jag satte mig och klistrade in allting efter överenskommen ordning. Skapade provisoriska rubriker, skrev dit vår uppgift, syfte, problemlösning, metod och material. Gjorde i ordning källförteckningen så de andra bara kan skriva dit sina källor på rätt underrubrik. Skapade en framsida som ska snyggas till. Gjorde den innehållsförteckning som word har med i sitt program. Klockan blev 11.40. Vi tog lunch. Efter lunchen satte de sig igen med sina delar. Den fjärde skulle börja skriva om sitt på Pirate Bay tror jag. De andra två skulle fortsätta skriva sitt. Vad kan jag göra? Frågade dem om det fanns något jag kunde göra och de kom inte på något. De var ju efter i sina delar och det skulle nog inte finnas något för mig att göra förrän imorgon. Då ska vi ses kl 12 och deras delar ska vara klara. Då ska vi samordna delarna så de börjar/slutar på ett bra sätt, skriva sammanfattning osv. Börja med det muntliga och den korta skriftliga delen.
Jag drog därifrån, blev en tidig dag.

Två av killarna i min projektgrupp,
strax före stängning i lördags.


Jag ser det snöar

OJ vad snön vräker ner! Det är vitt, vitt, vitt. Inga gympadojjor på fötterna som jag hade tänkt inte... Jag som tyckte att förra snön kunde vara detta vinterårets sista (gärna i november-december igen). Jag är sugen på vår nu. Men, ja vad gör man? Det är ju vackert. Får njuta av denna också, för sedan kanske det inte kommer mer på ett bra tag...
Så måste jag skriva så jag kan minnas för framtiden, att det var dåligt med snö i slutet på 2008, men tom idag 2009 tror jag att det har varit fler snödagar (dvs dagar med snö på marken) än barmarksdagar under detta årets 2½ första månader.
Mycket snö i år.

Fler bilder från Vilda Västern-festen

Enda fotot (vad jag har sett) där man kan se hela min klädsel (utom stövlarna). Så så här såg jag alltså ut. Inte något jag brukar ha varje dag... (tänk bort minen tack).


Är en annan klasskompis som lagt upp bilder nu där jag hittar både fina och, ehm, mindre fina bilder på mig.
(Varför pekar han på mig med den där minen för? Se bild 2 och 3...)
Ja, det var en riktigt lyckad fest. Ni kanske förstått det? Nu får det nog vara lite lugnt ett tag framöver. Jag är inte festmaterial som klarar att komma hem vid 5-tiden varje helg. Hua. Jag börjar bli gammal (började bli det vid 15 ungefär).

Ett oväntat möte

Kom hem efter lektion och gruppmöte. Då stack jag och J direkt till Vårdcentralen å hans vägnar. Sedan hängde vi på apoteket en stund och beslutade att vi äter pizza till lunch och varma mackor till middag. Vi orkar inte laga något någon av oss.
Utanför pizzerian möter jag R.G. som jag i samma klass som i låg- och mellanstadiet! Jag har inte sett honom sedan dess och om det inte vore för att vi blev kompisar på facebook för två dagar sedan hade jag inte känt igen honom. Vi kramades hej (efter en osäker ska-vi-skaka-hand-eller-kramas tillställning) och uppdaterade oss lite om varandra. Eftersom pizzerian ligger långt från våra barndomsområden (en bit iaf) så frågade jag vad han gjorde där. Han hade varit på Mekonomen och köpt en lampa till sin bil. Där ser man! Himla slump alltså.

Nu ska jag äta pizzan och sedan ska jag maila arbetet till min gruppkompis, men sitter på fel dator så kan ej maila nu. Därefter ska jag skriva vidare på arbetet och skicka in det på nytt till gruppkompisen.

Jag är trött.
Hej svejs.
Empan och jag i lördags, då var jag inte trött.

Utvilad? Pyttsan

Usch vad jag har sovit dåligt inatt. Har legat och vridit och vänt mig och bara känt mig som ett frågetecken. Gick upp 4.30 för att skriva ner vilka frågor jag har om vår uppgift.
Vi ska ju skriva ett arbete 4 Pers. tillsammans, det får dock inte märkas att delarna är skrivna var för sig så när jag skrev igår kom jag på massa småsaker som gjorde att jag inte visste hur jag skulle skriva, för vi inte hade bestämt några normer om det. Så istället för att skriva 3 sidor, skrev jag betydligt mindre och det var därför jag sov dåligt. Och 4.30 skrev jag ner mina frågeställningar kring hur vi ska skriva det... Tänkte att sedan kan jag väl sova, men klockan 6 vaknade jag igen med samma oro. Så slutade med att jag gick upp före väckarklockan. Snark.
Vi hade ingen läxa till lektionen idag, det enda var "se till att ni är utvilade". Ja just det, verkligen...

Jag får trösta mig med att jag kan sova när jag kommer hem, eller iaf imorgon. Åh vad skönt det ska bli att träffa gruppen och reda ut frågorna. De var inte få och det var därför jag hade panik i natt, jag var rädd att glömma något. Är det bara en sak man undrar över kan man skriva på och ändra i efterhand, men nu var det ju 10-15 saker och det blir bara ett enda stort ?.  Hoppas att vi går igenom dem ordentligt, att jag får min talan hörd...

På lektionen ska vi leka rättegång, hoppas det blir roligt och inte alltför svårt.

Helgen

La upp bilder på facebook från gårdagen. Inte alla så klart, men de bästa 49 stycken. Så kan alla som var där, eller som inte var där njuta av dem. Det var faktiskt hejdundrande roligt igår. Förutom mina juristklasskompisar hade jag med mig mina tre vänner från gymnasiet. Iaf, mina tre tjejkompisar. Sa, har jag ju känt längre än så men vi gick ändå i parallellklass även i gymnasiet, J och Empan. J har jag inte träffat på jag vet inte hur länge. Empan och jag har inte setts sedan mellandagarna! Skandal. Så blir det när båda har mycket. Att det blev gymnasiekompisarna som hängde med till universitetet var egentligen bara en slump. Sa hade spanat in mina bilder från tidigare fester och tyckte det såg väldigt roligt ut och ville komma på någon. Eftersom man då kunde boka biljetter för icke-jurister till denna efterfest slog vi till och hon bokade en. Snart frågade J om hon också fick komma- självklart! Så bokade hon också biljett. Empan ringde och undrade om vi kunde ses en dag då jag inte kunde. Men hon kanske också ville med på eftersläppet, blir ju extra kul då hon också känner Sa och J. Det var hon jättegärna med på och biljett bokades. Empan hade inte träffat Sa och J på evigheters evigheter så det är roligt när det blir en liten re-union.


J, Sa & Empan

Helt ärligt tror jag att mina snygga vänner hade kunnat få napp på bra många killar var, om de hade velat...

Jag fick sjukt mycket positiva kommentarer om min utklädnad, från alla möjliga håll. Roligt att höra!


Bäst av allt var ju att jag inte lagt en spänn på utklädnaden. Varenda sak jag hade på mig fanns redan hemma. Hatten lånade jag av svärmor, resten har jag haft sedan länge. Den som spar-han har.

Festen stängde klockan 03 och jag visste att tåget går runt kvart över. Försökte snabba på J och Sa så vi skulle hinna dit (tar 2 minuter att gå-grovt överskattat). Vi kom fram 2 minuter för sent. 28 minuter till nästa tåg, dvs kvart i 4. Snark. Jag var lite grinig då.
Dessutom verkar jag ha gjort ett rejält partyintryck på mina klasskompisar som absolut skulle ha med mig på efterfest. Nej, nej, sa jag, jag vill hem. Men de kan inte ta ett nej. När de väl lämnade oss och drog vidare var det sms och telefonsamtal som gällde. De slog vad om 1500 kronor på om jag skulle komma med eller inte. Hade jag åkt dit hade jag fått 1000 kronor av han som slagit vad och sagt att jag skulle komma. Tyvärr blev han av med 1500 spänn, för jag tänkte inte komma, jag ville hem.
Fast 1000 kronor hade jag gärna tagit...


Hem kom jag, helskinnad. Min J mötte mig vid tunnelbanan. Stackarn som satt uppe hela natten och väntade på mig. Jo, både ja och nej. Han satt uppe och väntade på mig, men eftersom det blev så sent bestämde han sig för att se på livetv från ett annat land, UFC (kampsport). Så han la sig faktiskt inte förrän 7 på morgon. Värsta partyanimals vi är.

Idag har vi ätit pannkakor till frukost, jag har tränat. Ätit middag borta och pluggat. När jag pluggade bestämde jag mig för att dra ut internetsladden. Innan dess laddade jag ju upp bilder från festen på facebook. Nu när jag kollade min mail hade jag över 40 mail från facebook med personer som har taggat bilder, kommenterat osv. *ler*

Nej nu ska jag ta det lugnt. TIdig morgon imorgon- rättegångsspel!


Nyårslöfte- uppföljning.

Tänkte skriva hur det går för mitt nyårslöfte.

De senaste veckorna har jag smakat Foccacia Parma två gånger. Foccacia har jag aldrig ätit förut! Tycker det smakar som en blandning av toast och pizza ungefär. Gott är det iaf! Så det var bra att jag testade.

Igår drack jag rödvin. Det har jag smakat någon gång förut och inte tyckt om. Men den här sorten var faktiskt helt okej. Klart drickbar.
Med tanke på gårdagen bör det tilläggas att rödvinet dracks under middagen.

Dessutom har jag smakat Yakiniku. Har ju alltid kört på Yakitori (kyckling) istället då det verkar godare än Yakiniku (kött). Men igår till middagen bjöds det på det förstnämnda och det var gott. Hela huvudrätten åt jag med ätpinnar! Det var också första gången och det var med framgång jag kunde äta med dem.

Vilda Västern Festen

En bild säger mer än tusen ord.
Den andra tusen orden kommer senare under dagen. Snart blir det sängdags.
Mamma, vi ska inte träna alltför tidigt imorgon va..?


Nu och bakåt

Nu sitter jag här med lagboken framför mig, med propositioner uppslagna på Rättsbanken och ett worddokument som ska fyllas. Min uppgift att att ta reda på och skriva ner vad den nya lagen, IPRED, säger om fildelning. Det ska vara klart på måndag och jag ska försöka hinna med så mycket som möjligt idag. Men det känns lite segt. Jag behöver den där pressen att det måste bli gjort nu, annars är det för sent. Den som man brukar få när man sitter där sent kvällen innan. Det är då jag är som bäst. Nu har jag ju flera timmar idag på mig, och flera timmar imorgon...

Innan det här var jag och svärfamiljen och sjöng Ja må du leva för Js lillasyster. Nu är hon tonåring på riktigt! Så därför gick vi in till henne ungefär 20 i 12, tidigare än så kan man ju inte väcka en tonåring...  Sång, frukost på sängen och massa paket. Hennes gudmor kom hit också, de har samma förnamn. Vi var där i drygt 40 minuter innan vi begav oss igen. Middag ikväll blir yakiniku, födelsedagsbarnet väljer.

Jag gick upp 9.40 sovit så himla gott. Dock släckte jag lampan 1.40 igår så lite seg var jag imorse. Filmen var jättebra (Män som hatar kvinnor) så se den om ni är över 15 år. Förstår att de har den åldersgränsen. Om inte annat så läs boken! Den är så sjukt bra. De andra två böckerna också. Filmen var slut vid midnatt och jag och J missade precis tåget hem och fick vänta 14 minuter. Det var iaf inte jättekallt ute.

Är man champion så är man

Nu sticker jag och J strax. På jakt efter en present till hans lillasyster som fyller 13 år imorgon. Galet. Hon borde vara 8 år. Sluta bli så himla stora!
Sedan ska vi handla mat, jag ska träffa mamma och träna.
Hem och duscha, J ska laga lasagne till middag (våra magar undrar vad som händer, haft bra, hemmalgad mat i rikliga mängder hela veckan nu!) sedan iväg på Män som hatar kvinnor. En väldigt lång film såg jag! Över 2½ timme lång. Den lär alltså vara slut vid midnatt. Tur att jag har en stor, stark karl som sällskap hem då.


Källa

Jag fick en snilleblixt när jag läste om testamenten. Nej, det har inget med testamenten att göra alltså, det vara bara vad jag råkade göra just när en blixt slog ner och jag blev geni. Jag kom på exakt vad jag ska ha på mig imorgon. Va, vadå? Händer något imorgon? Ja, Vilda Västern-Festen på juridicum är imorgon. Börjar med sittning men Js lillasyster fyller år så vi käkar middag där istället (nåågot billigare). Sedan blir det efterfest! Har varit i valet och kvalet om jag ska klä ut mig eller inte, men nu kom jag på något bra så nu blir det utklädnad!
Satte precis kamerabatteriet på laddning så ni kommer få se en massa kort sedan! Det kommer bli grymt kul!
Yeeeeehaaaaaaaaa

Män som hatar kvinnor ikväll

Tja.. vad har hänt idag då?
Jag sov länge och hårt, hallelujha.
Åt rostade mackor OCH mjölk och flingor till frukost.
Lekte framför datorn.
Skämde ut mig på ett sätt jag absolut inte vill skriva här.
Läst om arvsrätten.
Bestämde att jag och mor ska träna ikväll
och nu senast bokade jag två biobiljetter till Män som hatar kvinnor.

J gav mig nämligen middag och bio ute i födelsedagspresent för två år sedan, detta skulle utnyttjas när jag behövde uppmuntran, eller som han skriver det "en regnig dag". Jag unyttjade endast middagen förut, det var inga bra filmer på bio och vi kunde ändå inte åka iväg vid det tillfället så J sa att vi kunde dela upp presenten på två. Idag ska jag utnytta andra halvan! Bra att ha sådant innestående.

Nå, är det då en regnig dag idag? Tja, det är töväder och grå himmel ute. Inne är det bra, dock så hörde J inte av sig på hela långa dagen igår och han hade inte batteri i mobilen så jag visste var han var heller. Strax efter 22 kom han till slut hem efter att ha varit i skolan och sedan spelat ett töntigt spel vid Rådhuset. Då var jag sur. Blev ju väldigt orolig när jag inte vet var han är och han inte hör av sig och inte går att få tag på. Blir ju rädd att något hade hänt honom. Så igår räknade jag upp massa saker till varför jag var orolig, vad han borde ha gjort osv och slutade med "Imorgon kväll har du inga jävla planer alls ska du veta för då ska du baske mig bjuda mig på bio!". Det ingår också i kortet, att jag får stoppa och ändra och avbryta honom i det han gör/ska göra för att bjuda ut mig. Väldigt bra kort faktiskt. Så även om han hade köpt konsertbiljetter för flera tusen till ikväll hade jag kunna säga att han inte fick gå. Fast det skulle jag inte göra... Men nu blir det bio iaf!

Tillbaka till arvsrätten nu (tycker för övrigt att det är taskigt att man inte kan ärva sina kusiner ifall kusinen inte har några andra släktingar som får ärva...).

Lista

Favoriter:
Färg: Svart
Mat: Hm... typ räksmörgås är aldrig fel.
Band: Hm... har ingen.
Bok: Imorgon när kriget kom-serien av John Marsden.
Sport: Friidrott eller fotboll
Årstid: Försommar
Veckodag: Fredag- har lite av allt.
Glassmak: Choklad så klart, helst med chokladbitar i också.
Humör: Lycka
Smak: Choklad
Kläder: Mjukisar och tshirt är skönast, men det får bli jeans om jag ska visa mig typ i skolan...
Nagellack: Mörklila
Tid: När det är ljust ute
Omgivning: Nära naturen och staden

Senaste:
Cigarett: Aldrig
Mat: Pannkakor med grädde+sylt, morötter, gurka och sallad och en liten brödbit=lunch.
Dryck: Ett litet glas coca cola, det skilde 4 kronor om man la till bröd+läsk till maten.
Biltur: Igår
Kyss: Igår eller något sådant
Spelad låt: Min egen sång som 7 åring hörde jag senast...
TV-program: Godmorgon Sverige blandat med Tv 4s morgonnyheter, zappade en del imorse.

Har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: Hm, nja, nej kan nog inte räkna så.
Brutit mot lagen: Vem har aldrig gått mot rött?
Blivit arresterad: Nix, men blivit ikappsprungen av väktare och stoppad av polis. Det är andra historier det...
Badat naken: Bara i badkar.
Varit med på TV: Ja.
Kysst någon du inte känner: Nix

Nej tack:
Kläder: Lack och läder
Mat: Fisksoppa
Musik: Hiphop är inte min grej
Dryck: Kaffe, te, öl...

4 saker:
Du gjorde igår kväll: Firade pappa, handlade, lagade mat, såg på tvserier.
Du kan höra just nu: Knapper från tangentbord, musen, ventilationen och datorns hårddisk (det är väldigt tyst hemma just nu)
Du inte kan leva utan: Familjen, kamrater, vätska och pengar (man kan ju inte leva om man inte kan betala för sig, typ)
Du gör när du har tråkigt: gnäller, klickar på "uppdatera" på datorn, tjatar på J, blir sur

3 personer:
Du kan berätta allt för: Nästan allt för J och mamma, mycket för vissa andra.
Du tycker om: kan inte välja vilka tre som ska skrivas, så strunt samma.

2 val:
Kaffe eller te: Pest eller kolera?!
Vår eller höst: Vår

1 önskan: Ett långt, lyckligt, friskt liv för mig och mina kära

En dag i rätten

Har hängt på tingsrätten hela dagen. Var där i god tid, 8.20 ungefär. Hade sällskap med flera klasskompisar på tåget dit. Vi valde ut ett mål som verkade intressant. Blev ett där åtalade var åtalad för grov stöld, misshandel, tillgrepp av fortskaffningsmedel och rån som började klockan 9. Jag var på samma hela dagen, iom att det var en massa små mål i det stora fick jag bra insyn i hur det fungerar. I slutändan blev den åtalade dömd på samtliga punkter och var mycket, mycket nära fängelse i 7 månader (den var dessutom återfallsförbrytare) men pga att den nu tagit tag i sitt liv (börjat gymnasiet igen- då förstår ni att den åtalade var relativt ung) dömdes den till samhällstjänst i 140 timmar, skyddstillsyn, skadestånd på 14 000 kronor och att gå något program tror jag. Gör den något liknande igen är det fängelse som gäller, inget snack om den saken.

Jag tyckte absolut att den skulle bli dömd på alla åtalspunkter för försvaret höll inte och man såg på den att den ljög i vissa fall för det var helt annan självsäkerhet, kroppshållning och kraft i rösten då den talade sanning. Samtidigt så blir man skadad redan efter 2 månaders juriststudier och jag undrar om bevisningen i flera fall verkligen var tillräckligt stark. Om det skulle upp i hovrätten tror jag inte bevisningen skulle räcka på dessa grunder i vissa av åtalspunkerna. Dock tror jag inte att parten vill överklaga, denne var bara glad att slippa fängelsestraff. Hoppas verkligen att den håller sig i skinnet nu och inte gör något dumt igen.
Klockan 15.20 hade dom avkunnats och vi vände hemåt, trötta och nöjda med fällande dom.

Idag är ingen vanlig dag

för det är pappas födelsedag! Hurra, hurra, hurra!

Grattis pappa!


Jag och J åkte över med present efter att jag var klar i skolan. Han fick boken Eva Brauns förlorade liv, eller något sådant av oss. Farmor var där och vi fyra fikade och snackade. Roligt när farmor är där och man inte är så många, då hänger hon med och kan vara med i samtalet.

Det första farmor säger till mig är:
-Varför har du inte din vanliga hårfärg?
-Jag ville testa något annat.
-Jaha. *ser sur ut* Ja jag tyckte det var finare iaf.
-Den vanliga?
-Ja!

Farmor frågar:
-Dricker ni kaffe?
-Nej.
-Nej, kaffe är farligt.
*Cola dyker upp för oss icke-kaffedrickare*
-Coca cola är farligt, vet ni det?
-Ja, men farmor allt är farligt.
-Ja jo, allt är farligt. Det är sant.
-Ja, kaffe är också farligt.
-Är det?!
-Ja, du sa det ju själv precis.
-Ja det gjorde jag ja...

Farmor säger:
-Jag tycker så mycket om det där kortet på dig och pappa.
-Vilket då?
-Det där! *pekar*
-Det är jag och J.
-Är det?!

Min gullefarmor *stort leende*

Är man 92 år får man vara lite virrig!

Under fikats gång glider vi in på, ehm, ja jag vet inte. Det leder iaf till att pappa rotar fram gamla papper från 1990-talets början där han har skrivit ett brev till Bilia för att klaga på deras service och priser. De förhalade nämligen reparation på hans bil i 2 år(!) och när de sedan väl utför den önskade reparationen skickar de ingen faktura, förrän månader senare- då mitt i industrisemestern, juli månad. Antagligen i förhoppning att han inte ska vara hemma. Han skulle nämligen betala fakturan inom 3 dagar(!) efter att han fått den. Dessutom med ett oskäligt högt pris. Pappa letade då reda på en lagbok och gick till Konsumenttjänstlagen (vilket jag ju redan listat ut, tom vilken paragraf han stödde sitt brev på kunde jag), hänvisade till denna (att de borde kontaktat honom och fått tillstånd då det inte var vad de kommit överrens om mm) och bad dem att makulera, skicka ny, alternativt kontakta honom (tror jag det var han skrev). Han hörde aldrig ifrån dem igen och inte betalade han heller... Det var ju 20 år sedan så det är ingen fara att skriva så nu, de kan inte kräva in några pengar!

I samma mapp som dessa papper låg i, fanns ett kasettband utan några ledtrådar till innehåll. Vi satte igång denna och vad tror ni fanns där? Jo, lilla jag fick tydligen en bandspelare i julklapp 1995 och leker med denna. Intervjuar alla, berättar om alla och sjunger MASSOR. J förstod att inte ens som barn var jag tyst längre än nödvändigt.
"Min bror heter Roger, han är störst av mina bröder, han är 20 år! Han bor ihop med Pia ... och de har en hund som heter Juppe och två katter som heter..."osv
"Min bror Peter, han är näststörst och 17 år gammal och han är jättesömnig. Han sover hela tiden... Sedan har vi Martin som är 14 år och han är jättetrött. Han är mycket mycket sömnigare än Peter!"
"Här sitter jag med Peter. Säg nåt då! *tystnad* Nä, han är lite blyg tror jag."

En gång när jag var yngre och kollade på gamla kort märkte jag att jag och Martin kramades på väldigt många foton. Därför tog jag 3 kort på oss och satte i en ram. Så här såg jag, och Martin, ut som små. Det kortet längst ner till höger kan jag nog vara runt 7 år på, dvs ungefär 1995.


Inspelningarna fortsatte:
"Här är min pappa!!"
"Nä men är du här Sara"
"Pappa, berätta om vädret!"
"Ja, det är -11 grader och jättemycket snö..."
"Berätta om vädret imorgon då!"
"Men det vet inte jag, det vet ingen"
"Jo!"

Efter ett bra tag av olika inspelningar
"Mamma säg något!" (bakgrundsljud låter som att hon lagar mat)
"Men gå in på ditt rum och lek Sara..."
*jag säger något jag inte hörde vad nu*
"Men han tjattrar och du leker..." stackarn fick väl inte vara ifred en sekund kan jag tro. Med sådana pratkvarnar som jag och pappa i närheten!

"Nu ska jag säga något till er som lyssnar på det här om några år. Vem det nu är. Mina barn kanske. Ja iaf..."

Så emellan allting sjunger jag massor. En gång sjunger jag "Are you sleeping, are you sleeping? Brother John, brother John. Morningbells are ringing, morningbells are ringing-ding,ding,dong. Ding,ding,dong" och J blev väldigt imponerad av min engelska! Hihi.

Vi satt Viasat på plats.

(Ursäkta den dåliga ordvitsen i rubriken)
Hade ett missat samtal förra veckan från ett nummer som ej fanns att finna på Hitta och Eniro. Idag ringde numret igen, jag var nästan hemma på gatan utanför och det var ganska många bilar som svishade förbi. Så här löd samtalet:
J-jag, D-dem

J-Hallå?
D-Ja, hej är det Sara jag talar med?
*röst av en ung kille*
J-Jo.
D-Ja, jaha vad bra! Jag ringer från Viasat.
J-åh suck
D-Jo... ehm är du nöjd med ditt tvutbud idag?
J-*suck*Ja, det är tillräckligt.
D-Ursäkta, sa du att tv är äckligt?
J-HAHA NEJ vi har tillräckligt.
D-Jasså, är det du som är distribitören?
J-Ehm, jo, alltså, eh?
D-Du sa tillräckligt? Vad är tillräckligt menar du?
J-Jag har de kanaler jag behöver.
D-VIlka har du nu då?
J-Jag har standardkanalerna bara.
D-Vad sa du?
J-Jag har standardkanalerna, de som alla har.
D-HAHA är det sant?!
J-ja.
D-Men vad gör du istället då?
J-Ja, jag har bättre saker för mig än att se på tv...
D-Haha, ja that's good enough for me! Hoppas du har en bra kväll Sara! Hejdå.
J-Hejhej...

Jag bara kände hur han vände sig till sina kollegor och ropade "haha vet ni, jag stötte på en här som bara har skogstv! hahaha". Jaja, jag har iaf ett liv istället, framför datorn...

Förkylning på g

Börjar känna mig förkyld, dumma T som säkert är den som smittat mig! Aja, ska till skolan strax för lektion i 2 timmar, sedan drar jag nog hem och pluggar hemma samt vilar omvartannat. Annars hade jag pluggat 12-15 i skolan och sedan gått på tentafika, men får skippa det. Hälsa går först. Dessutom måste jag ha dator för ena läxan till imorgon. Och skrivare. Det löser sig.
Ciao.

Dagen i punktform

-Var orolig för kycklingarna så vaknade 3 gånger i natt. Tänkte t.o.m. gå ner och kolla till att kycklingarna mådde bra. Nej, jag drömde inte, jag hade fått för mig att maten vi lagade igår skulle bli dålig över natten. Ibland får jag sådana där konstigheter på hjärnan.
-Åkte till T-centeralen och möttes av budskapet att det var rökutveckling i Mörby och att det inte gick någon trafik mellan Tekniska högskolan och Mörby. Universitetet ligger däremellan. Jag åkte mot Hässelby och tog bussen från Odenplan. Var en av sex personer som var i klassrummet i tid. Vi började lektionen 20 minuter senare då alla hade problem att ta sig fram. Ersättningsbussarna blev knökfulla och gick sällan, några gick från KTH, vilket ju tar en stund, och några tog taxi (kostade 140 kronor, en t-banestation).
-Läraren A var tillbaka! Jippi. Hon är verkligen bra!
-A berättade att när hon skulle åka från Italien igår och blev hon stoppad pga en lavin. "En timme" sa de hela tiden, det tog 10 timmar innan de kunde fortsätta mot flygplatsen. Väl där fick de köpa nya biljetter och hon hade fått exakt en timmes sömn i natt (skulle varit på Arlanda klockan 13 igår).
-T hade missat att flytta pengar mellan konton så jag pröjsade hans lunch. Har jag en innestående där.
-T och jag jobbade ihop, inte effektivt men klara blev vi iaf.
-Jag mötte upp mor och vi körde styrka på gymmet.
-Jag kom hem och träffade J i 15 minuter, nu är han på väg till träning.
-Nu äter jag rester från igår och är sjukt mätt. Har typ hela tallriken full med mat men det är så otroligt mättande så det kommer aldrig att gå...
-Sedan ska jag läsa på och skriva om IPRED som börjar gälla 1 april i år och läsa ett rättsfall.
-Sedan ska jag duscha. Blir det någon tid över ska jag slappa!

Det här har jag kvar på tallriken nu:
kycklinggryta med curry, skivad banan och jordnötter samt jasminris.

En hälsofara

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Jag borde inte få vistas i ett kök. Det är farligt för mig och andra.

Igår lagade jag och J currykycklinggryta. Något vi ju har lagat flera gånger den senaste tiden. Vi har delat upp det som så att en särar kycklingen från benen, och den andre gör resten. För ingen vill pilla i kycklingen. Denna gång skulle J pilla med kycklingen och jag göra resten. På en enda matlagning hann jag göra detta, och jag har säkert glömt något:

-Jag stoppade ner pekfingret och tummen i kokande vatten
-Jag tog upp kycklingarna för att svalna, men såg sedan att de inte var färdiga och fick då koka dem igen.
-Jag glömde ha i hönsbuljongen i tid.
-Jag brände mig på kycklingen.
-Jag skulle hälla 8 dl varm buljong från ena grytan till den andra och däremellan silas. J höll i silen. Jag doppar dock handen, igen, i det kokheta vattnet och reflexen blir att kasta 1 dl kokhett vatten på J...
-Jag gjorde redningen för tunn.
-Jag tappade ett lock rätt på tån, dvs kanten på locket träffade tån (tåns andra rejäla smäll under gårdagen, också orsakat av klantighet dock inte under matlagningen).
-Jag missade att sätta på riset i tid.
-När jag ska lägga upp ris på min tallrik blir det någon miss och vips har jag kastat varmt ris på J som står brevid.

Som sagt, jag borde inte få vara i kök.

Välbehövd vilohelg

Jag var riktigt trött igår, jag har verkligen behövt denna vilohelg. Somnade på soffan efter en stund, sedan jagar J upp mig till sängen. Jag vägrar först en stund innan jag ger med mig. När jag borstat tänderna (åh vad jobbigt det var) dunsade jag i säng. Klockan var 00.37. Slocknade som en björn som går i ide. Vaknade sedan av att J åkte iväg strax efter det och hämtade sin faster och farbror som varit på fest. J lekte taxi dvs. Han kom hem tydligen, det märkte jag inte. Sedan vaknade jag på morgonen av att J säger att han måste på toa, jaha? Sedan sa han att han höll på att dö av hunger, jaha? Ja, så han gick iaf upp på toa och åt frukost. Själv vilade jag en stund till och när klockan slog 9.30 var det dags att stiga upp! Galet.
Fick höra att det varit minus 16 grader ute under natten. Dessutom hade J glömt min mobil i bilen över natten, den var iskall och betedde sig lite underligt först men tror den mår bra nu igen...

Åt flingor och mjölk till frukost, letade reda på J som försvunnit och satte mig med plugg. Därefter åkte jag till Vby och kollade kläder och bokrea med mamma. Införskaffade en bok till pappa som fyller på onsdag. Kollade efter en ny hårfärg som tar bort det röda, så att jag sedan kan färga det blont igen, men hittade ingen jag gillade.
Sedan tog vi en fika och jag sprang upp och tränade efter. Blev kondition. 5 km på 34 min är rätt bra tid tycker jag, särskilt med maximal lutning halva tiden. Dock inte löpband utan på sådan där annan springmaskin, löpband tycker jag är ännu värre, man får så hårda studsar när man springer på dem...

Iväg och handla och sedan hemåt. Blir så sur när jag ser barn som plankar på tunnelbanan. Än värre när jag ser vuxna människor göra det. Har jag haft råd att köpa busskort förra terminen, och J likaså, då har de flesta det! Bara man prioriterar det framför onödiga saker. Varför ska jag betala och avstå biobesök, god mat och bowling om andra skiter i att betala? *sur*

Nu kom jag hem och satte på kycklingen att koka. J slutar träningen om 20 minuter och då ska han rensa den, hihi.
Jag ska plugga vidare nu, ciao.

Igår blev det detta till efterrätt, yummie:

Volontärarbete i Kina

Mamma skaffade två fadderbarn från Kina. En dag var de plötsligt här i Sthlm med några andra barn och ledare från barnhemmet. Mamma mötte dem i stan, och jag höll mig i bakgrunden. De var rätt bra på engelska faktiskt, trots att de bara var sådär 7-8 år. Men dem var jättejobbiga. Hängde, klängde och ville ha allting. Tror ledarna sagt "Era faddrar är rika så försök få dem att köpa så mycket ni kan åt er. Vill de inte börjar ni prata om hur ni har det på barnhemmet, berätta inget positivt utan bara hur hemskt det är. Jo, just det, säg att ni är tacksamma för att de är faddrar också, för att ni nu iaf har fått en vattenbrunn på gården. Seså, ut och peka på saker!"
För det var så barnen var under hela besöket. Lite senare säger mamma att de bett henne komma och volontärarbeta på barnhemmet i en månad, och hon har sagt ja. Men nej mamma, säger jag, jag vill inte det! De utnyttjar dig bara. Tänk om något händer?!
-Följ med då, säger hon. Det är bara en månad!
-Men, jag har 2 tentor den månaden. Jag kan inte.
-De kan du väl göra sedan? Finns ju omtentor.
Så stack mor iväg ensam till Kina med sina giriga fadderbarn, som verkade mer bortskämda än jag är, för att arbeta gratis på deras barnhem i en månad...
Då vaknade jag. Riktigt missnöjd. Mamma får inte åka till Kina och bli utnyttjad! Dummer.

Nu är det dags för frukost. Har varit jättesugen på Kellogs Frosties flingor, men sådan lyxvara har jag inte råd med. Men igår på ÖB fann jag ett stort paket för 12.50 kronor! Så nu blir det onyttiga flingor till frulle. Hoppas det är lika gott som jag minns det...

Idag blir det plugg och träna. Känns dock som en förkylning är på g... Vill inte.


RSS 2.0