Svenska lagar

Det finns en lag som heter Lag (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter och en som heter Lag (1944:302) om köpares rätt till märkt virke. Dessa båda lagar kallas i korthet Hundlagen eller Hund- och kattlagen respektive Märkt virkeslagen.

På tentan igår handlade både fråga 2 och 3 om en som köper en kamel från Förenade Arabemiraten (men svensk lag gäller enligt överenskommelse). Problem av diverse slag tillstöter självklart. Som J säger, vi tentar inte huvudreglerna, utan några av alla undantag. Verkligheten är sällan så enkel som huvudregeln...

I natt drömde jag att det på hemsidan nu finns en förteckning över de lagar som man skulle ha angett under tentan. Där fann jag Lag om märkt kamel.

Ja, det är ju troligt att vi har en sådan lag här i Sverige!

Ett välkomnat tillskott!

Jag må ha syskonbarn. Jag må ha hela nio stycken kusinbarn. Jag må ha två bekanta som har/väntar barn. Men jag har inte haft någon nära vän som har barn. Förrän nu!

Min gamla, kära vän Sa går nu officiellt ut med att hon och hennes F väntar barn. De är i 11 veckan, vilket innebär att barnet kommer i slutet på november.

Ett rejält stort grattis till de båda, så glad för er skull! Tur för er att ni flyttar närmare om ett par veckor. Ni skulle bara våga hålla mig borta från bebisen sedan!


F och Sa

Om ni vill följa Sa och hennes resa så finns deras gemensamma bebisblogg HÄR!

Det första man gör är självklart...

Så här hemsk ser jag ut efter en fem timmars tenta:


Men inte gav jag upp för det! Jag for till Liljeholmen och mötte upp mor min. Käkade lunch (klockan var närmare 15) och sedan bar det av till blomsteraffären. 18 pelagonier och en lerkruka med fat senare väntade vi på tåget. Tur att vi bara skulle en station...


Vi planterade in 8 stycken i mina balkonglådor:Sedan planterade vi en att ha på bordet.


Därefter planterade vi om mina tre krukväxter som just nu står inomhus. De kommer må så bra med lite mer utrymme!
Tack så jättemycket moder för hjälpen!

Kvällens upplägg

Nu ni kära vänner. Nu ska jag göra exakt följande:
  • Göra dagens träningar (och några till då jag är efter).
  • Byta glödlampan i Wake up-lighen.
  • Tappa upp ett skumbad.
  • Ställa ut en stol brevid badkaret där jag kan ha min bärbara dator och se på streamade amerikanska tvserier.
  • Tvätta håret och göra en hårinpackning.
  • Lägga en ansiktsmask.
  • Skrubba kroppen från hals till tå med någon av alla mina väldoftande och mjukgörande shower gel/body wash (you name it).
  • NJUTA!

En dag till C2-tentan

En kursare har räknat ut att denna kurs innehöll:
88 timmar föreläsning, 89 timmar seminarier, ett arbete, 1113 sidor rättsfall, 2602 sidor kurslitteratur, 300 sidor gamla tentor och en 5 timmar tenta...
Jag vill tillägga 6 stycken rättsfallskoncentrat också.

Detta är kursens litteratur:

Oops. Missade visst en bok, Kredit och säkerhet. Hoppsan hejsan. Dessa och en till då!

Så här mycket vägde det:


Tror ni att jag kan allt detta (inga böcker, bara lagboken, får medtagas på tentan- då utan anteckningar)?

Vilken fin klänning...

Det var en som köpte den som tänkte ha den på en bröllopsfest i sommar. Måste nästan fråga brudparet på den bröllopsfest jag ska på om det är okej med svart. Den var verkligen superfin i mina ögon. Fanns i persika också, men den var tydligen väldigt mörk i färgen och passade inte till kommentatorns ljusa hår... Och så fastnade jag mer för den svarta.

källa

Nu: återgå till att laga middag!

Längtan till att få livet åter...

Vaknade vid kl 6 imorse och sedan strax före halv åtta. Då gick jag upp. Nu är det inte långt kvar. Skräckblandad förtjusning.

Jag längtar till efter tentan. Men det är farligt att längta. Längan innebär att jag inte är närvarande, här och nu. Jag behöver vara närvarande. Jag behöver hålla fokus, lite till. Det är svårt, men nödvändigt...

Efter tentan ska jag köpa böcker. Sedan ska jag köpa blommor och med hjälp av min mamma ska vi plantera dem i våra nya balkonglådor. Det kommer bli så tjusigt på vår balkong! Lutar åt att skippa tentafesten på kvällen. Jag ogillar nattbussar (tar dubbelt så lång tid och är två byten) så kommer bara kunna vara där i två timmar. Känns ovärt men jag får väl bestämma mig sedan.
På fredagen blir det dammsugning och förhoppningsvis fönsterputsning. Vi har det faktiskt rätt rent och städat hemma. Sedan bär det av till bror M som vi ska hjälpa att flytta. Hinner vara med och hjälpa till som längst 6 timmar, och så skippar vi den pizza och öl vi blir bjudna på efteråt. Klockan 19 får nämligen vi gäster. Gamla godingar som jag inte sett på alldeles för länge! Det blir grillning på balkongen. Hoppas väderprognosen blir bättre bara.
På lördag tänkte jag och J åka och hälsa på min farmor som flyttat. Sedan tar vi eventuellt en tur till mina föräldrar när vi ändå är där i krokarna. Dessutom har jag ett stort sug efter att shoppa. Allt från praktiska saker (glödlampa och AA batterier tex) till nödvändiga saker som nya vårskor och svarta gympadojjor till halvt onödiga saker som ansiktsmask och smink.

Men först... tentaplugg och en avklarad tenta. FOKUS!

Förmögenhetsrätt

Hade tänkt stiga upp tidigare än tuppen imorgon och vara på palatset innan öppning (dvs hänga på låset). Sedan kom jag på att imorgon klockan 12 är det gruppval inför C3an. När jag valde grupp till C2an satt jag på trådlöst nätverk på universitetet, och det hängde sig såklart. Hamnade i en grupp där jag nästan inte kände någon, och läraren var rätt kass. Lärarna i sakrätt och skadeståndsrätt var däremot mycket bra (men hade den dåliga läraren i typ 2½ månad av 3½). Kanske därför jag ändå tycker de två ämnena är roligare än avtals-, köp-, fordrings- (inklusive skuldebrevs- och kredit-) rätt. Eller så är de bara roligare helt enkelt. Så nu fick mina måndagsplaner göras om. Stannar hemma till klockan 12, väljer grupp genom Js dator (trådbundet internet) och sedan blir det palatset. Måste få saker och ting gjorda på morgonen bara. Det är tre pluggdagar kvar...

En kursare till mig sa: tänk på det du kan, inte på allt du inte kan.
Ni läste ju själva hur många områden vi ska tenta av. Det är klart det finns luckor. Men jag insåg idag att jag gör extentor på 1-1½ timme. Oridinarie tid har vi fem timmar. De saker jag missar kommer jag definitivt ha en chans att upptäcka, om jag ger mig själv en timme per fråga. Jag blir ju oftast inte förvånad av svaren, mest irriterad att jag inte tänkte på det själv...
Jag ska tänka på det jag kan. Jag kan mycket mer idag, än förra och förrförra söndagen. Jag kan mycket mer på torsdag än jag kan idag. Det här går vägen. Det här ska gå vägen.

Lördagsmys

Större delen av veckan har J varit riktigt förkyld. Igår kväll började jag känna av det och när jag vaknade imorse var det ett faktum. Ännu inte lika illa som J varit (han är fortfarande inte riktigt frisk) men så blev det bara värre för varje dag för honom. Såg inte fram emot imorgon. Detta är helt underbart. Utbildningens största kurs vars tenta är fem dagar bort. Jag har redan dåligt samvete för att jag inte suttit 12 timmar om dagen denna vecka (som alla andra verkar göra..?). Idag har jag suttit kanske en halvtimme. Tappar koncentrationen efter typ tre minuter. Huvudet hänger inte alls med och jag fattar inte ens att jag tittar på en text ibland. Så vad gör man då? Vad kan man göra? Vi bestämde att vi tyvärr absolut inte kunde hälsa på släkten idag som planerat. De hade tänkt bjuda på grillat.

Förmiddagen spenderades mest med att slappa på soffan. Halvt sova. När jag gett upp plugget för tillfället. Försökte mig på lite mer plugg vid lunch men icke fungerade det. Skrev istället en veckohandlingslista, med ett samvete tyngre än bly, och jag och J for iväg till stormarknaden. Gjorde en av våra dyraste handlingar hittills. Dels för att vi behövde en del basvaror (typ toapapper som vi köper storpack av). Men också för att vi fick smak på grillning och bestämde oss för att grilla själva ikväll. I vanliga fall lånar vi grill av Js familj men nu var det fina medlemspriser på grillar. Så vi slog till och köpte en grill. Så köpte vi grillverktyg, tre säckar kol, rengöringsverktyg och tändvätska också. Så ikväll blir det invigning av vår nya grill! Flintastek med potatissallad och färsk grönsallad blir det till middag. Ska se på film samtidigt som vi äter. Fick bli en ineffektiv pluggdag med inslag av mys. Mår bättre på kvällen än på dagen också. Kanske slipper jag det värsta?Datum fastspikat

Äntligen! Som jag har väntat och som jag har slängt mig över brevlådan två gånger dagligen utan lycka. Idag låg det där; brevet från Karolinska! Operation blir enligt mitt första handsval måndagen den 7 juni. Inskrivning den 1 juni på eftermiddagen. Underbart.
Tenta 2/3 juni, studentfirande 3 juni, operation 7 juni, bröllopsfest 12 juni (jag kommer verkligen vara på topp då...).
Nu vet jag. Nu har jag koll. Äntligen!

Inför C2-tenta snack

En vecka kvar till den hemska tentan. Tre och en halv månad ska avtenteras på fem timmar. Hua. Tycker det är ganska läskigt än så länge! En vecka kvar att trycka in all litteratur, och jag har fortfarande en hel del luckor... I eftermiddag har vi frågestund, jag hoppas att den ger något.

Nackdelen med min utbildning är betygshetsen. Alla i princip ska ha högsta betyg. De nöjer sig icke med lägre helt enkelt. Så det snackas taktiker. Blankning framför allt. Jag funderar också på hur jag ska göra. Jag hatar att blanka. Jag hatar att plugga till omtentor. Jag har sagt att jag ska göra mitt bästa på den oridinarie tentan och får jag U, får jag göra om. Får jag precis godkänt så får det väl vara så då. Får jag bättre, så är jag nöjd. Men nu börjar jag vackla. Jag vet att jag har chans till bättre betyg än precis godkänt. Så om det känns kasst på tentan... ska jag strunta i att lämna in svaren (dvs lämna in blanka papper)? På vår utbildning får man nämligen inte omtentera godkända betyg, därav de stora blankningsdiskussionerna.

Igår delades extrapoängen ut från seminarierna (rättsfallskoncentrat och PM). Så nu känner jag att jag verkligen har chans för högre betyg. Bara jag skriver så jag får hälften rätt så får jag mittenbetyget. Vill inte sumpa poängen i fall det känns dåligt och med hjälp av dem få precis 15p. Det känns inte riktigt värt det...
Men varför snackar jag om att få så låga poäng då? Jo för att det är så mycket att lära så vissa saker kan jag bra, andra kan jag dåligt, och kommer de sämre frågorna så går det helt enkelt inte bra...

Hur jag än gör, ska jag göra mitt bästa som alltid. Mer än så kan jag icke göra!

Födelsedagsfirande

Fredag
Jag och J åkte in till stan tillsammans och satte oss på respektive plats för att studera. Klockan 18 kom J till palatset och lämnade sin matlåda i mitt skåp. Vi ville ha fria händer under kvällen så klart. Sedan gick vi längsmed Drottninggatan till Sergel där vi hämtade ut våra biljetter till Alice i Underlandet 3D (klart sevärd). Vi har fått pippi på 3D. Sedan gick vi till vår gamla goding till restaurang. Jag tog en rätt från menyn och J tog buffé. Vi satt länge. Var en barnfamilj i närheten som inte bad sin lilla att inte ropa så högt, så det blev rätt störande efter ett tag... Visst får "bebisar" vara glada, men att ropa EEEEIII så högt de kan med ett stort leende funkar bara en gång sedan är det störande. Vi delade sedan på efterrätten, friterad banan och glass. Jag säger bara som så att denna kväll sedan påminde väldigt mycket om Alla hjärtans dag 2005. Det är allt ni behöver veta. Till bion åt vi 70%-ig choklad.
Tack så mycket för kvällen, världens bästa!Lördag
Åkte in till stan för att plugga några timmar och drog sedan till föräldrarna. De har hjälpt mig att ordna så jag kan ha lite födelsedagsfirande, vilket jag inte kände att jag hade tid med annars. Vi bjöd på kyckling-, ost- och skinka- och vegetariska sallader. Sedan hade mamma bakat massor under veckan och min favorittårta ställdes fram. Så mycket goda saker! Tack alla ni som kom!

Presenter:
En turkos, lång, tröja.
Ett turkost halsband.
En svart, lång, kofta.
Ett svart/vitt, långt, halsband med blommor på.
Sex stycken champagneglas av den sort jag samlar på.
En tratt.
Fyra stycken tallriksunderlägg.
Presentkort på H&M.
Pengar till en ny handväska.
En Trisslott (ingen vinst).
Ett lottosystem med sex lotter (kostar 100 kr) med en vinst på 10 kr.
Två svarta blockljus med underlägg.
En bok: Tårtgeneralen.
Söta rosa blommor.
Under veckan fick jag även ett grattis-kort ifrån Tyskland.
Hoppas inte jag glömt något nu, tror det var allt. Tack för presenterna!

Var sak har sin plats, så alla saker är placerade där de ska vara.
Därför blir det bara kort på två av presenterna:

Födelsedag

Nyfikna på presenter jag fått? Jag har inte fått så värt många ännu, då jag får de flesta imorgon.

Av J fick jag på födelsedagen att han bjuder mig på restaurang och bio. Vi ska gå ikväll på vår favoritrestaurang och sedan se Alice i underlandet i 3D. Kommer bli supermysigt verkligen! Synd att det regnar nu och bara är några plusgrader för jag vill ju vara lite finklädd ikväll...

Sedan fick jag faktiskt ett mail från Lenson där jag köper linser att jag får 50 kr att handla för där som grattis på födelsedagen. Superbra! Nästa gång kostar linserna alltså ca 375 kr för 30 st par...

Fick många gratulationer per telefon (samtal och sms), på facebook, bloggen, mail och IRL. Så är helt klart nöjd. Ska bli spännande att se vad mamma och pappa hittat på, jag har ju knappt önskat mig något alls...

Ändrat nu i vänstra spalten här att jag är tjugotvå år och inte tjugoen längre... Då är det definitivt.

Premiär!

Jag går visst starkt ut nu när jag fyllt 22 år. Kanske är jag rädd att en dag vakna och vara en förslappad åldring?


Nå, efter gårdagens 1,1 mils promenad har jag idag tagit ut cykeln på årets premiär. Det blev en cykeltur till och från Palatset, vilket är sammanlagt exakt två mil. Sjukt jobbigt var det och det gick inte jättefort. Men jag skyller på backarna att det går långsamt. Det och att jag är så ovan man kan bli!

Var lite läskigt att cykla i stan faktiskt. Vid ett tillfälle vid Fridhemsplan försvann cykelbanan. Hittade bara en som gick åt andra hållet. Fattade ingenting. Men annars inga problem. Tills jag var på min egen gata. Möter då svågern som jag vinkar till och han vinkar tillbaka. "JAG KAN!" ropade jag till honom och släpper vägbanan med blicken i några sekunder. När jag sedan ser mot vägbanan igen är jag på väg rakt mot en parkerad bil. Stöter till bilen med mitt ben, bara lite grann, innan jag har koll på cykeln igen. Säger bara en sak: typiskt!

Födelsedagspromenad med cyklisträkning

Bestämde mig för att inte plugga längre än till kl. 17 idag, då J slutade och vi kunde ta sällskap hem. Istället var jag färdigpluggad kl. 15. Efter att ha fått några grattis-samtal kunde jag packa ihop väskan kl. 15.30. Knackade på Ts rygg och pekade ut honom ur läsesalen. Ville ta kort på oss födelsedagsbarn tillsammans. T fyller nämligen 26 år idag (GRATTIS!).

Födelsedagsbarnen

Efter lite struntprat hann klockan bli 16 och jag tömde min väska på böcker innan jag begav mig ut i solen. Har bestämt mig för att premiärcykelturen blir imorgon. Pga enkelriktade vägar i innerstan ville jag ett par stationer hemåt för att se hur cykelvägarna ligger. Gillar att förbereda mig... Så jag knatade på. Fick några fler grattis-samtal så var nästan en timmes mobilsnackande under promenaden. Jag går vidare. Vid Stora mossen bestämmer jag mig för att räkna cyklister.

Mellan Stora mossen och Ängbyplan mötte/passerades jag av 73 cyklister på min sida av vägbanan. 62 av dem hade hjälm! Alla beräknas vara över 15 år (dvs måste inte ha hjälm enligt lag). Det är 85% som hade hjälm. Glad överraskning och jag lär inte känna mig ensam imorgon med hjälmen på huvudet!

När jag väl kom hem hade jag gått 1,1 mil med en hastighet av 9.33 minuter per kilometer. Helt okej alltså.
Nu ska jag fortsätta fira min födelsedag. Tack för gratulationerna!

22 år

Det är ingen vanlig dag
för det är min födelsedag
hurra hurra hurra!

Det ska inte behöva hända någon...

Känsliga läsare varnas.

Visst får man ibland höra/läsa/se/veta saker som får en att tänka till lite extra. Jag nämnde att Alva föddes med akut kejsarsnitt. Nu vet jag att hon var minuter från att dö. Moderkakan hade lossnat helt, livmodern spruckit och fostersäcken var fylld med blod. Hade inte min bror trotsat trafikreglerna och kört i 180-200 km/h till sjukhuset hade det inte varit några goda nyheter som vi mötts av senare. Hade de ens försökt föda vaginalt hade Alva varit dödfödd, och hennes mamma blivit väldigt sjuk. Risken att även modern skulle dö var överhängade i ett sådant läge. Skulle tro att modern inte mått särskilt bra efter hela den här karusellen. Läkare ska ha fått avbryta pågående operation för att akut kunna ta sig an detta. När Alva lyftes ur magen var hennes läppar blå och hennes händer och fötter vita. Hon andades inte. Efter 30 sekunders återupplivningsförsök började hon äntligen andas.

Tack och lov att de kom till sjukhuset i tid och att personalen där snabbt insåg allvaret!
Hoppas ingen jag känner behöver vara med om något liknande igen!
Tänker på er, bror R med familj.

Lilla söta Alva

Usch för att vara ensam

Är ensam hemma hela dagen idag. J är i Nyköping och hejar på några träningskamrater som tävlar där. Han beräknas komma hem vid 22-tiden. Usch vad det är tråkigt att vara hemma själv hela dagen. Särskilt med ett dåligt samvete som säger att jag borde plugga. Jag har pluggat och tränat idag. Tom diskat. Men det hjälper inte. Så nu ska jag återgå till pluggandet för att försöka döva det dåliga samvetet... Ha en skön lördag!

Barntäta april

Jag tror knappast att det är en slump att så många är födda i april. April är trots allt nio måndaer efter juli, och juli är den stora industrisemestern. Vad kan unga tu bättre göra en regnig julidag? Jag lämnar svaret osagt och låtsas att det är svälta räv som gäller.

Idag, 9 april, tex fyller hela fem av mina vänner på Facebook år. Några av dem står jag närmare än andra. Idag skulle även min farfar ha fyllt hela 95 år. Jag har två kusiner som fyller den 1 april, respektive den 3e. NUmera en brorsdotter som fyller den 2a! Svågern fyller den 6e. Min älskade Zeb skulle ha blivit 9 år den 7e, inte för att han har ett samband med ledigheten i juli, då han är (var) en katt men ändå. Har vänner som fyller den 10 och 11 april. Jag själv fyller den 14e, vilket pluggkompisen T också gör. Sedan blir det faktiskt lugnt ända till den 26 april då en kusin fyller år. En gammal klasskompis fyller den 30 april, precis som kungen. Sedan är det ett antal bekanta som fyller under vissa av dagarna som icke är nämnda.

Jag har en grej för födelsedagar. Har en förmåga att komma ihåg dem väldigt bra. Har jag väl lärt mig det sitter det som berget. Nästan iaf.
Lustiga är att jag knappt känner ett handfull antal människor som fyller i maj, och inte så många i mars heller. Majoriteten kläms liksom in i april.

Tycker iaf vi kan fira lite för oss alla april-barn!

läsbarhetsanalys

Läste nyss lite i en av studenttidningarna som kommer med jämna mellanrum. Där tipsades det om LIX vilket är en sidan som analyserar texter för att få fram hur läsbar den är. Skalan är som följer:
Tolkning
< 30 Mycket lättläst, barnböcker
30 - 40 Lättläst, skönlitteratur, populärtidningar
40 - 50 Medelsvår, normal tidningstext
50 - 60 Svår, normalt värde för officiella texter
> 60 Mycket svår, byråkratsvenska


Jag bifogade mitt PM och fick resultatet: Textens läsbarhetsindex är 37, vilket innebär att den klassificeras som lättläst, skönlitteratur, populärtidningar.

Jag fick också veta detta om arbetet:
Beräkning
Antal meningar (M): 1178
Antal ord (O): 1755
Antal ord med fler än 6 tecken (L): 630
Genomsnittlig meningslängd (Lm = O / M): 1,49
Andel långa ord (Lo = L / O * 100): 35,9
Läsbarhetsindex (LIX = Lm + Lo): 37

Det här inlägget fick resultatet 34, och det förra inlägget 31.

Bloggen som helhet fick 24-25 vilket motsvarar mycket lättläst, barnböcker. Vet inte om jag håller med om det riktigt. Men det var ändå roligt att kolla.


Upptäckte tidigare ikväll att Adobe reader har en högläsningsfunktion. Det låter nästan obegripligt eftersom min text är på svenska och rösten uttalar efter engelska uttalsregler. Försökte hitta en pdf-film med engelsk text utan resultat. Men var himla roligt att upptäcka iaf.

Hyfsad redovisning

Igår var det redovisning av PMet. Eftersom tre andra valt samma rättsfall som jag så fick vi redovisa ihop. Vi delade grovt upp presentationen i tisdags och sågs sedan en halvtimme innan igår morse. Då gick vi mer noggrant igenom vad vi skulle ta upp så vi inte skulle behöva upprepa varandra. Jag mumlade det jag skulle säga högt för mig själv när jag gick i korridorerna på väg mot lektionssalen. Vi fick redovisa som nummer två. Jag hade analysdelen tillsammans med en annan och var den som skulle ta ton sist av oss. Jag kände mig oförberedd men inte särskilt nervös faktiskt. Jag tyckte att jag pratade bort mig hela tiden och sa "hoppas det inte blev rörigt nu" (för ämnet är minst sagt rörigt) typ tre gånger och en gång tappade jag tråden helt och sa "men vad är det jag vill säga med det här egentligen?" innan jag kom på banan igen. Annars gick det väl bra. Var inte direkt min bästa redovisning men när jag sedan frågade andra om det varit förvirrande svarade de alla nekande och att de förstått. Min ena redovisningskamrat tyckte att jag räddade situationen när jag tappade tråden på ett bra sätt, istället för att börja stamma som hon skulle gjort... Slutsatsen är att jag inte var särskilt nöjd med redovisningen, även om jag nog uppfattade situationen som värre än den var. Efter lektionen kom en person fram, som jag utbytt kanske 20 ord med någonsin, och sa att det varit en grymt bra redovisning. Jag blev ju helt klart paff över kommentaren men han höll fast vid att den varit bra och att jag inte hade svamlat. Det levde jag på hela dagen. Tänk om man gav varandra lite oväntad positiv respons oftare! Jag talade med min lärare idag om PMet och redovisningen och hon tyckte också att redovisningen varit väldigt bra och att vi verkade ha pratat ihop oss om vem som ska säga vad osv. PMet var också bra tyckte hon även om några slarvfel letat sig igenom korrekturläsningarna. Sedan tyckte hon att jag hade för långa meningar och borde dela upp dem. Jag förstår inte vad hon talar om. (ironi)

Alva


Här har vi en nyfödd Alva som kom till världen den 2 april.
Hon såg då till att komma med dunder och brak.
Först stannade hon kvar lite extra länge,
sedan blev det dramatik som slutade i akut kejsarsnitt!
Både dotter och mor mår som tur är bra efter omständigheterna.
Välkommen till världen lilla brorsdotter!

Påsken 2010

...firades hos kusinerna. Kusin P fyller ju 19 år denna dag så var ett bra tillfälle att träffas på!


Storebror:

Lillebror, 1 v.:

Gamla bilder

Är hemma hos föräldrarna idag. Pappa började leta efter gamla fotografier och vips dök det upp foton från min och Js första tid tillsammans. T.ex. förlovningsbilderna, fast de ser jag inte så bra ut på så de skippar vi... Men dessa bilder tycker jag var fina på delar av familjen:


Detta är taget på min mormors 75 årsdag.

Här har vi bror P, farmor, J, jag, bror M och mamma bakom oss.


Födelse och födelsedag

Igår blev jag faster för andra gången! Min äldsta broder fick en liten dotter. Har inte sett någon bild men hon är nog väldigt söt. De har inte riktigt bestämt sig för namn ännu.


Passar på att gratta kusin P på 19-årsdagen!.

1 april

En av mina absoluta favoritdagar är första april. Jag älskar att busa och luras med folk. Kanske har de något att göra med att jag är yngst i syskonskaran. Nåväl. Jag har lyckats lura tre personer idag, vilket är bra med tanke på att jag inte träffat särskilt många.

Började med J. Han är ateist och har funderingar på att gå ur kyrkan. Vi tycker dock båda att det är självklart att gifta oss i kyrkan. De är väldigt vackra och tillhör traditionen. Så jag låtsades helt enkelt, precis när vi satt oss vid datorerna i morse, att kyrkan gått ut med ett förslag i tidningen. Förslaget innebar att båda måste vara kyrkomedlemmar för att få gifta sig i kyrkan. Svårare än så var det inte. Han tyckte att kyrkan var idioter och ja... Jag "aprilade" honom.

Nästa jag lurade var St. Den första varje månad hämtar man ut nya skåpnycklar på palatset. Eftersom vi pluggar mycket där är det skönt med skåp men skåpen är ganska få så man får vara där i hyfsat god tid. Jag ringde St och frågade om hon skaffat nyckel. Det hade hon (attans). Jag sa då att jag precis skaffat och att det bara var en nyckel kvar. Hon gick på det och började snacka om att hon inte sett T och "har T skaffat?" och "oj vad konstigt att de gick åt så fort" osv. Jag aprilade henne.
Så ringde jag T för att dra samma skämt, fast då att han ännu inte skaffat nyckel och skulle blivit jättestressad. Det var planen. Men senare visade det sig att T glömt mobilen hemma så han svarade inte förrän det var försent.

Det är roligt att hitta aprilskämt i tidningar. Detta var SF:s skämt.

Nästa person att lura, nu när jag blivit varm i kläderna, var mamma. Jag har klurat länge på det och medvetet nämnt vissa nyckelord som hon skulle ha i bakhuvudet.
Mamma skulle med mig till sjukhuset för att snacka operation. Vi skulle ses halv 12. Jag stod en 50 meter från mötesplatsen och väntade på att hon skulle komma. Jag svarade inte på morgonens sms om mötesplats och tid. Halv 12 ringde mamma och sa "är det ok om jag inte kommer?". Tjena, sa jag. Den går jag inte på! Bättre måste hon luras om jag ska gå på den niten.
Sedan satte jag in det tunga artilleriet.
- Var är du? frågade hon.
- Gamla stan, var på Riksdagsbiblioteket och lämnade böcker (jag var på st eriksplan).
Jag hade tidigare sagt att jag skulle göra ärenden innan och smygit in att jag skulle till biblioteket.
- Visst skulle vi ses halv 2? sa jag.
- Nej.. halv 12.
- Men var inte besöket ungefär samma tid som frissan förra veckan, vid 2?
Även detta, att det skulle vara ungefär samma tid har jag sagt flera gånger den senaste veckan.
- Nej... 12.45 har jag skrivit i almanackan, svarade hon.
Vi pratade mer om hur vi skulle lägga upp det nu när jag inte kan träffa henne halv 12 och till slut aprilade jag henne. Hon gick verkligen på det.

Mamma ringde därefter pappa och lurade honom och sedan sin svägerska. Båda med samma skämt. Farmor flyttade in på äldreboende igår och mamma sa att de ringt från hemtjänsten idag och undrat om inte farmor skulle ha matlådor som vanligt? Detta hade svägerskan fixat för länge sedan, så det borde de ha fattat att hon inte ska ha. Båda två gick på det stenhårt.


Detta var SL:s skämt, att det fanns chip man kunde
använda som SL-biljetter i Svininfluensavaccinet.

Andra skämt i tidningarna har t.ex. varit:
"Sundsvalls Tidning varnar för de lömska tuppäggen. Speciellt med tanke på förbudet mot elektroniskt sorterade ägg som träder i kraft i dag. Risken är att din sockerkaka eller påskmiddag helt förstörs av ett tuppägg, skriver ST.
Hittills har de enstaka tuppäggen sorterats ut vid genomlysningen – nu måste det göras av konsumenterna.
– Men det är ganska lätt att hitta dem om man vet hur man gör. Tuppäggen är lite tyngre och så kluckar de på ett speciellt sätt om man skakar dem, säger Else-Marie Aronsson i Gökböle, till ST.
"

och

"Dagens Nyheter berättar på sidan 13 om att ett nytt FN-organ ska begränsa internetsurfandet.
Bandbredden räcker inte till längre, konstateras, och därför ska United Nations Web Watch Organisation, UNWWO, bildas.
En taleskvinna med det lustiga namnet Nette Weier uttalar sig i texten.
Det gör också en Kurt Kabelskog som påstås hålla i en regeringsutredning där det ska fastställas hur stora så kallade ”internetkvoter” som varje medborgare kommer att ha tillgång till.
En drastisk förändring väntas för svenska internetanvändare, menar en IT-expert som går under namnet Stefan Bait.
– Att titta på ett tv-program på SVT Play kan sluka halva månadskvoten för en användare, säger Stefan Bait.
"
Källa.

Jag har även genomskådat alla andra aprilskämt jag utsatts för, tex på facebook och i bloggar. Ledsen att jag är en sådan aprilskämtsdödare. Men jag måste vara på min vakt, jag ska luras, inte bli lurad!

Operation: Operation II. Status: påbörjad

Var hos läkaren idag. Kirurgen. Det finns ju liksom inget att tala om, det enda som gäller är operation. Frågan är när? Jag önskade iaf två tider innan sommaren och han ska försöka få igenom någon av dem. Tydligen är det bättre att vara vuxen i detta fall, för det var dåligt med tider på barnkirurgen. Operationstiden är beräknad till 1 timme, men han tror att det kan gå fortare. Han kommer inte operera på samma sätt som förra gången, eftersom det uppenbarligen inte fungerade. Han har en idé på hur han ska göra denna gång, men den beror på om jag har ben i gommen bredvid hålet, vilket inte är helt säkert som gomspaltsbarn. Annars får han attackera problemet på ett annat sätt. Det verkar bli innan sommaren iaf! Skönt!

Tiderna jag önskade var i första hand 7 juni. Då är terminen klar, inga tentor som lurar och jag är ledig. Nackdelen är att på lördagen mindre än en vecka senare är jag bjuden på bröllopsfest. Jag kan nog orka gå på den, men jag kommer gå på sträng diet (samma som efter förra operationen).
I andra hand önskade jag precis efter valborg. Fördelen är att det snart blir av och att denna stora kurs är avklarad. Nackdelen att jag missar ungefär en vecka på nästa kurs som bara är drygt en månad. Men det fixade jag ju förra gången iofs.
Så nu är det att vänta på kallelse till operation igen då. Karusellen börjar om...

RSS 2.0